Ronai and Ronai
AMERIKAI

A legbűnösebb egyház oktatna erkölcsöt 2012. december 5. szerda 18:51 | AN-álláspont/Bartus László

  • Hozzászólások(81)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A legbűnösebb egyház oktatna erkölcsöt

Budapest – A történelem tanúsága szerint egyetlen szervezet sem ölt meg annyi embert, mint a római katolikus egyház. A pápai udvar és a püspökségek a legmocskosabb bűnök melegágyai voltak, a fertő nem kímélte az egyedül üdvözítő egyházat a 20. században, de napjainkban sem. A pedofil botrányok a jéghegy csúcsa, az egyházi szervezet is Szodoma és Gomora. A Biblia tanítása szerint újjászületés nélkül az erkölcs csak képmutatáshoz és még nagyobb bűnökhöz vezet, az erkölcsi parancsolatok a nem hívőket “megölik”, mert “a betű öl, a Szellem elevenít”. A katolikus erkölcstan a nemzetet pusztítja és képmutató korrupt embereket hoz létre.

Petrarca az állammal összeolvadt, egyedül üdvözítő és megváltó egyházról ezt írta: „Itt uralkodnak Galilea szegény halászainak utódai. Őseikről teljességgel megfeledkeztek már. Bábel ez, minden bűn és nyomorúság otthona. Nincs itt jámborság, nincs kegyesség, nincs hit és istenfélelem, semmi sem szent, semmi sem tiszta, és semmi sem igaz. Bármi, amit csak hallottál vagy olvastál a galádságról, hitványságról, csalárdságról, gőgről, szégyentelenségről és féktelen kicsapongásról – egyszóval mindenfajta gonoszság és istentelenség, ami csak e világban megtörténhet, itt egybegyűjtve tárul eléd. Az ember itt minden jót elveszít, először a hitet, aztán sorra a nyugalmat, a boldogságot, a jámborságot és a reményt.”

A XIII. században a pápa saját papjait így jellemezte: „Rosszabbak, mint a saját ürülékükben fetrengő vadállatok.” A korszak püspökeiről azt írták, hogy „nem a lelkek, hanem a pénz halászai, ezer fondorlattal és csalással telve, hogy kiüríthessék a szegények zsebeit”. A németalföldi pápai legátus arra panaszkodott, hogy „a fennhatósága alá tartozó papok tobzódnak a luxusban és a falánkságban, nem tartják be a böjtöket, vadásznak, solymásznak, szerencsejátékot űznek és üzletelnek”. A korrupció mindent felülmúlt: a hívő nem részesülhetett a „szentáldozásból”, amíg a pap nem kapott elég adományt. Az utolsó kenetet is megtagadták a haldoklótól, ha a család nem fizetett eleget. Hatalmas bevételeket jelentett a bűnbocsánat joga, amely a Biblia lábbal tiprása, és a vezeklésként kirótt büntetések elengedése. A tours-i érsek, akit úgy jellemeztek, hogy „megrögzött homoszexuális”, elődjének volt szeretője, és azt követelte, hogy az orleans-i püspök megüresedett székét adományozzák saját fiúkedvesének. Más főpapok „lakomákon vettek részt, hölgyszeretőkkel múlatták az időt, fényűző hintón jártak, szolgahadat tartottak, a legmagasabb rangú nemességre jellemző életmódot folytattak. Eközben a rájuk bízott lelkeket kegyetlenül elnyomták, egyre mélyebb szegénységbe és mocsokba taszították”.

A katolikus egyház elnyomta a nemzeteket, üldözte a zsidókat, századokon át élve égette azokat, akik a Bibliát követték, és nem a papok által követelt hagyományokat. Az erkölcsöt prédikálták, közben minden bűnt elkövettek, és azok alól saját magukat mentették fel, a világi törvénykezés alól kivonva magukat. A pápák háborúkat indítottak, szeretőket tartottak, királyokat mérgeztek meg, orvgyilkosságokat követtek el. Nincs olyan erkölcsi törvény, amelyet valaha betartottak volna. A Bibliát semmibe vették, még a tízparancsolatot is meghamisították.

A katolicizmus az erkölcs jelszavával kebelezi be az állami intézményeket. A katolikus egyház története kezdetektől azt mutatja, hogy újjászületés nélkül nem tudja megoldani az egyházon belül sem az erkölcs problémáját. Minden igyekezete látványos kudarcba fulladt. Az elfojtások még nagyobb bűnökhöz vezettek, amelyek mértékét érzékelteti a 21. században kirobbant pedofilbotrány az Egyesült Államokban. Ez is azért kerülhetett napfényre, mert az amerikai katolikus egyházzal nem fonódott össze az állam. Jellemző, hogy Clevelandben a katolikus egyház elvette a magyarok által épített templomokat, farkaskutyákkal űzte ki a hívőket a templomból, hogy  a templomok eladásából származó bevételből fizesse ki a pedofília áldozatait, hogy a papoknak ne kelljen börtönbe vonulniuk. Okkal feltételezhető, hogy ez a jéghegy csúcsa, és végigkísérte az egyháztörténelmet. Az apácazárdák környékén tömegesen találtak elásott csecsemőket. Az erkölcsöt az egyház egyszerű hívei is képtelenek betartani, akik közül azok az okosabbak, akik önvédelemből inkább elvilágiasodtak, az elfojtás és a lelki betegség helyett inkább a pogány magánéletet, kifelé a vallásos látszatot választották. Az egyházhoz való tartozás képmutatásban, külső cselekedetekben fejeződik ki, de nincs „szellemi” tartalma.

A kereszténység Bibliát nem ismerők számára „erkölcsi intézménynek” látszik, ám valójában nem az. A római hamis egyház e tévedés miatt kínálja a világi hatalomnak, hogy erkölcsös polgárokat nevel az államnak, de erre képtelen. Ha az emberek nem születnek újjá, nem képesek erkölcsösen élni. A római egyháznak az lett a fő stratégiája, hogy gyermekkorban magához láncolja az embereket, a gyerekeken keresztül pedig a szülőket. Egyik legfontosabb törekvése az, hogy megkaparintsa az iskolákat és az oktatást. Az indok a jó erkölcs, de az egyház trójai falova csupán az oktatás, a cél a világi hatalom megszerzése. Az állam elfogadja a csalást, hogy az egyház erkölcsös polgárokat nevel, ezért ellenszolgáltatással tartozik neki. A Biblia alapján egyértelmű, hogy ez nem igaz. A legjobb eset az, ha az egyház képmutatókat nevel, és nem öngyötrő lelki betegeket termel. Ezt finanszírozza közpénzből az állam.

A Biblia nem mondja, hogy Jézus Krisztus egyházának a kívülállók erkölcseivel kell foglalkozni. Ellenkezőleg. Pál apostol azt mondja erről: „Azt írtam néktek ama levelemben, hogy paráznákkal ne társalkodjatok. De nem általában e világ paráznáival, vagy csalóival, vagy ragadozóival, vagy bálványimádóival, mert hiszen így ki kellene e világból mennetek. Most azért azt írom néktek, hogy ne társalkodjatok azzal, ha valaki atyafi létére parázna, vagy csaló, vagy bálványimádó, vagy szidalmazó, vagy részeges, vagy ragadozó. Az ilyennel még együtt se egyetek.” Az egyházon kívüliek erkölcseivel az egyháznak nem kell foglalkoznia. Ezt a bibliai alapelvet így fogalmazza meg Pál: „Mert mi közöm ahhoz, hogy a kívül valókról is ítéletet tegyek? Avagy ti nem a belül levők fölött tesztek-e ítéletet? A kívül valókat pedig majd az Isten ítéli meg. Vessétek ki azért a gonoszt magatok közül.” Az egyházon kívülieknek az evangéliumot kell hirdetni, hogy megtérjenek és újjászülessenek. A kívül valók erkölcseit az Isten ítéli meg, nem az egyház. Ezt mondja a Biblia.

A Biblia ezért kifejezetten tiltja, hogy az egyház újjá nem született emberek erkölcseivel foglalkozzon. A Szentírás egyik alaptanítása, hogy újjászületés nélkül nem lehet betartani az erkölcsi törvényeket. Az ember problémája nem a rossz erkölcs, az csupán a látható következmény. A probléma az eredendő bűn miatt halott szellem, amellyel megszületik minden ember. A cél a szellemi halál eltörlése, amelynek gyümölcse lesz a jó erkölcs. Az újjászületett egyház nem a szellemileg halott emberek „sírjait” meszeli. Isten nem azok erkölcseit javítja, akik a jó erkölcseikkel a pokolba mennek, hanem újjászületett embereket akar, akik a mennybe jutnak, földi életük során pedig az életüket megtisztítja az Ige és a Szentlélekkel való közösség. Ezért az olyan egyház, amely az újjászületés helyett a társadalmi erkölcsöt hirdeti, nem egyház, hanem vallásos csalás, és lélekpusztító szervezet. Meghazudtolja a Szentírást, és nincs köze Isten egyházához. Báránybőrbe bújt farkas nem szül bárányokat.

A társadalom nem tudja, hogy az egyház nem támaszthat vele szemben erkölcsi normákat. A Biblia ezt tiltja. Az egyház nem foglalhat el intézményeket, hogy a saját valláserkölcsét erőltesse azokra, akik nem születtek újjá. Ha az állam ezt támogatja, akkor polgárai élete, szabadsága és érdekei ellen cselekszik. Az ilyen állam Isten akarata ellen tesz és saját polgárai életét teszi tönkre. Ennek semmi más célja nincs, mint a szellemi funkcióját elveszített hamis egyház legitimációja, és evilági hatalmának támogatása, amellyel a világi hatalom felett uralkodik. Az üdvösség útjának elvesztése után a katolikus egyháznak nem maradt portékája, amelyet árulhat, csak az “erkölcsi parancsolgatás”. Létének alapja kérdőjeleződött meg. Az erkölcsi nevelés olyan pótcselekvés, amelynek semmi köze nincs a Bibliához, és újjászületés híján kifejezetten ártalmas. Az államnak nincsenek erkölcsnemesítő funkciói, ez a család feladata. Az államnak nem lehet feladata a világnézeti nevelés sem. A szellemi értékek művelése a civil társadalom dolga, az állam feladata csupán annyi, hogy ezek szabadságát biztosítsa a kutatás, a művészet, a tudomány, a lelkiismeret terén. A Biblia szerint az állam ilyesmibe nem avatkozhat be. Az egyház is kizárólag saját tagjainak világnézetét alakíthatja, azt is csak az Ige hirdetése útján. Nem az erkölcsi törvény számonkérése, hanem Isten szeretete változtatja meg az embert, és teszi jobbá az erkölcseit, és élhetőbbé a világot. Ezt pedig az Isten Igéje képes egyedül elérni. De a hivatalos egyház ebben nem hisz, ezért az „ige” helyett „igát” hirdet.

A mennyei perspektívát elveszített római egyháznak nem maradt más, minthogy az újjászületés nélkül az állam erejével „megneveljen” mindenkit. Ez antikrisztusi program, amely tagadja Jézus halálának és feltámadásának okát és célját. Jézus azért meghalt meg, mert az erkölcsi törvényt senki nem képes megtartani. A Biblia szerint a törvény vége Krisztus, aki a kegyelem korszakát hozta el, éppen az erkölcsi parancsolatok megtartására irányuló igyekezettel szemben. A hivatalos egyház az erkölcsi nevelés programjával ezért semmissé teszi a Biblia alapvető üzenetét, a megváltást, Jézus Krisztus kereszthalálát. Ennek a következménye lelki pusztítás és vallási terror. Ha az állam ezt a pusztítást felkarolja, akkor a nemzete életét nem az igazságra, hanem hamisságra, kétszínűségre, képmutatásra építi, korrupttá teszi a nép lelkét. Ahol a katolicizmus megerősödhet, ott a lélek korrumpálódik. Ez az oka annak, hogy egyenes, tiszta viszonyok, az állami törvények tisztelete azokban az országokban erős, amelyek nem a katolikus erkölcsi nevelésre, hanem a magánéletben gyakorolt újjászületett hívő elvekre, bibliai alapokra épülnek. A legkatolikusabb országok erkölcsei éppenséggel nem a legjobbak, hanem ellenkezőleg. Ez ebből a törvényszerűségből fakad. A kereszténység belülről változtatja meg az embert, a katolicizmus kívülről akarja az erkölcsöt rákényszeríteni az emberre. A kettő közti különbség az újjászületett szív. A kereszténység ezt láthatatlan módon, az igehirdetés formájában, az állam beavatkozása nélkül teszi. A katolicizmus pedig állami kényszert alkalmaz. Ha ez nincs, akkor marad az üres liturgia, a feketemágia és a kiüresedett az egyház.

A Biblia a törvényt nem azért adta, hogy betartsák, hanem azért, hogy rájöjjenek: Isten nélkül nem tudják betartani. A törvény megerősíti a bűnt, mert a bűn ereje a törvényben van. Akivel szemben erősítik a törvényt, azt még bűnösebbé teszik, aki nagyon erkölcsös akar lenni, az még bűnösebb lesz. A katolikus egyház az ellenkezőjét hirdeti annak, amit a Biblia mond, és ha „jól végzi a dolgát”, akkor az ellenkező hatást éri el, mint amire a szándék irányult. Pusztítást végez az emberi lelkekben. Az erkölcsök nem javulnak, hanem romlanak. A Biblia azt mondja, hogy „a törvény cselekedeteiből nem igazul meg egy test sem”. Ezért „törvény nélkül jelent meg az Isten igazsága”. Hit által lehet megigazulni, nem az erkölcsi törvények betartása által, mert a törvény csak bűnössé tesz, a törvény haragot nemz. A megigazulás után jöhet csak igaz élet, addig nem. Csak a kegyelem törli el a törvényt, és szabadít fel a bűn uralma alól.

A bűnt kegyelem nélkül önerőből legyőzni nem lehet. Ezért az erkölcsi követelmények kudarcot, egyre nagyobb bűntudatot okoznak. A hamis római katolikus egyház, amely nem érti a Biblia „szellemi” tartalmát, beteggé teszi az embereket. Jézus azt mondta: „Jaj néktek is törvénytudók!, mert elhordozhatatlan terhekkel terhelitek meg az embereket, de ti magatok egy ujjatokkal sem illetitek azokat a terheket.” Jézus nemcsak azért feddi azokat, akik a törvényt nem arra használják, amire való, mert kihúzzák magukat a terhek alól, hanem azért, mert az erkölcsi törvényekkel elhordozhatatlan terheket helyeznek másokra. Ezért ha van valami, ami káros egy megtéretlen és újjá nem született gyermeknek, az az erkölcsi törvényt a kegyelem nélkül középpontba állító hitoktatás és erkölcsi nevelés.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (42 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +46 ( 68 szavazatból)
A legbűnösebb egyház oktatna erkölcsöt, 4.4 out of 5 based on 42 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(81)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

81 Reader’s Comments

  1. Kevin!
    *
    A baj az, hogy az egyház, és leginkább a katolikus, politizál.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  2. hunyadi
    Ha már ezt említetted..
    Bocs, nem vág a témába,de kíváncsi vagyok.
    Járatlan vagyok az informatikában,azért kérdezem.
    Néha (mostanában elég gyakran)jön egy üzenet, hogy egy távoli számítógép kapcsolatba akar lépni a gépemmel. Volt hogy engedélyeztem kíváncsiságból. Megjegyzem sem levelet nem kaptam, sem a skype-om nem volt bekapcsolva akkor,sem később.
    Ez miért volt?
    Elnézést kérek mindenkitől hogy ide nem vágó témát hoztam fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  3. Kevin!
    *
    A katolikus szó egyetemest jelent, ennél fogva, az így elnevezett egyház a nevében hordozza mindenre kiterjedő igényét és ezt nem is tagadja, mint azt te viszont védelmedbe véve megpróbálod. Ez a név egyben kontinuitást jelent,mégpedig az időben is kifejezett “illetékességét”, azaz hogy vállalja minden cselekedetét amit évszázadokkal ez előtt is művelt. Kivételt, csak a pápai kinyilatkoztatásban néha felfedezhető egy-egy “megbánás” képez. A kivétel pedig, erősíti a szabályt.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  4. Új lap kezdődött és érdemesnek látom az Opus Dei-ről írtakat megismételni és kiegészíteni mivel sokan nem hisznek a katolikus világuralmi törekvésekben. A Hetek Opus Dei-ről írt sorozatának első cikkéből idézek (1998.03.14.)
    .
    Pásztor László:
    ÚJ KERESZTES HADJÁRAT LOVAGJAI
    […]
    Robert Hutchison a napokban magyarul megjelent A pápa titkos ügynökei (Their Kingdom come – inside the secret world of Opus Dei) című könyve összefoglalót ad a keresztes lovagok és a jezsuiták “erényeit” is magába ötvöző “mozgó egyházmegye” tevékenységével kapcsolatos, megrázó és aggasztó jelenségekről.
    .
    A SZERVEZET CÉLKITŰZÉSEI
    A szervezet a hetvenes évek elejétől indított harcot azért, hogy megszerezze a Vatikán feletti hatalmat és a XXIII. János pápa nevével fémjelzett egyházi reformokkal szemben a konzervatív katolicizmust helyezze a római kúria centrumába. Erőfeszítéseit siker koronázta. A nyolcvanas évek közepe óta a tradicionális katolikus dogmatika és a sajátos spanyol militarista hagyomány alapján álló érdekcsoport lett a katolikus egyház valódi irányítója.
    […]
    Az Opus Dei felfogása szerint a modern istentelen világ katasztrófáját új keresztes háborúval lehet elkerülni. Ennek központi részét a nyugati országok újraevangelizálása, a volt kommunista országok rekatolizálása, valamint az Unióban és az ahhoz csatlakozni kívánó országokban a katolicizmus dominanciájának biztosítása képezi. Ezeknek a pápa által is lelkesen támogatott univerzális feladatoknak a végrehajtásában vállal az Opus Dei világviszonylatban aktív szerepet.
    A titkosan működő szervezet a kémtevékenységekbe, különösen a fegyverkereskedelem ellenőrzésébe alaposan belekeveredett. Az Opus Dei a különböző titkosszolgálatokkal szorosan együttműködik. A Fehér Ház is elismerte, hogy a hidegháború idején a kommunizmusról a legértékesebb információkat a CIA katolikus csatornákon keresztül nyerte.
    […]
    PÉNZÜGYI POLIP
    […] A tagok (numeráriusok) jövedelmük és vagyonuk nagy részéről lemondanak az Opus Dei javára. Ezen kívül szponzoroktól, kóbor tőkéből, pénzügyi spekulációkból, pénzmosásból, valamint az állami költségvetési támogatásokból tetemes összeget kasszíroz be
    […]
    Kiépítettek egy piramis felépítésű cégszerkezetet, kifejlesztették a pénzáthelyezés rafinált módszereit; intézetekkel, alapítványokkal, látszatcégekkel leplezik a pénzügyi polip csápjait. Már Spanyolországban társadalmi szervezetekben, alapítványokban helyezték el az állami és magánforrásokból származó összegeket. Később ezek nagy részét felszámolták, s a tőkét a bankszektorban fektették be. Ennek eredményeképpen az Opus Dei egy nemzetek feletti bankhálózattal és pénzintézetekkel rendelkezik.
    […]
    A HÉT HEGY FELETTI URALOM
    János Pál pápa 1978-ban csupán 33 napig volt hivatalában, aztán váratlanul meghalt. Az Opus Dei kifejezetten nem örült Luciani bíboros pápává történt választásának. A Vatikán új feje több bíborost, így a kúria pénzügyeit irányító Marcinkust is el kívánta bocsátani az udvartól.
    […]
    Terveit azonban nem tudta megvalósítani. Sokan feltételezik, hogy halálának igazi oka egy vatikáni klikk. A pápa holttestének boncolására nem került sor, ezt egy Opus Dei-s bíboros akadályozta meg. A pápát halála előtt két héttel vizsgálta ki orvosa, aki állítólag azt mondta a pápának, hogy “nem csak jól van, de kitűnően”.
    Ezután választották meg Karol Wojtylát, aki II. János Pál néven foglalta el a pápai trónt. A lengyel származású pápa uralkodása alatt a Vatikán gyakorlatilag az Opus Dei kezébe került […]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  5. bumburi
    Nem értek annyira az informatikához. Fogalmam sincs mi lehetett az!
    Amit írtam az nem is informatika. Megismétlem amit írtam Guevara-nak:
    .
    Vigyázz, mert a Fidesz, a Jobbik, a KDNP és az Opus Dei önkéntes vagy fizetett emberei is olvassák a cikkeket és a kommenteket. Olykor hozzászolnak ők is, hogy befolyásolják az eszmecsere menetét…
    .
    Nagyon helyes, hogy nem használod a saját nevedet, mert ha fizetik őket akkor van rá idejük adatlapot is vezetni rólad. Valószínűleg az állambiztonságiakat is ráállították az AN-re, akkor pedig biztos mindegyikünknek van már adatlapunk.
    Személyes információt sose írjál le, mert azonosíthatnak!
    .
    Általánosságban senkiben se bizzál meg 100%-osan, még azokban sem akik Orbán-ellenesnek tűnnek (provokátorok is lehetnek).
    A Kohányi Társaság nagy kockázatnak tette ki magát nyílvánossá válásával, képek és videók közlésével. Ha valaki ezt tudatosan vállalja rendben, csak legyen mindenki tisztában vele! Ennyire azért én nem könnyítettem volna meg az ellenség munkáját… Persze lehet ez se véletlen (lehet a KT-ben is van már ügynökük!).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. hunyadi
    Én értettem amit írtál, tökéletesen. Csak a bizalmatlanságról jutott eszembe az, amit kérdeztem. Bocs,lehet hogy félreértettél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .
    kevin!
    .
    A “katolikus” azt jelenti, hogy egyetemes és ez az univerzális vallás, mégsem röstell beavatkozni egyes népek belügyiebe, amit ráadásul nmem is egyetemesen, tehát a népek nemzetközi szeretete és összefogása jegyében hirdet, hanem pont ellenkezőleg, szereti őket egymás ellen uszítani, burkolt (ld. Csíksomlyói Búcsú), vagy nyílt nacionalista szólamokkal…
    Ami az időbeli kontinuitását illeti, hát abban tényleg nagy, hisz a valamikori Habsburg Ház híve, a Rákózi-szabadságharc, a felvilágosodás (Magyar Jakobinusok) és az 1848. Forradalkom és Szabadságharc stb. ellensége, ma rezzenéstelen képpel úgy állítja be magát, mint a magyar szabadság örökös védelmezője… Akkor most Te, Kevin melyiket hiszed el neki? Tudom, Mit számít az a párszáz év…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  8. bumburi 13.01 , én nem engedélyeztem volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  9. Üzenet: (ha netalan figyelnének minket…)
    Gyurikam ne félj a diktaturatol, nem harap, csak pici piros foltocskat okoz a szürkeallomanyban!!
    http://hvg.hu/gazdasag/20121206_Matolcsy_diktaturat_hozna_egy_Europai_Fod

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. miszösz
    Már tiltom. Lehet hogy elkéstem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. telekis
    1, Ön beleesik abba a csapdába, amit a katolicizmus ásott: összekeveri a katolicizmust a kereszténységgel. A kettő nem ugyanaz, hanem ellenkezőleg: egymás szöges ellentéte.

    2, Nem azért kell távol tartani a katolicizmust az államhatalomtól és a közoktatástól, mert Európa túllépett a katolicizmuson. Azért kell távol tartani, mert az államnak az a feladata, hogy biztosítsa polgárainak a vallásszabadságot és a lelkiismereti szabadságot. Ha egy igazságos és demokratikus állam polgárainak 99%-a katolikus lenne, az államhatalomnak (törvénykezésnek) és a közoktatásnak akkor is függetlennek kellene maradnia a katolicizmustól (és minden más vallástól), ha igazságos és demokratikus akarna maradni.
    (Az, hogy egy állam politikusai és törvényhozói milyen vallásúak, magánügy. Lehetne akár az egész parlament katolikus, ha az alapvető emberi jogokkal összhangban akar cselekedni, és nem akarja megvetni az alapját a vallási alapú diszkriminációnak és üldözésnek akkor nem hozhat olyan törvényeket, amelyek bármilyen szempontból előnyben részesítik a katolikus vallást, vagy bármilyen másik vallást. A lelkiismeret és a hit az emberi élet szent területe. Itt a “többség dönt” elve nem érvényesíthető. Senkit nem lehet kényszeríteni, hogy adja fel az elveit és a saját lelkét, és úgy higgyen, ahogy a többség, vagy ahogy a törvények megszabják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  12. bumburi:
    http://www.avast.com/free-antivirus-download

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. miaszösz
    Köszönöm!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Opus Dei ügynökök figyelem!
    http://www.youtube.com/watch?v=6Bwfm7-uNS4

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Kevin. A romai katolikus felekezet ( Egyháznak nevezni egyetlen felekezetet sem lehet bibliai értelemben) az evangélizációt mindig a népek leigázására használta fel. Te többszáz évről tettél említést, de nem kell olyan meszzire menni. Nézuk meg pl az Ausztrál benszülöttek hittérítési történetét. A szülöktől elvették a gyerekeket, igaz ez állami beavatkozás volt de erős katolikus segítséggel. A katolicizmus meg akarja szabni az emberekenek hogy mi a jó és mi a rosz, pedig ez nem feladata. Az igazi Egyház (és az ahhoz tartozó felekezeteknek) küldetésük van, amit Jézus határozott meg. Ez az hogy a ző munkáját folytassák a földön. Elsősorban az emberek felszabadítása volt Jázus célja az ördögi szolgaság alól. Ez lehetett pl szegénység, éhség, nélkülözés, betegségektől való szenvedés. Nemréh egy filmben az egyik katolikus pap felháborodottan kérte egy embertől (Tom Hanks) számonhogy ő mit tesz az emberekért mert a katolikus egyház igen is nagyon sokat tesz. Hagy kérdezzem meg hogy miből segit a katolikus egyház az embereken. A papok nem termelnek, nem állítanak elp értéket hanem mint a herék a méhkaptárban mások alól szivják el az életet. A katolikus egyház hatalmas összegekbe kerül magyarországnak is és amikor ennek a rablott vagyonnak a pici részét vissza adják akkor még nekik ál feljebb. MOndok más példát csak hogy értsed a katolikus adakozás lényegét. A máltai szeretszolgálat adomány ruhákat hozott magyarországra. Mielött a ruhák kiosztásra kerültek a város elöljárói bementek a raktárba és kiválogatták a jobb ruhákat saját részre. Azok a rohák a rászoruloknak voltak gyüjtve. Nem kel messzire menni palesztinában vagy az iszlám országokban i sez törtémik a segélyekkel. Valahogy a vallásos emberek mindig megnyugtatják a lelkiismeretüket hogy amit ők lopnak az valójában jó tett. Nem akarom solorlni a katolikus egyház bűneit, de ha csak a mult századot nézzük, már régen be kelett volna tiltani. Való igaz az a parázna asszony aki a fenevadon ül, és a királyokkal paráználkodik, nem más mint a hét dombra épült város. Róma !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. «Erdő Péter bíboros szerint végig kell gondolni részleteiben a kötelezően választható hittan- vagy etikaoktatás által felvetett kérdéseket, mert egyelőre „nagyon komoly szervezési problémák vannak”.»
    Erdö Péter szeretné mar sinen latni a hittanoktatast, de nem ilyen balek modra, mintahogy azt orban-hoffman csinalja.
    http://index.hu/belfold/2012/12/06/erdo_peter_komoly_szervezesi_problemakat_lat/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. bumburi
    Nem baj! Hozzászólásod alkalmat adott, hogy ezen az oldalon is megismételjem amit Guevaranak írtam :)
    Pedig már bosszankodtam, hogy Kordon Blued 3 egymásutáni kommentjével új oldalra hozott és az előző hozzászólás-oldal 2 fontos hozzászólásommal kikerült a látókörből :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. bumburi (2012. december 6. csütörtök 13:01)
    Manapság már nem célszerű internetezni jó és jól beállított tűzfal nélkül.
    Ha egy távoli gép kapcsolódni akar, ne légy kíváncsi, hanem tiltsd meg.
    Az internetes kalózok robotprogramokkal IP-címek (neked is ilyen van, amikor internetezel) tömegeit próbálják meg elérni, hogy rosszindulatú programokat telepítsenek és aztán átvegyék a gép feletti irányítást.
    Továbbá ha egy e-mailről nem tudod, ki írta, lehetőleg le se töltsd, hanem csak töröld a szolgáltatód szerverén (Windows alatt a The Bat! nevű kiváló e-mail program ezt lehetővé teszi, egyedüliként).
    Kiváló és ingyenes tűzfalat kínál például az Agnitum és a Comodo.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Ego
    Köszönöm Neked is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. ez a pápa nem mintha az ördög szolgája lenne. Mármint az arcát tekintve…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. kevin
    “mi rosszat hallhat egy gyerek, ha elmegy egy misére?”
    .
    A kérdés másképpen: mit ért meg belőle egy gyerek, ha elmegy misére? A fényt és a pompát látja, de az elhangzó mondatok értelme alig sem fogható fel számára. Többnyire a szülei ugyanígy vannak vele.
    .
    Az avatatlan hozzászólásokból – a neten legalábbis – komoly vallási és egyházi ismertehiányra lehet következtetni. Itt ismét kapott a “köznép” egy hiánypótló anyagot.
    .
    bolygó
    “Ijesztő ez a pápának nevezett hitlerjugendes akárki!”
    .
    Az írás nem a jelenlegi pápáról szól, kár személyre szabottan megközelíteni a témát, mert a pápa személyénél jóval fontosabb információkat tartalmaz.

    bubu64
    “Tényleg félelmetes. Nem sok jó sugárzik róla. Volt egy-két keresetlen gondolatom, amikor megláttam.”
    .
    Nem gond a magánvélemény, de mégsem kellene a negatív minősítésekre rácitálni, mert az embert nem a kinézete alapján kell megítélni. A pápát sem, mert ő is emberből van. Szerintem célravezetőbb érdemben a felvetett témával foglalkozni.
    .
    Az írás öt csillagos (*****) felvilágosítás – terjeszteni kellene! – világiaknak és egyházhoz kötődőknek egyaránt. Lehet, hogy még a klérusnak is újat mondana – önmagukról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. miaszösz
    .
    A Hírcsárda blog megint kitett magáért. Csak nehogy valaki komolyan vegye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. Miaszösz megelőztél.:))) Látom Neked is tetszett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. “megvásárolható lesz hozzá a ministráns simogató modul ”
    Ez vicc?
    Ha igaz, brrrrr.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. Itt a válasz arra amit már kora gyermekkorban elutasítottam igaz akkor még csak ösztönből.Ma már tudatosan nem kérek ebből.
    A magyarok tragédiája itt fejeződik be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. http://nol.hu/kulfold/az_egyhaz_nem_szivesen_jotekonykodna

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Miért akarnak a papok ismételten, már nálunk is beférkőzni a fiatalság körébe? Reméljük nem azért, mert példát akarnak venni a nyugati világot felborzoló pedofilektől?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  28. Jávor Benedek: „Miniszterelnök-helyettes Úr, az isten szerelmére, nehogy lemondjon!”
    2012.12.07. 13:59
    “Az LMP-s politikus a Facebookon üzent a plágiumbotrányba keveredett Semjén Zsoltnak.
    .
    Mint arról beszámoltunk, az ELTE Társadalomtudományi Karán felállított bizottság jelentős szövegegyezőséget állapított meg Semjén Zsolt dolgozata és konzulense tanulmányai között. Továbbá kijelentették, hogy a miniszterelnök-helyettes súlyos etikai-szakmai vétséget követett el.
    .
    Az LMP-s Jávor Benedek a hír kapcsán a Facebookon üzent Semjén Zsoltnak. Írását változtatás nélkül közöljük:

    „Ha lehet egy szerény javaslatom Semjén Zsolt számára: Miniszterelnök-helyettes Úr, az isten szerelmére, nehogy lemondjon!
    .
    Az Ön áldásos tevékenysége nagyjából kimerül abban, hogy üdvözült arccal bólogat Orbán Viktor megszólalásaikor. Befolyását kizárólag arra használja, hogy hobbiját, isten ártatlan teremtményeinek lelövöldözését minden egyéb szemponttal szemben agresszíven helyzetbe hozza. Ön mindezeken felül durcás képpel hagyja, hogy a keresztény mártírokat meggyalázva személye kapcsán párttársai keresztényüldözést emlegessenek, amikor plagizáláson kapják.
    .
    Mindez olyan mértékben szimbolizálja az Ön által képviselt erkölcstelen, színvonaltalan, gerinctelen hatalmat és annak kiszolgálóit, hogy képtelenségnek látszik erre a funkcióra Önnek akár csak a nyomába érő szereplőt találni – bár erős a verseny.
    .
    Miniszterelnök-helyettes Úr! Szükségünk van Önre, akinek puszta személye hosszas magyarázatok nélkül villámcsapás-szerű fényességgel világítja meg a Fidesz-kormányzat természetét! Sokan támadják most, de tartson ki! Én Önnel vagyok ezekben a nehéz napokban.”
    .
    Az LMP egyébként közleményben reagált a Semjén-plágium hírére. Ebben azt írják, szerintük a miniszterelnök-helyettes szociológiai szakdolgozatának ügye újabb bizonyíték arra, hogy Orbán Viktor kormánya morálisan megbukott.”
    http://www.hir24.hu/belfold/2012/12/07/javor-benedek-miniszterelnok-helyettes-ur-az-isten-szerelmere-nehogy-lemondjon/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  29. proaktiv 17:52

    Jávor Benedek: „Miniszterelnök-helyettes Úr, az isten szerelmére, nehogy lemondjon!”
    *
    Jávor Pannonhalmi bencés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  30. A katolicizmus nem más,mint aljas képmutatás”,opium” az emberek számára.Csak rá kell nézni a pápa őméltosága és Semjén szemére.Az ember nem lát mást benni,mint sunyiságot.A szemét domra az ő erkölcsi nevelésüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány: az erkölcstelenség kormánya Orbáné 2012. szeptember 2. vasárnap | AN

Csak pénzért lehet jogot tanulni 2012. április 24. kedd

Gyurcsány leiskolázta Márfit 2012. március 3. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos