Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fasiszták álltak az antifasizmus élére 2012. november 28. szerda 20:37 | AN-álláspont/Bartus László

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fasiszták álltak az antifasizmus élére

Budapest – Jól felismerhetően antiszemiták és fasiszták álltak a Gyöngyösi elleni tiltakozás élére. A Jobbik kisnyilasának antiszemita beszédét a Fidesz arra használja fel, hogy magáról az antiszemitizmus vádját lemossa, miközben a miniszterelnök a zsidó pénzvilág és összeesküvés ellen folytat szabadságharcot, a házelnök a Hitlert, Goebbels-t és a náci Németországot éljenző nyilas Nyirőt magasztalja, a köztársasági elnök a háborús bűnös, halálraítélt, zsidógyilkos Wass Albert szobrát avatta. A legnagyobb antiszemiták a kormány által kötelezően kiadott nemzeti tanterv részei. Ehhez képest most a Fidesz és a holdudvarában levő nácik és antiszemiták álltak az antifasiszta tiltakozás élére, amelynek biztos jele az, hogy Orbán házi díszzsidaja, Köves Slomó is felemelte érces hangját az antiszemitizmus ellen.

Gyöngyösi képviselő nagy szívességet tett a Fidesznek, hogy a zsidólistás javaslatával elterelte a figyelmet a választási csalásról, amelyet törvénybe iktatott a Fidesz. Emellett feladta a magas labdát ahhoz, hogy a Fidesz elhatárolódhasson a nyílt antiszemitizmustól, és a holokausztra való nyílt felbujtástól. Gyöngyösi szövege ugyanis az első lépés a zsidók összegyűjtése felé. Kijelentése nem hirtelen rögtönzés volt, hiszen néhány nappal korábban Vona már kezdeményezte a magyarországi zsidó vagyon összeírását. Ez mutatja is, hogy milyen motivációk állnak az antiszemitizmus mögött: régen tudtak már beköltözni a fajmagyarok a zsidó lakásokba. A Jobbik tervszerűen működik, a cigányok elleni atrocitásokat is jól felépített propaganda előzte meg. Várható volt, hogy a cigányokon melegítenek, és elültetik a rasszizmust, de az igazi célpont a zsidók lesznek. A zsidókkal szembeni front megnyitását jelezte már néhány – ugyancsak “véletlenszerű” – utcai támadás, egyebek mellett Scweitzer József főrabbi ellen.

A Jobbik elnökének önállósága nagyon kérdéses. Zsarolható ember, aki Orbán Viktor polgári köréből kívülről ejtőernyőzött a Jobbik élére. Nem kizárt, hogy a Fidesz helyezte oda, és feladattal bízták meg. Erre utal, hogy Bayer, Kövér és a Fidesz csak akkor esett neki Vonának, amikor elszemtelenedett, és kekeckedő levelet írt Orbánnak. Egy héten belül hat botrányt robbantottak ki a Jobbik körül, köztük Vona titkos szerelmi ügyét, szeretőjével folytatott pornográf levelezését. Ezek titkosszolgálati eszközök használatára utaltak. Amikor Vona önállósítani próbálta magát, Orbán és emberei azonnal jelezték, hogy bármikor tönkre teszik őt is, és a pártját is. Bayer és Kövér megküldte a selyemzsinórt, és amikor Vona nem értett a “szép” szóból, akkor megmutatták neki, hogy a kezükben van. Vona ezután elcsendesedett.

Ez arra is utal, hogy a Fidesz akkor számolná fel ezt a náci pártot (a kuruc.info-val együtt), amikor akarja. De nem akarja. Hasznosak arra, hogy életben tartsák az antiszemitizmust, amelyre a Fidesz “keresztény” és “nemzeti” programja épül, rettegésben tartsák a cigányokat és nyomás alá helyezzék a zsidókat. Eltereljék a figyelmet a valós kérdésekről, és hozzájuk képest a Fidesz egy konszolidált “keresztény” pártként mutassa magát. A Fidesznek lett volna számos alkalma arra, hogy elhatárolódjon az antiszemitizmustól, a náciktól, de nem tette. Antiszemitákat állít az iskolákban példaképül a magyar ifjúság elé. Eltűri és közvetett módon bátorítja a zsidóságot deportáló Horthy kultuszát, Horthy-szobrok állítását, a hungarista Prohászka reneszánszát. Kövér a nyilas parlament tagjával azonosítja a magyarságot, Áder Wass Albert szobrot avatott, aki a halálos ítélete szerint effektíve zsidókat gyilkolt.

A Fidesz és a Jobbik kétféle antiszemita örökség folytatója. A Fidesz a két világháború közötti “keresztény-nemzeti” irányzat politikai katolicizmusának folytatója, amelynek antiszemita gyökerei a katolikus “egyházatyák” tanításáig nyúlnak vissza. Ezek az istengyilkosság vádjából kiindulva a zsidókat az emberiség ellenségeinek tartották, egyes egyházatyák kötelezővé tették a zsidók gyűlöletét, Szent Ágoston Káintól levezette a vérükben levő gyilkos hajlamot, ami már faji antiszemitizmus. A katolicizmus évszázadokon át gyilkolta, üldözte, száműzte és kifosztotta a zsidókat, az inkvizíció még a kikeresztelkedett zsidókat is üldözte, a katolikus egyház terjesztette a vérvádakat. A zsidókat kiközösítette, gettókba zárta, foglalkozási ágakból kitiltotta. De Szent Ágoston alapján azt vallotta, hogy a zsidókat nem kell megölni, csak megalázni, adófizetésre kényszeríteni, és másodrangú státuszban tartani. Bolyongjanak hazátlanul, mint Káin. Ennek szellemében születtek meg a Horthy-rendszer zsidótörvényei. De attól, hogy a politikai katolicizmus nem akarja megölni a zsidókat (ettől független százezreket mészárolt le a felvilágosodásig), még antiszemita, és az identitása is az antiszemitizmusra épül. Horthy is antiszemita volt, aki azt mondta Hitlernek, hogy mi nem akarjuk megölni a zsidókat, mire Hitler azt válaszolta, hogy Önöknek nem is kell.  Majd Horthy átadta a zsidókat megölésre Hitlernek. A “keresztény” kurzus fő ideológusa Prohászka Ottokár volt, aki nemcsak bősz antiszemita volt, hanem a hungarizmus megalapítója.

A másik antiszemita örökség a nácizmus, amely átvette a katolikus egyház antiszemita örökségét, kiegészítette azt a XIX. századi politikai antiszemitizmussal, és a zsidókkal szembeni leszámolás programját képviseli. Ez a hitlerizmus. Ennek az örököse a Jobbik. A Fidesz és a Jobbik két antiszemita párt, mindkettő a politikai katolicizmusra és a hitlerizmus ideológiájára épül, csak a következtetései különbözőek. A Fidesz megelégszik a zsidók és a nekik tulajdonított liberalizmus, demokrácia és kapitalizmus kiszorításával, a Jobbik programja a megsemmisítésükre irányul. A Fidesz úgy harcol a “zsidó világrendszer” ellen, hogy nem mondja ki a zsidók nevét, de akiknek szól az üzenet, azok értik, mert a kódolt antiszemita irodalom nyelvezetét használja Orbán. Az Orbán-rendszer szabadságharca a zsidók ellen folyik, és a zsidó világrend végéről beszél Orbán, amely helyére a feudális, monarchikus, a Rerum Novarum enciklikára épülő munkaalapú társadalmat hirdeti.

Két antiszemita párt van, amelyik közül az egyik taktikai okokból (a zsidók miatt) rejtőzik, a másik nyíltan antiszemita. A Fidesz rejtőzködő antiszemita párt, amely a Gyöngyösi ügyet arra használja fel, hogy saját antiszemita és náci jellegét elfedje. Hívei a központi akarat szerint mozdulnak, mint minden fasiszta pártban. Ha az Orbán-kormány hallgatna, akkor védelmükbe vennék Gyöngyösi kijelentését. Mivel az Orbán-kormány elítélte Gyöngyösit, most az összes szalonantiszemita és rejtőzködő náci elítéli Gyöngyösit és a Jobbikot, és pontosan tisztában vannak azzal, hogy ez csupán azért szükséges, hogy taktikai okokból Orbán szándékait és antiszemita motívumait elfedjék. Azok a demokraták és liberálisok, akik ennek bedőlnek, azok vakok, és felhasználják őket az antiszemiták. Orbán azt akarja, hogy a Gyöngyösi-ügy kapcsán minden antifasiszta indulat a Jobbik ellen irányuljon, és senki ne vegye észre, hogy a Fidesz hogyan terjeszti a zsidógyűlöletet, és milyen antiszemita programot valósít meg. Elengedhetetlen, hogy a Gyöngyösi-ügy kapcsán ne csak a Jobbik, hanem a Fidesz, ne csak Vona és Gyöngyösi, hanem Orbán, Kövér, Áder és pártjuk antiszemitizmusáról is beszélni kell. Fidesz nélkül nincs Jobbik, Orbán nélkül nincs Györgyösi.

A Fidesz akciójának biztos jele, hogy az amerikai magyar fasiszták is nagy hangon ítélik el Gyöngyösit, de köztük az összes parlamenti képviselőt is, beleértve a parlament baloldalán ülő antifasisztákat is, és Kövér Lászlótól kérnek segítséget az antiszemitizmus ellen. A stratégia olyan jól működik, hogy antifasiszták és liberálisok is közéjük keverednek. Ott tartunk, hogy Lipták Béla is tiltakozik az antiszemitizmus ellen, aki azt írta korábban Schiff Andrásnak, hogy az Orbán-kormány kritizálásával “nem segíti az antiszemitizmus elleni küzdelmet”. Lipták nemcsak Schiff Andrást zsidózta le, hanem úgy védi a zsidókat, hogy Angyal Istvánról például kijelentette: 56-os forradalmár volt, és rendes ember, pedig zsidó. Ilyenek a Fidesz filoszemitái. Lipták a magyar-zsidó megbékélést hirdeti, ezért kéri a zsidókat, hogy szüntessék meg az antiszemitizmus okait.

De megszólalt a Gyöngyösi ügyben Köves Slomó is, aki a magyar zsidóság szégyene, árulója, az Orbán-rendszer kiszolgálója, aki maga hirdet olyan antiszemita nézeteket, hogy vannak jó zsidók és rossz zsidók. Köves meg is kapta érte a maga harminc ezüstjét. Köves Slomó terjedelmes cikkben hirdette azt az Élet és Irodalomban, hogy a zsidóknak nincs bajuk a Horthy-szobrokkal, a Horthy-kultusz reneszánszával. Nem kell zsidónak azzal foglalkoznia. De most, miután az Orbán-kormány ebből akar erkölcsi tőkét kovácsolni, hatalmas szájjal tiltakozik, Orbán Viktor házi díszzsidaja megint túlteljesít, az élre tör, és feljelenti Gyöngyösit. Hozzá képest a Novák Előd egy becsületes ember. Tisztességes emberek gyomra forog tőle.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (44 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +48 ( 68 szavazatból)
Fasiszták álltak az antifasizmus élére, 4.1 out of 5 based on 44 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

39 Reader’s Comments

  1. Tisztára mintha Kurt Vonnegut.-ot olvasna az ember…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (26 szavazatból)
  2. Haljálmegfelcsútibaltazárazegészpereputtyoddalegyütt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (42 szavazatból)
  3. Csak az a jó hogy már nem hisznek el nekik semmit. Ennél lejebb nem lehet sülyedni, a sz@r napról napra büdösebb lesz , de állítják hogy csokipuding.
    Fírgek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (30 szavazatból)
  4. Áderen nem kell csodálkozni, érettségije óta éve ismerem, tisztában vagyok a családi hátterével, a szocializációjával, a “műveltségével”. 53 és fél évesen már nem tudna akkor sem megváltozni, ha akarna. Minthogy a szülei 48 illetve 67 éves korukban hunytak el, az orvostudomány mai állása szerint az ő várható élettartama 60,5 év. Azt a néhány évet már fél lábon kibírjuk……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (26 szavazatból)
  5. sydney
    Ennél nagyobb butaságot nem is írhattál volna.
    Ha a számításod helyénvaló, akkor én már 12 éve halott lennék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (18 szavazatból)
  6. Azért azt nem értem, hogy miért nem állítják ezeket a barmokat a szőnyeg szélére valahol, akiknek hatásuk lehetne az eseményekre?
    Az EU parlamentben is Morvai Krisztinka számtalanszor megüt olyan hangnemet,ami enyhén szólva, megengedhetetlen. Itthon mi látjuk hogy mit művelnek, de mit tudunk csinálni?
    Gombamód szaporodnak a szobraik, a turulmadarak, vagy csak sima Horthy szobrok.
    Kész hadtestet kellene bevetni ellenük!
    Avatnak állandóan.
    A megszólalásaik meg a rémálom kategóriába tartoznak. Nincs senki, aki a képükbe vágná,hogy hazudnak? Mondjuk nagy nyilvánosság előtt?
    Hogy süllyedhettünk idáig?
    A facebookon megnéztem pár jobbikos oldalát. Ijesztő!!! Ezeknek teljesen elborult az agyuk! Iszonyat a sok náci, meg nyilas szöveg, képekkel illusztrálva..
    És akkor azt mondják, hogy nem rasszisták? Hát ki az a hülye, aki azt hiszi, hogy nem vándorolnak arra mások is, mint ahogy én kíváncsiságból megnéztem?
    Szörnyű ez a helyzet amiben most vagyunk, de sajnos ez csak a kezdet! Tragédia lesz a vége, de az már olyan trauma lesz,hogy még az unokáink sem fogják kiheverni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (33 szavazatból)
  7. A rasszizmust/nácizmust a neten büntetni és törölni kellene. :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (36 szavazatból)
  8. gets
    Nagyon egyetértek!De nem fogják! Azt hiszik így fű alatt terjeszkedhetnek. Ami igaz is sajnos. Erre nem figyel a szűzlelkű kormány?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  9. bumburi
    Nemcsak magyarországi betiltásra gondoltam, hanem az egész világra, de legalább az euroatlanti régióra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (25 szavazatból)
  10. A Fidesz élcsapata a Jobbik. A Fidesz 3-ik éve a Jobbik programját hajtja végre…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (31 szavazatból)
  11. Nem félek az ellenségeimtől, legfeljebb megölnek.

    Nem félek a barátaimtól, legfeljebb elárulnak.

    De félek a közönyösöktől, akik lehetővé teszik az előző kettőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (44 szavazatból)
  12. Egyetértek az AN álláspontjával, bár szerintem Gyöngyösi nem csupán antiszemita, hanem kőkemény náci beszédet mondott.
    A Kövér és a Fidesz felelősségét felvető cikkhez írt kommentáromban próbáltam én is rámutatni arra, hogy a FIDESZ-nek azért kell a Jobbik, hogy vele foglalhassa el a szélsőjobbot, és ő ne legyen ezért ide pozicionálható.
    A Jobbik fenntartásával és segédletével lavírozik végtelenített pávatáncával Orbán Viktor a megtéveszthető és őt vakon követő közvélemény előtt, a jobboldali táncparkett közepe és legszéle között. A Jobbikak nyíltan kimondatják, ők pedig kódoltan mondanak antiszemita beszédeket. Látni kell azonban, hogy e különbség csak a politikai számítás eszköze, hiszen cselekedeteik, törvényhozási módszereik, kirekesztő nézeteik ugyan olyanok. Az utcák, terek átnevezése, a szoboreltávolítások és újak állítása, a nemzetinek nevezett tantervük, az erőszakos kultúra váltásuk,a számtalan programjuk névadójának kiválasztása, stb., mind arra utal, hogy kőkemény szélsőjobbos programot hajtanak végre.
    Bartus úr jól látja, hogy Gyöngyösi szerepe ennek a játéknak a része, ahol a mellékszereplő azért lép pár pillanatra a rivaldafénybe, hogy botránykeltésével elterelje a figyelmet a főszereplő cselekedeteiről. Hozzá teszem, most arról, ahogy eközben eltiporják a polgárok szabad választójogát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (24 szavazatból)
  13. sidney !
    *
    Érdekesnek találom a bejegyzésed, miszerint személyesen ismered Áder hátterét…
    Kérlek, áruld már el nekünk, olvasóknak, hogy “Elnökválasztó” János hátterében voltak e csendőr, vagy ahhoz hasonló, rovott-múltú felmenők? Nekem van egy olyan érzésem, hogy igen.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (17 szavazatból)
  14. Cikkem a sargacsillag elohozatalarol szol angolul.
    http://drmandler.wordpress.com/2012/11/29/never-again-a-brief-case-against-the-yellow-star-of-david

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  15. Bumburi!
    *
    Könyörgöm, ilyen naiv nem lehetsz! Írod, hogy “Erre nem figyel a szűzlelkű kormány?” Jó, sejtem, hogy kérdésed költőinek szántad, de azon a helyzeten sajnos már rég túl vagyunk, hogy selyembe kötött költői kérdéseket tegyünk fel… Itt már csak kijelentéseknek van helye… Ők már majdnem nyitan nácik.
    A fönti cikken és képen kívül, például itt van ez a Répási Róbert, jelenleg államtitkár, ellenzéki képviselő korában kijelentette, hogy amennyiben gyurcsányék a gyülöletbeszédet bűncselekménnyé nyilvánítják, akkor ők meg – majd ha hatolomra kerülnek – az úgymond ” a kommunizmus bűnei”-ből csinálnak majd btk. passzust. Ennyire szűzlelkűek ők.
    Azon túl, hogy a rasszizmusnak és az antiszemitizmusnak semmi köze az előbbi politikai kategóriához, ma mégis a Fidesznek ez a hagyományos programja érvényesül a gyakorlatban. Vagyis mindent relativizálni törekednek, s e törekvésükben már magát a fasizmust – sőt a nácizmust – teszik napi gyakorlattá…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (20 szavazatból)
  16. A Fidesz úgy viselkedik, mint a gyujtogató, aki felgyújtotta a szomszéd házát, és azzal védekezett, hogy ő csak a gyufát gyújtotta meg, a többiről a gyufa tehet, mert ő azonnal eldobta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (29 szavazatból)
  17. Vegyétek észre, hogy ez a gyöngyösi felszólalás a fideSS utasítására történt:
    1. Ne arról szóljo a közbeszéd, hgy az új választási törvny = nyílt fasiszta diktatúra, mert a románok bedobnak egy levelet, és ezzel eisztrálnak, míg a magyar ha munkanélküli, kor nincs pénze betazni a köjegyzőhöz, ha a munkája nem ér rá a munkaidejében eleni, mkor annak fogadási idj van.
    2. Jól kiállhanak a fideSS nyilasai, hogy tiltakoznk. Nem áll az semmiből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (25 szavazatból)
  18. *
    A Jobbik, a Fidesz-Ádám .. Évája.
    A saját testéből választotta le az ő “mindenható istenük” és máig is boldogan élnek – együtt – és meg nem haltak…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (28 szavazatból)
  19. Látom a minuszolós kisnyilas megint itt élvezkedik.
    Eljön még a Targoviste 1989.12.25-nak megfelelő magyar esemény. Az nekem lesz örömnap!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (28 szavazatból)
  20. Véleményem szerint annál egyszerűbb a helyzet, mint ami az előttem szólók leírtak. A fidesz eddig is használta a jobbikot, amit ő maga hívott létre. Szerintem megvárják a kellő pillanatot, hogy a választások előtt a nyilvánvaló nácikat be lehessen tiltani. Ezután már csak a burkolt nácik /FIDESZ/ maradnak, és a jobboldalnak választási lehetőség híján csak a fidesz marad. A droidok a kínálat hiánya miatt rájuk fognak szavazni. Ennél pedig sokkal nagyobb tétről van szó. Arról, hogy Magyarországon diktatúra lesz-e, vagy demokrácia? Amennyiben a választási törvényeket tovább manipulálják, kérdéses lesz ,hogy érdemes-e elmenni szavazni. Kertész Ákosnak sajnos igaza volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  21. Az Irónak igaza volt. Igaza van mindenkinek aki el akar menni ebből a szerencsétlen /nem mondom végig milyen, kik által vezetett……stb, stb/ országból. Mondanám, de inkább kérdezem, miért mi menjünk el ? Menjenek el ezek….Ezért kell megtenni mindent !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  22. A fidesz olyan mint a gyerek, aki azt hiszi neki mindent lehet, addig megy mig a szüleje a segére nem hajit!!!!!! Ja, mint egy éve hajtogatom a fidesz-jobbik egy és ugyan az !, titokban 2003-ban nött ki, hogy a felcsut saját malmát tudja vele hajtani! Remélem az ENSZ számon kéri a mostani tetteiket. Ha igaz a hir az Orsós nagyapa nagybögös volt, egy “Bancsokné” nevezetü személyesen ismerte öket.
    De nem ez a lényeg hanem a mentalitása, ezek sosem állják szavukat! Pedig nyilvánosan azt mondta, hogy ha az emberek megelégelik ellehet zavarni!!!!!!
    Mire vár Még a MYAGYAR??????????????????????????????????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  23. Valaki mást várt ettől a szerencsétlen és tehetségtelen Ádertől ? Lakásügyi előadónak is gyenge volt a hatodik kerületben és azóta csak felejtett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  24. Kérdem az “Orbán házi díszzsidaját, Köves Slomó”-t, most van vagy nincs antiszemitizmus Magyarországon? Eddig fennhangon bizonygatta, hogy nincs és senkinek( főleg zsidónak) nincs félnivalója.
    Guevara véleményével egyeznék leginkább,ha nem lenne picit késő. A szellem kiszabadult és már nagyon sokan megfertőződtek. 2014-ben már kikerülhetetlenek lesznek, csak a jobbikkal lesz meg a kétharmad, ha nem pont a jobbik nyer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  25. A második világháború vége felé a német katonák számára a csodafegyver volt az az egyetlen dolog amiben még hinni tudtak. Miközben már saját országukba voltak kénytelenek visszavonulni s két irányból is támadó felszabadítók az orosz-amerikai-angol katonák ellen harcolni.

    Hasonló történik napjaink Magyarországán. A Fidesz kormánya gyakorlatilag megbukott, a rezsim bukása sem várat más sokáig magára. Ők mégis a csodafegyverben hisznek.

    Számukra a saját maguk által kreált Jobbik a csodafegyver.

    Miért nem szólal meg Orbán a nyíltan náci ideológiát zászlajára tűző Jobbikkal szemben?.
    Hol van a legfőbb ügyész aki a nemzetközi törvényi kötelezettségeinkre hivatkozva kötelssége lenne azonnal betiltani ezt a pártot?

    Hol vannak, miért hallgatnak cinkosan? Mert egyetértenek a Jobbikkal? Mert nem akarnak fellépni ellenük.?

    Mert azt hiszik a Jobbik a bármikor bárhol bevethető csodafegyver. Akkor amikor majd az Alaptörvényben a pereambulumban a jogaiba visszaállított Szent Koronára hivatkozva meg lehet támadni a Trianoni szerződést. Akkor amikor követelni lehet az Unióból való kilépést. Akkor amikor a történelmi alkotmányra hivatkozva vissza lehet államosítani a privatizált vagyont. Akkor amikor ugyancsak erre alapozva követelni lehet az MSZP betiltását.
    Akkor kell majd a csodafegyver a Fidesznek. „A nép hangja.” Ezért nem tiltatják be. Nemzetközi törvnysértés.!

    Addig beállnak az antifasiszta szónokok sorába hazug módon azt a látszatot keltve, hogy nekik ehhez semmi közük.

    Pedig dehogynem. Ők idézték elő ezt a helyzetet. Ha Mesterházy és Bajnai hajlandó velük egy színpadon szónokolni akkor az mindkettejüket minősíti…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  26. “bumburi
    2012. november 28. szerda
    23:08

    sydney
    Ennél nagyobb butaságot nem is írhattál volna.
    Ha a számításod helyénvaló, akkor én már 12 éve halott lennék.”

    De szerencsére még élsz, viszont ezt a nagy butaságot dr. Czeizel Endrétől hallottam. Az említett számítás szerint nekem is van még 7 évem(persze ha addig nem lesz hatalmon ez a maffia), versenyt futok Áderrel…….én átengedném neki a győzelmet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  27. Elismeri e a magyar parlament a párizsi békeszerződést és annak mai napon is érvényes hatályát?

    Elismeri-e annak II. rész I. cím. 2. cikk 2. pontját:
    “2. Magyarország továbbá kötelezi magát arra, hogy a Magyarországon
    életben levõ jogszabályok sem tartalmukban, sem alkalmazásuk során a
    magyar állampolgárságú személyek között azoknak faja; neme, nyelve
    vagy vallása alapján nem fognak különbséget tenni, sem semmiféle
    megkülönböztetést maguk után vonni, akár az érdekelteknek személye,
    javai, üzleti tevékenysége, foglalkozásbeli vagy pénzügyi érdekei,
    személyállapota, politikai vagy polgári jogai tekintetében, akár pedig
    bármely egyéb tekintetben.”

    Valamint

    “4. Cikk-ét
    Magyarország, amely a Fegyverszüneti Egyezmény értelmében intézkedett
    magyar területen minden fasiszta jellegû politikai, katonai vagy
    katonai színezetû szervezetnek, valamint minden olyan szervezetnek
    feloszlatása iránt, amely az Egyesült Nemzetekkel szemben ellenséges
    propagandát, ideértve a revizionista propagandát fejt ki, a jövõben
    nem engedi meg olyan effajta szervezeteknek fennállását és mûködését,
    amelyeknek célja az, hogy megfossza a népet demokratikus jogaitól.”

    Ha elismeri akkor a legfőbb ügyész azonnal oszlassa fel a Jobbikot.

    Ha nem ismeri el Akkor ezt nyíltan tegye és magyarázza meg mit ért az alábbiakon, mert az alaptörvény preambulumában azt fogalmazza meg, hogy :

    ” Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét.

    Nem ismerjük el történeti alkotmányunk idegen megszállások miatt bekövetkezett felfüggesztését. Tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista és kommunista diktatúrák uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését.

    Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét.

    Egyetértünk az első szabad Országgyűlés képviselőivel, akik első határozatukban kimondták, hogy mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki.

    Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk. Ezt a napot tekintjük hazánk új demokráciája és alkotmányos rendje kezdetének.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  28. Hogy’ kerül a csizma az asztalra: hogy’ kerül a Rogán az anti-fasiszta szónokok közé? Remélem a tömeg jelét adja majd a megvetésének. Volt ez a jellemtelen alak már minden: református házasságtörő akit Erdő Péter áldoztat a Bazilikában – és aki a Jobbik segitségével lett V. kerületi Polgármester.
    Nyilas vezér ez a javából – jelenléte ezen platformon felér a Gyöngyösi nyilas képviselő “bocsánatkérésével”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  29. Csak mégvalami:
    a most Vasárnapra meghirdetett nagyyűlésre a felvonulók elején a goj Professzorok Batthyányi Köre tagjain kivül a Piaristák, Jezsuiták, Ferencesek, Rendfőnököstől, a Debreceni Református Egyetem és a Sárospataki diákok a tanáraikkal – és még ne-adj-Isten a Várszegi Asztrik is lejön Pannonhalmáról vonuljanak. A zsidók meg most maradjanak otthon, MERT MOST NEM RÓLUK VAN SZÓ szerte Európában – biztosan olvastátok, az angliai titkositásból most feloldott értesülést, hogy a háború alatt a BBC magyar adásában nem emlitették Auschwitzot mert az a Magyaroknak örömhirnek számitott volna.
    .
    Amit a Angolok már akkor tudtak, az most bebizonyosodott: Magyarországon zsidózással és cigányozással biztos a 2/3-os választási eredmény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  30. sydney
    Felvidítottál…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  31. Kedves tori
    2012. november 29. csütörtök
    20:19
    Várjuk ki a végét, talán nem minden fidesznyik fasiszta – kérdés, hogy tud-e a fityisz hasadni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  32. A fasiszták tiltakoznak a nyílt nácik nyíltsága ellen.
    Ezt a pimaszságon kívül az teszi lehetővé, hogy az antiszemitizmus nem egyértelmű fogalom.
    A fasiszta antiszemitizmus lényege a zsidóságnak az a felfogása, amiben a zsidó a jogállam és a törvényesség híve, így szükségszerűen ellensége az önkénynek.
    A fasiszta antiszemiták az etnikai antiszemita uszítással szemben lépnek fel.
    Ha ezt őszintén tennék (ami egyébként kizárható), akkor arra a következtetésre juthatnánk, hogy az etnikai antiszemitizmus a fasizmusnak nem szükségszerű, nem lényegi eleme. Ezt el is fogadhatnánk, mivel a fasizmus legártalmasabb jellemzője valóban nem az etnikai antiszemitizmus, és a milliók kiirtása talán csak történeti véletlen volt.
    Azonban jó, ha tudjuk, hogy a fasiszta antiszemitizmus mindenképpen etnikaiban is megnyilvánul, a tömegek feszültségét és kapzsiságát ezen vezetik le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  33. tori
    Számo mra is megdöbbentő, hogy az MSzP elnöke feláll egy színpadra azzal a Fidesz frakcióvezetővel,amelyiknek a tagsága naponta alázza őket a parlamentben, és a megsemmisítésükre törekszik.
    Viszont nem vett részt, sőt szimpatizánsait sem biztatta azon a megmozduláson amit az alkotmányellenes választási törvény miatt rendezett a DK az elnöki palota előtt.
    Ja, hogy halaszthatatlan elfoglatsága volt, mert neki éppen abban az időben kellett sajtótájékoztatón bejelentenie a nagy összefogást, hogy aztán egész este és másnap is arról cikkezzen a sajtó és ne erről a kis bagatell témáról, hogy M.országon választási csalásra készülnek és megnyirbálják a szabad válasttáshoz való jogot. és ez ellen demontsrál most egy elkeseredett de annál elszántabb kis csapat. Jó volt ott lenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  34. Ja , és a terveimmel ellentétben eszem ágában sincs rész venni olyan rendezvényen ahol ez az aljas kétszínű brancsvezető szónokol és próbálja tsztára mosni magát abból a mocsokból amit ők zűdítottak az ország nyakába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  35. http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2012/11/anti-semitism-hungary

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  36. Az utóbbi időben hajlottam arra, hogy Bartus megőrült.

    Ez az írás azonban jó példája annak, hogy a zsenit csak egy hajszál választja el az őrülttől.

    Ez az írása, elemzése telitalálat !

    Csak azt az egyáltalán nem lényegtelen dolgot nem fogalmazza meg, hogy azok, akik nem akarnak a fidesz náci-vitorlájába szelet fújni, hogyan tiltakozzanak a Gyöngyösi-üggyel szemben.

    PEDIG EZ NAGYON FONTOS LENNE !

    Ungvári Tamás tanár úr ott lesz a tiltakozáson ezért nekem is ott a helyem.
    Persze, Rogánnak meg másoknak nem fogok örülni, de tudok rájuk olyan csúnyán nézni – semmi verbális vagy fizikai vegzálás, csak puszta tekintet -, hogy megérezzék mennyire undorítóak. Nem gyűlölöm őket, a gyűlölet az ő mesterségük, és csak szimplán undorodom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  37. “Gyöngyösi képviselő nagy szívességet tett a Fidesznek, hogy a zsidólistás javaslatával elterelte a figyelmet a választási csalásról, amelyet törvénybe iktatott a Fidesz.”
    .
    Egyszerűen képtelen vagyok megállni, hogy föl ne tegyem itt is a kérdést: mi történt volna, ha Gyöngyösi nem “tereli el a figyelmet” a megszavazott választási törvényről? Nem lett volna megszavazva a törvény? Vagy igen, de a sárba tiport, jogfosztott választók tömegesen rontottak volna be a parlamentbe, sajátkezűleg miszlikbe szaggatni? Vagy még odafele menet kirobbantották volna az alkotmányozó forradalmat? Vagy mi történt volna? Mit akadályozott meg Gyöngyösi javaslata? Minek húzta ki a méregfogát?
    Az ég szerelmére, azt a törvényt eredetileg egy héttel hamarabb akarták megszavazni, csak azért halasztották el, mert ezzel reméltek majmot csinálni Gyurcsányból, és a meghirdetett (és nagyon helyesen mégis megtartott) élőláncból. Gyöngyösinek és a választási törvénynek természetesen van köze egymáshoz, de nem így, nem ebben az összefüggésben, nincs itt semmi post hoc ergo propter hoc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  38. Mint annyi esetben ,ez is kitűnő,lényegre utaló írás.Hajrá,Bartus!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  39. Éppen ma is hallom hogy lenyúltak egy zsidó megmlékezést.
    Tehát nemcsak a pénzeket nyúlják le , hanem az ünnepeket , kiemelkedő emberekre való megemlékezés jogát , mindent.
    Már várom hogy mikor fognak Lenin születésnapján újab zászlókat bontani…( Vagy inkább Sztálinén ? )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos