Ronai and Ronai
AMERIKAI

A 4K! is beáll az LMP, a Milla és Orbán mellé 2012. november 13. kedd 17:37 | AN

  • Hozzászólások(111)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A 4K! is beáll az LMP, a Milla és Orbán mellé

Budapest – Párttá alakult a Negyedik Köztársaság Mozgalom (4K!), miután a Fővárosi Bíróság bejegyezte kérelmét – jelentette be az új párt elnöke. Istvánffy András arról is beszélt, hogy nem csatlakoznak a Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnök “által fémjelzett” Együtt 2014-hez. Istvánffy szerint Bajnaival az a baj, hogy a jelenlegi kormányhoz hasonló “megszorító politikát” folytatott. Emellett ő is az elmúlt 20 év igazságtalanságait akarja orvosolni, akárcsak az LMP és a Milla.

Az idióták tábora napról napra növekszik, és lassan elterjesztik azt, hogy az “elmúlt 20 év” leváltása a feladat, mintha Orbán diktatúrája hasonló mércével mérhető lenne. A Negyedik Köztársaság ezzel megtagadta a Harmadik Köztársaságot, és világossá tette, hogy agyuk nincs. A közhangulatot a demokratikus és alkotmányos jogállam ellen fordítják, amelyet az Orbán-rendszer megdöntött, és Orbán Viktor frázisait puffogtatják. Aki a gazdasági egyensúlyt megteremtő lépések ellen beszél, és azt képzeli, hogy a “megszorításoknak” van bármilyen alternatívája egy olyan országban, amely alig termel bármit, hitelekből él, az hülye és demagóg.

Istvánffy emlékeztetett arra, hogy ők nyár óta az Új pólus nevű szövetségi rendszer kialakításán dolgoztak az LMP-vel, a Millával és a Szolidaritással, de utóbbi kettő ősszel “beállt az egyik volt szocialista miniszterelnök mellé”, aki “a megújulás szempontjából hiteltelen”, mert a jelenlegi kormányhoz hasonlóan az egyenlőtlenségeket növelő megszorító politikát folytatott.

Elmondta, céljuk, hogy “az elmúlt 20 év igazságtalanságait orvosolják”, ezért szeretnék csökkenteni a társadalmi különbségeket, növelni “a bejelentett, tisztességes” munkahelyek számát, és szeretnék, ha megvalósulna a részvételi demokrácia (az mi? – a Szerk.). A 4K! céljának nevezte ezen kívül, hogy a gazdasági és a politikai elit összefonódását felszámolják, a politikusok visszahívhatók legyenek, illetve a további privatizációkat megakadályozzák. Ebből a programból világos, hogy gyerekes idióták, akiknek fogalmuk sincs semmiről, leginkább a világról, alkalmatlanok és felkészületlenek mindenre.

Hozzátette: “az Orbán-rendszer felszámolásával” új köztársaságot szeretnének létrehozni. Jövő nyáron vagy ősszel megállapodás megkötését tervezik a demokratikus erőkkel a jogállam helyreállítására, melynek érdekében új választási törvényre és “új, tisztességes választások megtartására” van szükség.
Hangsúlyozta: elképzeléseik szerint a 2014 után létrejövő új parlamentnek új alkotmányt kellene megalkotnia, amelynek elfogadásáról a lakosságnak népszavazással kellene döntenie, s ezután újabb országgyűlési választásokat kellene kiírni. A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet felmérése szerint a biztos pártválasztók két százaléka szavazna rájuk. Ez azt jelenti, hogy nem ismerik őket eléggé. Ha Istvánffy a nézetetit jobban kifejtené, akkor fél százalékuk sem lenne.

A Fidesz szeretettel várja az ilyen és ehhez hasonló nagyokosokat az általa működtetett álparlamentbe 2014 után. Istvánffy kap Orbántól egy belépőt a Videoton meccseire, és beszélhet hülyeségeket élete végéig. Orbán célja az, hogy a kormányképes ellenzéket – mint a “múlt kommunista örökségét” – kiiktassa, és Schiffer-, Juhász-, Istvánffy-féle súlytalan figurákkal megtöltse a parlamentjét álellenzékkel. Kifelé mutathatja, hogy ő csupán a kommunista maradványokat számolta fel, itt van vele szemben a polgári ellenzék, amely az antikommunista új nemzedéket képviseli. Ez az új baloldal.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +49 ( 63 szavazatból)
A 4K! is beáll az LMP, a Milla és Orbán mellé, 4.4 out of 5 based on 34 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(111)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

111 Reader’s Comments

  1. nagyon nagy a baj
    tudniillik ez totál igaz
    egyébként azt kapjuk, amit megérdemlünk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  2. Sok idióta amatőr.
    .
    EGYETLEN dologban kellene megegyeznie az „ellenzéknek”: elzavarni Orbánt. Semmi másban, kifejezetten ebben az EGYETLEN kérdésben. Hogy utána mi lesz, az másodlagos kérdés. Amíg ez a sok barom nem érti meg, hogy mi lehet az EGYETLEN közös platform, addig nem lesz változás.
    .
    Hát nincs az országban senki, akinek valamiféle taktikai érzéke lenne? Nincs senki, aki képes lenne megkülönböztetni a lényegest a lényegtelentől? Aki egy épeszű sorrendet tudna összerakni?
    .
    Orbán ellen az ördöggel is cimborálni kell, ennél rosszabb ugyanis nem nagyon lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (48 szavazatból)
  3. Egy valódi noname társulat csak a logójuk ért valamit -eddig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  4. Nem értek egyet a cikk irójával.

    “Az idióták tábora napról napra növekszik…”

    Nem, nem igy van, egyáltalán nem növekszik. Mindig is ennyi barom volt ebben az országban. Kövessétek a magyar történelmet vissza Vereckéig.

    Ezért irtam már itt ezerszer, hogy nem Orbánt kell szapulni. Orbán csak egy következmény. Bogár a magyar lószarban. És most olvassátok el ismét amit Kertész Ákos irt. Minden nap bebizonyosodik, hogy igazat irt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (55 szavazatból)
  5. Komplett baromság a cikk. Se a 4K, se a többi említett párt nem “puffogtatja Orbán frázisait”, éppen ellenkezőleg, az eddigi kétpárti maffiapártok uralmát szeretné megtörni. A cikkíró meg nyilván szeretné, ha maradna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -20 (54 szavazatból)
  6. Álmodik ez az Istvánffy gyerek.Terhelt lesz nagyon az ébredés.Az lmp-ről el tudom képzelni hogy szövetkezik velük, de ha a milla is csatlakozik, akkor együtt mennek a levesbe.
    Ne álmodozzanak már ilyen hülyeségekről. Szerintük Orbán mit fog csinálni addig, amíg ők a nem tudom hányadik köztársaságot megalakítják.Nemsokára kihoznak olyan törvényeket, hogy csak pislogunk majd.
    Először lerendezték hogy a választáson csak ők nyerhessenek, aztán meghozzák a jogszabályt a pofa be törvényre, meg a csoportosulási tilalomra. Lesz itt rend kérem!Lehet hogy a választásokat is eltörlik, minek az?!
    Kussolj magyar! Mert megérdemeljük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  7. Hasonlit kicsit Leninre . Ha csak 1 százalékban olyan okos mint Lenin már nyert ügyük van.
    Habár erre nem sok esély van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  8. vélemény
    Kitaláltad a gondolatomat. Tényleg hasonlít. Csak nincsenek olyan világrengető gondolatai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  9. Mindig működik az “oszd meg és uralkodj”. De gyorsan párttá alakultak. Gondolom a választáson kerül a stelázsiból egy kis pénzmag az utcai plakátok és közTV műsorok reklámjaira. Rejtélyesek számomra ezek a semmiből jövő pártok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  10. Újabb köcsög a színen. No comment!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  11. admin
    A részvételi demokráciáról a legjobb diagnózist a szintén zenész Orbán adta: nem a rendszerrel van gondjuk, hanem azzal, hogy nem ők vesznek részt a kormányzásban
    Egyébként azért, mert baloldalon hordják, még nem “baloldaliak” kivéve, ha azonosak azzal, ami övön alul a nadrágjukban található És én is sok mindent szeretnék: a lottó ötös pl igen előkelő helyen áll a sorban.
    Ez a Petőfi-imitátor ha lehet, még egy kicsit Juhásznál is lejjebb küzdi magát a közvélekedésben. Méltó párja Schiffernek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  12. Nekem erősen az a gyanúm,hogy a 4k az 1k. Azaz egy “K”, Istvánffyval az élén -
    aki mintha lefeküdt volna az orbáni gőzhenger-diktatúrának.Több,mint furcsa,hogy éppen most.amikor a különféle ellenzéki erők már-már egységbe szerveződni látszanak,most mételyként betoppan ,mintegy vírus,amely bomlasztani hivatott,hogy a “kritikus tömeg” ne jöhessen létre.
    Nem tudni a nagyvezír mit ajánlhatott neki cserébe,de valószínűnek tartom,hogy valamilyen piszkos paktum köttethetett,ugyanis normális demokrata a most körvonalazódó választási-csalási rendszerben esélytelen ha önállóan kíván indulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  13. Aki hiányolja a politikai palettáról az új arcokat, na az most megkapja!
    Egyik rosszabb mint a másik. Pfújjjjjj! Ilyen szép szál, zöldfülű legényekkel ne borzolják az idegeimet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  14. iii
    Részben Orbán, részben Juhász frázisait a lehető legrosszabb kombinációban – és ez tényleg komplett baromság. Tőled.Miközben ezt írom, éppen selymeci nyilatkozatát hallgatom Mesterházy “honnanveszi a bátorságot” nyilatkozatáról.
    Ezért némileg módosítok: kifliskével vagy egy színvonalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  15. Van néhány nálunk fejlettebb ország, de még ott sem álltak át a részvételi demokráciára – talán Svájc már be tudná vezetni. :)
    Ezek a fiúk úgy vélik, hogy ovi ellen mennek – xar lesz az ébredés. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  16. Ezzel a kinézéssel drog ambulancián a helye nem a parlamentben.minden ilyen zagyva beszéd csak a csuti majom malmára hajtja a vizet,ha nem akar összefogni lehet menni a picsába hülyéket már évek óta elemezgetünk………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  17. Mindig rácsodálkozom, hogy a fenébe húzta a magyar nemzet 1000 évig. Jellemző, hogy most is a finnyáskodás és a kicsinyes elvek/érdekek előrébbvalók az ország érdekénél. Az elsődleges cél a jelenlegi hazaáruló és nemzetrontó orbán-kormány elkergetése. Aki ezt nem tudja felfogni és nem képes ezért kompromisszumokat kötni, az most takarodjon a politikából, mielőtt szerepet akarna vállalni. Úgy tűnik a 4K! a jelentéktelen senkipártnak akar maradni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  18. Új balfékek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  19. Ha nem az lesz, amit akar, az biztos, hogy vagy drogos, vagy bolond lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  20. Meddig lesz még itt az országban ez a bagázs, lehetne az arabokkal együtt távozni, meg az azeriekkel, de választhatják a románokat is.
    Csak menjenek már el ebből az országból, hagyják élni az embereket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  21. Tele van a tököm a valódi és az álcivilekkel. Már többször megírtam: a politika mesterség, nem pedig seggfej exhibicionisták cirkusza. legalábbis, ha komolyan vesszük. A rossz, buta, gonosz, tehetségtelen, diktatórikus, puhapöcsű, stb. politikusokat nem önjelölt megváltókra kell cserélni, hanem jó, okos, empatikus, tehetséges, demokrata, határozott, stb. POLITIKUSOKRA! Nem az a megoldás, hogy 4, 8, vagy több évente lecserélünk mindenkit, mondván, hogy az újak majd jobbak lesznek. Erre semmi garancia, lásd a LöMPöpő nevű “új” és “friss” alakulatot. Mennyivel másak ők, mint a sokszor kárhoztatott elődeik? Most például végig ródsózzák az összes TV-csatornát (már ahová beengedik őket) azzal, hogy “Nem, nem, azért sem! Nem fogunk össze Bajnaival, Gyurcsánnyal pláne nem!” Hogy közben Orbán röhög a markában, és kényelmesen tervezgeti a következő 4, 8, vagy több évet a hatalomban? Hát, Istenem, ez van, ilyen az élet, mindent mis sem tudunk megoldani… A jó francba az ilyenekkel, de futólépésben! A drága jó Schiffer néptárs rohant feljelenteni Gyurcsányt olyan ügyben (hatáskör túllépése), aminél Orbán vezér ezerszer mocskosabb dolgokkal kápráztatja el a közönséget, Sch. pedig – hallgat. Mint ahogy hallgatott a kötcsei proklamáció után, amikor azonnal fel kellett volna jelenteni Orbánt alkotmányellenes szervezkedésért, amely a Köztársaság megdöntésére és uralmi rendszer (v.ö. “centrális erőtér”) megteremtésére tör. (Sch. mentségére (?) legyen mondva, mindenki kussolt, mint a hogy az emlékezetes kordonbontás után is).

    Nem botcsinálta civilekre van szükség, hanem világos fejű, profi, mélységesen demokratikus elkötelezettségű és hatékonyan dolgozó politikusokra, akik tudják például, hogy a “minister” szó latinul szolgát jelent. És akik nem akarják magukat örökre a hatalomba betonozni, és egy vesztett választás után képesek ellenfelüknek (nem ellenségüknek!!!) gratulálni, és azonnal biztosítani őt, hogy most 4 évig csak az ország érdeke a fontos, és ebben ellenfelük számíthat rájuk!

    Tiszta Amerika – mondhatná valaki. Hát az. Nekünk bizony van még mit tanulni demokráciából. De ha lehet, ne Belső-Ázsiában vagy az afrikai dzsungelben tanulmányozzuk azt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  22. Érik az, amit már többször írtam: A társadalom beteg és a politikai elit csak a tünete. Ahhoz hogy változzon valami, először a társadalomnak kellene változnia. Mivel a többség nem ezt akarja kisebbségnek éreztem magam abban az országban. Terveztem majd el is költöztem onnan. Ehhez nem 4 év, hanem több emberöltő kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  23. Szia cOLOMBUS!

    Alapjában véve igazad van, de lehetnél kicsit megengedőbb a szapulást illetően! Ártani nem árt…
    Üdv,

    a Csülök

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  24. reftno
    2012. november 13. kedd
    21:41
    Diktatúrában a társadalom nem fog fejlődni, mert az konzerválja a sötétséget.
    :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. ugyanmár, 4K… komolytalan gittegylet, nem politikai tényező.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  26. Nemtudom megérteni, mitől reszketnek?
    Ha annyira jól tették a dolgukat, hogy arról már papirjuk is van, akkor nyert ügyük van, itt minden OK – akkor mi ez a félelem a választástól?
    Ha az ő kimutatásaik megbízhatóbbak a’ la köteles, akkor miért paráznak, miért is veszítenének, hiszen nyerésre állnak?
    Nem ég az arcuk, ennyire kimutatni a félelmüket, már a vicc kategória, amit a választási törvénnyel művelnek.
    Miből gondolják, hogy kiszerettek belőlük a zemberek, talán csak nem érzik úgy, hogy talán volna rá okuk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Gyöngyi Péter

    Vagy hülyék a helyzet felismeréséhez, vagy hülyének néznek mindannyiunkat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  28. Az előbbi hsz-t nem ide szántam, elnézést, nem volt szándékom elvinni a témát.
    ===========================================================
    A zemúthúszév lesz a belépője az új pártocskáknak, melegedőjük a Parlament, az eltartójuk pedig a leszegényített zemberek?
    A zemúthúszévet sem jobb hallgatni, mint a zemútnyócévet, pedig az igazi drámánk az a mostani két év!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. gets
    2012. november 13. kedd
    21:58

    Sajna, igen. A 4K is az elutasítás példáját mutatja. Destruktív viselkedés, az pedig eleve leírja, hogy nem tudnak kompromisszumot kötni a végítélet ellen sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  30. Na ,még mindig új arcokat akartok?? Mi bajotok pl. Tukaccsal, Göndörrel,
    Oszkóval, Katona Tamással, Vadaival, Kunzéval és hát igen…. Gyurcsánnyal?
    Látva ezt a szánalmas kinálatot: siffer (direkt irtam igy!), juhász meg ez a kopasz
    szerencsétlen…..Borzasztó!!! Már sokadszor javasolom:
    Haza és Haladás
    MSZP
    DK
    SZOLIDARITÁS
    KUNCZÉÉK
    BOKROSÉK
    Egyenlőre ennyi,azután minden normális WELCOME!!!!
    Ezt a szánalmas bagázst el kell felejteni.Nem igaz,hogy szükség van rájuk!
    három fajta választó lesz,ha lesz választás:
    1 orbán maradjon
    2.orbán takarodjon
    3.jobbik
    Aki ebben a háromban nincs benne ,annak annyi,rájuk a kutya se fog szavazni!
    Ugyhogy ezeket nyugodtan el lehet hajtani a francba. Viszont mint trójai falovak nem tudnak bomlasztani ,igy az orbán takarodjon tömeg sokkal egységesebb és sokkal nagyobb is lesz.Az egy forduló miatt a jobbik és a fidesz egymástól fogja elvenni a szavatatokat. (ugyanis a jobbik hülye lenne a bukta előtt álló fideszt segiteni, szerintem ők 2018-ra fognak gyúrni !!) Igy a 106 egyéniből tudjátok hányat lehetne elhozni????Pontosan 106-ot! Relativ többség elég ehhez!
    (2010_ben a fidesz 176 ból 173-at vitt el!!!) Tehát:
    No lmp,no 4K, no milla és no smoking!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  31. Kevin, véletlenül pluszt nyomtam. Minuszt akartam, de nagyon.
    MINDENKI politikai tényező és mindenkinek van beleszólása a dolgokba. Ez a civil szerveződések alapja is. Ez az “úgyse számít, mit akarunk (vagy mit akarnak)” pontosan az a hozzáállás, ami a politikai fásultsághoz vezetett Magyarországon. Nem kell egyetérteni a 4K-val. Bevallom, nekem arról sincs foglamam, kicsodák. De a tagjaik, pártolóik szavaznak, ergo politikai tényezők (Lehet, nem a legnagyobb tömeget megmozgatók- de hogy ne számítanának, ne számíthatnának?!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  32. Jut eszembe, akkor is számítatának, ha nem lennének még szavazóképesek. Pl. 17,9 éves fiatalkorúak. Szóval csak azt akartam mondani, nem kell ahhoz szavazónak lenni, hogy számítson valaki. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  33. cicamic
    Nem vitatom, jószándékú,de kb. 1 bites a gondolkodásod
    Persze induljanak ők is , kapják meg az 1 %-ot és kész. Ne bomlasszák
    az igazi ellenzéket! Nagyon nagy a tét!!

    Apropó,most nem hallom,hogy a schiffer rendőr terrorozna a bázeli és a
    varsói gumilövedék használat miatt !! Tudja valaki a választ? (mindkét helyen
    magyarok is érintettek!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  34. A Medián októberi közvélemény kutatási adatai szerint a választani tudók körében 4K 2%-on áll. Fej-fej mellett a Demokratikus Koalícióval, akik szintén 2%-on állnak.

    Teljesen alulról szerveződve (önerőből, lelkesedésből, kreativitással) érték el ugyanazt az eredményt, amit egy volt miniszterelnök, az ország egyik legismertebb politikusa, egy milliárdos (az MSZP hálózatára épülve) hozott össze. Büszkék lehetünk magunkra – ezek a 25-30 éves fiatalok!

    Miért kell őket – minden tartalmi érvet nélkülözve – Orbánékkal dehonesztálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (13 szavazatból)
  35. Tüske: nem kell őket dehonesztálni. De el kell nekik mondani (mint a drága Garas Dezső és Kern Andris énekelte Sándor Pál filmjében): “EGYEDÜL NEM MEGY!” Most egyetlen feladat van, Orbán & Co. haladéktalan elzavarása a bús bánatos francba, és a Fidesz nevű izé teljes megsemmisítése, különben úgy járunk ezzel a nyomorult maffiózóval, hogy újra és újra visszajön. Ez a lényeg, Az önerő, a lelkesedés, a kreativitás fontos, de az sem mindegy, hogy mindezeket milyen ügy szolgálatába állítják. 2014 egyszerűen kimatekozható: 2/3 kell, különben szart se ér az egész. Az pedig csak közösen lehetséges (lásd feljebb Barry1, 23:50).

    A másik: ha lehet, ne nagyon gyurcsányozzál, főleg ne olyan állításokat hangiztatva, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Gyurcsány semmit nem vitt el az MSZP-ből, a DK nem épül semmiféle szoci hálózatra, Mesterházy még a frakcióalakítást is lehetetlenné tette (lelke rajta, én soha nem bocsájtom meg neki).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  36. Hogy épp most jegyezték be pártnak a 4K!-t az nem lehet véletlen. Nem az, hiszen pálfordultak!
    Működik a fídesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  37. Barry1, számos bitedből szánná rá egy kis időt, és definiálnád nekem, hogy mit is jelent a Te olvasatodban az “igazi ellenzék”? És – ha már úgyis benne vagy- elmondanád azt is, hogy kik a “nem igaziak”? És ki dönti el, kedves Barry, hogy ki az “igazi ellenzék”? És mi történik a buta Mari nénivel a szomszédból, ha nem tagja az “igazi ellenzéknek”? Akkor ő már “bomlaszt”, vagy csak pusztán nem számít? És, végül, elmagyaráznád nekem azt is, hogyan kell választanom, gondolkodnom, vélekednem egy igazi, ellenzéki demokráciában?
    (Mindenesetre azt értékelem, hogy azért engedélyezed, hogy egy 4K féle formáció is induljon a választásokon. Ez igazán nem és nagylelkű lélekre vall.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  38. Tüske
    Meg mi az ,hogy milliárdos? Hogy jön ez most ide? A többit Observer leirta,
    nem tudom mit nem lehet ezen érteni! orbánék elveszik a jalenjüket,a jövőjüket, kifosztják az országot, ők meg még mindig Gyurcsány ellen harcolnak ,mint az erdőben felejtett japán katona. Ez a kreativitás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  39. A cikkhez: azt nem tudom, ki írta. De Bartus László nem írhatta, mert az ő álláspontja az, hogy a választáson való részvétel nem más, mint a Fidesz “megerősítése” a döntéseiben. (Ha jól értettem.) És a választás bojkottja a jó megoldás lényegében. Akkor pedig nem kelhet ki ily mértékben a 4K ellen az Együtt2014-el szemben. Tekintve, hogy – tudtommal – az utóbbi is indulni készül a választásokon. Nagy valószínűséggel be is jut, ahol kiválóan tudja majd demonstrálni azt, hogy “lám, a Fidesz-demokrácia működik, hiszen más is bejuthat.” Talán nem annyira “tökelütöttek”, mint a 4K, de a célnak ők is megfelelnek.
    Különben én nem tartom a 4K ezen gondolatát az ördögtől valónak:
    “Hangsúlyozta: elképzeléseik szerint a 2014 után létrejövő új parlamentnek új alkotmányt kellene megalkotnia, amelynek elfogadásáról a lakosságnak népszavazással kellene döntenie, s ezután újabb országgyűlési választásokat kellene kiírni.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  40. Ezeknek Chávez a példaképük, úgyhogy jó helyen vannak Orbán mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  41. Ezt most leltem:

    http://zala2.dkp.hu/wp-content/uploads/VOKS-SZAVAZ%C3%81S-001.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Megnéztem közelről a 4K-sokat. Egyáltalán nem gyurcsányoznak maguk között.

    “Éheztél és nem kerestél, egész nap új világra lestél” logika hajtja őket.

    Egyébként több, mint 50%-uk összefogáspárti, a szimpatizánsaik pedig még inkább azok, kb. 70%-ban.

    Ha nem lesz előrehozott választás, akkor még ráérnek
    ezzel a muszáj-összefogással, nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Lehet hogy ráérnek, de akkor miért zárják most azt ki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Observer
    A gond az, hogy van az LMP-ben néhány tiszta fejű, jobb sorsra érdemes politikus-palánta is, akikért kár lenne:
    http://scheiringgabor.blog.hu/2012/11/13/hova_tunt_a_penz
    Gyöngyi Péter
    IS. A vezetőség hülyének néz mindenki mást, a többiek meg hülyék a felelősség felismeréséhez
    cicamic
    Tényleg számítanak, mert pl indíthatnak jelölteket az Összefogás ellenében, és a jó szándékú szavazók megosztásával elősegíthetik Orbán maradását. Ahogy Esztergomban is történt az egyéni körzetekben, mert az ellenzék csak listán szerzett helyeket, mindenütt máshol az ellenzék megosztottsága miatt a viszonylag kevés szavazatot kapó fidesz jelölt nyert. És megnézheted az eredményt!
    Ezért nem lehet szó nélkül hagyni a megosztási törekvésüket, mert minél több követőjüket rá kell ébreszteni, hogy ez hova vezet/het. És nagyon egyszerű a választás: igazi ellenzék, aki igazán akarja Orbán bukását. És tény, hogy ez csak ÖSSZEFOGÁSSAL sikerülhet, tehát minden és mindenki, aki az összefogást akadályozza: Orbánt segíti. Azok is, akik elvesznek 2 % szavazatot ettől. Mert ennyivel nem jutnak be a parlamentbe, tehát a rájuk szavazó az ellenzék szempontjából “elvész” de Orbánnál meg nagyon hangsúlyosan beszámítódik. Tehát elmagyaráznád, hogyan lehet az új parlament által követendő feladatokat meghatározni – onnan kiesve, vagy be sem kerülve?
    Tüske:
    Lásd fent. Ezért. Kártékonyak, és objektív tény, hogy Orbánnak kedveznek. A többi hablatty És ilyen felütéssel nehéz lesz utána már összefogás-pártinak lenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Barry1
    A dolgok jelen állása szerint az Mszp egyedül próbál erősödni a baloldalon, amire a Gyurcsány féle neoliberalizmustól megszabadulva van is lehetősége
    A 4K! valószínűleg látja a veszélyét annak, hogy megosztják az ellenzéket, de azzal nyugtathatják magukat, hogy nem az összefogástól hanem az Mszp-től
    vesznek el szavazatokat, hiszen ők is a baloldalra pozicionálják magukat. És valami igazuk van: Sem Gyurcsány, sem Bajnai nem igazán baloldali politikát valósítottak meg.
    Tehát ha azt hiszik, hogy ők a szövetségben az Mszp-t gyengítik, azzal hihetik, hogy az Összefogás érdekeit szolgálják. Viszont ez nem lehet érdekük, hiszen baloldalra pozicionálják magukat, tehát a Bajnai fémjelzett Összefogás ellen IS akarnak menni. Eddig érthető? Mert nekem nem! Mármint az, hogy fiatal és értelmes emberek nem látják, hogy ezzel csakis Orbánt segítik?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. kekec
    Az utolsó hozzászólásodat szerintem “túl-kekeckedted”! :-) Ettől függetlenül értem, mit akartál kihozni belőle. A 4K és még nagyon sokan ott tévednek, hogy 2 pólusban gondolkodnak csak – bal és jobb oldal. Ez nem ilyen egyszerű, már az sem, mi jobb és mi bal oldali politika? A Fidesz mostani tevékenysége szerény véleményem szerint nagyon is “Kádár korszaki”… Szerintem, nem ez a lényeg, hogy oldalazzunk, hanem inkább az, hogy összefogjunk. A legfontosabb az összefogás elsősége, a józan paraszti ész szerint és a gondolkodó elme szerint is! Aki ez ellen van, az tolja a fidesz és orbán szekerét. Aki pedig összemossa a rendszerváltás összes évét, az nagyot téved, szűk látókörű. A véleményem megegyezik “Observer” jegyzeteivel. A politikai rész vétel szakértelmet követel! A civil lét mozgalom, arról nem is beszélve, nem egységes mozgalom – lásd “békemenet” – az is civil…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. tisztelhölgyeimésuraim


    Barry1!

    Nagyon tévedsz. az 1. és a 3., egy és ugyanaz a csorda. Mindkettő a Turult, illetve a Vezért követi, mely “választási koalició” pedig egyszerűen, nem bukhat meg. Nem szabad bedőlni annakn a színjátéknak, hogy a Jobbik egy bármiben is önálló párt lenne, amikor ez a csürhe maga a [beleillő] kulcs a zárban.
    Orbán, adott pillanatban – az esetleg spontán bekövetkező bukás pillanatában – egy szinttel följebb lép [a Budai Várba], azaz a 2/3-dal kikiáltatja az elnöki rendszert, magát megválasztatva államelnök-kormányzóvá. Minket, zembereket meg lent hagy civakodni az általa ki-triblizett . p l u r á l i s .
    d e m a g ó g i á b a n : FideSSebbik; Kdmp [azaz Kereszténydemagóg Minipárt]; eMszpstől; Millástól; eLmpéstől; 4K-stól és ki tudja hányszáz Megosztó Müpástól, azaz mű-pártocskástúl egymás haját cibálva – a Duna jegén…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. tisztelhölgyeimésuraim



    Hónapokkal ez előtt egy kommentemben belementem egy jóslásba – de inkább következtetés volt – hogy Orbanisztán – Ausztriára hajazva – lejebb szállítaná a választási korhatárt a 16. életévre. Itt föntebb több kommentár is említést tett arról, hogy a 4K-ban ilyen és hasonló életkorú gyermekek is “politizálnak”.
    Ez az a korosztály amely a legfogékonyabb a demagógiára és a lgjobban megfogható történelmi hazugságokkal is.
    VIGYÁZAT !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  49. Minden veszekedőnek : az egyéni körzetekben az fog nyerni, aki a legtöbb szavazatot kapja – ez akár11 % is lehet, ha a többi pártocska ( ilyen lehet akár 90 is ) jelöltje 1-1 %-ot kap. Ennyi.
    Ennek eléréséhez jelenleg a fidess támogatottsági szintje elég, a marakodók szépen kiesnek.
    Ehhez ( mármint ennek a belátásához kell ) ész, politikai kultúra, és némi összefogási hajlam szükségeltetik. Ha mindenki mindenki ellen akar szavazatokat nyerni, akkor a saját szemétdombján köt ki ki 2014 májusban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  50. Tehát a 4K a Lenin fiúk, a Milla a Fideszbérenc, a DK Gyurcsány közmegítélése miatt a Bolond és Baráti köre. Nagyon karcsú Bajnai utolsó reménynek 2014-re. A Dataplex és Hajdú Bét ügyet nem fogják lemosni róla. Lehet, hogy dupla csavar van a történetben:))) Az AN a fideszbérenc, mert szétdarabolja a demokratikus ellenzéket? :)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

AZ IMF nélkül Magyarországot kerülni kell 2012. november 21. szerda | AN

A diktátorok már befogadták Orbánt 2012. november 20. kedd | AN

Az IMF ellenzi Orbán megszorításait 2012. november 20. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos