Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán megvásárolja az amerikai sajtót 2012. december 6. csütörtök 19:59 | AN

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán megvásárolja az amerikai sajtót

Washington – Az Orbán-kormány 15 millió dollárral (3,3 milliárd forint) hozza létre a Friends of Hungary alapítványt, amelynek feladata az lesz, hogy kialakítsa az Orbán-rendszer amerikai lobbistáinak hálózatát, lefizesse azokat a politikusokat, elemzőket, politikai intézeteket és újságírókat, akik a diktatórikus Orbán-rendszer bírálóit elhallgattatják, kiállnak a fasiszta állam hazugságai mellett, és szócsövei lesznek az orbánista propagandának. Még a pénz meg sem érkezett, Kumin már megjelentetett egy hazugságözönt a Washington Times-ban.

A Friends of Hungary 15 millió dolláros vagyona hatalmas összeg, és minden bizonnyal “Magyarország barátai” név alatt az Orbán-rendszer barátait jelenti. Az alapító-okirat szerint “az alapítvány célja a diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek az erősítése”. Az amerikai diaszpóra szervezetei nem tudnak ennyi pénzt sem felhasználni, sem ellopni, miután az Orbánnak kedves szervezett fasiszták sincsenek többen tízezernél, az amerikai magyarok aktivistáinak száma nem több száznál. Az Amerikai Népszava 121 éves, az egyik legnagyobb múlttal rendelkező lap, amely fennállása óta nagyon sokat tesz “a diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek erősítésére”, de nem valószínű, hogy egy cent támogatásra is számíthat a 15 millió dollárból.

Ennek a pénznek a felosztása várhatóan úgy valósul meg, hogy kapnak az Orbán-rendszer hű támogatói, akik a pénz kilencven százalékát azonnal ellopják, és a koncon nagy marakodás kezdődik. Kiszúrják a szemét néhány magyar klubnak Clevelandben, Miamiban és Sarasotában, ahol lekommunistáznak mindenkit, aki nem elég fasiszta. A pénz nagyobb részét olyan amerikai magyaroknak adják majd, akikkel valamilyen bizniszbe fognak (például George Pataki, Andrew Vajna, stb.), és akik a magántőke helyett a magyar állam pénzéből akarnak vállalkozni. Egy részét szokás szerint ellopják és visszaforgatják Simicska közös kasszájába,  a fennmaradó nagyobb hányadból pedig Magyarország amerikai “barátait” vásárolják meg kilóra, akiknek az lesz a feladatuk, hogy elnémítsák az Orbán-rendszer kritikusait az amerikai sajtóban, a különböző politikai intézetekben és a kormányzatban. Az ötlet nyilvánvalóan Amerikából származik, valakinek eszébe jutott, hogyan működik hatékonyan sok ország lobbija Washingtonban.

A 15 millió dollár még meg sem érkezett, de várható hatását máris érezni lehet. Íme: “A magyar konzervatív kormánypártnak olyan bírálókkal kell megküzdenie, akik össze kívánják kötni a (szélső)jobboldali párttal, amelynek tagjai rendszeres kirohanásokat intéznek a zsidók ellen – írta a konzervatív The Washington Times szerdai lapszámában James Morrison, aki az amerikai fővárosban részt vett egy múlt heti sajtóebéden, amelyet Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár részvételével tartottak.”

Washingtonban így mennek a dolgok: a Washington Times ostoba riportere részt vett egy sajtóebéden, és magáévá tette Kumin hazugságait. Az sem tűnik fel, hogy Kumin “nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár”, ez azt jelenti, hogy a fizetését a kormánypropaganda terjesztésért kapja. Ez az ember Orbán propagandaminisztere, az Orbán-rendszer Goebbels-e. Nem kizárt, hogy a Friends of Hungary támogatni fog egy olyan pénzalapot, amely a Washington Times mögött áll, és az Orbán-rendszer “barátjává” teszi a lapot. Nem lesz szükség arra, hogy Kumin minden alkalommal adjon egy finom ebédet, csak elküldik az aktuális propagandaszöveget, és az azonnal megjelenik Amerikában. Az orbánista sajtó pedig azonnal tálalja Magyarországon, mint az amerikaiak véleményét az Orbán-kormányról. James Morrison vagy tájékozatlan, vagy korrupt, mert a Fidesz egyrészt nem konzervatív párt, hanem erősen szélsőjobboldali, amely tagadja a legalapvetőbb demokratikus értékeket és a kapitalizmus ellensége. Másrészt a Fidesz saját magát kötötte a szélsőjobboldalhoz, amikor a Jobbik programját kezdte megvalósítani a Trianon emléknaptól kezdve a nyilasok és nácik tantervbe iktatásával, a Horthy-kultusz támogatásával.

Orbánékat valaki felvilágosította, hogyan lehet hatékonyan semlegesíteni a demokratikus sajtót néhány megvett újságíróval és szerkesztőséggel. Íme: “A szerző kitért a Fidesszel szemben az új alkotmánnyal és a sajtószabadsággal kapcsolatban megfogalmazott bírálatokra, és idézte a helyettes államtitkárt, aki szerint a kormánynak “elég súlyos imidzsproblémával” kell megküzdenie. “Nap mint nap harcolunk a nagyon kritikus médiával szemben” – jelentette ki Kumin Ferenc, aki Morrison szerint egy, az amerikai konzervatívok számára is jól ismert problémát fogalmazott meg.” Ehhez megszólal a washingtoni magyar nagykövet is: “Szapáry György washingtoni magyar nagykövet a találkozón kijelentette, hogy a narratívát olyanok vették át, akik szembehelyezkednek a kormánnyal.” Olyan személyiség nem szólal meg, aki elmondaná, hogy a bírálatok mögött nem az ellenzékiség és a politikai érdek nyilvánul meg, hanem az a tény, hogy az Orbán-kormány megtagadott és lerombolt milyen olyan demokratikus értéket, amely egy jogállamot és demokráciát jellemez, és amely Magyarországot az Európai Unió és a NATO tagjává, valamint az Egyesült Államok szövetsegesévé teszi. Nincsenek a kormánytól független demokratikus intézmények, a bíróság szabadságának felszámolása van még folyamatban. Orbán Viktort ugyanúgy nem lehet demokratikus úton leváltani, mint Lukasenko-t vagy Asszadot. Hogyan meri James Morrison ezt az amerikai konzervatívokhoz hasonlítani? Csak úgy, hogy félrevezetik, lefizetik, korrumpálják. Erre most lesz indulásképpen 15 millió dollár, de a hírek szerint ez csak az indulás összege, ez hamarosan nőni fog. A hajléktalanokra nincs pénz, a hazug propagandára sokmillió dollárt költenek.

Bármennyire is hangoztatta az amerikai külügy, a kormányzat és a budapesti amerikai nagykövetség nem ugyanazt az értékrendet képviseli és nem ugyanazt a politikát folytatja Magyarországgal szemben. A budapesti amerikai nagykövetség nem az amerikai értékrendet képviseli Budapesten, és nem az amerikai kormányzat álláspontját. Ez nagy segítséget jelent Magyarországon és az Egyesült Államokban is a magyar demokrácia ellenfeleinek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +32 ( 58 szavazatból)
Orbán megvásárolja az amerikai sajtót, 4.3 out of 5 based on 34 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

55 Reader’s Comments

  1. Most már csak az a kérdés, hogy ezt a cikket valamelyik sokat olvasott amerikai lapban meg lehetne e jelentetni?Hogy lelepleződjenek a magyar kormány által korrumpált amerikai magyar barátok!!! Úgy látszik ott is van olyan, hogy pénzért mindent!
    Ennek a James Morrisonnak halvány lila fogalma nincs a magyarországi állapotokról! Le kell leplezni! Cáfoljon!Pillanatok alatt a süllyesztőbe fog kerülni, ha kitudódik. ( legalábbis remélem )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (42 szavazatból)
  2. “Az Orbán-kormány 15 millió dollárral (3,3 millió dollár)”
    Itt valami nem stimmel.
    Nem 3,3 milliárd forint?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  3. Tegyük élhetővé !

    más:

    HEIL vIkLER !!
    .
    (magyarra fordítva, éljenek a polgári körösök a valóságtól elszigetelve , önsors nyomorítóan – dagonyázzatok az országrontó hitben, hogy meg ne tagadhassák korábbi hazafyass szemléleteteket – , néhány nyerészkedő, bacilus osztotól megvezetetten )

    .

    Kedves Polgári Körös Hazánkfiai !
    Azért nem tudtok kilépni a hazug , fasiszta , gazdaságot eredményesen vezetni nem tudó hatalom karmaiból, mert meg vagytok figyelve, mert minden SMS-eket és e-maileteket elkapja qrbán-qbatov csápjai, – mert Ti Barmok vakon minden adatot megadtattok a tehetségtelen gazdasági vezetőnek , az ÜBER-tehetséges diktátornak?
    Adjatok ÉLET-jelt nekünk!!!
    .
    szeretném fehérzászlózni nektek:
    mi is magyarok vagyunk.
    Mi is imádjuk a magyar népzenét, kultúrát, hagyományokat, mesterségeket, szeretjük Erdélyt….
    szeretnénk , ha magyarország minden tekintetben erős ország lenne Európában, és a világban. (ehhez tehetségtelen , hazug bibó kollégista selyemfiú-politikusokat dobni kell) Ehhez kelletek ti is.

    Meg lettetek erősen vezetve, ma már nem a régi Hajrá Magyarország szlogen szól , csak az annyit is ér a magyar, jól kirablászuk őket az utolsó pénzükig, elrablásszuk a 13 éves megtakarításukat viszamenőleg , a többit fidesz-kdnp sarcunkat bizony majmok jövőben KAPNI FOGJÁTOK – mert mi fidesz-kdnp elintéztük nektek – 10%-os nemzeti törlesztő hitellel megbunkózzunk titetek , kedeves nemzet , BUTA mAGYAR NEMZET kirabását , a hárombetűs 4-5%-os helyett adósság , a jövőbe (amikor mi már nem leszünk, , ti buta , múltbéli, narancs jelszavakat imádó ,mindentbeszopó ideológiai hungarikum gyarmataink ), és ilyenek kedves polgári körös HAZAFIATLANok . Kitartás nektek , szebb jövőtt a hívő barmoknak. Van ott LÁTÓ közgaszdász ? kérdezem…

    Ki viszi nektek az egy a zászlót a mostanság a szétzilált honban ?
    Szájnyalinkás? Elsomfordló Smitt Plagi Pál ? Nemzeti észnélküli-Gombnyomkodó Szavazógép ? Ember-gyilkos Lázár ?
    Nektek tényleg ŐK jelentik a hazát a jövőt és a nemzetet?
    Nem szállnátok egy kicsit magatokba ? kérem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (30 szavazatból)
  4. Ez már fokozhatatlan őrültség? :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  5. A Morrison által említett, “az amerikai konzervatívok számára is jól ismert probléma” egy teljesen felületes és agyatlan párhuzam a magyar helyzet és az Obama-kontra-republikánusok helyzet között.
    Az amerikai demokrácia nem említhető egy napon azzal, ami itt van, és az amerikai konzervatív nem említhető egy napon azzal, amit itt (szélsőjobb helyett) jobboldalnak neveznek.
    Az agyatlan újságírók láthatólag országfüggetlenül agyatlanok: rágás nélkül nyelik le a Fidesz hazug terminológiáját, és azt hiszik, egy nyelvet beszélnek.
    Ezért (is) lenne fontos, hogy a magyar baloldal következetesen helyes nevükön, és ne a jobboldali meghamisított fogalmakkal nevezze meg a dolgokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  6. Az állítólagos ellenzék MSZP most és általában miért nem emeli fel a hangját, ? A fidesz ellenzékben sokszor és erőteljesen tiltakozott , Miért nem harsogják, hogy o.v, ellopja még a szemeteket is . De egy olyan mszp ahol Puch és tsai szintén lopták a pénzt talán nemis akar tiltakozni.Vajh miért? És akkor a cöf.nek nevezett (civil összefogás) förmedvény képes minden háztartásba eljuttatni a hazug gyűlőlettel teli kiadványukat. Az Mszp miért nem képes semmire ? Az igaz, hogy most a fidessről van itt szó.De elkeserítő megalázó, hogy egy ellenzéki párt ilyen .Aztán csak várja , hogy majd rászavazzanak az emberek. Én már csak a Demokratikus koal-ban bízom. Őszíntén ingyen teszik a dolgukat( és nem keveset) Már párszor javasoltam , hogy az AN. cikkeiből készítsenek egy kivonatot és juttassák el az emberekhez (az mszp Puchtól kérjenek vissza egy kis pénzt). Magyarországnak egy bűnöző a miniszterelnöke. És akik őt kiszolgálják ezt tudomásul veszik , vették szintén bűnösök. Tudom hogy egyszer megbuknak, de ez most nem vigasztal. Eljön az idő . igaz .. Terrorelh.központ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  7. Na emberek! Most már én is azt mondom lehúzhatjuk a rolót és meneküljön ki merre lát. Ez a csuti törpe megvásárolja a külföldi sajtót, újságírókat miközben Magyarországon milliók nyomorognak. Ennyit Amerikáról!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  8. Ki várt Orbántól fair viselkedést? Ki ilyen naiv? A tisztességtelenség a vérében van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  9. “A budapesti amerikai nagykövetség nem az amerikai értékrendet képviseli Budapesten, és nem az amerikai kormányzat álláspontját. ” Én ezt másként látom! Szerintem meg a budapesti amerikai nagykövet pontosan azt teszi amire az amerikai elnök, amerikai külügyminiszter utasítja, ha nem így járna el akkor a saját kormánya kirúgná. A nagykövetek mindig a saját kormányuk politikáját képviselik. Amerika, az amerikai kormányzat cserben hagyta a magyar demokráciát, az amerikai újságíróknak pedig elég egy kis pénz és Orbán talpnyalói lesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  10. “Washingtonban így mennek a dolgok: a Washington Times ostoba riportere résztvett egy sajtóebéden, és magáévá tette Kumin hazugságait. Az sem tűnik fel, hogy Kumin “nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár”, ez azt jelenti, hogy a fizetését a kormánypropaganda terjesztésért kapja. Ez az ember Orbán propagandaminisztere, az Orbán-rendszer Goebbels-e. Nem kizárt, hogy a Friends of Hungary támogatni fog egy olyan pénzalapot, amely a Washington Times mögött áll, és az Orbán-rendszer “barátjává” teszi a lapot. Nem lesz szükség arra, hogy Kumin minden alkalommal adjon egy finom ebédet, csak elküldik az aktuális propagandaszöveget, és az azonnal megjelenik Amerikában” “Köszönjük” Amerika! A hányinger kerülget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  11. Az amerikai kormányok sokszor támogattak már külföldi diktátorokat. Az amerikai sajtó is ! A pénz beszél a kutya ugat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  12. Biztos nagyon finom ebéd volt.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Ami nagyon elgondolkodtató…
    Bartus úr számtalanszor példálózott az amerikaiak demokráciára érzékeny polgárairól. Hát ez így kiábrándító!
    A sajtójuk, és munkatársaik nem tájékozódnak? Nem járnak utána a híreknek? Hogy nem e megvezetik őket? Olyan ott is az újságírói mentalitás, mint idehaza?
    Akkor kikben lehet bízni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  14. Többről van itt szó! Sajnos Orbánt az Opus Dei amerikai emberei is támogatják. Kik azok? Csak néhány szemelvény a Hetekből:
    .
    2002-ben … az ultrakonzervatív Opus Dei pápai rendet megalapító spanyol pap, Josemaria Escriva születésének századik évfordulója előtt … püspökök és más előkelőségek mellett egy fiatal amerikai szenátort is meghívtak Pennsylvaniából, hogy beszédet mondjon a rendezvényen. Az illető Rick Santorum, a jelenlegi második helyezett republikánus elnökjelölt volt. Santorum számára meghatározó volt a tíz évvel ezelőtti római út. A Vatikánba egy családi barátjuk, John McCloskey atya kísérte el. A Washington Post úgy tudja, hogy McCloskey az Opus Deihez tartozó papként számos amerikai konzervatív személyiség mentora. … „az áldott Josemaria irányítja a lépteimet” – mondta 2002-ben Santorum.
    .
    “Az 52 éves Greg Burke tíz éven át tudósította Rómából a legbefolyásossabb konzervatív amerikai hírforrásnak tartott Fox Newst. A személye iránti bizalmat tovább erõsítette az a tény, hogy az újságíró az Opus Dei mozgalom tagja.”
    .
    “Az elmúlt években a Vatikán fokozottan támaszkodik amerikai konzervatív médiumokra és kommunikációs tanácsadó cégekre, hogy ellensúlyozza a liberális európai sajtóban megjelenõ kritikákat.”
    .
    Ismerni kell az ellenséget!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  15. Amerikában élő olvtársaink! Dologidő van!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  16. De csak addig megy ez a dolog míg ki nem rúgják az illetöt a lapjától.
    Mert előbb utóbb az lesz.
    Namost ha az USA.-ban valaki ilyen módon ” veszít arcot ” az lehúzhatja a rolót a szakmájában. Mehet valahová Arizónába , a helyi rozstermesztők lapjának tudósítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. Azért ezek a patinás lapok , illetve a tulajdonosaik nem fogják megengedni hogy szépen elkezdjen errodálódni a lapjuk ” nimbusza ” holmi szerkesztőségi szaremberek pár ronygyos százezrecskéje miatt. Ennél azért jóval több pénz van egy ilyen lapban és mögötte is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. Ezért írtam, dolog idő van. Az USA-ban élő barátaink írjanak a vélemény rovatokba felvilágosító írásokat. Hitelesebb mint ha mi írnánk innen, Magyarországról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  19. #
    anonyme
    2012. december 7. péntek
    00:44 Nem a Fidesz által sokszor emlegetett “liberálbolsevik” tábor befolyásolja pénzzel a külföldi sajtót, hanem Orbán Viktor tömi tele a zsebeit pénzzel a külföldi újságíróknak. A Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet után az amerikai lapok is Orbánt dicsőítik. Mert ” a pénznek nincs szaga”! Ennyit Amerika korrektségéről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  20. Volt idő, igaz nagyon régen amikor az amerikai sajtó Szadam Huszeint dicsőítette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. Az Irak-Iráni háború idején Amerika kétszínű politikát folytatott. Az amerikai kormányoktól soha nem állt távol, hogy diktátorokat támogasson. Ha Orbánnal lesz elég pénze, hogy megfizesse az amerikai sajtót akkor az írnak amit Ő kar. Az amerikai kormány hivatalos képviselője a budapesti nagykövet pedig szintén Orbánt támogatja. naivitás bízni abban, hogy Amerika, vagy az EU menti meg a magyar demokráciát. A MAZSIHISZ is Orbán hátsóját nyalja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  22. “Orbánékat valaki felvilágosította,……….”

    -
    Felvilágosította????? Valóban ez az enyhe kifejezés lenne a legtalálóbb szó arra ami Orbán gépezetének hátterében történik.
    -
    Valóban az ilyeneket nem lehet demokratikus úton eltávolítani de sok pénzt költeni és fáradtságot befektetni sem érdemes. Elég komplikált és kifinomult már a gépezete, és elég gyors tempóba halad ahhoz hogy érdemes legyen a a lába elé dobni egy banánhéjt.
    .
    Vagy mint a fociban, ha nem lehet megállítania csatárt akkor lehet felvágni. Menjen és jelentse fel ha nem tetszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Gedeon:

    Nincs igazad. Az amerikai újságírás – legalább is a mértékadó – igenis független és nagyon alapos. Lehet, hogy Orbánék meg tudnak majd malmozni néhány kisebb, periférikus kiadványt, de a nagyokat megvenni lehetetlen. Egyszerűen lehetetlen. Az ott dolgozó újságírók függetlenek és önérzetesek, ráadásul nem is bolondok. Teljesítményüktől függ a karrierjük, az életük – ezt egy magyar kacsáért nem fogják sutba dobni.

    A 15 milkó nagy része saját zsebekbe fog vándorolni, egy része feltehetően visszakerül Magyarországra. Így lesz mindaddig, míg az IRS rá nem pillant erre a „nonprofit” alapítványra.

    Az amerikai politikusok szerintem rengeteg forrásból tájékozódnak, komoly elemző részlegek állnak a rendelkezésükre, nagyon felkészült szakemberekkel. A választási törvény-katyvasz sincs még lezárva. Amerika a végleges törvényt várja, amíg az meg nem születik (nincs kihirdetve), nincs miről beszélni – ez lenne ugyanis a belügyekbe való beavatkozás. Más kérdés, hogy ha egy kihirdetett törvény láthatóan aláássa a demokráciát, az USA ezt nem fogja szó nélkül hagyni.

    Ami a budapesti nagykövetet illeti: ő éppen olyan súlytalan senki, mint Budapest washingtoni nagykövete, az ötnevű Szapáry. Amint fontos lesz az USA-nak, profi karrier-diplomatára vált – ám közben azért Budapesten is dolgozik a Nagykövetség elemző részlege.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  24. Gondolom,a Liptai ur buzszovetsege nagyot markol majd.A fel vilagot bebudositettek mar.Hintik a virust.A Clivlend koruli magyarok is fertozottek,leragadtak 56 ban. Az elnokvalasztassal kapcsolatban olvastam velemenyeket a szcializmusrol.magyaroktol a hajam szala az egnek allt.Vagy az a milliardos magyar,aki 20 evesen jott ki a hatvanas evekben milliokat koltott Obama elleni televizios reklamra.Angolul is rosszul beszel,de tudja hogy a szocializmus egy borzaszto elhetetlen vilag,Abbol menekult.Visszakuldenem,de a millioi nelkul,hagy tudna meg milyen Orban orszagaban szegenynek lenni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  25. Csacsicska, Bizzunk benne hogy nem megveheto mndenki!! Ha igen es itt is
    akkor en hova szaladjak??Ez is nagy ugras volt Magyarorszagtol….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. “amelynek feladata az lesz, hogy kialakítsa az Orbán-rendszer amerikai lobbistáinak hálózatát, lefizesse azokat a politikusokat, elemzőket, politikai intézeteket és újságírókat, akik a diktatórikus Orbán-rendszer bírálóit elhallgattatják, kiállnak a fasiszta állam hazugságai mellett, és szócsövei lesznek az orbánista propagandának.”
    .
    Mi energia, mennyi utána járás és pitizés lehet, mire rátalálnak egy-egy erre alkalmas és ezt vállaló emberre? Sanyarú lélek kell hozzá, az is biztos…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. (kép-aláírás)
    *
    ASSZONYOM ! sZABAD EGY PÁVATÁNCRA ?
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. kegyelem 20,33!
    *
    mindennel egyetértek amit írtál, csak könyörgöm, ne rövidíts ! Ami neked evidens, az nem mindenkinek az. Ne kényszerítsd az olvasódat, hogy olvasás közben másodpercekig azon törje a fejét, hogy ott éppen mit is mondanál a számára, feltéve, ha értené. Nem hiszem, hogy plusz három billentyű lenyomása akkora terhelést jelentene számodra…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. *
    Ha igaz az, hogy tényleg különbözik a hivatalos Washington és annak budapesti nagykövetségének a ,politikája, az egyrészt szégyen az USA kormányára nézve, másrészt – ezt úgy látszik, csak mi tudjuk – tragédia a magyar demokrácia sorsát illetően.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .
    …Hogy Andrew Vajna. [Vajna András] az az egykori újlipótvárosi zsidó család [a Szent-István körúton volt fűszer kereskedésük] gyermeke egyengeti szélsőjobboldali (gondolkodású) FidSS útját ? Akkor nem csoda az sem, hogy a hozzá képest még gyermek, Köves Slómó “rabbi” is az Ő . p é l d á j á t . követi…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. Figyu !!!!
    Van itt pééénz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  32. Csacsicska
    Lájkoltam amit írtál, mert így képzeltem én is az ideális Amerikát. Sajnos ez cak az ‘image’. Az Opus Dei olyan mint a pestis és óriási pusztítást végzett már ott is.
    .
    Hivatalos jelentés szerint az Opus Dei a 70-es évek végén 5 kontinensen 604 újságnál, magazinnál és tudományos kiadványnál; 52 rádió- és televízióadónál; 38 hírügynökségnél és reklámcégnél tevékenykedett. Ez mára megduplázódott, megtriplázódott.
    A Vatikán amerikai konzervatív médiumokra és kommunikációs tanácsadó cégekre is támaszkodik.
    .
    Az Opus Dei befolyását jól mutatja, hogy elnökjelöltjük Rick Santorum második volt a republikánusoknál és legyőzte Romneyt több államban is: Iowa, Minnesota, Missouri, Colorado, Mississippi, North Dakota, Oklahoma, Tennessee, Kansas, Alabama, Louisiana.
    .
    Szerintem Orbánék nem kell újságírókat lefizessenek, egyenesen az Opus Dei-nek fizetnek, amely egész médiagépezetével támogatja őket. Le is húz az 10 bőrt Magyarországról. Sátáni étvágya van pénzre a vatikáni szörnyetegnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. Hiszek az amerikai alkotmányba mert ennél jobb alkotmánya egyetlen országnak sincs. Hiszek abban hogy az amerikai állampolgár végtelenül becsületes és neki a demokrácia szent. A demokrácia iránti elkötelezettség ugy a demokratáknak mint a konzervatívoknak olyan mint az embernek a levegő és a víz. Sajnos az Obama kormány látszatra nem veszi komolyan a magyarországi diktatura épülését. Azért van abban valami biztató hogy ekkora baromságot minthogy ” az amerikai nagykövetség értékelése nem egyezik az amerikai kormány hivatalos álláspontjával” még az amerikaiak sem hisznek el. Ami pedig az amerikába szakadt honfitársainkat illeti az értelmiség és akit valóban érdekelnek a magyarországi folyamatok tisztában van vele mi folyik itt. Egyébként mondjuk ki sima szavazatvásárlási akció folyik a határon túli magyarok között. Szüksége is van a kormánynak rá mert a mi kis országunkban már 1 millió fanatikus fidesz szavazó sincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  34. Az alapítványt a miniszterelnökség felügyeli….arra költ, amit itthonról jónak látnak!
    Az itthoni vakegereknek elég, ha azt fogják mondani: az USA egyik híres újságjában jelent meg hazánk nagy fiáról egy dicshimnusz, oszt már be is kajolják, hogy már az USA is beleszeretett a piros pöttyös ülepű, turulban született, félázsiai, 3xbóvlisba!
    Erre is az adózók pénzéből költenek ezek a simlisek, nem ám a sajátból!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. Nemcsak a külföldi sajtót vásárolja meg, azzal, hogy lecsökkenteti az áram és gáz árát, veszteséget termelésbe kényszeríti az energia szállítóit, birkaország szavazatainak elsöprő többségét is megvásárolja.
    A “békemenet” lepkefing ahhoz képest, amilyen hozsannázást bezsebel, ő lesz a jóságos atyuska, aki könnyit a zemberek megélhetésén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. A FIDESZ-barát magyar adófizetők megfinanszírozzák az őket becsapók médiakampányait, s ezt boldogan teszik, mert meggyőződésük, hogy a magyarokat folyamatosan támadókkal szemben mindent fel kell áldozniuk vezérük segítése érdekében. A többiek meg bénák, ki tudja, mire várnak? Biztosan megint arra, hogy valaki más tegyen lépéseket sorsuk megváltoztatása érdekében.
    Kampányra mindig van, s lesz pénz, tudjuk ezt a első orbán-kormány alatti időszakból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  37. Új tudományt alapítok.
    HUNGAROLÓGIA !
    Ebben ki lesz fejtve hogy miért van itt minden másképpen mint ahogy az várható lenne.
    De már ötszáz évek óta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Menekíti Orbán a milliárd dollárokat Amerikába! –

    Nem tudok mást mondani a döbbenettől, mint azt, hogy az ISZONYAT VILÁGÁT teremtette meg ez a közveszélyes szélhámos orbán és klánja ebben a kis országban.

    Hogy az emberek ennyire ne éreznék, hogy baj van, ennyire nem éreznék, hogy kevesebbet költhetnek….. és szavuk sem ér semmit, csak a szavaztuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Hunyadi:

    Szerintem alighanem egyszerű lopásról van szó. Egy amerikai alapítványnak nem kell elszámolnia senkivel sem, csak önmagával és az adóhivatallal.

    Az amerikai magyar külképviselet nem fogja ezt ellenőrizni – éppen tegnap kaptam egy fenyegető telefont a los angeles-i konzulátustól, miszerint hagyjak fel a kérdéseimmel, mert esetleg becsületsértésért beperelnek. Ez nem fenyegetés – tették hozzá – csak baráti jó tanács.

    Szóval lopásról van szó – Orbán nem fog ennyit áldozni média-kampányra, ez ahhoz kevés pénz. Újságírókat – akiknek nevük van és névvel jegyeznek cikket, rádió-tv műsort – megvenni nem tudnak, legfeljebb a Felcsúti Hírharsonában, vagy a Magyar Hírlapban. A mértékadó amerikai média valóban független és nem fog lefeküdni egy ismeretlen ország piti diktátorának. Hirdetési felületen meg értelmetlen bármit is hirdetni: senki sem olvassa, legfeljebb az 56-os setét magyarok. Ha még élnek, vagy nem költöztek eddig haza… Politikusok nem olvasnak fizetett hirdetéseket, ennyire ők sem hülyék.

    Legfeljebb majd néhány kis percemberke kap pár ezer Dollárt, a pénz nagy része meg visszafolyik Orbánékhoz. Vagy az Opus Dei-hez, vagy akárhová. Nettó lopásról van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  40. Csacsicska
    Majdnem biztos vagyok, hogy a pénz az Opus Dei-hez kerül.
    Ingyen is kampányolhattak volna Orbánnak, mert ehhez megvan a médiagépezetük. De ezek is állandón falják a pénzt. Sose elég nekik.
    .
    Ha az Opus Dei kérte ezt a pénzt Orbántól, akkor azt maradéktalanul meg is kapja. Céljainak elérése érdekében az Opus Dei nem válogat az eszközökben, a szélsőjobbos szabadkőműves páholyokkal (a spanyol P1, az olasz P2 és a francia P3), a maffiával és az alvilággal is együttműködik. Amikor Orbán az Opus Dei maffia szolgálatába állt onnan már nincs visszaút.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Igen.
    Csacsicska jegyzete látszik a legvalószínűbbnek.
    Elvégre a lopás egy teljesen normál emberi impulzus. Nincs benne semmi kivetnivaló.
    Hát istenem. Kissé kacifántosan csinálják.
    Az SS is trükkösen mentette át a fog-aranyat ,amit kitépkedtek a szerencsétlenek szájaiból , gondolva a háború utáni nehéz időkre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Azért csak csak történnek észrevételek. A mai Népszavában jelent meg egy cikk:Élesen bírálta Hillary Clinton Magyarországot címmel.
    .
    “Clinton aggodalmát fejezte ki az egykori szovjet birodalom néhány országának mai helyzete miatt, Magyarországról például úgy fogalmazott, hogy “a demokratikus visszaesés sajnálatos jelei” mutatkoznak.
    Erre korábban az Egyesült Államok többször felhívta hazánk figyelmét. Egy éve magyarországi nagykövete például úgy fogalmazott: az Orbán-kormánynak újra kellene gondolnia a demokratikus intézményeket, a parlamentet, az igazságszolgáltatást és a médiát érintő átalakítási terveit és intézkedéseit. Sőt Eleni Tsakopoulos Kounalakis nem sokkal korábban, Orbán Viktorral folytatott októberi megbeszélésén demarsot, vagyis diplomáciai tiltakozó jegyzéket is megfogalmazott. A súlyos kritikát a kormányfő környezete először letagadta, sőt, Szijjártó Péter ráérő újságírók badarságának minősítette az ügyet.”
    ..
    Azt azért jó lenne tudni, hogy tud e róla,hogy az amerikai nagykövet asszony megüdvözült mosollyal elhitte a vasárnapi demonstráción előadott színjátékot?
    Tudott e a Hit gyüli szerepéről?
    Tudott e arról, hogy a pofátlan Rogán nem a fidesz nevében, hanem a saját nevében mondott beszédet?
    Tudott e róla, hogy többen nem mondhattak beszédet,mert nem fért volna bele abba az arculatba, amit a Hitesek akarnak erőnek erejével szuggerálni a világ felé?
    Sok a megválaszolatlan kérdés. Annyit látunk csak, hogy valamit érzékel Hillary Clinton.Remélem tájékoztatják mindenről, ami itt történik. És itt nem a nagykövet asszonyra gondolok, mert úgy néz ki, hogy ő tökéletesen megtéveszthető. Vagy csal a látszat, és akkor visszavonom, amit fentebb írtam róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Budaka
    2012. december 7. péntek
    04:55
    “Csacsicska, Bizzunk benne hogy nem megveheto mndenki.”

    Mindenki megvehető, csak azt kell tudni kit mikor, mivel, mennyivel! Ha pénzzel nem, akkor mással, zsarolással, stb. Már csak ilyen a koszos világunk, ilyenek vagyunk mi emberek! Megérett az emberiség a pusztulásra! :-((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Ne legyen már naiv senki! Sem Amerika, sem az EU nem menti meg a magyar demokráciát. Ha a magyarok hisznek Orbán Viktornak és Vona Gábornak akkor nem lehet ezen az országon segíteni. A Gyurcsány kormány negyedennyi disznóságot csinált és az akkori ellenzéki csőcselék Orbán erkölcsi támogatásával szétverte Budapestet. Most meg van néhány békés tüntetés üres szónoklatokkal, hogy majd a 2014.-gyes választásokon így meg úgy. A Fidesz ellenőrzi a választások informatikai rendszerét. ugyan milyen demokratikus választásban bízik az “ellenzék”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. #
    bumburi
    2012. december 8. szombat
    07:06 Hagyjuk már Clinton Asszonyt! Már régen meg kellett volna szakítani a diplomáciai kapcsolatot az Orbán rezsimmel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Nem lepődnék meg, ha Obama elnök fogadná a fehér házban Orbán Viktort.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Gedeon
    Nem fogja. Annyi pénzt Orbán nem tud az USA-ba küldeni, hogy Obama fogadja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Gedeon
    Nem egy lefutott kör ez még…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Kumin egy alattomos aljas patkány. Minden szava az volt és az is lesz. Bárkit is szolgál, Sólyom elnök “urat” vagy Orbán diktátort. Beleillik a Szíjjártó-Lázár-Selmeczi-Gíró-Szász vonalba. Együtt is fogják végezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos