Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bajnai a jövőben nem a parlamentben politizál 2014. április 9. szerda 22:21 Forrás: MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bajnai a jövőben nem a parlamentben politizál

Budapest – Nem ül be az Országgyűlésbe Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője. A politikus ezt egy újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen közölte szerdán. A volt kormányfő döntését azzal indokolta, hogy az ellenzéki politizálás fő színtere nem az Országgyűlés lesz.

Bajnai – aki második volt a baloldali összefogás közös listáján – átveszi mandátumát, majd lemond róla egy másik Együtt-PM-es jelölt javára. Ez azért lényeges, mert ha nem venné át a mandátumát, a megüresedő képviselői hely a listán következő politikusé lenne, jelenlegi állás szerint a szocialista Szabóné Müller Timeáé.

Arról, hogy ki válthatja Bajnai Gordont, még nincs döntés. Utalt azonban arra, hogy várhatóan a Haza és Haladás Egyesületből érkezik a leendő képviselő.

A baloldali összefogás közös listáján a mandátumot nem szerző Együtt-PM-es jelöltek közül a 36. Szigetvári Viktor szerepelt a legelőbb helyen, ő azonban ugyancsak azt hangsúlyozta, nem döntöttek még arról, hogy ki ül be a parlamentbe Bajnai Gordon helyett.

A volt kormányfő döntését azzal indokolta, hogy az ellenzéki politizálás fő színtere nem az Országgyűlés lesz, és ő sem képviselőként tud a legtöbbet segíteni pártjának.

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnöksége felajánlja lemondását.

A testület hattagú: Juhász Péter, Kónya Péter és Szigetvári Viktor társelnök, valamint Gulyás József, Szelényi Zsuzsanna és Székely Sándor alkotja.
Emellett megújítják a párt működését is.

Bajnai Gordon hivatalosan az Együtt-PM szövetség választási felkészülését irányította, megbízatása így április 6-án megszűnt. Arra, hogy indul-e a tisztújításon valamilyen posztért, egyelőre nem adott választ, azt mondta, ez az EP-választás után dől el.

A volt kormányfő hangsúlyozta: aktívan részt vesz az európai parlamenti választási kampányban, de – ahogy már korábban is utalt rá – nem lesz EP-képviselő akkor sem, ha szimbolikusan szerepel a listán. (A lista összeállításáról még nem döntött az Együtt-PM.)

Bajnai Gordon jövőbeni szerepéről nem bocsátkozott részletekbe, de azt mondta: nem hagyja cserben, támogatni fogja a pártját.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 15 szavazatból)
Bajnai a jövőben nem a parlamentben politizál, 4.7 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. LEHET HOZZÁSZÓLNI?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

Bajnai Kordon 2014. április 6. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos