Ronai and Ronai
AMERIKAI

A CÖF szélsőjobboldali stílusban uszít 2012. december 6. csütörtök 22:03 | AN

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A CÖF szélsőjobboldali stílusban uszít

Budapest – A közpénzen gyalázkodó álcivil szervezet, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, valamint a Békemenet Egyesület vezetői szerint Bajnai Gordon volt kormányfő, a Haza és Haladás Egyesület elnöke Gyurcsány Ferenc 2006-ban elhangzott “hazugságbeszédét” folytatja.

A fideszes propaganda szajkózásával összekapcsolják Gyurcsányt és Bajnait, akik jelenleg legtávolabb állnak egymástól az ellenzéki szervezetek között. Az ismert Fidesz-közeli nácik, Bayer Zsolt, Bencsik András és mások) által szervezett gyűlöletmenetek szervezői uszító lejárató kampányára válaszolt Bajnai Gordon, és erre reagáltak a fideszes nácik álcivil szervezetei, akik Selmeczi Gabriella jegyzeteit kaparinthatták meg.

Bajnai Gordon szerint az “országot irányító rezsim” félelemből indított lejárató kampányt ellene. A volt miniszterelnök az Együtt 2014 választói mozgalom honlapján közzétett videoüzenetben arra reagált, hogy elkezdték kézbesíteni a háztartásokba a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kiadványát, amely a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány intézkedéseire emlékeztet. Bajnai a videoüzenetben azt mondja: a hatalomvesztéstől félő rezsimnek a pénz nem akadály, hogy politikai ellenfeleiről hazugságokat terjesszen. “Álcivilek folytatnak álságos kampányt hazug finanszírozásból” – állítja, megjegyezve, hogy legalább 150 millió forint értékű kampány folyik ellene “a neten, az utcán, a buszok hátulján és legújabban álmagazinokban”.

Bajnai Gordon arra hívja fel a figyelmet, hogy az Együtt 2014 weboldalán tételes választ adnak a CÖF kiadványában foglaltakra, és a cáfolatok terjesztésére kéri a választói mozgalom támogatóit. A honlapon hazugságnak nevezik, hogy a Bajnai-kormány növelte az államadósságot, hogy szerepe volt a Malév csődjében, illetve azt, hogy a volt kormányfő a kettős állampolgárság ellen szavazott a nyolc évvel ezelőtti népszavazáson. Részletes leírást adnak emellett a Hajdú-Bét-ügyről – miután a CÖF által kiadott Tény című lapban egy asszony arról beszél, hogy Bajnai “gyilkos üzletpolitikája” vezetett a férje halálához -, és cáfolják azt, hogy Bajnai Gordon édesapja csődbe vitt egy bútorgyárat, mondván, a vállalkozás akkor ment csődbe, amikor Bajnai György már nem vett részt az irányításában. Megemlítik továbbá, hogy a volt miniszterelnök nem volt a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) fizetett alkalmazottja vagy vezetője, s hogy Bajnai és hivatali elődje, Gyurcsány Ferenc a kilencvenes évek eleje és 2006 nyara között nem dolgozott együtt, és közös üzleti érdekeltségük sem volt.

Az álcivil uszítók erre reagálva közölték, hogy Bajnai Gordon rágalmaz és azért támadja a Békemenetet, mert el akarja terelni a figyelmet arról, “hogyan tették tönkre az országot” a 2010-et megelőző években. Hozzátették: nem tud elszámolni azzal, miért adósította el az országot, és nem akar beszélni arról, hogy kormányzása alatt megállt az ország gazdaságának növekedése. A konkrét cáfolatokra egyetlen alkalommal sem tudtak reagálni, csupán Selmeczi Gabriella stílusában ismételgették a legnyilvánvalóbb hazugságokat.

A náci propaganda technikájának megfelelően az uszítók azt állították, hogy bajnai uszít ellenük. Felszólították “Bajnai Gordont és a gyűlölet kampányának szervezőjét, Szigetvári Viktort, hogy hagyjanak fel Magyarország legnagyobb civil közösségének rágalmazásával és számoljanak el kudarcos kormányzásuk következményeivel”.

Az alábbiakban olvashatók Bajnai Gordon cáfolatai az álcivilek rágalmaira:

“Lejárató kampány
Önkiszolgáló ügyfélszolgálat


„Nem tesszük meg azt a szívességet a rezsim haszonélvezőinek,

hogy folyamatosan az összeesküvés-elméleteik
és vádjaik miatt magyarázkodjunk.”


Bajnai Gordonnal szemben miniszterelnöksége óta folyik lejárató kampány, ez a 2012. október 23-án elmondott beszéde – az Együtt 2014 Választói Mozgalom megalapításának bejelentése – óta még magasabb fokozatra kapcsolt. A válságkezelő kormány miniszterelnökével kapcsolatos rágalmaknak több csoportja van. Az azonban közös bennünk, hogy Bajnai Gordon mindegyiket érdemben cáfolta, számtalan helyreigazítási és rágalmazási pert nyert meg – ez persze a lejárató kampányban résztvevőket nem gátolta és ma sem gátolja abban, hogy hazugságaikat tovább terjesszék.

A rágalmazókat ugyanis sohasem az igazság érdekli. A lejárató kampány lényege, legfőbb célja az, hogy a megtámadott folyamatosan védekezzen, magyarázkodjon, mert ezzel akaratlanul is a „bűnösség” látszatát erősíti, illetve folyamatosan másról kénytelen beszélni a lényeg helyett. A lényeg ugyanis az, hogy Magyarországot a szekértábor-politika és a megosztottság lassan legyengítette, ezt a gyengeségét pedig a mostani rezsim gátlástalanul kihasználta az elmúlt két évben. Gyökeres változások sorozatára van szükség ahhoz, hogy a mostani, alkalmatlan kormányt elzavarjuk, lebontsuk a háttérben lassan kiépülő kártékony rezsimet és megalapozzuk végre a normális politika új korszakát Magyarországon. Ezért sem a Haza és Haladás Egyesület, sem az Együtt 2014 Választói Mozgalom nem teszi meg azt a szívességet a rezsim haszonélvezőinek, hogy folyamatosan az összeesküvés-elméleteik és vádjaik miatt magyarázkodjanak.

Ezen a honlapon ugyanakkor összegyűjtjük és folyamatosan frissítjük a Bajnai Gordonnal kapcsolatos rágalmakat és pontatlanságokat, hogy egyfajta „önkiszolgáló ügyfélszolgálatot” kínáljunk azoknak, akik az igazságra is kíváncsiak, nemcsak a kárra, amit egy hazugság okozni tud.


A Hajdú-Bét ügy

A Hajdú-Bét ügyben semmi sem úgy igaz, ahogy a Fidesz állítja, a sulykolás azonban nem volt eredménytelen: a „libázás” mára sajnos megragadt a fejekben. A lejárató kampány kitervelőinél senki sem tudja jobban, hogy minél többször mondanak el egy hazugságot, annál több ember kezd el hinni benne – csak pénz, paripa, fegyver kell hozzá. Azoknak pedig nincs híján a kétharmados rezsim…

A vélhetően közpénzből finanszírozott CÖF-gyűlöletkampány is ezekre a tévhitekre játszik rá.

A valóság mindezzel szemben az, hogy Bajnai Gordon másfél évvel azt követően került a Wallis Zrt-hez, Magyarország egyik vezető magánvállalkozásához, hogy a cégcsoport beruházott a Hajdú-Bétbe. A Wallis emellett még száznál több vállalkozásban szerzett tulajdonrészt. A Wallis abban volt érdekelt, hogy rendbe tegye és a korábbiaknál jobban üzemeltesse ezeket a vállalkozásokat: a Wallis haszna – ha volt – ebből származott, nem pedig abból, ha ezek a cégek esetleg tönkrementek. E cégek vesztesége ugyanis a Wallis vesztesége volt. Bajnai Gordon a Wallis vezetőjeként közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, üzletpolitikájának alakításában: soha nem volt a Hajdú-Bét vezetője, vagy igazgatósági tagja – ahogy azt a Hajdú-Bét ügy „eltérítése” óta több bírósági ítélet is kimondta.

A Wallis – tulajdonosként – 10 milliárd forintos mentőövet dobott a Hajdú-Bétnek, ez pedig rengeteg pénz volt még a Wallis számára is: a fuldokló kis híján magával rántotta a megmentésére igyekvőt, a Hajdú-Bét drámája az egész Wallis-csoportot veszélyeztette – több mint 4000 család megélhetését!

A Wallis minden tartalékpénzét a Hajdú-Bét-válság kezelésére költötte, az utolsó pillanatig próbálta menteni a céget.

Tulajdonképpen mi okozta a Hajdú-Bét vesztét?
Részben „természeti”, részben pedig „politikai csapások”. A Hajdú-Bét – az orosz válságot követően – csőd szélén állt, már akkor is, amikor 1998-ban megérkezett a Wallis, hogy megpróbálja megmenteni. A remélt talpra állást 2002-2003-ban 4 új csapás lehetetlenítette el.
„Természeti csapások”:

1) Jött az ázsiai madárinfluenza, amely a világ minden baromfitenyésztőjét és feldolgozóját hátrányosan érintette: az emberek egyszerűen nem mertek szárnyasokat fogyasztani, így persze venni sem.
2) Ugyanerre az időre esett a forint váratlan megerősödése, ami a magyar exportágazatot hozta nehéz helyzetbe, így a – döntően exportra termelő – Hajdú-Bétet is.

„Politikai csapások”:

3) A Fidesz kormányzat 2001-ben és 2002-ben két lépcsőben a minimálbért közel duplájára emelte, amitől a Hajdú-Bét bérköltségei az egekbe szálltak, hiszen a cégnél a legtöbb munkás a minimálbér környékén dolgozott.
4) Az így legyengült Hajdú-Bét legnagyobb vetélytársának, az állami tulajdonú Bábolnának a magyar állam összesen több mint 35 milliárd forintnyi veszteségpótlást adott: ezzel egy magáncég nem tudhatta tartani a lépést. (Két ekkora hasonló profilú vállalatot ráadásul a magyar piac nem bír ki. Egyébként azóta kiderült, hogy egyet sem, hiszen az állami Bábolna is régen elvérzett. Híre hamva sincs már a bábolnai baromfifeldolgozásnak, pedig az valaha igazi zászlóshajó volt. Sőt, a Hajdú-Bét romjaiból építkező baromficégek is tönkrementek már azóta, mint ahogy a túlélésért küzd a gyulai és a kapuvári húsüzem is…)
Kik azok, akiket a sajtó a Hajdú-Bét ügy áldozatainak szokott nevezni?
A Hajdú-Bét mögötti beszállítói lánc második-harmadik szintjén lévő libatenyésztők. Ők annak voltak az áldozatai, hogy a piac, amelyre termeltek, egyik napról a másikra drámaian leszűkült, az átvételi árak lezuhantak. A piacra vezető bejáratot pedig a Hajdú-Bét, illetve szerződéses partnerei, az ún, integrátorok jelentették nekik. Ez családok sora számára volt tragédia. Egzisztenciák szűntek meg, felnevelt libák maradtak eladatlanul, mentek kárba. A Hajdú-Bét csődje valóban emberi-családi drámákat okozott. Csakhogy azt a drámát a Wallis nem előidézte, hanem kezelni próbálta. A Wallis 10 milliárdos befektetése is csak néhány évre meghosszabbítani tudta a Hajdú-Bét életét, de megmenteni már nem tudta. A nehezen elmondható igazság az, hogy összegszerűen a legnagyobb vesztes a Wallis volt, ám tudjuk, hogy még ez a 10 milliárdos veszteség sem mérhető azokhoz az 1-2 milliós családi veszteségekhez, amelyekkel a libatenyésztőknek kellett szembenézniük azokban az években – és amelyek gyakran egy-egy család minden vagyonát jelentették.

A Wallis ezzel akkor is tisztában volt. Éppen ezért a Wallis vezetőjeként maga, Bajnai Gordon is többször és személyesen hívta fel a magyar agrárkormányzat figyelmét a bajba jutott gazdák nehézségeire. E fellépés hatására a magyar állam több lépcsőben kártalanította is a legkisebb termelők tekintélyes részét, de ez természetesen nem tudott gyógyírt jelenteni minden érintett család minden gondjára, nehézségére.

Valóban voltak olyan halálesetek, amelyek a Hajdú-Bét-üggyel hozhatók összefüggésbe?
Ez a legérzékenyebb kérdés. A gyűlöletkampány résztvevői, eszközei családok tragédiájával játszanak. Mára azonban már ők is felhagytak azzal, hogy tisztázatlan körülmények között bekövetkezett öngyilkosságokat próbáljanak összefüggésbe hozni a Wallis-szal, vagy Bajnai Gordonnal. Ebben az ügyben már számos bírósági ítélet született, amely megvizsgálta és maradéktalanul cáfolta az ilyen típusú állításokat. A lejárató kampány reklámújságjában azonban szerepel egy konkrét történet, amelyben egy asszony beszámol róla, hogy a férje is abba a körbe tartozott, amelyik a beszállítói lánc révén tönkrement a magyar baromfiágazat problémái miatt. A cikkből kiderül, hogy az elhunyt férfi gyógyíthatatlan betegségben szenvedett és ez okozta a halálát is, másfél évvel a Hajdú-Bét felszámolását követően. A gyászoló özvegy szerint a betegséget a stressz okozta, a stresszt pedig a Hajdú-Bét csődje, amelyért a segíteni igyekvő Wallist és annak vezetőjét, Bajnai Gordont okolja. Ezek nagyon bonyolult, nehezen követhető összefüggések. De egyéni tragédiák esetében nem nagyon van helye a rideg érveknek. Egy ember gyászát csak tisztelni lehet – mi így is teszünk. Bár csak így tennének a lejárató kampány kitervelői is. Ők azonban pártpolitikát csinálnak belőle. Ebben mi nem követjük őket.


Hazugság: Bajnai és Gyurcsány mindig is közös vállalkozásokban voltak – a Creditum-ügy

A Fidesz hazug, karaktergyilkoló gépezete önmaga paródiájába fullad. Nyilvánvaló tényeket, sosem titkolt információkat állítanak be lejárató információként.

A volt miniszterelnökök sosem tagadták, sőt életrajzaiban szerepeltették is, hogy életük egy rövid szakaszában ugyanabban a cégben dolgoztak a kilencvenes évek elején. Ismerték egymást a rendszerváltás korszakának ifjúsági mozgalmaiból is, ahol egyébként Schiffer András és Stumpf István mellett számos más – azóta nagy közéleti karriert befutott – ismerősükkel dolgoztak együtt.

Bajnai Gordon volt kormányfő édesapja, Bajnai György, még a nyolcvanas évek végén lett – sokak mellett – kisebbségi tulajdonos a Creditum Pénzügyi Tanácsadó vállalatban, ahol az operatív cégvezetésben egyáltalán nem vett részt. (Később, de még a kilencvenes évek elején ezt az üzletrészét is eladta.)

Nem igaz tehát, hogy a Creditum az ő családi vállalkozása lett volna. Nem igaz az sem, hogy az alkalmazottak felvétele az ő kompetenciája lett volna. A vállalat más, operatív szerepet is játszó tulajdonosai döntöttek úgy, hogy 1990-ben felveszik Gyurcsány Ferencet. Gyurcsány két évet töltött a Creditumnál, 1992-ben távozott. Bajnai Gordon, egyetemi diplomája megszerzése után, 1991-ben került csak a céghez, ahol 1994 végéig dolgozott: egy évig Gyurcsánnyal párhuzamosan, de tőle függetlenül. Idővel Gyurcsány Ferenc távozott a Creditumtól és saját céget alapított.

Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc a kilencvenes évek eleje és 2006 nyara között, tizenöt éven át, nem dolgozott együtt és közös üzleti érdekeltségük sem volt.


Hazugság: Bajnai növelte az államadósságot

Az álcivil kampány célja elvben az emlékeztetés, az utcára került hirdetéseket látva azonban úgy tűnik, a CÖF megbízói nagyon is feledékenyek. Bajnai Gordon kormányzati szerepével kapcsolatban ugyanis azt állítják, fontos szerepet játszott az államadósság növelésében. Ez azonban hazugság. Ezzel szemben az igazság az, hogy Bajnai válságkezelő kormánya alatt:
- a GDP-arányos államadósság növekedése megállt,
- az uniós pénzek lehívásában, felhasználásában Magyarország a legsikeresebb országok közé tartozott a régióban,
- a nemzeti valuta erősödött, megőrizte értékét,
- külön, kedvezményes áfa-kulccsal adóztak az alapvető élelmiszerek,
- 5%-kal csökkentette a munkaadói járulékfizetési kötelezettséget, ezzel 400 milliárd forintot hagyva a vállalkozásoknál,
- csökkentette a távhő áfáját, ezzel 650 ezer család terhei mérséklődtek,
- az szja-csökkentés miatt több mint 3 millió adózó, a munkavállalók 90%-a jövedelme nőtt,
- 15 ezer új óvodai, bölcsődei férőhely kialakítása indult el,
- a válság hatásainak enyhítésére Krízisalapot hozott létre, amelyből 120 ezer rászoruló család kapott támogatást,
- és 36 ezer nyugdíjas részesült méltányossági nyugdíjemelésben.

Mindezt egy világválság kellős közepén! A Bajnai-kormány példát mutatott arra, hogyan lehet a legfájdalmasabb válságkezelés közepette is igazságosabban elosztani a terheket és az ország jövőbeli kilátásait javítani.

Az igazsághoz még valami hozzátartozik: az, ami ezután történt. Orbán Viktor második kormánya először hiánynövelésbe (osztogatásba) akart kezdeni, majd amikor emiatt Brüsszelből az orrára koppintottak, államosította a magán-nyugdíjpénztári vagyont, hogy ebből finanszírozza „szabadságharcát”. Ennek következtében csökkent ugyan „papíron” az államadósság, de annak valós mértéke egyáltalán nem. A jövőbeni nyugdíjígérvényt figyelembe véve – a kormányzati dicshimnusz ellenére – egyáltalán nincs államadósság-csökkenés, sőt ennek szintje kissé még nőtt is. A magán megtakarításként keletkezett nyugdíjvagyon pedig volt, nincs: államosították, majd felélték. Ahogyan az ilyen és ehhez hasonló intézkedésekkel azt a befektetői bizalmat is, amely nélkül nincsenek új munkahelyek és nincs gyarapodás.

A Fidesz szabadságharca tehát úgy hozott eredményt ideig-óráig, hogy azért kamatos árat kell fizetnünk holnap. Nem egymillió új munkahely fog létesülni, hanem egymillió meglévő munkahely került veszélybe…


Hazugság: Bajnai Gordon édesapja csődbe vitt egy bútorgyárat

Szánalmas, hogy közel harmincöt évvel ezelőtti, apai cégügyek félremagyarázása és manipulálása révén folytat karaktergyilkosságot a Fidesz tisztázatlan pénzforrásokból, több mint 150 millió forintos költségen.

A fideszes álcivilek kiadványának múlthamisító hazugsága, amikor az állítják, hogy Bajnai Gordon édesapja „csődbe vitte” a LAKBER KTSZ nevű bútorgyárat, majd pedig külföldre költözött.

Ezzel szemben az igazság az, hogy Bajnai György 1977-től 1990-ig építette fel és irányította Magyarország egyik legsikeresebb, nyugati exportra is termelő ipari szövetkezetét. A cég Bajnai György külföldre költözése után évekkel ment csődbe, amikor ő már nem vett rész a cég irányításában. Külföldre költözésének pedig nem volt köze a bútorgyár piaci helyzetéhez. A volt miniszterelnök édesapja azóta folyamatosan Bécsben él.


Hazugság: Bajnaiék amerikai pénzből amerikai érdekeket képviselnek

Sosem tagadott tény, hogy a Bajnai Gordon által alapított Haza és Haladás Közpolitikai Alapítványt számos más cég és magánszemély mellett támogatja az amerikai demokrata párthoz közel álló agytröszt, a Center for American Progress. Ez az intézmény az Egyesült Államok egyik vezető szakpolitikai kutatóműhelye, amelynek támogatására büszke a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány.

A támogatás ténye azért került nyilvánosságra, mert azt az alapítvány saját maga honlapján közölte azt. Az éves támogatás összege néhány tízmillió forint, amely összeg az alapítvány költségvetésének kevesebb, mint felét fedezi. Az amerikai partner más nemzetközi partnerek mellett részt vesz az alapítvány kutatási munkáiban, így például a szociálpolitikai kutatásban.

Nagy hagyománya van Magyarországon annak, hogy pártokat és civil szervezeteket nemzetközi alapítványok támogatnak. Így például a Fideszt is támogatja rendszeresen a Konrad Adenauer Alapítvány, amely a német kereszténydemokrata párthoz áll közel, annak pártalapítványaként dolgozik. Ahogyan ez sem jelenti német politikusok magyarországi befolyás-vásárlását, úgy a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány amerikai támogatása sem jelenti azt.

Hazugság: KISZ-vezetői múlt
Jobboldali kritikusok gyakran említik a volt miniszterelnök “kommunista múltját, szerepvállalását”. Fritz Tamás megfogalmazása szerint, Bajnai a „posztkommunista múlt” embere, akinek politikusi pályafutása a Kommunista Ifjúsági Szövetségben (KISZ) kezdődött, és ugyaninnen ered több évtizedes kapcsolata Gyurcsány Ferenccel. „A pártállami diktatúra vezető köreiből jöttek mind a ketten” – húzta alá a Fritz Tamás, a CÖF (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) szóvivője. Szerinte Bajnai Gordon a “reinkarnálódott Gyurcsány Ferenc”, akinek visszatérésével nem a demokrácia erősödne meg, hanem újra a “posztkommunizmus és annak hálózatai, továbbá nem a nemzeti érdekek védelme lenne fontos, hanem a globális, nemzetközi hatalmi körök előtti önfeladás és megalkuvás”.

Az igazság ezzel szemben az, hogy Bajnai Gordon a KISZ apparátusban sohasem dolgozott, más fizetett, vagy vezető pozíciót sem töltött be a szervezetben.

A Közgazdasági Egyetemen 1987-ben hozták létre – a KISZ-től független – Hallgatói Tagozatot, amely választott egyetemi szerv volt a hallgatók érdekképviseletére az egyetemi tanácsban – lényegében a mai HÖOK egyik elődje. Ennek első, hallgatók által választott elnöke volt Bajnai Gordon. Ebbéli minőségében egyik szervezője volt az emlékezetes menza-bojkottnak a Közgázon, még 1987 őszén, és 1988 tavaszán ugyancsak elnökként írt nyílt, tiltakozó levelet az egyetem vezetésének, mert az akkor alakuló Fideszhez csatlakozó hallgatótársaikat kirúgással fenyegette a hatalom.

Hazugság: Bajnai Gordon a kettős állampolgárság ellen szavazott!
Az igazság ezzel szemben az, hogy Bajnai Gordon a 2004. december 5-i népszavazáson szándékosan nem vett részt, mert nem értett egyet sem azzal, hogy az akkori kormánypártok a ’NEM’ mellett kampányoltak és szavaztak, sem azzal a hazug kérdésfelvetéssel, amellyel a jobboldal hosszú időre túszul ejtette a határon túli magyarság és az anyaország közötti viszony kérdését.

Az Együtt 2014 Választói Mozgalom elvi, erkölcsi alapvetéseit rögzítő dokumentum pedig egyenesen azt mondja ki, hogy a kettős állampolgárság jogintézménye – két évtized méltatlan vitái, bűnösen feltett kérdései és hibásan megadott feleletei, valamint újabb problémákat okozó megoldásai ellenére is – új fejezetet nyitott a nemzeti összetartozás kérdésében.

A határon túl élő magyarok újabb jogfosztása ezért nem lehet célja egy új politikai korszak megalapozását akaró választói összefogásnak.

Hazugság: a Malév-csődben szerepe volt a Bajnai-kormánynak
A Malév igazgatósága 2012. február 3-án bejelentette, hogy beszünteti a Malév Légitársaság működését. A Malév privatizációjának, körülményeinek és csődbe menetelének kivizsgálására, februárban, parlamenti vizsgálóbizottság jött létre. Habár ellenzéki jvaslatok készültek arra, hogy az Orbán-kormány felelősségét, a 2010 és 2012 közötti időszak döntéseit is vizsgája bizottság, a parlament kormány többsége félre söpörte a módosító indítványokat. Budai Gyula úgy kormánybiztos úgy nyilatkozott, hogy a Malév csődjét a 2007 és 2010 közötti kormányok, a Gyurcsány és Bajnai-kabinet intézkedései okozták, amelyhez a 2010 utáni kormány döntéseinek semi köze.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a magyar légitársaság hiánya a mostani kormány lelkén szárad. A nemzeti légitársaság pedig nem csak azért volna fontos, mert – a beszálllítói körön keresztül – családok ezreinek adna kenyérkeresetet, hanem azért is, mert Magyarország számára ez jelentene közvetlen kapcsolódást Európához és a világhoz. Ma Budapestnek van egy hatalmas, szép és méregdrága, de kihasználatlan reptere. „Kültelki reptérré tették Budapestet, ezen az sem segít, hogy egy világhírű zeneszerző nevét írták a terminál épületére. Ezzel a politikával, amelyet képviselnek – amely nem érti Európát, és nem érti a 21. századot –, egész Magyarországot kültelki országgá fogják tenni; Európa perifériájává” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Bajnai Gordon egy lapinterjúban.

Valóban: a kormányváltáskor hatásos és reális forgatókönyveket adott át a Bajnai-kormány utódjának arra vonatkozóan, hogy mit kell tenni Magyarország stratégiai pozíciói megtartása érdekében. „A szekrényben, amelyben csontvázakat kerestek, ott voltak ezek a forgatókönyvek” – fogalmazott a volt miniszterelnök. A Malév azonban tönkrement és nem született új nemzeti légitársaság sem, a regionális központ szerepét pedig lassan átveszi tőlünk Bécs és Pozsony; az utasok pedig éppúgy elkerülik Budapestet és Magyarországot, ahogy a munkahelyteremtő tőke is…”


VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (32 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +47 ( 63 szavazatból)
A CÖF szélsőjobboldali stílusban uszít, 4.5 out of 5 based on 32 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

41 Reader’s Comments

  1. Milyen szépen, logikusan sorjáznak az érvek. Az a baj, hogy ez az újság nem Magyarországon jelenik meg, és nem nyomtatva. Ugyanis a CÖF minden förtelmet el tud hitetni a hívekkel, mert nincs ki cáfolja ezeket az aljasságokat!
    Mi akik idejárunk tájékozódunk több felől is, ezért nem hiszünk a CÖF-nek. na de a hívek csak békamenetelnek, meg a Hír Tv-ből szívják magukba ezeket az aljasságokat.
    Ha Bajnai nem cáfol, nagy hibát követ el.
    Nem csendes nyilatkozgatással, hanem harcias csatazajjal kell ezeket a bunkókat ráébreszteni a valóságra addig, amíg késő nem lesz.. Lehet hogy már most is késő?
    Szép lélekkel semmire nem fog jutni ebben az országban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (51 szavazatból)
  2. “edves Netezők!
    Az országot irányító rezsim fél. Fél a hatalomvesztéstől, fél a lelepleződéstől. Ezért indított máris lejárató kampányt ellenünk. Ne
    kik a pénz nem akadály, hogy a politikai ellenfelekről hazugságokat terjesszenek. Hazugságokat minden hullámhosszon, a neten, az utcán, a tereken, a buszok hátulján. És legújabban már az Ön postaládájába bedobott ál-magazinokban is. Magyarországon ugyanis mostanában semmi sem az, aminek látszik. Álcivilek folytatnak álságos kampányt hazug finanszírozásból. Végső soron az Ön pénzéből. Nagyon is valódi pénzből. Legalább 150 millió forint értékű lejárató kampány folyik most.
    Ha pénzről, médiáról, hatalomról van szó, akkor a mi küzdelmünk Dávid küzdelme Góliát ellen.
    Állítsuk meg összefogással a hazugságokat. Mert a rezsim csak összefogással, együttműködéssel győzhető le. Éppen ezért akar megosztani minket. Regisztrációval, lejárató kampánnyal, álkonzultációk álkérdéseivel. Ne hagyjuk magunkat! Ha elvették a köz médiáját, teremtsük meg a magunkét.
    Ossza meg, terjessze Ön is ezt a videót, mondja el minél több embernek, hogy az együtt2014.hu-oldalon minden hazugságra tételes választ talál!
    Add tovább! Fogjunk össze és tartsunk ellent a hazugságoknak!” Bajnai G.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (39 szavazatból)
  3. Vajon milyen folyamat vezetett ahhoz a végeredményhez, hogy Csányi volt a Pick tulaja, a Herz tönkre ment érdekes módon. Most a Pick gyártja a Herz télit is. Ott is voltak munkanélküliek, ott is voltak beszállítók. Hogy is van ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  4. Mizujs Orbán Győző és Zarándok János kapcsolata körül, ha már Bajnai Gordon papáját is belerángatják az ügybe. Szeretem, amikor bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  5. Bubu64
    A Pick is úgy lett a Csányié, hogy előtte a külföldi partnereknél, pl Amerikában is elterjesztette, hogy a minőség nem az aminek lennie kell. A Pick így veszített az értékéből, ő meg potom áron megvette. Gondolom a Herz-el is ezt a taktikát követte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  6. Az a baj, hogy a vádakat mindenki olvassa, a válaszokat azonban csak mi !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  7. Nem semmi (pestiesen szólva)! Ennyi aljas, hazug rágalmat összehozni, ezzel hülyíteni a már eddig is elhülyített embereket, mind a mai rezsimet jellemzi. Saját magukról állítanak ki egy bizonyítványt.
    Én még nem kaptam ilyen számukra “szórakoztató kiadványt”, de bizonyára ide is eljut. Főleg, hogy ki van adva minden terjesztőnek (köztük a Magyar Postának is), hogy kifejezetten személyi postaládákba kötelesek bedobni.
    Azért ezeknek a lealjasodott eszmei szerzőknek érdemes lenne a pártállami múltjukat is megtudni, akik az akkori MSZMP-ben hatékony nyelvcsapásokkal
    keresték betevőjüket, “küzdöttek” a kapitalizmus ellen.
    Aljasságukra jellemző, hogy nem becsületes úton, kulturáltan akanak megméretteni, hanem szemenszedett hazugság áradattal, gyalázással, karaktergyilkossággal törnek másokra, akiket veszélynek tekintenek hatalmukat illetően. Ez jellemző az egész orbáni rezsimre, csak ilyen primitív
    eszközöket tudnak elképzelni mocskos hatalmuk megtartására. De hát mit lehet olyanoktól várni, akik félművelt, suttyó közegben szocializálódtak, akiket a tehén farka legyezgetett, akikre nem a kultúra ragadt, hanem állati ürülék.
    Ennek a hazugságáradatnak azoknál van és lesz fogadókészség, akik egy szellemi színten állnak ezekkel, vagy megrögzött szektatagok. Még akkor is, ha csirkelábat fognak (vagy azt sem) ünnepi menűként fogyasztani.
    Szóval nagy a félelem a jobboldal térfelén.
    Én Bajnai helyében személy szerinti pert indítanék a rágalmazók ellen, leperelném a gatyájukat. A nyugat civilizált féltekén ilyen megengedhetetlen. Csak egy diktatúrában lehet büntetlenül ilyen eszközökkel szórakozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  8. Ezek az “Orbán csinálta műcivilek” a gyűlölet és a hazugság képviselői! Annak idején volta Magyar Vizsla, amelyben a Fi(de)sz lebukott, és megbukott (akkor Rogán személyesen is lebukott a hazugságai miatt!!!) Most újra előtérbe állították, más összeállításban, talán a neve lehet a Magyar Kuvasz!! És mögöttük ott a Fi(de)sz és remélhetőleg ugyanaz lesz az “EREDMÉNYE”, mint annak idején! A BUKÁS!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  9. A mai helyzet kialakulásának szerintem az a legfőbb oka, hogy az MSZP hallgatásával közreműködött Gyurcsány Ferenc amortizációjában. Sajnos a tehetségtelenségük és a pitiáner belső harcaik miatt nem vették észre, hogy a saját Pártelnökük és Miniszterelnökük hátba szúrásával saját magukat is lábon lőtték. Amíg nem jutnak el ennek felismeréséhez és e- helyett a 8 éves kormányzásuk Fidesz általi interpretációját is elfogadják semmi esélyük a kilábalásra. Ha valaki állandóan hátrál azzal bizony nem lehet előre haladni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  10. És még mindig a fidesz támogatottsága a legnagyobb az országban… Ez Magyarország.
    Kár tagadni, gusztustalanul jó a propaganda gépezetük. Semmi sem drága, hogy óriásplakátokon, postaládákba juttatott levelekben járassák le ellenfeleiket, és fényezzék sajátmagukat. Mit nekünk regisztráció, ha van gáz-, és villany-árcsökkentés? Az a kedves Áder is az Alkotmánybírósághoz küldte a választójogi törvényt, csak nincs itt olyan demokratikus probléma, mint amit az ellenzék (Mit ellenzék? Ellenség!) szajkóz, igaz nehéz lesz elmenni választani. De minek is menjek el választani, ha ezek a drága fideszesek csökkentik a gáz, és villany árát? Mégis jó emberek ezek. Megmondták, hogy egyedül ők csökkentették a rezsiköltségeimet, és lám bizony így is van. Megmondták, hogy ezt a nyugati multinacionális cégek fogják nyögni, az meg nekem ugye nem fáj. Azt is megmondták, hogy egyedül ők csökkentették az államadósságot, hát ez is biztosan így van, minek is néznék utána a valós adatoknak (nem fáj az, hogy 2 és fél év alatt valójában 2725 milliárd Ft-tal nőtt az államadósság, ha egyszer ők azt mondják, hogy csökkent).
    És én miért nem tudok ennek örülni? Pedig lássuk be, mint fogyasztót engem is érint, hogy januártól kevesebbet kell fizetnem a közműszolgáltatásokért. Eltűnik a verseny, kivonulnak a befektetők, megszűnnek a munkahelyek. Az egyszerű nép pedig nem veszi észre, hogy ugyanúgy bepalizták, mint abban a bizonyos 40 évben. Hatósági áras gáz, villany, távhő, kenyér, tej…. Mindenhez olcsón juthatunk hozzá, hogy a közmunkabérből ki tudjuk fizetni. Lesz itt teljes foglalkoztatottság, amiért mindenki megkapja a saját megérdemelt 47 ezrét. Néha ki kell menni kötelező felvonulásokra, de mi ez ahhoz képest, hogy van munkánk, és tudunk venni olcsó kenyeret.
    Igaz, hogy csak 3 évente utazhatunk majd külföldre, de a Velencei tóhoz se elég a pénzem, miért pont külföldre akarnék utazni? Igaz, hogy a hanyatló nyugaton, már a török vendégmunkásoknak is hibrid autóik lesznek, de mi busszal is el tudunk jutni a munkahelyünkre (messzebbre meg minek?). Igaz, hogy körülöttünk bármelyik országban többszörösét keresik ugyanazzal a munkával, de mi legalább nem hanyatlunk.
    Egyszerű a magyar nép, tapsolva fogadja saját megalázását, mert jó a PR amivel előadják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  11. “Összekeverték Orbánt Bajnaival
    .
    2012.12.07. 08:44
    A Sporting Lisszabonnál azt hiszik, Bajnai Gordon a miniszterelnökünk. Orbán már volt Gyurcsány is.
    .
    Orbán Viktor csütörtökön járt a Sporting Lisszabon múzeumában, hogy közelebbről is megismerkedjen a patinás klub történelmével. A magyar miniszterelnök látogatásáról a futballcsapat hivatalos honlapja is beszámolt, a főoldalon megjelent cikk bevezetőjében azonban Bajnai Gordont tüntették fel Magyarország kormányfőjének – derül ki az FFT futballmagazin írásából. A kínos bakiról itt található fotó.
    .
    Hasonló hibát követtek el a svéd tévések 2010-ben. A svéd–magyar Eb selejtezőn is ott volt Orbán Viktor, akkor Gyurcsány Ferenc néven.”
    http://www.hir24.hu/belfold/2012/12/07/osszekevertek-orbant-bajnaival/
    .
    “Mekkora szégyen ez Bajnai Gordonra nézve!” – írja az egyik kommentelő.
    Bajnait még az ág is húzza…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  12. 1. folyamatos agymosás
    2. teljes agyhalál
    3. örök sötétség borul ránk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  13. A CÖF stílusa szélsőjobboldali, mert tagjai is szélsőjobboldaliak, függetlenül attól, hogy nem a Jobbik, hanem a FIDESZ háttérszervezetét működtetik.
    Bajnainak nem kell védekeznie, mert a mai magyar médiaviszonyok mellett a tisztességes embereknek nincs lehetőségük becsületük megvédésére. Abban bízhatuk csak, hogy mind minden, egyszer a FIDESZ-karaktergyílkosságai is kontrapoduktívvá válnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  14. Már Seneca is megírta az Erkölcsi levelek-ben:

    “Az ostobaság sohasem hoz nyugalmat. Félelem van fölötte, félelem van alatta, reszket jobbról, reszket balról.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  15. A CÖF-ben résztvevő neonácik jobban tennék, ha agyérelmeszesedésükkel orvoshoz fordulnának. Katasztrófális, hogy a magyar emberek által összeadott adóforintokat ezekre az agyalágyult, elmebetegekre pazarolja a neonáci kormányzat. Az értelmiségnek jobban össze kellene fogni, mert a hülyeség már ragályossá vált hazánkban. Bajnaiéknak nem kell felvenni a keztyűt. Aki előtt nem világos ezeknek a pofátlan gazembereknek a hazudozása, azok menthetetlenek és nem érdemes velük foglalkozni, mert a gyógyíthatatlan hülyeség nem orvosolható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  16. Báthory Ödönke

    Kár, hogy a cáfolat mindig terjedelmesebb, mint a rágalom. Ezért nehezebb eljuttatni a primitív alakok agyába. De remélhetőleg ezek is megvilágosodnak majd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Jól összefoglalt védekezés, mélyen sajnálom Bajnait mivel személyes ismeretség köt össze bennünket. Az tisztaságához készség nem fér! talpig úri ember. De ilyen alul szocializálódott személyekkel nincs mit kezdeni. A béke menet élen menetelő két disznóképű személy / csizmadia, fricz/ direkt k. betűvel, ha nem szégyenlenék magukat még röfögnének is a menet élén. A patakinak lehet, hogy csak az a baja, hogy most nem a kör közepén áll, a bencsik nem szerkesztheti a lobogó, val. a munkásőr újságokat bencsiknek a PIROS könyvét, gondolom a papírozott íróasztal fiókjában őrzi. Mocskos tehetségtelen talpnyaló DISZNÓK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  18. Balogh de nem balga

    Szép, szép leírni az igazságot, csak az a gond, hogy a hívők fejében még a maradék moslék is összezavarodott. Szégyenlem, hogy magyar vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  19. Értelmes ember szerintem nem erősitgeti a nyilvánvalót – gondolok itt az “ujság” hazugsághalmazára, a kiadók céljaira, stb. – , ezért csak két megjegyzés:
    1. Honnan vette B. G., hogy ez a szemét kampány “mindössze” 150 millióba került? Szerintem minimum a három-négyszeresébe, eddig!
    2. Tudtommal a Mo.-on megjelenő sajtótermékek kolofonjában fel kell tüntetni a kiadvány főbb jellemzőit (felelős szerkesztő, kiadóhivatal, etc.). Én ugyan villámgyorsan begyújtottam a kezembe került példánnyal, de emlékezetem szerint ezen a szaron nem volt ilyesmi. Tessék mondani, akkor hogyan jelenhetett meg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. Elmesélek egy rövid történetet ami jól példázza a mai magyar átlag gondolkozást .Olyan helyen dolgozok ahol sok emberrel találkozok sokat beszélgetünk kollégák is és vásárlók is.Többször előfordult mostanában miután fél órát beszélgetek valakivel milyen szegénység van mennyi rossz történik mostanában a beszélgető partnerem bedobja az utolsó mondatot , hogy aszonygya az a szemét gyurcsótány a hibás,én meg állok és leesik az állam és csak nézek ki a fejemből bután.Ti értitek ezt?Észlelik milyen rossz a helyzet minden éreznek a saját zsebükön ,csak azt nem látják ki a felelős az egészért.A kollégáimmal meg is beszéltük ,hogy amíg (sajnos ennyi tökéletesen képzavaros van ebben az országban itt változás nem lesz.Engem mindenesetre elszomorít ez a fajta emberi butaság ami itt szedi áldozatait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Bartus úr köszönjük, hogy a vádakra megírta a hiteles választ is. Ez így korrekt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. nakadzsi
    “állok és leesik az állam és csak nézek ki a fejemből bután.”

    Ne tedd. Kérdezd meg nagy csodálkozva: jé, újra Gyurcsány kormányoz? Tedd hozzá gyorsan: Nem is tudok róla, hogy mostanában kormányváltás volt.
    Ettől majd leesik náluk a tantusz. Gyakorold be, fog ez menni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. Minden magyar haztartasnak kapnia kene egy nyomtatott nagybetus peldanyt ebbol az irasbol! Oriasi meglepetessel olvasnak a felrevezetett birka magyarok, mert ugye ez teny: MAGYAROK MINDENT ELTURO BIRKAK! Ezert tapossak el az Orban fele koztorvenyes bunozok . Mindig azt mondom soha nem keso felkelni. Orbant el kell takaritani , ujja kell epiteni az orszagot a demokraciat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  24. Ezeket a nácikat a kutya sem harapja meg, ne hogy elkapjon valamit tőllök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  25. “Budapest – A közpénzen gyalázkodó álcivil szervezet, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, valamint a Békemenet Egyesület vezetői szerint Bajnai Gordon volt kormányfő, a Haza és Haladás Egyesület elnöke Gyurcsány Ferenc 2006-ban elhangzott “hazugságbeszédét” folytatja. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. Folyt:
    Ebből a tömörített lényegből egyértelmű az a gyalázat, amit a Fidesz hat év óta folytat a balliberális oldal ellen! Hogy félreérthetetlen ne legyen, hat év óta – következetesen – önmagukat szajkózzák! Ez már nem a balliberális oldal ellen szól önmagában, hanem mindannyiunk ellen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. Leo Klein
    2012. december 7. péntek
    22:17
    Az a baj, hogy “meglepetessel olvasnak a felrevezetett birka magyarok” ez akkor lenne igaz, ha olvasnának, de az jóval munkásabb dolog, mint a királyi média szövegének hallgatása és szimpla visszaböfögése. A királyi média erkölcsei pedig látható – az adóforintokat minden erkölcsi aggály nélkül fordítják a nép egyre mélyebb butítására alkotott “reklámhadjáratra”. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. A mi postaládánkba ma került bele a TÉNY.
    Mit mondjak? Ha ilyen tehetetlen az ellenzék,és ilyen széplelkűek, mint Bajnai is, akkor ne csodálkozzunk,hogy itt tartunk.
    Úgy beszélnek, és viselkednek, mintha ki tudja mennyi idő lenne a teszetoszaságukra.
    Úgy beszélnek, és írnak, mintha nem tudnák, hogy már tegnapelőtt megérett az idő egy elszánt lépésre.
    Mit nem lehet ezen érteni? Nem látják, hogy 2002 óta ezt csinálja, és nagyon profin a fidesz, amivel egyre mélyebb kábulatba ejti a híveit.
    Ezt nem látni, és nem tenni ellene,BŰN!!!
    Látom előre az elkövetkezendőket… Kicsit egyeztetünk, kicsit cáfolunk, kicsit összefésülünk, és lehet hogy kicsit a hátsó szobában egyeztetünk. A fidesszel…És elhatárolódunk. A DK-tól…
    Prostituáltak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  29. Gonoszka figyelsz? Kezdődik:
    .
    “Ezrek csatlakoztak a tandíjellenes tüntetésekhez
    2012. december 07., péntek, 21:40
    .
    Budapesten, Szegeden, Pécsett és Debrecenben is demonstrációt tartanak a diákok a felsőoktatás átalakítása miatt. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája is jelezte támogatását. A gyűlések célja, hogy a hallgatók tiltakozzanak a keretszámok újabb drasztikus csökkentése, az egyetemi autonómia megszüntetése ellen és közösen döntsenek az ellenállás további formáiról.
    .
    Már közel kétezren jelezték részvételi szándékukat a Hallgatói Hálózat hétfőn délután négykor kezdődő budapesti fórumára, ezzel párhuzamosan Szegeden is legalább ezren fognak tiltakozni – írta péntek esti közleményében a Hallgatói Hálózat (HaHa).
    .
    Az Oktatói Hálózat után a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) is jelezte támogatását. A fórum célja, hogy tiltakozzunk a hallgatói keretszámok újabb drasztikus csökkentése, az egyetemi autonómia megszüntetése ellen és közösen döntsünk az ellenállás további formáiról. A hétfői találkozóknak bármilyen kimenetele lehet.
    .
    Mint arról korábban beszámoltunk, a HÖOK szerdára hirdetett demonstrációt ugyanazokkal a célkitűzésekkel, mint a Hallgatói Hálózat.
    .
    Mint az utóbbi szervezet közlményében írja: hétfőn délután várnak minden “felháborodott érintettet” az ELTE Lágymányosi kampusz északi épületének aulájába, ahol minden résztvevő egyenlő félként felszólalhat és részt vehet a döntéshozatalban.
    “Tiltakozunk az ellen, hogy csak a felső 10480-nak lesz elérhető a felsőoktatás, ami megszünteti a társadalmi mobilitást. A hallgatói szerződés röghöz köti, az új diákhitelrendszer pedig eladósítja a fiatalokat. Az óriási forráskivonások megszűnéssel fenyegetik az egyetemeket, miközben a kormány kancellároknak nevezett végrehajtókat küld az autonómia megfojtására” – áll a közleményben.” (…)
    http://hvg.hu/itthon/20121207_Ezrek_csatlakoztak_a_tandijellenes_tuntet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  30. A tegnapi hír az volt, hogy:
    .
    “Összekeverték Orbánt Bajnaival
    2012.12.07. 10:29
    A Sporting Lisszabonnál azt hiszik, Bajnai Gordon a miniszterelnökünk. Orbán már volt Gyurcsány is.
    .
    Orbán Viktor csütörtökön járt a Sporting Lisszabon múzeumában, hogy közelebbről is megismerkedjen a patinás klub történelmével. A magyar miniszterelnök látogatásáról a futballcsapat hivatalos honlapja is beszámolt, a főoldalon megjelent cikk bevezetőjében azonban Bajnai Gordont tüntették fel Magyarország kormányfőjének – derül ki az FFT futballmagazin írásából.” (…)
    http://www.hir24.hu/belfold/2012/12/07/osszekevertek-orbant-bajnaival/
    .
    A mai hír az, hogy:
    .
    “Vereséggel búcsúzott a Videoton Európától
    2012.12.07. 23:10
    A Videoton labdarúgócsapata 2-1-re kikapott Lisszabonban az Európa Liga G csoportjában. A Vidi Sándor György 83. percben történt kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a mérkőzést.” (…)
    http://sport.hir24.hu/labdarugas-europa-liga/2012/12/07/sporting-videoton-elo%281%29/
    .
    A holnapi hír talán az lesz, hogy Magyarország miniszterelnöke a nyugati világban már csak futballstadionokba léphet be – azt is kizárólag magánemberként teheti, mivel politikusokkal sehol nincs programja. Meg meri írni valamelyik lap?
    Állami meghívások híján Orbán másképpen nem jut ki a rothadó kapitalizmus életvidám, viruló országaiba friss levegőt szívni, így az ország adózóinak pénzén elégíti ki a futball-rögeszméjét.
    Teheti? Meddig? (Nem a Videoton kiesése miatti külföldi utazás-megvonásra gondolva, mert az az ország anyagi helyzetét ismerve hiábvaló, de drága foci-túrák megszakadása inkább örvendetes, mint szomorú.)
    Az újabb vereség után vajon hány napos ápolásra szorul Orbán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .
    Kedves proaktív !
    .
    Azt kell, hogy mondjam, hogy hiába ez már csak a foci szellemi tartalma ésképessége, de annyi baj … Legyen a sportsajtó eme melléfogása Bajnai NOMEN EST OMEN-je.
    ÁMEN!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Orban miniszterelnok nem ur, gondolom kozpenzbol utazgat jobbra de inkabb BALRA! magyarorszag legkoruptabb politikusa cimet mar elnyerte,amokfutasa elkepeszto! Nem ertem miert nem foci manager? El mehetne annak vegre , 50 eves vensegere meg 1 azaz 1 percet sem dolgozott. Szerintem ez irto nagy gaaaaazzzz! Munkakerulo megelhetesi politikus! Szerintem keves ilyen gazember van a vilagon. Le Orban rablovezerrel . de o a munkaalapu tarsadalmat szereti . Egalabbis ezt kommunikalja! Mutasson peldat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. Báthory Ödönke

    Szeretnék látni egy kimutatást, hogy hány darab óriásplakáton, hány darab autóbuszon és hány darab sajtótermékben jelentek meg ezek a hirdetések. Hogy mennyibe került mindezeknek a nyomtatása, felragasztása és kipostázása. Ha most Bajnai lennék, akkor összeszámoltatnám a plakáthelyeket, és kérnék egy árajánlatot a hirdetőcégtől. És utána mindezt publikálnám, hogy a polgárok (zemberek) lássák, hogy mire megy el a pénzük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  34. Mai Bajnai – Orbán kontra:
    .
    “Bajnai Washingtonban nem volt hajlandó ütni Orbánt
    2012.12.08. 07:15
    A volt miniszterelnök két előadást tartott az USA fővárosában.
    .
    A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) való megállapodás csökkenté Magyarország finanszírozásának a költségeit – jelentette ki Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Alapítvány elnöke pénteken a washingtoni Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjában (CSIS).
    Bajnai – aki a CSIS vezető tanácsadója – az európai integráció jövőjéről tartott előadást az amerikai intézetben. (…)
    .
    A nap folyamán Bajnai Gordon felszólalt egy másik konferencián is, amelyet a washingtoni Johns Hopkins Egyetemen a transzatlanti kapcsolatok jövőjéről tartottak. A volt kormányfő a rangos egyetem rendszeres vendégelőadója.”
    http://fn.hir24.hu/itthon/2012/12/08/bajnai-washingtonban-nem-volt-hajlando-utni-orbant/
    .
    A futballstadionok lelátóinak drukkere és a washingtoni Johns Hopkins Egyetem katedráján előadó közgazdász ellentéte kiválóan példázza a két miniszterelnök – a jelenlegi és az ex – habitusa és szellemi kvalitása közötti különbséget.
    Ezek után a kormánynak saját maguk külföldi fényezésére – szerintük országimázsra – költeni feleslegesen kidobott pénz. A pozitív arculat, jó hírnév elérése teljesítményfüggő, és nem pénz kérdése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  35. Proaktiv
    Nem ütni kellett volna, hanem tényszerűen közölni a valós helyzetet! Ez a halála a nagy demokráciánknak, mert nem hajlandó “ütni” Orbánt! Ezért vannak úgy elszemtelenedve!
    “Az MTI helyszíni tudósítása kiemeli, hogy Bajnai “elkerülte, hogy a jelenlegi kormányt bíráló felvetésekre reagálva – az elemző fejtegetéseken túlmenően – konkrét kritikát fejtsen ki a magyarországi politikai irányvonallal kapcsolatban”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. ……közel harmincöt évvel ezelőtti, apai cégügyek félremagyarázása és manipulálása révén folytat karaktergyilkosságot a Fidesz……
    És Áder papájának 35 évvel ezelőtti tetteit is vizsgálni fogja a CÖF? Érdekes dolgokat találnának, amelyek valóban megtörténtek…….Áder ugyanis hatalmon van Viktor barátjának kegyelméből, Bajnai viszont a nép választása során fog hatalomra jutni. A CÖF minden aljas rágalma kontraproduktív, előbb-utóbb utoléri azokat a “sánta kutya” effektus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. T. kommentelők!
    A Civil Összefosás által , feltehetően közpénzből terjesztett szennyirat valóságtartamát felesleges keresgélni. Hazudnak, mint a megrendelőjük, a fidesz megbízásából rajtunk élősködők, versenytárgyalások előre tudott győztesei, fideszes csókosok földbérlletet elnyerői és még hosszan lehetne sorolni..A jelenlegi hatalom fél, csakúgy mint csúszómászó helótái, mint például a CÖF.Remélem, hogy többen vagyunk normálisak, mint a CÖF és a Kedves Vezető állatságainak követői, nem felejtünk és 2014-ben ezt a bagázst elküldjük a halál f@szára csokornyakkendőnek. Elnézést a népies kiszólásért, de az indulat kissé elragadott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  38. És még ők mondják Gyurcsány Ferire,hogy hazudott. Gyurcsány Ferenc csak nagyot mondó kisdobos volt ezekhez képest.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  39. hát igen aki mesziről jőn az aszt mond amit akar,Bajnai szépen reagál a saját hibájára,mindent tagad semi se igaz,de vajon van aki el is hiszi mind eszt nem nagyon hiszűk,,na még hogy Gyuri nem is hazudot regel ,délben ,este,most már szép gyerek,uj párt,uj vezér,mi se tőrtént az ő kormányzása alat,hát igen igy is lehet a demokráciában,és ki mondja hogy nincsen demokrácia, ami őssze tartozik az őssze is NŐ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  40. Valótlan állításért bíróságon, 2012. dec. 4-én kért elnézést Pesty László a Wallis Zrt-től….kár, hogy nagyon halkan tehette.
    Bajnai tényleg nem akarja mélyíteni az árkot!
    De!
    Libajnaizó agyhalottaknak üzenet; abba lehet hagyni, mert kemény pénzekbe kerülhet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. Egy ismerősnél kezembe akadt a Munkáspárt Szabadság” című lapja. Annak alapján azért a szélsőbal se teljesen gömbölyű! A szélsőségesek már csak ilyenek.
    miaszösz
    A körítés mellől kihagytad a főfogást – a terjesztendő linket:
    http://www.youtube.com/watch?v=2fZeLe4E5FE
    Talán nem ártana a szöveget nyomtatható verzióban is közölni, videóként egy kissé macerás a terjesztés. Nem ártana a haza körülményekhez adaptálni a technikákat.
    proaktív
    Ne keverd össze Bajnait a qurmány különféle eszement küldötteivel, akik mindenféle alkalmat megragadnak arra, hogy nyílt levélben vagy előadásban “védjék” Orbánékat. Ha nem a magyar közjogi berendezkedés és gazdaságpolitika bírálata a téma, elemi udvariasság, hogy a meghirdetett témától nem tér el. Tehát “nem üti” Orbánékat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Bajnai Kordon 2014. április 6. vasárnap

Bejött a papírforma: Orbán nem vitázik 2014. március 16. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos