Ronai and Ronai
AMERIKAI

Keretszám helyett röghöz kötné Orbán a hallgatókat 2012. december 16. vasárnap 8:43 Forrás: AN

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Keretszám helyett röghöz kötné Orbán a hallgatókat

Budapest – Magyarországon a felsőoktatási helyzet fokozódik, Orbán Viktor már nem csak a hallgatókat nézi hülyének, de magát sem veszi komolyan. A miniszterelnök szombaton délután (Magyarországon ez a szombat az év végi ünnepek miatt munkanap volt) egy belvárosi romkocsmában merengett a gondosan kiválasztott, egyetemistának látszó fiatalokkal, majd amikor kijött a megbeszélésről, egy nekiszegezett mikrofonba azt mondta: keretszám? Az nem lesz.

Most ez a legújabb, ezekben az órákban ez számít érvényes verziónak. Hogy mindenki ingyen tanulhat, aki eléri a 240-es pontszámot, és Magyarországon szándékozik dolgozni.
Tegnap tandíj, ma röghöz kötés. Holnap mi várható, vagy minek az ellenkezője?

A helyzet óráról órára változik, kapkodás a köbön. Vagy nem is kapkodás ez, hanem egy nagy, alaposan átgondolt aljasság, és a háttérben egy minden eddiginél hatalmasabb disznóság készül?

Valamiről megint el kell terelni a figyelmet?

Szerdára állítólag minden kiderül, Orbán Viktor ugyanis akkorra ígérte, hogy nyilvánosságra hozzák a kormány döntését. Lehet, hogy tényleg így lesz, van rá ötven százalék esély. Mert eddig is úgy volt: amikor Orbán és a kormány mondott valamit, az vagy úgy lett, vagy nem.

A helyzet óráról órára változik, kapkodás a köbön.

Tételezzük fel tehát, hogy szerdán is az lesz, ami szombaton délután. Vagyis: keretszám? Az nem lesz.

Akkor már csak egy kérdés marad: mi lesz a már elfogadott 2013-as költségvetéssel? Mely büdzsé a fizetős felsőoktatással számol. Újra kell írni ezeket a számokat?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 21 szavazatból)
Keretszám helyett röghöz kötné Orbán a hallgatókat, 5.0 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. http://hvg.hu/itthon/20121215_Nem_Viktor_a_keretszamok_atnevezese_nem_m
    továbbá
    A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint a kormányfő szombati bejelentése alapján nem világos, hogy a 240 pontos minimális ponthatárt elérő hallgatók milyen formában és milyen feltételekkel kerülhetnek majd be tandíjmentesen a felsőoktatásba, mint ahogyan az sem, hogy ez miként érinti a forráskivonás által terhelt intézmények finanszírozását.
    ..
    Ha ugyanis NEM nyújtanak be költségvetési törvény-módosítást, akkor marad a drasztikusan lecsökkentett költségvetési forrás – és az eddigi rendszer is, ugyanis a pontszámokat mindig is úgy állapították meg, hogy a fölé esők száma megegyezzen a költségvetésből támogatható helyek számával.
    Ezért beszédes, hogy ma már szó sincs a “240 pontról” hanem a “megfelelő” pontszámról! Ahogy a link mondja: nem lesz elég “átnevezni” a keretszámokat, nem “csak” az elnevezés áll a megegyezés útjában. A HÖOK nem hülye, és jól látja. Orbán talán még reménykedik, hogy az unortodox szómágiával el tudja varázsolni a fiatalokat: de most az életük a tét, ezért kevés rá az esélye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  2. Az rendben van, hogy itt kell(lene) maradniuk.

    De lesz-e munkahelyük és lesz-e munkájuk??

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  3. A hallgatói szerződés szerint: “az oklevél megszerzését követő húsz éven belül az általa állami (rész)ösztöndíjjal folytatott tanulmányok ideje kétszeresének megfelelő időtartamban magyar joghatóság alatt álló munkáltatónál társadalombiztosítási jogviszonyt eredményező munkaviszonyt, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyt létesíteni, fenntartani vagy magyar joghatóság alatt vállalkozási tevékenységet folytatni.”
    Ebből az következik, hogy bőven elég valakinek kényszervállalkozónak lennie a képzés idejének kétszereséig, ugyanis ha valaki kimegy külföldre dolgozni sokszorosáért, mint itthon el tudna helyezkedni, közben fenntart egy vállalkozást, ahol saját maga után megfizeti a minimálbér közterheit, máris mindennek eleget tett.
    Ezzel nem azt mondtam, hogy vállalható a röghözkötés aláírása, csupán azt, hogy megkerülhető. Semmi más nincs, mint a külföldön dolgozóktól is adót akar szedni a kormány. Ez tisztességtelen, ráadásul úgy méginkább, hogy az ügyeskedésre rákényszerítik a fiatalokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  4. Nem tárgyalni! Tüntetni! Elzavarni!
    A jövőnk a tét !!!
    .
    Azok menjenek világgá, akik nem az európai hazájukban és nem európai emberként akarnak élni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  5. Ez egy abszolút nyílt megbeszélés volt. Orbán nyiltan kiállt a diákság nagy tömege elé.

    Volt gondosan kiválasztott húsz Fideszes hallgató. Egy elegáns romkocsma. Az újságírók (általában a média) teljesen kizárva. A környéket a TEK-esek teljesen körülvették. A megbeszélés eredményét azonnal nyilvánosságra hozták – keretszám ? – az nem lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  6. A kormány, miniszterek, államtitkárok döntéseiről annyit, hogy ilyenek nincsenek. Csak a szeretett vezetőnek vannak döntései. A közműadóval kapcsolatban hallottam, hogy Viktor mennyi bevételt vár el, és ahhoz képest mennyi kiesést enged meg. Miniszterek, államtitkárok nem tehetnek semmit, csak végrehajtók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  7. Mi a navalyáról lehet még Orbán Viktorral tárgyalni amikor egyik nap ezt mondja másnap homlok egyenest mást.Hát van olyan ember még Magyarországon aki egy szavát is elhiszi?Az már nagyon hülye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  8. Aki úgy gondolja Orbán Viktor skizofrén örült az nyomjon egy igent nekem ,és ha meg lesz a 200000 kiírjuk a népszavazást………………………………….:))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +52 (60 szavazatból)
  9. Kedves Irén,
    Sajnos van olyan ember az országban, aki hisz Viktornak. Talán el sem tudjuk képzelni, hogy milyen sok ilyen ember van.
    Igen, ezek nagyon hülye emberek, vagy nagyon egyszerűek, és emlékezetük annyi, mint az aranyhalé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  10. ” Újra kell írni ezeket a számokat?”
    Na és? Meddig tart?
    .
    Amikor pedig a 240 pontot meghallottam, azonnal az jutott eszembe, hogy ugyanakkor majd megmondják az illetékeseknek, hogy hányan érhetik el ezt a pontszámot. Oszt jónapot!
    .
    @Irén
    Van. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  11. *
    Az emberi jogok deklarációja 9. cikkelye kimondja:
    Senkit nem lehet önkényesen letartóztatni, őrizetbe venni, vagy száműzni.
    *
    Nyugodtan – vagy nyugtalanul – tegyük hozzá, hogy röghöz kötni sem, mert az azonos a száműzetéssel, de legalábbis feudalista csökevény.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  12. Így van, Tibor. De van még egy réteg: akik egzisztenciálisan függenek tőle, ha nem is közvetlenül. Arra gondolok, hogy a személycserék egészen az alsó szintekig elértek… Ezek, ha nem is hisznek neki, legalábbis hisznek benne. Hinni akarnak benne, hogy hatalmon marad, mert ettől függ az ő jólétük is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  13. ovi idióta! :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. Viszont amit csinál, az pontosan azt erősíti, ami a tiltakozások közvetett oka volt – a tandíj közvetlen apropóján túl. Ez pedig nem volt más, mint hogy a kormányzat szakmailag és morálisan alkalmatlan a magyar felsőoktatás átalakítására, ráadásul esze ágában sincs partnerként kezelni az állampolgárokat.

    Azzal, hogy Orbán csak az övéivel (ál)tárgyal, megpróbálja átverni a közvéleményt és még csak meg sem hallgatja a tiltakozókat, csak megerősíti ezt. Azaz, hogy a végtelenségig gyáva. Azzal is csupán teljes alkalmatlanságát bizonyítja, hogy 3 napot szán egy előzmények és gyökerek nélküli rendszer felállítására, természetesen hatástanulmányok, vizsgálatok nélkül, ismét csak mindenféle szakmai, hallgatói egyeztetés és tárgyalás kizárásával.

    Aki ilyet tesz, az az egészből nem ért semmit. Ugyanis emiatt az erőfitogtató, átgondolatlan, improvizatívan csapkodó őrület miatt rohad immár az egész ország. Hogy a hatalom tudata érzete és látszata mindent felülír: józanságot, racionalitást, szakmai és morális szempontokat, mindent. Semmi nem elég drága, hogy jóllakassa ezt a hiúságot és önzést.
    http://pezsma.blog.hu/2012/12/16/kocsmafilozofia_521

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  15. Irén
    Elkeserítő, mert még vannak, a hazai hírportálokon a hozzászólásaikat hánytatónak használom….azt a nyalást amit azokban olvasni lehet, nem semmi!
    Még megy a zemútnyócév, Gyurcsány-i, libajnai, – szóval vannak!
    Hofinak lenne anyaga, mert a sötétség kutyafüle ezekhez képest!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  16. Kik voltak a rejtélyes fiatalok? A neten találtam a megfejtést:-)))

    Orbán Viktort Istenként Imádó Szervezet Polgári Öntevékeny Csoport Ökumenikus tagozata (OVIS PÖCSÖK) és egyben szeretett vezérünk egyetemista gyermekeinek (luxus)romkocsmában merengő haveri köre meghívó levele egy szombati találkozóra.

    Ime:

    „Szeretett Apánk!

    Míg TE Bruxellesben a Hazát védted, valakik politikai merényletet készítenek elő nemzeti együttműködésünk ellen: tízezerre akarják csökkenteni a felsőoktatás állami keretszámait.
    Ez addig rendben is lenne, amíg Isteni Kegyednek köszönhetően MI vagyunk ez a (felső) tízezer. Még meg sem száradt fenekükön a turultojás héja, azonnal támadást indított a ellenünk a sötétben bujkáló NER ellenforradalmárok köre!

    A nagyságodat fel nem ismerő hálatlan liberálkommunista bitangok napokon belül tüntetéseket szerveztek, amin Felséges Személyedet viktátorként gyalázták!

    Sőt, még a Haza megmentésére szervezett Győztes Népszavazás előtt mondott nagyszerű beszédeidet sem röstelltek levetíteni, Isteni Személyedet gúnyolva.

    Turulbanszületett Szent Apánk!

    Ez az út a bukásba vezet! Másoknak is kinyílhat a szemük és felbátorodhatnak a tanárok, rokkantak, nővérek, rendőrök, ápolók, sőt akár még köztünk is felütheti magát Isteni Személyed iránt a kétely mindenhatóságod iránt!

    Ne hagyd, hogy elvegyék tőlünk budai villáinkat, öt-tíz éven belül esedékes parlamenti képviselői mandátumunkat, amiket nekünk ígért Isteni Felséged!

    Kérünk Téged töröld el a keretszámokat! Sőt legjobb lenne, ha ezt a felsőoktatásnak nevezett bohóckodást is eltörölnéd és új Nemzeti Együttműködő Aranybullába iktatnád a fülkeforradalomban szerzett arisztokratikus jogainkat!”

    A többi hamarosan történelem lesz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  17. topi mackó
    A diplomásoknak nem ígéri már az 1 millió munkahelyet, lehet menni alulról ismerkedni, a legalsó lépcsőfokról kezdeni és majd szépen lassan fel lehet jutni a ranglétrán, mondjuk pl. csoportvezetővé az ároktisztítóknál…..na micsoda perspektíva, a 47 ezerből pedig el lehet kezdeni a diákhitel törlesztését!
    Gondolom mind az öt gyerekének ezt a jövőt szánja a vezér….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  18. Minden fideszest kérdezek:

    Engednétek ,hogy egy orbán szintű felkészültséggel rendelkező handabandázó,hadováló, rögtönző,kapkódó, véleményét 5 percenként változtatgató, rángatózó, szájnyalogató, orvos műtse meg ,mondjuk a gyereketeket? Na ugye, hát erről ugatunk!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  19. .
    .
    a képen, mely a cikkhez tartozik, megfogott az a buta arcú TEK-es tahó, ahogy szigorúan vizslatja a kérdezőket.
    mintegy fenyegetve a TEKintetével is, hogy lesz majd itten nemulass!
    .
    FELHÍVÁS!
    .
    ha valaki ismeri ezt a férget, vagy tud róla valamit ki is ő, kérem tudassa vélünk ezeken az oldalakon! féreg, hiszen neki NEM a felcsúti patkányt, hanem a magyar demokráciát kellene védenie! mivel a felcsúti patkányt őrzi, s nem tartóztatja le, mint terroristát, hiszen ő maga, a felcsúti patkány az országra legveszélyesebb terrorista, ezért, ha majd újra demokrácia lesz ebben a kis kurvaországban, ezt a töketlen TEK barmot azonnal letartóztatni, s mint hazaárulót élethosszig tartó napközibe vele a csillagba, egyesbe, napi egy óra séta egyedül, pórázon, zárt udvaron, s heti egyszeri öt perc fürdés hideg vízben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  20. Orbán ma már nem megy nagy tömegben lévő fiatalok közé. 10-15 éve még fontos szavazóbázisát jelentette ez a korosztály. Ma már úgy néznek rá és kormányára, pártvezetésére a középiskolások, egyetemisták, mint ahogy orbánék néztek 1988-89 táján a kopaszodó, pocakos, VOR-öltönyös (fiatalabbak kedvéért: VOR= Vörös Október Férfiruhagyár, termékei az akkori pártvezetés illusztris tagjainak kedvelt viselete volt), a hatalomba elkeseredetten kapaszkodó, kizárólag saját érdekeikre gondoló MSZMP-sekre.
    Sic transit gloria mundi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  21. Modernizált feudalizmus : röghözkötés !
    ( De mit agyalnak majd ki az első éjszaka jogának hasonlatosságára ?)
    -
    Csakigazatmondo:
    Rosszul olvasád le a TEK-gay szemének fenyegető üzenetét :
    A helyes szem-beszéd:
    ” Lessz majd itten tanulass “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  22. Egyébként tényleg egy röhej, hogy ő talál ki egy személyben mindent. Legalább a látszatra adnának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  23. “egy belvárosi romkocsmában merengett”
    .
    Igen, ITT AZ IDŐ, hogy a csutiparaszt ELMERENGJEN ÖSSZES, SAJÁT NÉPÉT, ORSZÁGÁT NYOMORBA DÖNTŐ BAROMSÁGAIN !!!
    NEKI ezek után már csak egy jó HŰVÖS GUMISZOBA DUKÁL EGÉSZ HÁTRALÉVŐ NYOMORULT ÉLETÉRE, ahol a TÉLI HIDEGBEN-NYÁRI FORRÓSÁGBAN MERENGHET KEDVÉRE.
    EZ és ENNYI ILLETI MÁR CSAK A FELCSÚTI MOCSKOT !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  24. Kuksi,
    A személycserék valóban az alsó szintekig elértek. Ha most még sokan ezt nem is hiszik el, de valóban így van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  25. Ugyanakkor MÉG MINDIG FURCSÁLLOM, hogy a diákok EGYEDÜL TÜNTETNEK :-((( !!!
    .
    HOL VAN a többi MEGSÉRTETT, MEGALÁZOTT társadalmi csoport ???
    Miért NEM ÁLLNAK a tüntető diákok mellé ???
    Tanárok, megalázott rokkantak, megszüntetett szolgálati nyugdíjasok, kisemmizett manyup tagok, kirúgott újságírók, stb. ???
    CSATLAKOZZATOK A DIÁKOKHOZ MINDEN NAP !!!
    ÜVÖLTSÉTEK EGYÜTT TELI TOROKBÓL AZ ORBÁN (fideSS) TAKARODJOT !!!!!
    Hadd szarja össze magát orbán és a fideSS-piperkőcök aljas bandája.
    .
    EZ LENNE AZ IGAZI ÖSSZEFOGÁS A NÉPTŐL, POLITIKAI PÁRTOK BEFOLYÁSA NÉLKÜL.
    .
    TÁRGYALNI PEDIG ORBÁNNAL SZIGORÚAN TILOS !!!!!!!
    CSAK EGY VÁLASZTÁSA LEHET A FIDESSNEK: TAKARODNI !!!!!
    .
    De szép világ is lenne :-))) !!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  26. Forrás az FB-ról: Kettős Mérce
    “Kedveld ezt az oldalt · 22 órája

    Üzenet a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnnáziumból a Hír TV-nek:”:
    “Tisztelt HírTV! A Radnóti Miklós Gimnáziumának Sztrájkbizottsága azonnali helyreigazítást követel!

    Először is köszönjük, hogy megjelentek a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium ülősztrájkján és hogy hírt adtak rólunk, méghozzá élő adásban. Köszönjük, hogy ennyire objektíven, a tényeket figyelembe véve tudósítottak a gimnáziumunkról.
    Mag
    yar állampolgárként az ember azt hihetné, hogy a magyar média őket képviseli. Foglalkoznak gondjaikkal, mikrofon elé csábítanak egy-egy embert és az érem mindkét oldalát bemutatják a televíziók előtt ülőknek. A mai nap nem ez történt.
    Foglalkozzunk hát a tényekkel.

    1, „Egyébként ahogy beszélgettem a diákokkal, az volt az első benyomásom, hogy nagyon sokan nem is tudják, hogy miért sztrájkolnak.” – Csorba Viktória, élő adásban.

    Láttuk mindannyian, hogy mennyit beszélgetett a diákokkal. Egy-két ember elé valóban odakerült a mikrofon, de a megszólaltattak egyáltalán nem kaptak publicitást. Miért nem kerültek be a riportba? Szemtanúi voltunk annak, hogy riporterhölgy a fél órás ottlétében leginkább az okostelefonjával foglalatoskodott.

    2, „Volt egy diák, aki azt mondta nekem, hogy azt sérelmezi, hogy neki fizetnie kell azért, hogy tovább tanulhasson, de az eltökélt szándéka, hogy miután befejezi az egyetemet akkor biztosan külföldre fog menni dolgozni.”

    Miért nem láttuk képernyőn az illetőt?

    3, „Nagyon sokan nem is tudták, hogy miért is ülnek itt.”

    Szeretnénk tudatni Önökkel, hogy a sztrájk első 40 percében, mindenki kézhez kapott egy kvízsort, ami a felsőoktatás átszervezéséről szólt (13+1-es feladatlap). A nagy részét kitöltve kaptuk vissza, névvel, osztállyal ellátva. Jöjjenek a számok: 8 db egy hibás, 5 db két hibás, 5 db három hibás és több mint 20 db négy hibás született. A konzekvenciák levonását a HírTV szerkesztőségére bízzuk.

    4, „ Ami érdekes, hogy mondtam, hogy 140-en vettek nagyjából részt ezen az ülősztrájkon, a többi diák, miután ma tanítás van, nem vett részt az ülősztrájkon, tehát nagyon sokan ebben a másfél órában tanultak, bementek az órára és ott ültek bent.”

    Igen, ez a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium. Tudjuk, hogy mi a kötelességünk. Éppen ezért lett csak az utolsó két évfolyamnak meghirdetve a sztrájk! Miért hívtuk volna ki az aulába azokat, akiket még nem érint közvetlenül a téma?

    Csorba Viktória alaposan megcsorbította a diákjaink és iskolánk hírnevét. Kérjük az azonnali és írásos bocsánatkérését!

    Gratulálunk, hogy 17-19 éves diákok ellen uszítják a tévénézőket.

    Higgyék el, hogy ha a kiszivárgott keretszámok a későbbiekben még is hamisnak bizonyulnának, akkor Mi lennénk a legboldogabbak. Addig az aggodalmunk jogos.

    Miért kérdőjelezik meg?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  27. sommas, igazságod vagyon, NEM tárgyalni, ELSÖPÖRNI KELL.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  28. Csorba Viktoária megcsorbítá a tényeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  29. A hazai hírportálokra most rázúdultak a fideszes kommentelők, van amelyik elmeroggyant már a következő békemenetet emlegeti (kéne az apanázs neki?), meg a márc. 15-i tapsolásra edz, ilyenek a megmaradt támogatók.
    Szóval, akinek ilyen támogatói vannak, annak nem kell amortizáló, az tuti!
    Ezek most tényleg nagyon beidegesedtek, mert a felelős kormányzati intézkedések a felsőoktatás átalakítása terén egy héten belül már 3x kerültek módosításra.
    NA EZEK AZ IGAZI BÖSZMÉK, nem kicsit, nagyon!!!!!!!!

    A tiltakozó fiatalok videoüzenetéből hallhatjuk, hogy nagyon is átlátnak Orbánékon, ön blöffölt miniszterelnök úr…..holnap pedig megtartják a tiltakozásukat és csak kedden hajlandóak tárgyalni, hiába kérte a páter, hogy hétfőn beszéljenek….Remélem nem esik bajuk ezeknek a fiataloknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  30. Romkocsma kormányzás

    Van annak egy szimbolikus jelentősége hogy innentől romkocsmából irányítják az Magyarországot. Egyszemélyben. Facebook videoval.

    Két feles között eldölnek a dolgok . Egy szük körű és a nyilvánosságot nélkülöző megbeszélés alapján.

    Az Orbán rezsim romjaiban hever. A romkocsma illőbb is hozzá, mint a parlament.

    Most már a büvésztrükkök jönnek.
    Mi a felsőoktatás legnagyobb problémája. A keretszám. Ha kicsi akkor az a baj ha nagy akkor az. ?i Tehát a teedndő. El kell törölni. Ne legyen látható.

    Patyomkinországot építünk? Csak a problémát ne lehessen látni akkor nincs mi ellen tiltakozni.

    Videora videoválasz:

    http://www.youtube.com/watch?v=CDkkvNXj2Ik&feature=player_embedded

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. Kuksi

    “Amikor pedig a 240 pontot meghallottam, azonnal az jutott eszembe, hogy ugyanakkor majd megmondják az illetékeseknek, hogy hányan érhetik el ezt a pontszámot. Oszt jónapot!”

    Mondasz valamit, vagyis írsz. Azt nem mondta, hogy a 240 pontba mit számítanak bele. Mint régen volt. Partizán a családban, +-t jelentett. Fidesz-káder a papa +20 pont. Fidelitas tisztség +50 pont.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  32. Köszönöm szépen Bumburi és Kekec válaszait!

    Én ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy egy gimnáziumi igazgató, azt mondta, hogy az elit egyetemekre a jelenlegi szabályozás mellett 430 pont alatt gyakorlatilag lehetetlen bekerülni.
    Na , akkor ez most hogy is lesz, ezzel a 240 pontal?
    Szerdán úgyis többet fogunk tudni mindezekről!
    Már most is kész K.O. az egész , ez csak rosszabb lesz!
    Egy kicsit a döbbenet lesz urrá rajtam, az általam az egyik legjobb Magyar egyetemnek itélt Corvinus University Buda Campus csak az 5051 helyen áll a világranglistán!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  33. Engem ez az egész történet az MNYP körüli herce-hurcára emlékeztet.
    Kezdte azzal, hogy pár hónapra átirányítja az államhoz a pénzeket. Azután, jött az, hogy aki akar, visszaléphet az államiba, mert jobban járunk.Amikor senki nem akart, akkor jött az, hogy nem kap állami nyugdíjat egyáltalán az, aki marad. Végső lépés, hogy ha maradni akarsz, jelezned kell. Most néma csönd van, bár azt hallottam, hogy jól átvágtak minket, mert mégis kap állami nyugdíjat az is, aki maradt.
    No, a diákok is így járnak majd. Kilopja a szemüket ez a lókupec.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  34. T. Váczi Mari!
    .
    Váczi Mari
    2012. december 16. vasárnap
    17:26
    .
    “sommas, igazságod vagyon, NEM tárgyalni, ELSÖPÖRNI KELL.”
    .
    Orbán MÁR RÉGEN ELJÁTSZOTTA A TÁRGYALÁS LEHETŐSÉGÉT BÁRKIVEL IS.
    Hiszen a csutipatás SEM VOLT HAJLANDÓ SOHA SENKIVEL SEM TÁRGYALNI !!!!!
    Nemzeti konzultáció ???!!!
    NEVETSÉGES LÓSZAR (bocs) !!!!!
    Csak annak álcázása, hogy ovi SENKIVEL NEM TÁRGYAL SEMMIRŐL.
    .
    Úgyhogy ez a sansz NEM JÁR NEKI!
    Egyébként úgyis csak HAZUDOZÁSRA, IDŐHÚZÁSRA, HÜLYÉNEK NÉZÉSRE HASZNÁLNÁ FEL orbán !!!!!
    .
    Egy a lényeg. NEM SZABAD IDŐT HAGYNI ORBÁNNAK A GONDOLKODÁSRA, FOLYAMATOSAN NYOMÁS ALATT KELL TARTANI, hadd stresszeljen csak a tetűje !!!!!
    MOST KELL minden orbán által rugdosott MINDEN TÁRSADALMI CSOPORTNAK EGYSZERRE RÁTÁMADNIA TÁRGYALÁS NÉLKÜLI, AZONNALI ULTIMÁTUMOKKAL !!!!!
    Hátha sikerülne elérni, hogy az elmebeteg csutimocsok AGYILAG ROMBADŰLJÖN ÖRÖKRE :-))).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  35. Tisztelt Fórumtársak!
    .
    gets
    2012. december 16. vasárnap
    17:12 hsz-éhez szólnék hozzá.
    .
    A rémhír tv-t, a magyar királyi m1 és m2-t és az echo tv-t KI KELL TILTANI A TÜNTETÉSEK HELYSZÍNEIRŐL !!!
    Még csak a közelébe se mehessenek ezeknek a helyszíneknek !!!
    MINEK ???
    ÚGYSEM AZ IGAZAT MONDJÁK :-((( !
    Akkor pedig egyszerűen NINCS JOGUK TUDÓSÍTANI !!!
    .
    De még az is megoldás lehet, ha A SZERVEZŐK SZERZŐDÉSBEN KÖTELEZIK ŐKET, HOGY CSAK AZ ÁLTALUK ENGEDÉLYEZETT, A VALÓSÁGNAK MEGFELELŐ híradások mehetnek le ezeken a patkánycsatornákon.
    Amennyiben ezt megszegik, akkor TÖBB TÍZMILLIÓS BÜNTETÉST KELLJEN FIZETNIÜK MINDEN EGYES “BAKIÉRT” !!!!
    Hangsúlyozom, MINDEZT SZERZŐDÉSBEN RÖGZÍTENI !!!
    Az első 1-2 büntetés után szívesen megnézném a fideSS-pofájukat :-) !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. Egy örökzöld, copyright by Dániel Péter:

    “Avagy a felcsúti szarka leírása:

    “A felcsúti szarka feltűnően kis termetű, ám felettébb szemtelen, pökhendi és erőszakos madár. Járása, fejtartása peckes.

    Főleg kőbányák és a tokaji szőlők környékén terjedt el, de a felcsúti buckák között vagy akár a budai hegyekben is megél.

    Fészkének falait gyakran ékesíti furcsa, színes papírlapokkal és a különféle fülkék (pl. szavazó, telefon) láttán érthetetlen izgalomba jön. Ilyenkor mély hangon, szaggatottan és hangosan rikácsol, sőt a viselkedése is agresszív lesz.

    Remek hangutánzó, a “Josip Tot” és “Kaya Ibrahim” kifejezések hallatán sokszor lónyerítéssel felel, de akár dakota dialektusban is tud cserregni.

    Egyes ornitológusok azt is feljegyezték, hogy szeret az Uniós zászlókra és a saját fészkébe piszkítani, illetve utálja a kaszinótojást. Legjobb haverjai a (Schmitt)palimadár és az árpádsávos turul.

    Saját territóriumán belül nem tűr meg más madarakat, csak néhány másik, feltűnően alázatos tartású szarkát. Ezek a felcsúti szarka láttán a legtöbbször lelkes “VIKTOR-VIKTOR-VIKTOR” csivitelésben törnek ki és közben ütemesen összeütögetik a szárnyaikat.

    E jelenség (melyet mostanság azért már egyre ritkábban lehet megfigyelni) okait még nem sikerült megfejteni, de azt már feljegyezték a kutatók, hogy a felcsúti szarka – régebben – ilyenkor volt a legdominánsabb, a legönelégültebb, időnként pedig – meglepő módon – egyenesen sasként kezdett el viselkedni. Ami azért, lássuk be bátran, igen csak meghökkentő viselkedés egy ilyen kis, felcsúti szarkától. A népi mondások és bölcsességek szerint felcsúti szarkából egyébként nem lesz berlini sas, de még csak gall kakas sem. (Sőt, mostanában komoly csípéseket és kokikat kap tőlük szegény kis, oktondi, felcsúti szarka.)

    A felcsúti szarka meglehetősen ritka (hála Istennek!) és védett állat, kilövését pedig ezidáig még maga Semjén Zsolt sem indítványozta.”
    Sokat akar a felcsúti szarka, de nem bírja a bullája.
    A felcsúti szarka pökhendi és oktondi állat.

    Ezért többször is kikezdett az amerikai, valamint a német sassal és a gall kakassal is.

    Aztán persze összekuszált, megtépázott tollal menekült a felcsúti buckák közé.

    Sőt, mostanában az összes európai madár őt kergeti, miközben mindenféle csúfságokat kiáltanak utána.

    Állítólag a felcsúti szarka most kinézte magának a palimadár díszes kalitkáját…

    Azt gondolja, hogy ott elbújhat ez európai és a hazai, demokrata ornitológusok elől.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  37. http://pezsma.blog.hu/2012/12/16/kocsmafilozofia_521

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  38. TISZTA LAPPAL A Fidesz a magyar politikában 1988 – 1991
    A fiatalok és a rendszerváltás 1991 . szeptember 28.
    ,, Az MDF gyakorta hajtogatja az /,, Európába,de mindannyian”/jelszavát,- – -”
    ,, Hideg közönnyel osztogatják szét az oktatásra és képzésre is fordítható vagyont holnapi érdekeiknek megfelelően.”
    ,,- – - megkezdődik a kasztosodás,és nincs messze az az egykori helyzet,amikor a tehetséges kaszton kívüli fiatal örülhetett,ha elvergődött a tanítóságig .”
    ,, A kormánypolitika katasztrofális következményein már nem súlyosbít,csupán
    vérig sért bennünket az,ahogy a kormányzó pártok néhány úri embere gondolkodik a mai fiatal generációról .”
    Szűk tizenkét évvel később a Fidesz mind ha ezt az irányt próbálná követni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  39. Többféle ötlet közül az egyik az egyetemistáknak:
    .
    “Diákok! Mondassátok le Orbán Viktort!
    Címlapra szerkesztette vezetőitek személyes adatait a Magyar Nemzet, melynek online főszerkesztője a Lomnici Zoltánt a köztévés híradókból kiretusáltató Élő Gábor.
    .
    Ha én diák lennék, innentől nem a tandíjak mérsékléséért tüntetnék. Nem is a közpénzből finanszírozott helyek számának növeléséért tüntetnék. Nem is Hoffmann Rózsa távozásáért tüntetnék. Innentől fogva én bizony Orbán Viktor távozását követelném.
    .
    Annál is inkább, mert azt gondolnám, hogy (Élő Gábor) a Liszkay Gábor vezette print szerkesztőség nem a saját ötletétől vezetve engedte megjelenni a Magyar Nemzet címlapján egy, az iskoláitokat és tanáraitokat is mocskoló cikk fő attrakciójaként diákvezetőitek személyes adatait. Azt gondolnám, hogy ezt bizony Orbán Viktor rendelte meg.
    .
    Figyelem!
    Az, hogy Magyar Nemzet főszerkesztője vélhetően az Orbán-kormány megrendelésére személyes adatokat jelentetett meg az újság címlapján, azért, hogy az adatok tulajdonosait megfélemítse, megalázza, és elérje, hogy visszavonuljanak a közélettől, az nem vicc, hanem egy újabb hadüzenet a demokráciának.” (…)
    http://mariablogja.wordpress.com/2012/12/15/diakok-mondassatok-le-orban-viktort/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  40. “A közműadóval kapcsolatban hallottam, hogy Viktor mennyi bevételt vár el, és ahhoz képest mennyi kiesést enged meg. ”
    Persze!
    Majd ha teljesen legatyásodnak a közművek, akkor jön a jóságos állambácsi és semmi pénzért átveszi, a csókosoknak. Brrr.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  41. A kocsma szombaton egy romországban találkozott a romállam romkormányának romelnökével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  42. Diákok
    Ne törődjetek a keretszámokkal, a tandijjal, baloggal, hoffmannal, mindez semmit se számit! Mindez csak terelés, oltári nagy kamu!
    Ezeket bármikor 5 perc alatt megváltoztathatják.( Szerintem kész is a forgatókönyvük! Az igazi problémára koncentráljatok.Az pedig maga a ganajozó.
    Minden igéretükhöz követeljétek a finanszirozás bizonyitékát is!És a legfontosbb:
    101% nyilvánosság, a ” tárgyalásokon “ragaszkodjatok az ellenzéki sajtó jelenlétéhez! Ne hagyjátok megosztani magatokat! Belülről se!! Nyugi
    egy-két ” téglájuk ” már ott van köztetek. Higgyétek el ,ez úgy fél tőletek mint a tűztől. Rátok nem lehet ráúszitani a társadalmat, hiszen ti gyerekei, unokái vagytok a zembereknek, nem pedig öreg, magányos rokkantak!
    És végezetül még egy dolog. Minden összefügg mindennel. A problémákat csak együtt lehet megoldani. Olyan nincs,hogy megoldok néhányat.
    Egy országban, ahol “kivégzik a rákos betegeket, ahol 47 ezerből meg lehet élni, ahol selmeczi és giró viheti a szót ott lehetetlen normális felsőoktatás.
    Ahol azt akarják elhitetni veletek,hogy több évtizedes problémákat meg lehet oldani egy hétvége alatt,ott egy pillanatig sem vagytok biztonságban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  43. “Kikosarazták Balogot a hallgatók
    2012.12.16. 20:39
    Csak még nagyobb lett a bizonytalanság a felsőoktatásban – véli a HÖOK, ezért nem valószínű, hogy tárgyalnak hétfőn Balog Zoltánnal. Kövér László, az Országgyűlés elnöke a köztévében azt mondta: a kormány nem készítette elő megfelelően a politikai talajt a felsőoktatás átalakításával kapcsolatban. (…)
    .
    A Hallgatói Hálózat szerint a keretszámok eltörlése nem oldja meg a rendszer problémáit. Szerintük ilyen horderejű döntéseket csak diktatúrában szokás egyik napról a másikra meghozni.
    .
    Kövér László a köztévé vasárnap esti műsorában azt mondta, a kormány nem készítette elő a “politikai talajt” a felsőoktatás átalakításával kapcsolatban. A házelnök szerint a kabinet nem számolt azzal, hogy “az emberi emlékezet véges”, illetve vannak olyanok, akik a diákok mögött, a “saját sérelmükért való revansvétel” vagy a saját területeiket érintő folyamatok megállítása okán abban érdekeltek, hogy most nagyobb botrány legyen ebből az intézkedésből, mint tavaly vagy tavalyelőtt.”
    http://www.hir24.hu/belfold/2012/12/16/kikosaraztak-balogot-a-hallgatok/
    .
    Vagyis megint a “politikai talaj”, a kormánypropaganda kommunkációja a hibás. Mert nem költenek rá eleget – ez kb. azt jelenti, hogy még pár milliárdot kell a láthatatlan látszattevékenységre költeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. Astatoth
    Jók a linkek.Köszi. Utólagos engedélyeddel idézek az egyikből.

    “Hogy lehet, hogy maga mégis egy zsebszerződést próbál összealibizni egy krimóban, hogy ilyen béna és átlátszó trükkel mentse az arcbőrét? A rutin hatalma?”
    Igen, a rutin hatalma. Így vett meg eddig mindenkit. Főleg a szakszervezeti vezetők egy részét a munkatörvény könyve átírásánál. Köszönjük nekik. Remélem a fiatalok nem hisznek neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Bocsi! Javítok:Astaroth

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Sajnos egyedül vannak,pillanatnyilag senki sem támogatja őket. felteheőleg azért nem, mert nem, mert akiknek lehetőségük lenne és szakmájuk szerint kellen, ezek ökrök, birkák és gyávák, meg ilyen schifferek osztják meg a népet és a langyos víz. Hol voltak, vannak, lesznek a szakszervezetek?Az “ellenzéki” pártok, szövetségek ? Az ő kölkeikről szól most a duma, nem az én továbbtanulásomról, nekem unokám sincs, a kölkeim meg mind harminc és negyven között, régen végeztek már. A tanároknak meg nem lesz állásuk, lassan bezárnak az állami iskolák és csak a felekezetiek maradnak, hova mennek akkor ezek az idióta ( még a szoc.-ban, vagy közvetlenül utána végzett és most már túl a gyereknevelésen ) jelenleg még önkormányzati oktatási intézményekben dolgozó pedagógusok, a saját kölkeik továbbtanulását és a munkahelyeiket veszthetik el stb. Ezek nem tanultak semmit( milyen jót lehetett tüntetni még a szocik alatt ), pedig mikor tanultak, akkoriban még történelem órán volt némi marxizmus és némi dialektikus materializmus is, ezekből azért az alapvetéseket megtanulhatták volna. És nincs, aki összeszedetten elmagyarázná ennek a sok bamba ökörnek ( most nem a fidess-fanokról beszélek, ezek vágóbirkák ), akiknek nem tetszik az eddig kormányzás címén előadott kutyakomédia és bemutatná a teljes fityisz vezérkar életpályáját, rokonostul, gyerekestül az eddigi kormányban töltött és ellenzéki éveik alatti vagyongyarapodásukról, munkahelyeikről stb. Már két éve ennek kellene az összes ellenzéki és ellenzék közeli médiából folyni, nem széplelkű stúdióbeszélgetéseknek és meseszerű ábrándozások alapján megírt cikkeknek.
    Meg természetesen, ami a vesszőparipám, összefogás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. Az első mondat eleje helyesen :
    “Sajnos egyedül vannak,pillanatnyilag senki sem támogatja őket, feltehetőleg azért nem, mert akiknek lehetőségük lenne és szakmájuk szerint kellene, azok…”
    Elnézést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Félek, hogy meg fogják vezetni a diákokat, elsősorban a rektorokon keresztül – ezt a parlamenti közvetítés alapján gondolom, mert ment az ön fényezés, hogy tulajdonképpen a kormány nem is akart semmit bevezetni, a tandíjat az MSZP akarja….elkapcsoltam, mert felfordult tőlük a gyomrom – jelzőt sem találok ezekre a fideszes izékre!
    Novák szemét még mindig a komcsi nyugdíjak szúrják, de az nem zavarja, hogy a hazug, plagizáló, megbukott ke. micsoda juttatásokat kap élete végéig az adófizetők pénzéből!
    Talán ezzel is foglalkozhatna, ha már annyira spórolni akar. Sokkal többe kerül, mint a még élő , közel 100 éves nyugdíjasok pénze + a 300 eurós nyugdíjak is eszébe juthatnának, mert az sem kevés pénz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. a túntetéseket folytato őreg diákok reménykednek hogy továb is járhatják 8-10 évig az egyetemet,ki szoritva a fiatal tanulokat azon kéne változtatni hogy minél kevesebben ismételjék a tanulo éveket ,hogy támogatják a diákokat az árnyékbol az biztos mert semibe vesznek minden tárgyalást,fogalmuk sincsen hogy miről van szo csak űlnek és kiabálnak,értelmesen kell tárgyalni a jogukrol,ebben már nem segit a bujtato.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Elég volt a hazugságokból 2014. január 5. vasárnap

Elég volt az elszegényedésből 2014. január 5. vasárnap

Elég volt a rombolásból 2014. január 5. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos