Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az IMF ellenzi Orbán megszorításait 2012. november 20. kedd 2:29 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(86)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az IMF ellenzi Orbán megszorításait

Budapest – Az IMF bírálta Magyarországot a megszorítások miatt, mert azokkal megölik a gazdasági növekedést, halálra ítélik a gazdaságot és nyomorba döntik az országot. Az IMF nem ért egyet az egyoldalú megszorításokkal, amelyek mellől hiányoznak azok a szerkezeti reformok, amelyek a gazdaságot életképessé tennék. Csak a megszorításokkal nem lehet egy országot működőképessé tenni. Az Orbán-kormány azt kommunikálja, hogy az IMF ellen azért vív szabadságharcot, mert az megszorításokat akar kényszeríteni az országra. Az IMF közleménye bizonyítja, hogy az Orbán-kormány hamis propagandát folytat és félrevezeti a magyar embereket.

Lelepleződött Orbán Viktor, aki egyik nap azt állítja, hogy Magyarország megszorítások nélkül győzi le a válságot, és ezzel példát mutat a világnak, majd néhány nap múlva újabb megszorító csomagokat jelentenek be. Orbán azzal utasította el az Európai Unió és az IMF kedvező stabilizációs hitelkeretét, hogy annak feltételei a megszorítások lennének, még újsághirdetésekben is visszautasította a nemlétező IMF-feltételeket. Most azonban az IMF egy jelentése bírálja az Orbán-kormány megszorításait, a megszorítások orbáni politikájával az IMF nem ért egyet.

Az IMF szerint az elmúlt hetekben bejelentett intézkedések nem segítik a gazdasági növekedést. A Magyarország által az elmúlt hetekben bejelentett több gazdasági intézkedés nem fenntartható jellegű, és nem segíti a növekedést – tartalmazza a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közleménye, amelyet hétfőn e-mailben küldött el a Wall Street Journal című lapnak.

A lap azt követően kereste meg a valutaalapot, hogy a magyar kormány néhány héten belül a harmadik megszorítócsomagját ismertette – közölte a Dow Jones. Irina Ivascsenko, az IMF budapesti irodájának vezetője közölte: “Mint korábban kifejtettük, a költségvetési kiigazításhoz jobban kiegyensúlyozott konszolidációra van szükség az ad-hoc intézkedések helyett.”

A közlemény szerint a magyar kormánynak kiegyensúlyozottabb intézkedéseket kell bevezetnie, amelyek fenntartható módon csökkentik a költségvetési hiányt, és szerkezeti reformokkal kombinálva a gazdaság egészére kiterjedő növekedést tesznek lehetővé.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +71 ( 79 szavazatból)
Az IMF ellenzi Orbán megszorításait, 4.6 out of 5 based on 33 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(86)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

86 Reader’s Comments

  1. Nem tudom, hallottad-e, kedves Véghelyiné, mert Orbán nagyon titokban tartja, de amikor Orbán felajánlotta az IMF-nek, mondjanak neki egy akármilyen számot, és azt teljesíteni fogja, ezt válaszolták:
    “Viktor, Viktor, ne a néptől rabold el amit felajánlasz, hanem kezdjetek el értéket teremteni. Mert az nem gazdaságpolitika, hogy akik nem képesek megvédeni magukat tőled, azoktól elveszed, ami az övék.”
    Ez az “IMF ellenzi Orbán megszorításait” téma lényege.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  2. Kedves Veghelyine en inkabb a szememnek hinnek az meg nem csapott be!!!! Mutathat linkeket a LINKEKTOL de attol meg az nem lesz igaz . Nekem ugy tunik hitterito szeretne itt lenni vkinek a megbizasabol mert ugy mukodik on mint egy lexikon , raadasul alapveto dolgokat is felremagyaraz ami kicsit propagandikusnak tunik! Szerintem van meg mit tanulnia , mindenesetre jelen allapotaban talan a gyenge jellemueket tudna talan meggyozni arrol hogy a citrom az nagyar narancs! Basti elvtars tudna errol mit meselni! Javaslatom irja le amit maga gondol , elotte uritse ki a buksijat es probaljon elvonatkoztatni a valodi megbizasatol! Alneven ne irjon mer az ugyis kiderulne Orban elott nincs titok! Azert megteheti,hogy felall es nem vallalja ezt a szerepet, tegyen igy! Meglatja megfog konnyebbulni! Udv

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Csatt le a kalappal! Fantasztikus amit irtal !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  4. Államadósságról beszélünk, vagy az államháztartási hiányról?
    Egyébként a HVG cikk folytatása:
    “A 2012. október havi hiány alakulásában a november eleji munkaszüneti napok miatti októberre előrehozott bér- és családitámogatás-kifizetések játszottak szerepet, amelyek összességükben 134,8 milliárd forintot tettek ki.
    A négynapos november eleji ünnep miatt október végére kellett előrehozni ezeket a kifizetéseket ahhoz, hogy a kedvezményezettekhez november 5-ig biztosan megérkezzenek. Ez értelemszerűen ekkora összeggel rontja az októberi – és javítja majd a novemberi – pénzforgalmi egyenleget – közölte az NGM.
    E tételek nélkül az államháztartás központi alrendszere 22,5 milliárd forint többlettel zárta volna októbert – tette hozzá a tárca.”

    Hiába adnak 2%-kal kevesebb kamatért kölcsönt, ha cserébe azt diktálják, hogy vegyem el a nagymama nyugdíjának egy részét. (Ami az előző kormány idején megtörtént.) 2012 elején (és tavaly is) megtörtént a “rendes” nyugdíjemelés, novemberben pedig az inflációs korrekció. Nem mondom, hogy sok, azt sem, hogy elég. Tényleg nem érthető az a különbség ahol nominálisan sem növekmény, hanem elvonás van.

    Szabad az utca, a lehet tüntetni, sztrájkolni, itt volt az alkalom csatlakozni a dél- és nyugateurópai tüntetéshullámhoz. Ahhoz felháboríó negatív tények kellenek, nem mende-mondák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -14 (18 szavazatból)
  5. Van ám, akinek azért van csak a szeme, hogy csípje a szappan, annak a piros pöttyös ülepű, turulban született, sámándobossal megtámogatott, pávatáncos jön be!
    A világ röhög az ország vezetőin – de ők büszkén békamenetelnek, pedig már lassan szervezhetik az “Orbánbetojt támogatói menet”-et.
    Már nem elég a választási törvénnyel történő ötletelésük a remélt választási nyeréshez, már most lejárató kampányt csinálnak!
    Gusztustalan és vissza fog ütni az egész Köz(gép)társaságra!
    Az álkereszténykedésük: a KISZ-től, a csuhások, térdre imához, az amortizáláson keresztül a református, katolikus vallásig + a pápa kézcsókjáig, gerinctelenek és köpönyegforgatók. 3xbóvlit és befektetésre nem ajánlott országot csináltak a HAZÁNKból! Aztán milliárdokért akarják helyreállítani az imázst! Kia….dajcstomi után, Kósa Mr20%-os elgurult gyógyszer, lézeresannyitisér után elég nehéz lesz!
    Ha valakinek hányingere van, gondoljon erre az életpályára, a cucc iziben visszaköszön….
    Senki nem annyira vak, mint aki nem akar látni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Pont eleg lenne a nyugdijakra a kamat kulonbozet! 4 napos unnep alatt pedig nem koltottek mivel nincs mit elkolteniuk mert Orban intezkedeseivel tonkre tett mindent es mindenkit. Populizmus nem jo irany ! Emberek teljesen elszegenyedtek a fidesz alatt a fidesz miatt! Dilettans barmok , Orban es Eltolcsy vezerletevel . Mende mondak gyartasaban Orban ellovas, mint a nep hulyenek nezeseben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Végehlyiné, abbahagyhatnád a hazudozást!
    Az IMF semmilyen “cserébe azt diktálják, hogy vegyem el a nagymama nyugdíjának egy részét. (Ami az előző kormány idején megtörtént.)” Orbán-féle kitalációt nem fogalmazott meg.
    És az előző kormány idején senki nem vette el senkinek a nyugdíját. A 13. havi nyugdíj ugyanis olyan átmeneti ajándék juttatás volt, aminek a fedezetét egyik nyugdíjas sem fizette be korábban (aktív időszakába nyugdíjjárulékként).
    Amíg az állam képesnek érezte költségvetéséből megajándékozni a nyugdíjasokat, addig kiutalták ajándékként, amikor pedig nem bírták tovább ezt az ajándékozást, nem ajándékozták oda többet.
    Ennyire egyszerű.
    Az, hogy te az ajándék és a megvásárlás közé egyenlőségjelet teszel, s másokkal azt próbálod elhitetni, hogy az államnak két évvel ezelőtt még fedezet nélküli ajándékozás volt a feladata, nem más, mint szemenszedett hazugság.
    Ezt nem lehet vakhittel magyarázni.
    Elsüllyedhetsz szégyenedben, mert itt nem szokás hazudozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  8. Leo Klein
    Hülyének azt lehet nézni, aki az, vagy engedi, hogy hülyét csináljanak belőle!
    Van aki jó sok pénzért, van aki ingyé’!
    Aki elhiszi, hogy “sohasemhazudott”, csak pávatáncol és ne azt figyeljék, hogy mit mond, hanem azt, amit tesz….hogy nincsenek megszorítások, csak már fuldoklik a nép, hogy a rezsiköltséget befagyasztották, hogy a mnyp-i vagyont, a fiatalok jövőbeni nyugdíját, mely örökölhető volt, a gaz Gyurcsány vette el!!
    Önkéntes békemenetet is szerveznek, igaz, hogy bérelni kell az idegeneket, de szeretünk Viktor táblákkal vonulnak az elmeroggyantak – itt nem a megfélemlítettekről beszélek.
    Lejáratták az országot, diplamáciai analfabéták a sallerosztóval az élen, a renomé helyreállítására pedig angol szakértőket fogadnak – hát ezt nem látni, nagyon elfogultnak,megfizetettnek, vagy tényleg hülyének kell lenni!
    Engem felháborít, hogy összetéveszt a megvezethető, volt 2/3-dával, akikkel a 8-10. osztályos gyerekek szintjén kummunikál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Végehlyiné
    “Hiába adnak 2%-kal kevesebb kamatért kölcsönt, ha cserébe azt diktálják, hogy vegyem el a nagymama nyugdíjának egy részét. (Ami az előző kormány idején megtörtént.)”
    .
    Nem diktálnak ilyet, és nem is történt meg, mert a nagymamák, nagypapák nyugdíját senki vette el, csak a hivatalosan megállapított járandóság fölött évekig utalt 13. havi plusz részt nem folyósították tovább.
    Akiket érintett, nem is reklamáltak miatta, mert tudták, hogy amögött nem volt sem munka, sem járulékfizetés, hanem a kormány ajándéka volt. Egy ideig, mert a 2008 óta tartó világgazdasági válság áldozatául esett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Kedves Veghelyine hol van a maga szerint a felhaborito teny? Elmeselek egy storyt! Kikuldtek Szijjartot Vietnamba eladni vmit erre ez a szerencsetlen adott 100 millio euro kamatmentes hitelt de a vietnamiak megigertek hogy az 50% erejeig magyaroktol vasarolnak ! Na ez teny !!! Ennyi erovel adthattak volna magyaroknak is ezt a penzt ! Ugye ugye ? Na ugye!! Ennyit a fideszrol meg vietnamrol!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Véghelyiné
    Amivel itt altatnád az embereket azok a mendemondák! Azt hittem egy felkészült nőnek álcázott közgazda vitázik, de láthatóan egy fidesz birkává alacsonyodott egyed hazudozik, mint a gazdája.
    Kár volt fáradnod kedves Véghelyiné. Beszédes a neved is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. “adott 100 millio euro kamatmentes hitelt de a vietnamiak megigertek hogy az 50% erejeig magyaroktol vasarolnak!”
    .
    Ki adott hitelt kinek? A 100 millió euró blöff?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Szegény Véghelyiné:agyát teljesen megfertőzte a Fidesz-vírus…A tények beszélnek,a zemberek a bőrükön érzik,ezek nem “mende-mondák”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. A plakát-háború az IMF ellen, most Bajnai ellen totális hülyeségre utal!
    Az egyiktől kapni szeretnének, de fikázzák, a másikat lejáratnák, mert mindenben felettük álló!
    Ezek után tényleg kell egy újabb menet,

    “Orbánbetojt támogatói menet” néven.

    Véghelyiné az első sorban viheti a táblácskáját:
    Szeretlek Viktor, mert nincs senkim akit tudnék szeretni!
    Hogy Európa röhöghessen a turulban született, félázsiai, piros pöttyös popójú, nagyon mély magyarokon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Tiborka , Veghelyine nem valos kommentelo ! Neki feladata van ezen a siteon! Irhat barmit ha igaz megtapsolom ha meg befolyasolni kar kinevetem ! Nem erti o sem meg a partja orokke nem lehet mindenkit hulyenek nezni , meg a fideszes Zombie szavazo agymosott birka testben leledzoket sem! Veghelyine csupan feladatot lat el olyan mint egy predikator es daralja az Orban propagandat allneven meg nem gyozodtem meg a nemerol de lassan azt is kideritem! Raadasul napra kesz az Orban hazugsag aradatbol , ami erdekes felettebb erdekes! Ugy pattan le rola a kritika mint a Fideszes goreny politikusokrol Gatlastalansagbol az egesz fidesz jeles .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Kedves Leo Kelin, a Véghelyinéféléről semmilyen kritika nem pattan le, egyszerűen ha kérdést, vagy a betanult szövegükkel ellentétes véleményt kapnak eltűnnek, mint szürke szamár a ködben, és akkor kerülnek újra elő, amikor ismét kinyilatkoztatnak valami bődületes hazugságot. Ugyan azonnal hazugságban is maradnak, de mivel lehetetlen őket kérdezz-felelekre kényszeríteni, birkaturulország úgy issza szavaikat, mintha folyékony manna lenne. Ők kizárólag kinyilatkoztatni képesek, mint papok a szószéken, és mint Orbán is: tőle kérdezni tilos, illetve nyilvánosság előtt azokat a “kérdéseket” szabad feltenni neki, amik gördülékennyé teszik a kinyilatkoztatását. Egyébként a legelső keresztkérdéssel felmosnák vele a padlót.
    Ő ezért nem hajlandó vitába se bocsátkozni, mert azonnal kiderül, hogy az égvilágon semmihez nem ért a romboláson, a hatalom megragadásán és ellenfeleinek likvidálásán kívül.
    Igazából a háttérből Simlicska mozgatja, Orbán egyszerű bábúkesztyű Simlicska kézfejére húzva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. Plakátokra rá kellene írni – hőscincér, vitassuk meg!
    Kiszviktor! Állj ki velünk vitára! Valami ilyesmi, mert választások előtt biztosan nem lesz miniszterelnök-jelölti vita!
    Valahol olvastam, hogy ez a plakátolás már az előrehozott választást sugallja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Véghelyiné 2012. november 22. csütörtök 18:57
    Furcsának tűnik a felsorolt országok példája. Azt miért nem írod hozzá, hogy ott
    milyen gazdálkodási rendszerben dolgoznak, hiszen ők valószínűleg a többi
    jellemzőben is eltérnek a nálunk érvényben lévőktől.
    Pl:
    “Írország 2011.01.01 – ingatlan-, és vízadó bevezetése,”
    Mégis elég sokan vándoroltak ki tőlünk oda is. Valószínű a hiba nem az övéké, hanem a veled egyetértők jellemzője. Már csak azért is, mert minden ország
    gazdasági rendszere akkor is egy egy önálló rendszer, ha sok jellemzőjében
    különbözik a többiektől. Nem gondolom, hogy a Matolcsi-féle unortodoxiát
    valamelyik európai ország példaként másolná.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Kedves Hölgyek, Urak! Nem állneveken írogatok, családanya, nagymama vagyok, Magyarország nyugati szegletéből. Nem is zavarom tovább köreiket, időm sincs e “tévedéseket” olvasgatni itt. A magánynyugdíj témát viszont nem hagyom ki: Annak idején azzal csábítottak a magánnyugdíjpénztárba, (amikor, és akiknek még nem volt kötelező), hogy csak a majdani nyugdíjam 25%-át kockáztatom, a 75 %-ot az állam fizeti. Ennek megfelelően a nyugdíjjárulékom 25%-a(2%) ment a nyugdíjpénztárhoz, a 75%-a(6%) az állami nyugdíjalapba. Aztán a szocialista kormányok lassan, módszeresen megváltoztatták ezt az arányt, 2009-re a nyugdíjjárulékom 84%-át(8%) szedte be az Apeh a nyugdíjpénztár javára, a maradék 16%-a (1,5%) került az állami nyugdíjalapba, ahonnét majdan a nyugdíjam 75% kellene kapnom, az újonnan munkába álló fiataloknak pedig kötelezővé is tették. Mindemellett a kézhez kapott egyenlegértesítőkön mínusz hozamokat, azaz veszteséget jelzett a magánynyugdíj pénztár. Szépen lassan olvadni kezdett ez a nyugdíjvagyon, amit az induló nyugdíjpénztárak bankok és biztosítók vagyonkezelésébe adtak, tovább növelve azok számát, akik ennek a vagyonnal a terhére jó fizetéssel éltek. A szocialisták is tudták, hogy ez így nem lesz jó. Felhatalmazás/bátorság hiányában nem lépték meg a „visszacsinálást”, csupán időnként időablakot határoztak meg a felső korhatáron lévőknek számára felkínálva a visszalépési lehetőséget, terelgetve őket vissza az állami nyugdíjba.
    Valóban nem tetszettek mindezt észrevenni?
    Az állami nyugdíjalapból a magánynyugdíj pénztárakhoz kijátszott pénzt vissza kellett szerezni mielőtt teljesen eljátsszák vagyonkezelés, működési költség és egyebek címén.
    Tud valaki olyan nyugdíjasról, aki magánnyugdíj pénztártól kap(ott) nyugdíjat?
    A válság előtt, még pozitív hozamoknál nyugdíjba menők egy összegben felvették ami a számlájukon volt, most meg kérhetik a méltányossági nyugdíjemelést a közösből, ha az állami alapból kapott nyugdíjuk 70000 ft alatt van.
    A rokkanttá minősítettekkel nem foglalkoztak a magánnyugdíj pénztárak, a számlaegyenleget visszautalták az állami alapba, oldja meg a kifizetést.

    Sokan összekeverik az önkéntes nyugdíjpénztárral, ami egy teljesen független rendszer, a saját pénzéből saját kockázatára vállalt megtakarítás, amire mindenkinek jelenleg is van lehetősége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  20. “Nem is zavarom tovább köreiket, időm sincs e “tévedéseket” olvasgatni itt.’
    Nagyon köszönön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Kedves Véghelyiné, jobban is teszed, ha nem játszod itt a vakot-süketet tovább. Ez fórum, ha nem vetted volna észre, ahol illik válaszolni a feltett kérdésekre, nem pedig szószék, vagy hirdetőtábla, de nem is mikrofon.
    Egyáltalán nem csodálom, hogy elmenekülsz: így szoktak tenni azok, akiknek se érvük nincsen, se annyi önkritikájuk, hogy elismerjék az ellenkező vélemények jogosságát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  22. Az IMF Orbán megszorításait ellenzi, az ellenplakát magát az országrontót. Mert megérdemli…
    .
    “Egyedül tette tönkre az országot, és még nem végzett”

    http://mariablogja.wordpress.com/2012/11/24/egyedul-tette-tonkre-az-orszagot-es-meg-nem-vegzett/comment-page-1/.html#comment-1294

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Veghelyine felebredt :). Megerkezett a mi nemzeti fideszes lexikonunk! Udvozoljuk az elvtarsnot mert ugye Orban elvtars vilagaban ezt igy hivjak! Elvtarsno a fonokod elroulettezte a magannyugdijakat miutan ellopta! Hiaba ilyen egy igazi hazafi! Gratulalok aztan lehet papolni tovabb gatlastalanul ontve rank a hulyeseget amiket ir! Multkor irtam vegye le a szemuveget aztan hasznalja a pici kis eszet es ne predikaljon mert nem all jol . Itt mindenki tudja hogy Orban egy szelhamos de a buta fajtabol mert azt hiszi meguszhatja amit muvelt . Lesz otthon is elobb v utobb becsuletes legfobb ugyesz .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Irja mar meg kedves nagymama , hogy tevedt erre a sitera? Erdekelne! Magyarorszag nyugati reszerol ezek szerint polgari gondolkodasu . Bar Orbannak semmi koze ehhez de o ezt mondja mint nemzeti illuzionista hulyenek nezve magat is meg a tobbi hiszekeny not mert altalaban nok szimpatizalnak a felcsuti paraszt gyerekkel! Polgari gondolkodasba az hogy fer bele hogy meg eleteben nem dolgozott a felcsuti ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Miért beszél valaki arabusul, ha nem tudja a tényeket.
    A magánnyugdíjpénztárba befizetendő mértéket törvény határozta meg. 6 százalékról indult, s évente 1 százalékkal kellett volna emelni a mértéket. Ámde jött az első FIDESZ uralkodás és egyből befagyasztották a 6 %-os mértéket. Ez nekem évi jelentős több 10 ezres veszteséget jelentett. A FIDESZ akkori GB bizottság elnökén, szegény Mádl Lacin számon is kértem, de nem ezért távolították el a közéletből. Mellesleg nem is kaphatott magánnyugdíjpénztárból nyugdíjat még senki, mert nem telt el 15év a kezdetektől. S ha Őn tisztelt nyugdíjas Veghelyiné magánnyugdíjpénztári tag volt akkor a belépésnél is megvezették.
    Meg lehet, hogy a megvezetése még napjainkig is tart.
    Úgy vélem az utódom, és az unokám fogja megszívni, mert ha szeretett hazánkban akarnak boldogulni akkor nem biztos, hogy lesz elegendő nyugdíjuk, vagy elegendő nyugdíjjogosultságuk. A 3000 Milliárd nem semmi, amit szeretett kormányunk eltapsikolt a jövő nyugdíjasaitól, s a jelen befizetőitől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Latja kedves nagymama LS megvilagitotta a lenyeget onnek! Kerje szamon a polgari partnak nevezett nem po,gari parttol. Nem az Mszp -t kell szidnia tajekozodjon, mar mondtam vegye le a narancs szinu napszemuveget mert gyari hibas mind.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Elköszönt a vakegér?
    Mi az, hogy kapott-e már valaki magánnyugdíjpénztári nyugdíjat?
    Még nem kaphatnak, mert akik beléphettek még nem mehettek nyugdíjba!
    Erről szólt a mnyp-i megtakarítás, kb. 20-25 év után már remekül működött volna!
    Idősebb munkavállalóknak nem is érte meg belépni, de nem is tanácsolták, azoknak ott volt az önkéntes.
    A vakegér miről hazudik?
    Idehányt egy csomó hazugságot, semmi alátámasztás, oszt jónapot?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Véghelyiné 2012. november 24. szombat 16:48
    Megtisztelhetnéd az itt kommentelőket azzal, hogy egy kicsit értelmesebben hazudsz. Azt írod, hogy nagymama vagy – márpedig ennek a korosztálynak KIFEJEZETTEN NEM JAVASOLTÁK, hogy a manyup rendszerbe belépjenek, ugyanis a nyugdíjazásig már nem lett volna annyi idő, hogy a HOSSZÚ időn át felhalmozott saját megtakarításnak az előnyét élvezhették volna. Aki mégis belépett, annak már az Mszp kormányzat is lehetővé tette a minden következmény nélküli visszalépést, éppen, hogy ne járjanak saját hülye döntésük miatt rosszul..
    Ha pedig nem a habonyárpi kommandó küldötte vagy, akkor meg eleve szegénységi bizonyítványt állítottál ki a közgazdasági alapismereteidből és az ország dolgairól való mélységes tájékozatlanságodról. Az ilyenek állnak még mindig Orbán mögött és ügetnek békamenetben. A többieknek meg (az ország 80 %ának) az a véleménye, hogy “rossz irányba mennek a dolgok” és mivel MINDENT Orbán irányít, ezért a felelősség is KIZÁRÓLAG őt terheli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Herényi Károly: a fideszes kommunikáció – IDB
    Idiótabiztos – olyan nyelven kommunikál, hogy az idióták se értsék félre, pár szavas mondatok, pl. nem felejtünk (csak 2 perc múlva), rosszabbul élünk.
    Na ezek esnek ki a fideszes szavazóbázisból, akkó’ tuti nem lesz győzelem, pláne 2/3-s!
    Véghelyiné tudja hol a helye, ott, lenn a vég…nél és siet, nehogy kitúrják!
    Aztán elmegy szervezni a békamentet – az “Orbánbetojt” támogatómenetet, litvánoktól, lengyelektől, azeriken át, román támogatókig összecsődíti a fél világot a vezírért, mert neki csakafidesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. proaktiv
    Sajna sokan elhiszik ezt a “ne a tzemberekkel fizettessék meg” maszlagot. Mert ez a béka lassú megfőzésének az esete, ha naponta apránként veszik el tőlük a milliárdokat, azt észre sem veszik, a saját sorsuk egyre nehezebbé válását meg nem tudják összekötni a multik és a bankok sarcolása – tőkekivonás – gazdasági hanyatlás – nehezedő körülmények láncolatba. Amiben azért az EM22 év oktatási csődje is megmutatkozik. Nem véletlen egyébként, hogy az a korosztály képes ezt átlátni és ezért túlreprezentáltak az ellenzéki tüntetéseken, akik 68–ban már bírták az eszüket, és átestek a Dr. Agy-as alapfokú közgazdasági képzésen.
    csakén
    Már miért fájna a haza amortizációja az ilyen véghelyieknek, ha csak azokat tartja “magyarnak” akik Orbánnak csápolnak? Az ilyenek agyához el sem jut, mennyire lejáratta az országot, mennyire amortizálta a megítélésünket az orbánjárás.
    antifülke
    Nem vagy te túlságosan maximalista egy ilyen fidesznyikhajhoz? Méghogy “gondolkodjon”! Ha gondolkodna, eleve nem írna ilyeneket.
    gets
    No ugye? Én is mindig örülök az ilyen magaslabda-adogatóknak. Legalább virtuálisan jól esik az ilyeneket “lecsapni”
    csatt
    Magyarázz nerki egyszerübben, hogy még ő is felfogja: Orbán a NAV mellett adóbeszedő szervezetekként használja a multikat és a bankokat, hogy beszedje a hülyegyerekek heti adóját, akiknek ezt aztán le is lehet tagadni – és még hálásak is ezért Orbánnak! Hát persze,hogy fújtak az Mszp kormányokra, akik böcsületesen megmondták, hogy mennyit vonnak el tőlük. Ez a szánalmas és rémítő: hogy erre a hülyítésre még mindig tömegek a vevők!
    tisztelthölgyeimésuraim
    Aki elhiszi, hogy 1,5 mrd forinttal lehet internetbankot alapítani kies kis hazánkban, és majd ugyanannyival hozzájárulnak a BELFÖLDI magán és jogi személyek – és ezzel meghatározóvá válhatnak a magyar hitelezési piacon – az egyéb csacskaságok beszopására is képesek. Kivéve persze, ha a többi bank nullára viszi a hitelezést. De a népgazdaság hiteligényéhez képest ez az egész egy nudli, és még annak is picike. Ennél még a vörösiszap károsultaktól is lenyúlt segélyösszegek is magasabbak voltak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Véghelyiné 2012. november 22. csütörtök 18:57
    Menjünk szépen sorban:
    1 A multik próbálják is tovább hárítani a rájuk rótt terheket, de ennek csak egy része sikerülhet, a nagyobb részt kénytelenek viselni a meghozott törvények alapján?
    A jó Isten áldjon már meg! EZÉRT mondjuk, hogy tragédia amiért nem végeznek hatástanulmányokat, csak ad hoc dobálnak be mindenféle képviselői indítványokat. Amit ugyanis nem tudnak áthárítani, az csökkenti a nyereséget, a nyereségadót – tehát a költségvetési bevételt. Aminek újabb megszorítások a következményei. Hanyadik csomagnál is tart MATTol Csimpánz?
    2. És ugyanez vonatkozik a kisadókra is. Már eltekintve attól, hogy hazudtak az egyszerűsítésről, és bevezettek 26 új adót. Mert a takarékoskodás miatt csökken az alap – csökken az adó is!
    3. Magyarországon növekedett a bruttó minimálbér, viszont csökkent a nettó az alacsonyabb jövedelmi sávban – amelynek közvetlen következménye a fogyasztás visszaesése, a versenyképességről már nem is szólva. Azaz a megszorítások szükségessége bővítetten termelődik újra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  32. Véghelyiné 2012. november 22. csütörtök 20:46
    Linkelni azt tudsz, de értelmezni? Nem változott (és akkor még jóindulatú vagyok, amikor a 0,1 %os növekedést figyelmen kívül hagyom)) csak átrendeződött a forintkötvények javára. Amit könnyebb lesz elinflálni. Az is hülye, aki nem rövid távra kaszálja le Orbánékat (és sajnos az országot) az Európában “szokásos” 0.-1 %-os kamatot 500-600 %-al meghaladó kamatra. Amit MI fogunk megfizetni a lejáratkor, de az Orbán-simliska tengely herdálja el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Véletlenül tévedtem ide. Nem vagyok nyugdíjas és nem is mostanában leszek az.
    Nem menekülök, egyszerűen találok hasznosabb időtöltést, kellemesebb társaságot. Ma, Krisztus Király vasárnapján például a Kárpát medencét betöltő több hónapos zarándoklat lezárásának lélekemelő rendezvényein imádkoztam, értetek is. Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  34. Véghelyiné
    Az ugyan meglehet, de a régi mexikói mondás alapján: Túl messze van Jézus – és túl közel van Orbán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Véghelyinétől elbúcsúzunk, szeretettel, szeretnénk megkérni, hogy értünk az ő istenéhez ne imádkozzon. Van nekünk Istenünk. Az ő krisztusa nem a mi Krisztusunk. Viszlát.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Kedves Veghelyine , legkozelebb imadkozzon egyutt Semjennel es Orbannal allitolag ok az igaz keresztenyek. Bar nem ertek a valllashoz de mintha olvastam volna valahol , ne lopjunk , ne paraznalkodjunk , ne verjuk az asszonyt . Lehet hogy almodtam csak? Na mindegy , orevoar kedves kereszteny nagymami . Unokaknak nem mutogassa Orban fenykepet , meg a vegen megallnak a fejlodesben mint magyarorszag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos