Ronai and Ronai
AMERIKAI

Paptársak okosítják majd a jövő nemzedékét 2012. április 21. szombat 7:28 Forrás: MTI, MN

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Paptársak okosítják majd a jövő nemzedékét

Budapest – Megindult az egyeztetés az egyházak és a kormányzat között az iskolai hit- és erkölcstanórák bevezetésével kapcsolatban. A végrehajtási szabályok nyár végére készülnek el – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, az új tantárgyak 2013-as indítása nemcsak az állami iskolák diákjaira, hanem minden Magyarországon tanuló általános iskolásra vonatkozik.

Ismeretes, a köznevelési törvény értelmében 2013 szeptemberétől kötelező jelleggel beépítik az általános iskolák órarendjébe az erkölcstant, de aki szeretne, ehelyett egyházi személy által szervezett hittanra is jelentkezhet. Az új tárgyakból hetente egy foglalkozáson kell részt venni, amelyen várhatóan speciális számonkérés lesz, vagyis a teljesítményt nem ugyanúgy osztályozzák majd, mint például egy történelem- vagy a matematikaórán.

A tervek szerint nem lesz központilag meghatározott tananyag sem, az iskolák, illetve az oktatást végző egyházak szabadon eldönthetik, hogy melyik tankönyvből oktatnak, és a szülők is maguk választhatják meg, hogy melyik egyház hitoktatására íratják be gyermekeiket.

A lap információi szerint az erkölcstanórákat az iskolák tanítói, tanárai fogják tartani – várhatóan hatvanórás továbbképzés után –, ám a hittan esetében a tanórák megszervezésétől és megtartásától kezdve a hitoktató alkalmazásán és ellenőrzésén át a tanagyag meghatározásáig minden az egyházi jogi személy feladata lesz. A szükséges tárgyi feltételeket viszont mindkét esetben az oktatási intézmény köteles megteremteni.

A pedagógus szakszervezetek elutasítják a változást, szerintük a kötelezővé tétel sértheti a világnézetileg semleges oktatáshoz való jogot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 20 szavazatból)
Paptársak okosítják majd a jövő nemzedékét, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

47 Reader’s Comments

  1. Nana! Nem 2013 szeptemberétől hanem már az idén. Barátunk gyereke most lesz első osztályos és így vannak tájékoztatva!!! Sőt szinte minden iskola egyházi lesz. Állítólag ezért lett kitalálva az iskolák államosítása. Vidéken már több iskoláról is hallani lehet, nem az állam az egyház veszi át.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  2. “A pedagógus szakszervezetek elutasítják a változást, szerintük a kötelezővé tétel sértheti a világnézetileg semleges oktatáshoz való jogot.”
    Meg én is.
    Aztán?
    Ilyen kormányzati intézkedések után, 400 ezer ember tüntetett a politikájuk mellett, a Szolidaritás által szervezettre meg pár 10 ezer ember ment el, ez kész röhej szerintem!
    Meg kell fordítani az arányt!
    Mszp, DK, LMP, Szolidaritás, Milla, Szakszervezetek ébresztő, rengeteg a munka!
    Legyen a jelszavatok:
    Leszállni egymásról, rászállni a kormányra!
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +55 (59 szavazatból)
  3. Az erkölcstan oktatásához a a segédletet a Fidesz meghatározó politikusai fogják megírni, kiegészítve a követendő illemszabályokkal.
    Szó lesz benne a gyors, tisztességtelen meggazdagodás lehetőségeiről Fidesz-módra, a lebukás elkerülésének módozatairól, a tágra nyitott szemekkel előadott “én sohasem hazudtam” gyakori használatáról.
    Az illem oktatásához vezető Fideszes politikusok videóra vett parlamenti viselkedését , egyéb, nyilvánosság előtt tett megnyilvánulását is felhasználják majd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (42 szavazatból)
  4. Ó milyen demokratikus megoldás! Az iskolák szabadon választják ki melyik tankönyvből oktatja az erkölcstant, és a szülök szabadon választhatják melyik felekezet hitoktatását veszi igénybe….
    Na ne! Ez annyira szépen hangzik, hogy már a meghatódottságtól sírni fogok.
    Csak az a baj, hogy jön a számonkérés, és arról semmit sem tudunk. Meg az a baj, hogy a gyerekek annyi felesleges dologgal vannak túlterhelve, de közben rendesen írni-olvasni-számolni sem tudnak. Az alapműveltség a béka segge alatt, de fontos, hogy rend és fegyelem maximális legyen, mint a birkák mindent utasítás szerint cselekedjenek. Kell a nyáj az új birodalomnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  5. A DK jól csinálja. Jogilag cseszteti állandóan a kormányt és OV-t. Ahhoz képest, hogy milyen kevesen vannak, ők teszik a legtöbbet. Nem csak itthon, hanem külföndön is indítanak jogi eljárásokat a kormány ellen.
    .
    Jó lenne ha Mesterházy úr már tényleg átállna a baloldalra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (55 szavazatból)
  6. *
    Ez az! Szucsinkák és Tartuffe-ök taníthatják majd az ifjúságot. Szép jövő(t) !!!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  7. Most csak egy tisztán technikai jellegű dolog jutott eszembe. Mi van akkor, ha az iskolában egy szem tanuló akar Krisna-tudatú (vagy buddhista, muszlim, kopt, stb) hittanra járni? Annak fogadnak egy külön oktatót?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  8. Bohém!

    Egyet értek veled!

    Más!

    Hálás vagyok azért, hogy gyermekeim már nem, számos unokám közül pedig egy sem érintett a dologban és soha nem fog magyar iskolapadot koptatni!

    Csak hát én magaménak érzem hazám összes gyermekét, ezért azt kiáltom hogy ” El a kezeket gyermekeinktől!” Mi majd fogjuk tudni mi az erkölcs és mi a hit!! Ezt a szabad akaratot Isten adta az embernek! Senki és semmiféle hatalom ne merjen hozzányúlni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (36 szavazatból)
  9. Tessenek csak szépen menni , és megkeresni azt a régi füzetet , amibe a Dédi a ” hiszekeggyet ” írta !…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  10. A fiatalok erkölcsi felkészitését szükségesnek tartjuk, de nem mindegy,
    hogy milyen formában. Hiszen az erkölcs fogalma jóval kiterjedtebb,
    mint néhány egyház “valláserkölcs”-ként értelmez. Hiszen milyen
    vélemény alakitható ki a sokoldalú erkölcsi felfogásról, ha a többiről
    azt sem tudod, hogy létezik? Az sem mindegy, milyen korban
    kezdődhet, hiszen egy gyermek, hogyan tudná elkötelezni magát
    valamelyik mellett – egész életére.
    Addig helyesnek tartom amig a szülők által is megkivánt hitéleti
    oktatás valahol megtörténik. Helye, tartalma, módja azonban
    nem dönthető el egy – uralkodó – vallási szemlélet alapján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  11. Nagyon helyes, igy kell csinálni!

    Nehogy már egy pajeszos-szakálas kaftános bácsitól kapja meg a gyermek az első szexuális élményét! {(c) Semjén Zs.}

    Sokkal jobb ha egy reverendás ésvagy csuhástól, mert az mennyivel más!

    topi MaCKó

    apropó, a TEK tudja már az IP-cimemet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  12. Csuf,ronda ez a kép,és akik rajta vannak.Erkölcs,tiszteség,szeretet helyet
    a sötét jövö jön.Már gyerekeinket is megtanitják egymásra árulkodni,pontosan
    besugo.A kereszt mellé a puskát is kiteszik a falra?Mert ezek a tanárok
    fogják egymást váltani.Meg a verö legények gondoskodnak hogy egy sziszenés
    se legyen.És a családnak mit hagynak meg a nevelésböl?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  13. Helyesen szakállas.

    Sag schon, még KE is lehetek.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Kíváncsi leszek, milyen pofát fog vágni majd az iskolai illetékes, ha adandó alkalommal azt nyilatkozom majd neki, hogy fiaimat (3) hittanra kívánom járatni, s ezen belül is a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) oktatását igénylem számukra?!
    Mert ugye Iványi Lelkész Úr gyülekezete hatalmilag ki van tiltva az “elfogadott” felekezetek közül, hiszen mint a szegényeket, hajléktalanokat aktívan támogató vallási közösség a “bizniszegyház”-kategóriába soroltatott! Ellentétben azon egyházakkal, melyek a legcsikorgóbb télvíz idején is hétlakatra zárják templomaik, imaházaik ajtajait, szószékeikről elvetemült emberek elvetemült elméleteit képviselő pártok támogatására ösztönzik híveiket (Jesua rabbi nevében!), s ha az elhúnyt családjának nincs elegendő pénze, nem csak az utolsó kenetet, de még a sír melletti búcsúimát is megtagadják tőle.
    Aztán arra is kíváncsi lennék, hogy milyen pofát vág majd az arra illetékes, ha alkalomadtán azt nyilatkozom neki, hogy NEM NYILATKOZOM azaz: nem vagyok hajlandó az orrára kötni, hogy én a fiaimat minő világnézet alapján szeretném erkölcsre oktattatni.
    Azért vagyok kíváncsi, mert a Húsvéti Tákolmány értelmében mindkét dologhoz elidegeníthetetlen jogom van! Jogom van nyilatkozni, hogy mely’ felekezethez tartozónak vallom magam – s így melyik oktatásában akarom részesíttetni gyermekeimet -ez a MET esetében pl. megvalósíthatatlan az állami keretek között! – , de jogom van ahhoz is, hogy erről SENKI ELŐTT NE NYILATKOZZAM!
    Nos, felmerül tehát a kérdés: e két általam hipotetikusan felvetett esetben ugyan mi is a helyes és törvényes eljárás? Melyik barom törvényt kell az iskolai illetékesnek betartania? Az “Alap”-ot, avagy az annak ellent mondó, de nem kevésbbé ideologisztikus “Köznevelési”-t?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  15. Érdeklődéssel tölt el, hogy a szegényekre terhelt adó tömeget, Szt. István keresztény királyunk koronáját a parlamentben megáldó pogány sámánt, a szent turulmadaras dicső múltat, az evangélium helyett politikai választásokról szóló egyházi tanításokat, a „pénzért mindent” követendő harácsoló erkölcsöt hogyan fogják megmagyarázni az egyházi iskolákban.
    Mit fognak válaszolni, az erkölcs oktatói, ha a Biblia igék alapján kérdezősködnek azok a büdös kölkök?
    .
    Csak egy példa, ami alapján nehéz lesz a fenti dolgokat legitimálni.
    Máté 19:16-24
    És íme hozzá jövén egy ember, monda neki: Jó mester, mi jót cselekedjem, hogy örök életet nyerjek?
    Ő pedig monda neki: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten. Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat.
    Monda neki: Melyeket? Jézus pedig monda: Ezeket: Ne ölj; ne paráználkodjál; ne lopj; hamis tanúbizonyságot ne tégy;
    Tiszteld atyádat és anyádat; és: Szeresd felebarátodat, mint temagadat.
    Monda neki az ifjú: Mindezeket megtartottam ifjúságomtól fogva; mi fogyatkozás van még bennem?
    Monda neki Jézus: Ha tökéletes akarsz lenni, eredj, add el vagyonodat, és oszd ki a szegényeknek; és kincsed lesz mennyben; és jer és kövess engem.
    Az ifjú pedig e beszédet hallván, elméne megszomorodva; mert sok jószága vala.
    Jézus pedig monda az ő tanítványainak: Bizony mondom néktek, hogy a gazdag nehezen megy be a mennyeknek országába.
    Ismét mondom pedig néktek: Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni.
    .
    Hogy hívő keresztényként csak egyik vetületét nézzem ennek az intézkedésnek.
    Jak 2:17-18
    Azonképpen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában.
    De mondhatja valaki: Neked hited van, nekem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nekem a te hitedet a te cselekedeteidből, és én meg fogom neked mutatni az én cselekedeteimből az én hitemet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  16. És akik orvosilag bizonyíthatóan erkölcsi érzék nélkül születtek,azok fel lesznek mentve. Készségtantárgy.
    .
    A kormány talán létesíthetne egy fórumot, ahol a közösség nyilvánosan megvitathatna egy-egy. esetleg az erkölcstanban tananyagként kínálkozó témát. Ilyeneket, hogy pl. helyes-e hazugságokkal és uszítással hatalomra kerülni. Vagy: erkölcsös dolog volt-e bevezetni az egykulcsos adózást. Vagy: erkölcsös-e az állami megrendeléseket szigorúan a baráti körön belül elosztani. Vagy:erkölcsös-e, hogy a miniszterelnök a közbiztonságra hivatkozva magán-kém-és erőszakszervezetet állít fel. Vagy: mondvacsinált okokkal gátolja meg egy ellenzéki frakció megalapítását.
    .
    Vagy a mostani ellenzék nyithatna valahol egy fórumot, ahol összegyűlhetnének az efféle témák, úgy, hogy az talán még a mostani Fidesz-szavazók érdeklődését is magára vonná. Hátha azok erkölcsi épülésére is szolgálna. Nagy kár, hogy ez az AN-nek is ilyen nehezen megy.
    Talán ha többen fizetnék be a Kohányi-társaság tagdíját, jobban menne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  17. #szendam
    2012. április 21. szombat
    11:30
    +++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Tudom hogy nem szimpatikus amit írok ! -DE mi van már kevés a megrontásra váró fiatal a templomokban !! ROHADÉKOK !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  19. szendam!
    Üdvözöllek!
    Minden így meg tovább akkor nekem, vagy neked lesz jogod?
    Viccelsz?
    A srácokat a nádpálca, téged meg a kényszermunka fog jobb belátásra bírni.
    Azért bízom, ott stikában majd tudunk ultizni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  20. Előre bocsánatot kérek az idézetért. De jó, ha tudjuk valamennyien, mi vár ránk.
    “Európa szenved, mert elvesztette gyökereit. Az uralkodó felfogás szerint a hit, a vallás és a teremtés rendjét a vallástalanság és a tudományos világfelfogás, az istentelen kozmosz felé terelik, mi viszont ezzel ellentétes irányban haladunk.” ) Ezt nyilatkozta ov az Új ember c. katolikus lapnak – húsvétkor.
    Hogy ez mit jelent, csak sejtem.
    Hogy ov-nak mit jelent: ami a cikket illusztráló képen van.
    Érdekelne, hogy ov milyen dátumot ír a papírjaira. Szerintem 1789 előttit kellene írjon, középkorit, ha ezt a szöveget gondolja is, nemcsak mondja.
    Cselekedetei azt mutatják, hogy komolyan gondolja.

    E nyilatkozat alapján sötét jövő vár mindazok gyermekeire, akiknek most jár gyermekük iskolába.
    Ránk is sötét jövő vár, ha nem azonosulunk ezzel az egész rémséggel. Mielőtt teljesen megvalósítja, amit kitalált, el kellene takarítani – az egész bagázsával együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  21. Ki szeretné hogy a srácait/lányait egy pedofil gondolatokkal “küszködő” egyházi személy oktassa az erkölcsökre? Na?

    A képhez meg:
    - Mostantól ebből piros Pápai bögréből iszol!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. pedofilok elönyben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. neveletlen !

    Ha azonnal lenne Ez a kitakarítás már is késő lenne, sajnos!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Szerencséjük ezeknek a rohadékoknak, hogy a gyerekem már kinött az iskolapadból. Hogy mi (a gyerekel) mit frocliznánk ezeket a pedofilokat!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Ten, egyetértünk. Az első visszamenőleges hatályú törvény meghozatalakor el kellett volna zavarni az egész bagázst.
    Legjobb persze az lett volna, ha meg se választja az a 2,7 millió birka.

    Tönkreteszi ov és bandája ezt az országot, ráadásul szándékosan. Nem számít neki semmi és senki. Kitalált valamit, nem érdekli, hogy sokan mondják, hogy marhaság, nem változtat, ráerőlteti akaratát mindenkire.
    Ez az egyházmánia is része elborult agyszüleményeinek.
    Undorodom. Elegem van ebből az egész szörnyűségből, amit itt művel ez a bagázs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  26. Aha, aztán jön a kötelező gyónás, aminek titkát nem tartják be.
    Így egy gyerek által az egész család megfigyelhető.
    Nem kell lehallgató készülék.
    A család meg fizetheti az egyházi adót, sőt vasárnaponként ott kell lenni a misén, ahol be kell dobni a perselybe a Péter filléreket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  27. Marcus Aurelius!
    Ugye ez az első mondatod egyesek orvosi alkalmatlanságáról az erkölcsre, ugye csak vicc !? Mert ha nem vicc, akkor rasszizmus…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Tisztelt .topi mackó ! Én egy máig is alkotó ember vagyok-e hazából….NE FÉLJ ! Az Andrássy út 60-ban már csak egy múzeum üzemel…Legfeljlebb kiütik egy-két fogunkat,-letéphetik esetleg a körmeinket, DE ezek még egy-két év és mehetnek zsoldosnaka fekete afrikába…….Majd ha hazajönnek mint békés könyvtárosok (Péter Gábor is így végezte) -akkor majd megkeressük őket és elbeszélgetünk velük,hogy miért is, mi pénzért és vajon milyen eszmétől vezérelve tették azt amit TEKTEKK….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  29. Úgy hallottam betanitott máglyarakókat vesz fel szeptembertöl a MAI (Magyar Inkvizició).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  30. MORDONBLŐD
    Hova gondolsz. Ő már kinőtt az iskolás korból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. gyerekek nincs más alternativa, mint összefogni!
    nem egyenként tiltakozni, hanem EGYÜTT, összefogni a tetves bagázs ellen!egy emberrel elbánhatnak, kettővel, százzal, de NAGYON SOK-kal, NAGYON HANGOSAN TILTAKOZÓK-kal nem, mert azok győznek!
    ez a bagázs csak a nyilvánosságtól fél, megtanulhattuk az iskolai tiltakozásokból is!
    a családi monda szerint református vagyok, de soha nem kaptam vallásos nevelést, engem a drága fizikai munkás édesanyám és a családom nevelt tisztességes emberré, olyanná, aki tudja a kötelességeit és ezt adtam tovább imádott családomnak.
    büszke vagyok a lányomra, aki csodálatosan nevelte a fiait, imádott unokáimat (25, 24 és 13 évesek), pici koruktól kezdve tanitotta őket a hit és az élet nagy kérdéseire, most már lassan a déduncsin van a sor.
    a fiúkat pici koruktól kezdve arra tanitottam, hogy bárki bármit igér, sose felejtsék el, hogy az édesanya és -apa az, akikre mindig számithatnak, akár lelki, akár más segitségre van szükségük, ők ott lesznek a háttérben.
    megtanulták, hogy bármi problémájuk akad az életben, az anyutól kérjenek tanácsot, hiszen sokszor én is azt teszem.
    Tisztességet nem a templomban, nem a paptól kell tanulni, ezt a magam, a magunk példájával bizonyithatom!
    bajao

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  32. ja és még valami!
    irigylem a prágaiak összefogását, kiváncsi leszek, mi lesz a folytatás?
    nálunk is kéne már egy új budapesti tavasz!
    bajao

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  33. Mussolini és a Vatikán is így szervezte meg és terjesztette el a fasizmust Olaszországban. A felcsúti mini-mussolini még eredeti ötlettel sem rendelkezik, felhasználja a már bevált receptet. A moslék, amit kotyvaszt az viszont ugyanúgy fog az embereknek ízleni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. Újabb álca. Az erkölcsöt nem lehet oktatni az nevelés dolga. Család, társadalom és a mindennapi élet formálja, a gyerek nem azt teszi amit mondanak neki, hanem amit lát.
    -
    Kik fognak tehát és mit tanítani erkölcsi oktatás címén. Hatvan órás képzés után alkalmas valaki az erkölcs tanítására? Pontosan mi készül itt megint? Mi az egyház szerepe és befolyása a hittanon felül az erkölcs oktatásában.
    -
    Szó sincs itt semmilyen erkölcsi tanításról, nem is lehet, így nem, itt egy teljes felnövekvő nemzedéket lobotomizálnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. #
    bajao
    Az összefogásban teljes mértékben egyetértek! Több mint 200 km utaztam március 15-én, hogy ott lehessek a DK és a MILLA tüntetésen. És ha tehetem utazok is. De!!! Igazán történjen meg már az a nagyon óhajtott ellenzéki összefogás!! Látszódjon már, hogy az ellenzéknek is van támogatottsága és ereje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. A saját véleményem az, hogy erkölcsre, jó modorra, tisztességre megtanítom én a gyerekem. Nekem ehhez nem kell államilag kiírt tanterv. Papokat a gyerekem környékén nem akarok meglátni, ha mégis meglátom, akkor keresek egy jó ügyvédet, és beperelem a magyar államot a lelkiismereti és vallásszabadság súlyos korlátozása miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  37. Mindig a 2,7 millió birkát szidjuk.És a többi? Aki nem hajlandó felemelni a hátsó fertályát? A pártok, a mozgalmak, amik mind külön, a saját céljaikért(?) harcolnak?Mi van azzal az 5,3 millió emberrel,aki bénán, és némán viseli el a mindennapos megaláztatást?
    Nincs egy ember ebben a qrva országban, aki hitelesen kiállhatna az emberek elé?
    Ok nincs? Nincs vallás, föld, oktatás és adóügy amiért érdemes lenne összefogni?Hogy csak a legdurvábbakat említsem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. Papok tanítanak erkölcstant. Ez aztán valami!
    A pedofilok tanítanak kisfúkat….a kecskéra bízták a káposztát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  39. Na, azért itt aztán keverednek a dolgok rendesen!
    Én nem hallottam arról, hogy az erkölcstant is papok tartanák.
    “Az erkölcsöt nem lehet oktatni az nevelés dolga.” (Eagle) Igaz. De nem az történt, hogy már a törvény címe szerint is nevelni akarnak és nem oktatni? Én éppen erre kaptam fel a fejemet. Az iskola elsősorban oktasson. Persze mindig is volt és lesz nevelő funkciója is. Azért a gyerekek aktív napjuk nagy részét az iskolában töltik (“második otthon”).
    Mellesleg nem hiszem, hogy egyedül az én iskolámban tanítottak annak idején a szocializmusban is erkölcstant. Volt ugyanis filozófiai alapismeretek okításunk, ennek pedig része az etika (nem osztályoztak belőle, de volt). Ezzel nincs is semmi gond szerintem. Megismeri az ember a különböző nézeteket. Akár a különböző vallásokat is. Persze szigorúan elméleti szinten, semlegesen. Aztán majd érettebb fejjel akár választhat is az ember. Mert azért az is érdekes felvetés ám, hogy szabad akarat azért van, hogy az ember maga dönthesse el, melyik vallást válassza, ha egyáltalán valamelyiket akarja. Túlavasúti nagyon jó húrt pengetett meg. De egy kis buktató van azért ebben is…
    .
    Az erkölcs pedig kultúránként eltérő lehet és azonos kultúrán belül is változik, mind minden az életben. Gondoljunk csak arra, hogy amiben Európában semmi erkölcstelent nem látunk, a muszlim világban vagy akár a buddhistáknál bizony nagyon is elítélendő lehet. (És akkor nem is beszéltünk az olyan sztereotípiákról, mint amikor az eszkimó a feleségét is megosztja a vendéggel.)
    .
    Azt viszont tudomásul kell venni, hogy egy adott társadalom mindig is a saját értékrendjére akarja nevelni a gyermekeit. Mi másra akarná?! Ez így volt minden történelmi korszakban és így van ma is. Anyámat vallásos, irredenta szellemben nevelte az iskola. Minden nap elmondatták velük a “Magyar Hiszekegy”-et, ott lógott a termek falán a feszület és Nagy-Magyarország, stb. Engem már “szocialista embertípusnak” neveltek. De pl. az olaszok annak idején fasisztákat neveltek. És lehetne sorolni.
    Természetesen minden szülő úgy gondolja, hogy az ő gyerekét ő maga tudja a legjobban nevelni. És ez így is van rendjén. (Bár ebből az is következik, hogy a csaló, tolvaj szülő is az ő értékrendje szerint neveli majd gyermekét – de ez csak egy kis lábjegyzet.) De hányszor hallottuk tragikus, bűnügyi esetek után éppen a szülőktől a vádakat, hogy mért nem nevelte jobban a gyereket az iskola? Hiszen szinte egész nap ott van az a kölök, otthon alig látják…
    .
    Végezetül még csak annyit, hogy erről a pap = pedofil dologról le kellene szállni. Egy ilyen általánosítás ugyanis nagyon igazságtalan és visszataszító. Bizony vannak pedofilok a “civil” tanárok között is, az intézeti nevelők között is. Mégsem mondhatjuk azt, hogy mindannyian pedofilok (milyen furcsa ez, ha a szó eredeti értelmét nézzük).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  40. Az iskola oktasson és a tanárok járjanak elől a jó példával!
    Pl.: A tanárnő ne tegye fel magát félpucéran a facebookra, a tanár bácsi se mutogassa a házibulija képeit a Twitteren, mondjuk!
    Otthon sem a papolás, hanem a példamutatás, ami a gyerekre hat!
    Hiába mondja a szülő a követni való helyes dolgokat, ha ellenkezőjét teszi, a gyerekek látnak, nem kéne kis butuskáknak nézni őket!
    Schmitt Pálnak nem a helyesírást kellett volna erőltetnie, hiszen neki sem ment túl jól, tehát nevetséges volt, mint példamutató! A helyes és szép beszédre kellett volna az iskolásokat intenie, ha már iskolaügyben megszólalt, mert rémes, hogy hogyan beszélnek már a kisdiákok is!
    Aki helyesen és szépen beszél, az megtanul helyesen írni is – persze ehhez azért az olvasás nagyon fontos dolog lenne….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. Eagle
    Azt írod: „Az erkölcsöt nem lehet oktatni az nevelés dolga.”
    .
    Így van. Ez megint egy undorító pózoló szétválasztás lesz. Megy ez másban is. Néha, ugye, veszünk könyvet azért, hogy legyen mit kitenni oda, ahol a vendégek is látják, néha meg veszünk azért, mert jólesik néha ekkis óvasás is. Veszünk CD- azért, hogy legyen mit kitenni a vitrinbe, meg azért szépek rajta azok az orgonasípok, meg veszünk egy másikat, amit meg is bírunk hallgatni. Elmegyünk néha koncertre azért, hogy a helyi intelligencia lássa, hogy ki számít itt valakinek, meg elmegyünk néha azért is, mert ezektől meg be kell rosálni, amilyen szívdöglesztőek. Elmegyünk színházba valahova, hogy mutassuk, milyen intelligensek vagyunk, és elmegyünk egy másikba, „titokban”, amikor végre végig akarunk röhögni egy estét. Etikaórán etikusak vagyunk, aztán beülünk az elcsalt adóból vett kocsiba, hazamegyünk a keresztény diszkrécióval megcsalt párunkhoz, de előtte még dörgölődzünk egyet a főnökünkhöz, internetezünk egyet a lopott szoftverrel (esetleg hardverrel), stb.
    Az rendben van, hogy az erkölcstant, az etikát, mint az emberi közösségekben működő egyik fő normarendszert, a tudomány is vizsgálja, az etikát az ókorban tudományként művelték, a filozófián belül, ma is oda tartozik. (Mert az antik görög módra felfogott filozófiából azóta néhány terület kivált, és önállósult.) De itt most természetesen másra fog kimenni a játék. Térítésre, templomba terelésre, megfélemlítésre, az érdekből igazodásnak mint egy elkerülhetetlen életelvnek az elfogadtatására (par excellence erkölcsrombolás), a javíthatatlan materialisták kiszúrására, a szenteskedésre született alombeliek helyzetbe hozására, stb. Szenteltvízbe mártott gumibot lesz az etika tantárgy. Rájuk vall.
    Éppen lehetne etikával foglalkozni, szó se róla, de a Fidesz most éppen úgy rendezi be az országot, hogy az ő soraikból erre hiteles embereket találni, akikről feltételezhető lenne még az is, hogy politikamentesen nyúlnak a témához, no ne ragozzuk, ez lehetetlen. Ez csak a legújabb rohadt hazug cselük csomagolása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  42. Mi alapján fogják beiskolázni az erkölcstan tanárokat?60 óra alatt nit lehet megtanulni?
    A tanítás 12 évfolyamon fog folyni.
    A hitoktató nem tud rendet tartani,ez a tapasztalatom.A gyerekek folyamatosan járkálnak inni,WC-re,stb,és ezt 3 felekezet tapasztalata alapján mondom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Marcus Aurelius
    2012. április 22. vasárnap
    11:48

    Igen, és immár semmi másra nincs szükségük mint időre amíg hatni kezd a méreg.

    De hát elvileg minden méregnek kell, hogy legyen ellenmérge.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Kuksi 2012. április 22. vasárnap
    Kuksi nagyon sok dologban értünk egyet.
    DE egy borzalmas anomália ha olyan hitű(????) emberek akarnak erkölcsre és hitre nevelni, akik maguk sem ismerik, vagy még erkölcstelenebb hogy ismerik, de eszükbe sincs betartani azt, amit tanítanak.
    A mai napig megdöbbent, hogy olyan emberek beszélnek keresztény országról, mi több keresztény Európáról, akiknek esze ágában sincs a kereszténység legalapvetőbb normáit sem betartani. Egy szegénység felé tartó ország, ahol pl. 52 millió forintot adnak sámánkutatásra, ahol a sámán ott táncikál a parlamentben és áldást oszt, a „keresztény indíttatású(?)” parlamenti zsidózásról és gyűlöletbeszédekről nem is szólva.
    A pedofil papok működési engedélye rettenetes csapás azoknak, akiknek egy életre szóló testi és lelki kárt okoztak, de úgy gondolom hogy pl. a zsidózó református Hegedűs semmivel nem viszi rosszabb útra a hívet, mint a pedofil katolikus papok.
    Meg lehet nézni, hogy pogányosodik el Magyarország, hányan fordulnak a pogányság valamilyen válfajához, mélységes csalódásukban, amit a magukat „kereszténynek” mondott magyar vezetők okoznak. Sajnos kevés ember érti meg, hogy a lelke feletti emberi uralom hová vezet.
    .
    Máté 10:25-28
    Elég a tanítványnak, ha olyan mint a mestere, és a szolga mint az ő Ura. Ha a házigazdát Belzebubnak hívták, mennyivel inkább az ő házanépét?!
    Azért ne féljetek tőlük. Mert nincs oly rejtett dolog, ami napfényre ne jőne; és oly titok, ami ki ne tudódnék.
    Amit néktek a sötétben mondok, a világosságban mondjátok; és amit fülbe súgva hallotok, a háztetőkről hirdessétek.
    És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. pl. a zsidózó református Hegedűs semmivel nem viszi rosszabb útra
    helyesen
    pl. a zsidózó református Hegedűs semmivel nem viszi tévesebb útra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. topi mackó
    Naná, hgy tudja! Mindnyájunkét.Lehet, hogy már jártak is nálad, csak még Te nem tudsz róla.Törvényben van, jól elrejtve. Újra inditják a III/III-at, már szervezik az embereket a Kubatov-lista alapján.Oszt jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Igazad van, figyelő.
    Persze ez sem éppen új jelenség. Elég régi mondás már, hogy vizet prédikál és bort iszik. Visszamehetünk az időben is akár a legmagasabb szintig, a pápákig…
    Én egyébként mélységesen tisztelem a valóban vallásos, hithű embereket (akkor is, ha magam ateista vagyok), akik úgy is igyekeznek élni. Talán még irigylem is őket, bár tudom, ez sem egy szép jellemvonás. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Smasszerek vigyázzák a rendet az iskolákban 2012. április 19. csütörtök

Szigorúan ellenőrzött iskolák 2012. április 18. szerda

Mentik a vagyonukat az önkormányzatok 2012. április 13. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos