Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem lehet más az LMP 2012. november 26. hétfő 19:31 | AN

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem lehet más az LMP

Budapest – Megoszlanak a vélemények, hogy Schiffer András, az LMP tulajdonosa, ostoba vagy ügynök, a végeredmény ugyanaz: egy támogatás nélküli szélkakas párt, amely szavaiban ellenzéki, tetteiben Orbán szekértolója. Kudarcot vallott a párton belüli ellenzék próbálkozása arra, hogy Schiffer kezéből és a szalonképtelenségből kiragadják a se színe, se szaga pártot. Újra Schiffert választották frakcióvezetőnek (ez a párt vezetésével azonos funkció), így újra formálissá vált a tényleges állapot: az LMP nem lehet más, mert ez Schiffer pártja. Orbánnak megmaradt a Jobbik mellett a másik szatelitpártja is ezzel, amely megpróbálja az új pártképződményeket is az álellenzékiségbe szervezni, az MSZP-t pedig rávenni arra, hogy ismerje el: Orbán Viktornak van igaza, ők a demokrácia ellenségei, és számolják fel magukat.

Schiffer, aki az LMP 2010-es parlamentbe jutásától egészen 2012 januári lemondásáig már betöltötte a posztot, a zárt ülés után nem mondta meg, hogy pontosan hányan szavaztak rá a titkos voksoláson, természetesen a “lehet más a politika” jegyében. A tisztségért egyedüli jelöltként induló politikus (ez csak a Hazafias Népfrontban és a Fideszben szokás) közölte: ő nem szavazott önmagára és tudomása szerint csak egyvalaki voksolt ellene. Ezzel Schiffer azt állította, hogy csak ő maga szavazott maga ellen. Ez az eljárás pontosan kifejezi azt a megbomlott agyat, amely Schiffer fejében van: elvállalta a posztot, de maga ellen szavazott. Ugyanakkor Rákosi elvtársként közölte, hogy senki nem szavazott ellene.

Az a cél, hogy a frakció megvalósítsa azt a stratégiai irányt, amelyik mellett a párt kongresszusa “elég nagy többséggel döntött” – ismertette az Ész az elképzeléseit. Az LMP-nek az a feladata, hogy a következő másfél évben ne saját magáról beszéljen, hanem arról, hogy 2014-ben “Orbán Viktor távozása után ebben az országban hogyan lesz több munkahely és kevesebb korrupció” – jelentette ki. Ez magyarra fordítva azt jelenti, hogy mindenki fogja be a száját a pártban, természetesen ugyancsak a “lehet más a politika” jegyében. Schiffer úgy fogalmazott, hogy a következő egy-két hónapban kemény munka vár rájuk, mert “kezelniük kell a párt belső feszültségeit” és olyan pályára kell állítaniuk az LMP-t, hogy az egy választható, kormányképes alternatívaként jelenjen majd meg. A belső feszültségek kezeléséről vannak más elképzeléseik az LMP tagjainak, akik egyszer már lemondásra kényszerítették Schiffert, aki autokrataként és féleszű módon irányította és gyötörte a pártot.

Schiffer azt mondta, hogy először párton belül tárgyalásokat kell kezdeniük. Kijelentette, hogy ezentúl a 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalommal folytatni szeretné a nyáron elkezdett egyeztetéseket, az MSZP-vel pedig “el kell kezdenünk beszélgetni arról, hogy hogyan látjuk az alkotmányosság helyreállításának esélyeit Magyarországon”. Az eddigi megnyilvánulásai szerint az alkotmányosság helyreállítása az lenne, ha az MSZP önként feloszlatná magát, és az egész ország olyan lenne, mint az LMP, a jelenlegi állapothoz képest azzal a különbséggel, hogy Schiffer helyet cserél Orbánnal, és átveszi a Jobbik informális irányítását is.

Schiffer szerint az irányítása alatt szektaként működő LMP két hete elfogadott kongresszusi határozata “kemény mondás, viszont hagy mozgásteret”. A kongresszus a jelenlegi parlamenti erőkkel zárta ki a választási együttműködést, az Együtt 2014-ről annyit mondott ki a határozat, hogy “együttműködés, tárgyalás igen, csatlakozás nem” – közölte. Ez mutatja is a párt demokratikus érzékét és az álnoksághoz való bensőséges viszonyát. Az LMP számára kitüntetett feladat, hogy felújítsa a párbeszédet a szakszervezetekkel, amelyik “megbicsaklott” a népszavazási kampány során – tette hozzá. Ez a mondat arra utal, hogy fideszes tartótisztjei azzal bízták meg, hogy szerelje le és bénítsa meg a szakszervezeti mozgalmakat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +24 ( 26 szavazatból)
Nem lehet más az LMP, 4.9 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. Akinek még eddig voltak illúziói az LMP-vel kapcsolatban, azoknak azt javaslom, hogy sürgősen józanodjanak ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (39 szavazatból)
  2. Miről akar beszélni ez a egoista barom?A párt belső feszültségeiről? Amit ő generál?Vagy hogy kormányképes alternatívák lennének? Köhög a bolha!
    Az alkotmányosságot a 4K-s Leninnel akarja megvitatni? Meg van ez zakkanva???
    “Normális” LMP tagok! Fékezzétek meg ezt az elszabadult hajóágyút időben, mert lejárat mindannyiótokat!
    Ki kell venni a kezéből a pártot, mert ez ugyanazt csinálná kicsiben, mint Orbán, meg a jobbik nagyban!
    Akinek esze van, az menekül abból a pártból!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (35 szavazatból)
  3. lmp, vagy nlmp, nem mindegy? :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  4. levelet küldtünk Karácsony Gergely-nek.. várjuk a választ… nyomj a megosztásra, ha téged is érdekel:

    Tisztelt Képviselő úr!

    A mai napon a Debreceni Egyetemen tartott – nem sajtónyilvánosa – beszélgetésével,előadásával kapcsolatban lenne néhány olvasóinkat és a közvéleményt is bizonyára érdeklő kérdésünk:

    Forrásaink szerint Ön úgy fogalmazott:

    - “Jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt, és irtózok is tőlük már esztétiakilag is….”

    - “Azért támogattam az együttműködést az Együtt 2014-el, hogy ne Bajnai Gordon legyen a miniszterelnök, és kihúzzam a szocik seggéből az összefogást.”

    - “A Jobbikkal nem működhetünk együtt, de vannak területek amiben 1 perc alatt meg lehetne egyeznünk velük”.

    Tisztelettel érdeklődnénk, hogy ezeket a kijelentéseit vállalja-e, és amennyiben igen, kíván-e hozzá bármilyen kommentárt fűzni.

    Köszönettel,

    Egyenlítő Blog
    ———————————————————————————————————–
    Hát ha ez igaz, nincs mit hozzáfűzni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (49 szavazatból)
  5. nekem sem szimpatikus az lmp döntése, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem schiffer egyedül szavazott a csatlakozásról, és az frakcióvezetőségre. a kongresszus döntött a kérdésekben, és a többség schiffernek szavazott bizalmat.
    érthető, hogy ez nekünk nem tetszett, de egy demokratikus döntés volt, tiszteletben kell tartanunk.
    ráadásul 2014 még messze van, fordulhat még addig a kerék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (21 szavazatból)
  6. Schiffer egy megátalkodott.Az erőt a bátorítást a Fidesztől és a Jobbiktól szerzi.Nem megegyezni, bomlasztani akar.Ez az én véleményem. Ő biztos abban , hogy a Fidesz rezsim uralmon marad.Aztán majd megkapja méltó jutalmát a párt. Csuti törpe sosem marad hálátlan, már ha úgy sikerülnek a dolgok ahogy szeretné.
    Karácsony /a sumák alak/ kijelentése sokat mondó.
    Jobban utálja a szocikat mint a fideszt.Tiszta beszéd. Most már tudjuk mit lehet várni ettől az üde zöld párttól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (26 szavazatból)
  7. A fidesz-elmúltnyólcév pártnak már van

    -SS tagozata a jobbik személyében

    -jobbközép-liberális(?) tagozata az lmp személyében

    -már csak egy szocialista tagozat hiányzik, és az fideszes szóhasználat szerint nemzeti szocialista lesz

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  8. Engem ez az egész &ar már nem érdekel! Görcsbe merevedik a gyomrom és hányingerem támad ettől a csürhétől, amelyik értelmiséginek meri vallani önmagát! Fuj !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  9. Shiffer mániás mint orbán. Az betegség szinten határos az a flusztráltság amit a felmenői miatt érez! Az elmebetegek megszállott erejével agitált, járta az országot amióta elvesztette a párt vezetését és hangolta a helyi alapszervezeteket, hogy visszakerüljön a vezetői posztra. Becsapta az embereket mert mindenhol azt hazudta, hogy orbán megdöntése a cél. Ez az ember soha nem fogja a nép és az ország érdekeit képviselni, a démonai ellenében. Kétségeim vannak azok józan ítélőképességében akik még most is elhiszik, hogy valóban szembeszáll orbánnal és a nácikkal amikor minden megmozdulásával, tettével őket szolgálja. Csak egy olyan tettet idézzen fel valaki amikor kellemetlenséget okozott orbánnak miközben egyfolytában hülyíti a követőit, hogy a demokrácia és orbán eltávolítása milyen fontos a számára. Ha ez a párt nem szakad fognak még szégyenkezni azok akik mögé sorakoznak megnehezítve az ország kiszabadítását a zsarnokság alól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  10. Lófarok Más a Politika, Mama!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  11. Szaporodnak a fírgek, Torgyán tata után szabadon:eljött a fíreg írtás edeje!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  12. Teljesen egyértelmű: kevin is egy fideszes bér kommentelő.
    jogászka, cicamic,moment,figyelő …..stb.Szép kis bagázs.
    kevin 20:21. Elemezgessétek kicsit. Tanulságos!
    ” Igy irtok ti “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  13. topi mackó
    Van szoci tagozat is : gazsó,szűrös,pozsgai , csintalan, warsakovszky.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  14. Jobban tenné, ha Schiffert inkább megnősülne, családot alapítana, ami ellen igencsak tiltakozik, ha jól emlékszem egy tv-beli nyilatkozatára.
    Talán családból másképp látná azt a szana-szerte-szét kommunikációját és pártolását, amit most egyértelmúen bebizonyított: ny@li orbánéknak, hiszen így megmarad az LMP és a JÓ PARLAMENTI FIZETÉS minden egyéb sok forinttal megtetézve.
    SCHIFFERT ELÁRULTA A PÁRTJÁT, A MANI, MANI, MANI……. jó ha van neki és és MEGÉLHETÉSI POLITIKUSSÁ VÁLT !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  15. Barry1
    Kevin szerintem LMP-s, aki jelen is volt.(Talán lényegtelen is, ki milyen szimpatizáns, ha a véleménye elfogadható.)
    Olvasd el újra, mit írt:
    “a kongresszus döntött a kérdésekben, és a többség schiffernek szavazott bizalmat. érthető, hogy ez nekünk nem tetszett, de egy demokratikus döntés volt, tiszteletben kell tartanunk.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  16. kedves barry, proaktiv!
    attól, hogy más véleményt fogalmazok meg, mint a cikkíró, még nem vagyok sem fideszes, sem lmp-s. a demokrácia azonban nem azt jelenti, hogy csak azt a döntést fogadjuk el, ami nekünk is tetszik. én is jobban örültem volna, ha a zöldek csatlakoznak az e2014-hez, de másképp döntötTEK (nem schiffer egyedül). lelkük rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  17. kevin
    Akkor a demokrácia alapján ,fogadd el ,hogy nekem az a véleményem:
    Te egy provokátor vagy . Slussz passz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  18. Akik látták a tv-ben azokat a képsorokat, amelyek akkor készültek, amikor Schiffer András az újraválasztását követen kilépett a teremből, azoknak nem kerülhették el a figyelmüket azok az árulkodó jelek sem – önelégült, sunyi mosolya, mimikája -, amelyek – valamiféle fordított Szondi-tesztként – gesztusaival meg a verbális megnyilatkozásával kiegészülve személyiségének pregnáns tükörképeként avatott lélekbúvárok számára akár egy jellemrajz alapanyagául is szolgálhatnának…

    S az, hogy ez az ember az LMP meghatározó, emblematikus figurája lehet, a pártot/frakciót is (le)minősíti…

    Úgy tudom, Karácsony Gergely felvállalta mellette a helyettesi szerepet, s ez – még a debreceni elszólásai nélkül is – újfent igazolja , hogy ő is csak egy foltja az LMP schifferes zsákjának…

    Vannak, akik ezt a konlomerátumot ilyen-olyan jelzősallangokkal – öko-, zöld, liberális… – igyekezne pártszerűvé cicomázni, de nekem ezek a sugallatok piszkosul nem jönnek be. Ha pl. valami zöldségük van is, az számomra leginkább/legfeljebb az ideológiájuk hamisságának és idiotizmusának, azaz – en bloc – éretlenségüknek a jele.
    Mindig úgy véltem, hogy ez a párt az ellenzék körében csupán egy fideszes taposóakna. A legújabb fejlemények nyomán pedig még jobban megerősödtek bennem azok a rémképek, amelyek szerint ez a társaság a hatalomért cserében a legkisebb skrupulus nélkül – akár a Jobbikkal is társulva – felvállalja majd a vazallus szerepet…

    S ha Bajnaiék továbbra is afféle kitüntetett szerepet szánnak az LMP-nek, mint amilyenre az elsőkénti felkérésük utal, nekik annyi, de nekünk is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  19. azt hiszem, kissé túl gyorsan és könnyen ítélkezel, de te tudod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  20. sajnos válzatlanul nem értem, hogy a cikkíró miért nem a teljes nevével követi el a legújabb írását.
    Én nem tetszésem jeléül írtam levelet az LMP-nek, amiben elmondtam (lertam) azt a meggyőződésemet, hogy jobb lett volna “engedékenyebbnek” lenni Bajnaiékkel, szinte azonnal válaszoltak, mégpedig tisztességesen. Nem változtattam meg most sem a véleméyem, de ami ebben az írásban és a kommentekben folyik, számomra sokkal ijesztőbb, mint maga a “sátán Schiffer”, Ócska összeesküvés elmélet, ráadásul a régi ,ismert szemrehámyásokkal tele, “miért nem bújik velünk egy ágyba az orbán ellen az LMP?” És jön a bödületes konkluzió, “azért mert az oirbán kegyeltje.
    Jézus, tényleg ennyire hülye itt mindenki? Szegány Hajós Anadrás, most már értem, hogy a vele együtt ülő ddemagógoknak (Gálvölgyi, Farkasházy, ) miért nem sikerül elmagyaráznia, hogy mi is a hiteleség. Borzalmas, hoygyitt is ennyi ész nélküli, érzelmi politizáló van….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  21. kevin
    Ez az Orbán 2.0-ás halvány verzió tanult Orbántól, és UGYANAZT a “demokratikus” taktikát alkalmazta, mint Fodorék ellen Orbán, amikor kipaterolta őket a Fideszből.
    Tehát meséld már el szépen, hogy mitől demokratikus egy döntés, amit a gyerekekkel jelen levő pestiek távozása után (egy KÉT NAPOS konferencia első éjszakájára időzítve) ezt kihasználva hoztak a vidéken nem is mérhető, főleg fővárosi pártocska vidéki küldöttei?? A szavazóik 2/3-ának az akarata ellenében?
    Azt meg, hogy Karácsony nem Fodor, az sajátszájúlag mondta el az őszöd nem öszöd nem kapsz más beszédében. Te még komolyan tudfsz venni egy pártot, ahol még a liberálisabb szárny is jobban utálja a (mindvégig demokrata) Mszp-t mint a (fasiszta rendszert építgető) Fideszt?
    Aztán csodálkozol hogy téged is csokisnak neveznek ezért. Én jóindulatú vagyok, amikor csak simán lehülyézlek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  22. butatojás
    Nem baj, csak szokjanak a Lófarkot Más a Politika Mama párt tagjai és Schiffer szimpatizánsai ahhoz, hogy a többség így áll az éretlen narancshoz. Ami ráadásul már ilyen állapotban is hajlamot mutat a barnulásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  23. kekec
    azért tisztázzuk, hogy a konferencia alatt nem schiffer volt a frakcióvezető, ergo nyilván nem ő szervezte így.
    különben pedig kicsit fura ez a kettős magatartás.
    az lmp döntése előtt mindenki a demokratikus ellenzék részeként tekintett a pártra, de ha már számunkra kellemetlen döntést hoztak, akkor már mindegyikük orbán láncos kutyája, fideszes kém, és nem mellesleg skizofrén?
    ja, és nem az lmp utálja az mszp-t, hanem karácsony, ne csúsztassunk.
    a lehülyézést pedig egyszerűen nem értem. szeretnék továbbra is úgy tekinteni erre a honlapra, mint értelmes, demokratikus gondolkodású emberek virtuális találkozóhelye, akik -ha nem is értenek mindig egyet- nem kezdenek személyeskedni. (én sem hülyéztem le itt senkit, és nem is fogok)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  24. Az LMP (Schiffer elmondása szerint) egyedüli vezetője szeretne lenni annak a politikai törekvésnek, amelyik az Orbán-kormány leváltását tűzte ki feladatául.
    A probléma ott van, hogy az LMP-párt erre nem alkalmas !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  25. Olvastam:
    Karácsony Gergelynek is meg van az őszödi beszéde, igen fájlalja, hogy kiragadták a szavait…..Ja, ez mással is megesett, akkor most ő következik az amortizálásban?
    Az LMP-sek a Fidesz és a kaparj kurta között léteznek!
    Hát itt a vége, Bajnainak sikerült tisztáznia az álláspontjukat és az üléspontjukat is. A szavak már nem segítenek, a tettiek beszélnek! Ennyi volt!
    Ha nem látják, hogy milyen helyzetben van 4 millió ember és az ország és arra mi a megoldás, pl. a Köz(gép)társaság további országrombolásának a megakadályozása, akkor nincs miről beszélni velük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. Senkienk nem ártana a Bajnaitól tanulnia például a türelmet, az okos érvelést, a csendes elszántságot, azt, hoyg nem eleve rosszat feltéteelzek a másikról, ha nem akar azonnal (egy esetleges elkapkodott invitálá miatt) összeállni, sőt még azt a politikai szándékot is megérti (szerintem) hogy jobb pozicíóból próbálnak a Schifferék indulni egy esetleges (remélhetőleg létrejön) összefogáshoz.
    Egyébként pedig kedves ultrabalosok és rémüldözők! Tessék már végig emlékezni és átgondolni, hogy milyen rossz húzásai voltak az MSzP-nek, no meg a DK-nak is. Mit csinált Szabó Rebeka ő az LMP-es) és miket művelt uyganakkor a Tötrök Zsolt? (pgácsát osztogatott arany papírtálcán, s bent a Kálmán Olgánál konfettis petárdákat robbantottt, ez bizony az infantilizmus teteje,Hát kérem ég és föld. No meg nekem tetszettek az akcióik is, pl. odaláncolás, meg lecsücsülés, (a Közgép üzelmeiről a nevüket először az LMP-től hallottam) , a Parlament előtti csücsüléskor pedig Gyrcsány azonnal rájuk ugrottt a Lendvai Ildikóval együtt. Röhejes, röhejes volt akkor is, amikor Miskolcon beköltözött családokhoz és ha valaki nem vette volna észre, ott igazán megértőnek azokkal akart mutatkozni, akik hágyrogtak a becsapott (és betrelepítet) cigányok miatt. Nem annak járt után, hoyg kik is voltak azok az ügyvédek és egyéb ügyeskedők, akik behúzták a csőbe a cigányokat, vagy nevezzük fizetni nem tudó lumpeneket…
    Egyébként a Schiffer valóban mindig elég logikusan érvel, érdemes hallgatni és talán gondolkodni is azon, amit mond, hallom már az érveket, hogy ő hozta ránk a Sólyom ászlót, de mindenki emlékezhet a Szili Katalin nevű nőszemélyre, akit pedig az MSzP akasztott volna a nyakunra….Hát ezt illene nem elfelejteni. S annak idején a zMszP nem volta hajlandó semmilyen kompromisszumra a köztársasági elnök személyét illetően.

    Nekem, ha mindenképpen választani kéne, ezerszer inkább Karácsony Gergő, Dorosz Dávid, Szabó Rebeka, Vágó Gábor, s akár Schiffer is, mint például Szekeres, vagy mondjuk Török Zsolt.
    Egyedül a Kunfalvi Ágnest cserélném el az Osztolykánra, őt sajnos néha felkészületlennek tartom.
    EGYÉBKÉNT VÁLTOZATLANUL A BAJNAI FÉLE CSOPORTNAK SZURKOLOK!!!!
    jÓ LENNE, hA MINÉL ELŐBB PÁRTTÁ ALAKULNAK, MERT ELŐBB-UTÓBB ÁTALAKÍTJÁK A HATALMASOK A VÁLASZTÁSI TÖRVÉNYT ÚGY, HOG EGYEDÜL A FIDESZ INDULHAT A HAZAFIAS NÉPFRONTTAL EGYETEMBEN A KÖVETKEZŐ HARMINC ÉVBEN.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  27. http://atv.hu/videotar/20121127_intrikak_es_machinaciok_mergezik_az_okopartot
    Nem igazán voltattak, vannak illúzióim, de azért ennél azért erősebb gerincességet vártam! Tudom, ostobaság volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Feltételezve, ha netán Orbán valamilyen trükkös módon egy, egy milliárdot juttatott a két úriembernek akkor bizony lehet más a politika…
    Ki tudja mi folyik a kuliszák mögött.
    Ilyen nagy összegek esetén kérdés ki tud ellenállni…
    Mert ismerjük el Orbán igen bőkezű a támogatóit illetően.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. kevon
    Ha téged jobban sért, ha lehülyéznek, mintha fideszes bérkommentelőnek neveznek, akkor bocsi. Te már csak jobban tudod, hogy neked mi a sértő.
    Én nem vagyok tájékozott a Lófarkat Más a Politikai bélügyeiben, ezért elfogadom az ottani véleményeket. Nevezetesen: a távozókét.
    “Kedden derült ki az is, hogy Ertsey Katalin, az LMP országgyűlési képviselője felfüggeszti párttagságát, a frakciótagság ügyében pedig még nem döntött. A képviselő a párt tagságának levélben jelezte szándékát. Az MTI értesülései szerint a képviselő a levélben úgy fogalmaz, hogy a hétfői frakcióelnökségi szavazás miatt jutott erre az elhatározásra. Magyarázatként azt írja, hogy a választás “az ocsmány politikai alkuk és kontraszelekció diadala volt”.
    http://hvg.hu/itthon/20121127_rona_peter_elhagyja_az_lmp_t#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_11_27

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. bocs – kevin
    telekis
    Leginkább Schiffer erre nem alkalmas. Rá aztán nagyon illik a “Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka” mondás.
    butatojás
    Nos, meg tudtál lepni, pedig azt hittem Gyurcsány ügyben már minden kifogást hallottam. De azt a szemére vetni, hogy nem kezdett tényfeltáró újságírásba vagy nem végezte el a nyomozó ügyészség munkáját az avasi manipulációk ügyében – az nóvum. És juszt sem fogom védeni az Mszp-t, igen erős szavakkal emlékezett meg róluk Orosz József a Gréczy blogon. Érdemes elolvasni
    http://www.facebook.com/greczy.zsolt/posts/2584254583002?comment_id=2187013&notif_t=feed_comment

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. Nem az a kérdés, mit mond a Kongresszus, hanem mit mondanak majd az LMP választói, az LMP-re szavazók. A párt „politikája” eléggé zavarossá és harmat gyengévé vált – Schiffer meg egyébként is csak a szocikkal keménykedik, a Fidesszel szemben pedig anyásan gyengéd.
    .
    Nem hinném, hogy ilyen Fidesz ellenes hangulatban az LMP választók visszaigazolják majd Schiffert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Ez is lmp-ről szól:
    “Csonka Beáta
    Gréczy Zsolt
    Azok után, ami az LMP-ben folyik – széthúzás a pártban és a frakcióban, Erstey Katalin sajátjait ekéző nyilatkozata, Róna Péter sértett emigrációja – különös lenne, ha bármelyik közvélemény-kutató az LMP-t a DK elé mérné. Azt a DK-t amely sikeres akciókat hajt végre, mentes a belső villongásoktól és két polgármesteri pozíciót szerzett. Ha mégis ez történne, kéretik hangosan kacagni.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Katalin
    Nekem a “szélfútta cédulák” óta nincsenek illúzióim velük kapcsolatban. Eleve az volt a véleményem, hogy az LMP Orbán lepkehálója az elszabadultan repkedő liberálisok befogására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. “Róna Péter lemondott LMP-s pozíciójáról és elhagyja az országot – értesült a Nol.hu blogja, az Eztígyhogy blog. Kedden felfüggesztette LMP-s párttagságát Ertsey Katalin parlamenti képviselő is.”
    http://hvg.hu/itthon/20121127_rona_peter_elhagyja_az_lmp_t#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_11_27
    .
    Róna Péter távozása ékes bizonyítéka, hogy Magyarország kultúrlénynek már nem lakható. A korábbi döbbenetet sok-sok küzdelem után EMA (Eva Maria Amichay) távozása váltotta ki, majd Kertész Ákos döntése követte, Róna Péter a harmadik. Ki lesz a következő?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. Schiffer András tapasztalt ügyvéd létére komoly bizonyíték nélkül jelentette fel név szerint Gyurcsány Ferencet Sukoró ügyben, amelyet az ügyészség nem tudott még egy rosszul összetákolt vádirattal sem alátámasztani. Gyurcsány hamis vád miatt büntető eljárást kezdeményezhetne ellene, ő tudja miért nem teszi. Ez a cselekmény akár 3 évi börtönnel is sújtható. Tapasztalt, jogi praxissal rendelkező ember ismeretlen tettes ellen tett volna feljelentést, hogy elkerülje a hamis vád lehetőségét. Bizonyíték nélkül Schiffer csak azért vállalhatta, hogy név szerinti feljelentést tesz, mert anélkül a választás kimenetelének befolyásolására kevésbé lett volna alkalmas, és biztos ígéretet kaphatott, hogy megvédik a viszont támadástól, nem eshet semmi bántódása.
    Pl. egy II. Semmisségi Törvénnyel, mint a 2006-os államcsíny kísérletbe belerángatott csőcseléket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. wintermantel
    Remélem,csak tetteted ,hogy ilyen naiv vagy . Rendesen ki lett fizetve ez a RÉM
    szimpatikus ember. Kapott egy csomó kopogtatócédulát,ezt még a hülye is tudja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. proaktiv

    Azért Róna Pétert ne hasonlitsd Kertész Ákoshoz. Ez még viccnek is rossz!
    Nyugtass meg,hogy kaptál valami cukorkát………..!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. csacsicska

    Ez a hülye Karácsony még bele is mondta a mikrofonba,hogy ő jobban útálja a szocikat,mint a fideszt,a jobbikkal néhány kérdésben meg percek alatt meg tudna egyezni. És EZ még jobb mint a sifer !! (nyugi, direkt irtam igy!)
    És ,ahogy magyarázkodott ma reggel az ATV-ben!!
    Pont olyan volt mint gyöngyösi sturmbannführer.Jézusom,mi van itt! Tiszta diliház!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Tisztelt Barry1
    Nagyszerű kommented ismét !!
    ++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Barry1
    “Róna Pétert ne hasonlitsd Kertész Ákoshoz.”
    .
    Nem kettejüket hasonlítottam egymáshoz, hanem a döntéshez vezető hasonló szituációt. Róna Péterben ne a pár nap óta kereszttűz alá vont – és láthatóan megviselt – embert lásd, hanem az évekig kimondottan hasznos tippeket adó értelmes pénzügyi szakembert, aki jómódú nyugdíjasként – önként és anyagi függetlensége tudatában – eljött ide megváltani az országot az adóssághalmaz csapdájából.
    Közben rájött, hogy nem lehet, mert a hazája a vesztébe akar rohanni, vagy csak oda kormányozzák, és mások ezt elnézik, vagyis hagyják. Tudta, mi az ellenszer, de a kormányzó politikai elitet – egyiket sem! – egyáltalán nem érdekelte semmilyen optimális megoldás, mert riválisnak tartották.
    Te mit tennél a helyében, ha ki sem mondhatsz kritkát, nem hogy tehetnél valamit, a testi épséged veszélyeztetése nélkül?
    .
    Az alapeset azonos, Kertész Ákos is önvédelmi okból hagyta el az országot. Nem a két érintett fél összehasonlítására céloztam, hanem a szituáció hasonlóságára: a számukra élhetetlenné vált országból mindketten a menekülést választották. Tarthatatlan helyzetben pl. Bartók Béla is önként távozott. Ok és okozat mindig szorosan összefügg, bárki is hozza meg a döntést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Proaktiv

    A szitu és az alaphelyzet ég és föld!!!+megváltani az országot? Könyörgöm,
    Schifferrel? Ez valami vicc? Hol a kandi kamera?
    kedves proaktiv . Gondold át még egyszer:Szépen kérlek! Na, a kedvemért!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Barry
    Jópofa vagy, de azért gondold idézőjelek közé: “megváltani az országot” az adóssághalmaz csapdájából.
    Így gondoltam, fogalmam sem volt, hogy valaki félreérti és szó szerint veszi a megváltást.
    .
    Róna jóval több éve van Magyarországon és régebben szólalt meg a nyilvánosság előtt, mint Schiffer a politikai porondon. Róna Péter – az országban egyedülálló – zöld irányultságuk miatt foglalkozott velük, de nem sejtette, hogy az LMP-ben egy a zöld: a fülük. Már tudja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarország túszul ejtette magát 2014. április 7. hétfő

Kétharmaddal győz a Fidesz 2014. március 6. csütörtök

Nem vizsgálják a trafikmutyi fideszes szálait 2014. január 2. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos