Ronai and Ronai
AMERIKAI

Róna szerint Oszkóék a felelősek 2012. november 27. kedd 21:23 | AN

  • Hozzászólások(241)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Róna szerint Oszkóék a felelősek

Budapest – Távozik az LMP pártalapítványából és a magyar közéletből Róna Péter közgazdász. Az LMP eddigi szerepét részrehajlóan pozitívan értékelő szakember Schiffer Andrásnak írt “búcsúlevelében” azt írja, hogy az ország lakosságát tönkretevő, és a gazdaságot leromboló devizahitelezés engedélyezése mögött Járai, Bajnai, Gyurcsány, Simor, Oszkó és Felcsúti Péter álltak. Az alábbiakban közöljük a távozó Róna Péter Schiffer Andrásnak írt lemondó levelét, amelyben azt mondja, hogy Magyarország nem az ő világa.

Kedves András!

Kérésedre az alábbiakban részletezem az Ökopolisz Alapítvány kuratóriumi tagságáról és társelnöki tisztségéről történt lemondásom okát.
Immár évek óta küzdök azzal az érzéssel, hogy hazám, Magyarország nem az én világom. Rendre olyan dolgok történnek, velem és hozzám közel állókkal, amire nem találok ésszerű magyarázatot, ami csak egy olyan észjárásnak, viselkedési formának lehet a kimenete, amit én nem ismerek, nem vagyok képes felfogni. Az utóbbi hetek eseményei meggyőztek, hogy a küzdelem értelmetlen, Magyarország tényleg nem az én világom.

A magyar gazdaság és társadalom vergődésének okairól sokat lehetne írni és mondani – írtam és mondtam is – de van egy, amelyik nézetem szerint az összes többit maga mögé utasítja, ez pedig a devizahitelezés. Életek százezrei mentek helyrehozhatatlanul tönkre, a fizetőképes kereslet nagyon hosszú időre megroppant, maga a bankrendszer működésképtelenné vált, kis- és középvállalatok tízezrei dőltek be, munkahelyek százezrei szűntek meg, és a Magyar Nemzeti Bank elvesztette a monetáris folyamatokra gyakorolható hatását egy hazug, csalárd „termék” bevezetése miatt. Mert a devizahitel egyáltalán nem hitel, hanem egy olyan befektetés a „hitelfelvevő” részéről, aminek az a lényege, hogy az összes, kivétel nélkül az összes profit a banké, az összes kockázat pedig a hitelfelvevőé. Nem hitel azért az egyszerű okért, mert a hitel egy fix összegben felvett kölcsön, amit azonos fix összegben kell visszafizetni, a szerződésben kijelölt és annak alapján mindkét fél számára kiszámítható kamattal együtt. De a devizaadós nem tudhatja, hogy mennyit kell visszafizetni, mert a törlesztés egy olyan ténytől, az árfolyam mozgástól függ, amihez semmi köze, hiszen ő forintot kapott és forintban fizet.

Mint tudod, mielőtt haza költöztem volna egy New York-i banknak voltam a vezérigazgatója, és éppen azzal a gondolattal jöttem haza, hogy az általam nagyon szeretett szakmában szerzett tapasztalatok segítségével hozzájáruljak egy egészséges, működőképes pénzügyi rendszer létrehozatalához. (Külön „élmény”, hogy az újdonsült magyar elit nem tartott rá igényt.) Mint szintén tudod, 2006-tól kezdve kétségbeesetten írtam és nyilatkoztam a devizahitelezés leállításáért, amiért meg is kaptam a „kókler” minősítést a devizahitelezés megalkotóitól. Kik voltak ők? Hát Járai Zsigmond, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Oszkó Péter és Felcsúti Péter. Ki dolgozta ki azt a banki magatartási kódexet, ami végtelen cinizmussal nem, hogy nem vetett véget, hanem egyenesen szentesítette a „terméket”? Hát Oszkó Péter és Felcsúti Péter. Az, hogy ez a disznóság és az abból fakadó tragédiák megtörténhettek szeretett hazámban számomra egy feldolgozhatatlan személyes kudarc volt, hiszen pont az én szakmámról volt szó. És az, hogy azok, akik személyesen felelősek mindezért, akik több mint egy millió embert fosztottak meg mindenüktől képesek most magukat a jogállamiság nagy védőivé alakítani, képesek a talpig becsületes LMP-t az ún. balliberális értelmiség nagy többségének aktív részvételével a megsemmisülés szélére sodorni egyszerűen elképesztő, érthetetlen a számomra.

De ott van Orbán és két év őrület. Megpróbáltam lenyelni a békát. Megpróbáltam elfogadni az „összefogás” valamiféle változatát, túllépni azon, amit a felsoroltak tettek, mert hát a „jogállamiság helyreállítása” stb. tényleg lehet, hogy fontosabb, mint azoknak a nyomorultaknak a sorsa, akiket kilakoltattak, akik családja és élete szétment. Bitó László ösztönzésére tehát találkoztam Bajnai Gordonnal és Kónya Péterrel abban a reményben, hogy az önreflexió valamilyen formáját fogom megtapasztalni. Megkérdeztem Bajnaitól: visszatekintve, mit csinálnál másképp? Válasz: ha valakinek van kritikája döntéseivel kapcsolatban, ő persze áll a kritika elébe. Mondtam: nekem van, a devizahitelezés és a banki magatartási kódex. Válasz: akkor ez volt a legjobb. Végig vezettem az LMP számára fontos értékeken, a sokféleségen, a bázis demokrácián, elmondtam, hogy egyáltalán nem világos számomra és az LMP-n belül sokak számára, hogy mi szükség van csatlakozásra, és nagyon kértem, ne küldjenek a kongresszus előtt néhány nappal egy csatlakozási szerződés tervezetet, hiszen egy bázis demokrácia számára ez egy kezelhetetlen helyzetet idéz elő. Válasz. Hát ez már eldőlt, ezt már megbeszélték az LMP vezetőivel.

Itt jutottam el magyarországi utam végéhez. Mivel elfogadtam a felkérést, hogy mondjak a kongresszuson egy rövid beszédet, ezt megtettem, megpróbáltam egy esetleges kompromisszum sarokköveit megfogalmazni. Mára már megbántam, hogy egy pillanatra is elképzelhetőnek tartottam az együttműködést ezzel az álnok, cinikus és erőszakos bandával, és kénytelen voltam szembenézni azzal a felismeréssel, hogy ott, Magyarországon, nem tudom jól csinálni a dolgokat, nem megbízható az ítélőképességem, nem tudok eredményes lenni. Jobb tehát ha nem probálok innen kibicelni. Itt viszont sűrűsödnek a feladataim.

Tudom, hogy lesznek olyanok, akik a lemondásomban valamiféle ellenérzést vélnek észlelni az LMP-vel vagy az LMP egyes tagjaival szemben. Totális tévedés. Végtelenül nagyra becsülöm azt a szorgalmat, odaadást és becsületet, amivel ez a kis párt küzdött a sötétség ellen, és Téged is, Karácsonyt is, a kuratórium tagjait és sok más LMP-st, akit megismertem nagyon szeretném a jövőben is barátomnak tartani. De azon kívül, hogy azt mondom, tartsatok össze, mert rajtatok kívül nemigen van valami, nem akarok a dolgaitokba beleszólni, mert, mint írtam, nem bízom saját hatékonyságomban.

Baráti üdvözlettel,
Róna Péter

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.6/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 29 szavazatból)
Róna szerint Oszkóék a felelősek, 2.6 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(241)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

241 Reader’s Comments

  1. gets
    2012. november 29. csütörtök
    23:16
    Hol van itt összeesküvés elmélet? Tényekből van levezetve minden.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  2. kekec
    2012. november 29. csütörtök
    23:21
    Én itt egyszerűen csak vitázom veled, te pedig ördög tudja mit képzelsz erről. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Barry1
    Volt itt tavaly ilyen erőszakos hittérítő, Hetus néven agitált oldalakon keresztül.
    Én nem bírom elviselni, ha engem győzködnek, mert én sem teszem. Én a gyerekemnek is egyszer elmondtam, hogy mit ne tegyen, ha megtette, akkor abból megtanulta, hogy máskor ne kövesse el azt a hibát, de soha nem mondtam, hogy na ugye!
    Elfogadom az emberek másféle nézetét, úgy vagyok vele, hogy majd rá jön – ha meg nem jön rá, az úgyis az ő baja.
    Látom a fideszes ismerősökön, nagyon gyengül a hangjuk, nehéz bevallaniuk, elsősorban maguknak, hogy mekkorát tévedtek! Most mondjam, hogy na ugye? Minek, ők is szenvedik, amit én, elég az, hogy tudják, hogy én tudom….

    Woody Allen: Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  4. csakén
    2012. november 29. csütörtök
    23:28
    Ezt írod : ” Woody Allen: Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal! ”
    Ez most nem volt szép. :((
    Én egyébként csak egy dologban csalódtam a Fideszt illetően. Minden másban tudtam, hogy nem tud csodát tenni.
    Az az egy dolog : nem gondoltam, hogy a kormány a bankok bűntársává válik.
    Van ugyan erre magyarázat, de a devizaadósokat ez nem érdekli.
    Mindjárt bemásolom egy korábbi írásomat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  5. csakén

    Bocs, de ebből a topicból kiszálltam!Azért mindent mégse!! Husssssss!
    Éljen Vúdi( és Hofi). Na csáó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  6. 2011. 08. 25.

    A devizaidióták országa

    Magyarország a devizaidióták országa. Ha az ember bármelyik internetes portálon elolvas egy devizahitelezéssel kapcsolatos hírt, vagy írást, biztosan fog találni jó pár hozzászólást, mely a devizaadósokat támadja.

    Hogy mennyire kapzsik, felelőtlenek, idióták voltak, amiért tovább nyújtózkodtak, mint ameddig a takarójuk ért. Most persze nyüszítenek, hogy nem jött be a svájci frank gyengülésére számító spekulációjuk. És persze azt várnák el, hogy majd a többi ember terhére megsegíti őket az állam ? Hát nem ! Ne segítse meg őket az állam, majd megtanulják, hogy ne vegyenek fel hitelt, hanem csak akkor vegyenek meg valamit, ha összegyűjtötték rá a pénzt !

    Azt tudjátok-e, hogy a 225 fős Fidesz-frakcióból 152 képviselő vett fel hitelt, mintegy 1,5 milliárd forint értékben? Szép összeg. A legeladósodottabb képviselőnek, Kósa Lajosnak, 59 millió forintnyi devizahitele van. Szorosan ott van a nyomában Rogán Antal, 57,8 millió forintnyi devizahitellel. ( Most szólok az internetes trolloknak, itt a kiváló alkalom, hogy beszóljanak a Fidesz ” nagyágyúinak”.)
    De ennek a 152 képviselőnek nem okoz gondot a devizahitel törlesztése, mert egyrészt magas jövedelmet élveznek a ti pénzetekből, másrészt nekik a bankok olyan kedvezményt nyújthatnak, amit ti sosem kapnátok meg.
    Devizahitelben ülnek a Fidesz-vezette önkormányzatok is. A nemfideszes Gémesi György már hiteltörlesztési haladékot kért a svájci frankban eladósodott önkormányzatok nevében. Erre a Fidesz-kormány nemet mondott, de most az a hír járja, hogy az állam átvállalja ezen önkormányzatok adósságát.
    Mindenki meg lesz mentve, – benneteket, – egyszerű devizaadósokat kivéve. De ennek így kell lennie, hiszen a ti pénzetekből menekülnek meg a képviselők az önkormányzatok, – és azért is így kell lennie, mert ha mindenki megmentődne, akkor nekünk honnan lenne pénzünk?
    A kormány látszatmegoldásként létre hoz egy “Otthonvédelmi bizottságot”, – Kármán Andrással az élén, – ami aztán semmilyen problémát nem fog megoldani, csak megállapítja azt, amit már mindenki tudott eddig is.
    Matolcsy György az Európai Bankfelügyelettel kezdett levelezni a devizahitelezésről. Már Matolcsy kérdéseiből is látszik, az a célja, hogy minden bajt az előző mszp-s kormány nyakába varrjon, és most pedig semmi olyan ne történjen, ami meggátolná a csapdába csalt devizaadósok kifosztását. Igen, arra a pénzre, amit most rabolunk, nagyon nagy szükség van.
    Rengetegen élnek a rablott pénzből kapott morzsákon is .
    Én már csak nevetek, ha valamelyik kormánytag a Bankszövetség emberével tárgyal. Ahogy tárgyalás után jönnek ki a szobából, a Bankszövetség embere a nadrágját igazgatja, a kormánytagnak pedig fekália szagú a lehelete, és barna színű a szája széle.
    http://bankar.blog.hirszerzo.hu/entry/22463

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  7. csakén

    Bocs ,csak még egyet. nagyon jó volt a Woody mondás. Naná.
    De a legjobb,amit eddig tőle hallottam:
    ” Soha nem szexelnék olyan nővel ,aki még velem is szexelne.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  8. Barry1
    A trollok fő jellemzője, hogy övék az utolsó szó. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  9. ” Nincs a világon gusztustalanabb dolog, mint a szex. De csak ha jól csinálják. ”
    ( Woody Allen)
    :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. gets
    2012. november 29. csütörtök
    23:51
    “A trollok fő jellemzője, hogy övék az utolsó szó. :) ”
    Akkor én most elköszönök, hogy ma a tiéd lehessen az utolsó szó. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Hozzád ki szolt , kisköcsög?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. bankár 23:28
    Már azon kívül, hogy jobber híttérítő vagy vagy jobbos bérkommentelő? Őszintén szólva ezzel nem foglalkozom, nem érdekelnek a motivációid, én nem veled – a szövegeiddel vitázom.
    csakén
    Ez szerintem jobb: “Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagadat büntetni
    bankár 23:36
    Lassan én is a kigolyózásodra fogok szavazni. Tényleg nem igazán való az AN-re olyan, akinek semmi gondja a demokrácia leépítésével, a gazdaság tönkretételével – és aki normálisnak tartja magát, holott Orbántól és MATTolcsytól vár “rendbetételt” Főleg Bajnai után! “Csak” még rövidnek tartja hozzá az időt.
    Eldöntöttem: nem csak teszed magad. Ezt főleg a blogodra alapítom. Orbán fosztogatja a bankokat, “önkiszolgáló boltnak” tekinti, ahonnan büntetlenül viheti ki fizetés nélkül a cukorkát. Ettől már eddig is kivontak az országból 2.400
    mrd forint tőkét, ami nem jelenik meg a hitelezésben, és ami KÖZVETLEN KÖVETKEZMÉNYKÉNT!!! recesszióba süllyesztette a gazdaságot.
    Ezt seggnyalásnak minősíteni a kormány részéről, enyhe túlzás.
    Aki ennyire nem ért a pénz- bank- és gazdasági ügyekhez, az minek égeti itt magát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  13. “Hozzád ki szolt , kisköcsög?”
    Uraim!
    Jaj ne!!! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  14. Kekec

    Na végre. Mi tartott ennyi ideig? Welcome in the club! Good night!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  15. Rupcsi

    De! Olvasd el az egész napot ! Ilyen még nem volt itt! például: 8:11 ! és
    a többit is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  16. Kedves bankár
    .
    Próbáltam nem figyelembe venni az írásait, (amit elolvastam) de nem lehet elmenni mellettük.
    .
    Csak egy:
    „Orbán most szerzi vissza a nemzeti vagyont”
    És kinek? És kitől is? Milyen eszközöket használ? Mi a cél? Hol is az a “vagyon”? .…
    Kedves bankár, gondolkodjon!
    .
    Ön a legcsekélyebb mértékben sem mondható elfogulatlannak.
    Nem is tudom melyik oldalról kezdjem az ön téves társadalom politikai nézeteinek a „górcső alá vételét”.
    Szívesen nyitnék önnel egy érdemi vitát ahol bizonyíthatnám (bizonyítgatnám) magának tévedését.
    De arra tekintettel, hogy elfogult ebbe nem is megyek bele.
    .
    Egy tanácsom lenne azért önnek;
    Kérem próbálja meg értelmezni, hogy mi folyik ebben az országban és
    gondolja végi, hogy ma nem 910-es vagy a 940 -es éveket éljük.
    Nem lehet már sem olyan eszmeiséggel sem pedig olyan felfogással élni!
    Magyarázhatnak önök itt vagy máshol amit akarnak!
    Ferdíthetik a tényeket, magyarázhatják a történelmet a saját szájuk íze szerint … Nincs igaza sem igazuk!
    .
    Ha holnap Orbán elő állna egy gazdasági csodaeredménnyel és mutogatná a „Lám itt a pénz”
    ezt hozta az ő Matolcsy gazdasági csodája …
    Előbb gondolnák arra, hogy pénzt hamisít (valutát) , pont ugyan úgy mint a náci elvbarátai a háborús időkben!
    Kedves uram! Ennek a Gazdasági ámokfutásnak nem lehet más a végeredménye, mint egy csúfos és fájdalmas Nemzeti tragédia! Ha ön ezt eredménynek tartja, ám legyen! De ne okosítson olyanokat az ostobaságával akik szemmel láthatóan nem vevők arra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  17. kekec nov. 30. 00:01+++++++++++++++++++
    Azért nem megyek bele értelmetlen vitákba, mert aki ennyire eltökélt , mint a bankár, azt az élet tudja csak majd meggyőzni és nem én!

    Róna Péter pedig úgy járt, mint PlagiPál, aki idős korára még többet akart, oszt lett belőle egy bukott ke. Még most is harcol a doktorijáért…..
    Róna Péter maradt volna kibic és nem kötelezte volna el magát, most nem kellene levelet írnia azért, hogy magyarázom a bizonyhitványom.
    Azzal, hogy ekézi a két volt miniszterelnököt és a jelenlegi dolgairól egy szót nem ejt, azer elgondolkoztató, mert két és fél éve 3xbóvlis rongálja az ország renoméját! A sallerosztó bugrissága nem zavarja, pedig ez aztán betett az ország IMÁZS-ának! Matolcsy piros pöttyei is amortizálták ezt az országot, ahol ilyen lény lehet a gazdasági tótumfaktum és ennyi ideig eltűrik! A költségvetési módosítások világbajnoka! Ez biztosan jó az országnak?)))
    A “devizahitelesek megsegítéséről” sem volt szava, pedig csak a vakegerek nem tudják, hogy nem a rászorultakat segítették meg!
    ELEGEM VAN!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  18. K. S.+++++++++++++++++++++++++++++++
    Jövő héten tárgyalják az angol gróf Gripen vesztegetési ügyét.
    Polt Péternek kiadták volna a svédek a jelentésüket, de nem igazán volt rá kíváncsi, talán mert nem akar hamar megöregedni?!)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Barry1 nov. 29. 23:55
    Az itthoni hírportálokon is az ilyen trollok, néha 5-6 is meglepi a fórumot, addig idegesítik a hsz-t írókat, hogy kitiltás lesz a vége.
    Itt még eddig ilyen nem volt! Ne okozzunk örömet azzal, hogy ki tudják akasztani az embereket. Nekik ez a sikerélmény. A frusztráltak már csak ilyenek! Szeretek örömet szerezni, csak nem a frusztrált trolloknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. Kekec, orulok, hogy Te jo pillanatban kileptel a devizahiteledbol. Tudod, mint aki a pilotajatekbol meg epp idejeben szall ki.
    De azert, mert Te tobb okbol is szerencses voltal, nem azt jelenti, hogy minden rendben van a devizahitelekkel.
    Nem csak Kekecnek:
    Ha valaki valoban megerti ennek a fajta konstrukcionak a lenyeget, akkor az csak tisztessegtelenul vedheti, legyen az a bankarszovetseg, a Kuria, barmely politikus, vagy akar egy kommentelo.
    A devizahiteles perek ha masra nem is, de arra jok voltak, hogy vilagossa valjon (sokadszorra) , ha valami, hat jogbiztonsag nincs Magyarorszagon. Ha a devizahitelesek megsegiteseert nem is, de ezert talan erdemes lenne kuzdeni.
    Mert ez ugy van, hogyha akar a legkisebb ugyben is elfogadod, hogy nincs jogbiztonsagod, akkor masban sem lesz. De igy van ez akkor is, ha a legkisebb ugyben is elfogadod, hogy masnak ne legyen jogbiztonsaga. Akkor neked sem lesz. Az egyes vadlottak jogait sem azert kell vedeni, mert “hu, de szeretjuk a bunozoket”, hanem azert mert azok nekik jarnak, es csak ez ad garanciat arra neked, hogyha netan te vagy vadolva, akkor neked is lesznek jogaid.
    Bankar osszeeskuves elmeleteitol tavol maradva, de megiscsak jo lenne elismerni: abban epp igaza van, hogy egy kormanyon nagy a nyomas es sok oldalrol. Az nem osszeeskuves-elmelet, hogy a bankok reszerol is erkezik nyomas.( Az lenyegtelen, hogy a kormany epp melyik.) Ezt tagadni balgasag. Nyilvanvalo, hogy a Gyurcsany-kormanyt is erte ilyenfajta nyomas, mint ahogyan az Orban kormanyt is eri.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Róna Péter amióta kivonult a politikából, egyfolytában nyilatkozik és ekéz.
    A kilógó lóláb esete!
    Róna Péter: “Azt gondolom, a cél sosem szentesítheti az eszközt, még OV leváltása érdekében sem.”
    Tehát maradjon a mostani garnitúra, csak ne kelljen a többi demokratikus ellenzékkel összefogni, mert ők (LMP- alig mérhető) el tudják takarítani a mostaniakat? Hol van itt az ország dolgainak megváltoztatásáról szó, a 3xbóvlis kategóriából kihúzni az országot?! Ejnye, ennyi idős létére, nem érdekli a haza és a benne élő emberek sorsa?
    Latyapatya …. egyre megy lejjebb és lejjebb!
    Szánalmas!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  22. Ha ez tényleg elhangzott, akkor itt nagy baj van: «Róna Péter: direktben mondták, vagy csatlakozol, vagy kinyiffantunk…» Ha nem akkor is, akkor pedig Rona Péterrel. De nem tudom eldönteni. Ha ez igaz, akkor ez Bajnai magyarhangja lehetett, persze van neki több is, juhasz, szigetvari… Rona Pétert ezek utan nem tartom tul éleslato politikusnak, de azért erkölcsi szinvonalat még nem irtam le. Egyébként amit a hvg interjuban mond, az nem teljesen hülyeség, ami a 2014-et illeti, kritikai megalljak a helyüket…de ö nem politikus, ez bebizonyosodott.
    http://hvg.hu/itthon/20121129_Rona_Peter_LMP_Egyutt_Bajnai

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  23. Szép jó napot mindenkinek, húúú de tiszta lett a levegő.
    Elnézést kérek mindenkitől, hogy tegnap ennyire durva voltam
    ,de azt sajnos nem igérhetem,hogy hasonló esetben ( bár ilyen még nem volt)
    meg tudom őrizni a nyugalmamat. Mégiscsak rólunk ,a gyerekeinkről az orsz
    águnkról van szó. Igenis van egy határ, miért mindig nekünk kell alkalmazkodni?
    Miközben ,EZEK “visszaszerzik” a nemzeti vagyont. Na abbahagyom ,mert megint emelkedik a vérnyomásom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  24. Még egy valamit…..
    Nem tünt fel nektek,hogy az utóbbi napokban nagyon megnőtt a (bér) minuszolók
    száma ,főleg ezen a topicon Szinte mindenki 0 vagy minusz és a különbség feltűnően ugyanannyi . Például5 (7),13 (15),6 (8) , 21 (23) tehát a különbség mindenhol:2!! Ez csak egy példa. Higgyétek el ,itt vannak a site-on!!! mindenhol ott vannak, miért pont itt ne lennének.? K. S. hozzászólása valósággal megrenditett. Ilyen tisztességesen, indulatoktól mentesen, logikusan érvelő nagyszerű hozzászólást régen olvastam és mindez az ismert előzmények után!Kedves K. S.,minden tiszteletem és elismerésem a tiéd!!!!
    Én már képtelen vagyok a nemzetemet,a hazámat szándékosan vagy csak tudatlanságból tönkretevőkkel szemben toleránsnak lenni!Nálam már elszakadt az a bizonyos cérna. Szép napot mindenkinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  25. “hvg.hu: Mit ért azon, hogy nagyon erős nyomás alá helyezték az LMP-t liberális körök előzetesen?

    R. P.: Direktben mondták, hogy vagy csatlakozol, vagy kinyiffantunk.

    hvg.hu: Tudna olyan konkrét személyt említeni, aki ezt mondta?

    R. P.: Tudnék, de nem mondok.”
    ———————————————————————————————————–
    Na itt a baj! Ha Róna Péternek igaza van akkor mondjon neveket, vagy ha bizonyítani nem tud, akkor ne lebegtessen. Mert ez így vádaskodás! Igaz is lehet, meg nem is.Változatlanul hiszem, hogy okos ember, és ez azért méltatlan hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. hvg komment : «Súlyos tévedések hangzottak el Róna Péter interjújában – írta Facebook-oldalán az Együtt 2014 mozgalom. Mint írták, „Róna Péter minden valószínűség nélkül nem látta, vagy, ha látta, nem olvasta el figyelmesen a csatlakozási tárgyalások megkezdését indítványozó meghívóhoz mellékelt dokumentumokat”. Ennek ugyanis 5. pontja szerintük kimondja, hogy további szervezetek csatlakozási tárgyalásokra való meghívásról, csatlakozásáról, valamint minden alapvető fontosságú politikai kérdésben az Együtt 2014-et alkotó szervezetek egyhangú szavazással döntenek – magyarul az együttműködő tagoknak vétójoga van”

    Ám, amint azt az LMP kongresszus egyik békés megyei küldöttétől már a kongresszus másnapján megtudthattuk, a megállapodás-tervezet 8. pontja ezt a “vétójogot” gyakorlatilag annullálja is.

    http://lmpbekes.blog.hu/2012/11/18/a_szovetsegesi_politika_dilemmai_az_lmp_xx_kongresszusan

    A történet, ami a részletekből összeáll: Jávor és Karácsony Bajnaiékkal lepacsizva megpróbálták az LMP-t úgy bevinni a közös zászló alá, hogy a későbbiekben ne tudjanak nemet mondani nemhogy Bajnaira, de az MSZP-re, vagy akár Gyurcsányra sem. A koncepció az lehetett, hogy ha van egy biankó csekkjük az LMP-től, az megadja az adut az MSZP bivalyaival való későbbi tárgyalásra. Bajnai így olyan módon állhatott volna “kívülről”, egy ‘népfront’ élére, hogy ő a nagy, integráló messiás, aki elsimítja az egymással veszekedők ellentéteit a szent cél, a kormányzás megragadása érdekében.

    Ez a forgatókönyv biztosan remek ötletnek látszott, de nem számolt egy rakás realitással, a leendő résztvevők érdekeivel és kockázataival – gyakorlatilag egy átgondolatlan, bombasztikus blöff volt.»

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Katalin
    RP-vel is az a helyzet, mint a főamortizálót védő Pálffyval:
    A HVG lesüpped a mocsárba, de persze perelni a HVG-t azér’ má’ mégsem!
    Ha ilyen fenyegetés jött – miért nem jelenti fel őket Schiffer?
    Akárhogyan is kapálóznak, Bajnaiék fogják begyűjteni a csalódott MSZP és Fidesz szavazókat, mert ezek szavaztak az LMP-re!
    Ám kiderült, hogy nem, egy lóherét más a politika és most van már a pol. palettán több párt is, így az LMP mehe a levesbe!
    Aztán majd elgondolkoznak, hogy mégis kinek a szekerét segítik.

    Ha okos, akkor elhallgat, mert: ha a gödörben vagy, legalább ne áss!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. miaszösz

    A kutya nem fog az lmp-re szavazni. Sopronban az időközin kaptak 31 szavazatot.
    Ez a helyi alapszerv+ a szülők. Ennyi. Nem kell velük foglalkozni!
    Hogy fogják hivni Magyarország miniszterelnökét 2014 juniusában? CSAK ez számit. A többi is nehéz lesz,de megoldjuk. Ergo aki ezt elősegiti,az jó,aki meg nem ,az rossz. 4 láb jó, 2 láb rossz Nem olyan bonyolult! A lényeg hogy Jones takarodjon!! Ilyen egyszerű! Schifferék meg igenis mennek a levesbe! Figyeljétek meg :2014-ben
    a D. K. nagy meglepetést fog okozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  29. K. S.
    2012. november 30. péntek
    00:49
    Kedves K. S. !
    Nem pusztába kiáltott szó az a sok butaság, amit nekem szíveskedett írni.
    Hamarosan jövök és megválaszolom . :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  30. admin, megint itt ez a barom . Légyszives,na most az egyszer, igérem jó leszek.
    Ha nem tiltod ki, isten bizony kiugrok az ablakon( földszintes a ház).
    Vagy tudod mit? akkor csináltatok egy Németh Sándor pólót!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  31. Barry1, ki az? Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Admin, Kérdezd meg a többieket is! bankár az ! Csak a tegnapi 8:11 kommentjét olvasd el ,de a többit is érdemes. Ilyen még nem volt ezen a site- on!
    (pedig milyen klassz a németsanya fotóm!!) Üdv. Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. Köszönöm.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Kedves K. S.
    Tényleg nem csak a pusztába kiáltottad. Én megjegyeztem ,és mégegyszer gratulálok hozzá sok szeretettel : Barry1 ( ezel a neandervölgyivel meg ne törödj!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. Barry1
    Bankárnak segítője is van (vagy másik nickje?) mano személyében. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. és akkor Leandrorol mar ne is beszéljünk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  37. Lehet ,hogy van másik nick neve,de a stilusa(stilusa?!) egyedi.
    Nem tud kibújni a bőréből.Az meg nagyon ciki lebukás,ha egy másik néven nyomja ugyanazt a süket dumát!( Gyurcsány 11 ezer milliárd, gyöngyösi rögtestvér
    meg zsdó, bomba üzlet volt a mol részvény blablabla……) micsoda egy szánalmas, primitiv agyhalott:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  38. Szörnyű hosszú volt! Kedden kezdődött és én csak ma érkeztem vissza. Mindent így sem tudtam elolvasni.
    Barry1-nek van egy tanácsom. Nem is tudom már kitől kaptam, tán az öregapám hagyta rám közvetve. ” Feleslegesen senkit ne aszogass, csak ha nincs tovább, de akkor rúgd derékon!” Ez utóbbi itt nem megy, de akkor minek hergeled magad? Ha nem bírod cérnával, akkor tán ki kéne hagyni.
    Kekecnek van igaza – meg persze tudása és idege – ahhoz, hogy jól bírja és levezesse az ilyen bankár féléket. De ami a legfontosabb: vitatkozni kell kellő türelemmel, mert az indulatos válaszokkal másokat sem igazán lehet meggyőzni, márpedig itt sok információhoz tudjuk egymást is és másokat is hozzájuttatni. Proaktív időbeni összeállítását is itt láthattam, szerintem minden RP kamuját megdönti és kész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Nem kizárt, hogy Róna Péter orra előtt valamelyik prominens elhúzta a mézesmadzagot, ami nem a pozícióval járó pénz miatt, hanem a rang miatt lehet vonzó számára, mert ekkora mentális változás nyomós ok nélkül nem következik be.
    Tavasszal kiderül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  40. Lehet , hogy rossz a memoriam de amig megvolt a forint vedosav nem volt rossz deviza adosnak lenni! Eltorolte az MNB! Utana lett a forint a spekulansok martaleka! Nem vagyok kozgazdasz de itt valami fishi .szerintem ez a deviza adossag masrol szol mint gondoljak az emberek! Magas svajci uzsora kamatokat miert engedtek? 7-12% -ra? Kozben tul is fedeztek ! Rona kulonben erdekes gondolkodasu egy fazon de nem ertem mit akart igazan . Forint hitel kamata kifizethetetlen volt egy normal vallalkozonak v maganszemelynek. Kartellben magasan tartottak a kamatokat a bankok mind egytol egyig! Realiis kamatlab a chf – nel 4% max! Dollarra 5%! forintra 8%! Eurora 4%! Kezelesi dijak , arfolyam szamolas szinten lehuzasrol szolt, kozjegyzoi dijak szinten elviselhetetenek voltak! Kozjegyzok limitalasa veresnyellenes! Ezert raboltak azok is! A piac szelektalt ha hagytak volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Csak azt tudom: 1989-ben 1 osztrák Schilling 4,50 Ft. volt, míg egy NSZK. Márka 37 Ft.
    Ma ha lenne Schilling vagy 110 Ft.lenne, a Márka meg /Euró lett/ most 280 Ft. körül jár?
    Eddig minden kormánynak csak a maga zsebe felé hajlott a keze!
    Amit viszont a jelenlegi kormány tesz, az túl megy mindenen!!
    Hová tűnik el ez a rengeteg állami bevétel? Mert semmi nem fejlődik, csak tönkre megy és eltűnik, mint ahogyan lassan a demokrácia és a kisember magántulajdona!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Áder pávatánca a választási törvénnyel 2012. december 6. csütörtök | AN

Nem lehet más az LMP 2012. november 26. hétfő | AN

Bajnai nem csalódott az LMP-ben 2012. november 20. kedd | AN

A Fidesz emberei nyertek az LMP-ben 2012. november 18. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos