Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán megvásárolja az amerikai sajtót 2012. december 6. csütörtök 19:59 | AN

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán megvásárolja az amerikai sajtót

Washington – Az Orbán-kormány 15 millió dollárral (3,3 milliárd forint) hozza létre a Friends of Hungary alapítványt, amelynek feladata az lesz, hogy kialakítsa az Orbán-rendszer amerikai lobbistáinak hálózatát, lefizesse azokat a politikusokat, elemzőket, politikai intézeteket és újságírókat, akik a diktatórikus Orbán-rendszer bírálóit elhallgattatják, kiállnak a fasiszta állam hazugságai mellett, és szócsövei lesznek az orbánista propagandának. Még a pénz meg sem érkezett, Kumin már megjelentetett egy hazugságözönt a Washington Times-ban.

A Friends of Hungary 15 millió dolláros vagyona hatalmas összeg, és minden bizonnyal “Magyarország barátai” név alatt az Orbán-rendszer barátait jelenti. Az alapító-okirat szerint “az alapítvány célja a diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek az erősítése”. Az amerikai diaszpóra szervezetei nem tudnak ennyi pénzt sem felhasználni, sem ellopni, miután az Orbánnak kedves szervezett fasiszták sincsenek többen tízezernél, az amerikai magyarok aktivistáinak száma nem több száznál. Az Amerikai Népszava 121 éves, az egyik legnagyobb múlttal rendelkező lap, amely fennállása óta nagyon sokat tesz “a diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek erősítésére”, de nem valószínű, hogy egy cent támogatásra is számíthat a 15 millió dollárból.

Ennek a pénznek a felosztása várhatóan úgy valósul meg, hogy kapnak az Orbán-rendszer hű támogatói, akik a pénz kilencven százalékát azonnal ellopják, és a koncon nagy marakodás kezdődik. Kiszúrják a szemét néhány magyar klubnak Clevelandben, Miamiban és Sarasotában, ahol lekommunistáznak mindenkit, aki nem elég fasiszta. A pénz nagyobb részét olyan amerikai magyaroknak adják majd, akikkel valamilyen bizniszbe fognak (például George Pataki, Andrew Vajna, stb.), és akik a magántőke helyett a magyar állam pénzéből akarnak vállalkozni. Egy részét szokás szerint ellopják és visszaforgatják Simicska közös kasszájába,  a fennmaradó nagyobb hányadból pedig Magyarország amerikai “barátait” vásárolják meg kilóra, akiknek az lesz a feladatuk, hogy elnémítsák az Orbán-rendszer kritikusait az amerikai sajtóban, a különböző politikai intézetekben és a kormányzatban. Az ötlet nyilvánvalóan Amerikából származik, valakinek eszébe jutott, hogyan működik hatékonyan sok ország lobbija Washingtonban.

A 15 millió dollár még meg sem érkezett, de várható hatását máris érezni lehet. Íme: “A magyar konzervatív kormánypártnak olyan bírálókkal kell megküzdenie, akik össze kívánják kötni a (szélső)jobboldali párttal, amelynek tagjai rendszeres kirohanásokat intéznek a zsidók ellen – írta a konzervatív The Washington Times szerdai lapszámában James Morrison, aki az amerikai fővárosban részt vett egy múlt heti sajtóebéden, amelyet Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár részvételével tartottak.”

Washingtonban így mennek a dolgok: a Washington Times ostoba riportere részt vett egy sajtóebéden, és magáévá tette Kumin hazugságait. Az sem tűnik fel, hogy Kumin “nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár”, ez azt jelenti, hogy a fizetését a kormánypropaganda terjesztésért kapja. Ez az ember Orbán propagandaminisztere, az Orbán-rendszer Goebbels-e. Nem kizárt, hogy a Friends of Hungary támogatni fog egy olyan pénzalapot, amely a Washington Times mögött áll, és az Orbán-rendszer “barátjává” teszi a lapot. Nem lesz szükség arra, hogy Kumin minden alkalommal adjon egy finom ebédet, csak elküldik az aktuális propagandaszöveget, és az azonnal megjelenik Amerikában. Az orbánista sajtó pedig azonnal tálalja Magyarországon, mint az amerikaiak véleményét az Orbán-kormányról. James Morrison vagy tájékozatlan, vagy korrupt, mert a Fidesz egyrészt nem konzervatív párt, hanem erősen szélsőjobboldali, amely tagadja a legalapvetőbb demokratikus értékeket és a kapitalizmus ellensége. Másrészt a Fidesz saját magát kötötte a szélsőjobboldalhoz, amikor a Jobbik programját kezdte megvalósítani a Trianon emléknaptól kezdve a nyilasok és nácik tantervbe iktatásával, a Horthy-kultusz támogatásával.

Orbánékat valaki felvilágosította, hogyan lehet hatékonyan semlegesíteni a demokratikus sajtót néhány megvett újságíróval és szerkesztőséggel. Íme: “A szerző kitért a Fidesszel szemben az új alkotmánnyal és a sajtószabadsággal kapcsolatban megfogalmazott bírálatokra, és idézte a helyettes államtitkárt, aki szerint a kormánynak “elég súlyos imidzsproblémával” kell megküzdenie. “Nap mint nap harcolunk a nagyon kritikus médiával szemben” – jelentette ki Kumin Ferenc, aki Morrison szerint egy, az amerikai konzervatívok számára is jól ismert problémát fogalmazott meg.” Ehhez megszólal a washingtoni magyar nagykövet is: “Szapáry György washingtoni magyar nagykövet a találkozón kijelentette, hogy a narratívát olyanok vették át, akik szembehelyezkednek a kormánnyal.” Olyan személyiség nem szólal meg, aki elmondaná, hogy a bírálatok mögött nem az ellenzékiség és a politikai érdek nyilvánul meg, hanem az a tény, hogy az Orbán-kormány megtagadott és lerombolt milyen olyan demokratikus értéket, amely egy jogállamot és demokráciát jellemez, és amely Magyarországot az Európai Unió és a NATO tagjává, valamint az Egyesült Államok szövetsegesévé teszi. Nincsenek a kormánytól független demokratikus intézmények, a bíróság szabadságának felszámolása van még folyamatban. Orbán Viktort ugyanúgy nem lehet demokratikus úton leváltani, mint Lukasenko-t vagy Asszadot. Hogyan meri James Morrison ezt az amerikai konzervatívokhoz hasonlítani? Csak úgy, hogy félrevezetik, lefizetik, korrumpálják. Erre most lesz indulásképpen 15 millió dollár, de a hírek szerint ez csak az indulás összege, ez hamarosan nőni fog. A hajléktalanokra nincs pénz, a hazug propagandára sokmillió dollárt költenek.

Bármennyire is hangoztatta az amerikai külügy, a kormányzat és a budapesti amerikai nagykövetség nem ugyanazt az értékrendet képviseli és nem ugyanazt a politikát folytatja Magyarországgal szemben. A budapesti amerikai nagykövetség nem az amerikai értékrendet képviseli Budapesten, és nem az amerikai kormányzat álláspontját. Ez nagy segítséget jelent Magyarországon és az Egyesült Államokban is a magyar demokrácia ellenfeleinek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +30 ( 52 szavazatból)
Orbán megvásárolja az amerikai sajtót, 4.4 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

55 Reader’s Comments

  1. Mr. Bartus, I appreciate all your articles.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  2. ez a kormány mindenre érzéketlen főleg ha a hazai Magyarokrólvan szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  3. Orbannak annyi penze van hogy meg is vasarolhatna barmilyen mediat , Ruppert Murdoch kisinas hozza kepest a vagyonilag! Oran rettenetesen gazdag , el sem tudjak kepzelni az emberek mennyire! Csalasbol , kozpenzek ellopasabol van az teljesen mindegy 1 diktaturaban ! Egyszer meg fog bunhodni tetteiert, mentelmi jog ide vagy BALRA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  4. A Magyarországi Magyarok nem is fognak szavazni..minek az amerikaiak pénzért igen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Orban mar szinte mindent felvasarolt vagy penzert vagy egyszeruen maffia modszerekkel megfelemlitessel vett el jol meno cegeket! Mikor kerul mar bortonbe? Idoszeru lenne mar , meg valasztas elott kulonben jaj lesz mert nem tud vesziteni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos