Ronai and Ronai
AMERIKAI

A kormányszóvivő mindenkiről mindent tud 2012. december 13. csütörtök 19:57 Forrás: AN

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A kormányszóvivő mindenkiről mindent tud

Budapest – A Nagy Testvér figyel. És amit megfigyel, azt fel is használja. Bárki ellen, bármikor. Hogy személyes adatokat hoz nyilvánosságra, az természetesen a legkevésbé sem zavarja a kétharmadot és annak kiszolgálóit.

Hab a tortán, hogy  Giró-Szász András kormányszóvivő is 14 évig járt különböző magyar egyetemekre. Ingyen persze, tandíj nélkül. Néhol talán még egy kis ösztöndíj is csurrant-cseppent neki. Nem lenne közünk hozzá, ha nem ő kezdte volna mások egyetemi éveinek nyilvánosságra hozatalát. És akkor már szóljunk arról is, hogy a Fidesz fenegyereke, egyben ügyeletes szívtiprója, Deutsch Tamás 13 évig végezte a jogi egyetemet. Másoknak ez öt év alatt is sikerülni szokott, Tamás is csak azért sietett ennyire, mert Orbán Viktor első kormányában diploma nélkül csupán a sportügyekért felelős államtitkár lehetett. Maga Orbán mondta neki, ha miniszter akar lenni, meg kell szereznie a diplomát.

S lőn: lett diploma, a Fideszben csak Tompikának becézett politikus pedig miniszterré avanzsált.

Most pedig álljon itt a Demokratikus Koalíció közleménye, amelyben a párt aggályait teszi közzé a személyes adatok jogosulatlan használata miatt

KÖZLEMÉNY

Giró-Szász András a kormányszóvivői sajtótájékoztatón, Parragh László a Kereskedelmi- és Iparkamara elnöke pedig egy esti TV-interjúban tette szóvá, hogy a Hallgatói Önkormányzatok több vezetője már 8-10-12 éve végzi az egyetemet. Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke arra kéri a két nyilatkozót, hozzák nyilvánosságra: honnan tudják ezt?

Az egyetemi és főiskolai hallgatók tanulmányainak rendje és eredménye ugyanis olyan adat, amelyhez a hallgatón és az egyetemi nyilvántartáson kívül senkinek – tehát sem kormányszóvivőnek, sem kormányt támogató gazdasági vezetőnek – semmi köze. Mint nem nyilvános adathoz, elvileg a két nyilatkozó egyikének sem lehet hozzáférése. A két nyilatkozat tehát vagy jogosulatlan adatkezelés eredménye, vagy blöff. Célja mindkét esetben a kormány felsőoktatás-politikáját joggal bíráló hallgatói szervezetek vezetőinek lejáratása. Akár így, akár úgy, Molnár Csaba szerint a karaktergyilkosságok elmúlt években tapasztalt sora után itt az ideje kimondani: az ilyen érveléssel operáló személyeknek nem lehet helye a közéletben.

A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke kifejezetten aggasztónak tartja ezt az újabb listázást, azt, hogy a kormány képviseletében, illetve támogatójaként fellépő közszereplők a politikai bírálatok érdemi cáfolata helyett jól bevált módon a bírálók személyének hiteltelenítését tekintik céljuknak. Különösen aggasztó ez abban az esetben, ha a hiteltelenítés alapjául szolgáló adatok valósak, mert azokhoz csak az adatvédelmi törvény megsértésével juthattak. A DK fölhívja ezért az adatvédelmi hatóság vezetőjét az ez irányú vizsgálatra, az érintetteket pedig a konzekvenciák levonására.

Molnár Csaba országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (42 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +78 ( 80 szavazatból)
A kormányszóvivő mindenkiről mindent tud, 5.0 out of 5 based on 42 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

  1. “kissebbítve” (sorry for the misprint)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Ma már nem eszik ilyen forrón a kását. Ma már nem kell diploma se a miniszteri kinevezéshez. Belátta a vezér, hogy nem szabad híveinek elérhetetlen célokat kitűzni, mert abból csak baj származik. Úgy veszik a diplomákat és a doktorikat, mint Juli néni piacon a krumplit. Aztán jöhet a magyarázkodás, másolta, esetleg kölcsön kapta? Nem jó ez semmire, hiszen úgyis le akarjuk építeni a felsőoktatást. Akinek kell az a papír fizessen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. “Akinek kell az a papír fizessen!”
    Na de miért kell ehhez egyetemre járni? Elég, ha pénzed van és veszel egyet valamelyik egyetemen vagy a tangón, vagy nem? Igaz, hogy ha ez lesz az általános, akkor az orvosok után rohannak majd külföldre a betegek is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Az a tény, hogy ki vezeti az egyetemisták szervezeteit, nem lényeges, – ezzel a elterelik a figyelmet. Ha a Höok például egy 65 éves jogászt választana vezetőjének, az miért probléma. A középiskolások szervezete miért nem választhatna magának idősebb személyt, akinek már gyakorlata van az érdekvédelemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Azer tényleg pofa kell, hogy tudván tudja magáról, hogy mennyi ideig koptatta az egyetem kilincsét, mégis másra mer mutogatni!
    Azer nézte meg a cédulkáját, nehogy a saját nevét, esetleg kia…dajcstompiét olvassa fel?!
    Ezért kap milliókat, a tükröt pedig egy kis időre letakarta, inkább nem borotválkozik – szánalmas, percemberek az ilyenek!
    Aki fél, az megtanul hazudni, Berkesi András
    Gondolom, hogy Girónak is lehet a felcsúti bazárban egy dossziéja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. GaborNYC
    Talán még jobb: layabouts society

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Egyre kevesebben járnak egyetemre 2014. április 4. péntek

Csapataink harcban állnak 2013. október 17. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos