Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rogán nem jelentett be semmit 2012. december 2. vasárnap 18:13 | AN

  • Hozzászólások(251)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rogán nem jelentett be semmit

Budapest – A várható eseményeknek megfelelően Rogán Antal nem jelentette be, hogy a Fidesz betiltja a Jobbikot, nem határolódott el a Fidesz kódolt antiszemitizmusától, nem ítélte el a Hitlert éltető Horthy Miklós, Nyirő, Wass Albert és Tormay Cecille kultuszát, amelyet a Fidesz támogat. Rogán általánosságban elítélte a nácizmust, mindent a Jobbik nyakába varrt, ahogyan azt várni lehetett. A rendezvény igazolta azoknak a demokratáknak a várakozását, akik szerint ez a rendezvény hazug, mert a Fidesz rehabilitálását, fasiszták és antifasiszták egybemosását célozza. Akik azt mondták, hogy a Fidesz megváltozhat e gesztustól, azok hazudtak. A Hit Gyülekezete kiparancsolt tagjai központilag elrendelt reakcióival félelmet keltett. Fasiszta szervezeteket idézett, ahogyan testületileg kivonult, vezényszóra skandált, tapsolt vagy fütyült. Ebből soha nem tudjuk meg, hány igazi demokrata és antifasiszta van Magyarországon. A Fidesz rehabilitálva van, és vele rehabilitálva vannak mindazok a nácik is, akiket a Fidesz rehabilitált. Köszönjük Németh, Ungvári, Bajnai, Rogán.

A Hit Gyülekezete rendezvénye megakadályozta, hogy a nácizmus elleni felháborodás a kódolt és a nyílt antiszemitizmust, a Fideszt és a Jobbikot egyaránt elítélje. Soha senki nem tett még akkora szívességet Orbán Viktornak, mint Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője, aki megakadályozta, hogy a jogos felháborodás az Orbán-rendszer elleni tüntetéssé váljon, és a felelősöket részrehajlás nélkül nevezze meg. Németh Sándor felmentette a felelősség alól a Fideszt, amely első számú felelőse az antiszemitizmus terjedésének. Németh Sándor azt a hazugságot legitimálta a rendezvényével, hogy csak a Jobbik felelős a nácizmusért, és feltétel nélkül tisztára mosta a Fideszt, amely mindenben elutasította a saját felelősségét. Németh Sándor ezzel behúzta a politikai középbe a Fidesz kódolt antiszemitizmusát, Nyirő barátságát, a Horthy-kultuszt és mindazt, amit a Fidesz képvisel.

A sikerpropaganda nem maradhat el, miután a kivezényelt Hit Gyülekezete több tízezres tagsága biztosította a tömeget, hozzájuk csatlakoztak azok, akiket a rendezvény antifasisztának hirdetett jellege megtévesztett. Sikernek fogják elkönyvelni, hogy Rogán megindítóan szép szavakat mondott a holokausztról és az antiszemitizmusról, és hirtelen elfelejtik majd, hogy azzal a várakozással indokolták a meghívását, hogy szembefordul a Fidesz eddigi gyakorlatával, és bejelenti a Jobbik feloszlatását is. Egyikre sem került sor, hanem Rogán azt tette, amire számítani lehetett: szavakban elítélte az antiszemitizmust, ezért a felelősséget kizárólag a Jobbikra hárította, pártját a jó oldalon állónak mutatta, és semmit nem jelentett be. A Fidesz semmit nem ismert be, semmit nem bánt meg, és semmit nem fog változni. Ezt tapsolták meg a Hit Gyülekezete tagjai parancsszóra. Annyi változás történt, hogy Németh Sándornak köszönhetően szalonképessé vált a Fidesz kódolt antiszemitizmusa és nácibarátsága. Az a Rogán szónokolt itt szép szavakkal, aki ugyanilyen rezzenéstelen arccal jelenti be naponta a legaljasabb törvényjavaslatokat, aki egy fasiszta rendszer fontos láncszeme, aki ugyanilyen szépen tud kommunistázni, és aki megfeledkezett arról, hogy abba a polgármesteri székbe, amelyben ül, a náci Jobbik segítségével került. Az önmagától meghatódó Rogán antiszemitákkal kötött választási szövetséget. De ezt tőle senki nem kérte számon, ahogyan azt sem, hogy utólag ezt bánja meg, és kérjen érte bocsánatot.

A téren a Hit Gyülekezete kivezényelt tagjai jól kiszámítható reakciókat adtak. A reakciókból következtetni lehetett, hogy milyen parancsszóra engedelmeskednek. A “Nácik haza!” rigmusok ordítása a militáns Hit Gyülekezete stílusa, rémisztően leplezi le egy megkérdőjelezhetetlen vezér parancsuralmi rendszerét. Ennek semmi köze a holokauszt megemlékezők méltóságteljes tiltakozásához, hanem fasiszták ordítására emlékeztet. Ez a Fradi B-közép stílusa. Félelmet keltő volt, ahogy Németh Sándor taktikájának megfelelően, kiszámíthatóan, egy emberként reagáltak az elhangzottakra. Hatalmas ovációban részesítették Rogánt, és minden olyan megnyilvánulást, amely arra irányult, hogy elmossa a különbséget fasiszták és antifasiszták között, illetve csökkentse a két politikai oldal szembenállását: közelítse a diktatúra képviselőihez a diktatúra elnyomottait. Észak-Koreában játszódnak hasonló jelenetek, amikor a tömeget kivezénylik, és tapsoltatják. Ez egy ugyanolyan fasiszta parancsuralmi szervezet benyomását keltette, mint amilyenek ellen tiltakozik, a különbség csak az ideológia. De ne tévesszen meg senkit: a végeredmény csak attól függ, mikor, ki és mi ellen fordítják ezt az agymosott tömeget. Ahogyan Németh Sándor a fiával megüzente, hogy senki ne fütyüljön Rogán ellen, abból látható, hogy a Hit Gyülekezete fasizmusára ugyanúgy nincs szükség, ahogyan a Fidesz fasizmusára és a Jobbik nácizmusára sincs. Egyikkel sem vállalhat közösséget a szabad Magyarországra vágyó demokratikus ellenzék.

Bajnai ugyanebben a szellemben mondott igaz szavakat a nácizmusról, de korrupt módon beszélt a két politikai oldal felelősségéről, egybemosva azt. Bajnai úgy akarja eltemetni az árkot a jobboldal és a baloldal között, hogy az igazságot kidobja az ablakon. De igazság nélkül nincs békesség, az a próbálkozás, amely a jobboldallal a nácizmussal való egyértelmű szakítás nélkül keresi a békességet, csak további viszályok mérges magvait veti el. Rogán azt mondta, hogy “mi akasztunk táblát a gonoszság nyakába”, de arról elfeledkezett, hogy 2006-ban párttársai szónokoltak minden nap ugyanezen a téren, és körben a villanyoszlopokon a kivégzendő zsidók neveit lehetett olvasni, köztük olyanokét, akik most is a téren voltak, de akkor ez ellen semmi kifogásuk nem volt. Ha táblát akar akasztani valaki nyakába, akkor kezdje Kövér Lászlóval, aki egy olyan nyilast rehabilitált, aki a zsidókat haláltáborokban megsemmisítő Hitlert éltette. Folytassa Áderrel, aki annak a Wass Albertnek a szobrát avatta, aki halálos ítélete szerint háborús bűnös volt és zsidók gyilkolásában vett részt. Bajnai és Németh Sándor nem egyesítheti a tüzet a vízzel, mert ez az áldozatok elárulása, ha feltételek nélkül akarják összeboronálni a hóhérok barátait az áldozatok képviselőivel.

A legjobb beszédet Mesterházy Attila mondta, aki nem tette magáévá a hazug és álnok koncepciót, amellyel Németh Sándor csapdát állított az Orbán-rendszer ellenfeleinek. Elkövette ugyan azt a hibát, hogy Rogánt megdicsérte a tüntetésen való részvételért, de nem kérte rajta számon a tükörbe nézést. Megtette viszont a pártjával, és felemlegette a Fidesz által rehabilitált nácikat, felszólította Orbánt, hogy a parlamentben határolódjon el a Jobbiktól, és a Fidesz használja a kétharmadát a fasiszták ellen is. Mesterházy abban tévedett, hogy a fasizmus vírusának vírusgazdája a Jobbik, mert a vírusgazda a Fidesz és a Jobbik együtt, és közülük a veszélyesebb vírushordozó a Fidesz. Erről meggyőződhet azáltal, hogy Orbán soha nem fog elhatárolódni édesgyermekétől, a Jobbiktól, és saját náci szimpatizánsaitól. Mesterházy azt is bejelentette, hogy amíg Gyöngyösi a külügyi bizottság alelnöke, addig bojkottálják a bizottságot, és nem szívnak egy levegőt ezzel a fasisztával. Mesterházy egyenes és őszinte beszéde némileg megzavarta Németh Sándor és Orbán Viktor aljas forgatókönyvét. Mesterházy felemlegette azt is, hogy a Kossuth teret ne állítsa vissza a Fidesz arra az évre, amikor a fasiszta Horthy-rendszer működött, amely a zsidótörvényeket hozta, és Gyöngyösi előképeként a zsidókat listázta. De Rogán erről sem mondott egy szót sem a szép frázisok mellett.

A rendezvényen beszélt még Ungvári Tamás, szépeket mondott, szerepelhetett, élvezhette saját hangját, sokan látták, remélhetőleg jól megfizették, így részvétele elérte célját.

A rendezvényt minden bizonnyal nagy sikerként üdvözli majd a jobboldali és a korrupt, kollaboráns baloldali sajtó. A “szekértáborok” közeledését fogják ünnepelni, természetesen az Orbán-rendszeren belül. Várják majd a folytatást: Orbán pénzzel és hamis ígéretekkel szétszakítja majd az ellenzék táborát azokra, akik következetesen elutasítják az Orbán-rendszert, és azokra, akik hajlandóak elismerni az Orbán-rendszer legitimitását. Ez utóbbiak cserébe őfelsége ellenzékeként nyugodt körülmények között és egzisztenciális biztonságban hazudozhatnak majd, és nevezhetik szélsőségesnek azokat, akik vissza akarnak térni az 1989-es alkotmányhoz, a köztársasághoz, és gyökeresen utasítják el az Orbán-rendszert.

Az este mérlege: láthattunk egy félelmetes, tekintélyuralmi, fasisztoid szervezetet, megtévesztett jóindulatú embereket, akik nagyon szeretnék, ha vége lenne a náci uszításnak, és hálásak mindenért, ha valakik ez ellen szólnak. Ezen kívül láthattunk rengeteg hazug liberálist, akik alig várják, hogy konszolidálódjon az Orbán-rendszer, enyhüljön a szembenállás, biztosítva legyen a megélhetésük, és a kijelölt keretek között ellenzékieskedhessenek jó pénzért. Ezen kívül annyi történt, hogy elvették a demokratikus ellenzéktől a tiltakozás jogát, kezébe adták a Fidesznek a lehetőséget, hogy magát tisztára mossa, és a Fidesszel együtt rehabilitálták azokat a nácikat, akiket a Fidesz rehabilitált. A Hit Gyülekezete központilag legyártotta a “Respect Rogán” táblákat, és azokat mutogatta az egyesek által ellenzékinek vélt ATV.

Az világos volt, hogy Németh Sándor nem szervez olyan tüntetést, amely nem tetszik Orbánnak vagy az Orbán-rendszert támadja. Zsarolható ember, akit ráadásul kilóra megvett az Orbán-rendszer. Ezt a hazugságot megpróbálta azzal a hazugsággal leplezni, hogy pártok feletti egységet hoz létre a nácizmus ellen, és a Fideszt beleszorítja az antifasiszta szerepbe. Ezt csak a Németh Sándorhoz hasonló korrupt emberek “hiszik” el, akik valamilyen előnyt remélnek vagy Orbántól, vagy Németh Sándortól. Ezzel szemben csak annyi történt, hogy a nácizmusért felelős Fideszt nem ítélték el, a Fideszről lemosták a nácibarátság jogos bélyegét, anélkül, hogy a Fidesz megváltozott volna. Segédkezet nyújtottak ahhoz, hogy a nácizmust csak a Jobbikra tolják. Megakadályozták, hogy egy Orbán-rendszer elleni tüntetés legyen az antifaszita tüntetés. Magukat és másokat becsapva vonulnak haza a megtévesztett emberek, és minden változatlanul megy tovább. Semmiféle győzelem nem történt a fasizmus és a nácizmus fölött, viszont Németh Sándor kedvére lenyúlhatja az iskolákat. Ennél mocskosabb hazugság még nem volt a rendszerváltás óta Magyarországon. Érdemes figyelni a médiában a reakciókat, és abból pontosan meg lehet állapítani, ki adta el magát Németh Sándornak és Orbán Viktornak.

Az álságos és hazug rendezvényre a végén tették fel a koronát, amikor giccsesen átadták a 4. cikkelyt valakinek. Azon túl, hogy a hitesekkel megtapsoltatták a kártékony Némethet, és kompromittálták a Hit Gyülekezetével a Mazsihiszt, a fasiszta szervezetek tilalmáról szóló 1947.évi szerződést Rogán Antalnak kellett volna átadni, mert az ő pártja szerezhet érvényt annak. De ezzel nem akarták Rogán testvért megbántani, mert nagyon jól tudják, hogy a náci ideológiát képviselő Fidesz nem fogja betiltani a fasiszta és náci szervezeteket.

Tévednek, akiket megtévesztenek a szép szavak. Ezek egy mocskos politikai játszma részeként hangzottak el. Ez az este Magyarország leggyalázatosabb rendezvénye volt, mert az antifasizmust és az üldözött zsidóságot alázta meg, használta fel egy kódoltan antiszemita párt érdekében. Nem a Jobbik állítja példaképként a nácikat az iskolákban, hanem a Fidesz. És most végig kellett nézni, hogy ők szónokolnak az igazi antifasisztáknak. Holokauszt-túlélők hallgatták prédikálni azt az embert, aki kiszolgálója és képviselője annak a pártnak, amely nem akarta elfogni, most pedig nem akarja elítélni Csatári László kassai gettóparancsnokot. Amíg a náci gyilkosok védelmet élveznek Magyarországon, addig minden most elhangzó szó hazugság, zengő érc és pengő cimbalom.

Ami történt, szégyen és gyalázat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (55 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +70 ( 100 szavazatból)
Rogán nem jelentett be semmit, 4.2 out of 5 based on 55 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(251)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

251 Reader’s Comments

  1. Ami a Rogánt illeti, magamat idézem sokkal régebbről:
    .
    “…Ezért is szomorú, hogy Braham elfogadta a Csurkától nem elhatárolódó és ezért is nyilas kormány illetve Államfő “kitüntetését” – vissza kellett volna utasítania, nehogy ezzel az ócska trükkel bizonygassák, hogy ők lám zsidót tüntetnek ki – mint ahogy a magyar Római Katolikus egyház Salka mártíromságával takaródzik: a zsidók már 1972. ápr. 2.-án Jad Vasem elismerésben rétesítették Sára Testvért, míg a Római Katolikus egyháznak 34 évig nem jutott eszébe és az elismerésre csak 2006. szeptember 17.-én került sor. Bezzeg a Prohászkától, vagy pl. a Bangha Bélától nem hogy’ nem határolódtak el, hanem Boldoggá avatásukról beszélnek. TEHÁT NYILASOK.”
    .
    http://www.szaboferenc.hu/publ/buda008.htm : “De hogyan jön mindez ide, mikor annak kéne örülnünk, hogy lám, az egyházban új szelek fújnak, melynek egyik szép példája Salkaházi Sára boldoggá avatása? Úgy, hogy Salkaházi boldoggá avatásának évében az egyház egyúttal Prohászka-emlékévet tart a “magyar zsidóságért” díjjal frissen kitüntetett esztergomi érsek vezetésével, és az antiszemita püspök boldoggá avatására készül. Miről is beszélünk hát? Sikerült találni egy egyszerű apácát, aki azt tette, ami egyszerűen a normális emberi érzésből következik, őt piedesztálra állítjuk, s ezzel eltakarni, elfedezni próbáljuk, hogy mindeközben a felsőpapság nagy része aktívan vett részt annak a helyzetnek az előidézésében, melynek maga Salkaházi is áldozatául esett. Mintha ugyan az egyház magatartására Salkaházi tette és nem a klérust szinte teljesen átható antiszemita szellemiség lett volna jellemző.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nyomoznak Bartus hamis 6-os kartonja ügyében 2014. szeptember 29. hétfő | AN

Vezéráldozatot hozott a ifjúbaloldali maffia 2014. május 29. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos