Ronai and Ronai
AMERIKAI

A művészet a nemzeti szocializmus szolgálatában 2012. december 6. csütörtök 22:31 | AN/MaRa

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A művészet a nemzeti szocializmus szolgálatában

Budapest – A Fidesz semmit nem bíz a véletlenre. Sokan értetlenkedtek, amikor az alaptörvénybe olyan, látszólag nem a legmagasabb szinten szabályozandó konkrétumok is kerültek, mint például a Magyar Művészeti Akadémiának (MMA) a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szintjére emelése, a köztestületi státusz biztosítása.

Az MMA-t éppen húsz éve, 1992-ben hozta létre 22 művész. Elnöke Makovecz Imre építész, az organikus stílus megteremtője lett, tagjai között olyan neves alkotók szerepelnek, mint Sára Sándor filmrendező, Finta József építész vagy Jankovich Marcell, aki a magyar mondavilágot feldolgozó, egész estés rajzfilmjeivel szerzett elismerést. Az alapítók Páskándi Géza író tanulmányában kifejtett eszmék követését tűzték célul: „az Akadémia célja, hogy tagjai személyes megbecsülésén túl a magyar kultúra értékőrző, mértékadó közösségévé váljon.”
Az MTA keretei között nagy önállósággal működött – és működik – a Széchenyi Művészeti Akadémia (SzMA), de az új keretekre vágyók ezt nem találták elegendőnek, és kimondatlanul bár, de nem találták eléggé magyarnak sem.
„A magyar alkotások rangját megmutatni másoknak, önmagunknak. Egyesíteni minden nagy értékű erőt, bárhonnan is jön, akármit gondol szépségről s világról. Megteremteni a szuverén méltóságú keretet, amely független a földi hatalmaktól. Csak a magyarságtól nem.” – áll  az alapításkor még egyesület hitvallásnak is beillő köszöntőjében, ugyancsak Páskándi esszéjéből idézve. Az „örökös és gyakorló elnök” – bármit jelentsen is ez – az azóta elhunyt Makovecz Imre lett, de a második legfontosabb, ügyvezető elnöki posztra az Antall-kormány kulturális államtitkárát, Fekete György belsőépítészt választották. A tagság kétszáz főig gyarapodott.
A két művészeti szervezet között mindig volt egy hol kimondott, hol kimondatlan ellentét. Leegyszerűsítve: Feketéék nem tartották eléggé magyarnak az SzMA keretei között alkotókat, azok meg hajlamosak voltak az új egyesület egyes tagjainak művészi kvalitásait fenntartásokkal kezelni.
Az MMA többször is állást foglalt művészeti kérdésekben és közügyekben. 2004-ben például elítélte, hogy Somogyi József szobrászművész 1965-ben, Hódmezővásárhelyen Szántó-Kovács Jánosnak állított emlékművét fiatal művészek Kis Varsó nevű csoportja egy performansz keretében méltatlanul kezelte. 2006 novemberében – alig két héttel a Parlament körüli tüntetés feloszlatása után az MMA – egyik szervezője volt a Hősök terére hívott „Ima Magyarországért” című rendezvénynek. A fohász szövegéből ugyan nem, de a rendezők és résztvevők nyilatkozataiból nyilvánvaló volt, hogy az akkori kormány, és főképp a kormányfő, Gyurcsány Ferenc távozásáért szólt az esdeklés.
Az ima tulajdonképpen meghallgatásra talált: 2011-ben a kormány 100 millió forinttal támogatta, hogy az egyesület „felkészülhessen a köztestületté válásra”, ami az alaptörvény szándékának megfelelően be is következett. De nemcsak új, magasabb státuszt, tekintélyes hozományt is kapott a csapat. Minden ellenszolgáltatás nélkül megkapta a Vigadó és a Műcsarnok épületét – ez utóbbi egyébként jobboldaliként számon tartott igazgatója, Gulyás Gábor le is mondott. Lépését azzal indokolta, hogy a múzeum ezzel elveszítette önállóságát. Hogy ne legyen gond a fenntartással, hamarosan 2 és fél milliárd forint is került a kasszába – éppen ennyivel kurtították meg a központi kulturális büdzsét. A tekintélyt pedig azzal alapozták meg, hogy az MMA ezután minden művészeti és kulturális díj odaítélésénél egyetértési jogot kap. Hogy ez mit jelent, az kevéssé lehet kérdéses, a vétójog kifejezést nyilván szemérmességből nem használták a jogalkotók.
Az egyoldalú intézkedés ellen máris nyílt levélben tiltakozott a berlini Művészeti Tanács (Rat für die Künste), amely a legnevesebb berlini kulturális intézmények vezetőit fogja össze. Az aláírók szerint Magyarországon nacionalista fordulatot vett a kultúrpolitika, vezetőit pedig a párt érdekei szerint nevezik ki.
A Széchenyi Művészeti Akadémia sorsa – és talán a kortárs magyar művészet sorsa is – ezzel megpecsételődött. Ahogyan a Orbán Viktor fogalmazott: Fekete György lett a Szép felelőse.
Hogy a kormányfő a művészetet a Szép-pel azonosítja, semmi jót nem jelent a jövőre nézve művészeinknek. Láttuk már e „Szép”-nek néhány elrettentő példáját a Nemzeti Színház borzalmas épületétől kezdve a fehér ruhás szüzet ölő Police feliratú rémet ábrázoló mázolmányig. Egyik napilap nem átallotta „naív” festménynek nevezni a „művet”, holott a naív festészet a művészeti ág elismert, sok tehetséget felvonultató irányzata.
És hogy kétségünk ne legyen a továbbiak felől, Fekete máris tett egy igen széles látókörű, sokoldalúan képzett művészre valló kijelentést. Azt mondta ugyanis: „azzal számolniuk kell, hogy vannak országok, ahol Konrád Györgyöt magyar írónak tartják…”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (24 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +27 ( 39 szavazatból)
A művészet a nemzeti szocializmus szolgálatában, 4.3 out of 5 based on 24 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

57 Reader’s Comments

  1. Katasztrófa. Szörnyű, amikor a tehetségtelenség és a butaság gonoszsággal párosul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  2. Magyarnak lenni vagy magyarkodni az nem ugyanaz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  3. Talán ez lesz ennek az alattvalónak a leg elhíresültebb mondása is:vannak országok ahol Konrád Györgyöt magyar írónak tartják…
    Azt hittem már nincs lejjebb. Van!
    Ez a vén majom azt hiszi, mert löktek egy koncot neki is, akkor már alázhat bárkit? Egyszer majd jól beverik a képét,mert megérdemli!
    Undorító az a szenny, amit ezek terjesztenek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (38 szavazatból)
  4. Ennek a vén f@sznak már rég nyugdíjba kéne takarodnia, mint a bíróknak. Azoknak 62 év a korhatár, ez a komcsi 100 évesen is okoskodhat, és mondhatja meg, ki a magyar művész.
    Ezt hívják felcsúti esélyegyenlőségnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (31 szavazatból)
  5. Ennek a vén gonosz szennylelkű náci senkiházinak a képét a patikákban kellene árulni köptetőfolyadék helyett.Ha az ember ránéz,rögtön köpnie kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  6. Fekete=Sötét, mint az éj
    Az egész ember kinezeteben van valami természetellenes, valami ördögi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  7. Schneider Sandor

    Ugy tunik, hogy Uz Bence mellett egy masik irodalmi hos is valosagga valt, Senki Alfonz. Rogton ki is neveztek foakademikusnak! (De korantsem olyan szorakoztato, mint az irott valtozat).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  8. Ha beleolvastok az elmebeteg naplójába, látható, hogy kire bízza az ügyet a másik ápolt. A december 3-ai bejegyzése nyílt fasizmus.
    http://feketegyorgynaploja.tumblr.com/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  9. FlashBack
    Hát én beleolvastam.
    Egy tetű!
    Aki a kutyáját Bartóknak nevezi, és kérkedésből még a fényképét is berakja a naplójába.Arra sem méltó, hogy a Bartók nevet kiejtse, nem még hogy…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  10. Nem akartam beleszólni itt a kommentekbe, de nem bírom megállni. Beleolvastam Fekete úr naplójába. Jesszus! Hemzseg a helyesírási hibáktól, öt mondatban négyszer szerepel az “én” szó, olyan összefüggésekben, mint pl: “…hanem alkottam egy költeményt, mely hűen sűríti magába háborgó tiszta lelkem állhatatos türelmét,”. Aztán némi hablaty arról, hogy a költeményt esetleg nem is maga írta, hanem iszákos takarítónője, aki belepiszkált a “Compúter”-rébe. És egy mondat, egészen lézerjani-i mélységekben: “Kértem is Miniszterelnök Urat, hogy intézne nekem másik személyzetet mihamarább, de lehetőleg Gizusnak legyen keresztelve az is, mert nem állhatom, amikor a szerencsétlenjének hetekig is eltart megtanulnia a nevét, én viszont nem leszek hajlandó lemondani bizonyos megrögzöttségeimről, melyek, mi tagadás, bölcsebb korommal együtt járnak.”
    Hát úgy tűnik Fekete úrnak igen nagy létszámú “személyeztet” intézett a KV.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  11. “Amikor a Beatles világhírű lett, én csak mosolyogtam: az én frizurám már gyermekkorom óta ilyen volt, ellopták az ötletemet!
    Még csak tizenhárom éves voltam, de már minden nő a lábaim előtt hevert”
    .
    Nagyon jó vagy, Gyuri !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  12. még a hetiválaszos Stumpf András is kiakadt, elismerés neki és a lapnak (ebben az ügyben)
    a cikk elején kicsid odafröcsög a “liberálhisztizőknek”, majd ugyanazokat mondja el, amit bármely, józanul gondolkodó ember

    http://hetivalasz.hu/jegyzet/feketeorszag-58088

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  13. … nagyon fekete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  14. Aczél György bajsza alatt elégedett mosollyal fordul egyet a sírjában! Ezután ismét az ő jó kommunistái fogják irányítani a magyar művészeti életet, és a kultúrpolitikát. Ami pedig azt jelenti, hogy amelyik szabad lelkületű alkotó eddig még nem hagyta el az országot, most útnak ered. Persze kérdésként felmerül bennem, hogy az egykori nagy harcos avantgardok, akiket éppen csak megtűrt a Kádár-rendszer, most vajon miért hallgatnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  15. telekis
    És hogy milyen sikere volt akkor a nőknél… a frizurájának köszönhetően… Ezt sem az eszéért szerették, el lehet mondani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  16. Ennyi frusztrációval hogyan lehet eddig élni????? :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  17. “…de lehetőleg Gizusnak legyen keresztelve az is, mert nem állhatom, amikor a szerencsétlenjének hetekig is eltart megtanulnia a nevét…”

    Mi van??????
    O szabja meg, hogy valakit hogy hivnak??? Mit kepzel ez, rabszolgat tart?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  18. “Még csak tizenhárom éves voltam, de már minden nő a lábaim előtt hevert”
    .
    Már akkor megverte őket, mert nem álltak szóba vele?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  19. telekis+++++++++++++++++++
    Széchenyi István:
    “A magyar szó még nem magyar érzés, az ember, mert magyar, még nem erényes ember és a hazafiság köntösében járó még korántsem hazafi. S hány ilyen külmázas dolgozik a haza meggyilkolásán!”
    Ennek az öregembernek is szögesdrót volt a jele az oviban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  20. Bumburi 23,05 !
    *
    Te is csak duzzogsz, de nem tudsz te sem megoldást.
    Sajnos amit mi itt – EGYÜTT – összeduzzogunk, a gyengeségünket áruljuk el vele…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  21. Remélem nem voltam félreérthető! Ha igen, bocsánatot kérek.
    De azer inkább pontosítok: öregember – a most kinvezettre, a SZÉP-ért felelősre gondoltam, természetesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  22. FlashBack !
    *
    Kösz’ a linket – hát mit mondjak, elég link…
    Ha Fekete György képes volt a kutyáját “Bartóknak” elnevezni, akkor én a fehér (ti. albinó) patkányunkat ezentúl Fekete Györgynek fogom szólítani…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  23. Te!… Figyelj!
    *
    Neked nem tünt fel, hogy Fekete György csak úgy “kimegy” a Normafához ? Nem ám fölül a fogasra, vagy ’stenments egy koszos tömegközlekedési autóbuszra,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  24. KORDON BLUED
    “Fekete György csak úgy “kimegy” a Normafához”
    .
    Mit csináljon, ha pont ott lakik, és nem Parajpuszta-alsón? Biztosan megérdemelte, hogy a kedvelt kirándulóövezetben lakhat. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  25. De hol van ilyenkor a magyar értelmiség józanabb része? Vagy ilyen ma már nincs?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  26. technikai okból megszakadt… itt a folytatás:
    …de mégcsak a kocsijába sem ül be hogy felbumlizzon a Svábhegyre, nem. Ő csak úgy kiugrik, tehát erre lakik a Káder-dűlő szintjén és hatalmas szenvedésében amit a Kádár-érában kénytelen volt elszenvedni, beköltözött egy Szbadság-hegyi villácskába, melynek nyomorult panel világában ma is tengeti öreg napjait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  27. noam2
    Kösz a linket. A Heti Válaszban Stumpf András írása prímán kiegészíti az itt leírtakat. Lehet, hogy Stumpf olvasta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  28. Mint ez egyik fenti linkből megtudtam, Fekete egy református prezsbiter. Ugyanakkor az életrajzából megtudtam,, hogy abban az átkos rendszerben Ő volt a Képző és iparművészeti Szakközépiskola igazgatója. Nyilavánvaló, hiszen az a Kálvin-téri református templom és egyházi komplexum mögötti kis utcában áll. Így semmiség az ifjúság oktatásának nemes hívatásának közepette két intézmény között naponta többször is pendlizni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  29. KORDON BLUED: “…Fekete egy református prezsbiter. Ugyanakkor az életrajzából megtudtam,, hogy abban az átkos rendszerben Ő volt a Képző és iparművészeti Szakközépiskola igazgatója…semmiség az ifjúság oktatásának nemes hívatásának közepette két intézmény között naponta többször is pendlizni.”

    Kíváncsi vagyok, hogy vajon mikortól “pendlizett”, azaz az átkosban, az igazgatói státusz mellett is felvállalta a prezsbiterséget…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  30. Hát igen! Vannak a Szép korúak, és vannak a vén marhák! Nem lehet kérdés hogy ez a “nagyon” fekete /Győzikésen/ melyik csoportba tartozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  31. Feketének csakúgy , mint vezérének a diktatúrával is csak annyi baja volt, hogy nem ők diktáltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  32. Beleolvastam F.Gy. firkálmányába, bárcsak ne tettem volna!
    Ez a gusztustalan kivénhedt buzoid egy feketeöves, komplett barom! Ennek hatalmat adni annyi, mint ha egy csimpánzra bíznánk a dolgok irányítását.
    Közveszélyes, undorító agyhalott, karanténba kéne zárni, állatkertben mutogatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  33. A fülkeforradalmárok most belekezdtek a magyar kultúra végleges leigázásába. Ehhez találták meg a legmegfelelőbb embert, ebben az antiszemitában. A kultúrális élet szereplői , tisztelet a néhány kivételnek, pedig hallgaznak, mint az orvosok, gyógyszerészek, pedagógusok, egyetemi hallgatók, vasutasok, a kisemmizett magánnyugdíj-pénztári tagok és a többi, Orbán rendszerében megnyomorított, becsopott ember. A baj csak az, hogy egy országnak csak egy kultúrája van, az leváltani, a kultúrálatlanságba való átlépést jelenti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  34. Most mindenki előtt világossá válik, hogy miben különbözik a Fidesz a Jobbiktól.
    A Fidesz kódolva a Jobbik nyíltan zsidózik. Fasiszta párt mind a kettő. Orbán a parlamentben biztosította minden zsidó honfitársunk védelmét. Erről csak annyit, hogy Isten óvjon mindenkit az ő védelmétől. Általa hamarább lesznek listázva ezek az emberek, mint a Jobbik által. A Fidesz már tökéletesítette listázó képességét. Ezt most tovább fejlesztve bevezetik az általános iskolák tanulóinak listázását. Ki akar hittanra járni, ki nem. Aztán majd mellékesen megkérdik a tanulókat, hogy milyen a vallásuk. Feltérképezteti a mi sportos diktátorunk a népességet, ha szerencsénk lesz, még egyelőre nem kezdik a vagonírozást, talán csak azért, mert még nincs hova vinni őket.
    Persze ez csupán az én véleményem és ettől függetlenül még az is lehetséges, hogy ő a mi őrangyalunk, csupán csal a látszat és rosszakat álmodunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  35. KORDON BLUED
    Miből gondolod? Miből gondolod, hogy nem csinálok semmit, és csak duzzogok?
    Ne itt duzzogjunk…Jó! Mit csináljunk? Alakítsuk meg az AN nyugdíjas kommentelőinek a BÉKEMENETÉT? Az itt levő társainkkal?
    Hányan lennénk? Mennyien mernék vállalni az arcukat?( én vállalom!)És főleg mennyi “nyugdíjast” tudnánk megmozdítani?
    Ha nopasaran ide téved,kérj tanácsot tőle.Vagy segítséget….Biztos lesz használható ötlete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  36. EZ egy gyakorló félkegyelmű !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  37. Fekete Gy sajnos egy kimondottan rossz izlesu tehetsegtelen hatokor, csak ra kell nezni ! Belsoepitesz ? Na hagyjuk! Elkepeszto micsoda tehetsegtelen barmok kapnak komoly poziciokat, nem kell ast tenniuk csak tamogatni kell szavakkal a hatalmon levo koztorvenyes bunozot Orbant es az o torzojat! Nagy takaritasra kesz szukseg ehez pedig 2/3 KELL KELL KELL! Alaptorvenybe irnam Orban csaladi nevvel es Viktor utonevvel semmilyen allami szerepvallallas pozicio nem lehetseges, sot tilos! Ez a szornyeteg lenullazzta az orszagot 2 ev alatt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  38. Már elmondtatok előttem mindent, nem tudok szóhoz jutni a döbbenettől, az előttem szólók véleményével tökéletesen egyetértek, úgy látom felcsúti baltazár igyekszik csak turulba született, agyhalott, nárcisztikus zombikkal körülvenni magát, ők biztosan nem szólnak vissza, bármit megcsinálnak , amit mond, nácik előnyben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  39. Orbán Viktor és a “Szép”… LOL. Sok kislányt meghágtak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  40. Kedves FalhBack!

    Köszönöm a linket! :DDD

    Jézus az a vers, amit tegnap írt ez a majom, az mi? Fásy Ádám Pataky ufó Attilát énekel? :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  41. Kedves FlashBack!

    Beleolvastam az egészbe, szerintem ez egy kamu napló. Ha nem, akkor ez az ember gyakorló elmebeteg.

    De vicc lesz ez inkább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  42. Andrásnak lesz igaza. Ez egy jól megírt álnapló. Elsőre én is elhittem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  43. Vicces. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  44. Vigyazo! Szerinted mi a célja egy ilyen álnaplónak? Hogy leleplezze a nagy nemzetieschek bunkóságát? És lehet ilyen folyamatosan hülyének lenni? Esetleg egy új Fülig Jimmyt tisztelhetünk az úrban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  45. talalom
    “Vigyazo! Szerinted mi a célja egy ilyen álnaplónak? Hogy leleplezze a nagy nemzetieschek bunkóságát?”
    Igen, úgy gondolom, az.
    “És lehet ilyen folyamatosan hülyének lenni? Esetleg egy új Fülig Jimmyt tisztelhetünk az úrban?”
    Sajnos nem értem a kérdést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  46. Nem csodálkoznék , ha egy hatos karton szép csendben előkerülne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  47. Levélrészlet, a szellemes befejezése):
    “Nyílt levél Alföldi Róbertnek Marosvásárhelyről
    2012. december 07., péntek
    Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatója, egyetemi tanár, nyílt levélben szólítja meg a Nemzeti Színház igazgatóját.
    (…)
    Vannak, akik egy politikai változástól – hirtelen – tehetségesekké lesznek… Nos kedves Barátom, szorítok neked, de ha a Nagy Rendező most nem téged akar, akkor annak örülök, hogy színészként, rendezőként nagyobb energiával dolgozhatsz. És mindig lesz hely „ahol felolvashatol”, ha nem is a Duna-parton, de itt a Maros-parton. Üdvözlünk és várunk (egy nyugodtabb időre)!
    .
    dr. Gáspárik Attila a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatója, egyetemi tanár, Románia
    Marosvásárhely, december 7.
    http://hvg.hu/kultura/20121207_Nyilt_level_Alfoldi_Robertnek_Marosvasarh

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  48. KORDON BLUED
    2012. december 7. péntek
    11:02
    ” akkor én a fehér (ti. albinó) patkányunkat ezentúl Fekete Györgynek fogom szólítani” :DD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  49. Hungarian citizen

    Gondolom a vitner nevu primitiv szardarabbal surun osszejarnak, igy vegulis az atkosban lenezett aljas besugok es masok feljelentoi egymas kozt vegre szabadon unnepelhetnek, elvegre ez a basugo orban fiucska csak megerte azt a sok nyelvcsapast.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  50. “Fekete Akadémia
    Az interjú halála
    A kultúra legújabb urával, Fekete Györggyel, a Magyar Művészeti Akadémia elnökével beszélgettünk – volna. Ugyanis a találkozó elmaradt. LAMPÉ ÁGNES írása.
    Fekete György a magyar kultúrairányítás új üstököse. Interjút kértünk tőle, amely végül nem jött össze. (…)

    Időpont helyett e-mailes válaszokat kaptunk, közhelyeseket. Például ilyet: „Olyan időket élünk, amikor visszhang nélkül természetesen semmi sem történhet. A pozitív visszhangok bátorítanak bennünket, a negatívok óriási többsége pedig – sajnos – szóbeszédekre és téves információkra épül. Használható kritikai elemeket természetesen örömmel regisztrálunk…”.”
    http://www.168ora.hu/itthon/kultura-fekete-gyorgy-elnok-magyar-muveszeti-akademia-107097.html
    .
    Az MMA fura ura – vagy valamelyik suflence – közszereplőként nem áll a közigény kielégítésének szolgálatába, ehelyett közhelyekkel etetné az olvasókat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos