Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyarország – Orbán után 2012. december 14. péntek 19:02 Forrás: AN, DK

  • Hozzászólások(86)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyarország - Orbán után

Budapest – A Demokratikus Koalíció válaszolt az MSZP megkeresésére. A Mesterházy Attila pártelnöknek írott levelet, amelyben Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a megtárgyalandó témakörökről is ír, az alábbiakban ismertetjük. A volt miniszterelnök a tavalyi, az Operaház előtt tartott nagy tüntetés egyéves évfordulójára újabb demonstrációt javasol.

Magyar Szocialista Párt
Mesterházy Attila
elnök, frakcióvezető úr
részére

Tisztelt Elnök Úr!
Kedves Attila!

Szóbeli pozitív válaszunk után írásban is megerősítem: a Demokratikus Koalíció elnöksége örömmel fogadta kezdeményezéseteket, hogy a demokratikus ellenzék szervezetei folytassanak tárgyalásokat a program alapú összefogás érdekében.

A DK megalakulása óta hirdeti, hogy nem elegendő az Orbán-kormányt leváltani, meg kell dönteni Orbán Viktor antidemokratikus, tekintélyelvű, önkényuralmi rendszerét. Ehhez a demokratikus erőknek alkotmányozó többséget kell szerezniük a következő országgyűlési választáson, ami csak a demokratikus pártok, szervezetek és mozgalmak teljes körű összefogásával lehetséges. Ebből a megfontolásból fogadtuk el korábban is az együttműködésre szóló meghívásokat, előbb a Szolidaritásét, később az Együtt 2014-ét.

Tegyük hozzá ehhez, hogy az állampolgárok Orbán-kormánnyal elégedetlen nagy többségében is elemi igény él az ellenzéki összefogás iránt. Különösen így van ez, mióta a Fidesz saját érdekeinek megfelelően alakította a választási törvényt, és a választási vereségtől való félelmében azóta is újabb és újabb ötleteknek a törvénybe emelésével próbálja fokozni tisztességtelen előnyét. Az ellenzék összefogása megteremtené a választási győzelem reális lehetőségét, és mozgósíthatná az egyelőre passzív választók jelentős részét.

Minthogy az Orbán-rendszert elsöprő szövetségnek az alkotmányosság, a demokrácia és a jogállam helyreállításának aktusán túl kormányoznia is kell az országot, a Demokratikus Koalíció elnöksége is időszerűnek tartja, hogy a demokratikus ellenzékhez tartozó politikai erők megkezdjék elképzeléseik egyeztetését.
Az általatok ajánlottakon túlmenően, esetleg azok részeként javasoljuk megtárgyalni az alábbi fontos kérdéseket is:
a.)    Társadalmi-gazdasági megállapodás előkészítése a gazdaság újjáépítése érdekében szükséges gazdaságpolitika társadalmi elfogadtathatósága érdekében;
b.)    az egyre gyorsabban nyíló jövedelmi olló zárása;
c.)    a titkosszolgálati és ügynökakták nyilvánossága;
d.)    a párt- és kampányfinanszírozás szabályai;
e.)    a szélsőjobboldallal szembeni közös föllépés, a szélsőséges politikai mozgalmak visszaszorításának lehetőségei.

Kérlek, fontoljátok meg e témáknak a tárgyalások napirendjére történő fölvételét is.

Javasoljuk, hogy a tárgyalások első fordulójára ne csak szimbolikus időpontban (a nagy operaházi ellenzéki tüntetés egyéves évfordulóján), de szimbolikus helyszínen is kerüljön sor. Ilyen lehet az ELTE jogi kara, ahol 1989-ben az Ellenzéki Kerekasztal megkezdte működését, vagy Nagy Imre II. kerületi Orsó utcai háza.

Szimbolikus gesztus volna továbbá és sürgető társadalmi igényt elégítene ki, ha január 2-a, az ellenzéki politikai szervezetek összefogásáról szóló tárgyalások megkezdésének napja estéjére a résztvevő ellenzéki erők nagy, közös demonstrációt hirdetnének ugyanoda, ahová egy évvel korábban: az Operaház elé.

A tárgyalások sikeres befejezése és a demokratikus ellenzék egységének mielőbbi létrejötte reményében

üdvözlettel
Gyurcsány Ferenc
a DK elnöke

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +43 ( 49 szavazatból)
Magyarország - Orbán után, 4.6 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(86)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

86 Reader’s Comments

  1. Mindenki menjen ki hagosan uvoltsek az Orban takaraodj !, Orban tied a Kozgep ! Mennyi penz kell meg ? Ki hatalmazott fel a csalasra, hazugsagokra , a demokracia teljes leepitesere?? Orban takarodj , Orban takarodj Orban takarodj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (55 szavazatból)
  2. Fair válasz!
    Ha tüntetés lesz, ne felejtsenek el, rövid, megjegyezhető, és lényeget kifejező tőmondatokkal, vagy kérdésekkel transzparenseket készíteni!
    Tanuljanak az eddigi hibáikból!
    Egyszerű embereknek egyszerű, közérthető jelmondatokat!Sokat, és sok félét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  3. :(
    Ezek szerint a DK sem mérte fel, hogy a választási bojkott az egyetlen erkölcsileg vállalható és célravezető stratégia ebben a választási rendszerben.
    Ezek szerint indulnak 2014-ben és nem akarják lebeszélni az ellenzéket sem.
    Ezek szerint még vagy 10 évig diktatúra lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (21 szavazatból)
  4. vigyázó
    Igen! Úgy látszik, hogy egyre több, és nagyobb pofonok kellenek az ellenzéknek ahhoz, hogy rádöbbenjenek ezekkel nem lehet demokratikus módszerekkel operálni.
    Még mindig nem veszik tudomásul, hogy az ellenfelet a saját módszerével a legegyszerűbb legyőzni.
    A tanulópénzt meg közben mi fizetjük.Legjobban akkor, ha hallgatunk rájuk, és illedelmesen tiltakozunk a javaslataik szerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (20 szavazatból)
  5. na Feri szeretném látni ezt is hogy meg valositod az álmaidat, VÁROK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (33 szavazatból)
  6. ion3
    Te mit csinálsz itt? Ellendrukker vagy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (23 szavazatból)
  7. TISZTA LAPPAL A Fidesz a magyar politikában 1988 – 1991
    Az első száz nap (Részletek a Fidesz dokumentumából) 1990. szeptember.
    ,, Elvárhatjuk,hogy a jelenlegi kormány e rövid idő alatt is kézzelfogható eredményeket mutasson föl .”
    ,,- – fölöttébb nyugtalanító a kormány eljárása a tekintetben,hogy milyen széles körben kívánja elmozdítani,illetve a saját embereivel helyettesíteni az előző rezsim,a régi kommunista párt által kinevezett vezetőket. E téren önkényeskedés tapasztalható.”
    ,, Aggasztónak tartjuk azonban,ha egy kormány a személyes függőség rendszerét próbálja kialakítani a gazdálkodó szerveknél,az államigazgatás szakapparátusaiban:különösen veszedelmes ez a törekvés az olyan intézményeknél,mint például, a tömegtájékoztatási eszközök,amelyek nem tölthetik be feladatukat,ha nem függetlenek a végrehajtó hatalomtól.”
    ,,- – remélni szerettük volna,hogy a kormánykoalíció minél szélesebb konszenzus kialakítására fog törekedni a parlamentben. – - csalódnunk kellett.”
    ,,A jelenlegi kormánykoalíció egy némely vezetője alighanem szívesen eljátszogat a gondolattal,hogy a keresztény-nemzeti koalíció uralmát örökkévalóvá lehet tenni.” ,, Ezért nem ígérgettünk felelőtlenül a választási hadjárat során,és ezért tartjuk szükségesnek,hogy mindenkor őszintén megmondjuk:milyen nehézségekkel kell szembenéznie az országnak az elkövetkező években.” Akkor még hitelesnek tűntek. A mai ellenzéknek bizonyos szempontból könnyű helyzetben van,mert nem kell vetélkedni a Fidesszel ugyanis már lejáratták magukat. Már ma a választásokra kell koncentrálni,az összefogásra,rábeszélni a bizonytalanokat,hogy minél nagyobb számban menjenek regisztrálni és szavazni. Meg kell szervezni,hogy minden szavazókör a maximális létszámú ellenzéki delegálttal fel legyen töltve. Ha ez sikerül,remélem meglesz a 2/3-adunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  8. Orban ha vesztesre fog allni , el fogja csalni a valasztast! Szerintem kizaratja az MSZP-t mint az egykori MSZMP utodpartjat szerintem ez benne van az UJ ORBAN TORVENYBEN! Csak vesztes esetere fel van keszulve a Nemzeti Bunozo minimum 5 lehetoseget betervezett!! A masik a kulfoldi szavazatokkal valo biztos visszaeles! Orban torveny ellen ki kellett volna menni az utcara min 2 millio embernek! Ez nem tortent meg de meg sok aljas szemetseget fogunk latni tole , hiszen o egy feher galleros bunozo de betyar becsulet nelkul! Fekely az orszag testen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  9. bumburi
    EZ a szövege pedig egészen vállalható. Én is szeretném látni, ahogy Feri megvalósítja az álmait, és szintén VÁROK. Csak én közben rendíthetetlenül bízom Orbán hülyeségében is! Még egy hete is elképzelhetetlen lett volna, hogy ennyire képes erodálni a saját szavazó bázisát! És még hátra van 15 hónap!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  10. kekec
    Az első hsz-ben írtam: fair válasz volt.
    Aztán pörög az agyam, hogy Mesterházy megérdemli e egyáltalán, hogy pont Gyurcsány legyen vele sportszerű?
    Ezt mindenesetre a Gyurcsány javára írom, mert felül tudott emelkedni az elmúlt történéseken.Ahol Mesterházy levizsgázott, és megbukott. Legalábbis nálam..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  11. A levél rendben volna, mert, együtt, sokan, erőt felmutatva kell! Vajon a DK. mellett, aki eddíg is sikeresen demonstrált, ott lesznek e a többiek is, vagy csak “commentelgetünk”. Racionálisan nézve, az ünnep utáni első nap, a “hozzáértők tesztelése” után lett “kiválasztva?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. vigyazo
    “Ezek szerint a DK sem mérte fel, hogy a választási bojkott az egyetlen erkölcsileg vállalható és célravezető stratégia ebben a választási rendszerben.”
    .
    Ha felmérte, ha nem, a soron következő választásra mindig készülni kell. Bojkottálni elég a legvégén, az uolsó pillanatban, ha a körülmények azt teszik szükségessé. Addig azonban folyamatosan dolgozni kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  13. horváth vera
    “Racionálisan nézve, az ünnep utáni első nap, a “hozzáértők tesztelése” után lett “kiválasztva?!”
    .
    Nem az ünnep utáni nap a lényeg. Az alaptörvény kormányzati ünneplése volt az idén január másodikán az Operában. (Az alagútban bújkáló Orbánnal.) A gyászos alaptörvény kormánybulijának lesz az 1. évfordulója, azért tették arra a napra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  14. Remélem nem lesz szükség választásra, az egyetemisták már most eltörlik az Orbán-rezsimet.
    Nem cicóznak vele annyit, mint a pártok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  15. Igaz! (proaktív)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. Pedig érdemes erőt mutatni és tiltakozni. Ha ELÉG erős az ellenállás- akkor kénytelenek visszatáncikálni!
    http://nol.hu/belfold/visszavonja_a_tarca_a_rakrendeletet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Ha tüntetés lesz, ne Orbánt szólítsák meg hanem a passzív otthon maradt, kiváró embereket.
    .
    Őket lelkesítsék, őket állítsák maguk mellé hogy holnap százszor többen legyenek, hogy el ne fáradjanak, és dolgozzanak ki tematikát, hogy hogyan ártalmatlanítsák Orbán tömegbe beépült provokátorait mielőtt tesznek valami aljasat, hogy Orbánnak okot szolgáltassanak a radikális lépésekhez. Ezt akarja erre vár ezért küldi a bajkeverő csahosait a tömegbe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  18. Nem lesz konnyu megdonteni ezt a diktaturat, mert magyarorszagon van egy szerencsetlen, mentalisan serult reteg, akiknek csupan egy vezerre van szukseguk es azt vakon kovetik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  19. Gyurcsány most is megfontolt, korrekt választ adott és fontos témákban való egyeztetést kezdeményezett. Tüntetni pedig kell, mert ez a leghatékonyabb eszköz az emberek felrázásához, még akkor is, ha a köz-és jobboldali média igyekszik minden megmozdulást jelentéktelen színben feltüntetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  20. Szerintem MÉG tévedés, hogy egyedüli megoldás a választások bojkottja lenne!!! MÉG van, ha minimális esély is arra, hogy valamennyire is demokratikus választásokon váltsuk le ezt a rezsimet! És ha a legkisebb esély is van erre, akkor EZT KELL kihasználni!!! Persze nem zárható ki, hogy Orbán tovább lép a demokratikus választások el lehetetlenítésében!! Akkor persze valóban maradhat a bojkott megszervezése is!!!De ehhez akkor meg kell szerezni a demokratikus világ, és mindenekelőtt az EU és az USA egyetértését és támogatását is!!!Éppen ezért fontos, hogy a DK most is konstruktív javaslatokkal próbálja segíteni a demokratikus ellenzéki erők összefogásának ügyét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  21. Azt hiszem, Gyurcsány azt teszi, amit a jelen helyzetben tennie a legcélszerűbb, amit tennie kell! Elmúlt időszakjainak és a jelen történéseinek minden szava, nem Önös, hanem az ország érdekeiről szólt, és szól.
    Nem vesz tudomást – sem pozitívan,sem negatívan – az MSZP-vel napjainkba átívelő múltról, a megalázásokról, Mesterházy álszent lépéseiről – Mesterházy leereszkedik – ez az ember a pozitív való!
    Teszi a dolgát.
    Majd csak összeérnek valahol a láncszemek!
    Kádár dolgában nem tudok egyet érteni vele – mert ő is csak tette a dolgát, nem tehetett mást,- de drukkolok, hogy tiszta embersége áttörjön azokon a gátakon, amit elé és az ország elé emeltek, beteges hatalmi szándékoktól övezve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  22. Hát igen! Van megbeszélni valónk.
    .
    Közülünk is sokan felteszik a kérdést: bojkott vagy résztvétel a választásokon?Regisztráljunk vagy ne regisztráljunk? Az ügyhöz való helyes állampolgári hozzáállás mennyire lesz általános?
    Másik: Mire számíthatunk a pártoktól? Hiszen a náciellenes tüntetésen való saját megjelenésünket is kétféleképpen ítéltük meg. Észre vette-e bárki is azokat, akik hátat fordítottak Rogánnak?
    A szülinapon is felvetődött: Az AN-táborának valójában mekkora hatása van a közéletre? Helyzetünkben mi a legtöbb amit tehetünk? Ennek ismeretében, a helyzet javítására mi lehet a leghelyesebb cselekedetünk?
    .
    Én a magam részéről az utolsó pillanatra hegyezném ki a dolgot.
    Regisztrálni elmennék (ami szerintem is technikailag kivitelezhetetlen lesz), hogy a választás pillanatában legyen lehetőségem a helyes döntésre.
    .
    Jelen pillanatban pedig bízom a diákok kormányt buktató képességében. (megjegyzem: a legutóbbi angliai diáklázadások sokkal hevesebbek voltak és mégis eredménytelenek. Pedig ott az álláslehetőségek és munkajövedelmek lehetővé teszik a diákhitel törlesztését is és a normális megélhetést is.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. Érdekes, nagyon érdekes!
    A válaszban nem olvasok feltételeket, csak további javaslatokat. Feltétel nélküli, teljes összefogás, mindenki a saját szineiben kezdjen el egyeztetni egy közös minimumról. A tüntetésen nem kell illegalitásba burkolnia senkinek a pártbéli vagy civil kötődését. Csak jönni kéne, csak tenni kéne.
    Mi ez, valami tündérmese, vagy én vagyok már cinikus? Pedig ez kéne legyen a normális!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  24. kekec 2012. december 15. szombat 00:43
    „Ha ELÉG erős az ellenállás- akkor kénytelenek visszatáncikálni!”
    Táncikálni táncikáltak ez igaz, dehogy vissza, ebben kételkedem. Majd jön a következő adó nem-emelés stb. ami ezt a hírt háttérbe szorítja és onnan indulhat az orvosokat kötelezően élet és főleg halál uraivá előléptető speciálisan magyar „Nemzeti Tajgetosz” projekt. Nem csodálom, hogy menekülnek.
    .
    Az ombudsmani fellépés olyan eredményesnek bizonyult, hogy Szócska Miklós informális találkozóra hívta a szakma képviselőit, és ezen a fórumon jutottak arra, hogy egyelőre visszavonják a jogszabálytervezetet:
    a tárca péntek esti közleménye az egyeztetés határidejeként immár 2013 januárját jelöli meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. “Az Operaház osonó fantomját”
    emlékeztetni kell arra, hogy nem minden a 2/3, élnek itt emberek is!
    Nagyon égő volt a csili-vili ünnepség bent, persze vastag Liberókban, kint pedig az Orbán takarodj szólt, ezt láthatta és hallhatta az ország, s a világ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  26. “Titkosszolgálati és ügynökakták nyilvánossága”
    *
    Gondoljátok hogy a FidSS hagyott még azokból valamit is…?
    Mit gondoltok, Demeter Ervin mivel töltötte ezt a két évet, ha nem ezek kiválogatásával és eltüntetésével? Ez az egész olyan, mint Simicska elhíresült “hosszúbájtok éjszakája”, amikor APEH-elnöki funkcióját kihasználva – a két napra lezárt hivatalban – előbb átfésülte, majd eltüntette a kollégisták viselt dolgait büntetőjogilag érintő oldalakat.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  27. EdCarping
    Nem lehet, ha “békemenetet” csinálunk. Mondjuk a XIII. kerületi (Béke téri) polgármesteri hivatal elől indulva az Operáig. A menetelő tömeg mindig sokkal nagyobbnak tűnik, ráadásul nehezebben lehet agyonhallgatni is. A vidékiek meg a nyugatinál csatlakozhatnak. Nem egy nagy táv – de igen látványos vonulást tesz lehetővé! Mondjuk innen indulhatna az Mszp és a DK, a Szoli megint gyűlhetne a Clark Ádám téren,, a többiek meg a (juszt is) Moszkva téren. A lényeg, hogy több helyen is láthassák a vonuló tömeget, ne csak statikusan az Operánál álldogáljunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  28. Gyöngyi Péter
    Igen, sajnos a magyarok mindig is hajlamosak voltak kiönteni a gyereket a fürdővízzel együtt. Én sem vártam Gyurcsánytól, hogy ennyire “magyar” legyen. Mert kevesebbért nem érdemes politizálni, mint amennyit létbiztonságban nyújtani tudott Kádár az embereknek. Meg kell próbálni demokráciával, a kapitalizmus körülményei között is reprodukálni.
    Ahhoz pedig erős gazdaság kell, ha azzal nem kezdenek valamit, minden kormány csak szánalmas vergődésre és folyamatos megszorításokra kényszerül. Rónának ebben nagyon igaza van: bérmunkás-összeszerelő iparszerkezet nem termel elég jövedelmet a nagy ellátó rendszerek fenntartására.
    Mert tévedés ne essék: ezek “reformja” minden esetben a leépítést takarja, az ország teherbíró képességéhez igazítást. A közjogi rendszer helyreállítása nem cél, hanem eszköz. A gazdaság átalakításához kell fogni, ezért látni szeretném, hogy ARRÓL mit terveznek. Mert az behatárolja a lehetőségeket az akármilyen szép elvek megvalósítására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Kedves DK.A megbeszélés sürgetésével egyetértek.Nagyon jó lenne már,ha az ellenzék minden pártja /a Jobbokot kivéve/öszebarátkoznának.Ami a tárgyalás témakörét illeti 6.pontként javaslom felvenni azt a kérdést is,hogy mi legyen az ország tönkretételéért felelő politikusokkal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  30. c.) A titkosszolgálati és ügynökakták nyilvánosságát követelni még most is amikor klerikál-fasiszta diktatúra van, az a legnagyobb ökörség. A volt titkosszolgálatok mélyen beépültek az új rendszerekbe, minden pártba, minden médiába és az új titkosszolgálatokba is (nemcsak itt, hanem majdnem egész K-Európában).
    • Szerintem a fő ok amiért Gyurcsány és az MSZP akkorát bukott az a titkosszolgálatok ellen indított háború volt. Az őszödi beszéd közlése és a Gurcsány elleni médiatámadások balról is, középről is ennek tulajdoníthatók. Gurcsány maradt padlón és vele az egész baloldal. Most megint kezdi!
    • Még Orbánék se olyan cégéres idióták, hogy támadják a volt titkosszolgálatokat (sőt!) Csak néhány DK-ás ökörnek nincs más dolga, minthogy támadja ezeket is, Kádárt is, sőt még Horn Gyulával is gúnyolódjon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (13 szavazatból)
  31. a.) Egy másik súlyos stratégiai ökörség “a gazdaság újjáépítése érdekében szükséges gazdaságpolitika társadalmi elfogadtatása”.
    Ez magyarul: újabb megszórítások elfogadtatása! Két éve Gyurcsány és a DK ezzel kampányol, tehát biztos erről van szó. (Megjegyzem: Bajnai is ezzel indított!).
    .
    Miért nem kampányolnak a sok gazember megszórításával, a milliárdos adócsalók és a bűnbandák megszórításával? Legalább kampányszinten látnák az emberek a jószándékot.
    De nem, megint a társadalom megszorításával kampányolnak! És azzal, hogy Kádár volt a diktátor, de Horthy nem!
    Buták is, önteltek is, szégyentelenek is! Sose tanulnak! Csak a sok jóembert sajnálom aki követi őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (11 szavazatból)
  32. figyelő
    2012. december 15. szombat
    09:33
    kekec 2012. december 15. szombat 00:43
    „Ha ELÉG erős az ellenállás- akkor kénytelenek visszatáncikálni!
    Az ombudsmani fellépés olyan eredményesnek bizonyult, hogy Szócska Miklós informális találkozóra hívta a szakma képviselőit, és ezen a fórumon jutottak arra, hogy egyelőre visszavonják a jogszabálytervezetet:
    a tárca péntek esti közleménye az egyeztetés határidejeként immár 2013 januárját jelöli meg.”
    .
    Senki ne tárgyaljon velük!
    Előbb-utóbb majd csak észreveszik, hogy ha megszólítják is a népet, csak a kubatov-listájuk szerinti imádóiktól kapnak csupán visszajelzést.
    Mikor pedig itt az alkalom, el kell zavarni őket !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Ma választmányi ülést tart az Mszp a párt ráncfelvarrásáról és választási stratégiájáról. Ami reményt keltő: van annyi eszük, hogy vérprofit szerződtetnek:
    Ron Webber visszatér!
    http://eztigyhogy.nolblog.hu/archives/2012/12/15/j_logval_s_Ron_Werberrel_erst_az_MSZP/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. hunyadi
    Azért mert neked jobban bejön Orbánék populista mesélgetése, nem kellene butának nézni azokat, akik nem “mesehívők”. Lehet, hogy csak kinőttek már az ovi-s korból! Orbán annyira elcseszte a gazdaságot, hogy aki őszinte, nem ígérhet mást, csak vért, verítéket és könnyeket. Rövid távon. És szakértelmet, hogy a konszolidációs időszakon hamar átvezet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. A jövő az utcán van. Az ifjúság végre ébredezik. Még nem ébredt fel egészen, de már kimondták, hogy ha kell a kormánybuktatásig harcolnak. Ha tartják magukat a szavukhoz, és néhány péterfillérért nem fekszenek le a csuti-bandának, akkor előbb utóbb nekünk is mellettünk a helyünk az utcán. A csuti pedig lövetni fog. Ez lesz a veszte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  36. “De nem, megint a társadalom megszorításával kampányolnak! És azzal, hogy Kádár volt a diktátor, de Horthy nem!
    Buták is, önteltek is, szégyentelenek is!”
    Eddig mindenki azért habzott, merthogyhát hazudnak. Ha meg megmondják az igazat, akkor meg ilyen szép véleményeket fröcsögnek rájuk. Talán a habzás, fröcsögés helyett értelmesebb lenne szembe nézni a valósággal és azt seggbe rúgni végre, aki azt relativizálja és elhazudja.
    Egyébként Kádár valóban diktátor volt, már ha az un kommunizmust ill. szocializmus időszakát proletár diktatúrának tekintjük. De ha nem, akkor is mindenben az ő akarat érvényesült és akinek ez nem tetszett, az ment a levesbe.
    Horthy szerintem diktátor volt, tömeggyilkos rezsimjével, antiszemitizmusával, irredenta országlásával , tokkal-vonóval együtt. Ha a DK-nak esetleg nem ez a véleménye, attól a DK gazdaságpolitikája és politikai programja még értékes lehet, amivel egyet lehet érteni. Szóval jó lenne itt a vitában valódi érvekkel dobálódzni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  37. kekec, 12:32+++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  38. Visszatérve a DK és horthy viszonyára, nem emlékszem, mikor mondták azt, hogy Horthy nem volt diktátor. Arra viszont emlékszem, hogy Gyurcsány bocsánatot kért a Holocaustért, mint miniszterelnök. Pont Kertész Ákos írta, hogy “Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.
    Így aztán nem is kapott soha föloldozást!” Gyurcsány a magyarság nevében bocsánatot kért, mint az ország első számú vezetője. Azonban feloldozást , elismerést ezért ő személyesen nem kapott, sőt! A jobboldal viszont feloldozta bűnei alól bocsánatkérés és bűnbánat nélkül önmagát. Sőt, rehabilitálja azokat a viszonyokat, eszméket.
    Azt gondolom a tények alapján, hogy butasággal, önteltséggel, szégyentelenséggel vádolni a DK-t igencsak rosszindulatú, aljas rágalmazás. Bár, ha valakit a tények nem zavarnak a tisztánlátásban azzal nem lehet vitatkozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  39. öregszeder
    Ismertetem veled a DK-elnökség állásfoglalásait:
    • Debreczeni József : – “Horthy esetében nem volt autokrácia, nem volt egyeduralom, ő nem volt diktátor.” – “Ugyanakkor az is megállapítható, hogy a becsületesség, a tisztesség normáinak alapvetően megfelelt”.
    • Gyurcsány Ferenc : – “elvárható, hogy aki elítéli Horthy Miklóst, annak legyen szava az 1956 után több száz embert kivégeztető Kádár Jánossal szemben is.” (érzed az egyenlőség jel abszurdumát?)
    .
    Még sorolhatnám Vitányi Iván botrányos nyilatkozataival, de mint megjegyezték nekem, ő csak egy elfogult öregember, mivel Horthy Miklós rokona.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  40. csakén
    Köszike, és egy kicsit off: a nemzeti sajátosságokat is figyelembe kell venni a jövő alakításakor:
    http://www.mfor.hu/cikkek/Van_ket_tehen___.html
    “A magyar vállalati kultúra – Van két tehened. A kormány “csak úgy” elveszi az egyiket, a másik pedig inkább Angliába emigrál.”
    “Bürokrácia – Van két tehened. A kormány eleinte szabályozza, mivel etetheted, és mikor fejheted meg őket. Aztán fizet, hogy ne fejd meg őket. Majd mindkettőt elveszi, az egyiket lelövi, a másikat megfeji, a tejet pedig a lefolyóba önti. Végül arra kötelez, hogy különböző nyomtatványokat tölts ki, miért is hiányoznak a teheneid.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  41. öregszeder
    2012. december 15. szombat
    12:46
    “Egyébként Kádár valóban diktátor volt, már ha az un kommunizmust ill. szocializmus időszakát proletár diktatúrának tekintjük.”
    “De ha nem, akkor is mindenben az ő akarat érvényesült és akinek ez nem tetszett, az ment a levesbe.”
    A társadalom akkori felépítményét illetően,tényleg diktatúra volt,de ezt nem Kádár kompetenciája volt megváltoztatni.
    Ezt nem változtathatta volna meg, az akkori megszálló csapatokon kívül, senki.
    Amit tehetett – a kivárás, és a színfalak mögötti alakulás a fejlett világ felé, ” tedd ki az indexedet balra, és kanyarodjál jobbra “, vagy tedd ki a kirakatba, amit kívánnak tőled, de mögötte a te dolgod, hogy mit csinálsz – megtette.
    Tény, hogy a diktátumát el kellett fogadni – ha egy mód van rá, ne tedd ki a kokárdát a homlokodra, október 23-án, és ha ezt mégis megtetted, ne csodálkozz, ha nincs szerencséd!
    Látni kell, hogy ezt az ország biztonsága és fejlődése érdekében tette.
    Diktátum volt? Igen. Törvényszerű diktátum. Több szocialista országban, örültek volna – legalább utólag, – egy ilyen diktátumnak!
    A hatalmat gyakorolni is tudni kell.Így van ez a demokráciában is. A demokrácia, nem egyenlő az anarchiával. Az MSZP – SZDSZ kormányok legnagyobb hibája, éppen az volt, hogy mint egy pitiáner csürhe, egyfolytában marakodtak és elbizonytalanították az embereket! Az emberek belefáradtak ebbe. Biztonságot akartak és igényelték azt az erőt, amiben megmártózhattak. Egyet nem ismertek fel, hogy az az erő amelyre szavaztak, az nem az aminek látszik, de ettől még erő és stratégia kell a hatalom megtartásához. Kádárnak bizonyos szempontból könnyebb helyzete volt. Bizalmát élvezte a megszálló hatalomnak, amelyet kőkemény stratégiával ért el, és amelyben ezek után úgy sakkozott, ahogy akart! A demokráciában ugyanilyen erős kézre van szükség. Na nem diktatúrára, hanem erős kézre! Ezeket kell Gyurcsánynak megtanulnia. Talán még nem késő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  42. kekec
    Tudom, Gyurcsány nagyon bátor ha megszorítani kell – vért, verítéket és könnyeket igér a népnek. De a nagy pénzek a tolvaj bandáknál vannak, akik kifosztották az országot. Mi lett volna ha ezek megszorítását tűzte volna ki célul? Leesett volna az aranygyűrű az újjáról? Arról álmodozik, hogy Orbán és Matolcsy ámokfutása után a népet meg lehet még szorítani? Elment a józan esze! És még ezzel akar kampányolni!
    .
    Kádárt és a titkosszolgálatokat is előszeretettel baszogatja. Csak a jobbikos gárdákkal és a Fidesz rohamcsapataival, Budapest gyújtógatóival puha-p.., de ha Kádárról és embereiről van szó kemény mint a kő, kinyílik a bicska a zsebében.
    .
    Azt hiszem te írtad egyszer, hogy nem kéne új frontokat nyitni (az egyházakról volt szó). Mit szólsz, hogy a DK stratégái újból és újból nyitják a frontot Kádár ellen és a titkosszolgálatok ellen? Hova vezet ez? Figyeld a DK népszerűségét! Arról volt szó, hogy emelkedni fog…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (13 szavazatból)
  43. hunyadi
    2012. december 15. szombat
    15:09
    Kár, hogy te nem látod ezeket a dolgokat tisztábban nálunk sem, fel sem tételezed, hogy a pártfinanszírozás kitárgyalása pontosan erről szól, amiről írtál.
    Ha GyF hozzád hasonlóan fogalmazott volna, még sportminiszter sem lett volna belőle és ma nem beszélnének róla ennyien.
    Gondolod, hogy “De a nagy pénzek a tolvaj bandáknál vannak, akik kifosztották az országot. Mi lett volna ha ezek megszorítását tűzte volna ki célul? Leesett volna az aranygyűrű az újjáról?” ezzel a fogalmazással messzebbre jutna? Még a DK elnöke sem lenne, ha ilyen sekfej módon nyúlna a témákhoz, mert nemcsak jobbról, hanem balról és középről is gyilkolásznák, mint 4 évvel ezelőtt. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  44. gets
    A pártfinanszírozás szabályozásával a feketén nyújtott kampánypénzek fehérek és legálisak lehetnek, de ennek a pénzügyi mérlege egyenlő a nullával. Ez egyáltalán nem ugyanaz avval amit én mondtam. Orbánék ennek 100-szorosát és 100×100-szorosát lopják ki az államkasszából. A “tolvaj bandákkal” általánosságban fogalmaztam és ezt bármely párt megtehetné. Vagy befoghatná a száját, de nem kampányolna népnyúzással, mert a népről nincs már mit lenyúzni.
    .
    A baj az, hogy Gyurcsány “sekfej módon” gondolkozik és így nyúl a témákhoz is. Horn Gyula évekkel ezelőtt figyelmeztette, hogy ne nyisson frontot Kádár ellen, de ő csak megy neki újból és újból mint botor ökör a vörös posztónak. Így lett 2%-os népszerűsége, az is csökkenőben. Kár a jóképességű emberekért akik követték…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (10 szavazatból)
  45. A pártfinanszírozás nem a farka a kutyának, hanem az orra, amit a kutya nagyon nem szeret, ha piszkálják, a legtöbb xar ebből nőtt ki a korrupciópiacon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Én inkább olyan táblát vinnék, hogy:

    “Akartok éhenhalni?
    Akartok megfagyni?
    Szavazzatok Orbánra”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  47. Az ördög vigye el Orbánt! Most!

    Megpróbálok keresztényként élni, de látva a mai magyarországi helyzetet 1989 karácsonyára azt kérném karácsonyra Magyarországnak, hogy az ördög vigye el Orbánt és Simicskát, Pintért és Poltot, Vonát és Gyöngyösit.

    A tüntetőknek üzenem: Orbán focista, az egyedüli nyelv, amiből talán ért (az erőszak mellett) az a trágárság, a focipályák nyelve, ezért egyetlen, ritmusos szlogennek javasolnám:

    “Orbán takarodj!
    Kurva anyád!!!

    Ezt jól visszhangoznák az Andrássy úti házak.

    (Kedves Admin, Bartus Laci, kérném, hogy ne moderálj ki, még akkor sem, ha úgy vettem észre, hogy a parlament előtti náci mosdató Hit Gyülekezet – Fidesz – Együtt 2014 – MSzP nagykoalíciós tüntetés kapcsán kiakadtál a gyülekezeti tagok skandálásán: szerintem ezzel lehetne üzenni Orbánnak, hogy komolyodik a helyzet.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  48. Törhetjük a fejünket, mi lesz velünk orbán után. Annyira gagyi ország lettünk, hogy már a pénzünket sem fogadják el jobb országokban. Az USA-ban van bankszámlám, amira egy kis pénzt szerettem volna utalni, dea bankom finoman elküldött a pénzemmel a sóhivatalba. A következőt közölte velem finoman: “Add funds by bank transfer has been temporarily disabled for bank accounts in specific countries or states. You cannot currently add funds by bank transfer with this bank account.” Dagadhat a mellünk a büszkeségtől. Mindjárt eszembe jutott,hogy a napokban értékelt le a Moody’s néhány magyar bankot, többek közt a Csányiét is, ahonnan utalni szerettem volna. Két hete még simán ment az utalás. Tegnap Visa kártyával szerettem volna fizetni egy amerikai webáruház ban. Finoman közölték velem. hogy a bankom nem vállalja a 3D-s authentifikációt, ezért nem áll módjukban elfogadni Ez egy gagyi ország polgárának a sorsa. Eltolcsi büszke lehet a teljesítményünkre. Ma délután három óra előtt bekapcsoltam a rádiót. Én nem igen hallgatom a királyi 1-et, de valaki a családból annak a frekvenciáján kapcsolhatta ki, és meghallottam az eltolcsi hangját. Egy nő volt a mikrofonálvány, aki néha nagy tisztelettel alákérdezett. Dőlt a dicsekvés a tökfejből arról hogy milyen nagy eredményeket értünk el és milyen jól áll a gazdaság. Képzeljétek, arról is beszélt hogy 160 ezer új mukahelyet csináltak. Erre gyorsan átkapcsoltan a Class FM-re. Üdvös lenne sokunknak támogatni az egyetemi és középiskolás diákok mozgalmát. A HAHA egyik képviselője úgyis azt mondta, hogy ha kell a kormánybuktatásig is elmennek. Én 68 nyarán Párizsban voltam. Ott láttam és hallgattam beszélni egy tüntetésen Dany le Rouge-t. Talán tudna néhány jó tanácsot adni a diákoknak. Ha nem jött volna közbe a nyári szünet, lehet hogy De Gaule is mehetett volna a levesbe. A csuti-bandát is oda kellene küldeni..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  49. Sorry! Elfelejtettem aláhúzni: Magyarország specific countries or states. Mint mondjuk Észak korea, Szíria vagy Irán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  50. Tisztelt Nyul György

    Pont most akartam én is kreálni egy USA bankszámlát!
    Most totálisan tanácstalan lettem, hogy mitévő legyek?
    A fene egye meg ezt az összes bagázst, ott ahol vannak , hogy a franc essen a lelkükbe, hogy tönkreteszik az országot!!!!!!
    Tényleg el kellene zavarni őket a p*csába , mert ez már felháborító amit ezek művelnek!!!!
    Miért nem csinálunk semmit sem, csak némán bámulunk és értetlenkedünk !!!
    A fiatalok legalább elmentek a Parlament elé, ami levolt zárva, mi a NÉP – birka nép – bocsánat a birkáktól mert egyébként okos állatok , hogy nem csinálunk semmit, csak szájkaratézunk!
    Igaza van Kekecnek, hogy az Mszp sem csinál semmit, egyetértek vele, mert igaza van !
    Csak annyira szeretném már Barry1-el egyetemben, ezt a Fidesz bagázst elzavarni a fenébe , mert már torkig vagyok velük egytől egyig!
    Most nyílvánvalóvá vált , hogy az ellenzék nem tud csinálni semmit sem, – tisztelet a kivételnek – nem akarja az Mszp kivinni az utcára az embereket !!!
    MItől fél, hogy az egymillióból senki sem fog hallgatni rájuk?
    Akkor az 1 millió csak egy nagy hitegetés?
    áááááááááá, nagyon dühös vagyok, iszonyúan dühös!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Vezéráldozatot hozott a ifjúbaloldali maffia 2014. május 29. csütörtök | AN

Magyarországon nincs ellenzék 2014. május 8. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos