Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kuncze pávatánca az antiszemitizmussal 2012. december 2. vasárnap 14:22 | AN

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kuncze pávatánca az antiszemitizmussal

Budapest – Kuncze Gábor, az SZPE elnöke “A Fidesz pávatánca a Jobbikkal” címmel közleményt adott ki a náciellenes tüntetés kapcsán. Ebben a volt pártelnök logikusan levezette, hogy a Fidesz kódoltan zsidózik, de ennek ellenére kijelenti, hogy a Fidesz se nem rasszista, se nem antiszemita párt. Ezek szerint a zsidózás nem antiszemitizmus, vagy csak arról van szó, hogy az igazság kimondásától rettegnek a liberálisok, nehogy “szélsőségesnek” mondják őket. Ezért olyanok, mint az éltanuló, aki hibátlanul levezeti az egyenletet, majd beírja a rossz végeredményt.

Tanulságos olvasmány a magyarországi feje tetejére állított világban Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnök közleménye, amelyet a Hit Gyülekezete által szervezett demonstráció kapcsán adott ki. Elmondja azt, amit a szemével lát, és amit a fülével hall, majd kijelenti az ellenkezőjét annak, amit a szemével látott, és a fülével hallott, mert a liberális körökben “szélsőségesnek” nevezik azokat, akik azt mondják, amit a szemükkel láttak, és a fülükkel hallottak.

Kuncze elemzése kiválóan kezdődik: “A Jobbiknak a zsidók listázását követelő felszólalása a parlamentben nem érhetett senkit váratlanul. A rasszista, antiszemita nézeteket valló szavazókért folyó versenyben egyre szélsőségesebb és radikálisabb nyelven kell megszólalniuk, javaslatokkal előállniuk. Hiszen a Fidesz az állami politika rangjára emelt Horthy-kultusszal, az annak minden szégyenét vállaló rituáléival és kódolt nyelvével ott nyomul mögöttük.”

Ez így igaz, és ezzel Kuncze Gábor azt mondta, hogy két rasszista és antiszemita párt verseng a rasszista és antiszemita szavazatokért, az egyik nyíltan, a másik kódoltan antiszemita, de a kódolt antiszemita Fidesz olyan erővel nyomul a Jobbik mögött, hogy azok kénytelenek egyre radikálisabb nyelven megszólalni. Ez idáig maga a tisztánlátás.

Ezután azonban Kuncze Gábor kijelenti az ellenkezőjét annak, amit eddig mondott: “A Fidesz ugyan se nem rasszista, se nem antiszemita, csak gátlástalanul az „egy a zászló, egy a tábor” alá akarja vonni immáron egy évtizede az efféle nézeteket vallókat. Őrlődik az uniós értékközösség és a Jobbiktól elhódítható rasszista választóközösség között. Ezért kódolt nyelven szól hozzájuk, amivel folytonosan legitimálja a rasszista, antiszemita érzelmeket, s növeli a nyíltan e nézeteket vállalók táborát. Ez a Fidesz megbocsáthatatlan történelmi bűne.”

Ha a Fidesz legitimálja a rasszista és antiszemita érzelmeket, és e nézeteket vállalók táborát, akkor mitől nem rasszista és antiszemita? Csak úgy tesz? Az ismert mondás szerint, amelyik állat úgy totyog, mint egy kacsa, olyan szárnyai vannak, mint egy kacsának, úgy hápog, mint egy kacsa, az kacsa. Ki látott már olyan antifasisztát, aki fasiszta nézeteket terjeszt?

De Kuncze Gábor továbbmegy, és maga igazolja azt, hogy a Fidesz rasszista és antiszemita párt, amelyet egyébként ő maga tagad.

Kuncze ezt mondja: “Mert:

  • az idegenszívűzés is zsidózás
  • a bankárkormányozás is zsidózás
  • Nyirő állami celebekkel történő újratemetési kísérlete is zsidózás
  • Nyírő, Tormay és Wass NAT-ba emelése is zsidózás
  • az államilag támogatott Horthy-kultusz is zsidózás.

Mert a szavak valódi jelentését történeti használatuk adja. Adott esetben a hallgatás is beszédes. A miniszterelnök hallgatása kódolt üzenet, pávatánc: elküldtük tüntetni Rogánt, de ne vegyétek komolyan.”

Kuncze Gábor fenti okfejtése pontos, korrekt. Csakhogy, ha a Horthy-kultusz zsidózás, Nyirő, Tormay és Wass NAT-ba emelése zsidózás, a bankárkormányozás zsidózás, az idegenszívűzés zsidózás, akkor aki ezeket teszi, a Fidesz mitől nem antiszemita? Kuncze Gábor bebizonyítja, hogy a Fidesz zsidózik, de kijelenti, hogy nem antiszemita. Ezek szerint a zsidózás nem antiszemitizmus? Kuncze Gábor maga esik bele az általa leleplezett csapdába: kódolásnak nevezi a Fidesz zsidózását, a kódolás célja azonban az, hogy leplezze a kód mögött levő valódi tartalmat. A valódi tartalom az antiszemitizmus, de Kuncze Gábor mégis a kódot fogadja el, és a kód alapján feltételezi, hogy a Fidesz nem antiszemita, csak a szavazatokért úgy tesz. Ez nem igaz: a Fidesz nem azért kódol, mert nem tudja, hogy a kódok mit jelentenek. Nem azért kódol, mert nem ért egyet a kód alatti antiszemita tartalommal. Egy náci mindig azért kódol, hogy leplezze antiszemita jellegét. Kuncze Gábor pedig bedől a kódnak, a kód alapján tagadja, hogy a Fidesz náci és antiszemita párt lenne.

A rossz diagnózist emiatt követi rossz terápia: “A Szabadelvű Polgári Egyesület mindezek ellenére arra kéri szimpatizánsait és minden jóérzésű magyar polgárt, hogy vegyenek részt a vasárnapi tiltakozó gyűlésen, és adjanak hangot annak, hogy nem tűrik sem a nyílt, sem pedig a kódolt antiszemita, rasszista, neonáci beszédet.”

Ha Kuncze Gábor nem pávatáncol a Fidesz antiszemitizmusa körül, akkor megállapítja azt, hogy aki antiszemita nézeteket terjeszt, antiszemitákat tanít, antiszemiták kultuszát építi, az antiszemita. Antiszemiták állítólagos antifasiszta gyűlésére ezért normális ember nem megy el, hogy ott tiltakozzon. Tiltakozni csak a Fidesz és a Jobbik ellen lehet együtt, mert mindkettő antiszemita, az egyik kódoltan, a másik nyíltan. Demokrata nem állhat össze a kódolt antiszemitával tiltakozni a nyílt antiszemita ellen, mert a kettő közül ráadásul a kódolt antiszemita a veszélyesebb.

Ez a pávatánc annak eredménye, hogy a magyarországi liberálisok rettegnek nevén nevezni bármit, és a szélsőségesség vádjával bélyegzik meg azokat, akik bármit a nevén neveznek. Ezért kerülnek logikai bukfencekbe, mert hibátlanul levezetik az egyenletet, és utána beírnak egy rossz végeredményt. Pedig nem az a szélsőséges, aki nevén nevezi azt, amit lát, aki az antiszemitára azt mondja, hogy antiszemita, hanem az antiszemita a szélsőséges. Amikor az Amerikai Népszava azt mondja, hogy a Fidesz egy antiszemita és náci párt, akkor azt a Mein Kampf alapos ismerete alapján mondja, amellyel összeveti a Fidesz cselekedeteit és retorikáját, és akkor nem az Amerikai Népszava a szélsőséges, hanem a Fidesz, amely nem látszik ki a Mein Kampfból, még ha kódoltan beszél, akkor sem. A cselekedetek nem kódoltak, csak a beszéd. Aki azt teszi, amit egy antiszemita, az antiszemita.

Kuncze Gábor közleménye azért is tanulságos, mert bemutatja, hogy a “szélsőségességtől” való félelem hova vezet. Hamis végeredményre, és rossz következtetésekre. Ha nem merik használni a fasiszta, a diktatúra, a náci, az antiszemita szavakat, akkor a Fidesz győzött, és a kódolás elérte a célját. A liberális “széplelkűség”, amely óvakodik nevén nevezni azokat a szörnyűségeket, amelyeket a Fidesz visszahozott a történelem szemétdombjáról, a finomkodásával félrevezeti az országot, és megakadályozza azt, hogy a betegségre az orvos a megfelelő gyógyszert írja fel.

Mert, ha tudjuk, hogy egy fasiszta és antiszemita, vagyis náci párttal van dolgunk, akkor tudjuk azt is, hogy ezzel szemben hogyan kell fellépni. De ha ezt letagadjuk, akkor csak körbepávatáncoljuk a Fideszt, és nincs ellenszer az ámokfutásra. Hazugsággal nem lehet gyógyítani.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 47 szavazatból)
Kuncze pávatánca az antiszemitizmussal, 4.3 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

48 Reader’s Comments

  1. Ez a 22-es csapdája!
    Ha, ott vagy, egybemosnak velük (az antiszemitizmust erősítőkkel)
    Ha, nem vagy ott, igazat adsz nekik (antiszemitáknak)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  2. Kuncze néha nem tudja, néha pedig tudja mit beszél …
    Pont olyan mint mindig! Szerintem fél és mint mindig, helyes diagnózis után
    hatástalan kezelés a lépése.
    Ennek ellenére tisztelem munkáját!
    .
    De kiigazíthatná végre ő is saját magát! Öntsön a kérdéses pohárba tiszta vizet és láttassa be magával, hogy;
    Fogant az a bűn a Fideszben, keblein nyugodott és onnét támadt hazánkra!
    .
    Míg az ellenzék saját magában nem rak rendet, értékrendjeit nem rendezi sorba, nem nevezik meg a hibákat és bűnöket, Míg nem tesznek számvetést magukban, mit is várhatnánk, mi ( ? )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  3. Kecskeméti Károly vontolla

    Az elmúlt huszonkét esztendőben a hazai liberálísok úgy “viselkedtek” a társadalommal, mint az a szülő, aki a korlátlan szabadság hangos híveként a körúti csúcsforgalom járdáján szaladgálni engedi hároméves fiacskáját. Nem mindig voltak elnézőek. Emlékezzünk Kis János egészoldalas dolgozatára: Medgyessynek mennie kell! A Miskin hercegi tisztaszívű Fodor Gábor máig hirdeti, nem szabad lakatot tenni a szájakra. Sajnos elfelejtik, hol politizálnak, olykor komoly lehetőséggel az elmék megtisztítására. Tizenkét évi kormányzati pozíció nem volt elég, hogy felvállaljanak némi néptanító szerepet. Hadd meneteljen a magyar demokrácia a maga útján. Hát éppen azt teszi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  4. ” A műtét sikerült : a beteg meghalt.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  5. Ha már hétfőn ez a náci megszólalt…
    .
    Mennyivel egyszerűbb lett volna a demokratikus ellenzéknek demonstráni az összefogást, és megmutatni a hatalmon levőknek a velük alternatívában levő erőt.
    Tiszta, világos, egyenes és becsületes beszéd lett volna!!!
    .
    Igy meg jól eláznak és megfáznak, nem csak meteorológiai értelemben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Meglep Kuncze következetlensége. Tőle nem ezt vártam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  7. Az AN képszerkesztése igazán remek. Olyan mennyiségben mutat be undorítóbbnál undorítóbb pofákat. Ez nyilván különös képesség, vagy ennyi és ilyen pofa van. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. Kuncze felhívása megdöbbentett, mert arra biztat, hogy essünk bele nyugodtan a Fidesz áltlal ásott gödörbe.
    Érteni vélem, hogy hogyan értette: úgy, hogy a Fidesz nem immorális (tehát nem arról van szó, hogy a valamilyen alapon definiált morállal ellentétesen viselkedő), hanem amorális: a morál mint olyan egyszerűen nem létezik a számára, és ezért csak a hatalom megtartását nézi, nem foglalkozva megtartásának a morálhoz (másokéhoz) való viszonyával.
    Ezért ha a hatalom megtartásához a náci viselkedés vezet, akkor náciként viselkedik, de nem meggyőződésből, hanem annak célirányossága okán.
    Cskhogy engem nem érdekel, hogy valaki meggyőződésből náci, vagy csak jól felfogott önérdekből. Nekem mindkettő egyformán náci, mert mindkét fajta náci magatartása ugyanoda vezet.
    .
    Az meg régi bánatom, hogy a baloldali ellenzék kritika nélkül átveszi a Fidesz terminológiáját: a fasiszta, a náci, az irredenta nem az, ami, hanem “radikális”, “nemzeti érzelmű”, “nenmzeti radikális” és sok egyéb, csak éppen az nem, ami. Mert az olyan zavaróan direkt megnevezés lenne. Ugyanez áll a “keresztény” fogalmának bemocskolására, a “polgár’, a “hazafi”, a “magyar” (!) fogalmának kisajátítására is.
    Ha az ellenzék nem tisztítja meg a gondolkodását és a kommunikációját ezektől a meghamisított szavaktól, nem fog tudni érvényeset mondani és gondolni sem artrólm ami itt van. Már most sem tud.
    Ha majd lesz valódi ellenzéki párt, az csak attól jöhet létre, hogy gyökeresen, nulláról gondolja újra és találja ki magát, ez pedig lehetetlen a fogalmak tisztázása nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  9. Hé! Hőkölés népe! Emlékeztek még Kertész Ákosra a prófétára? Hitvány nacionalista banda! Elüldöztétek őt, az egyetlen becsületes magyar értelmiségit, aki időben figyelmeztetett. Most a fasiszta fideSS frakcióvezetőjét fogjátok tapsolni? A magyar mussolíni legfőbb pribékjeinek egyikét. Meg az egész fasiszta bandát, akik farizeus módon antiszemiiták. Mert aki Horthyt, Vass Albertet, Nyírőt dicsőíti, az maga is antiszemita, csak fél nyiltan bevallani. Tovább megyek, titkolt antiszemita az a Németh Sándor is, aki meghívja a fasiszta Rogánt egy állítólagos náciellenes tüntetésre. És hitvány az a Kunce is, aki nem azt ajánlja, hogy fütyüljék ki Rogánt. Nem a beszédét kellene megzavarni, hanem a beszéde után kellene kifütyülni. Nem lehet egy szekérre ülni a fasisztákkal. A fideSSel nem lehet szövetséget kötni semmilyen célból. Orbánék nyiltan nevezik ellenségnek a demokrartákat. Nem szövetkezni, legyőzni kell őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  10. Egyre jobban tisztul a kép – legalábbis az AN olvasói számára. Sok munka van benne, de láthatóan egyre többen igénylik és értékelik a köntörfalazás mentes közéleti felvilágosítást.
    .
    Egyúttal kérem – az egyre szaporodó számú olvasók nevében is – a kommentelőket, hozzászólásaikban alpári kifejezésekkel ne rombolják az oldal színvonalát. Hatalmas ismeretanyag és sok-sok munka van az írások megjelenésének hátterében, amit értékén kell kezelni. Az AN fórumait is közel annyian olvassák, mint az eredeti anyagokat, ezért nem mindegy, hogy az olvasók a fórumokon milyen szövegekkel találják szembe magukat.
    .
    Becsüljük meg mások önzetlen munkáját és Admin közérdekű felvilágosító tevékenységét annyiban, hogy senki nem ront bele ocsmány szövegű kommentekkel az oldalon megjelent írások fenntartásmentes terjesztésébe, népszerűsítésébe.
    Köszi a megértést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  11. proaktiv
    2012. december 2. vasárnap
    15:50
    .
    +++++++++++++++++++
    Egyetértek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Nem annyira rejtélyes ez a dolog. Kuncze azt állítja, hogy

    a fidesz azt HAZUDJA, HOGY ANTISZEMITA,
    azért, hogy a valódi antiszemiták szavazatait megszerezze.

    Tény, hogy a fideszesek annyira lelkesen hazudják, hogy antiszemiták, hogy már nagyon nehéz megkülönböztetni őket a valódi antiszemitáktól.

    De hogy Kuncze miért buzdít elmenni egy ennyire mesterkélt békemenetre, azt nem értem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  13. bamba írta (2012. december 2. vasárnap 16:10):
    “… már nagyon nehéz megkülönböztetni őket a valódi antiszemitáktól.”
    — Azért nem olyan nehéz: elég. ha szem előtt tartod Orbán figyelmeztetését: “ne azt nézzék, amit mondok, hanem azt, mit teszek”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  14. Nagyon unom azt a szöveget:ne legyünk olyanok mint ők.Kell hogy ők is megtapasztalják milyen az amikor egy szónok nem tudja elmondani a mondandóját.Kell hogy ők is érezzék milyen az amikor ellehetetlenítik a kormányzást.Sajnos most már egyre nehezebb elérni valamit,hiába figyelmeztetett Bartus úr nem lépett az ellenzék időben.A vezér úgy is addig mesterkedik amíg polgárháborút robbant ki,de akkor ,legalább akkor el kell takarítani az egész bagázst.Én már 1998-ban azt mondtam ezeket valószínű úgy kell eltakarítani és most már biztos vagyok benne,hogy választással nem lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  15. Szerintetek hol van az ország miniszterelnöke az antifasiszta tüntetés helyett???!!!
    Ma 16. 30-kor Videoton meccs van Fehérváron.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  16. Rogán Antal jó beszélt a NEM -en de egy nagy hibája van az,hogy nem egy másfél évtizeddel korábban hangzott el . Ma már hiteltelen .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  17. Mesterházy jól beszélt, le a kalappal. Rogán álságos, Bajnai semmilyen, Ungváryt nem minősítem, de Lacinak megírtam levélben azt a szerintem találó szót, ami jellemzi a megszólalását. (nem voltam ott, jól tettem)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  18. Olyan, mint ha nem lenne normális: „A Jobbik ízléstelennek és a keresztény hagyományokat sértő provokációnak tartja, hogy a zsidócsillagos tüntetésre éppen advent első vasárnapján kerít sort a Fidesz, az MSZP, Bajnai Gordon, a Mazsihisz és a cionista bizniszszekta Hit Gyülekezetének nagykoalíciója, mely csak Izrael érdekében tud összefogni, a magyarság sorskérdéseiben nem. Advent első vasárnapját zsidócsillagos tüntetéssel szentségtelenítik meg, a magunkfajtákra “Feszítsd meg!”-et kiáltva – írja Novák.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Úgy tűnik, hogy itt az antiszemitizmus definícójában van a félreértés. Bartus László szerint az antiszemita, akinek antiszemita megnyilvánulásai vannak, míg Kuncze Gábor szerint az, aki belül azonosul is az antiszemita megnyilvánulásaival.

    Kuncze Gábor lényegében azt mondja, hogy ha Magyarországon lenne 1-2 millió tagja a szcientológiai egyháznak, akkor ma a Fidesz a Moszkva teret Xenu térré nevezné át, ahová a Hubbard sugárúton lehet eljutni.

    A lényeg, hogy szerinte a Fidesznél a kódolt antiszemitizmus csak ESZKÖZ a támogatók megszerzésére, megtartására.

    Végezetül, ha a totyogó, hápogó, kacsaszerű lény az kacsa, akkor a báránybőrbe bújt farkas az bárány?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  20. A premissza, amiből Kuncze kiindul jó, de nem gondolta végig, vagy ha igen, nem mondta ki a végkövetkeztetést. A következő hiányzik:
    A szociopata Orbán és aki csatlakozott hozzá, az mind gátlástalan, hitetlen, még a gonoszban sem hívő ember, mert amorális, fogalma sincs az erkölcsről, nem is tudja, mi a gonosz. Egyetlen dologban hisz, a hatalomban és a hatalommal járó harácsolásban. Minden eszme, minden eszköz szentesíti számára a célt: a HATALOM megszerzését, a totális diktatúrát. A totális diktatúra csak kirekesztő, xenofób, öntömjénezően nacionalista, csak rasszista, antiszemita és cigánygyűlölő lehet. Nem azért, mert Orbán náci, hanem azért, mert a totális diktatúra eo ipso, önmagából fakadóan náci. Mindegy, hogy Orbán a lelke mélyén mit gondol. Amikor megnyilvánul, akkor náci, mert más nem lehet.
    Vagyis: fontos, hogy mit gondol Orbán? Kedves Kuncze úr, lássa be, nem fontos. Az a fontos, ahogyan megnyilvánul.
    És természetesen rossz diagnózis rossz terápiához vezet. Ami most a Kossuth téren zajlik, az nem antifasiszta tüntetés, az Németh Sándor és a Hit gyülekezete szerecsenmosdatásra – megrendelésre. Megrendelő: Orbán Viktor. Aki ebben részt vesz, az nem antifasiszta, hanem agya-mosott zombi.
    A tragédia az, hogy a magyar ellenzék többsége ilyen kérlelhetetlenül ostoba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  21. noam2 (2012. december 2. vasárnap 18:06)
    Honnan ez a szép idézet?
    Szoronganak, mert kezdik érezni, hogy esetleg őket vetik máglyára a Fidesz autodaféján.
    Van rá esély, túl kényelmetlenekké váltak.
    És ettől Orbán mennybe menne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Az SzDSz mindíg belepiszkított a tányérba amiből evett. Most a fidesz tányérból akar enni? Az nem baj, majd abba is belepiszkít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (11 szavazatból)
  23. Egy bolond százat csinál. Sőt: több milliót.
    A mocsok pszichopata gengszter orbánc teljesen meghülyítette, magából kiforgatta, tönkretette, kirabolta ezt a szerencsétlen országot.
    El kell menni innen vagy agyonlőni ezt a bűnözőt, mert tőle szépszerével nem szabadulunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  24. Kunce egy gyenge jellemu szelkakas, ne tevesszen meg senkit a macilaci hangja! Sajnos eves a karakan becsuletes politikus! Ugy latszik mashol vanak a jellemesek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (18 szavazatból)
  25. Ma-Lac (2012. december 2. vasárnap 18:31)
    Orbán egy ördöglakat, és a feladatunk megtalálni, mi a nyitja.
    Aki szétlövi az ördöglakatot, soha nem tanulja meg, és benyalja a következőt is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  26. Szerintem nem (csak) az az antiszemita, aki belül valóban zsidógyűlölő, hanem az (is), aki bármely oknál fogva erre uszít. Az antiszemitizmus lényege ma nem elsősorban a zsidó vallású vagy származású emberek elleni gyűlölet. Az csak a felszín, gyakran álca. A lényeg az árutermelő gazdasági alap uralkodó és terjeszkedő politikai felépítménye, a szabadelvű polgári demokratikus jogállam elleni támadás.
    Az igazi antiszemita nem akarja elfogadni a szabad piaci versenyt. Magának előjogokat vagy a versennyel szembeni védelmet követel. Az igazi antiszemiták (viszonylag) kevesen vannak, de nagy tömeget mozgatnak a kapzsiság, tudatlanság, félelem és gyűlölet fegyverével.
    A fasiszták és a nácik ezt úgy teszik, hogy közben a szabadság és a demokrácia szótárát használják, hogy megtévesszék mind követőiket, mint ellenfeleiket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  27. noam2 (2012. december 2. vasárnap 19:09)
    Kösz a linket.
    Mostantól nem tehet mást a Jobbik, mint hogy nyíltan felvállalja a lényegét, amit eddig “öltöztetnie” kellett.
    Nem kushadhat meg, mert megeszik a saját hívei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  28. Dudás Ferenc
    “Rogán Antal jó beszélt a NEM -en de egy nagy hibája van az,hogy nem egy másfél évtizeddel korábban hangzott el.”
    .
    Kinek a nevében beszélt jól Rogán? Figyeltél? Akkor tudod a választ is. Add közre itt is, ha szabad kérni, kösz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. girbegurba +++++++++++++
    .
    Minden politikus úgy amortizálja magát, ahogy neki tetszik, sajnálom – Kunczétől többet vártam. :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  30. Pedig Kunczénak igaza van! A Fidesznek rengeteg rasszista tagja, képviselője van – maga a “párt” mégsem rasszista. Semmivel sem vádolható, aminek köze volna bármiféle, akár megvetendő elvhez is.
    Ti. nem is párt, hanem “szervezett rablóbanda”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  31. Egy idézet a fenti szövegből: “Ha a Fidesz legitimálja a rasszista és antiszemita érzelmeket, és e nézeteket vállalók táborát, akkor mitől nem rasszista és antiszemita? Csak úgy tesz? Az ismert mondás szerint, amelyik állat úgy totyog, mint egy kacsa, olyan szárnyai vannak, mint egy kacsának, úgy hápog, mint egy kacsa, az kacsa. Ki látott már olyan antifasisztát, aki fasiszta nézeteket terjeszt?”

    Csak úgy tesz? – kérdezi a szerző. Igen, van ilyen! A Fidesz vezetői minden esetre úgy tesznek, merő számításból. Mint ahogy most is merő számításból küldhették ide Rogán urat, Németh Sándor jóvoltából, aki ezzel nyilván meghálálta a nemes gesztust, amivel egyházát működni hagyta a Fidesz, meg az ATV-je is mondhatja, amit mondhat. Van olyan, hogy valami olyan, mint a kacsa, de mégsem kacsa! Orbán csapata egykor liberális volt, egyetlen jellemzője a hatalom akarása. Bármilyen színváltásra hajlandó, lesz ő még kommunista is, van rá egy fogadásom. Gátlástalanok, ez a fő jellemzőjük. Amúgy a tüntetésen jelen voltam, Rogán beszédét nem tudtam csendben tűrni, de Németh Sándor úr feltételezett követői ezt nem vették jó néven…
    Nem gondolom, hogy ebben az ügyben éppen Kuncze Gábort kell támadni! Igen, van különbség igazi fasiszták, és a fasiszta, antiszemita érzelmi húrokra rájátszó, gátlástalan, cinikus, és így felelőtlen politika között, még akkor is, ha utóbbiak idővel valódi fasisztákat nevelnek magukból és másokból is. Éspedig azért kell észrevenni a különbséget a kettő között, mert ma Magyarországon éppen ez a gátlástalan, számító Fidesz-politika jelenti a fő veszélyt, és nem a Jobbik. És ezért nem fogadom el Rogán Antal jelenlétét egy ilyen alkalommal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  32. oldberg 18:20
    Tökéletes, nagyon tetszett, amit írtál, szerintem is így igaz, de nem hiszem, h Kuncze ezt nem tudja, csak ?, nem tudom folytatni, nem tudom mit veszítene, ha végigvezetné, amit gondol. Azt hiszi talán, hogy a társadalom nem elég érett ahhoz, hogy megértse és csak vádaskodásnak gondolná, így ő válna hiteltelenné, de az is lehet, hogy egy ideig csak az állítás elejét mondja, és ha ez már átment, jön a többi is. Lassan tanul a többség.(?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  33. “Ha a Fidesz legitimálja a rasszista és antiszemita érzelmeket, és e nézeteket vállalók táborát, akkor mitől nem rasszista és antiszemita? ” Attól, amitől a nyugati tőkések akik pénzelték Hitlert nem voltak azok. Sőt uram bocsá az akkori zsidó nagytőkések.A cél szentesíti az eszközt.
    Nekem világos, amit Kuncze Gábor mond. “A Fidesz ugyan se nem rasszista, se nem antiszemita, csak gátlástalanul az „egy a zászló, egy a tábor” alá akarja vonni immáron egy évtizede az efféle nézeteket vallókat. Őrlődik az uniós értékközösség és a Jobbiktól elhódítható rasszista választóközösség között. Ezért kódolt nyelven szól hozzájuk, amivel folytonosan legitimálja a rasszista, antiszemita érzelmeket, s növeli a nyíltan e nézeteket vállalók táborát. Ez a Fidesz megbocsáthatatlan történelmi bűne.” A Fidesz szavazatokért hallgat és nem szólt a nácik ellen, azok, most túlléptek egy pontot. A dzsinn kiszabadult a palackból, ami már kényelmetlen az EU felé. Orbán tudja, hogy csak az EU-ból jön pénz. Emlékezzetek az Ópusztaszeri turulbeszédre. Ez Orbán bűne. Ahogy mindenki elfelejti, hogy a Nyugati társadalmaknak milyen sok köze volt Hitler megerősödéséhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  34. Az előzőhöz még hozzátenném, hogy Orbánnak és a Fidesz alapítóinak nincsenek elveik, hanem felvett szerepeik vannak, mint Mussolininek voltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  35. Widder Gábor
    Úgy látom hasonlóképpen látjuk a dolgot, csak nem olvastam a kommentedet mielőtt leírtam az enyémet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  36. “– A kohéziós alapokat azon az alapon nem lehet elvonni, hogy a demokratikus intézmények egy részét a kormány szétrombolta. A támogatást csak azért lehet felfüggeszteni, mert magas a költségvetés hiánya. Nem véletlen, hogy ha másban nem is, az államháztartás dolgában kétségbeesetten igyekszik a kormány megfelelni az európai követelményeknek.” Ezért nem számíthatunk a nyugatra, magunknak kell megoldani a náciaink elhallgattatását. Az csak úgy megy, ha gazdaságilag jobban állnánk.

    http://nol.hu/belfold/belulrol_kell_megdonteni_a_rendszert
    Tetszik ez a riport Bokros Lajossal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  37. Azért a fent említett linkben se tökéletes minden. Pl. a FIDESZnek is vállalni kellene a múltban elkövetett tetteiért a felelősséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  38. Abszolút igaz ! Egyetértek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  39. Jó volt a felvezetés.
    Rettegnek az igazság kimondásától némelyek. Mert akkor talán elhangzik az a leamortizált szó is,hogy elszámoltatást!
    Nem csak a javakkal, de a kijelentésekkel is, és a hozzáállással is.
    Anno a reformok meg puccsolásával,ami segített a házi ellenségnek leamortizálni azt, aki AKART…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  40. Kuncze úr még megkésve sem ismerte fel hogy diktatúra épül MO-n. Mit lehet várni az ilyen “éleslátó” embertől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  41. Csak felhivom a figyelmet, hogy a Fidesz Orbánnal azonos, rajta kívül mások nem alakíthatják a párt arculatát, tahát itt Orbánról beszélünk. Ő maga a párt, a többiek karrieristák, kiszolgálók. Ha elfogadjuk azt az álláspontot, hogy Orbán nem antiszemita, csak az antiszemiták megnyerése miatt tesz úgy, mintha az lenne, akkor azt mondjuk róla, hogy ő egy farkasbőrbe bújt bárány. Ez vajon igaz? Belül egy kis bárány béget?
    És akkor azt is el kell mondanunk, hogy a farkasbőrbe bújt bárány nemzi a farkasokat, mert a Kuncze Gábor által leírt szövegekből farkasok válnak. Bárány szívéből jön a farkas magva?
    Tőlem nem kell megvédeni Kuncze Gábort, kevés nagyobb tisztelője van nálam, még akkor is, ha nem mindenben értünk egyet. Én csak azt szeretném, ha antiszemitát látunk, akkor nevezzük antiszemitának. Ha más kódolt antiszemitát látunk, arra miért merjük kimondani, hogy antiszemita? Volt szerencsém egy hivatalos látogatás alkalmával csatlakozni egy kormányküldöttséghez, és Kuncze Gáborral együtt megnézni a washingtoni Holocaust Múzeumot. Kuncze Gábor ott mondta nekem, miközben Hitler beszédeinek videóit néztük, hogy Hitler ugyanazt mondta, mint Orbán, egy a tábor, egy a zászló, egy a vezér. De Orbánról nem mondjuk ki, hogy éppen az, aminek látszik. Én csupén ezt hiányolom, amúgy Kuncze Gábor nyilatkozata a legjobban megfogalmazott nyilatkozat az összes közül. Csak ezt hiányolom belőle, a logikus következtetés kimondását.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  42. Elolvastam az eredeti szöveget.Tehát most Kuncze az élő fa. Mert vannak olyanok, akik az élő fába is belekötnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  43. admin
    Nem lesz ebből az infóból baja Kunczénak? :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. admin

    A logikus következtetés szerintem itt már nem Orbán és az orbánizmus mibenlétére kell hogy vonatkozzon. Erről nekem annyi már elég, hogy jelenlétük a magyar politikában számomra elfogadhatatlan, akár ha virtigli fasiszták, akár ha csak becstelen szélhámosok. A logikus következtetés számomra az, hogy minden erővel az Orbán elleni összefogásra kell koncentrálni, és nagyon nehezen tartom kibírhatónak a következő másfél évet. Üdvözlöm a kétéves AN-t!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Én is elolvastam a bubu64 által linkelt Bokros-interjút:
    http://nol.hu/belfold/belulrol_kell_megdonteni_a_rendszert
    Nagyon érdekes!
    Egy lényegi eltérés van nézeteink között: választási részvétel vagy bojkott. Bokros azt hiszi, hogy ha nagy arányú nem is, de egyszerű demokratikus többség elérhető a “választás”on.
    Végül is, talán nem zárható ki.
    Gondolodjunk el az aktív (nem passzív) bojkottról szóló elképzelésem következő módosításáról:
    1. Megtartom mindazt, amit az aktív bojkott aktív részéről írtam: elutasítás, saját választások megszervezése, stb.
    2. Emellett el lehet menni választani is (sajnos ehhez regisztrálni is kell).
    Utána össze lehet vetni a két választás eredményét.
    Működne ez az eljárás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Én nem bántanám Kuczét! Világosan fogalmazott, mindenki értse úgy, ahogy jónak látja. Ő soha nem volt karrierista, neki voltak és vannak elvei. Soha nem közösködne orbánnal és más fasisztákkal. Az Szdsz-ben voltak és vannak ilyenek (nem sokan), akik nem mondhatók köpönyegforgatónak.
    Ha valaki liberális (ez most szitokszó), nem jelenti azt, hogy üldözni kell! Igen is szükség van rájuk is!
    Ilyen, mint Kuncze, aki egyenesen kiáll a véleményével, a régi Szdsz-esek közül alig maradt. Nem szeretnék neveket sorolni, de vannak, akiknek csak a szája jár, tenni nem sokat tettek/tesznek azon kívül, hogy a hatalombajutás érdekében próbáljon liberálisokat toborozni. Olyan liberálisokat, mint orbán volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  47. érdekes hogy mindenki tudja hogy a FIDESZ-nél menyi anti szemita van,a jobbiknál szintén,ugye az MSZP-LMP-DK pártoknál nincsenek ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos