Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbánt és a Fideszt szolgálja a TV2 2013. november 22. péntek 19:27 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbánt és a Fideszt szolgálja a TV2

Budapest – Októberben is a TV2 hírműsoraiban szerepeltek a legnagyobb arányban a Fidesz politikusai – jelentette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. Még a pártatlansággal nem vádolható köztévé, az M1 esti híradójában is kisebb arányban szerepeltek Orbánék, mint a hamarosan hivatalosan a Fidesz-közeli tulajdonba kerülő egykori csigatévénél. Az elemzés szemérmesen hallgat arról, hogy a Fideszt gyakorlatilag csak pozitív, míg az ellenzéki pártokat szinte kizárólag negatív összefüggésekben mutatják be.

A kabinet gazdaságpolitikai intézkedéseiről, az erőszakos bűncselekményekről, valamint a kormány és az ellenzék ellentéteiről szólt a legtöbb hír októberben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hétfői gyorsjelentése szerint.

Az M1 esti híradójában a múlt hónapban a politikának szánt hírek között 5,3 százalékban a kormányról hallhattak a nézők, a Fideszről pedig további 40 százalékban. A KDNP-ről a hírek 5,3 százaléka szólt, az MSZP-ről csaknem 19, a Jobbikról több mint 9, az LMP-ről csaknem 4, a DK-ról majdnem 7, az Együtt-PM-ről pedig megközelítőleg 11 százaléka.

Az RTL Klub esti híradójában a kormányról szóló hírek aránya 9,5 százalék volt, a Fideszé majdnem 43, a KDNP-é több mint 3, az MSZP-ről a hírek 22 százaléka, a Jobbikról csaknem 6 százaléka szólt, míg az LMP-ről valamivel több, mint 3 százaléka, a DK-ról majdnem 5 százaléka, az Együtt-PM-ről pedig csaknem 9 százaléka.

A TV2 Tények című műsorában a politikai hírek majdnem 5 százalékában foglalkoztak a kormánnyal, mintegy 50 százalékában pedig a Fidesszel, és valamivel több, mint 1 százalékában a kereszténydemokratákkal. Az MSZP aránya 22,5 százalék volt, az LMP-é kevesebb, mint 2, a DK-é majdnem 7, az Együtt-PM-é több mint 13 százalék.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke összesen 225 alkalommal szerepelt a hírekben, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke pedig 198 alkalommal. Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettesről, a KDNP elnökéről 27 hír szólt, Vona Gáborról, a Jobbik elnökéről 28, Schiffer Andrásról, az LMP társelnökéről pedig 50.

A Fideszből a miniszterelnök után a legtöbbször Varga Mihály került be a hírekbe, valamint Rogán Antal, Kocsis Máté és Hoppál Péter. A KDNP-ből a legtöbbet Hoffmann Rózsa szerepelt, valamint Semjén Zsolt, Rétvári Bence, Soltész Miklós és Harrach Péter.

Az MSZP-ben a legtöbbet szereplők listáján Mesterházy Attilát Török Zsolt követte, őt pedig Szanyi Tibor, Józsa István és Harangozó Tamás. A Jobbikból Vona Gábor után Mirkóczki Ádám, Apáti István, Volner János és Z. Kárpát Dániel jelent meg a legtöbbször a médiában. Az LMP sorrendje: Schiffer András, Vágó Gábor, Mile Lajos, Osztolykán Ágnes és Róna Péter.

A DK-ból a legtöbbet Gyurcsány Ferenc szerepelt a hírekben, őt követte Gréczy Zsolt, Vadai Ágnes, Varju László és Kerék-Bárczy Szabolcs. Az Együtt-PM sorrendje: Bajnai Gordon, Karácsony Gergely, Juhász Péter, Kónya Péter és Jávor Benedek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 16 szavazatból)
Orbánt és a Fideszt szolgálja a TV2, 4.5 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Nemrég vettünk új tv-t, csak tudnám, hogy minek – már az atv híradóitól is hánynom kell. Szerencsére a tudományos csatornák, meg a BBC, CNN legalább normális hírműsort ad.
    Ha nem lenne a net, akkor a hazai hírekről semmit nem lehetne tudni. hajrá AN, hajrá KT !
    Lépjetek be a Kohányi Társaságba és támogassátok a Galamust is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (44 szavazatból)
  2. Tiszta É-Korea lesz lassan.
    Mindenhol a szeretett (?) vezetőt dicsőítik, és mindenhol átváltanak a riporterek mikrofonállvánnyá.
    Most még lehet látni elvétve ellenzékit is, de ez csak pár hónapig lesz. Aztán úgy eltűnnek, mintha nem is lennének.
    Minek az nekünk, csak a baj van velük.
    Mi következik számunkra?
    Belső emigráció…
    Mindez azért, mert az ellenzék gyáva, és csak választásra mer készülni. A kedves vezető igénye szerint!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (38 szavazatból)
  3. Hát nem! T . Bumburi! Húzódj be a vackodba, és te is röhögj a sok marhán, mást úgysem tudunk. Vetettem az asszonnyal, fejhallgatót, mivelhogy szereti az erős hangerőt, és az idióta híradókat. ( a kutyák is boldogabbak azóta). Én pedig, régi Mikszáth könyveket olvasok, és jobb ez így. Persze, az An.-t olvasgatni kell, alapjáraton is! Nyugi! még 8 év, és mást fogunk virtuálisan köpködni! Egyébként a TV2, már régóta fidesz kromoszómákkal rendelkezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  4. És azt is bevállalom, hogy időnként szélsőséges vagyok, de ez egészséges önvédelem. Vagy van valaki, akit pofán vernek, és azok után ebédre hívja az illetőt? Hát biztos ilyen is van.( Tibet) De én más kategória vagyok. Ráadásul, még a keresztvizet, is leszedettem magamról. Úgyhogy, megszállt a liberálbolvsevik ördög.( drága jó minuszolók) Engem több hektoliter alkohol sem pusztított el. Úgyhogy rúgjátok a falat, de ne üssétek, mert vagy a szomszéd jelent fel , vagy kellő gyakorlat nélkül, porcleválás lesz a vége!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  5. Jó a kép. Nézzétek meg a Kedves Vezető arcát…..
    Csodálkozom, hogy a hívei ennyire nem látják az arcát és azt, amit az arca mutat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  6. Ki nézi ezeket a bunkókat? Jelentkezzen egy jutalomkönyvért…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  7. “….. Hoffmann Rózsa szerepelt, valamint Semjén Zsolt, Rétvári Bence, Soltész Miklós és Harrach Péter.”
    Na ezeket az álszent majmokat kellene úgy hátsó fertályon billenteni, hogy elhagyják a Föld légkörét örökre!

    “Rogán Antal, Kocsis Máté és Hoppál Péter.” – egy határszéléi falusi kocsisgyerek, az Őrség Tahója, egy MIÉP-es kis fasiszta majom, a szegények és hajléktalanok legfőbb üldözője, és egy alattomos, mélyen álszent, hazug volt karnagy, az egyetlen Fidesz-vélemény olvasó, akinek legalább nincs beszédhibája, mint a “kócos fogú rémségnek” és a “kancsal bajai választási csalónak”……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  8. én a tulajdonos helyében bárkinek eladtam volna egy forintért a tévécsatornát, de ennek a bagázsnak és holdudvarának még tizmilliárdért sem.
    mit ne mondjak ragyogó ötlet volt, gratulálok a sokeszü nagyeszüeknek, hogy még egy médialehetőséghez hozzásegitették ezt a bandát!!
    merrefele hajlongjak megköszönni? Németország fele?
    ha európai volt az az okostojás, ezek után kérem ne aggódjanak olyan piszkosult álszent módon a fideSS médiatulsulya miatt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  9. A cikkben felsorolt politikusokat tekinthetjük magyar elitnek.
    .
    Róluk szól az egyik kedvencem nagy andrás kommentező társunknak a sziporkája:
    .
    „Azért milyen érzés már egy olyan országban élni, amelynek úgynevezett „elitjét” normális országokban nemhogy egy clubba, de egy tisztább kocsmába sem engednék be…”
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  10. Roppantul érdekes.
    Milyen kár hogy dekóder hijján nemtom ellenőrizni a hírt.
    ( Van ugyan , de eredeti dobozában , a polcon. Nehogy megporosodjon.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  11. Gondolom már tudja, hogy övé lesz a következő négy év, mert egyre idétlenebbül és önteltebben vigyorog azzal a jóllakott napközis kinézetű arcával. Vagy csak a kezelőorvosai megdupláztak a gyógyszeradagját.
    .
    Bár a tekintete egyre üresebb . Néha az az érzésem, már nincs magánál a pasas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  12. Rám, a képről egy szociopata néz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  13. Úgy gondoltam, hogy veszek másik TV-t, bár hat évvel ezelőtt vettem a mostanit, aztán végiggondoltam a dolgot: nem a TV hibája, hogy minden adón az ismétlések mennek, váltakozva az adók között.
    Nálunk már nincs külföldi hírműsor, de van egy rakat sportcsatorna és sok mesecsatorna.
    Ha még a Viasat Historyt is kiveszik, már nem is kell TV-t vennem, mert nem lesz mit választani. A szolgáltatók is a Fideszt szolgálják és nem minket és főleg nem azokat, akik tájékozódni akarnak – azoknak marad a net.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  14. Az évek alatt kiszabott mászmilliós büntetések megtették a hatásukat.
    Örüljenek a TV2 tulajdonosai, hogy egyetlen forintot is kapnak az “átjátszásért”.
    Hogy aztán ki fogja büntetni az újakat, az ifjúság, a gyermekek szellemi fejlődésében okozott károkért, azt úgy-e nem lehessen tudni.
    Ezt a bűnt ugyanis nemcsak obszcenitással, hanem politikai lélekmérgezéssel is el lehet követni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  15. Bocs.
    mászmilliós = százmilliós

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. @sydney
    “Ki nézi ezeket a bunkókat?…”
    Sokan. De ne félj, nem fognak jelentkezni a felajánlott jutalomért. Mit is kezdenének vele?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. A történések egyszerre vértforralóak és bosszantóak. Az utóbbi érzés annak köszönhető, hogy a Rákosi korszakot idéző jelen elkerülhető lett volna, ha a hatalom korábbi birtokosai bölcsebbek és éberebbek. Mivel ma is minősíthetetlenül teljesítenek, a diktatúra hosszabb időre szóló berendezkedése várható. Fura országunknak nyilván szüksége van egy ilyen méretű önrontásra. Sok év múlva a nép ezúttal is fellázad majd, és a romokon talán felépíthető lesz egy lakhatóbb otthon.
    A média szinte teljes megszállásának itt nincs különösebb jelentősége, csak a rezsim mérhetetlen butaságát jelzi. A politikai bizottság elfelejti, hogy immár nem a Néprádiók korszakát éljük, és azt is, hogy akkori totális média uralom sem mentette meg az elődöket.
    Ideje lenne elolvasniuk egy jó történelemkönyvet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Hoppál Péter: “Ahogy Orbán Viktort látom, hogy három-négy órát alszik, ez a habitus minket is erősít (…), hogy nem szabad csüggedni, hogy harcolni és keményen dolgozni kell, különben nem lesz eredménye”.
    .
    Nekem meg valahogy az jutott eszembe, hogy volt-e, van-e Orbánéknak kutyája??
    Ugyanis, a társadalom legkiszolgáltatottabbjaihoz – a gyerekekhez, az öregekhez, a betegekhez és az állatokhoz (különösen a kutyákhoz) – való viszony meghatározza egy ember személyiségét.
    .
    És most nem feltétlen a budapesti sportegyesületeknek adott milliárdokra, vagy a stadionépítésekre fordított milliárdokra gondolok, hanem arra gondolok, hogy néhány kórháznak milyen jól jönne ezeknek az összegeknek a töredéke is, amellyel megtudnának szabadulni adósságaiktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Van aki szerint többet kellene aludnia a vezírnek, mert az egészsége bánhatja:
    -
    http://www.atv.hu/belfold/20131122-havas-promo-1123

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Az ellenzeknek vilagga kurtolve kellene kovetelnie a szabad mediat!
    BOJKOTT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Telekis! Régen meg kellett volna tenni, ugyanis a “vidék” alapvetően a közmédiát nézi, hallgatja, különösen érvényes ez a Kossuth-ra! Orban péntekenkénti kábításaira nincs kijózanító válasz.
    Az ellenzék csöndje jól mutatja szellemi felkészületlenségét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Most fejeztem be Debrceni József legújabb könyvének olvasását (A Fidesz rablógazdasága). Csak erős idegzetűeknek ajánlom, ha ezután a könyv után sem lesz változás akkor Magyarországon csak a rendszeres házkutatások jönnek és keresik a megtakarított pénzeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. Már három éve ott van egy a Lánchíd rádiótól érkezett kommisszár, aki a hír,és háttérműsorokat “felügyeli” . Ő kordinálja a Fidesz és Orbán szerepléseit. Nem volt véletlen,hogy Rogán a szappanoperában is fellépett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Olvasgatok régebbi híreket, azt hittem először, hogy ez vicc.
    “..Egyedüli ajánlattevőként az Egyesült Nemzeti Koporsógyártó Konzorcium nyerte meg a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. koporsótenderét,…”
    Van ami még nem nemzeti vagy Magyar? Vagy az már nincs is akkor

    http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/ilyen_meg_nem_volt_itt_a_nemzeti_koporsogyarto.570016.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Szerintem az arc ezt fejezi ki.
    ” BARMOK ! TI BARMOK !
    TI WELSZI EBEK !
    Még mindig hisztek nekem ! ?”
    . . . mert megérdemeljük !.? . .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Csipcsirip
    Nem tudod véletlenül hogy ki ennek a nemzeti izé koporsónak a vezetője?
    Annak idején hír volt, hogy Járai Zsigmond temetkezési céget is alapított.
    Nem e neki az ölébe hullott ez a nemzeti izé is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  27. Kedves bumburi!
    Nem tudom, és az internetes céginfó a cikken belül valamiért nem elérhető.
    De itt már minden lehet. Az biztos, hogy a nemzeti körön belül keresendő a tulaj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. Mivel a közszolgálati rádiókból,TV-k ból,és mostmár a TV2-ből és az ATV-ből is Orbán és a FIDESZ dicsöitése árad,a rádiót leragasztottam,a TV csatornákon csak a természet filmeket nézem,mivel a hireket már előre tudom.Ujságot sem olvasok,csak az AN.a kedvencem,azt olvasom,mert ott van az igazság és nem akarok teljesen meghüjülni.Van már elég hüje e hazában.Elég csak az un.béke-(béka)-menetelőket nézni.Nem akarok közéjük tartozonak lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos