Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bajnai nem csalódott az LMP-ben 2012. november 20. kedd 3:19 | AN

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bajnai nem csalódott az LMP-ben

Budapest – Bajnai Gordon szerint az LMP által képviselt értékrendnek helye van az általa fémjelzett Együtt 2014 mozgalomban. A visszautasítás után egyelőre mások megkeresésével nem próbálkoznak, nincs is esélyük arra, hogy másokat bevonjanak a Szigetvári Viktor által mesterségesen összetákolt koncepcióba. Bajnai Gordon e koncepció alapján nem a baloldalon keresi az összefogást, hanem a mérsékelt jobboldalon, ahol nincs jelentős számú szavazó. A bizonytalanok azok, akik a baloldal pártjaival nem elégedetlenek. Az ő megerősítésük sikeresen mozgathatná meg az Orbánt elutasító tömegeket, nekik azonban meg kell mondani, hogy baloldali vagy jobboldali pártba hívják őket. Szigetvári Viktor stratégiája egyelőre a zsákutca végét mutatja.

Bajnai Gordon szerint az LMP által vallott értékeknek helyük van az Együtt 2014 választói mozgalomban, akkor is, ha az ökopárt nem csatlakozik hozzájuk. A Haza és Haladás Egyesület elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, hogy most a párt nélküli választók megszólítása a feladatuk, és jövő tavasszal jöhet el az ideje annak, hogy más ellenzéki erőkkel tárgyaljanak. Miután az LMP visszautasította őket, és egy teljesen téves választási koncepció miatt a baloldal felé nincs mozgásterük, nem is választhatnak mást. Csakhogy az Együtt 2014 és ezen belül a Milla és a Szolidaritás támogatói a baloldal helyüket kereső szavazói, az MSZP és a DK helyüket kereső szimpatizánsai, és a párttal nem rendelkező baloldali szavazók. A baloldaliakon kívül ennek a mozgalomnak nincsenek mérhető támogatói és nem is lesznek.

Az LMP kongresszusa a hétvégén döntött arról, hogy a párt nem csatlakozik az Együtt 2014 mozgalomhoz, de felhatalmazást adott arra, hogy képviselői megkezdjék a tárgyalást az együttműködés más formáiról, amely csak egy kompromisszumos szöveg, valóságos tartalma nincs. Bajnai Gordon erről azt mondta, hogy számára nem egyértelmű az LMP döntése, mivel a pártot nem csatlakozásra kérték fel, hanem arra, hogy tárgyaljanak a csatlakozásról. Ez viszont így nem igaz, noha a csatlakozás feltételeiről nyilván tárgyalni kell, de azokról csak az tárgyal, aki csatlakozni akar.

A volt miniszterelnök szerint tiszteletben tartják az LMP határozatát, és azt mondta, ha az LMP mégis akar tárgyalni, azt nyilván jelezni fogják. Bajnai szerint az LMP-nek az a szárnya, amely felülkerekedett, az vagy azt gondolja, hogy egyedül is képes leváltani a jelenlegi kormányt, vagy más forgatókönyvben gondolkodik. Arra nem lát esélyt, hogy bármely ellenzéki párt egyedül képes legyen legalább két és fél millió szavazót megnyerni. Ez az adat Szigetvári Viktortól származik, akinek a stop.hu-n megjelent interjújában hangzott el néhány nappal ezelőtt. Ez arra utal, hogy a Gyurcsány Ferenc kommunikációjával egyszer már nagyot bukott Szigetvári áll a máris kudarcot vallott Együtt 2014 koncepciója mögött.

Bajnai Gordon arról is beszélt, hogy minden értetlensége ellenére nem csalódott az LMP döntése miatt, szerinte a kongresszus színvonalas elvi vita után határozott, és a történtek azt mutatják, hogy van gerincük a győzteseknek is, és a veszteseknek is. Arra a felvetésre, hogy a csatlakozást ellenzők nagyrészt épp az ő személyével magyarázták elutasításukat, Bajnai úgy reagált: álvitának tartja ezt, mert nem azt kérték az LMP-től, hogy álljanak be mögé, hanem azt, hogy álljanak a három alapító – az általa vezetett egyesület, a Milla és a Magyar Szolidaritás Mozgalom – mellé. Ez a válasz azonban megkerülte a kérdés lényegét: Bajnai Gordon ezzel nem válaszolt arra, hogy az LMP az ő személyére hivatkozva nem csatlakozott hozzájuk, miközben a volt miniszterelnök azt állítja, hogy ennek az őt elutasító LMP-nek az értékrendjére szüksége van az általa fémjelzett szövetségnek.

Bajnai Gordon arról is beszélt, nincs itt az ideje annak, hogy újabb szervezeteket hívjanak meg az Együtt 2014-be, az LMP esetében is csak a kongresszus közelsége indokolta ezt. A szervezetet nyilván demoralizálná, hogy pillanatnyilag a fontosabb pártok közül senki nem csatlakozna hozzájuk, a mérsékelt jobboldalon nincs senki, akihez fordulhatnának, illetve a szövetségben a Milla visszautasítaná, hogy például Gyurcsány Ferenc pártját meghívják. Az Együtt 2014 viharos indulása ezzel megtorpant, és a Szigetvári Viktor által felépített mesterséges tákolmány omladozni látszik. Bajnai Gordon visszatérését nagyon pozitívan fogadta a közvélemény, de ahova Szigetvári kampánystratégiája őt vezette, az hamar a senki földje lehet.

Bajnai Gordon szerint jövő tavasszal jöhet el az ideje annak, hogy más, “meghatározó ellenzéki erőkkel” is tárgyaljanak. Addig mindenkinek tennie kell a dolgát, így az Együtt 2014-nek meg kell szólítania a ma még párt nélküli, de változást akaró választókat – mondta.

Nincs is nagyon más választásuk. De ahhoz világossá kell tenniük, hogy baloldali vagy konzervatív jobboldali párt mögé várják a választókat. Ennek lebegtetése nem célravezető és nem is tisztességes.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 21 szavazatból)
Bajnai nem csalódott az LMP-ben, 3.9 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Újabb jó cikk.
    Egy kérdés, ugye ez “végét” akart lenni? Jó lenne javítani.
    “a zsákutca vágát mutatja.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  2. Nekem ez a forgatókönyvem:
    http://nepszava.com/2012/11/velemeny/bujak-attila-nem-lehet-mas/comment-page-1.html#comment-230317

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Az LMP mai viszonyát az Együtt2014-hez legérthetőbben Róna Péter fogalmazta meg. Önmagában ez az álláspont akár még elfogadható is lehetne.
    Azonban az elutasítás “túl jól” sikerült akkor, amikor az ország mentálisan romokban hever, és sokan várják az összefogás megvalósulását.
    Hiba volt, hogy az LMP csak magára gondolt. Pontosabban, kár hogy nem vette észre az összefogásban egyébként neki is fennálló lehetőséget arra, hogy egy erős párt válhasson belőle.
    Pofára esett azzal, hogy így az E2014-mozgalom elfordult tőle.
    Még nagyobb baj, hogy a népnek továbbra is keresnie kell saját lehetőségét annak érdekében, hogy az Orbán-rezsim leváltása tuti-megtörténjen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  4. Ha elfogadjuk azt az elvet, hogy a ‘Langyosakat kiköpi az Isten’ azaz csak bal- és jobboldal létezik, és nincs oldalválasztó pártsemleges tömeg középen, akkor igazat kell adni a cikknek. Ha azonban ott mégis van tömeg, akkor egy centrista elképzelésnek lehet jövője. Ha meg sem próbálják, ki sem derülhet.
    Baloldalon éppen elég nagy a választék Thürmeréktől a 4K!-n és az Mszp-n keresztül a DK-ig, nem hiányzik oda még egy megosztó formáció. Én Bajnaiban igenis méltányolom, hogy nem baloldalról akar elszipkázni tömegeket, hanem olyanokat akar elérni, akiket ezek a formációk nem tudnának. Az más kérdés, hogy ez a taktika bármely normális országban eredményre vezethetne, de ez Abszurdisztán, mélységesen megosztott politika iránt érdeklődő tömegekkel, és azok, akik nem választottak oldalt, a politika, mint olyan iránt egyáltalán nem érdeklődnek. Azokat csak populista demagógiával lehetne elérni, amit a szociális népszavazás kiugró részvételi aránya igazol – erre pedig Bajnai nyilvánvalóan alkalmatlan személy.
    Azok a tömegek mesét akarnak, és nem kemény tényeket, olyanok mint az úton átkelő vénasszonyok, akik direkt nem néznek az érkező gépkocsik irányába: látni sem bírják azt, ami esetleg elütheti őket.
    Bajnainak egy jobbközép pártot kellett volna csinálni, nem egy alapvetően baloldali Szolidaritással – egy szakszervezeti szövetséggel vegyülnie, a Milláról már nem is szólva, akikre bármit lehet mondani, de azért jobboldalisággal nehéz őket gyanúba hozni. Gyurcsánynak MEGINT igaza volt, hiba a Milla színpadára fellépni.
    Tehát Bajnai vagy nagyon hamar gründol a Hahából egy jobbközép pártot, vagy minden jószándéka ellenére a baloldalt fogja tovább osztani, anélkül, hogy középről vagy jobbról újabb szavazókat sikerülne megszólítania.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  5. kekec
    Szerintem is. Mint fent írtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  6. Bajnai egy kulturált, szimpatikus, rém szerény, de naív politikus, akiből hiányzik az aljasság, gonoszság, agresszivitás legcsekélyebb jele.
    Rá kell nézni, tekintete tiszta, őszinte. Racionálisan gondolkodik, de sok mindenre talán naívságából fakadóan nem számít.
    Gyurcsány Ferenc már megedződött, hevesebb vérmérsékletű, harcias kiállású demokrata. Képes tömegeket mozgatni annak ellenére, hogy 2006-tól méltatlanul, de sikeresen lejáratták. Igazságérzete megkérdőjelezhetetlen.
    A demokrata érzelmű emberek nem vártak mást az LMP-től, mint ami történt.
    Schiffer egy minden hájjal megkent kétkulacsos politikus, puha gerinccel, igazi orbánista.
    Arra nem gondoltok , hogy a mostani taktikájával (szerintem) következő a célja: ellavírozni 2014-ig szépen “önállóan”, senkivel nem közösködni.
    Senkinek ne legyenek illúziói, a Fidesz/Kdnp és a Jobbik össze fog bútorozni. Nem véletlen, hogy a klf. törvényeknél már eleve a Jobbik igényei is szerepelnek. Fasiszta szoborállítások, írók istenítése, stb…
    A Fidesz élesen soha nem kritizálja a Jobbikot, sőt!
    Az LMP azt gondolja, hogy utolsó pillanatban majd ő lesz a “mérleg nyelve”. Vagy itt, vagy ott, kihasználja kit tud jobban megzsarolni.
    Demokratikusan ezt az ámokfutó bagázst leváltani nem lehet, még ha összefogás is lesz, hiszen a választási csalásokkal, machinált külföldi szavazatokkal, netán az LMP-vel azt hozzák ki nyertesnek, akit akarnak. Pontosabban saját magukat. Ha már nem lesz rájuk szükség, akkor ugyan úgy, mint Torgyán, vagy Dávid Ibolya, mehet Schiffer is a levesbe. Csak addig kellenek orbánnak, míg haszna van belőlük!
    Sajnálom Jávor Benedeket és Karácsony Gergelyt, nekik most azonnal kellene távozniuk az LMP-ből! Ha továbbra is ott maradnak, ugyan olyanokká válnak, mint Schiffer, gerinctelenné!
    Az Mszp gyenge, mint a harmat, nekik ugyan úgy, mint Gyurcsány (vagy közösen minden demokrata) sorozatosan tüntetéseket kellene szervezni, tömegesen kivonulni az utcákra, hogy lássa Európa és a világ, itt már rég nincs demokrácia, itt egy kemény, nem csak parlamenti diktatúra van!
    Lehet, hogy rosszul látom a dolgokat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (30 szavazatból)
  7. Bainai naivitásánál már csak a fidesz aljassága nagyobb.
    Ma olvastam valahol hogy az E2014-et hiánypótló irat benyújtására kérték.Lehet hogy tévedek, de ez előszele is lehet annak, hogy nem fogják (akarják) bejegyezni őket.
    Akkor mi lesz?Sok hűhó semmiért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  8. A „Lehet Más a Politika” mint parlamenti párt tökéletesen bebizonyította minden értelmes ember előtt, hogy bizony, tényleg lehet más a politika!
    Lehet még a pártállami uralomra törő velejéig romlott, hazug és korrupt Orbán Fideszénél is szemetebb, aljasabb, lopakodóbb! Olyan nevet választott hogy még a Fideszt is felül múlja képmutatással, és a választók félrevezetésével.
    Olyan bomlasztó a „más” politikájuk, hogy aki rá szavaz majd, az a hazug gyűlölködésre adja a szavazatát és a Fideszt erősíti!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  9. Azokkal értek egyet, akik látják Bajnaiban azt, ami minden más alakullat vezetőjéből hiányzik. Elsősorban az őszinteséget, és azt a valódi aggódást a hazáért, amit mások csak imitálnak, mert a saját piti érdekeikkel vannak elfoglalva, beleértve a harsányabbnál, harsányabb baloldali -főleg régi- pártokat.
    .Nem Messiást látok benne, hanem egy józan, önkritikus, toleráns embert, akik mellől olyanok hiányoznak, mint az esztergomi polgármesternő például. Sajnos a neve nem jut eszembe, de a következetesség, a tisztesség, a találékonyság a szakértelem, és a szerénység. Nem LMP, nem a magukat illegetők kellenek elsősorban, hanem további ismert és hiteles emberek, akik eddig azt tudták megmutatni, hogy képesek megkülönböztetni a pártállást a tisztességtől. Így aztán sokan mindenki ellenében választották meg őt polgármesternek, és a mai napig állja a sarat a legaljasabb emberekkel szemben . Kérem a fanyalgó baloldaliakat, hogy örüljenek a Bajnainak , mert lesz kivel összefogniuk, ha addig nem szúrják el. (abból az alakulatból én Bajnai helyében megpróbálnám a heves vérmérsékletű, de nagyon OK-és Kunhalmi Ágnest bevonni már most az oktatási program kidolgozásába. (Okos a Hiller is, csak ő nem az igazi…..)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  10. bumburi
    “az E2014-et hiánypótló irat benyújtására kérték. Lehet hogy tévedek, de ez előszele is lehet annak, hogy nem fogják (akarják) bejegyezni őket.
    Akkor mi lesz?”

    Legföljebb csatlakoznak a DK-hoz, ami pátként már be van jegyezve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  11. proaktív
    Gondolod hogy a 3-ak Juhász Péterrel csatlakoznának?
    Még Bajnait, meg Kónyát elképzelhetőnek tartanám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  12. bumburi
    Humornak szántam, de lemaradt a vigyorjel. Bajnairól írtál előtte, arra reflektáltam humorosan. Majd kiderül, hogy tényleg humor, vagy komoly lesz-e a csatlakozás felvetése. Politikában semmi nem kizárt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. ha a társadalom többsége, eddig szinte csak Bajnainál tapasztalható, vitakultúrát hozná otthonról a fidesznek alig lennének szavazói…
    nem tudom Bajnai mennyire lesz képes politikáját jó értelemben véve eladni a nép egyszerű gyermekeinek…
    nagyon szimpatikus, amit csinál, remélem tényleg van remény…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  14. Sajnálatos, Szigetvári Viktor nem vonja le a konzekvenciát abból, hogy Gyurcsánnyal kudarcot vallott. Politikai elemzései, tanácsadói koncepciói, módszerei nem eredményesek, papírízűek, távol esnek a racionális valóságtól, a valóság, a kialakuló helyzetek nem igazolják vissza helyességüket.

    Nyilatkozatai, interjúi, megszólalásai túlzott magabiztosságról, egyfajta tévedhetetlenségről tanúskodnak, a más koncepciók felé való nyitottság parányi jelét sem mutatják.

    Technokrata, szigorú arckifejezése, mosolytalansága rossz érzéseket kelt bennem. Nem kötném magamhoz, nem hívnám tanácsadómnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  15. Senki nem teszi, nem meri…

    Én is csak kérdezem…

    Nehogy becsületsértési pernek nézzek elébe…

    Az emberek szeretnék ismerni minden közéleti szereplő politikus magánéletét, legalább nagy vonalakban. Az amerikai elnökjelöltek magánélete nyitott könyv, gyakran voksot meghatározó tényező a kampányban, feleségük, az esetleges first lady harcos társ férje oldalán.

    Ismerjük az okvetetlenkedő ügyvéd, olyannyira “MÁS” Schiffer András magánéletét, akár halvány körvonalakban? Ugye nem… Titkolja. Vajon MIÉRT?

    Juhász Péterről tudható, hogy a Kendermag Egyesület szóvivője, tüntetésszervezője volt. Jó ajánlólevél ez valakinek, aki újdonsült politikus szerepében tetszeleg?
    A könnyű drogok engedélyezésének egyik zászlóvivője… Lehet egy leendő politikai siker záloga egy ilyen előélet, egy olyan nép körében, melynek jelentős hányada konzervatív nézeteket vall akár a marihuána, egyéb könnyű “füvek” fogyasztását illetően?
    Ugye nem…

    Mit várjunk, mit várhatunk egy FACEBOOK-on szerveződött, igaz, nemes cél, a sajtószabadság megvédése céljából szerveződött mozgalomtól? Nem marginális cél csupán a demokrácia egyik, igaz, lényeges elemének
    preferálása? Részkoncepcióval, netes bulin keresztül nem következhet be lényeges politikai változás Magyarországon.

    Akkor sem, ha ez a részkoncepció tömegeket mozgat meg. Mert további, teljes koncepciója nincs ennek a tömegnek. Arra koncentrál, vezetői szinten mindenképpen, kit nem látnának szívesen az EGYÜTT 2014. egyesület?, párt? keretei között. Eszmei határozatlanság, katyvaszba torkolló sokféleség jellemzi. Piedesztált állít a politikai műveletlenségnek, a filozófiai, politikatudományi ismerethiánynak. Piedesztálra emeli az amatörizmust. Egy ízig-vérig profi politikai világban.

    Köszönöm, nem kérek belőle…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  16. nopasaran
    Én nem tartom az ördögtől valónak, ha az E14 nem alakul párttá, hanem tényleg egy választási szövetséget hoz össze – önálló PÁRTOK és képviselőségre alkalmas független jelöltek között. Azaz, ha nem konkurrenciát támaszt, hanem összeköt. Ha ki tud dolgozni és el tud fogadtatni a többséggel egy minimum közös nevezőt, ami mögé oda állhatnak. Az Mszp amúgy is megtartotta volna az önállóságát, akkor már érdemes a többinek is megtartania. Ilyen szempontból az sem gond, hogy az LMP nem akar betagozódni – ennél nagyobb baj, hogy “önálló pólus” képzésével kísérleteznek, magyarán meg akarják osztani Orbán lehetséges ellenzékét.
    Majd a következő hónapokban derül ki, hogy ezért mennyien büntetik a pártot elfordulással, és mennyien maradnak mögötte. Ha ugyanis nem tudják megugrani a parlamenti küszöböt sem, akkor használhatatlanok Orbán részére is. De az ellenzéknek is.
    És Bokros nem semmi! Megvárta, hogyan dönt az LMP, és csak utána jelentette be, hogy jobbközép pártot indít, ami jobbról el tudja szívni a lehetséges új szavazókat, a biztosan elveszített, balra távozó támogatók helyére.
    Schiffer beismerte, hogy veszélyes mutatványra készül az LMP-vel, de akkor még bízhatott abban, hogy a balra távozó támogatók helyébe jobbról lesz utánpótlás. Bokros ezt a hálót nyiszálta el alóluk.
    Bokros most azokat fogja tőlük

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  17. Becsületsértés… Hol? Itt Magyarországon?Ahol nem perelnek több olyan könyv után, ami a pávatáncost, és gazemberségeit dokumentálja?
    Kedves nopasaran!
    Itt csak elvtelen érdek perek vannak, amik még a felszínt sem karistolják!
    Ahol egy nick névvel kommentelő után kutat a rendőrség, de a székház eladás elfelejtve, a kőbányák sorsa érdektelen, a szőlők sorsa szóra sem érdemes, pláne nem érdekel senkit a Közgép, és igazi tulajdonosainak köre, a felcsúti fociakadémiáról meg szót se ejtsünk!!!
    A sok milliárdos, akik a földből nőttek ki, homályos előélettel,a mindennapos gazemberségek, akik szintén senkit nem érdekelnek!!!
    Mindezek a témák újságírókért kiáltanak! ÚJSÁGÍRÓKÉRT!!!
    Mert ami az írott sajtóban megjelenik, avagy nem,az gyalázat!
    Vissza lehet ide vezetni a zemberek tudatlanságát,és hűségét a pávatáncoshoz, mert vallásos imádattal viseltetnek iránta,a tények hiányos ismeretének köszönhetően!!!
    Bocsánat a kifakadásomért, de agy bajt kapok a meghunyászkodóktól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  18. Mindezek következményeként tudhatjuk be, hogy évekkel ezelőtt vezetőszáron reprezentálták a szocik bűnös ténykedését!Reggeltől estik, hetekig, hónapokig!
    Amely perek mára sorra dőlnek meg, de beleégették a fidesz fanok agyába,hogy ördögtől valók a szocik.
    És ehhez egy adalék a fidesz alapvetéséből.
    A Hír Tv-ben Nagy Katalin vendége volt Navracsics úr. Régebben történt. A riporteri kérdésre, ami az volt, hogy miért kell mindent olyan sokszor elmondani, ismételni, Navracsics úr ekképpen válaszolt: Az embereket terelgetni kell, mert nem tudják mi a jó nekik.
    De a jó édesanyjukba a fidesz hívőknek! Nem veszik észre, hogy milyen megalázó egy ilyen vélemény?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. Ez most jutott eszembe.
    Ha nálunk olyan tökös újságírók lennének, mint amilyenek nincsenek, ez a pávatáncos már rég nem itt élne szégyenében!
    Nagyon sok vezető politikusnak foltos úgy az előélete, mint a jelene,csak nem mernek róla írni. Pedig ezekről akár könyvet is kiadhatnának, úgy sem merné senki cáfolni! Miért? Mert akkor be kellene bizonyítani az állítás valótlanságát. Ami ugye….bizonyíthatatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  20. bumburi
    Azért nem perelnek egy KÖNYV miatt, mert az veszélytelen rájuk nézve. A közönségük nagy része ugyanis soha nem jut el egy könyv végig olvasásáig, a többi hívő meg kondicionálva van minden észérv ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  21. kekec
    + kaptál tőlem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  22. Szerintem párt nélküli szavazók nincsenek. Csak szemléletet váltók. Lemorzsolódók egyik, vagy másik oldalról. Ez szerintem se hús, se vér pozíció, ami a legrosszabb. A legkevesebb szavazót fogja nekik hozni. Valahogy nekem nem szimpatikus tovább aprózni a szavazókat. Ha valamelyik demokratikus párthoz csatlakozott volna miniszterelnök jelöltnek, övé lett volna a szavazatom. Így nálam kiesett a kosárból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  23. Szigetvár , mindössze a politikai marketinghez ért!!! Politikai stratéga sohasem volt és ehhez nincs semmiféle érzéke és felkészültsége sem! Pedig éppen ilyen ambícióit igyekszik kiélni az ‘Együtt 2014″-ben! Mert valóban egy tapasztalatlan politikai vezetéssel együtt igyekszik valamit tenni az ellenzék összefogásáért! Ami önmagában helyes törekvés, csak nem biztos, hogy a leghelyesebb ÚT IS!!! Csak egy példa Szigetvári “stratégiai tévelygésére”!!! Amikor igen jelentős funkciókba került, akkor nem akart és nem is lépett be az MSZP-be!!! Amikor viszont a Haza és Haladás megalakult és nagyon fontos elemzéseket készített, és ott vezető szerepet kapott, AKKOR LÉPETT BE az MSZP-be!!! És nyilatkozati szerint annak éppen a “baloldalibb” szárnyát, csoportját támogatta! Azaz nem a demokratikusabb, a szociáldemokratább csoportosulását!! Amely nyilván közelebb állt és áll a liberálisokhoz is! De semmiképpen nem , durván liberalizmus ellenes, mint a “baloldali “szocialisták”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. A Fidesz egy gyűjtő párt, a minden sarkon álltak már pártja!
    Ha csak a vezírt nézzük:
    KISZviktortól, a csuhások, térdre, imához-on keresztül a pápai kézcsókig, hát elmondhatjuk, hogy minden vót, csak akasztott ember nem!
    A párttársai szintén zenészek, a múltjukat, apáik múltját megtagadók, mindeközben a pártból összeállítható lenne egy régi/új MSZMP és még ők varrják a múltat az MSZP-s fiatalok nyakába! Nevetnék, ha nem lenne siralmas…
    De mégis, állnak, mint a cövek? Mi tarthatja őket egyben?
    Az ami a kínaiaknál műxik: én vakarom a te hátadat, te vakarod az én hátamat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarország túszul ejtette magát 2014. április 7. hétfő

Kétharmaddal győz a Fidesz 2014. március 6. csütörtök

Nem vizsgálják a trafikmutyi fideszes szálait 2014. január 2. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos