Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyarország – Orbán után 2012. december 14. péntek 19:02 Forrás: AN, DK

  • Hozzászólások(86)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyarország - Orbán után

Budapest – A Demokratikus Koalíció válaszolt az MSZP megkeresésére. A Mesterházy Attila pártelnöknek írott levelet, amelyben Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a megtárgyalandó témakörökről is ír, az alábbiakban ismertetjük. A volt miniszterelnök a tavalyi, az Operaház előtt tartott nagy tüntetés egyéves évfordulójára újabb demonstrációt javasol.

Magyar Szocialista Párt
Mesterházy Attila
elnök, frakcióvezető úr
részére

Tisztelt Elnök Úr!
Kedves Attila!

Szóbeli pozitív válaszunk után írásban is megerősítem: a Demokratikus Koalíció elnöksége örömmel fogadta kezdeményezéseteket, hogy a demokratikus ellenzék szervezetei folytassanak tárgyalásokat a program alapú összefogás érdekében.

A DK megalakulása óta hirdeti, hogy nem elegendő az Orbán-kormányt leváltani, meg kell dönteni Orbán Viktor antidemokratikus, tekintélyelvű, önkényuralmi rendszerét. Ehhez a demokratikus erőknek alkotmányozó többséget kell szerezniük a következő országgyűlési választáson, ami csak a demokratikus pártok, szervezetek és mozgalmak teljes körű összefogásával lehetséges. Ebből a megfontolásból fogadtuk el korábban is az együttműködésre szóló meghívásokat, előbb a Szolidaritásét, később az Együtt 2014-ét.

Tegyük hozzá ehhez, hogy az állampolgárok Orbán-kormánnyal elégedetlen nagy többségében is elemi igény él az ellenzéki összefogás iránt. Különösen így van ez, mióta a Fidesz saját érdekeinek megfelelően alakította a választási törvényt, és a választási vereségtől való félelmében azóta is újabb és újabb ötleteknek a törvénybe emelésével próbálja fokozni tisztességtelen előnyét. Az ellenzék összefogása megteremtené a választási győzelem reális lehetőségét, és mozgósíthatná az egyelőre passzív választók jelentős részét.

Minthogy az Orbán-rendszert elsöprő szövetségnek az alkotmányosság, a demokrácia és a jogállam helyreállításának aktusán túl kormányoznia is kell az országot, a Demokratikus Koalíció elnöksége is időszerűnek tartja, hogy a demokratikus ellenzékhez tartozó politikai erők megkezdjék elképzeléseik egyeztetését.
Az általatok ajánlottakon túlmenően, esetleg azok részeként javasoljuk megtárgyalni az alábbi fontos kérdéseket is:
a.)    Társadalmi-gazdasági megállapodás előkészítése a gazdaság újjáépítése érdekében szükséges gazdaságpolitika társadalmi elfogadtathatósága érdekében;
b.)    az egyre gyorsabban nyíló jövedelmi olló zárása;
c.)    a titkosszolgálati és ügynökakták nyilvánossága;
d.)    a párt- és kampányfinanszírozás szabályai;
e.)    a szélsőjobboldallal szembeni közös föllépés, a szélsőséges politikai mozgalmak visszaszorításának lehetőségei.

Kérlek, fontoljátok meg e témáknak a tárgyalások napirendjére történő fölvételét is.

Javasoljuk, hogy a tárgyalások első fordulójára ne csak szimbolikus időpontban (a nagy operaházi ellenzéki tüntetés egyéves évfordulóján), de szimbolikus helyszínen is kerüljön sor. Ilyen lehet az ELTE jogi kara, ahol 1989-ben az Ellenzéki Kerekasztal megkezdte működését, vagy Nagy Imre II. kerületi Orsó utcai háza.

Szimbolikus gesztus volna továbbá és sürgető társadalmi igényt elégítene ki, ha január 2-a, az ellenzéki politikai szervezetek összefogásáról szóló tárgyalások megkezdésének napja estéjére a résztvevő ellenzéki erők nagy, közös demonstrációt hirdetnének ugyanoda, ahová egy évvel korábban: az Operaház elé.

A tárgyalások sikeres befejezése és a demokratikus ellenzék egységének mielőbbi létrejötte reményében

üdvözlettel
Gyurcsány Ferenc
a DK elnöke

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +43 ( 49 szavazatból)
Magyarország - Orbán után, 4.6 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(86)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

86 Reader’s Comments

  1. hunyadi
    Ahogy nézem, nem éred meg a fáradtságot, amit a felvilágosításodba fektetnék. Elég régen jársz ide az AN-re, ha eddig nem világosodtál meg, akkor már nem is fogsz. Ennyit a mexorításokról és tolvajlásokról (bár azért érdekelne az a számítás, hogy mennyi állítólagos nokiás doboz fér bele Simicska valós 300 milliárdjába (segítségül: az háromszázezer millió)
    A diktatúrákról pedig: ez a ballib hülyeség, ahogy abszolutizálják a szólásszabadságot, pl a náciknak is, és ahogy elvetnek MINDEN diktatúrát, anélkül, hogy a haszonélvezőik arányát is figyelembe vennék: az vezetett napjainkhoz, egy ugyanolyan egypárti diktatúrához – csak most a nép többsége rovására.
    Egyébként a demokrácia is a többség diktatúrája – csak éppen fékekkel és ellensúlyokkal ellátva, hogy valamennyire a kisebbség érdeke is érvényesüljön. Itt is az arányok döntenek: kis mennyiségben gyógyszer – nagy mennyiségben méreg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Nyul György- sedona
    Kénytelenek lesztek kirándulni a Dunakanyarba, és átmenni az esztergomi hídon.
    “Az igazság ODAÁT van” :-)))))
    Gondolom, ha Szlovákiában nyitsz számlát, onnan nem lesz gond az utalással.
    Ha tarthatatlan lesz a helyzet, én a szlovákiai áttelepülésen gondolkodom, valami magyarlakta területre. Ott nem akkora gond a nyelvtudás hiánya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. hunyadi
    2012. december 15. szombat
    14:00
    Hát egy kicsit utánanéztem. Az általad felsorolt mondatok, ahogy mondani szokták szövegkörnyezetükből kiragadott “idézetek”. Ha azt is elmondtad volna, milyen érvek alapján mond ilyeneket pl. Debreceni, arra lehetne valamilyen választ adni, de így csak vagdalkozol. Azt persze figyelmen kívül hagytad, amit Gyurcsánnyal kapcsolatban írtam, ezek szerint ez nem számít. Ezért van igaza Kertész Ákosnak a tőle idézett témában.Egy szó mint száz, Gyurcsány a te szemedben olyan, mint a viccbeli nyúl. Van rajta sapka, az a baj, nincs rajta sapka, az a baj. Kettős mérce pedig nincs, ahogy tandíj sincs, ahogy adóemelés sincs, ahogy megszorítás sincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. A hunyadi nick nevű kommentelő hasonlít a korábbi hetus nevűre. Vagy csak átnevezte magát. Mindkettőre jellemző az elvakult Gyurcsány gyűlölet, és mindig ugyanazt a lemezt tették fel. Csak azt nem tudom eldönteni, hogy fidesz hívőként vagy szélbalosként teszi hunyadi mindezt.
    Más. Az MSZP-nek akkor volt az egyetlen és utolsó tömegrendezvénye, amikor még Gyurcsány megtöltötte a Syma csarnokot. 2010 végén megígérték, hogy köv év február végétől folyamatos utcai megmozdulások lesznek. Azóta is várjuk azt a bizonyos következő évet. Nekik még nem jött el.
    És hunyadi, 2006 – 2009 között azért Gyurcsány nem csinált nagy megszorításokat, pláne nem szegények nyomorítását. A társadalmi különbség olló zárult valamennyit.
    És mit gondolsz, ha az mszp kerül megint kormányzati pozícióba, mindent visszaad, amit Orbán elvett? Nem kéne megint hamis illúziókba kergetni magadat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. bozse, kekec, öregszeder+++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Plagizálhatnék, de “én nem olyan családból származom”, helyettem leírták valamennyien, amit én is megírnék!
    hunyadi feje felett kell polemizálni, mert mindenfélét összemosni csak a rossz háziasszonyok szoktak….nehéz lehet beismernie, hogy a sohasemhazudtam és a csapata jól megvezette, és még mindig a hatása alatt van!
    Ha Gyurcsány tenné mindezt, már ége nemcsak a főváros, de az ország is, csak a vakok nem látják, vagy azok akik nem is akarják látni!
    Rajtuk nem igazán lehet segíteni!
    Gyurcsánynak egy olyan ellenzékkel kellett megvívnia, amit senkinek sem kivánok!
    Nos, most az az ellenzék megkapta a nyakába azt, amiért a zemútnyócévben keményen, “utcai harcokkal”, népszavaztatással kivívott magának.
    A fagylalt visszanyalt, így jár, aki nem előre gondolkozik, aki nem államférfiként, az országért teszi, amit tennie kell mert csak a pillanatnyi, kétes sikerre vágyik! CSŐDTÖMEG az egész országlása, diplomáciája, bár a zsebeit és a slepjének a zsebeit is azért nagyon sikeresen teletömték!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Higgadtan újra olvastam a hozzászólásaimat és túl dúrvának találtam őket Gyurcsánnyal szemben. Ezért elnézést kérek.
    Nagyon jó miniszterelnöknek tartottam, bármely nyugati demokráciában megállta volna a helyét. Különösen tetszett az emberközeli stílusa és a tárgyalókészsége, az ahogy az össztársadalmi komprimusszumot kereste. Az össztűz ellenére nagyon jól teljesített és a legjobb miniszterelnökök közé tartozott.
    .
    Amivel feldühített az a Kádár- és MSZMP-ellenes rögeszméje. Többször elismerte, hogy majdnem mindent nekik köszönhetett, az első WC-jétől az egyetemig és azon túl is. Ennek ellenére oktalanul támadja Kádárt, egy kalap alá veszi őt Horthyval és most az MSZMP állambiztonsági tiszjeit akarja listázni és pellengérre állítani. Oktalanul gyűlölködik!
    .
    Gyurcsánynak lehetősége lett volna az utolsó évek tapasztalataiból tanulni:
    – 1.) Kádárt éppoly igazságtalanul pocskondiázták mint őt – ebben sorstársak;
    – 2.) Kádár és az MSZMP a szovjet diktatúra ellenére olyan életszínvonalat biztosított amit se ő, se más nem tudott azóta se biztosítani (nem kölcsönökből – ez hazugság; a kölcsönök célzottan ágazatfejlesztésekre voltak lekötve, amiket aztán szétlopkodtak-szétosztogattak az MDF-esek);
    – 3.) a klerikál-fasiszta diktatúra előretörése bebizonyította, hogy Kádár titkosszolgálati tisztjeinek fontos szerepük volt a szélsőségesek megfékezésében; ezek a tisztek az új rendszerben beépültek a pártokba, a médiákba, az új titkosszolgálatokba és képesek kormányokat megdönteni vagy felemelni; ezt Gyurcsány saját bőrén tapasztalhatta.
    .
    Amikor Gyurcsány először akarta listázni és pellengérre állítani a titkosszolgálatok tisztjeit akkor is ostobaságnak tűnt, de akkor azt hittem, hogy a liberálisok zsarolták meg. Másodszor is frontot nyitni ellenük – bármily kényszer nélkül – minősíthetetlen ostobaság. Ezzel szerintem elintézte magát. Kár érte, mert sziporkázó egyéniség, de a Kádár-rendszer elleni támadásaival végleg kiírta magát a baloldalról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  7. @ öregszeder
    .
    DEBRECZENI horthymosdatása:
    – “Horthy esetében nem volt autokrácia, nem volt egyeduralom, ő nem volt diktátor.” [hát a királyság nem egyeduralom? a katonai hatalomátvétel és a király elűzése nem diktatúra? százezrek kirablása és gázkamrába hurcolása nem önkényuralom?]
    – “az is megállapítható, hogy a becsületesség, a tisztesség normáinak alapvetően megfeleltek”
    .
    GYURCSÁNY horthymosdatása:
    – “százezrek haláláért felelős autoriter vezető volt, de el kell ismerni…” [és már jön is a relativizálás]
    – “el kell ismerni, hogy a két háború közötti időszak nagy része korlátozott parlamentarizmus volt, amelyben szabadabb volt a sajtó és az igazságszolgáltatás, mint a Kádár-rendszerben” [terror és csalások – ‘parlamentarizmus’? népirtás – ‘igazságszolgáltatás’?]
    – “aki elítéli Horthy Miklóst, annak legyen szava … Kádár Jánossal szemben is” [tökéletes relativizálás: tömeggyilkosok kormányzóját egy kalap alá venni Kádárral]
    .
    VITÁNYI horthymosdatása:
    – “nem kell Haynau, Rákosi és Szálasi mellé sorolni!”
    – nem tartozik a “kimondhatatlan nevű … bűnösök közé”
    – “nem kell a legsúlyosabb árulók között sem emlegetnünk!”
    [ezeket Horthyra és Kádárra együtt állította – ugyanaz a trükkös egybemosás]
    – “nem volt ízlése szerint való sem a radikális fasizmus, sem a hitleri totális antiszemitizmus” [nem igaz! Horthy ‘ízlése’: “egész életemben antiszemita voltam”; kezdettől antiszemita rablógyilkosokat és terrorosztagokat vezérelt]
    .
    VITÁNYI szerint a holokauszt a történelem ciklikus velejárója: “Az állam összeomlott. Kiirtották a társadalom egy részét és kezdődött a dolog elölről. Ez a történelem.” [ez a holokauszt cinikus relativizálása].
    Ha GYURCSÁNY a Horthy-korszakot leszűkítette “a két háború közötti időszak nagy részére”, VITÁNYI már úgy állította be, mintha a népirtás “az állam összeomlása” után következett volna be, mintha Horthy államának ehhez semmi köze!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. sedona
    .
    –>> Osztrák határ, túloldali közeli település valamelyik bankja. Dollárszámlát is lehet nyitni, eurót is, és biztosabb, hogy nem megy tönkre, mint valamelyik távoli, USA-beli bank, amiről évek elteltével talán nem is tudnád, hogy megvan-e még – a pénzeddel együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. hunyadi
    Magadnál vagy? Ahogy elnézem, itt már nem sokáig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. hunyadi!
    Szívesen megbeszéltem volna veled a vitatott témát higgadtan, mert fontosnak tartom a tényszerűség és a DK szempontjából is. El szoktam ismerni, ha hibázom vagy hagyom magam meggyőzni megfelelő érvekkel. DE a
    hunyadi
    2012. december 16. vasárnap
    14:24 hszd kizárja köztünk minden további kommunikáció lehetőségét is, bármilyen okosakat is mondanál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. Ja, azt még hozzá teszem, hogy nem azért írtam, mintha magamra vettem volna, hiszen én nem sértegettelek. Azonban ez a stílus, ez a hangnem egy olyan kocsmába való, ahova én be nem teszem a lábam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. öregszeder
    Sértegettél te engem? Nem! Akkor ne vedd magadra.
    Neked külön válaszoltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. OK

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .
    hunyadi!
    .
    Jószándékodat nem kétségbe vonva, a titkosszolgálati emberek védelmében kifejtett véleményedet nem tudom méltányolni. Az az érved, hogy Ők beépültek a rendszerváltást követő pártokba pontosan a szándékodtól eltérő tényt demonstrálja, azaz azt, hogy az állam – vagyis az éppen hatalmon lévő párt – a saját céljaira, tehát ezzel a demokrácia gyengítésére használta őket.
    De a demokrácia szempontjából nem is ez a fő kérdés, hanem az, hogy a jobboldal által oly sokszor elátkozott Kádár rendszerben ügynökként alkalmazott
    személyek, pontosan a volt ügynökök jobboldal berkeiben találtak igazán magukra, miközben a baloldal gyengítésén fáradoztak – talán hivatalból is – majd az idő múltával “teljes hasonulással” átlényegülve őskonzervatív, gáncstalan lovagokként álcázzák magukat ma is. A bizalmatlanságnak ez a légköre – ezzel az alpvető hamisságával – már nem csak a társadalom türelmét feszítette a végsőkig, de a demokrácia alappilléreibe vetett hitét is.
    .
    Gyurcsány pedig, ha máskor nem is, de 2006-ban biztos, a saját bőrén is megtapasztalta ennek az álságos rendszernek az átkát, amit úgy neveznek, hogy titkosszolgálat. Ha valaki, hát Ő aztán tudhatja, hogy áldás helyett milyen tehertétlt jelent ez a társadalom, a demokrácia vállán…
    .
    Az pedig teljesen nonszensz, hogy a titkosszolgálatokat minden választás után át kell rendezni.
    Véleményem szerint is – Gyurcsányéknak igazuk van amikor programjukba veszik, hogy az 1990. előtt-ről átvett ügynökök névsorát át ki kell teríteni…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. tisztelhölgyeimésuraim
    .
    Árnyaltabbak a dolgok. A volt titkosszolgálati tisztek egy elitet képeztek, elvileg baloldali beállítottságúak kellett legyenek, de 20 évvel a rendszerváltás után mindegyik megy a saját útján.
    Ha azonban valaki elkezdi támadni, listázni és pellengérre állítani őket arra össztüzet zúdítanak akárhol is lennének, valamelyik pártban, a médiában vagy a jelenlegi titkosszolgálatokban.
    .
    Valószínűleg a Gyurcsányra és az SZDSZ-re zúdított össztűz tőlük is származott. Gyurcsány ahelyett, hogy belátta volna vereségét megint egy értelmetlen támadásba lendült és ezzel teljesen ellehetetlenítette magát is és a DK-t is.
    .
    Az MSZP láthatóan nagyon bízik abban, hogy Gyurcsány nélkül meg tudják nyerni ezeket az érdekcsoportokat, amelyeknek maguknak is elegük lehet Orbánékból.
    A mozgolódás látszik: Schmitt Pál és Semjén Zsolt plágiumdossziéit nagyon nagy valószínűséggel volt tisztek juttatták el a HVG-hez. Régebben az LMP emelt fel táblákat a Fideszhez tartozó titkosügynökök neveivel, amit ugyancsak volt tisztek juttathattak el hozzájuk.
    .
    A volt titkosszolgálatok tisztjeit meg kell nyerni a baloldal számára, mert velük van esély Orbán leváltására. Ez reálpolitika és ez így zajlik egész K-Európában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. .
    .
    T.hunyadi !
    .
    Nagyon köszönöm a gyors és a korábbiakat kiegészítő válaszodat. Úgy vettem ki belőle, hogy bizonyos dolgokat azért jól fogtam meg, csak az általad ismertetett erőviszonyokkal nem vagyok tisztában. Mind amellett azt kell hogy mondjam, hogy nagyon, nagyon szomorú, hogy – most a kétéves állapotokat figyelmen kívül hagyva is – egy demokráciában bizonyos “háttér erők” képesek meghatározni a dolgok folyását. Az ilyen rendszer meddig nevezhető még demokráciának? Ki és mi képes ezt az automatizmust kordában tartani, hogy ne hatalmasodjék el. A trópusokon van egy fügefaféle, amely a legörebb fát is képes tőrzseivel (!), mert annyi törzset növeszt amennyi kell ahhoz, hogy teljesen körülvegyék az egész törzset, hogy aztán megfojthassa…
    .
    Értem és megértem azt az aggodalmad, amely arra irányul, hogy a sértődött ügynökök még a baloldal ellen fordulhatnak… stb, de hát akkor ez igazi “rókafogta csuka” helyzet, amely azokat, v. azt igazolja aki végre véget akar vetni ennek az áldatlan helyzetnek.
    .
    Talán már felnövekvőben van egy új, XXI. századi Dugovics Titusz….
    .
    Üdv: K.B.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. hunyadi
    Egyet nagyon nem akarsz megérteni. Nem akarunk olyan országban élni, ahol mutyizgatnak a titkosszolgálattal, mert esetleg lehet dossziéjuk mindenkiről
    Gyurcsány meg noeliberális-neokonzervatív gazdaságpolitikát valósított meg, és logikus, ha most ehhez próbál ideológiailag is hozzá igazodni. Azaz jobbra sasszézik ideológiailag is, szerinte a közép irányába, szerintünk meg túlságosan is jobbra. Ezért vergődik a DK és nem tud fejlődni: Gyurcsányt balról tömegek követnék – ő viszont nem akar BALOLDALI NÉPVEZÉR LENNI.
    Középen meg nem bocsátják meg neki, hogy balos kormánypárt vezetője volt.
    Tehát hiába relativizál és egyensúlyozgat Horthy és Kádár között: a langyosakat kiköpi az isten.
    Azt hiszem a vállalkozása reménytelenségét ez a rajz fejezi ki a leginkább:
    http://negymadar.blog.hu/2011/06/12/homok_a_gepezetben_avagy_a_sivatag_hajoja_partszakadasi_kiserlet
    csak most nem a pártszakadásra illik, hanem erre a kísérletre. Ebben az országban ehhez nincs dagály!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Kedves Hunyadi,
    nem ismerem a vitát, csak a feltett képet láttam, azt moderáltam, mert sérti a jó ízlést és a website szabályait. Ha sértés éri, azt kérjük jelezze a nepszava@nepszava.com emailcímen, és a szabályzattal összhangban megvédjük a sértegetőktől, de kérjük, ne viszonozza a sértést másik sértéssel, és ne züllesszük le az AN-t ilyen mutogatós színvonalra.
    Megértését köszönöm, Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Tisztelt admin,
    .
    Megértettem és sajnálom. Örülök, hogy kimoderálta. Utólag gondoltam csak arra, hogy a rossz példa ragadós is lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. @ Kordon Blued
    @ kekec
    A nyugati demokráciákban is mutyiznak, ott mutual agreementnek nevezik.
    A titkosszolgálatok nyugaton is nagy hatalommal bírnak. Nixon nem egyedül helyezte el a ‘poloskákat’ a demokratáknál és gondolom senki se hiszi el, hogy Kennedyt magányos gyilkos ölte meg…
    Arról nem tudok, hogy a volt állambiztonsági tisztek itt erőszakosan léptek volna fel, bár megtehették volna.
    .
    Azt senki se várhatja el volt elittisztektől, hogy csak úgy listázzák őket és vörös csillagot tűzzenek ki rájuk. Félek, hogy aki ezzel próbálkozik az nem a XXI. század Dugovics Titusza, hanem a XXI. század Don Quijotéja lesz.
    .
    Gyurcsány túl idealista és nem tudom miért. Elvileg az ő pozíciójában nagyon sok mindenről kellett tudnia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. hunyadi!
    Netán ilyen emberekre gondoltál, akik most visszatérnek vagy betérnek az mszp-hez?
    http://hvg.hu/itthon/20121214_Braun_MSZP_interju?FullComment=true#comments
    “hvg.hu: Etikailag sem tartja összeférhetetlennek a politikai szerepvállalást azzal, hogy közben a független jegybankelnöknek tanácsokat adott?
    ….
    B. R.: Nem volt politikai szerepem. 2009-ben azért kerültem oda, hogy segítsem a jegybank céljait, egyebek mellett segítsem megvédeni a jegybank függetlenségét. Pontosan tudom, hogy a percepció gyakran válik valósággá.”
    Egy éve lépett be, máris bejelentkezett képviselő jelöltnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. @ bozse
    Nem tudom, hogy Braun Róbertnek van-e ilyen kötődése.
    .
    Ilyen emberekre gondoltam:
    MEDGYESSY PÉTER egy régi nemesi család leszármazottja. 1966-ban szerezte meg diplomáját, majd doktori címét. Folyékonyan beszél franciául és románul, ért angolul és oroszul. III/II-es, D-209-es kódszámú ügynök, SZT-tiszt (szigorúan titkos tiszt). Kémelhárító volt a gazdasági hírszerzés területén 1977 és 1982 között.
    1982 és 1986 között pénzügyminiszter-helyettes, majd 1986 és 1987 között pénzügyminiszter. 1987 és 1989 között az MSZMP KB tagja. Az MSZMP 1989-es megszűnése után nem lépett be az MSZP-be, de 2002-ben az MSZP országgyűlési képviselője és miniszterelnök-jelöltje lett. 2002 és 2004 között Magyarország miniszterelnöke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Medgyessy Péter és többezer hasonló tiszt aktáit és személyes adatait akarja Gyurcsány és a DK nyilvánosságra hozni. Na meg a magyar titkosszolgálatok aktáit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. hunyadi
    Te TÉNYLEG nem értesz semmit. Nem az ÖSSZES ügynök, hanem a spiclik listáját akarják közzé tenni. Tehát nem az ország valós érdekeit képviselő kémelhárítókét. Hanem aki meggyőződésből, pénzért, vagy félelemből (nem kívánt rész törlendő) jelentett a környezetében élőkről. Tehát a III/III listákat. Szerintem is szemétség volt a Medgyessy kiadása, ő nem azok közé tartozott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. kekec
    A levélben ez áll:
    c.) a titkosszolgálati és ügynökakták nyilvánossága;
    Spiclikről nem ír, azok nem is voltak ügynökök.
    .
    Hol olvashatnék pontosabbat a DK koncepciójáról? Az megegyezik a volt SZDSZ koncepciójával? Esetleg Kádár összes titkos tisztjét akarja a DK nyilvánosság elé állítani? TÉNYLEG szeretném érteni mit akar elérni a DK 23 évvel a rendszerváltás után?
    A c.) pont megfogalmazása minden titkosszolgálati és ügynökaktát lefed.
    A levél nyilvános, minden volt tiszt olvashatja! Vagy nem fogják megérteni vagy nagyon is meg fogják érteni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. kekec
    Azon elgondolkodtál, hogy a III/III-as tisztek olyanokat figyeltek meg, mint:
    – a későbbi MDF horthystái akik visszahozták Horthyt és sírjánál tisztelegtek;
    – Csurka István, Lezsák Sándor és más szélsőjobbosok akik ugyanott tisztelegtek;
    – a katolikus klérus és mások akik az Opus Dei-jel érintkezhettek;
    – Orbán Viktor és bandája;
    – Wittner Mária és a hasonszőrű szélsőségesek?
    .
    Elgondolkodtál te azon, hogy azok a spiclik baloldali emberek lehettek, akik nem viselték a horthysta, antiszemita vagy szélsőséges dumákat és kötelességüknek érezték azt jelenteni?
    Értem én, hogy a DK csapást akar mérni a Kádár-rendszerre, de a DK saját emberei között is számtalan ilyen ember lehetett. Rájuk is csapást akar mérni?
    .
    Kinek jó ez? Wittner Mária biztos elégedett és a fideszesek már most is térdüket csapdosva röhöghetnek. De mit nyer ezzel a DK?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  27. A DK nem sumákol. Nekik evidencia a titkosszolgálatok és a pártfinanszírozás kérdése.Alapkérdés. Tisztességes párt tisztességes eszközökkel operál.Nem véletlen írta meg ezt Mesterházynak
    Ez a két téma lényeges elem volt a szakításban is. El lehet ezen gondolkodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Baby
    Te hogy tudod?
    A titkosszolgálati és ügynökakták teljes nyilvánosságát kéri a DK, vagy egy részleges nyilvánosságot? Kekec úgy tudja, hogy csak a III/III-as aktákról van szó. Te viszont azt mondod, hogy a DK nem sumákol, ez viszont = minden ügynökakta nyilvánosságával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Ennyire elszántan csak érintettek tiltakoznak a nyilvánosságra hozatal ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Kész komédia!
    2012. december 4-i hír:
    Hétfőn a parlament ismét leszavazta Schiffer András “Az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről” című előterjesztésének tárgysorozatba vételét.
    Az indítványt az LMP, a Jobbik és az MSZP(!) jelenlévő képviselői kivétel nélkül támogatták. […] Mind a 146 nemszavazat a Fidesz és a KDNP soraiból érkezett.
    A DK képviselői – a tartózkodó Vitányi Iván kivételével – NEM SZAVAZTAK.
    .
    Mi van itt? Az MSZP megszavazza és a DK nem szavaz?
    Itt valami óriási nagy kupleráj van. Ha már az MSZP is megszavazza és nincs félnivalója akkor azok az akták szépen ki voltak fésülve…
    A pozitív az, hogy úgy tűnik Orbánéknak van inkább félnivalójuk, MSZP helyzetelőnyben. Hajrá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. hunyadi
    Ha ön nem Gyurcsányozhat, akkor belebetegszik?
    Naponta hányja ide a a Gyurcsányfóbiáját!
    Nekem pedig már ettől van herótom!
    MEDGYESSY PÉTER régi nemesi családból származik és?! Kiiütötte őt Gyurcsány Ferenc, a proligyerek….nehéz lehet megemészteni, vagy hol a baj gyökere?
    Szánalmas, kár, hogy nem veszi észre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  32. hunyadi
    Csak annyit tudok hogy míg egy pártot alkottaka mai MSzP őskövületei folyamatosan maszatoltak az ügynöklista körül amit most a DK most tisztába akar tenni. Ki fog derülni hamarosan melyik változatot szorgalmazzák

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. hunyadi
    Schiffer hülye, amikor az “állambiztonságról” beszél. Abba tényleg beleérthető a tényleges kémkedés-kémelhárítás is, és MINDEN államnak kutya kötelessége ezeket védeni.Nem véletlenül tartjuk Schiffert egy Orbán 2.0-ás halovány verziónak: ilyen alapon tud azonosulni Orbánék 2006-os törleszthetnékével: merthogy akkor a rendőrök (legalábbis szerintük) nem az “államot” hanem a “szocikat” védték. Tehát MINDENKIT kiadhatónak tartanak, akik részt vettek bármilyen módon a Kádár rendszer (azaz a magyar állam) érdekeinek védelmében.
    más:
    az MSZP “új arculatot” öltött, ami nagyjából abban merül ki, hogy nagybetű helyett kisbetűvel írják az mszp-t, méghozzá olyan módon, hogy nem is tudom, hova tették a józan eszüket? A “p” betű ugyanis a BALkanyar után függőleges zuhanásba megy át. És visszahozták a szegfűt a Kossuth-címer helyére.
    Ron Webber visszatért, amitől a magyar nemzet már vonalkódot csokizott a gatyába:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. a link:
    http://mno.hu/vezercikk/a-verprofi-bajkevero-1125297
    (már ezért megérte!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Báthory Ödönke

    kekec
    20:03
    Érdekes olvasni, hogy másokban milyen szépen észreveszik a saját bűneiket. Illetve, hogy a kereszténységre hivatkozó nagydemokraták is megértsék:
    “1.
    Annakokáért menthetetlen vagy óh ember, bárki légy, a ki ítélsz: mert a miben mást megítélsz, önmagadat kárhoztatod; mivel ugyanazokat míveled te, a ki ítélsz.
    2.
    Tudjuk pedig, hogy az Istennek ítélete igazság szerint van azokon, a kik ilyeneket cselekesznek.
    3.
    Vagy azt gondolod, óh ember, a ki megítéled azokat, a kik ilyeneket cselekesznek, és te is azokat cselekszed, hogy te elkerülöd az Istennek ítéletét?” (Róma levél, 2. szakasz)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. DK-val kapcsolatban:
    Azt kívánom, hogy maradjon még az ellenzőiknek sokáig a sohasemhazudtam, aki szétverte az Alkotmányunkat, melyre felesküdött, de azt nem tiszteli, aki ellehetetlenítette a munkavállalókat és a rokkantakat, a rákos betegeket, és most a diákságot akarja átverni – azoknak még sokáig kelljen élvezniük a turulban született, piros pöttyös ülepű vezért, valahol a félázsiai jurtákban, mert nekik valahogy ez még mindig jobban tetszik!

    A diákság már ettől többet tesz – ők kiállnak mindenkiért és együttesen azokkal, akik tenni akarnak ez ellen a kormány ellen! Remélem, hogy továbbra sem engedik, hogy talmi ígéretekkel meg tudja osztani őket a hatalom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán Gáspár Szupersztár 2014. február 28. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos