Ronai and Ronai
AMERIKAI

Áder pávatánca a választási törvénnyel 2012. december 6. csütörtök 20:55 | AN

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Áder pávatánca a választási törvénnyel

Budapest – A várakozásoknak megfelelően döntött a Fidesz megélhetési köztársasági elnöke, aki pártkatonaként hajtja végre Orbán utasításait. A választási törvényt normakontrollra küldi az Alkotmánybírósághoz, ezért senki nem mondhatja, hogy nem tett eleget a kötelezettségének, és nem volt alkotmányossági vizsgálat. Ugyanakkor olyan kérdéseket vizsgáltat, amelyek nem érintik a választási törvénybe kódolt csalást, ezért ezeket a – talán tudatosan elhelyezett – részletkérdéseket el is utasíthatja az Alkotmánybíróság, mert az nem érinti a regisztrációval és más rendelkezésekkel kapcsolatos csalást. Formailag minden megfelelő, tartalmilag csalás az egész.

A KDNP máris üdvözölte Áder döntését, és előre kijelentette, hogy ez a felülvizsgálat mindenkit meg kell nyugtasson. Akiket nem nyugtat meg, azok a “nem demokraták”, és a múlt visszahúzó erői, akik tönkre akarják tenni az országot, és még a demokratikus alkotmánybírósági döntést sem fogadják el.

A színjáték csúcspontja, hogy a Fidesz is üdvözli, hogy az általa készített törvényt nem írja alá az államfő, hanem az Alkotmánybíróságnak visszadobja. Vélhetően példátlan eset, amikor egy törvényhozó boldogságát fejezi ki, hogy az általa megalkotott törvényt nem fogadják el, hanem kiigazításra szorul. Mint kifejtették: “egy új választási rendszer nagyon sok részletszabályt tartalmaz, fontosnak tartják, hogy ezek mindegyikéről véleményt nyilváníthassanak az alkotmánybírák.” Közölték továbbá, hogy “az új szabályozás Európa egyik legmodernebb választási rendszerét hozza létre”, amennyiben leválthatatlanná teszi a hatalmon levő kormányt, úgy mindenképpen. Ezt azzal indokolják, hogy “az új szabályozás megkönnyíti a pártok indulását, független intézményekhez rendeli a választások adminisztrációját és felügyeletét, a polgárokat tudatos választási részvételre hívja fel, és biztosítja a nemzeti kisebbségek parlamenti képviseletét”. Az állampolgárok “tudatos választási részvétele” címszó alatt a kötelező regisztrációt kell érteni, amely választók százezreit tarthatja távul az urnáktól. A választási jog semmiféle tudatosságot nem ír elő és nem követel meg, és a választó vélhetően tudatában van annak, ha szavaz, hogy szavazott, regisztrációs akadálypálya nélkül is.

Áder alkotmányosan aggályos részeket talált a Magyarországon élő választópolgárokra vonatkozó regisztrációs előírásokban, de nem  a regisztráció egészében. Kifogásokat fogalmazott meg a kampányszabályokkal, a közvélemény-kutatásokkal kapcsolatos rendelkezésekkel és a törvény hatálybalépésével kapcsolatban is. Áder ugyanakkor  az elnöki hivatal honlapján közzétett nyilatkozatában már előre hangsúlyozza, hogy a parlamentben múlt hétfőn elfogadott választási eljárási törvény minden párt és képviselőjelölt számára garantálja az alkotmányos megmérettetés lehetőségét a szabad és demokratikus választásokon. Ez a kijelentés ellentétben áll azzal, hogy a törvény alkotmányossági aggályokat vet fel, és Áder ezzel elismeri, hogy nem a választójog sérelme miatt kérte a felülvizsgálatot, hanem olyan részkérdések tekintetében, amelyek alapvetően nem változtatják meg a választási törvény csaló jellegét. Áder a törvény egészét olyannak találta, hogy az egyenlő és demokratikus feltételeket nyújt a választásokon.

Az LMP a fideszesek egymás között színjátékát üdvözölte. “Karácsony Gergely üdvözölte Áder döntését, de hangsúlyozta: az LMP szerint ebben az esetben a köztársasági elnök nem dönthetett másképp, csak úgy, hogy előzetes normakontrollt kér. ‘Sajnos már ott tartunk, hogy ezért külön dicséret illeti az államfőt, hiszen az elmúlt időszakban, főleg Schmitt Pál időszaka alatt, a köztársasági elnök semmilyen alkotmányos feladatának nem felelt meg’ – jelentette ki.” Az LMP teljes mértékben bedőlt ennek a képmutató hazugságnak, és elhitte, hogy itt valódi alkotmányos kontrollra kerül sor. Ez abból látszik, hogy Áder kifogásaihoz képest a törvény egészét elfogadhatatlannak tartják: “pártjuk ennél továbbmegy, mert nemcsak a kötelező személyes regisztrációt tartják indokolatlan korlátozásnak, hanem már magát azt is, hogy a magyarországi lakhellyel rendelkező magyar állampolgároknak egyáltalán regisztrálniuk kell. Bíznak abban, hogy az Alkotmánybíróság az államfőnél is messzebb megy el az alkotmányos alapjogok védelmében, és alaptörvény-ellenesnek nyilvánítja mind a regisztrációt, mind a kereskedelmi médiumokban zajló kampány tilalmát – mondta.” Természetesen az Alkotmánybíróság ennél nem megy tovább, mert csak azt vizsgálja, amivel kapcsolatban normakontrollt kértek. Elképzelhető, hogy az AB még létező nem fideszes tagjai különvéleményt nyújtanak be arról az ábrándról, amit Karácsony megfogalmazott, de annak semmi jelentősége nem lesz.

Az MSZP kimondja a lényeget, de láthatóan megadta magát, és kezdi elfoglalni álellenzéki pozícióját: “Az MSZP méltányolja, hogy a köztársasági elnök előzetes normakontrollra az Alkotmánybíróságra (Ab) küldte a választási eljárási törvényt, ám Mesterházy Attila pártelnök sajnálatát fejezte ki, amiért az államfő nem a jogszabály egészéről kért vizsgálatot.” A “sajnálkozás” azért kevés, mert nem arról van szó, hogy nincs mustár a sült kolbász mellé, hanem ez a kis részlet azt jelenti, hogy nem lesznek Magyarországon demokratikus és szabad választások. Az MSZP ezt tudomásul veszi és belenyugszik: Mesterházy “annak a reményének adott hangot, hogy az Ab felelős, a nemzet érdekeinek megfelelő döntést fog hozni”. Annak ellenére, hogy “a szocialistáknak továbbra is az a meggyőződésük, hogy a Fidesz-KDNP szavazataival elfogadott választási eljárási törvény felszámolja a demokratikus választási rendszert.” Ebben az esetben azonban kevés a sajnálkozás, hiszen a szabad és demokratikus választás a demokrácia alapja, ha az nincs, akkor semmiről nincs értelme beszélni. Ha az MSZP így gondolja, akkor nem sajnálkoznia kellene, hanem külföldön és belföldön minden erejével tiltakoznia, és bejelenteni, hogy olyan választáson nem vesz részt, amely törvényesen “felszámolja a demokratikus választási rendszert”.

A Demokratikus Koalíció érti a lényeget, közleményükben ezt írták: “A Demokratikus Koalíció végtelenül csalódott Áder János mai döntése miatt, amely szerint a köztársasági elnök a választási eljárási törvény lényegét jelentő regisztrációt nem, csak egyes részletszabályokat talált alkotmányellenesnek. Az ellenzéki pártok egységes tiltakozása, az alkotmányjogi szakma kifogásai, a közvélemény-kutatásokban mért 80%-ban regisztráció-ellenes állampolgári vélemény, hazánk nemzetközi kötelezettségvállalásai sem voltak elegendőek ahhoz, hogy Áder János esküjéhez és beiktatási beszédéhez méltóan döntsön ebben a kérdésben. Bár a köztársasági elnök – helyesen – fontos részletszabályok alkotmányellenességének megállapítását kéri, de a lényegre az elnöki indítvány nem terjed ki. Nevezetesen arra, hogy maga az előzetes regisztráció ténye alkotmányellenes és nemzetközi szerződésbe ütköző. Érthetetlen módon azt sem indítványozza az elnök, hogy az Alkotmánybíróság szüntesse meg azt az alkotmányellenes diszkriminációt, hogy csak a határon túli magyarok regisztrálhatnak kényelmesen levélben, a Magyarországon élő magyar állampolgárnak erre nincs joga. Elfogadhatatlan Áder János azon érve, amely szerint a regisztráció alkotmányellenességét nem lehet megállapítani: alkotmányjogászok sora, köztük Sólyom László volt alkotmánybírósági és köztársasági elnök is kifejtette, hogy annak ellenére megállapítható lenne az előzetes regisztráció alkotmányellenessége, hogy azt a parlamenti kétharmad beleírta az alaptörvénybe. Áder János nem volt elég bátor, nem sikerült túllépnie saját fideszes árnyékát. A törvény lényegét nem érintő vétója nem más, mint saját „arcvédő akciója”, pedig a köztársasági elnök dolga nem saját magának, hanem az alkotmányos rendnek a védelme. Ezzel a döntésével Áder elvette a reményét azoknak, akik azt hitték, hogy a mindent aláíró „nemzeti golyóstollként” működő Schmitt Pál után valódi független elnöke lesz Magyarországnak. Áder ügyesebben taktikázik, mint elődje, de a lényeg változatlan: Áder is Orbán hatalmi törekvéseit védi, nem a jogállamot. Az elnök hitelének maradékát is elveszítette.” A DK a fentiek értelmében folytatja a harcot, és egyebek mellett levélben fordul José Manuel Barrosohoz, az Európai Bizottság elnökéhez, hogy az előzetes regisztráció miatt indítson kötelezettségszegési eljárást az Orbán-kormány ellen.

Miután az ellenzéki pártok engedték, hogy a törvény a bojkottfenyegetés nélkül eljusson a Fidesz szavazógépezet asztalára, amelyet meg is szavaztak, most végignézhetik, ahogyan egyik fideszes megvizsgálja a másik fideszest, és végül nem talál egyik fideszes sem hibát a másik fideszesben, és végül bejelentik, hogy a választási csalás minden tekintetben törvényes, kiállta az alkotmányosság próbáját, ez mindenkit nyugtasson meg, annál is inkább, hogy az erre a célra elhelyezett kisebb törvénytelenségeket nagy boldogan kijavítják, és a demokratikus mintaország képét mutatják. Ha ezt bárki kifogásolni merészeli, azzal közlik, hogy ilyen modern és szabad választási törvény sehol sincs Európában, mintát adnak demokráciából az elmaradott európai népeknek. Ha ebben a cirkuszban részt vesz az ellenzék, és e szabályok szerint belemegy egy választásba, örökre elveszítette a jogát arra, hogy annak demokratikus és törvényes jellegét kifogásolja, és az ellenzék maga betonozza be Orbánt húsz évre a hatalomba. Nincs az a gazdasági válság, szegénység és nyomor, amely onnan eltávolítsa. Demokratikus választáson ezt az embert leváltani nem lehet, ezért Magyarország egy tolvaj, bűnöző maffia kezébe került, amely a demokrácia külső látszatába csomagolt fasiszta rendszert működtet Európában. Vétkesek közt cinkos, aki ebben részt vesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +29 ( 37 szavazatból)
Áder pávatánca a választási törvénnyel, 4.5 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Kutyából szalonna?
    Legfeljebb Kínában.
    :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  2. “Formailag minden megfelelő, tartalmilag csalás az egész. ”
    .
    Erre jött rá a fidesz, és ebben profi. Meg a kommunikációban, és a békétlenség megteremtésében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  3. Áder a tökéletes fidesz katona. Ha Orbán azt kívánja, akkor neki felel meg. Ha Orbán azt kívánja, akkor a papoknak felel meg.
    Ha az állampolgárok várnak tőle valamit, akkor mindenre számíthatnak, de hogy nekik megfeleljen, azt ne várják tőle. Nem arra van programozva…Elkeserítő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  4. Akár a lényeget is kezdeményezhette volna, mert majd kineveznek egy újabb tákolmánybírót és ezzel megbízható többségbe kerülnek.
    Egyébként pedig ha a tákolmánybíróság visszadobná, akkor sürgősen megváltoztatnák a tákolmányt és még aznap újra kibocsátanák a rendeletet.
    Kíváncsi vagyok, hogy ezek után még mindig a csalások megnyerésére készülnek-e az “ellenzéki” pártok. Még mindig látnak erre nullánál nagyobb esélyt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  5. Sajnos minden szó igaz, áder, a fidesznyik káder pávatáncot jár. Volt kitől tanulnia.
    Úgy látszik a suttyó parasztok kurva jól járják a pávatáncot.
    Valaki kirúghatná már a lábukat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  6. Dave Brubeck : Unsquare dance
    Áder “Vakond” János : Tisztességtelen tánc
    Mindenki a maga nemében :
    Csillagos ötös az elsőre, a másikra dupla nulla.
    Értékelésem szerint ez a különbség közöttük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Megérdemeljük! Az ellenzék jobban el volt foglalva a DK “furásával”, mint a választási törvénnyel. A DK a többi párttól nem kapott valós támogatást az éhségsztrákban, a demonstrációban (így is ott volt 8-10 ezer ember), de nem mozdultak rá a Várban sem, pedig ez igazán lehetett volna közös nevező! A DK az egyetlen párt mely tevőlegesen és határozottan állt ki a demokratikus választások mellett. Ez is megért volna néhány százezres tömeget. Szóval Fidesz röhög a markában, mi meg megérdemeljük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  8. Diktatúrát demokratikus eszközökkel megbuktatni nem lehet. Ennyit a Fidesz-féle választásokról na és a regisztrációról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  9. Nem tudom, ki és mit várt ettől a lehetőségtől…
    .
    A 80-as évek első felében az ELTE-koleszban volt egy szoba, amelynek lakói éppen úgy verődtek össze, lettek lakótársak, hogy ma már egyikük a miniszterelnök, a másikuk az országgyűlés elnöke, a harmadikuk a köztársasági elnök, a negyedikük hazánk gazdasági főura, a negyedikük eu-parlamenti góré, és van a dajcstomi is.
    Szóval, mindegyikük a maga nemében egy nem mindennapi kiválóság. Na szóval nem átlagos, hogy úgy mondjam éppen együtt és egyidejűleg ők voltak-lettek a legjobbak.
    .
    Minő véletlen egybeesés!!!
    Milyen kár, hogy a lotto-ötöst nem kezdőbetükkel kell kitölteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. …nevük kezdőbetüivel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. látszólag off, de mit szóltok az állítólagos 10%-os energia ár csökkentéshez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Az a helyzet, hogy szerintem azóta, hogy az Alkotmánybíróság átengedte az alkotmányellenes un. “Szociális Népszavazást”, szerintem a szó igazi értelmében Magyarországon a független alkotmánybíróság megszűnt létezni. Jellemző, hogy az MSZP még 4 év múlva sem jött erre rá. Ennyit a képességükről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Most úgy őszintén! Áder segédkezett ott kint Brüsszelben a választási körzethatárok kidolgozásában – akkor most majd ellentmond?!
    Futják a köröket, húzzák az időt – pávatáncolnak, együtt az AB-vel!
    Már tegnap azt zengték a vakegerek, hogy Áder akár meg is dicsőülhet….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. zsuzsa
    Majd, ha a bankbetétekért állampapírokat fizetnek ki pénz helyett az embereknek, azer így lesz miből osztogatni márciusig.
    (Veszik a magyarok az állampapírokat, mint a cukrot! Pávatáncolta 3xbóvlis.Ja, biztosan!!!!!!!!!)
    Akkor jön a valutatartalékunk, a népet megvezetik, oszt rájuk szavaz.
    10% az kikapcsolt áram árából meg a kikapcsolt gáz árából!
    20 milliárdos lyuk – miből foltozzák be?! Lehet találgatni!
    Tegnap egy sms-t író már köszönte a jótéteményét a turulban születettnek!
    Bótba nem jár az agyhalottja! Tej, kenyér, hús, krumpli, alma-árak az egekben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. nopasaran
    Ez egy előre meg koreografált pávatánc volt a választási törvénnyel. Ön ne tudná? Aki ilyen világosan felvázolta az elkövetkezendőket?
    Azért abban ne legyünk olyan biztosak, hogy az EU megkülönböztetett figyelemmel viseltetik irántunk!
    De ha mégis… Akkor az ország megkapja méltó büntetését, amiért nem harcolta ki, hogy a demokráciától el a kezekkel!
    Mint tudjuk a nagy vezér már hozatott arra is törvényt, hogy a büntetéseket ki fizesse. És fizetni fogunk, mint a katonatiszt, ha beledöglünk akkor is!Ez nekik nem fog egy petákjukba sem kerülni, mert mi fizetünk.
    Ami meg a szélsőjobbal kötendő nagykoalíciót illeti… Most nem az van,még ha kimondatlanul is?Nem a jobbik programjából valósítja meg ez a lángelme,amit megvalósít? Nem egy a hangszerelés?
    Amikor a magyar miniszterelnök azt mondja a parlamentben, hogy ő megvédi a zsidókat is? Nem az állampolgárait, hanem a zsidóit!!!
    Mi ez, ha nem nyílt provokáció jobbikos módra? Amit egyébként tudomásom szerint senki nem vétózott meg!!!
    Kedves nopasaran!
    Én azt mondom, ne áltassuk már tovább magunkat! Ne várjuk az EU-tól a segítséget, se a külföldi barátainktól (már nincsenek is).
    Ehelyett nevezzük nevén a dolgokat, mert nincs időnk “filózgatásra”! Mint tudjuk, a tett halála az okoskodás.
    Lépnünk kell. A borzalmakat már ma sem tudjuk elkerülni, de mennél tovább hezitálunk, és menekülünk a saját realitásérzékünk elől be kell látnunk,úgy az EU, mint mi, hagytuk idáig fajulni a dolgokat. Hagytuk, hogy ez az erkölcsileg korlátolt Orbán, és holdudvara megerősítse a bástyáit.
    Amiket előbb, vagy utóbb, de nekünk kell lerombolni.Már nem a – fogjuk meg és vigyétek – mentalitás az,amiben bízhat bárki is határainkon belül..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. Visszatérve a képaláíráshoz:
    “Áder New Yorkban, amikor kitüntette a Vatikán. Vajon mit tett Áder három hónap alatt (egy nyáron) a békéért? “Felkenték” Ádert, beiktatták a vatikáni ügynökök páholyába.”

    A mi tragédiánk az, hogy Áder és társai teljes meggyőzdéssel hisznek is érdemesültségükben: mind az ilyen hipokrita kitüntetések, mind az önhatalmúlag juttatott pozícióikat és privilégiumaikat illetően!

    Egyetértve – mások mellett – Bumburival, magam is úgy hiszem: döntően csak magunkra számíthatunk, s ha – ennek tudatában és ellenére – mégis “marad régiben a bús magyar élet”, csak magunkra vethetünk!

    P.S.: Ránk nézvést már az is elképesztően szégyenteljes és röhejes(!), hogy Ady jó százesztendős kétségei – minden tudálékos erőltetettség nélkül, szinte természetesen – napjainkban is aktuálisak lehetnek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Az igazi Charles Bronson az igazságért harcolt minden filmjében. A csornai ,rosszul sikerült másolata, pont az ellentétét testesíti meg. Na, de mi magyarok ilyenek vagyunk. Aztán a felelősség elől elsomfordálunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Ez az akció a pávatánc-csoport újabb előadása, melynek zárófelvonását a talláros pávatáncosok fogják a főrendező-szólótáncos ígényének megfelelően előadni.
    A végkimenetelt illetően nincsek illúzióim. A rendszer marad, az előadás folytatódik majd. A közvéleménykutatók pedig továbbra is a FIDESZ jelentős többségét fogják kimutatni, a pártokkal szimpatizálók között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Demokrácia fideSS módra :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. zsuzsa
    “mit szóltok az állítólagos 10%-os energia ár csökkentéshez?”
    .
    1. Egy multival megint kevesebb lesz az országban, ha az E.ON is kivonul.
    2. Lásd még: Menekül a külföldi tőke az országból címszót.
    3. Párezer milliárddal kevesebb tartalék marad az MNB-ben, mert újra esésnek induló részvényekbe invesztál Orbán. Evidens: ahova az állam beteszi a lábát, az a cég veszteséges lesz, emiatt a magánbefektetők menekülnek tőle és féláron eladják – az állami felvásárlás után.
    4. Az energia ára addig lesz olcsóbb – ha egyáltalán -, amíg nem lesz újabb hatalmas lyuk a büdzsében. Utána gyorsan visszatornásszák a korábbira.
    5. A 10%-os árcsökkentés a megkezdett választási kampány része.
    6. Betartani annyit fognak belőle, mint a népszavazásos tandíj eltörlés szövegükbôl, ami hamarosan a sokszorosára emelkedik.
    És így tovább…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  21. Áder ur pávatácos modra eteti a hiszékeny embereket.Ha öszinte lenne az egész irományt megsemmisitésére ajálnaná és a régi választási névjegyzéket kényszeritené rá a kormányra.Persze,ha meg merné tenni.De nem,mert őt nem azért tették oda,ahol van,hogyy keresztbe tegyen a kormánynak.Ő pártkatona.A katonának pedig a parancsot végre kell hajtani kritika nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. Lehet csemegézniazon, hogyan reagált arra az ellenzék, hogy Áder milyen indokokkal küldte át az Alkotmánybíróságnak a választási eljárási törvényjavaslatot.
    Ami azt illeti az MSzP részéről :siralmas, harmatgyenge pont csak a lényeget nem érinti. Vagy nem értik vagy nem akarják érteni a lényeget.
    Nekik nem elég, hogy az állampolgárok 80%-a elutasítja a regisztrációt?
    Tetszettek volna kiállni az elnöki palota elé, mikor a DK meghirdette a törvényjavaslat elleni demonstrációt.!
    De nem akkor Mesterházynak sokkal fontosabb bejelenteni valója akadt pont azon a napon.
    Egyértelmű , a pártédek felülírja az ország érdekeit az MSzP olvasatában.
    Pedig ott is lehettünk volna több tízezren és komoly nyomást lehetett volna gyakorolni a Közt. Elnökre.
    De nem. Igy néz ki, mikor a pártérdek felülírja az ország érdekeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .

    (Javaslom kép aláírásnak:)
    *
    SZELID JÁNOS BOLDOGGÁ AVATÁSA
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .
    Csak arra lennék kiváncsi, hogy Martonyi mit néz, az újdonsült szent kezén, azt a szemérmes pózt, ahogy tartja, vagy azt a helyet ahol tartja ?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Ezt most ide kell írnom!
    Mai hír, hogy Semjén úr? karaktergyikossággal vádolja az ellenzéket a plágiumvád miatt!!
    Ha-ha-ha-ha. Na milyen mikor a hóhért akasztják??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. Baby 17:33
    Semlyén egy gátlástalan, gerinctelen, senkiházi. Még, hogy karaktergyilkosság! Már csak tudja, hiszen ezzel ő szokott élni!
    De, hát ilyen az egész felcsúti Dzsugasvili kurmánya. Semmi szégyenérzet nincs egyikben sem. Ilyen mocsok bagázs Rákosi óta nem volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  27. Norbert!
    *
    Elütötted a billentyűt. Semlyén nem senkiházi, hanem egyházi…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Ez is egy fideszes trükk, mint korábban sok bírósági ügy (fidesz közeli cégek, tokaji közgyűlés stb).
    A fidesz valami lényegtelen részt kiemel, abban “győz”, és úgy kommunikálja, hogy az egész megfelel.
    S a sok, gondolkodni képtelen fidesz hívő ezt beveszi.
    A többi meg nem hiszi el, de annyira megundorodott a politikától, a politikusoktól, hogy nem foglalkozik vele, s bután átengedi a terepet a fidesz vallásúaknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. A romániai választásnak betett a zord időjárás, nem tudtak vagy nem akartak elmenni a romániai magyarok szavazni?
    Ide majd szavaznak, pedig ott kellett volna a saját életükről dönteni és nem majd itt 2014-ben a mi életünkbe beleszólni!!!!
    Gondolkodjanak már el egy kicsit a magyarkodók, mert igen kilóg a lóláb….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos