Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mondj Nem!-et a vasárnapi hazugságra 2012. november 30. péntek 7:26 | AN

  • Hozzászólások(116)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mondj Nem!-et a vasárnapi hazugságra

Budapest – A Hit Gyülekezete által Rogán Antal részvételével rendezett vasárnapi nácizmus elleni tüntetés nem a nácizmus elleni fellépésről, hanem a Fidesz elvtelen tisztára mosásáról szól. A rendezvény meggyalázza az antifasiszta fellépést, amikor olyan pártot enged mikrofonhoz Rogán személyében, amely nyilasokat és közismert antiszemitákat éltet, Horthy-szobrok állítását támogatja, és első számú felelőse a Jobbik térnyerésének és az antiszemitizmus terjedésének. Tiltakozunk a nácik elleni jogos felháborodás aljas politikai és üzleti célokra való felhasználása ellen, és felszólítjuk a demokratákat, hogy ne vegyenek részt a vasárnapi tüntetésen.

Mivel a Hit Gyülekezetét egy emberként kiterelik, és a nácizmus ellen sokan akarnak tiltakozni, így minden bizonnyal hatalmas tömeg lesz a vasárnapi rendezvényen. Az Amerikai Népszava mégis azt javasolja, hogy tisztességes demokrata ne vegyen részt ezen a demonstráción, távolmaradásával tiltakozzon Rogán és a Fidesz szerepeltetése, és Németh Sándor aljas politikai játszmái ellen, és hogy üzleti vállalkozássá alacsonyítva a náciellenes küzdelmet, a Fidesz tisztára mosására használja fel az antiszemitizmus terjedése elleni jogos felháborodást. Nem számít, hányan lesznek, akinek van gerince, nem vesz részt ebben a mocskos színjátékban, amelynek célja a Fidesz-hatalom konzerválása.

A Hit Gyülekezete már számos esetben tiltakozhatott volna teljes létszámával az Orbán-rendszer ellen, még soha nem tette. A Hit Gyülekezete már számos alkalommal tiltakozhatott volna a Fidesz által támogatott Horthy-kultusz ellen, nem tette. A Hit Gyülekezete már számos alkalommal tiltakozhatott volna a nyilas és náci írók kötelező tananyagba emelése ellen, nem tette. Tiltakozhatott volna az ellen, hogy Áder János Wass Albert-szobrot avatott, Kövér László egy Hitlert éltető nyilas újratemetésén vett részt, de nem tette. A Hit Gyülekezete számos alkalommal tiltakozhatott volna az ellen, hogy a Fidesz összejátszik a Jobbikkal, támogatja a nyilas pártot, de nem tette. Németh Sándor számos alkalommal mondhatott volna beszédet, de azt csak olyankor tette meg, amikor az a Fidesz érdekében állt, például a 2010-es választások előtt az Élet Menetén, hogy a Fidesz szavazatokat növelje.

Ez egy piszkos politikai és üzleti játszma, a Hit Gyülekezetét megint lefizették, ezúttal a kiszemelt iskolák elfoglalásával, és számukra az iskolabizniszben való részvétellel. Németh Sándor és a kezében levő ATV a Fidesz közvetett irányítása alatt áll, és Orbán Viktornak dolgozik. Németh Sándor pacifikálni akarja az ellenzéket, és egy hamis, álnok nagykoalíciós közvetítést készít elő. Mocskos politikai játszmákra és üzleti célokra használja fel, és gyalázza meg az antifasiszta tiltakozást. A Fidesz rehabilitálására használja fel a nácizmus elleni jogos felháborodást.

Felszólítjuk a magyarországi zsidóságot, hogy ne tűrje az antifasizmus politikai célokra való felhasználását. Felszólítjuk a Mazsihisz-t, hogy ne legyen a Hit Gyülekezete aljas céljainak játékszere, és ne dőljön be a számító álnok “filoszemitizmusnak”!

Amíg a Fidesz nem törli a nácikat a tantervekből, nem tagadja meg nyilasokkal, háborús bűnösökkel a közösséget, nem dönti le a Horthy-szobrokat, nem ítéli el a hungarista és antiszemita Prohászka Ottokárt, addig nem vehet részt igazi antifasiszták gyűlésén!

Gyöngyösi egy provokátor, a Fidesz bábja. Ez a botrány és ez a gyűlés a Fidesz forgatókönyve szerint zajlik. Lefizetett emberek szervezik!

Ne törődj vele, hányan lesznek ott. Ha az egész világ ott lesz is, Te ne légy részese ennek a gyalázatnak!

Mondj Nem-et a vasárnapi hazugságra. Mondj Nem-et a szomorú vasárnapra! Ne végy részt aljas politikai játszmákban. Ne engedd felhasználni magad a Fidesz rehabilitációjához. Tiltakozz Rogán, a Fidesz és az Orbán-rendszer megszépítése ellen!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (35 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +38 ( 68 szavazatból)
Mondj Nem!-et a vasárnapi hazugságra, 4.1 out of 5 based on 35 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(116)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

116 Reader’s Comments

  1. Tisztelt Bartus Úr!
    admin
    2012. november 30. péntek
    10:48

    Lehetne csatlakozni nekem is a fogadáshoz, természetesen az Ön oldalán , mert mindig leírja azokat a dolgokat, ahogy én is látom!
    Számtalan alkalommal lehetett volna a “képükbe nyomni ” amit tettek az országgal, de mégsem tettük , mert gyávák vagyunk és nem ordítozunk, ahogy én és Ön is párszor már szóba hoztuk!

    A fogadással kapcsolatban pedig itt egy video, ahol egy kis interjú volt a szoborral kapcsolatban:

    http://atv.hu/cikk/20121006_bulvarreklam_kozpenzbol_rogan_nem_beszel_a_rikkancsfiurol

    Ugyanezeket fogja mondani az ominózus napon is, ha esetleg bármit kérdeznek tőle a kormányzással kapcsolatban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Na ez itt a baj. Meg nem merult fel olyan tema, amiben ez a kis kozosseg egyet ertett volna. Barmirol van szo, az nagyjabol otven-otven szazalekos aranyban osztja meg az erdekelteket, kiveve azokat az elvi kerdeseket ahol csak egy valasz lehetseges. Ha meg ez a kis elkotelezett olvasotabor sem tud egysegesen velemenyt alkotni, gondolom, ugyanez a helyzet a hazai tarsadalomra kivetitve. Meg mindig azt hiszem, a jobboldal es a szimpatizansaik vannak tobbsegben Magyarorszagon, es ha nincs ellenuk egyseges fellepes, akkor egyaltalan nincs remeny. Szoval a kerdes lenyege nem a tuntetni vagy tavolmaradni, hanem az, hogy az ellenzek mikor lesz kepes egysegben fellepni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. “A Fidesz második embere azt a nyilast magasztalja, aki Hitlert, Goebbels-t és a náci Németországot éltette. Mit keresnek ezek a képmutató hazugok egy antifasiszta tüntetésen, amíg ezt nem tagadják meg? ”
    A kérdés jogos!
    A Fidesz, ebből a csiki csuki játékból profitál.
    Mindenki azt vesz ki ebből, amit akar.
    Undorító egy játék, de a tömegek bekapták, és vannak olyanok, akik ebből tőkét akarnak kovácsolni! Lelkük rajta, de a remény hal meg utoljára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  4. Szerda este gyalog mentem fel a Sándor palotához, mert a BKV, vagy BKK tudatosan ritkította a 16-ost. Nejem az előbb kérdezte, vasárnap is mész tüntetni? A válaszom a “nem” volt. Ahol a FIDESZ betolakszik,az általa is legitimizált jobbik(?) miatti tüntetésbe, ott nekem nincs keresni valóm. Bartos úr! Köszönöm a cikket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  5. Hányingerem van Bartus úr antiszemita fröcsögésétől. Szégyellje magát! Ezzel a cikkel kiírta saját magát a demokraták közösségéből és a nácizmus feneketlen mocsárba süllyedt. Ön bemocskolja az antifasizmus magasztos eszméjét. Maga a Magyarországi antifasizmus bástyáit támadja.
    Bartus László, ön egy antiszemita bűnöző…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -36 (46 szavazatból)
  6. Assad
    Honnan szabadultál?
    Rogán mit csinál? Ártatlan 2 éves, aki nem tud a pártja fasiszta ténykedéséről? És hagyják a színpadra lépni, hogy elmondja a hazugságait?
    Assad, Assad, vegyél be dedalont, és gondolkozz, ha nem fárasztó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  7. Bumburi, Assad valoszinüleg Sziriabol szabadult, mert a nick névvel nyilvan Bassár el-Aszad diktatorra utal. Ezzel a nick névvel osztja az észt. Vagy pedig Köteles Lacinak dolgozik, aki köztudottan az antifasizmus bastyait épiti Magyarorszagon …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  8. Sanyibácsi
    Most bocsánat de közönséges leszek:Hogy mindenki megértse: a régi időkben úgy mondták, hogy el kell választani a szart a májától

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. Én azt mondom, hogy ha “nácik” ellen ilyen tömeg kovácsolódik, ha végre egy “őszinte” mondatukért végre társadalmi és politikai elhatárolódás körvonalazódik, az csak jó.
    Nem elmenni egy ilyen rendezvényre, CSAK AZÉRT, mert a szervező, vagy egyik másik fellépő nem tűnik maszületett báránynak, akár e témával kapcsolatban is… nem biztos, hogy jó válasz, döntés… Talán olyan képet fest a társadalmunkról, hogy közömbösen fogadjuk az efféle megnyilvánulást.

    Az, hogy Rogán, vagy Német Sándor mit akar ezzel az akcióval tisztára mosni, az most (MOST) kevésbé fontos, mint az, ami ellen (akár csak a látszat kedvéért) tiltakoznak.
    A nemelmenésneél én másik topikban olvastam nekem szimpatikusabb tiltakozást a Fidesz ellen: elmenni, és a nevezettek beszédét némiképp megzavarni hanggal.
    Hozzáteszem, szerintem ez sem annyira jó ötlet, de jobb, mint a totális bojkott.
    Ha a Jobbik, és a nácik, ellen kell demonstrálni, IGENIS, akár a győlölt “ellenséggel” is le lehet és kell “paktálni”, más kérdés, hogy a rendezvény után ellenük is fel lehet és kell is lépni, hasonló határozottsággal.
    Szeretném megélni, hogy egyszer újra az lesz a fontosabb magyarhonban, hogy ki mit mond, nem azt hogy ki mondja… Nekem hányingerem van a gyűlölködéstől, és ilyet nem csak a Fidesz és a Jobbik soraiban találok…
    De mindez csak egy vélemény…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (20 szavazatból)
  10. Hát én csak azon gondolkodok, hogy assad éppen úgy keveri az atiszemitizmust,mint fogalmat a szemitizmussal,mint azt a topicrÓ éppenhogyl eltünt
    ( köszi B.L.!!)bankár tette a tegnapi ámokfutása közben! Arra gondolok….. csak nem???Milyen kis ragaszkodó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Miaszösz
    Barry1 már meg is mondta a tutit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Assad
    2012. november 30. péntek
    20:05
    .
    Kicsoda ez a csodabogár?
    .
    “Bartus László, ön egy antiszemita bűnöző…”
    .
    Katasztrofális emberek vannak!
    Egyre többen vannak olyanok akik véleményem szerint célzatosan jönnek; Elhintik a gyűlölködést, hazugságaikat. Gyalázkodnak és uszítva, majd vonyítva tovább állnak.
    Nem is tudom, sírjak vagy nevessek ilyen embereken!
    “Sajnos sír a szemem, fáj a szívem, mert látom; Elvész az én hazám!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Ma elmeséltem a lányomnak, bankár tegnapi ámokfutását meg ,hogy kiakasztott mindenkit és azt is, miket hordott össze.. A lányom csak annyit kérdezett: És miért
    válaszoltok neki? Pont ez a célja,ha nem válaszolnátok ,kitörné a frász. Lehet,hogy
    igaza van?
    K. S.
    Miért, mire számitottál?(Uma Thurman & Schweppes )Ezek ilyenek.Egyébként nem önszántából távzott (vonyitva)
    hanem Bartus Laci kirakta,miután jól megfenyegettem! Ha nem teszi, akkor
    Németh Sándor pólóban fogok járni. Hatott a blackmail!!! Váó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. ervin
    Itt nem arról van szó,hogy rogán nem egy ma született bárány .
    Ő benne van a TOP FIVE- ban,akik tönkretették az országot.
    Azért ne felejtsük el a magyar vizslát,a szervert, a faxgépet!
    Ő nem egy valaki a fideszesek közül. Neki “NÜRNBERGBEN” lenne
    a helye. Istenem, miért nem tudok úgy kimenni egy bármilyen NAGY demonstrációra, ahol nem botlok bele egy schifferbe, egy juhászba vagy éppen a belvárosi rémbe.?
    (

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Barry1
    2012. november 30. péntek
    23:36
    .
    Kedves Barry1
    .
    Hogy mire számítottam? Sajnos semmi jóra!
    Valóban igazad van, egy jó pohár Schweppes narancsnak valóban jobban örülnék,
    mint az “Assad” félék ténykedésének.
    .
    De sajnos ez mellett tudomásul kell venni egy szomorú tényt;
    Vannak és lesznek is efféle hangok, nézetek és ténykedések.
    .
    Ha most társadalom szociálpolitikai oldalról nézzük a kérdést;
    Ugyan felmérhető, hogy hol és mikor siklott ki ez a társadalmi erkölcs.
    Ki és mikor, hogyan adta a fejekbe ezeket a hamis eszméket és nézeteket.
    Meg is kell nevezni és a lehet felelősségre vonni az érintetteket.
    .
    De mégis elgondolkodtató, hogy mindenki áldozata egy olyan rendszernek mely ellen
    ki így, ki úgy harcol.
    Ha hagyjuk, hogy zsidózzanak, hogy náci eszméket hirdessenek,
    ha hagyjuk, hogy erkölcsileg rombolják fertőzzék gyermekeinket, társadalmunkat
    azért nemiben terhel felelősség bennünket is.
    Tanulni kell a hibáinkból és kijavítani azt, miközben rendre utasítsuk az efféle alakokat!
    Arról nem volt tudomásom, hogy fenyegetőzött a szóban forgó illető.
    Ha így volt akkor bizony az már egy más megítélés alá eső kérdés.
    A kitiltása, eltávolítása érthető, jogos és helyes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. A vasárnapi demonstráció a fidesz göbbelsi propagandája lesz! A nagygyűlést a fidesz saját propagandájára fogja felhasználni, van e valakinek ezzel kapcsolatban kétsége? Ezért nem kell elmenni rá, kell egy MÁSIK gyűlés ahova elmehetnek a demokraták is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  17. K. S.
    Nem ez a szerencsétlen fenyegetőzött ,hanem én ( VICCBŐL)
    “megfenyegettem” Bartust,hogy Németh Sándor pólót fogok viselni ,ha nem tiltja ki ezt a pitekuszt.Erre gyorsan kitiltotta.Most kezdek büszke!
    Megmondom én neked percre pontosan mikor omlott össze a Magyar Köztársaság: 2006 szeptember 17 -én 22:45-kor!!! Rozumis?
    Ma délután az m1 (bizony !! a királyi tv!!!) mutatott vidéki cigány családokat, akikrőlkilóméterről látszott, hogy normális, rendes emberek
    Irtózatos elkeseredés és félelem volt a szemükben Se munka,se segély ,se remény, se semmi. Ezek biztos ,hogy örömmel dolgoznának,ha lenne mit!Az egyik középkorú nő megkérdezte: Tessék mondani,most éhen fogunk halni?Szörnyű, szörnyű!!!Esküszöm lemegyek és viszek nekik valami kaját: Eddig legalább volt egy szem érdekérvényesitő dolog a kezükben. A szavazatuk! A regisztrációval ennek vége.Kész. Mehetnek a levesbe.És még nagyon sokan ,akik most még csak nem is sejtik!!!! Ennél mocskosabb, megalázobb,embertelenebb aljasságokat nem is találhattak volna ki.Közben az elmebeteg ott pöffeszkedik a rádió studióban összevissza hadovál, hazudozik megállás nélkül és az ég nem szakad rá!Miféle szörnyű hely lett a mi hazánk!!??És akkor menjek rogánt hallgatni,meg udvariaskodjak bankárral?
    Lófaszt! Már elnézést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Sajnos én tagja voltam a HIT gyülekztnek 4évvel ezelőtt Pécsett. Egy Ált.Iskolájuk volt+bazi nagy Gyülekezeti csarnok. …Sok mindent láttam,ellentmondásolat,állandó “adakozz az Úrnak”,láttam éhező,albérltbn nyomorgót,és sport mercédesszel az udbarba belibegö fiatal nőt,miniszoknyába,piros tűsarku cipőben.Feltünően sok volt az értelmiségi,orvos,tanár, festő,egyetemista,stb.Utólag visszagondolva…szégyelem a szektás múltamat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Tul sok zsido kerdes van a Magyarorszagon. Ugy tunik , hogy a magyar politikai partoknak mas dolga sincsen mint a zsidokat tamadni es vedeni. Itt lenne az ideje komoly javaslatokat hozni es nem a zsidokat hasznalni jegtorokent. Ha ez nem megy az orszag csak eltunik az europai sullyesztoben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Ha nem megyünk el,akkor a nyilasok ezt úgy fogják értelmezni,hogy csak ők és a zsidók állnak egymással szemben.Holott ez nemzeti ügy. Az viszont igaz,hogy Rogánnak,-a pártja nevében is -,először bocsánatot kell kérnie a nyilasok támogatásáért,mielőtt elmondaná beszédét.Ha nem teszi meg,ki lesz fütyülve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Tisztelt Bartus ú r! Teljesen egyetértek önnel. Bennem is komoly kételyek fogalmazódtak meg azzal kapcsolatban, hogy a magyarországi fasiszta párt és eszme kialakulásában aktívan szerepet vállaló fidesznek ott van-e a helye. Én tiszta szivemből utalom a fasizmus minden megnyilvánulását. De erre a tüntetésre nem fogok elmenni. Nem akarm, hogy részese legyek a fidesz újabb hazug viselkedésének. Ezek a fiúk profi hazudozók! Most Rogánra osztott a fidesz hazugság gyár szerepet, hogy átverjenek bennünket, a tömegek meg majd sajnos megkajolják. Csak a DK az igazi ellenzéki párt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. Túlavasúti
    Miért, mit lehet mondani egy antináci tüntetésről? Hogy kevesen voltak? Hogy kiálltak a qurmány mellett? Akinek gondja van Rogán szereplésével, az tanuljon a B Középtől: HÁTAT IS LEHET FORDÍTANI A BESZÉDE ALATT!
    Akkor ugyanis a meghirdetett cél miatt ott vagyunk, de ezzel kifejezhetjük, mert tisztességes antinácinak ott a helye, nem maradhat távol aktuálpolitikai megfontolások miatt. Nem Rogán és a qurmány miatt. De persze ezt is csak akkor tehetjük meg, ha OTT VAGYUNK! És ez nem olyan gesztus, amit MÁSKÉPP lehetne magyarázni. Egyértelmű elutasítás
    talalom
    Lufit nehéz szerezni, piros lapot viszont könnyebb gyártani. És azt még egy focista is megérti.
    Barry1
    A tömeg akkor tud úgy viselkedni, ahogy kell, ha
    A/ tömeg (azaz tömegesen kimegy és Rogán miatt nem marad otthon)
    B/ kifejezi ellenérzését Rogán szereplése alatt (pl hátat fordít!)
    ráadásul olyan táblát visz, amely egyértelműen elítéli a fidesz által lehetővé tett, sőt bátorított náci nyomulást. pl így:
    http://negymadar.blog.hu/2012/06/24/egy_elveszett_kelp_visszakerult_a_fel_narancs_az_jo_cim

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. kekec,
    tisztelem a törekvéseidet, de mivel a világ nem tudja kiaszom az a rogán, lehetséges, hogy pont a magyarországi antifasiszták képe fog a világ újságjainak címoldalára kerülni, a dudádra azért írjad ki pár nyelven, hogy demokrata vagy és antifasiszta, csak a kurmányellen dudálsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  24. zaray istvan nov. 30 12:20+++++++++++++++++++++++++++++++++
    A világ felé, a normális országok felé, a zsidó emberek felé kell megmutatnunk, hogy nem engedünk az újfasiszták térnyerésének, ahogy Drezdában történt, ott is voltak a több km-s sorban mindenféle párt képviselői, de nem zárták ki egyiket sem, mert a cél volt a fontos: ne tudjanak masírozni a városukban ezek a lények!
    Utána pedig lehet megint egymással vetélkedni, kinek a pártja fog győzni jövőre a választásokon! Ennyi!
    Ha mindig, mindent túlkombinálunk, akkor marad minden, amint volt.

    Nagyon jó ötlet, kimutatni a szerverantinak, hogy nincs erkölcsi alapja ott lenni, hogy beszéde alatt szóljanak a kereplők és a sípok! Ez is jelzés lesz a külvilág felé, hogy nem vagyunk vakok és hülyék, mi tudjuk, kik azok, akik nem igazak ebben a történetben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. voisine
    Ne nézze le a külföldi tudósítokat, többet tudnak rólunk, mint azt gondolnánk, ha nem elég felkészült, a lapjának, TV-jének árt, ők ott kint erre nagyon adnak!
    Nálunk ebből nincs gond, kifizeti a pervesztes lovét, oszt jónapot!
    Normális országokban adnak magukra, hogy ne legyen per!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. miaszösz
    Talán Párizsban azért nem mennek ki, mert a párizsi Parlamentben nem hangzott el ilyen beszéd? És nem is hangozhat el anélkül, hogy azonnal kivezettetnék az illetőt? A magyar parlament meg nem hozott még a burka ellen törvényt. Más ország, más körülmények, más problémák.
    talalom
    Bizony az eldugult WC-be is néha bele kell nyúlni, ha tisztaságot akarunk. Akárhogy is facsarja közben az orrunkat a szag, és forog a gyomor. Mert ha nem tesszük, akkor a helyzet csak rosszabbodni fog Ezt a szart is ki kell pucolni
    telekis
    Nem lettünk elárulva, csak éppen szegénységi bizonyítványt állítottunk ki magunkról, az országról és az ellenzékről egyaránt. Merthogy nem “csak” a listázási beszéd ellen kellene tüntetni, hanem a demokrácia mellett, a viktatúra nyomulása ellen és a választójogtól való megfosztásunk ellen. Merthogy jelenleg az egész nép bűnözőként van kezelve, mivel ma Magyarországon SENKINEK SINCS VÁLASZTÓJOGA. A szegénységi bizonyítvány meg az, hogy nem a kettő ellen EGYÜTT hirdették meg a tüntetést – akkor ugyanis vagy kétlem, hogy Rogán fellépne egy ILYEN gyűlésen, vagy azt tényleg felhasználná az Orbántól való szakításra.
    Ennél nagyobb szegénységi bizonyítvány pedig az, hogy pl KIZÁRÓLAG a választójogi törvény ellen, “csak” a demokrácia mellett nem lehetne ekkora tömeget, ilyen egységes kiállást összehozni. És nem is engednék oda a Kossuth térre.
    Értem én Bartus kifogását is, csak éppen nem fogadom el. Nekem is facsarja az orrom, hogy kizárólag antináci tüntetésként hirdették meg, és szó sem esik a meghívóban demokráciáról, viktatúráról és a szavazójogunktól való megfosztásról.
    Szegény ember vízzel főz, és ahol összejön egy nagyobb tömeg, ott LEHET egyértelmű elutasítást kifejezni. Ha ott vagyunk ahova máskor, másképp nem engednének oda. Arról már nem is szólva, hogy tisztességes antifasisztának nem szabadna távol maradni egy antifasiszta tömegtüntetéstől (persze ha módjában lenne elmenni, Hja a pénztelenség elég jó felmentési ok
    butterfláj
    Ez ellen az “emberi fordulat” az orvosság. Rogánnak hátat kell fordítani, amíg ő beszél. AZT nem lehet a qurmány melletti kiállásnak magyarázni!
    Gonoszka
    Ha ugrani akar, ennél jobb alkalma nem lesz: tömegfigyelem, sajtótámogatás.
    Ha nem használja fel, az is egyértelmű lesz: patkányként még bízik a hajóban.
    Katalin
    Ki kell állni, méghozzá tömegesen, mert bizonyítani kell, hogy az ország többsége nem náci, és nem TŰRI az ilyen beszédet. A gond az, hogy CSAK ez ellen toboroznak tömegeket, és az ugyanaznap elfogadott választási törvényről említés sem esik. Pedig akkor, az ellen már Rogán szerepeltetése értékelhető lenne, Mert így csak kényelmetlen fenntartásokat okoz. Nota bene: ha Gyurcsány szerepelne, az is képes lenne ugyanilyen fenntartásokkal a tömeg létszámát csökkenteni.
    Azért bele kellene gondolni a szervezők szempontjaiba is: Rogán zsidó, annak a kerületnek a polgármestere, ahol a gyűlés zajlik. Hogyan lehetne elutasítani egy antiszemitizmus elleni tüntetésről egy zsidó házigazda fellépését? Anélkül, hogy ezt a zsidók ne tartanák sértésnek maguk iránt? Ráadásul Bajnai a jobbra is történő nyitás híve. Tőle logikus, hogy nem zárkózik el a mérsékelt jobb elől sem. Ezt már a 2006-os “rendőrterror” emlegetésével jelezte.
    Rogán szereplésével lehetővé tették, hogy a mérsékelt jobbos EMBEREK is kimenjenek a tüntetésre. Amire egy nyíltan kormányellenesnek meghirdetett esetében nem mennének el. És a csatlakozó szervezetek nagy része is – a támogatóikkal együtt – távol maradna. Aki a téma mögé tömeget akart sorakoztatni: nem tehetett másképp.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. voisine
    Mivel a világ TÉNYLEG nem tudja, hogy ki a f….. az a Rogán, ezért csak a tömeget fogja látni. És egyáltalán nem közömbös, hogy egy ilyen témánál mekkora tömeget lát. És ha pl az általam (Négymadár rajzával) javasolt félnarancsot viszem hitleres fazonírozással, azt szerinted félre lehetne érteni? Mindig is az volt a véleményem, hogy “Jobb egyszer látni, mint százszor hallani róla” És azt sem hiszem, hogy a Rogán beszéde alatti hátat fordítást (no persze: az OTT LEVŐK részéről) félre lehetne magyarázni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Mate Iván Tibor
    Nekem meg az a reményem, hogy a baloldaliak és a jobboldaliakat is magában foglaló demokraták vannak többségben. Na ja: a remény hal meg utoljára
    Assad
    Bartus szerint Rogán szerepeltetése, a nácik felfutását lehetővé tevő fidesz szerepeltetése mocskolja be annyira a témát, hogy meggyőződéses demokrata ellenére a távolmaradást javasolja. Mielőtt ideokád egy ilyen szöveget, olvasson el 1-2 Bartus cikket: meg fog lepődni, mennyire NEM antiszemita, sőt! Kezdje mindjárt a Zsidókat fognak ölni-vel.
    Én sem az elveivel vitatkozom: egyszerűen gyakorlati megfontolásokból nem értek egyet a távolmaradással. De ettől még Rogán szereplése ELLENÉRE elmenni oda, az nálam is az eldugult WC-be való benyúlással egyenlő.
    Bartus szerint ez mocskos, és nem kell megtenni, szerintem meg mocskos ugyan, de meg kell tenni.
    Ja: és ilyen habzásra számíthattak volna a szervezők is, ha Rogánt, mint zsidó szereplőt elutasítják. Mennyivel egyértelműbb lett volna, ha Schweitzer rabbit kérik fel?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Min csodalkoztok emberek ? Magyaroknal ez a divat! Elvek? Nincsenek! Ezert van gazdasagi es moralis valsagnan tobbek kozott az orszag. 2 forinert elado a becsulet! 3 forintert mindenki feladja az elveit! 5 forintert megtagadja a csaladjat ! 1 forintert elarulja a hazajat! Kepzeljuk el mi tortenik 100 000 000 forintert! Ezt most halalosan komolyan gondolom! Itt tartunk! Magyarnak tartasa , sajat velemenye nincs , csak hallgat sodrodik , fejet bedugja a homokba! Ha fel emelnek az afat 35%-ra akkor is hallgatna ! Barmit eg lehet tenni egy magyar emberrel No Problem! Orban aljas modon jol ki is hasznalja es fogja addig amig el nem zavarja a nep es be nem zarjak a bortonbe elete vegeig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. kekec,
    Azt, hogy kinek mit üzen a félnarancsos kép, -ugyan nem láttam- de kinek mit.
    Ebbe már Rorschach is belebukott.
    Igazad van abban, hogy egy antifa tüntetésre nagy tömeg kell.
    Az ott levők részére nem lesz félreérthető a hátat fordítás Rogánnak.
    Csak ezt a csvaros magyar észjárást nem értik a világ összes részén.
    Egy-két orgánumot eltekintve, ebből a világhíradókban tényhír lesz, aki hátat fordít, abból meg hírmagyarázat nélkül vágókép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Orban egy igazi szelsoseges nacionalista fasiszta elveket vallo keresztapa , masodallasban miniszterelnok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  32. Baby
    Na ja, csak a szar és máj elválasztásához előbb le kell ölni a DISZNÓT! Azt meg általában nem igazán sikerül elegáns távolmaradással abszolválni.
    ervin
    Mivel felmerült, hogy a dudácskát ki is lehet csavarni az ember kezéből, vagy a közvetítésbe olyan szűrt hangot adnak, amilyet akarnak, ezért már a hátat fordítást javaslom. A vizuális ingereket nehezebb szűrni, mint a hangot. És ha TÖMEGES, azt nem lehet kimagyarázni sem. De persze ahhoz OTT kell lenni, és a tömegben TÖBBSÉGBEN lenni, hogy érzékelhető és kikerülhetetlen legyen. De ezt nem lehet otthonmaradással elérni
    Barry1
    bankár kitiltásával csak egy a gond: attól hogy a strucc a homokba dugja a fejét, az oroszlán még ugyanúgy létezik. Ha nem vesszük tudomásul, hogy vannak ilyen vélemények is, és főleg nem is próbálunk ezzel küzdeni, akkor
    hatnak. Ha nem az AN-nen, akkor máshol. Itt legalább meg lehet vele küzdeni, és nem bankárral – az elveivel és a szövegeivel vitatkozni kell, hogy ne hathassanak tovább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Debreczeni Jozsef konyvet erdemes elolvasni 2006 -rol mar ott osszebutorozott Orban a szelsojobbal! Azota is o tartja a porazt hol rovidebben hol hosszabban ahogy a kedve tarja! Gusztustalan tetves fereg ez az Orban ! Maga az Ordog! Vaclav Havel latta elore !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Egyszer meg lehet próbálni a bankár-félékkel, hogy elmagyarázza az ember, mit lát a másik rosszul.
    De napokon keresztül – lehúz a szintjére, mert azt láttatja másokkal, hogy partnernek nézik!
    Én 1x, max. 2x megkísérelem a párbeszédet, de agymosottakkal nincs párbeszéd, mert nem vitapartner, ő hisz, a hittel szemben pedig tehetetlen vagyok! Átlépni, mint a pocsolyát! Ennyi! Ha miatta kitiltás van, mert elszakad a cérna és olyan szavak törtek elő, még örül is, hogy milyen jó munkát végzett, mehet a fizetségért.
    Nem vitapertnerek, hanem agymosott hívők! Otthoni hírportálokon történek alapján mondom.
    Engem nem zavar, ha van valakinek ingerenciája győzködni, csak tudni lehet, hogy sikertelen a kísérlet!
    Legtöbbször pedig elviszi a témát, amit végképp nem tudok tolerálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. http://hu.metapedia.org/wiki/Zsid%C3%B3k_a_Fideszben

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Most olvastam:
    Miskolcon rabosítottak egy jobbikos képviselőt, mert az Avas-i városrészen társaival sétált.

    Csak nem most jött el a két pofon kosztásának ideje?!

    Ahogyan a főamortizálóval szemben is megindulhatott a vizsgálat, most meg a jobbikosokat is megregulázzák, hogy nincs sétafikálás.
    Beindult volna egy PATYOLAT akció?
    Csak kérdezem. Több fül, jobban kihall….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Aki külön Dkp tüntetésre vár, az ne reménykedjen. Niedermüller egyértelműen elmondta (a 8-ik perctől)
    A/ Helyes, hogy Rogán felszólal
    B/ Örülni kell, ha a konzervatívok is hallatják a hangulat
    c/ OTT leszünk
    http://www.demokratikuskoalicio.hu/?videoid=zIidp5eTfGo#youtubegallery

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. csakén
    Csakhogy én nem bankárNAK akarom elmagyarázni, hogy mit lát rosszul. Azt én is teljesen reménytelennek tartom. Hanem másoknak akarom elmagyarázni, hogy bankár és co. MIT MOND ROSSZUL! és ezzel nem elégszem meg – arra elég lenne egy szimpla lehülyézés is, hanem bizony veszem a fáradtságot a helyes álláspont, a nem elferdített tények és azok helyes értelmezésének kifejtésére. Te rosszul állsz hozzá, amikor bankárt akarod meggyőzni: az elveit kell LEGYŐZNI. Azt meg nehéz, ha tudomást sem veszel róluk, és hagyod szabadon érvényesülni máshol. Itt legalább ki van téve a vitának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Edit
    Először csodálkoztam, hogy a NER ilyen nyílt meghirdetését nem fütyülték ki azonnal, de aztán néztem a dátumot: 2010.04.18. No persze. Akkor még nem lehetett “megfelelően értelmezni” ezt a szöveget. A végéhez meg csak egy kérdésem lenne: a nyilaskeresztes papa élt még akkor, amikor zsidó veje lett?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Sátáni egy banda ez. Ha nem megy ki az ember, akkor helyesli a nácizmus terjedését, mert nem tiltakozik. Ha kimegy meghallgatja ezeknek a nemzetgyilkosoknak a hazugságait. Ők azok, akik kiállnak a nácizmus ellen hirtelen. Szavazzatok rájuk, mert ők védenek meg a nácik ellen. Mondom én. Csak öt jólirányzott segít ezen az országon. Németh mindig is a sátánnal cimborált. Egyszer kell a Vidám? vasárnapot hang nélkül megnézni és a nonverbális kommunikációját figyelni ennek az embernek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Kekec
    Niedermüller írta a Kádár korszakról az értekezést is, igaz? A DK-nál is vannak olyan dolgok, amit nem értek. Az előbb említett írás, illetve, amit Te írtál fentebb ilyen dolgok. A jobb- közép felé ez egy gesztus lenne?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. “Dr. Molnár Csaba · 3.190 ember kedveli ezt
    szerda, 12:52 ·

    A Jobbikot be kell tiltani, a betiltásig pedig politikai karanténba kell szorítani!

    Mosakszik a Jobbik. Mosakszik a zsidólistázó képviselő és mosakszik a pártelnök is. Vona Gábor tegnap esti facebookon közzétett bejegyzésében azzal próbálja mentegeti párttársát, hogy az nem is a zsidókra gondolt, csak az izraeli állampolgárokra. A szélsőjobb bevált taktikáját követve egyúttal támadásba is lendül, és bizonyítva, hogy nem hiába elnöke pártjának, még jócskán rá is licitál pártbeli beosztottja szavaira: „…amíg önök gusztustalan módon felhasználják saját nagyszüleik halálát arra, hogy habozhasson egy kicsit a szájuk, addig mi … védeni fogjuk leendő unokáink jövőjét”. Vona és pártja tehát még mindig nem nemzeti tragédiának, csak politikai hivatkozási alapnak tekinti hatszázezer magyar kiirtását, akiknek egyetlen „bűnük” volt, hogy szüleik vagy nagyszüleik azt az istent imádták, akinek Jézus Krisztusként való megtestesülését tiszteli isteneként a keresztény Európa is. Leendő unokáink jövőjét pedig még mindig nem mástól akarja védeni, mint attól a százezernyi zsidótól, aki még megmaradt Magyarországon.

    Förmedvényében Vona ismét a hiszterizálás már megszokott bélyegét süti rá az antifasisztákra. A hétfői nap után azonban erről nincs értelme tovább vitatkozni, a tények és szavak magukért beszélnek. Emberek származás szerinti nyilvántartásának nem lehet más célja, mint származás szerinti megkülönböztetésük, innen pedig a történelem tanúsága szerint egyenes út vezet jogaiktól származás alapján történő megfosztásához. Megfosztásához előbb politikai jogaiktól, később tulajdonhoz való joguktól, lakhelyük szabad megválasztásához fűződő joguktól, emberi méltósághoz való joguktól, legvégül pedig élethez való joguktól.

    Listázásig eljutott már a szélsőség. Atrocitásig már eljutott a szélsőség. Verésig már eljutott a szélsőség. Gyilkosságig már eljutott a legszélsőbb szélsőség. Tovább nem várhatunk. Vona blogbejegyzése csak újra alátámasztja a Demokratikus Koalíció javaslatát; a Jobbiknak nem csak a magyar parlamentben, de a magyar közéletben sem lehet helye. Az igazságszolgáltatásnak haladéktalanul tennie kell a dolgát a Jobbik betiltása érdekében, a pártoknak pedig addig is kötelessége ezt a pártot politikai karanténba szorítani. Ez utóbbi miatt a mai napon levéllel fordultam a parlamenti pártok frakcióvezetőihez, a Házelnökhöz és a miniszterelnökhöz. Remélem, támogatják a javaslatot. Ma már nem maradt más lehetőség…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. http://www.youtube.com/watch?v=aDLVb08JoQ0
    Eljárás indult: beperelte a Jobbikot a Hit Gyülekezete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Kekec,
    Nem akarom elvenni a kenyerét a témának jobban ismerőknek, de nézzél utána, hogy mit jelent a zsidó liturgiában, amikor a gyülekezet, háttal a frigyszekrénynek nyugat felé fordul, megköszönve , a nyugat felöl közeledő Szombati Áhitatot.
    Amikor a Kossut téren az elhelyezkedéséből kifolyólag Te éppen majd antifasisztaként és antirasszistaként kelet felé akarsz majd fordulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. voisine
    Ezt a másodlagos szervezők feloldhatják, ha pl. dél felé figyelem-terelő akciót indítanak arrogáns tóni beszéde alatt. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Például GyF Sándor palota előtti beszédéből részleteket hangosítanak ki. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. bubu64
    Pedig nagyon is érthetővé válik, amint leszámolsz azzal az illúzióval, hogy a DK baloldali párt lenne. Persze ettől még demokrata, de nem baloldali. Gyurcsány még az Mszp-kormányfő korszakában is úgy működött, mint egy jobbközép politikus – európai értelemben véve a jobbközépséget. Most csinált hozzá egy pártot is. És ezért nem tud a DK látványosan fejlődni. Erre az európai jobboldaliságra nincs fogadókészség nálunk. Ahhoz még néhányszáz évig locsolni és nyírni kellene a gyepet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. kekec
    “Rogánnak hátat kell fordítani, amíg ő beszél. AZT nem lehet a qurmány melletti kiállásnak magyarázni!”
    .
    Mit számít, hogy a hátsó fertályon netán minden harmadik ember hátat fordít?
    A tv csatornákon nem jön át belőle semmi. Elöl a beszervezett fideszes tapsikolók állnak, ebben biztos lehet bárki.
    Kereplők, sípok, dobok, dudák lábosfedők kellenek, minden, ami hatalmas zajt csap. Azt még a klubrádiós közvetítés hallgatói is észreveszik. De a hátat fordítást a mellette állón kívül senki más nem észleli.
    .
    “Ha ugrani akar, ennél jobb alkalma nem lesz: tömegfigyelem, sajtótámogatás. Ha nem használja fel, az is egyértelmű lesz: patkányként még bízik a hajóban.”
    .
    Mármint Rogán, akit frakcióvezetőként és kerületi polgármester mivoltában odarendelt a megbízója, a Fidesz egyeduralkodója. Nulla az esély, hogy Rogán nem a rábízott feladatot teljesíti, méghozzá a megbízói szempontjából példásan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. szia kekec,
    te vagy az egyetlen, aki ezt látja? Soha nem értettem, mit keres az MSZP-ben. Az a baj, hogy amit írtál, azzal sztem még maga Gyurcsány sincs tisztában. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Kekec
    Én tudom, hogy a DK nem baloldali párt. Olvastam Gyurcsány Ferencről Debreczeni József könyvét. Abban arról is szó volt, hogy GYF-t érdekli a szociáldemokrácia. A jobb- közép pártokkal sincs semmi bajom, a kapitalizmussal sem. Azzal van bajom, ami ebben az országban zajlik. Kádárhoz azért nem kellett volna visszanyúlni, mert a múlté és kényes téma. A jövővel kellene foglalkozni, amit a DK meg is tesz. Lehet, hogy egy végső értékelő írás volt a Kádár korszakról NP-től. Csak egy kicsit rossz szájízem maradt az olvasása után. El kellene telni még 50 , nem is 150 évnek, hogy objektíven értékelni lehessen. Az MSZP, mint baloldali? párt nálam leszerepelt, azzal, amit GYF-fel műveltek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Miért nem beszélhetett Kardos főrabbi? 2012. december 2. vasárnap | AN

Az Élet Menete is önvizsgálatra szorul 2012. december 2. vasárnap | AN

Rogán nem jelentett be semmit 2012. december 2. vasárnap | AN

Kuncze pávatánca az antiszemitizmussal 2012. december 2. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos