Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elég volt a hazugságokból 2014. január 5. vasárnap 14:33 Forrás: OV

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elég volt a hazugságokból

Budapest – A hazugságnak ára van. Ára van, mert akik ismerték az igazságot, ismerték a bajt, akik tehettek volna, hogy időben orvosolják a saját maguk által elkövetett hibákat, felelős kormányzás és cselekvés helyett hazudoztak, hamisítottak és csaltak, csak ki ne derüljön, milyen állapotba sodorták az országot.

A baj pedig nőttön-nőtt, s ma már lehetetlen tovább takargatni, s most fizetni kell. Ezért tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, a hazugság ára ott van minden bezárt munkahelyben. Az állását vesztett családfő tehetetlenségében, a lelakatolt iskolában, az elbocsátott tanárnők kilátástalanságában, a gyerekét a tandíj miatt iskoláztatni képtelen szülő szomorúságában. A kilátástalan itthoni helyzet miatt külföldre készülő fiatal lemondásában, s ott van a nyugdíjak megkurtításával szembe néző idős emberek csalódottságában is. Igen, a hazugság ára ott van, a szánk széléig érő eladósodottságban, az égbe szökő gáz- és villanyszámlákban, az elmaradó nyaralásban, az egyre soványabb ebédekben, az egyre ócskább és foltosabb ruhákban.

A megszorítások mára megfojtották a gazdasági növekedést, és fojtogatják a háztartásokat is. Ha ebbe a sokszorosan sebzett országban megszűnik a szociális háló, ami minden hibájával együtt is védelmet nyújtott a társadalom számára, abból nagy baj lesz, nagyobb, mint most bárki közülünk gondolná.

Ha nem fékezzük meg a kormányt a szociális vívmányok szétverésében, akkor azután nem lesz megállás. A mai szociális válság újabb és újabb családokat, nyugdíjasokat és dolgozókat ránt majd magával. Lássuk be, hogy ez a kormány szociálisan érzéketlen, és azokat a szociális értékeket, vívmányokat, amelyeket a magyar emberek hosszú évtizedeken át felépítettek, és a rendszerváltás viharai közepette is átmentettek, most kész esztelen módon lerombolni.

Részletek Orbán Viktornak az őszödi beszéd évfordulóján elmondott beszédéből. Elhangzott a 2007. szeptember 18-i Fidesz-gyűlésen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +32 ( 34 szavazatból)
Elég volt a hazugságokból , 4.9 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Látnoki erővel lefestette a jövőt ami a Fidesz uralkodása alatt most végbement. Nem volt nehéz hiszen már akkor tudta mit akar.
    .
    Azon gondolkodom, milyenek most a magyar emberek. Nem inkább hajlandóak megfizetni a hazugság árát, csak, hogy ne kelljen szembenézni a igazsággal. Azzal, hogy bizony ők rászedhetők.
    .
    Üzenetem a magyaroknak. Kedves magyarok, Orbán és a Fidesz csúnyán becsapott és megalázott titeket. De attól, hogy valakit becsapnak,megaláznak, kirabolnak, az áldozat még nem lesz emberileg értéktelenebb.
    .
    Kivéve ha meghunyászkodik.
    .
    Újból idézném Vasvári István egy versének egy kis részletét.
    .
    ” Ha pofon veri, s ő engedi,

    Meglesi és újból pofon veri.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  2. Korunk Nostradamusa!

    Bár úgy könnyű, hogy azt csinálja amit ő vizionált.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  3. Orbán évértékelő beszéde a Klubrádió szilveszteri műsorában
    Ez az igazi….

    Közreműködik Varga Ferenc József

    http://youtu.be/a-JZjQJUQuc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  4. Szóról szóra ezt csinálja ez a nyegle rablóbanda, orbánnál hitelesebben ezt a sok aljasságot senki más nem tudná elmondani.
    Megtenni még kevésbé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  5. Eagle

    Ha valakit ,igy,ilyen módon néznek hülyének ,ÍGY csapják be,igy aláznak meg ,miközben a szerencsétlen hülye még örül is neki és nagy hangon még osztja is az észt én azokat az embereket NEM SAJNÁLOM. Pontosan azt kapják ,amit megérdemelnek. Azt irod ,az ilyenek ettől emberileg nem értéktelenebbek. Már ,hogy a csudába ne lennének azok. Selejtes,szar emberek ,irigyek ,gonoszak ,farizeusak és ájtatoskodók. EMBERILEG SILÁNYAK!!!!Jó párat ismerek közülük, a nagy részük értéktelen szemétláda.
    És nem akarok semmiféle békejobbot nyujtani nekik, amit a hibbant vezérükkel ,annak zombi bandájával EGYÜTT tettek ,arra nincs bocsánat. Még részleges is csak abban az esetben ,ha megtéritik az általuk okozott kárt.
    A rosseb egye meg őket. És itt a ” becsapott kisemberekről beszélek, amit EZEK bekajoltak ,azt egy közepesen értelmes csimpánz se nem!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  6. Bármelyik Orbán beszédet nézzük, az mind bumeráng a mai politikai helyzetben.
    2006 óta csak ilyen jött ki a szerencsétlen nemzetvezető száján.
    Akkor nem hitték azt, amivel most kell szembe nézniük.
    És engem mondtak el nem normálisnak! Mert már akkor is azt mondtam, amit most…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  7. vikmeki
    Látleletet írtál a becsapott kisemberekről, mert tényleg bekajolták azt amit egy közepesen értelmes csimpánz sem evett volna meg.
    Sajnos ez a többség, és ezek tűzbe mennének Orbánért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  8. Eagle

    Akikről az előbb szóltam ,azoknak egy tipikus példánya Pócs doktor Egerből. Ó volt az egri “kórházvédők ” egyik hangadója. Akkor , anno akkora pofája volt ,mint a Bécsi kapu. Doktorált ember létére benyalta a legpopulistább, legprimitivebb maszlagot. Most meg néz ki nagy bután a fejéből és nem érti ,hogy akkor most
    W. a fu…….k??? Hát ez van apukám….. miért ,mire számitottál asshole????
    Egyszerúen frászt kapok ezektől. , halálra idegesitenek ,mikor UTÓLAG nagy bambán merednek maguk elé. ” Én tényleg elhittem ,hogy 2×2 = 83″. Tényleg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  9. @vikmeki

    Igen tudom vannak olyanok is, de nem hozzájuk szóltam. Hogy akiket te leírtál azokkal mi lesz nem tudom, de az biztos, hogy részvétre nem számíthatnak.
    .
    Bűn hazudni és bűn hallgatni a hazug szóra, főleg önös érdekből. Nem tudom megszámolni hányan lehetnek az általad leírt táborban és hányan abban akiket megpróbáltam megszólítani.
    .
    Őszintén szólva nem tudom kinek lehet felmentést adni mert hagyta magát becsapni és kinek nem, de talán vannak akik hajlandók felébredni és jóvátenni valamit. Én inkább azokhoz próbálok szólni. Mert ha nincsenek ilyenek akkor sajnos mindannyian tudjuk mi lesz az elkerülhetetlen vég.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  10. bumburi

    Ez egyáltalán nem a többség. Az időköziken kb 30-35 % megy el szavazni . Általában a fidesz nyer a szavazatok 40-50 % -ával. Ez kb a szavazásra jogosultak 14 %-a. Ebből vannak a megvettek ,megfélemlitettek, becsapottak , és az immel-ámmal szavazók is. Tehát aki ebből a vezér lelkes,elvakult hive az max!!!!! 10%!!! ( és ebben még a csókosok ,a haszonélvezők is benne vannak.
    És ezek mind elmennek szavazni. A 10% az pedig 800.ezer biohalmaz ÉSNEM TÖBB. Ha más a véleményed, légyszives pontokba szedve cáfold ,amit irtam és ird le azt is ,hogy szerinted ez miért van másképpen. De olyantól kimélj meg légyszives,hogy hát ,mert, meg azért. HIDD EL, nincsenek többen. csak ők akarják ezt elhitetni. . Tegnap mutattam a nejemnek egy légifelvételt egy USA beli jéghoki stadionról . A felvétel szerint 105 ezer ember van a képen.
    Tudod mennyi az??? Hát több ,mint bármelyik békemenet. És ezek azt próbálják elhitetni ,hogy az 1-másfél millió volt. Ugyanezt teszik a szavazókkal is. Ha tényleg 30 % körül vannak ,és mozgositanak mint állat ,hogy a fészkes francba van az ,hogy az időköziken ennek a fele se szavaz rájuk?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  11. Eagle

    Egy konkrét kérdés: Hogy lehet azt elhinni ,hogy az államadósság 80% ról
    82(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) % -ra CSÖKKEN???????????????????????????
    Remélem érted ,hogy a kérdés persze,hogy nem egy konkrét kérdés, hanem ez vonatkozik az egész katyvaszra.
    Na már most, ezt ,hogy lehet “megbocsátanI??”, azt mondani ,jól van pajtás ,hát téged egy kicsit becsaptak ,nem tehetsz róla. Én erre képtelen vagyok.
    Mert mindenki szórakozzon a saját életével ,de ne az enyémmel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  12. vikmeki
    Dehogy cáfollak! Az csak a hívők dumája!
    Tudom hogy kevesen vannak!
    Amit meg a Pócs dokiról írtál, az tényleg úgy van!
    Sokat meccseltünk a HEOL-on abban az időben, és állította a maga igazát, persze mindenben cáfoltam.
    Teljesen tiszta volt már akkor is a helyzet, hogy mit miért csinálnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  13. Miniszterelnök úr!!
    Ön erkölcsileg megvan semmisülve,és ki is van ürülve,sőt ,csak zörög mint a mák gumó.((kiváncsi lennék a véleményére,)) ezt ön mondta–pontosan így.

    -Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz,s mindig
    csak a pillanatnyi népszerűségre gondol eltávolodik egykori önmagától akkor
    előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül,kiürül és zörögni kezd mint ősszel a mák gumó ha fújja a szél.
    Hány ilyen és ehhez hasonló,kijelentéseket lehetne most betömni az arcába
    le egészen a torkáig.–Nótórikus hazudozó nem egyéb –

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  14. vikmeki 2014. január 5. vasárnap 15:44

    Az mondja: “Még részleges is csak abban az esetben ,ha megtérítik az általuk okozott kárt.”.
    .
    Nem! Nincs bocsánat.
    .
    Ezzel reagálok:

    „Tudod, hogy nincs bocsánat,
    hiába hát a bánat.
    Légy, ami lennél: férfi.
    A fű kinő utánad.

    A bűn az nem lesz könnyebb,
    hiába hull a könnyed.
    Hogy bizonyság vagy erre,
    legalább azt köszönjed.”

    (József Attila)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  15. “Először is ne engedjétek, hogy elvegyék tőletek mindazt, amit az előző nemzedékek megteremtettek Magyarország számára. Ne engedjétek, hogy kirekesszenek benneteket a szabad döntés és a szabad választás lehetőségéből. Ne engedjétek, hogy megfosszanak benneteket a felemelkedés esélyétől, a tanulás, a tudás általi előrejutás, a tudás révén elérhető boldogulás lehetőségéből.

    Mi nem azért teremtettük meg mindenki számára az 1998-ban kezdődő polgári kormányzás idején az ingyenes továbbtanulás lehetőségét(sic), hogy azok, akik ingyen szerezhettek diplomát, és fillérekért juthattak hatalmas vagyonokhoz a közvagyonból az elmúlt évtizedek során, azok most elvegyék tőletek az ingyenes tanulás lehetőségét, és kisajátítsák a tudást saját maguk és kiváltságos köreik számára. Mi nem ezért harcoltunk. Ne engedjétek, hogy a hazátokat a szellemi sötétség és a hazugság országává akarja változtatni néhány erkölcstelenül felkapaszkodott szerencselovag. ”
    http://www.miniszterelnok.hu/beszed/nemzedekek_irjak_a_tortenelmet

    A párt megelégelte, hogy mostani döntései kapcsán sokan az azzal sokszor szöges ellentétben álló korábbi állásfoglalást posztolták ki mondjuk a közösségi oldalakra, az ő saját honlapjukról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  16. Hogy ez a Gyurcsány kormány milyen érzéketlen volt szociálisan ??ez felháborító.
    Ti meg a védő szárnyaitok alá vettétek a szociálisan rászorúlókat,Jól értem Viktor.?
    Kérdezzük meg a munkanélkülieket,a Rokkant nyugdijjasoka,a magán nyugdíj
    volt tagjait,a hajléktalanokat,és minden olyan területet amely valamilyen szociális támogatásra szorul —,melyik kormányzat alatt kapott több szociális támogatást??–.ezt a hazugságot is beléd gyömöszölném ,le a torkodon,jó mélyre.
    valójában az összes,hazugságodat amit húsz éve előadsz,amivel butitod ezt a népet.–szociális érzéketlenség !!ez mert ilyet mondani hogy a tetű rágta volna meg a nyakát

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  17. bumburi

    Na azé’ Nehogy má’.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. Oldster, a részlegest nem a maffiózokra értettem , hanem néhány tényleg sik hülye birkára, ,persze a megfelelő mennyiségű mea culpa és a canossa után.
    De ha nem ……hát nem….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  19. Viktor gondolj apádra ha rákerülsz a lapátra !

    Az okozott kárt azt meg kell téríteni mert a károkozók mindig fizetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  20. pecor
    Bocs, de nem mákgumó, hanem -gubó. A mának a gubója zörög, valamikor 50 évvel ezelőtt a tiszavasvári Alkaloida Vegyészet Gyár ópiumot készített belőle. Mintha ez az ópiuim ma is hatna sajnos többeknél, hiszen ismerek olyat, aki?! (inkább ami) megesküszik rá, hogy a 13. havi nyugdíjat orbántól kapta, amelyik meg a bőrén érzi a nyomort, az meg “reménykedik”, s olyat is, amelyik esküszik, hogy soha senki nem tetett ennyit a nagycsaádosokért és ezt abból kövertezteti ki, hogy a 4 gyerekes lánya minden hétvéget már péntektől nála tölt a gyerekekkel, mert rnincs mit enniük, és füteni sem tudnak. Ez a jövő áll előttünk, sokan vannak, majd boldogan és büszkén döntenek a sorsunkról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  21. Magyarország közel 10 millió ember hazája.
    Együtt osztozunk e hazán.
    Az az átkozott, aki kivitte a politikát az utcára és ennyire megosztotta ezt a népet – majd itt hagyja minden mocskát a nagy katyvasszal a fejekben.
    -
    Bajnai azt mondta: a befektetők bizalmának visszanyerésével 2-3 év alatt helyre lehet hozni a gazdaságot – de ami a fejekben van katyvasz, azt nem tudta megmondani, mennyi idő alatt lehetne helyrehozni és szerintem senki nem is tudja, főleg egy olyan ellenzékkel a hátában, mint újra a Fidesz lenne, tudjuk mit tett a zemútynócévben, de a vesztés csak még elvetemültebbé tenné őket, pedig most sem semmik kormányon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  22. http://nol.hu/gazdasag/budai_gyula_negy_honap_utan_visszavonna_a_kormanyrendeletet
    -
    A nem egyeztetések és a szagértelem, mint bolsi trükk hiánya, minden intézkedésükben nyomon követhető.
    A gránitszilárdságú tákolmányuk a legkézenfekvőbb példa erre – melyet 5x módosítottak.
    A NOL cikkhez hozzászólók között van egy agyhalott is, neki a módosítások nagyon bejönnek – az egyeztetésekről és a hozzáértésről szava nincs!
    A kiszámíthatóságot már nem is említem….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Az,hogy nem csak a zegyszerű emberek tévedtek meg,bizonyítja a nagy független elemző,Tölgyessy Péter is, aki aszonta,hogy a zemberek O.programjának elemeit felállva fogják megtapsolni.( http://www.stop.hu/belfold/tolgyessy-orban-programjanak-fobb-elemeit-felallva-tapsoljak-meg/680164/ ).Lapzártáig nem tudom mi a véleménye ma T.-nek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. http://nol.hu/kulfold/erdely_felvasarlasara_keszul_a_magyar_allam_
    -
    Azt írja azújság…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Még egy módosítás…
    http://nol.hu/gazdasag/jon_a_foliamentes_trafikkiratat_
    -
    Mit akartak eltakarni ezzel a fóliázással?
    Már az elején tudta mindenki, hogy ez nem lesz jó – aztán beindultak a rablások és most nagy nehezen leesett a tantusz, hogy nem ápol és eltakar, hanem inkább bajt okoz, ha nem látnak be, nem is vehetik észre, hogy történt valami!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos