Ronai and Ronai
AMERIKAI

Így nyaltok ti 2012. november 25. vasárnap 1:17 | AN

  • Hozzászólások(109)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Így nyaltok ti

Budapest – Igazi csemege az Index sportrovatában megjelent összeállítás, amelyet az “Orbán Viktor, a foci miniszterelnöke” címmel közölt a lap. Az egyébként mindenkit gúnyoló Index cinikusainak nem tűnt fel saját dicsőítésük, amelynek gusztustalansága még a nívótlan és minősíthetetlen magyar sajtóban is párját ritkítja. Az Index hízelgése túltesz az észak-koreai kommunistákon. Rákosi volt a legjobb sportoló, Orbán Viktor a legjobb futballszurkoló, aki Csányi Sándorral olyan, mint a “lelátók Winnetou-Old Shatterhand duója” (kérjük az OTP marketingosztályát egy nagyobb hirdetésmegrendelés elküldésére). Az Index a Fidesz sajtóosztály nyelvezetét használja, azt írja: Bajnai a “múlt”. Az alábbiakban közöljük az Index fotóinak képaláírásait. Csak 18 éven felülieknek! A köznyugalom megzavarására alkalmas tartalom!

Mint egy szerelmes gerle búgása, olyan az Index fotóriportjának képaláírása az “Orbán Viktor, a foci miniszterelnöke” című fotóösszeállításban. Minden mondata a csodálat kifejezése, ahogyan a félistent és környezetét látja az Index elalélva a neki épített páholyban. Földiekkel játszó égi tünemény, istenségnek látszó csalfa vak remény Orbán Viktor az Indexnek, aki futballpályáit nárciszokkal körbe ültette. Már az is beszédes, hogy az Index nem keresi azok gerincét, akik egycsapásra futballrajongók lettek, és képesek kilencven percet végigszenvedni egy magyar bajnoki mérkőzésen, hallgatva a meccsre járó ordináré közönség szövegeit. Az Indexnek nincs megjegyzése arra, hogy mit keres a helyezkedők között a köztársasági elnök és a legfőbb ügyész, hanem Orbán Viktor különleges vonzerejének tulajdonítja, hogy mindenkit elkezdett érdekelni a foci.

Kevés undorítóbb helye van a földnek, mint a Videoton VIP páholya, de a mindenkit lefikázó Index most nem fikáz, hanem hódol, hajlong, cipőt pucol, szalad ajtót nyitni, leteríti kabátját a sárba, hogy legyen mire lépnie Orbán Viktornak. A vércinikus Szily Laci újságja az aktuális miniszterelnökről ezt írja: “A miniszterelnökről köztudott, hogy gyerekkora óta rajong a labdarúgásért, még kormányfőként is igazolt futballista volt. Alapítója a felcsúti Puskás Akadémiának, és közeli ismerősei a klubtulajdonosok. Legyen szó a fiáról, színészekről, üzletemberekről, bankvezérekről vagy külföldi politikusokról, Orbán Viktor mindig szívesen néz velük meccset. Ha ott van vele Csányi Sándor, akkor nézi a mérkőzést csak igazán. Akármelyik sikeres magyar csapatnak tud szurkolni, ha éppen nem az Eb- vagy Vb-döntőre megy ki. Nézze meg a galériánkat a Fidesz elnökének az elmúlt évekbeli nagy stadionpillanatairól.”

A legszebb képaláírás az, amelyben azt írja az Index, hogy “múlt és jelen találkozott”, amikor Bajnai Orbánnal együtt nézte a válogatott meccsét. A múlt Bajnai, ezt akár a szőke Selmeczi Gabriella is mondhatta volna.

És íme a nyálcsorgatás:

“Ha a fociról van szó, akkor Orbán Viktor minden Európa- és világbajnokságon ott van. Ezen a képen látható, ahogy a foci szeretete generációról generációra száll. Itt Orbán Viktor éppen a fiával, Gáspárral nézi Brüsszelben a 2000-es Eb elődöntőjét. A hosszabbításban Zidane döntötte el a meccset, így 2-1-re nyertek Portugália ellen a franciák.”

“Orbán Viktor, a felcsúti Labdarúgó Akadémia alapítója ismét egy focimeccset néz 2007. április 1-jén, amikor Puskás Ferenc születésének 80. évfordulóján, ünnepélyes keretek között felveszi a nevét. Mármint az akadémia, nem Orbán.”

“2007. szeptember 25. Orbán Viktor újabb elnöki címet szerez. Itt éppen átugrik a nézőteret a pályától elválasztó korláton a felcsúti pályán, ahol a Felcsút SE elnökének választják meg.”

“Másnap Orbán Viktor a klub elnökeként izgulja végig a labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulójában a Felcsút–Ferencváros mérkőzést a székesfehérvári Sóstói Stadionban. Mellette Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát működtető alapítvány kuratóriumi elnöke. 1-0-ra nyert a Fradi.”

“A Fidesz elnöke egy DVSC-sállal a nyakában nyilatkozik egy riporternek a csapat 2009. augusztus 25-i mérkőzése után. A Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet a Debrecen labdarúgócsapata. Orbán Viktor mindig elismerte a sikereket: Vasas-drukkerként például szurkolt az 1982-ben és 1983-ban bajnokságot nyerő Rába ETO-nak, de az 1985-ben UEFA-kupa-döntőt játszó Videotonnak is.”

“Akiért a harang szól. 2010. március 20-án Orbán Viktor George F. Hemingway-jel, a Budapest Honvéd tulajdonosával nézi a Soproni Liga 19. fordulójában a Budapest Honvéd–Videoton FC mérkőzést a kispesti Bozsik József Stadionban. A végeredmény: 0-0.”

“A lelátók klasszikus párosa, Orbán Viktor és Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója beszélget a díszpáholyban 2010. május 19-én a Soproni Liga 29. fordulójában játszott Videoton FC–Újpest találkozón, ami 1-1-es döntetlennel végződött. Számtalan meccset néztek már együtt, a lelátók afféle Winnetou–Old Shatterhand duójának számítanak.”

“Éppen két éve keverték össze a svédek Orbán Viktort az előző miniszterelnökkel. A svédek hazai pályán 2-0-ra nyertek. Csányi Sándor persze a bajban is mellette volt.”

“2010. szeptember 7-én Orbán Viktor tapsolva biztatja a magyar csapatot a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők E csoportjában a Magyarország–Moldova mérkőzésen a budapesti a Szusza Ferenc Stadionban. Mögötte ismét ott van Csányi Sándor, az OTP első embere. 2-1-re győzött a magyar válogatott.”

“A miniszterelnök Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével beszélget a Grosics Gyula Stadion névadó ünnepségén Tatabányán 2011. szeptember 18-án. Az ünnepségen Eperjes Károly szavalt, Nemcsák Károly pedig levelet olvasott fel.”

“Szuperbuli tavaly október 11-én. Berzi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke, Németh Zsolt a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Orbán Viktor, Polt Péter legfőbb ügyész és Csányi Sándor az MLSZ elnöke áll a díszpáholyban a Magyarország–Finnország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező utolsó mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban. A meccsen nem született gól.”

“Orbán nemcsak a családjával, politikusokkal vagy üzletemberekkel szokott meccset nézni. 2011. november 6-án például Egervári Sándor szövetségi kapitány mellett Eperjes Károly színművész tekintette meg vele a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában a Videoton FC–Újpest FC találkozót a székesfehérvári Sóstói Stadionban. A Videoton egyébként 3-0-ra verte meg az Újpestet.”

“Nagymenők Székesfehérváron 2012. március 18-án. Schmitt Pál akkori köztársasági elnök és Egervári Sándor a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya fog kezet a páholyban. Orbán Viktor és Kovács Ferenc olimpiai bronzérmes válogatott labdarúgó, a Videoton egykori mesteredzője a székesfehérvári Sóstói Stadion díszpáholyában a Videoton FC–DVSC-TEVA mérkőzés előtt. Schmitt Pál előtt Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója látható. A Debrecen győzött idegenben, 1-0-ra.”

“2012. április 29-én Orbán Viktor a VIP páholyból figyeli az OTP Bank Liga 26. fordulójában a Videoton FC–Ferencváros mérkőzést a székesfehérvári Sóstói Stadionban. 2-0-ra kapott ki a Fradi.”

“A DVSC 2012. május 26-án 2-0-ra verte meg a Haladást. Orbán Viktor és Csányi Sándor gratulált a veretlenül bajnokságot nyerő Lokinak.”

“A boldogságtól ordítani tudtak. Pont, mint a BL-döntőn.”

“Csányi, Orbán és Kósa arcán is látszik, hogy nagy az öröm, mert utoljára 46 éve nyert bajnokságot veretlenül egy csapat. Akkor a Vasas érte ezt el, ami egyébként Kádár János és Orbán Viktor kedvenc csapata is volt.”

“A magyar bajnoki mérkőzések Simon & Garfunkelje.” (A képen Orbán és Csányi – a Szerk.)

“2012. augusztus 2-án Orbán ugyanebben a pózban Mészáros Lőrinccel, Felcsút polgármesterével beszélget. Mellettük Kovács Ferenc, a Videoton egykori mesteredzője áll a lelátón. A labdarúgó Európa Liga selejtezőjében a 3. forduló első mérkőzésén a Videoton FC–Gent összecsapáson a hazaiak nyertek 1-0-ra.”

„Nyilván tudják, hogy időnként – nem rendszeresen – elmegyek a Slovan Bratislava meccsére. Úgy éreztem, ez most éppen egy jó alkalom. Ez a találkozó Orbánnal kiváló alkalom volt arra, hogy javítsuk az egymás közötti kommunikációt és a kapcsolatokat” – mondta Robert Fico, aki szerint nem lett volna szerencsés, ha ő nem megy el egy olyan (szlovákiai) mérkőzésre, amire ellátogat a magyar miniszterelnök. A Videoton FC és a Slovan Bratislava 2012. július 19-én 1-1-et játszott.”

“Orbán kiles az ablakon. Egy pohár borral élvezi a meccset.”

“Orbán a 2012. augusztus 30-i Videoton–Trabzonspor meccsre újra előkotorta a szekrényből az egyik kedvenc ingét, amit már 1993-ban is hordott. A lelátón ott ült még Csányi Sándor, Hernádi Zsolt és Cser-Palkovics András is. A kabalaing szerencsét hozott: a Fehérvár megverte a török csapatot, így az Európa Liga főtáblájára jutott.”

“Orbán Viktor szeptember 20-án élőben követte a Videoton–Genk meccset a genki Cristal Arena Stadionban. Az első félidőben megszakadt a Videoton góltalansági sorozata az Európa Ligában, a Genk utána zavartalanul kontrázott, és hárommal verte a magyar csapatot.”

“Múlt és jelen találkozott és ment el szó nélkül egymás mellett október 16-án a Puskás Ferenc Stadionban, amikor Orbán Viktor előtt ülve Bajnai Gordon kísérte figyelemmel a Magyarország–Törökország vb-selejtezőt. Ott volt még Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke, Schmitt Pál, Kövér László, Vizi E. Szilveszter és persze Csányi Sándor is. A meccset a magyar válogatott nyerte 3–1-re.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 41 szavazatból)
Így nyaltok ti, 4.2 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(109)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

109 Reader’s Comments

  1. csakén
    Már mért ne vállalnák pénzért? Megvan ennek a technikája:
    http://magyarinfo.blog.hu/2012/11/24/igy_tamad_a_fideszes_troll-hadsereg_356

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  2. és hát az index csupa húsba vágó problémát feszeget, mint ez is:
    http://index.hu/belfold/budapest/2012/11/23/kirugta_a_bkk_a_bajuszos_bacsit/
    Csak egyet felejtettek ki, hogy a bajuszos emberke leginkább Kövérre emlékeztet, és egyeseket kellemetlenül érinthetett az a gondolat, hogy kieshet/nek a pikszisből. Leginkább a még megmaradt fideszeseket (mind a másfél milliót) kell ettől óvni. Netán elkezdenének gondolkodni. Hát kinek hiányzik az? Na ugye?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  3. girbegurba: Imádom Karinthyt, mindig szívesen olvasom. (Miközben lógok a SZER-en, pontosabban az AN-n.) De mit akartál vele mondani?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  4. fideszes trollok –
    Hányingerem van tőlük, néha azonban elolvasom a hsz-iket, hogy még véletlenül se sajnáljam meg őket, csak le, de nem reagálok, mert elvtelenek!
    Ugyanis, ha nyertesei lennének a Fidesz uralmának, nem ilyen hsz-lésből élnének, vasárnap nem trollkodnának, hanem hétvégi üdülésen lennének, vagy külföldön kávézgatnának…
    Én ezeket a trollokat lényeknek, izéknek nevezem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  5. “Orbán Viktor különleges vonzerejének tulajdonítja, hogy mindenkit elkezdett érdekelni a foci.”

    Wintermantel is Újpesten sok óvodába focipályát csináltatott , igaz, hogy jobban járnának az ovisok, ha nem csak focizni lenne kötelező, netán enni is lenne mit sok gyereknek. Azóta a helyi Wintermantel propaganda újsággá vált Újpesti napló semmi mást nem közöl, mint(kakaózás W.M.-mel, ovifoci, Úpest szelet) Közpénzből Fidesz propaganda. Így kell ezt csinálni. Akkor lennének gondban, ha Orbánt a műlesiklás érdekelné.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  6. csakén
    A Varánuszon derítették ki, hogy az egyik trollkodó “leányzó” aki önálló stefiblogot indított, az egyik államtitkár úr, aki reggeltől-estig főállásban trollkodott. A szervezett trollhordákról már nem is szólva. Ne becsüld le az internet manipulálására tett erőfeszítéseiket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  7. és a manipuláció egy iskolapéldája:
    http://poldi.blog.hu/2012/11/24/orbannak_ket_dolog_nem_megy_a_matek_es_a_tori
    az EU-ellenes közszolgálati propaganda és tájékoztatás faktumként beszél a 30 százalékos csökkenési veszélyről. Hú, mekkora bravúr lenne, ha vissza tudna tornászni ebből a 30 százalékból valamennyit a miniszterelnök – ájuldoznak már most Fidesz-propagandista értelmiségiek a Hírtelevízió beszélgetős műsoraiban. Hja, igen, hát így könnyű. Még be se ment a tárgyalásra, már a kapuban kétharmadára, 19 százalékosra sikerült csökkentenie a fenyegetettség orrba-szájba kommunikált 30 százalékos mértékét…

    Szóval hülyének vagyunk nézve megint. A rendkívül bonyolult uniós költségvetési összetevők nem nagyon tesznek lehetővé olyan tájékoztatást, amely agytornára késztetés nélkül informálja az egyszerű állampolgárt a valós helyzetről. És innen már az övék a terep, úgy lehet bűvészkedni a százalékokkal, arányokkal, ahogy éppen tetszik, ahogy éppen kedvezőbb színben tudnak feltűnni. Ha annak tudatosítása a cél, hogy az EU “báncsa a magyart”, akkor előkapjuk a 30 százalékot, bedobjuk és nyomatjuk folyamatosan, majd a végeredménynél megint közlünk egy százalékos arányszámot, mondjuk legyen az 5-10 százalék – ennyire sikerül esetleg visszanyomni a csökkenést – és azt már majd senki nem vizsgálja, hogy a 30 százalék vetítési alapja nem ugyanaz, mint az 5-10 százaléké…

    Jól megtervezett, tudatos félrevezetés folyik (itt is), egy virtuális világ folyamatos építgetése, amit a Magyarországon élő emberek mérhetetlen lenézése tesz lehetővé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  8. kekec
    Ha sok minuszolást látok, akkor szoktam reagálni a Kossuth téri hugyenottákra, ez sokszor a parlamenti ülésnapokon történik, így sejthető, hogy ott is foglalkoznak az AN olvasásával, minuszolásokkal.
    Az internetizé megfekszi a gyomrukat, mert most is van ilyen gyűjtögetés, a leminősítéssel kapcsolatosan, mi is volt a véleményük 2008-ban az akkori ellenzéknek. Orbán mondásaiból is vannak “gyöngyszemek”…a trollok nem fogják megmenteni ezt a bukott bagázst.
    Most kezdenek visszahullani a sallerek, kokik, a vidéki kóceráj vezetők is visszaköszönnek – ami nekünk még jobban fog fájni, de úgy néz ki, tovább már nem engedik pávatáncolni a félázsiai, pirospöttyös ülepűeket! Ami történt Berlusconival az vár 3xbóvlisra is, a piac, ha akarja megbuktatja, elég türelmesek voltak, hogy kiálljanak mögüle itthoni gazdagék, ha nem, hát keményebb eszközök jönnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  9. és ennyit arról, hogy milyen “szakmaiság” vezetheti a qurmányt:
    http://emiksz.blog.hu/2012/11/23/111_a_het_szuk_koltsegvetes

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  10. Nem értelek Titeket. A retro a divat, nem? A 70-es 80-as évek propaganda stílusa is retro. A mai 20-30-as korosztály is ezen fog szocializálódni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  11. girbegurba
    2012. november 25. vasárnap
    10:06

    + a helyi lapok, ahol Fideszes a polgármester.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. kekec
    2012. november 25. vasárnap
    12:58
    Én is kezdem úgy érezni, hogy a NOL is behajol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. Kedves H. Kovács!

    Valóban nehéz eldönteni. A cikkek tendenciózus szerkesztése, valamint az Index tulajdonosi háttere viszont tény. A létező, demokráciát fenyegető veszélyeket bagatellizáló, elkenő cikkeket a blogketrecbe kirakott blogbejegyzésekkel “ellensúlyozni”? Nevetséges.

    Innentől kezdve Szily vagy udvari bolond, vagy egyszerűen pimasz, aki a pénzt felveszi, a háta mögött pedig kigúnyolja gazdáját. Egyiktől sem lesz szimpatikusabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Olvastam:
    Igor Janke: Orbán az egyedülálló.
    A brüsszeli TV-híradós beszámoló képen, tényleg egyedülálló…
    David Cameron haverilag farag le egy kicsit a költségvetésünkből, nem sokat, csak olyan 30%-ot, ha jól értettem….
    Most nem tetszik, hogy a gazdag nem akar többet fizetni a szegényebbnek, “millen” érdekes is ez az élet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. Én úgy tudom, kedves csakén, és kérlek igazíts ki, ha rosszul tudom, hogy Berluskoni kormányfőként egyszerűen kóklernak bizonyult a nagyok szemében, de sem kilenc évre nem telepítette harctéri aknákként pártkatonáit, sem nem lopta szét az országát cimborái, meg a saját zsebébe.
    Legalábbis “az” a sajtó – és ott szétcincálják, utcára menni se engedik azokat, akik közpénzt lopni próbálnak – mintha nem írt volna hasonlókat.
    Tehát jelentős a különbségnek kell lennie a kettőjükkel való leszámolás lehetőségeinek tekintetében is.
    Amondó vagyok, túl optimistán látod a jövőnket: nem a trollok fogják megmenteni, hanem a csalási lehetőségek (az ellenzéknek összefogásra alkalmatlanságát már hivatkozásra méltónak is alig tartom).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  16. kekec
    Nem nyílnak a linkjeid. Csak nálam?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  17. OFF
    Más link sem nyílik. Mi a hiba, hol a hiba? (Net elérés van.)
    ON

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. Nálam nyílik kekec linkje. Mindegyik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  19. Kedves Dr. Váradi András,
    elég lenne, hacsak annyit mondanék: az Index képaláírásai önmagukért beszélnek. Nem kellene semmiféle következtetést levonni belőle a lap egészére vonatkozóan, bár az sejthető, hogy a Kedves Vezetőnek az ötvenes éveket idéző magasztalásával az Amerikai Népszavában nem fog találkozni véletlenül sem. Azért ez kifejez valamit. Ezek a képaláírások, ez a hajbókolás elképesztő. Ha megnézi, ebben semmi irónia nincs, csak csodálat, imádat és pátosz. Lelkes hajbókolás. Javaslom, hogy a képekkel együtt nézzék meg, úgy sokkal jobb, de valamilyen oknál fogva az első kép kivételével (amely nálunk is megjelent) a többit nem lehet letölteni.
    De azért ennél többről van szó. Az Index üzleti vállalkozás, keresni is akarnak rajta, mindkét oldal közönségére szükség van, ezért a szerkesztőségben a régi koncepciónak megfelelően tartanak jobb és baloldali beállítottságú szerzőket, és ez adja a lap kettős arculatát. Ugyanakkor ebben jól kidolgozott koncepció is van, mert a fontos ügyekben, amikor Orbánnak szüksége van az Indexre, akkor tudják, hogy kinek kell írnia, és Orbán számíthat a megfelelő támogatásra. Az Index csokoládéba csomagolva adagolja a mérget, amely bizonyos mértékben jobban hat, mintha a “Méreg” feliratú dobozból kínálná az olvasót, mint a Hír TV, a Magyar Nemzet és más orgánumok, amelyek a lebutított embereknek szólnak. Az Index olyanoknak van kitalálva, akik ezt a “kettőségnek” látszó manipulációt megeszik, és így őket is el lehet érni a Fidesz manipulációval. Két gazdasági hír közé bejön egy ilyen “a foci miniszterelnöke, az államférfi” cikk, és úgy hat, mint a másodperces bújtatott reklámok a filmek között. Az Indexnek kitüntetett szerepe volt a demokrácia szétverésében. Nem is titkolták, hogy hittek Orbánban, hogy ő majd valami csodát tesz, és lelkesen támogatták az utcai zavargásokat, ahol öt elmebeteg összegyűlt gyurcsányozni, arról az Index jelentett, és életben tartotta a hisztériát. A sok “ferencezés”, a leplezetlen Gyurcsány-gyűlölet mind igen hasznos volt a karaktergyilkosságban, és mivel bulvár jellege miatt az Index naponta félmilliónél több látogatóhoz szólt, ami azt jelenti, hogy hetente sokmillió embert értek el, a Fidesz kétharmadáért Orbán nyugodtan küldhetett volna Ujj Péter akkori lapjának egy Dicsérő Oklevelet. Az a pusztítás, amit az Index a maga sunyi módján a lelkekben és a fejekben elvégzett, az felbecsülhetetlen kár, és a demokrácia megutálásában, a jogállam szétverésében, minden érték relativizálásában döntő szerepet játszottak. Aztán a fülkeforradalom után már ez sem volt elég, hanem még durvább manipulációt követeltek meg, amilyet már Ujj Péter sem vállalt és Tóta W. Árpád ízlését is sértette, és távoztak. Szerintem későn, de ez is jelzi, hpgy a háttérben ott mi zajlik. Ha kellő távolságból elemzik majd a magyar demokrácia szétverését és a média abban játszott szerepét, akkor az Index külön fejezet lesz egy objektív elemzésben.
    Ami pedig a “középen” állást illeti: Magyarországon nincs politikai közép. És elsősorban azért nincs, mert nincs jobbközép, ezért azt a magyar jobboldaliságot, amely ordas eszméket melegít fel, 1944-be, a horthyzmusba, a turulos antiszemita magyarkodásba, a politikai katolicizmus tekintélyelvű feudális államába visz vissza, amely a fasizmus és a nácizmus elemeivből merít, azokat teszi szalonképessé, csak elutasítani lehet. Magyarországon nincs középosztály, akit a saját vállalkozása tart el, amely a saját munkájából él, és nem másoknak dolgozik, ezért nincs közép, mert csupa függőségben élő ember van. Tegnap egy kézigyártású családi cukrászatban voltunk Csepeli Györggyel, aki megállapította, hogy ezeket az embereket nem érdeklik az ideológiák, hanem a munkájuk, a megélhetésük és a jólétük. Ezek emiatt nem fogékonyak a szélsőségekre. Ilyen vastag középréteg nincs Magyarországon, a maradékot is most számolja fel Orbán, és hirdeti a jóléti társadalom végét, a munkaalapú társadalmat, amelyben az emberek az államnak dolgoznak, és az ad nekik ideológiát. Ilyen országban nincs politikai közép.
    Magyarországon egyébként is rosszul értelmezik a középen állást. Azt hiszik, hogy az áll középen, aki mindkét politikai oldalnak egyformán igazat ad, az igazság és a hazugság keveredhet, és az igazsághoz képest megalkuvóak, és azt gondolják “középen állásnak”. Én ezt hazugságnak nevezem, az igazság az igazság. Aki az igazságot mondja, az áll középen. Szerintem az Amerikai Népszava középen áll. Nem a politikai oldalakhoz képest., mert nem ahhoz kell mérni, hanem az igazsághoz képest. És az igazsághoz képest állnak valahol a politikai pártok, egyik közelebb, a másik távolabb. Ehhez nekünk semmi közünk nincs, mi egyetlen politikai alakulatot nem támogatunk, senkihez nem állunk közel, legfeljebb hozzánk (és az általunk támogatott igazsághoz) állnak közel. Ha valamikor nem találjuk el az igazságot, akkor az tévedés eredménye, de soha nem valamelyik politikai irányzat érdeke miatt alakult úgy. A tévedést vállaljuk, nem vagyunk istenek, de nem manipulálunk. Mi azokat az orgánumokat bíráljuk, akik vagy sötétek, és nem tudják az egyik kezüket megkülönböztetni a másiktól, mint a doktriner idióta liberálisok, akik tényleg arra emlékeztetnek, mint egy pattanásos belótt drogos, illetve azokat, akik vagy tulajdonosi érdekből, vagy politikai elkötelezettségből, vagy számításból, sunyi érdekből, vagy gyávaságból nem az igazat írja, mondja, mutatja, hanem annak csak gyenge mását. Függetlenül attól, hogy ezek melyik politikai érdekhez tartoznak. Nem értek egyet azzal, hogy nekünk meg kellene alkudni ezekkel valamiféle hamis összefogás mítosza miatt. Csak az igazság lehet az összefogás közös nevezője. Hazug, sunyi, gyáva, számító, vagy elkötelezett emberekkel nincs miért összefogni, mert az csak bennünket is tönkretenne. A sajtó akkor szabad, ha a tulajdonosok az újságírók, és semmi más érdek nincs, csak az újságírás. Meg lehet nézni a különbséget. Az Amerikai Népszavában sokan azt utálják, hogy azt az igazságot mondja, amely az ő sunyi érdekeit sérti, vagy szembesíti azzal a szabadsággal, amellyel ők nem rendelkeznek. Amikor nem újságíró a tulajdonos, akkor megjelennek más érdekek, anyagi vagy politikai, üzleti vagy hatalmi érdekek, a tulajdonos egyéb számításai. Ezek az újságírók eszközök, néha pedig maguk viselkednek úgy, mint a legrosszabb tulajdonosok, mert hozzászoktak a hatalomhoz és az ahhoz való dörgölőzéshez. Ezeknek a véleménye annyit se számít, mint az egygombócos csoki fagyi, amit tegnap ettünk. Tudja, miért nem érdekel ezeknek az embereknek a véleménye? Mert az én véleményem sokkal lesújtóbb róluk. És ahol én élek, az egy stabil referencia. Ezzel mérve a korrupt lélek, amelyet ők előadnak, és a végeredmény, amely ebből fakad: egy nagy NULLA.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  20. Kösz, a reagálást, kedves Minuszoló barátom, csak ebből a vízszintes ferde vonalak tulajdonlásában gazdagításodból az égvilágon semmilyen következtetést nem tudok levonni:
    - Az nem tetszik-e, hogy különbözőséget látok a két kormányfő ténykedésében?
    - Az nem tetszik-e hogy kettőjük közül csak Orbán lopta szét az országot?
    - Az nem tetszik-e, hogy az olasz sajtó nem tűri a közpénzlopást, a magyar meg mindennapos jelenségként könyveli el, tehát nem tulajdonít a kisimicskázásoknak semmilyen hírértéket?
    Kérlek, ne hagy kétségek között, hiszen nem én tehetek róla, hogy ilyesmik történnek. Vagy te a tükröt is rendre összetöröd, ha meglátod önmagadat benne?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  21. “Molnár Géza
    2012. november 25. vasárnap
    09:18
    Admin,
    Szabad-e téged egyszer kritizálnom?
    Én kihagynám bármelyik politikus gyerekét a politikai buliból.”
    *
    Nekem semmi bajom Orbán Gáspár 17. rangú focistával. Ha nem játszik, hát nem játszik, ez legyen a klub gondja.
    Nekem Orbán Viktor falábú fiacskájával van bajom, aki az újságokba kerül minden teljesítmény nélkül . Nem azért, mert ő Orbán Gáspár, hanem azért, mert ő Orbán Viktor fia. Így, meg le van szarva..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  22. Ja, már értem, minuszoló barátom: ha meglátod a jelentkezésemet, zutty.
    Minusz.
    ‘Ha van rajta sapka, azért, ha nincs rajta, azért.”
    … De legalább nem kell tükröt tisztogatnod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  23. Kedves Molnár Géza,
    ahogy a fenti hosszú bejegyzésben is írtam, nagyon egyszerű az oka, hogy ez a kép került fel: ez az egyetlen kép volt a sorozatból letölthető. Egyébként ez itt egy helyes gyerek, és nem keverném az apja dolgába, de azóta felnőtt, és az apja jogán hír lett belőle, az már nem ugyanaz. Nagyon az apja nyomdokain jár, az inkább azzal a félelemmel tölt el, hogy az életben lesz még egy Orbán, akinek az lesz a mániája, hogy neki kell uralkodni. Jó lenne, ha a gyerek adna valami jelt, hogy nem dinasztiaépítés zajlik, mert akkor aztán vége Magyarországnak.
    Egyébként engem bármikor lehet kritizálni, meg is teszik itt sokszor. Nem örülök neki, de ilyen az élet. :))
    Üdvözlettel, BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  24. Admin remek cikkeket ír, szeretem olvasni.
    Esztétikai ügyekben azért nem hagyatkozom a véleményére :))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  25. Haha.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. Admin, ha te nem lennél, nem tudom mit olvasnánk. szent vagy mint a biblia. hogyan is fogalmaztál? a biblia a legnormálisabb könyv. azt mondom, a tanításod többet ér mint az egész középiskola.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  27. A kép és az ő igazi szövege:
    *
    “Papaaa ! Ugye rólad nevezték el az Orbánhegyi utat !?
    Neeem kisfiam, rólam az Istenhegyi utat nevezték el…”
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  28. Ez így megy azóta, hogy a Fidesz megvette az Indexet:
    http://www.tenyezo.hu/az-index-hu-elesett-csak-tudjatok-rola/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  29. Gonoszka!
    *
    Ha nem is Adminra, de Csepeli Györgyre nyugodtan rábízhatod az esztétikai kérdéseket. Az ő Parlamenti doktorok című írása pedig egybevág Admin fönti kiemeléseivel. Javaslom olvasd el a hozzá kapcsolódó vitát is… Igen színvonalas az is…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Admin, 17:51
    Oké !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. proaktív
    Ellenőriztem, nekem simán megnyílik Crome alatt. Próbáltad úgy? Ha nem megy, akkor a blogok neve alól előkereshetők.
    És ez egyáltalán nem “nyalizós” cikk, de a kontraszt miatt érdemes elolvasni. Ritka szép elemzés Lengyeltől:
    http://nol.hu/megmondok/lengyel_laszlo/20121020-a_mi_korunkban_

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Kedves Kordon Blued,
    kerem, kuldje el az emailcimet a nepszava@nepszava.com cimre.
    Kekec, kerem nezze meg a kekeckedek emailjet.
    Koszonettel, BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. I’ m going to throw up!
    Indexet sem fogok nézni! Olvasni sem! :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  34. admin
    Elolvastam, válaszoltam.
    gets
    “Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagadat büntetni” Akkor honnan tudnád, hogy mivel akarják manipulálni a népet? Vedd úgy, mint egy biopsziát: a rák azonosításához el kell végezni a szövettani vizsgálatot, azt meg nem lehet távolról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Tisztelt Kordon Blue fantasztikus amit a magyarokert teszel, remelem sok kovetod lesz , mivel nincs mas lehetosegunk elzavarni ezt a sok szemet aljas tetut! Meg szerencse , hogy van Nepszava.com es olvashatjak masok , mindenki. Orbant hordajaval egyutt deportalni kell , tegyenek tonkre masokat .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. és egy figyelemreméltó komment a Varánuszról:
    Spániel 2012.11.25. 16:39:32
    Az ember bedugta a bankkártyát az ATM-be, megadta a kódját,
    kiválasztotta az összeget, majd az automata kiköpte a pénzt.
    Matolcsy közben megkapta a tranzakciós adót.
    Rezgés, pittyegés, megjött az SMS pénzfelvételről.
    Matolcsy közben megkapta a telefonadót.

    Az ember kosarával gyorsan körbesétált a boltban, bepakolta, amit
    kell, majd röviden eltöprengett a burgonyaszirmok előtt. Nézte, ahogy
    a neonfény játszik a csillogó zacskókon.
    Matolcsy közben megkapta az energiaadót.
    Végül leemelt egy hagymás-tejfölöset, ez még belefér a büdzsébe.
    Matolcsy közben megkapta a csipszadót.

    A pénztár felé vette az irányt, gyorsan bepittyegték a termékeket.
    Matolcsy közben megkapta az emelt összegű áfát.
    Szatyorba pakolás, fejben gyors tervezés, még el kell mennie a feleségéért, aki most
    végezhet épp a postán, befizette a számlákat.
    Matolcsy közben megkapta a sárgacsekk-adót.
    Felveszi az asszonyt, aztán mennek a kicsikért, akik a nagymamánál nézik a rajzfilmet.
    Matolcsy közben megkapta a tévé-előfizetési adót.
    Slusszkulcs a zárba, felpörög a Suzuki motorja,
    de villog az üzemanyagszint jelzője, kevés a benzin. Irány a
    benzinkút, tankolás kétezerért, tíz éve még ötezerért nyomatott bele,
    de meg kell fogni a pénzt, apránként tud csak tankolni.
    Matolcsy közben megkapta a megemelt jövedéki adót.

    Befelé a városba, alig vannak a gyorsforgalmi úton, lehet haladni.
    Matolcsy közben megkapta az útdíjat.
    Már itt is van, ott integet a felesége a járdán, csak be kéne kanyarodni mellé, felvenni, és menni a
    kicsikért, délután jön haza az egyetemről a nagyobb gyerek, végre együtt lesz a család.
    Matolcsy közben megkapta a tandíjat.

    De az embernek valahogy nem akaródzott megállni. Valahogy rohadtul nem
    volt képes lelassítani, megállni, beletörődni, az életét Matolcsynak elutalni.
    Elöntötte az agyát a vörös köd, tövig nyomta a gázpedált, a
    Suzuki az elmúlt tíz évben talán még sose kapott ekkora
    benzinfröccsöt. Elfehéredő ujjakkal markolta a kormányt, az utolsó
    métereknél pedig valami artikulálatlan üvöltés is felszakadt belőle.
    Aztán csattant a tűzfalnak.

    Matolcsy pedig közben megkapta a baleseti adót.

    “A tegnapon nem tudunk változtatni, de a holnapot alakíthatjuk,
    győzhetünk és veszíthetünk is.”
    /Lyndon B. Johnson
    és erre egy válaszkomment
    s 2012.11.25. 16:48:52
    @Spániel: De mondok mást . . .
    “Az ember bedugta a bankkártyát az ATM-be, megadta a kódját,
    kiválasztotta az összeget, majd az automata kiköpte” ,hogy jelenleg 20000 HUF keretnél több nem áll rendelkezésre, mert a NER jobbnak látta saját maga elbaszni azt a pénzt, amiről két napja úgy tudtad, hogy a tied. Az én tanácsaim az ilyen szituációk esetére adnak egy viszonylag biztos megoldást. Olvass felfelé, ott van.
    (abban a pénz kivételét javasolta)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. admin
    “Nagyon az apja nyomdokain jár, az inkább azzal a félelemmel tölt el, hogy az életben lesz még egy Orbán, akinek az lesz a mániája, hogy neki kell uralkodni. Jó lenne, ha a gyerek adna valami jelt, hogy nem dinasztiaépítés zajlik, mert akkor aztán vége Magyarországnak.”
    .
    Hoztam egy linket dél körül, ahol azt írták, Hogy Orbán Gáspár az ELTE jogi szakán tanul. Amellett focizik. Úgyhogy…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. Nem értem, most diktatúra van van nincs diktatúra ?!
    A diktàtornak senki és semmi nem szokott ellenàllni, csak az oroszok és ôk is többnyire télen…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Proaktív: láttam, amiatt írtam. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Megnéztem a képeket. Ilyen még a Rákosi korban sem volt. Igaz,.Rákosi egymaga 7 nyelven beszélt, és iciri-picirit műveltebb volt a lelátón ülök összességénél. Ja, és lassan már áldozata sem lesz több, mint kései utódának, ha összeadjuk a 2010 májusa óta éhenhaltak, megfagytak és rokkant-nyugdíj elvétele miatt öngyilkosokká váltakat. Biztos, hogy többen voltak, mint ahány embert Rákosi küldött a halálba. Remélem Orbán nem Rákosi módján végzi, hanem ahogy Ceausescu vagy Kafhafi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. Hát nekem megint dézsa-vü érzésem van , ahogy olvasom ezeket az indexes nyögdécsléseket.
    Mintha a Heller Jóska ” 22.-es Csapdáját ” olvasnám hehe..
    Abban vannak ilyen istentelen példabeszédek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  42. csakén

    Nyilvánvaló ,hogy a fidesz befolyásolni akarja a netezőket. Miért pont azt ne akarná? Ez világos. Nyiltan ezt nem teheti. Jobbos duma nagyon feltűnő.Meg hát a közönség se HIR TV-s,ugye? Ez is világos.Tehát küldenek látszólag “renszerkritikus beépitetteket” ,akik a sorok között nyomják a bomlasztó dumát .Emmút8, Gyurcsány, és schiffert, juhászt, millát , pártoló dumák! És ami a számukra a

    LEGESLEGFONTOSABBBBB!!!!!!!!! : A jelenlegi rémálom relativizálása, össze
    mosása az előző kormányokkal,egyik kutya,másik eb elv .De a legárulkodóbb mikor azzal az ótvaros dumával jönnek,hogy ha leváltjuk orbánt, akkor sem lesz jobb. Ilyet csak igazolt elmebeteg vagy olyan mond akinek ez a feladata.Ja ,meg ,hogy a szükséges 2/3!! Érdekes, akkor kellene a jogállam,mi? MOST miért nem kell?? 5 perc alatt kell kivágni az összes tetűt!!
    Nem tudom ,azt megfigyeltétek e ,hogy ezek milyen sértődékenyek? Állandóan érveket követelnek ,miközben soha sem érvelnek.Hát persze, mert nincs mivel : Ez nem az echo tv.Ha viszont egy állitásukra 10 pontban válaszolok részletesen természetesen tényekkel, számokkal, érvekkel a válasz minden esetben az,hogy miért nem érvelek?Na ,szóval figyelő, moment,cicamic,JOGÁSZKA
    ( Ő volt a kedvencem,mig meg nem sértődött ….és…. husssss!!)és társai!!
    Tudjuk,hogy tudjátok,hogy tudjuk…. Lebuktatok balf@szok!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  43. [Moderátornak: kérem az előző (eVitae névvel elküldött) kommentemet törölni, mert elfelejtettem, hogy milyen névvel szoktam itt hozzászólni - jó ideje szünetelni voltam kénytelen - , ezért megismétlem a szokásos nevem alatt. Köszönöm.]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Az index már régóta a szélsőjobbos fidesz (és így az illegális nácik) kiszolgálója. Ahogy minden más magyarországi médium is. Ezt lehet nyalásnak is nevezni, de lehet megélhetési újságírásnak is. Azt ugyan még most is nehéz érteni, hogy már a “ballibes” kormány idején is a szélsőjobbosoknak nyaltak. De 2010 óta legalább érthető: ha Magyarországon az újságírók újságírásból akarnak megélni, akkor azt csak a fidesz kegyelméből tehetik. Nincs mese: nyalni kell. Legfeljebb csak azon lehet némileg hezitálni, hogy vajon elég-e csak pettingelni, vagy muszáj csontig benyalni. (Lásd pl.: http://nol.hu/belfold/tavozik_uj_peter_az_indextol – Szilikon Vali kommentjét is.)
    .
    Igaz, voltak idők, voltak helyek (talán még most is vannak), amikor és ahol egy újságíró, egy író, egy művész inkább szenet lapátolni, trógerelni ment (merthogy pénzt másképp – becsületesebben – is lehet keresni), minthogy segget csináljon a szájából. De hát Magyarország ma nem az a hely.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. .
    kekec
    2012. november 25. vasárnap
    15:09
    .
    állítólag innen-onnan a netről lopkodott fotókkal teszik élővé a kitalált személyiségeket.
    ez bűncselekmény, hiszen sérti a VALÓDI személy személyiségi jogait.
    ha a varánuszon TÉNYLEG be tudják bizonyítani annak a patkánynak a tevékenységét, akkor a bűnüldöző szerveknek még csak keresni sem kell a tettest.
    a valódi személynek kell megtenni a feljelentést.
    persze nem fog történni semmi, de ez is az eltakarításuk után egy VALÓDI FIDESZÁLLAT BÜNTETŐÜGYE LESZ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. No, ami azt illeti, olvassátok el még egyszer. Nincs baj ezzel az Index-szel, szerintem. Kár nekimenni. Fontos, maradék tájékozódási forrás, ha ez sem lenne, mi lenne ? Polgári az istenaadta, nem holni szélsőbal, no és ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Megint a Magyar Nemzethez került egy jegyzőkönyv 2014. március 13. csütörtök

Orbánt és a Fideszt szolgálja a TV2 2013. november 22. péntek

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos