Ronai and Ronai
AMERIKAI

AZ IMF nélkül Magyarországot kerülni kell 2012. november 21. szerda 11:12 | AN

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
AZ IMF nélkül Magyarországot kerülni kell

New York – Orbán újrakezdi a pávatáncot, és azt a valótlanságot állította, hogy nemsokára lesz IMF megállapodás, miközben az IMF végleg távozott Magyarországról, miután Orbán kormánya fizetett újsághirdetésekben rágalmazta őket. Viszont az IMF távozása után kezd nyilvánvalóvá válni, hogy Magyarország eddig is csak azért kerülte el a csődöt, mert az IMF-megállapodás ígéretét lebegtette az Orbán-kormány, ám esze ágában sem volt megállapodni. Magyarország önmagában több mint kockázatos, a Bank of America-Merrill Lynch azt ajánlja a befektetőknek: Magyarországot kerülni kell.

Már cseppet sem szórakoztató és mulatságos az, amit a magyar kormány művel. Valódi gazdasági teljesítmény nincs, a stabilitásához és a pénzpiaci bizalomhoz az IMF garanciáira lenne szükség, de Orbán az IMF-et csak hitegette, megállapodni nem akart. Azzal dicsekszik egyik nap, hogy az IMF nélkül is megáll a lábán, aztán másnap kiderül, hogy IMF nélkül Magyarország légüres térbe kerül és összeroppan, és megint arról beszél, hogy lesz IMF-megállapodás, miután az IMF végleg távozott Magyarországról. Orbán lakájsajtója egy hazug “halállistát” közölt a nemlétező IMF-követelésekről, és az IMF ellen uszította a lakosságot, mire a pénzügyi szervezet végleg távozott. Eközben egy félbolondnak tartott gazdasági miniszter kalózokról beszél és a nemzetközi pénzvilág elleni harc folytatását ígéri. Magyarország a totális gazdasági összeomlás felé halad.

Az elmúlt napok gazdasági intézkedéseire és az IMF-fel megkötött megállapodás hiányára hivatkozva elkerülendőnek és kockázatosnak nevezte Magyarországot a befektetők számára a Bank of America-Merrill Lynch. A Magyarországra vonatkozó – így a forint árfolyamán mérhető – értékelésekben még mindig nagyobb súllyal esik latba az IMF-fel megkötendő, bizonytalan kilátású megállapodás, mint az ország rendkívüli gazdasági sebezhetősége - írja kedden megjelent elemzésében a Merrill Lynch.

A felzárkózó gazdaságokkal foglalkozó szakértők szerint az elmúlt napokban a magyar adópolitikában arra irányuló intézkedések történtek, hogy intézményesítsék az energetikai vállalatokra, valamint a bankokra kivetett, egyszerinek mondott adót. Felhívták a figyelmet arra a másik kedvezőtlen fejleményre is, hogy a Richter Gedeon kikerült a Morgan Stanley Capital International (MSCI) feltörekvő piaci indexéről.

Az anyag szerint minél tovább várat magára a valutaalappal való megállapodás és minél tovább kell a vállalatoknak bizonytalansággal szembenézniük, annál kevésbé valószínű, hogy a bizalom eléggé megerősödik ahhoz, hogy ösztönözze a befektetéseket. A szerzők úgy ítélik meg, hogy mivel az EU gyengélkedik, és a mert nagyon kevéssé valószínű, hogy a belső fogyasztás növekedést eredményezzen, könnyű elképzelni, hogy Magyarország a 2014-es választásokig küszködni fog a növekedéssel. Úgy látják, az eddig meghozott gazdasági intézkedések alapján arra lehet következtetni, hogy a növekedés hiánya és a közelgő választások olyan további “agresszív politikai lépésekhez” fognak vezetni, amelyek célja a fogyasztókra nehezedő terhek csökkentése.

A jelentés szerzői szerint “Törökországgal ellentétben, amelynek végeredményben nem volt szüksége az IMF-re ahhoz, hogy fenntartsa a piac bizalmát és a növekedést, Magyarország esetében nem áll fenn ez a luxus”. Hozzátették, hogy minél inkább késik a megállapodás, annál valószínűtlenebb, hogy visszatér a befektetések ösztönzéséhez szükséges bizalom.

Az elemzők szerint az adópolitikai intézkedések csökkentették az IMF-megállapodás megkötésének valószínűségét. Mint rámutattak, egy esetleges IMF-megállapodás esetén szerény javulás várható, amely várhatóan csak a piacokat és a fizetőeszközt stabilizálja, de ez nem fog változtatni a növekedés perspektíváján. “Hacsak nem alakul kedvezően a csillagok állása, Magyarország demonstrálhatja, hogy miért tartozhat a világ legkockázatosabb piacai közé” – írta értékelésében a Merrill Lynch.

Orbán Viktor elérte, hogy országát kerülik a befektetők, mint a leprásokat. Ha Matolcsy nem talál olajat Felcsúton, Magyarország gazdaságilag összeomlik, és mivel a jogállami garanciák megszűntek, a politikai válság sem oldható meg egy választással, mert a kormányzó Orbánt leváltani nem lehet. A dilettantizmus és az ideologikus akarnokság Magyarországot nyomorba és csődbe viszi, de az nem jelenti azt, hogy a rendszer attól megváltozik. Csak állandósul a nyomor, az elmaradottság és a korlátoltság.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +46 ( 48 szavazatból)
AZ IMF nélkül Magyarországot kerülni kell, 5.0 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. Rossz a cikk cime. Amig a felcsuti paraszt uralkodik menekuljon mindenki amig szabadon teheti .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Kekec irta:

    “Közben hallgatom Martonyi nyilatkozatát az ATV híradóban. Kültelki vagány stílusában: Aggyál pízt, vagy baj lesz!” meg asszongya “Meg kell vizsgálni, hogy mennyi HÁTRÁNYT okoz nekünk az uniós tagság”

    Én meg nézem a Hír Tv-t benne Percelnét a Fideszes Eu-s képviselőnőt:
    Azt mondja : ez már nem az az EU amibe beléptünk.
    A beszélgetőtársak szerint lassan ideje lenne egy tagságot megerősítő népszavazásnak. ???????????????????

    Mit készítenek ezek elő? Ha nincs vagy kevés a pénz, ha nincs kohéziós alap akkor egy államcsődöt nyomnak a nyakunkba? Az egészet az IMF-re és az EU-ra fogják? Majd EU-s megerősítő népszavazással kiléptetnek minket az EU-ból?
    Na akkor jön el az igazi fasizmus Magyarországon.
    El kéne kerülni és még időben és meggátolni egy ilyen lépést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. tisztelhölgyeimésuraim


    Noam2!

    Azt írod Szíjjártót idézve, hogy a hazai autóipari bővítések azt bizonyítják, hogy mára Magyarország lett Európa legversenyképesebb gazdasága.
    Hát igen, csak az a fránya munkabér kérdése ne lebegne minden gazdaság feje fölött, mint Damoklész kardja,. Ugyanis, amennyiben ez a tétel elérné a kritikus szintet, vagyis azt amely már meghaladja a szomszédok bérét ill. azt a kötség szoinvonalat lépné át amelyet, mondjuk a kínai, szinte ingyenes munkaerő képes produkálni, híres magyar tudás ide, kiváló szakmuka oda, a tőke nem törődve az ilyen érzelmi megközelítésekkel átvándorol oda ahol a költségei minimális szintre szoríthatók vissza. A tőkének a magyar szaktudás csak költségtényező összefüggésében jelent bármit is…
    Ez a magyar versenyképesség szomorú realitása. tisztelhölgyeimésuraim

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán maradinak nevezte Európát 2013. április 12. péntek | AN

Köves Slomót fantomszervezet jelölte? 2013. április 11. csütörtök | AN

Orbán filoszemita hős lett 2013. április 8. hétfő | AN-álláspont

Visszaadom a Magyar Érdemrend középkeresztjét 2013. március 20. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos