Ronai and Ronai
AMERIKAI

Semjén: újratárgyalják a vatikáni szerződést 2012. október 4. csütörtök 23:32 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Semjén: újratárgyalják a vatikáni szerződést
Budapest/Vatikánváros – A teljes 1997-es vatikáni szerződést áttekintik a felek külön-külön bizottságokban, s ezt követően kerül majd a megállapodás módosítása a főbizottság elé – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a szentszéki-magyar ad hoc vegyes bizottság csütörtöki budapesti ülése után.  A gyarmatosítók nem elégszenek meg azzal, hogy alkotmányba foglalták a katolicizmus nevű vallás ideológiáját, az állam még nagyobb mértékű lefosztására és a Vatikán céljai alá rendelésére törekszenek. Az Orbán rezsim alárendeli Magyarország érdekeit és a magyar polgárok szabadságát a keresztényellenes római katolikus vallásnak. A tárgyalás olyan keretek között zajlik, hogy az asztal mindkét oldalán a Vatikán ül, miután a katolikus egyház Opus Dei ügynöke, a jezsuiták által irányított Semjén Zsolt vezeti a magyar kormány részéről a tárgyalásokat. A Vatikán saját ügynökével tárgyal Magyarország teljes gyarmatosításáról és kifosztásáról, és ezt fogalmazzák egy újabb, a középkort idéző sötét konkordátumba. Régen a Habsburgok szolgálták ki a pápát, ma saját kormányunk. Eljött az ideje egy újabb polgári forradalomnak. Semjént hazaárulásért bíróság elé kell állítani.
.
Miután a Vatikán betiltatta a keresztény gyülekezetek nagy részét, és Magyarországon felszámolta a köztársaságot, helyébe pedig az alkotmányos katolicizmus államformáját állította, a gyarmatosítás és az ország kirablásának újabb állomásához érkezett. Semjén Zsolt, a kormányfő kereszténydemokrata helyettese, az Opus Dei, a Vatikán és a jezsuita rend ügynöke, aki a volt miniszterelnök amortizálásával és egyéb aljas módszerekkel ásta alá a katolicizmus által gyűlölt demokráciát és jogállamiságot, kiemelte: az 1997-es vatikáni szerződés újratárgyalására azért van szükség, mert mára gyökeresen megváltoztak a körülmények, a jogszabályi környezet, és új alkotmány, egyházügyi törvény, adótörvények, valamint köznevelési, felsőoktatási törvények léptek életbe.
.
Nem csupán arról van szó, hogy néhány oktatási vagy szociális intézmény finanszírozását hozzáigazítják a megváltozott jogszabályi környezethez, hanem alapjaiban tekintik át, hogyan lehet biztosítani az egyház szabadságát, az egyenlő finanszírozást a lényegesen megváltozott körülmények között – fejtette ki Semjén Zsolt. A szakmai bizottságok a korábbi szerződés tematikája szerint tekintik át a megállapodást, és ezt követően kerül majd a főbizottság elé a módosítás.
.
Arra törekednek, hogy olyan, a korábbi megállapodásban nem szereplő kérdéseket, amelyeket „az élet hozott elő”, az új szerződésben szerepeltessenek, de vannak olyan témák is, amelyek mára okafogyottá váltak – jegyezte meg a miniszterelnök-helyettes, példaként említve, hogy az egyházi ingatlanrendezés 2011-ben ebben a formában befejeződött.
.
Határidőt nem szabtak maguknak, ahogy a szakterületi egyeztetések haladnak, úgy tárgyal majd az egyes kérdésekről a főbizottság. Semjén Zsolt úgy fogalmazott, hogy minél előbb szeretnék tető alá hozni a megállapodást. Kitért arra, hogy az Apostoli Szentszékkel a megállapodások, mint általában a nemzetközi egyezmények, időigényes folyamatok, és nem pár évre kötik ezeket.
.
Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a tárgyalások után azt mondta: a törvények változása nyomán az egyezményekben is meg kell tartani azokat a garanciákat, amelyek az előző 22 év során megszülettek.
.
A bíboros kiemelte az egyenlő finanszírozás elvét az állami és egyházi fenntartású intézményeknél. Mint mondta, ugyanolyan adófizető polgárok, illetve gyermekek veszik igénybe az egyházi fenntartású intézményeket és szolgáltatásokat.
.
Kitért arra, hogy a törvényi változások ellenére is megmaradt alapvetően az állam és az egyház elválasztásának elve Magyarországon. Ennek a tiszteletben tartásával keresik a gyakorlati megoldásokat– jelezte.
.
A kormányfő idén júniusban határozatban hatalmazta fel a kabinet képviselőit a szerződés módosításának előkészítésére. A határozatban az szerepel, hogy a kormányfő egyetért a Magyar Köztársaság és az Apostoli Szentszék által 1997. június 20-án Vatikánvárosban aláírt megállapodás módosításáról szóló egyezmény megalkotásával. A határozat rögzíti, hogy a kormányzati delegációt Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese vezeti. Egyházi részről a csütörtöki tanácskozáson jelen volt Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Veres András szombathelyi megyés püspök, Ternyák Csaba egri érsek, Spányi Antal, székesfehérvári megyés püspök, Mohos Gábor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára és Tóth Tamás rektor, a római Pápai Magyar Egyházi Intézet elöljárója.
Amikor egy újabb felvilágosodás és magyar polgári forradalom elsöpri a fasiszta katolikus orbáni rendszert, a katolikus egyház egyetlen fillér állami támogatást nem kap, kizárólag saját hívei adományából él, adüt fizet majd az államnak a bevételei után, Semjént pedig hazaárulásért bíróság elé állítják. Életének hátralevő részét akkora cellában tölti, mint amekkora cellái a Vatikánnak vannak.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +27 ( 33 szavazatból)
Semjén: újratárgyalják a vatikáni szerződést , 4.4 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

35 Reader’s Comments

  1. “Kitért arra, hogy a törvényi változások ellenére is megmaradt alapvetően az állam és az egyház elválasztásának elve Magyarországon.”
    .
    Vazze a legócskább piaci kofa nem tud így hazudni. Ehhez már tényleg katolikusnak kell lenni. Meg amellé Fidesz-szövetséges politikusnak.
    .
    Talán kezdhetnék azzal, hogy egy ország alkotmánya, vagy akár az alkotmány helyébe erőltetett illegitim “alaptörvénye” semmilyen módon ne utaljon az államszervezettel összefüggésben vallásra, istenre, a magzati élethez ne a katolikus egyház előírásait követve viszonyuljon, stb.
    .
    Jelenleg ama bizonyos alaptörvény elején alig van szó másról, mint Isten áldásáról, Szent Istváról. keresztény Európáról, a kereszténység nemzetmegtartó szerepéről.
    .
    Ne legyen már az általános iskolában fontosabb a gyaníthatóan térítési célú “erkölcstan” nevű tantárgy, mint az alapvető közismereti területek.
    .
    Ne élvezzen az egyház adómentességet.
    .
    És egyáltalán: az államtól való elválasztásnak a legelső evidens lépése kötelezően csak az lehet(-ne), hogy állami pénzek nélkül, a híveire alapozza a fenntartását-működését.
    .
    Semjén, hoztátok a formátokat. Meg a tartalmatokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  2. Kedvem lenne adót csalni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  3. Figyu!!!!!
    Akkor én most alkotmányos katolikus vagyok?
    Szüleim reformátusok, én pedig még csak meg se vagyok keresztelve.
    Akkor most hogy is van ez?
    Hofival: meghasomultam!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  4. Igen ! Bizony !
    Ez az egyik eminens feladatunk lesz a demokratikus állapotok helyreállítása után/során.A tárgyalásokat nem egy fantompárt vezetője fogja vezetni,
    és azok az egyházi vezetők akik exponálták magukat e bűnös országrontó politika mellett,- már néhányszor-, azon nem vehetnek részt.
    Egyszer és mindenkorra, de végre (!) utoljára szétválasztjuk az államot az egyháztól mert ez a BŰNÖS (!!) összefonódás a szélsőjobboldali törekvések támogatása mára egyértelműen bizonyított.Az egyházak elárulták híveiket és az elárultak csak azt a bizonyos alaptörvényt kapták (!),igaz akár díszkötésben is. Az egyházak tettestárssá silányultak jobboldaliságuk,mohóságuk, akarnokságuk, sanda hegemón törekvéseik okán !
    El kell érnünk,hogy azzal foglalkozzanak ami a dolguk (!) ,a hívők lelkével, NEM A POLITIKÁVAL,pláne nem a jobboldalon,pláne nem az “ördögűzéssel” a választási küzdelemben !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  5. למות כולכם!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  6. A fordított ÁFA az egyházak adózásának ötletéből fakad. E tekintetben elmondhatjuk, hogy az egyházakra a fordított adózás vonatkozik: az Állam adózik az egyházaknak!
    Gyanítom, hogy ezt akarják az új szerződésben legitimélni, és rögzíteni a feltámadásig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  7. 1. Kinek a joga lesz a püspökök kinevezése?
    2. Az állam és AZ egyház úgy lesz szétválasztva, hogy lesz egy külön egyházi kamara? (3 rend: egyház, fidesz, aljanép ?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  8. Tancs Kaszabell 2012. október 5. péntek 07:46
    El kell érnünk,hogy azzal foglalkozzanak ami a dolguk (!) ,a hívők lelkével, NEM A POLITIKÁVAL,pláne nem a jobboldalon,pláne nem az “ördögűzéssel” a választási küzdelemben !
    .
    Félreérted őket! Nagyon is a hívők lelkével foglalkoznak, amit nem Istenhez, hanem a „megfelelő” politikai párthoz és egyházhoz akarnak „megtéríteni”. Ha nem így volna, a templomokban nyolc éven át a hívőknek az evangéliumról (örömhír), és nem valamely párt iránti elkötelezettségről, hűségről kellett volna prédikációkat hallgatniuk.
    Az „ördögűzés” (azaz politikuséknál mások hiteltelenítése sajátos „vallási” alapon), sajnos kis hazánkban simán megtörténik/megtörténhet, mert itt az egyházak felé az Isten által támasztott követelményekről halvány fogalma sincs az embereknek (nem ismerik és nem is akarják megismerni a Bibliát, akár ismeretként sem, nem csak hívőként). Nem értik, hogy amíg a „keresztényekre” vonatkozó, azaz a maguk által elfogadott(?) rend törvényeit nem küldik szembe a tetteikkel, nem vonják őket kérdőre, addig nap mint nap eladják ezeket a világi hazugságokat az egész országnak, vallásosnak és nem vallásosnak egyaránt.
    Jézusnak ez volt a véleménye:
    Ján 2:15 És kötélből ostort csinálván, kiűzé mindnyájukat a templomból, az ökröket is a juhokat is; és a pénzváltók pénzét kitölté, az asztalokat pedig feldönté;
    Ján 2:16 És a galambárusoknak monda: Hordjátok el ezeket innen; ne tegyétek az én Atyámnak házát kalmárság házává.
    És akkor a pogányság és a kereszténység összemosásáról, még nem is beszéltünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. “Azt a diktatúrát még nem találták ki, amellyel a katolikus egyház nem tudott volna kiegyezni!”
    (Bulányi György)

    /Pedig ő is pap volt, csak jobban ismerte őket, mint mi./

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  10. “1997-es vatikáni szerződés újratárgyalására azért van szükség, mert mára gyökeresen megváltoztak a körülmények, a jogszabályi környezet, és új alkotmány, egyházügyi törvény, adótörvények, valamint köznevelési, felsőoktatási törvények léptek életbe.”
    .
    HOGYNE, a körülményeket a NO.1 ELMEBETEG és a fideSS-horda VÁLTOZTATTA MEG :-(((((.
    Azóta van Magyarországon DEMOKRÁCIA HELYETT FASISZTA-DIKTATÚRA :-((( !!!!!!
    .
    “Eljött az ideje egy újabb polgári forradalomnak. Semjént hazaárulásért bíróság elé kell állítani.”
    .
    ÚGY VAN, EGYETÉRTEK !!!!!
    .
    Semmilyen Zsótika KIÁRUSÍTOTTA AZ ORSZÁGOT A CSUHÁSOKNAK, KÉNYRE-KEDVRE, KILÓRA :-((((((.
    BŰNHŐDJÖN A ROHADÉK, ÉLETE VÉGÉIG !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  11. Szinte biztos, hogy 1. érdemi részleteket a köznép nem fog megtudni a tárgyalásokról, 2. az egész tele lesz bizonyos hátsó szándékokkal. Bebetonozó törekvésekkel.
    Amit idehaza úgy oldottak meg, hogy pl. Szalai Annamáriát 9 évre, azaz több mint két ciklusnyi időre nevezték ki, ha jól emlékszem, de nem is ő volt az egyetlen ilyen, azt itt most így, ezzel az újratárgyalással viszik majd végbe.
    Olyan szerződéses és egyéb jogi kombinációkat fognak megalkotni, hogy egy kormányváltás esetén is reménytelen legyen normális helyzetet teremteni. Túl sok szereplővel kelljen megegyezésre jutni, legyenek jó előre vétójoggal felruházott felek, kerüljön sokba a kivonulás egy szerződési pontból, bármely józan módosítás esetén legyen olyan szereplő, aki (amely) károsultja lenne a változásnak, ezért érdeke lesz minden követ megmozgatni…
    .
    Az ördög pedig rengeteg részletben ott lesz. Pl. mekkora körzetben lehet egyedüli oktatási intézmény egy egyházi iskola, és mely feltételekkel kerülhet egy állami iskola az egyház tulajdonába, illetve onnan vissza… milyen feltételekkel működhet közre az egyház idősek gondozásában…óvodai ellátásban… aztán lehet jogokat-lehetőségeket adni pl. óraszám-kvóta formájában az egyháznak az oktatás rendszerében, persze úgy, hogy ennek igénybevétele majd önkéntesnek tűnjék…akár zenei képzésnek, énekkari foglalkozásnak is fel lehet tüntetni az emellett főleg térítő célú foglalkozásokat, a lehetőségek száma végtelen. Egyházi rádió-és TV-csatornák frekvenciagondjainak és műsorszórási jogainak jó előre rendezése, sajtólehetőségek. Érdekes lehet a kinevezési-beiktatási jogok alakulása is, amire girbegurba tért ki.
    .
    És valószínűleg annak a kikötése, hogy hasonlóan átfogó újratárgyalás csak jó sokára kerülhessen újra napirendre.
    .
    Az biztos, hogy ezek a tárgyalások jobban fognak haladni, mint az IMF-el folyók. “Folyók” – hm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  12. Ha én lennék ott a következő parlamentben, azt sürgetném, hogy mondjuk föl a szerződést, és akár szakítsuk meg a diplomáciai kapcsolatokat is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  13. Kedves girbegurba!
    Mindegy, Kmicic-től mint trolltól elköszöntünk. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. Remélem a tárgyalások vége az lesz , hogy sajna az Isten pénze is elfogyott (a miénk már rég9 , és ezért nem lesz több állami támogatás !!- Megy inkább a simlicskához mert ott “JOBB HELYEN VAN ” !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. majd bevezetik a kötelezően fizetendő egyház adót is mint Ausztriában, Németországban. Oszt jó napot!
    Lényeg gazdagodjon az egyház.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. A szerződés tárgya: AZ ÁLLAM EGYHÁZIASITÁSA
    MOST ERŐSITIK MEG AZ ORSZÁG ELADÁSÁT!
    Azt hiszem eddig csak Orbán által ajánlkoztunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. A Semjén meg az orbánc elég szépen meghíztak ami alatt az ország meg éhezik javaslom csináljuk belőlük kolbászt , és etessük meg a kinti magyarokkal akik majd rájuk fognak szavazni ,hadd éljék át az egy test egy lélek mindent átszövő magasztos érzését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  18. Kecskeméti Károly vontolla

    Részletek a zalihirlap.hu január 14-i tudósításából:

    A megyés püspök január elsejével meghirdette az új evangelizáció évét a szombathelyi egyházmegyében. Dr. Veres András reméli, ezáltal új lendületet vesz a kétezer éve tartó evangelizációs munka. Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek szintén a hitterjesztés feladatára hívta fel a figyelmet.
    A két katolikus főpásztor felhívásának az adta az apropóját, hogy XVI. Benedek pápa a hit évének nyilvánította a 2012. októberében kezdődő időszakot, így világszerte különös figyelmet szentel az egyház az örömhír terjesztésének megújítására.
    – A jövő keresztény nemzedéke olyan lesz, amilyennek neveljük. Tudom, hogy nagyon sok testvérem eddig is sokat tett az evangélium terjesztéséért, de ebben az esztendőben, az új evangelizáció évében, tegyünk még többet, mint eddig” – szólt a felhívás.
    Az egyházmegyei sajtószolgálat tájékoztatása szerint a tematikus évnek hivatalos imádsága is van, amelyet a hívek minden szentmise előtt, után vagy közben imádkoznak a templomokban.
    A Zala megye keleti részét is magában foglaló Veszprémi Érsekség főpásztora, dr. Márfi Gyula újévi üzenetében kérte arra a papokat és híveket, hogy fordítsák figyelmüket az előttünk álló hit évére és a hitterjesztés, az új evangelizáció feladatára.
    – Amikor az új evangelizációról beszélünk, természetesen nem valamiféle új, soha nem hallott evangéliumra gondolunk, hiszen Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké , evangéliuma is örök és változatlan. Az új evangelizáció azt jelenti, hogy új erővel, megújult figyelemmel vesszük kezünkbe Jézus tanítását, igyekszünk azt a jelenlegi életkörülmények között megvalósítani és a rendelkezésünkre álló eszközöket felhasználva minél több felebarátunkhoz eljuttatni – írta az érsek. Majd úgy fogalmazott.
    – Mi, idősebbek még emlékszünk arra a 40 évre, amikor mindenütt azt hallottuk, hogy nincs Isten, a vallás gyakorlása azonos az elmaradottsággal. A mai világ viszont nem Isten létét tagadja, hanem a kinyilatkoztatás Istenét, a tízparancsolat Istenét, ha úgy tetszik: Jézus Krisztus Istenét. Nekünk ezért elsősorban az a feladatunk, hogy okos beszéddel és erkölcsös élettel tanúsítsuk a keresztény erkölcs életrevalóságát
    Dr. Márfi Gyula jelezte: mai világunk a görög-római kultúra hanyatló fázisára emlékeztet, s akkoriban ezt a vesztébe rohanó Európát az evangélium hirdetése, a kereszténység mentette meg a pusztulástól.
    – Európa ma újra vesztébe rohan. Levetve magáról Krisztus szelíd igáját, abban a veszélyben van, hogy olyan szakadékba zuhan, amelyből többé nem talál kivezető utat. De a szentatya éppen azért hirdette meg a hit évét és Boldog II. János Pál pápával összhangban azért beszél az új evangelizációról, hogy ez ne következzék be; hogy a “halál kultúráját” felváltsa az “élet kultúrája.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  19. Már csak ez hiányzott a lelki békémhez, mint a legfontosabb teendő. Azért igyekezhetnek, mert másfél év után remélem “FIDESZ konyec” lesz.
    És viheti magával a KDNP-t Semjenestül, tömjénfüstöstül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. “A bíboros kiemelte az egyenlő finanszírozás elvét az állami és egyházi fenntartású intézményeknél.”
    Nagyon helyes! Ha nem kap az egyház kiemelt támogatást az ilyen intézményekre, majd nem nagyon fog törekedni átvenni azokat. Mert most nem ez a helyzet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Hà’ a szívit kell àtdöfni arandàrdàval, különben folyton feleszmél !….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Sommás!
    Hidd el a Semjén nem árusított ki semmit és nem is fog. A kiárusítói pozíciórol ő legfejjebb csak álmodozhat, mint a pék kutyája a langyos kifliről. A gerinctelenek rendjébe tartozó KDNP nevű fantompárt csak azért van még úgy-ahogy jelen az Orbánék hátsó udvarában, hogy néha visszalapátolja a szart a tehénbe. A Vatikánnal való tárgyalásoknál ő legfeljebb csak a kispostás lesz., aki a céduláról felolvassa a Fidesz üzenetét és ötpercenként felhívja a gazdáját: Ők azt mondták, te mit mondasz, hogy mit mondjak……….úgy lesz gazdám, és még azt is megmondom nekik, hogy úgy nézzenek fel rám, hogy én vagyok a gazdám egyik kedvenc lábtörlője. (Egyébként ebben igaza lenne.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  23. Vélemény

    Túlképp most is fizet mindenki kötelező egyház adót(tizedet). Hiszen a mi befizetett adónkból tuningolják őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. Nem leszünk a Vatikan gyarmatja!!!!!!!!!!
    Pro patria et LIBERTATE!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. (Erdő Péter) “Kitért arra, hogy a törvényi változások ellenére is megmaradt alapvetően az állam és az egyház elválasztásának elve Magyarországon.”
    .
    Az elve talán még csak-csak megmaradt, de hogy néz ki a gyakorlatban? Erdő is érzi, hogy a gyakorlatban valami nagyon fals. Külölnben nem szólt volna róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. (Dr. Márfi Gyula) “Nekünk ezért elsősorban az a feladatunk, hogy okos beszéddel és erkölcsös élettel tanúsítsuk a keresztény erkölcs életrevalóságát.”
    .
    Semjénnek is, Orbánnak is, a többieknek is ez lenne a feladata, akik a közéletben szerepet vállaltak, aztán hol vannak ehhez képest? Vizet prédikálnak és bort isznak – nyakló nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. Kedves forumozok ! Torkig vagyok azzal ,hogy sokan kozuletek nem akarjatok megerteni/megtanulni, pedig tobben az itt levok kozul elmagyaraztak mar, hogy az Egyhaz (az egyetlen Egyhaz Jezus Egyhaza) es a keresztenyseg nem azonos a romai katolikus felekezettel. Mindenkit – aki keresztenynek vagy egyhaz tagnak vallja magat- egy kalap ala (katolikus kalap) venni , ugyanolyan rasszizmus, mintha ciganyoznatok vagy zsidoznatok. Kerek mindenkit hogy a Bibliai keresztenyseget es a romai katolicizmust kulonboztesse meg egymastol amikor errol ejt szot.. A romakat serti ha ciganyozzak oket, igy a keresztenyeket is ha valaki az Egyhazrol mint a katolikus felekezetrol beszel. Nagyon sok mas felekezet is letezik, amelyeknek a jegyei teljes mertekben elutnek a katolikus jegyektol….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. bruckenbacker kapitány

    Hát nem lennék nyugodt amikor ezzel az emberrel valamelyik kiskorú gyerekem
    kettesben marad. Mindegy, hogy fiú vagy lány….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. proaktiv
    Ne arra figyeljenek, amit mond (elvileg), hanem arra, amit tesz…..helyükön kell kezelni a dolgokat, hiszen felhívta rá a figyelmet! Meg a pávatáncra is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. A képhez:
    Egy igazi, mélyen hívő KDNP-s, embertársa amortizálását örömmel felvállaló lény, a háttérben a hobbiját kifejező képpel és egy trófeával….pfujjj!
    Ilyen lényeknek a fejében mekkora zűrzavar lehet, bár lehet, hogy a gondolkozást mellőzik és akkor máris “rendeződnek” a dolgok a fejükben!))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. Commonsense
    és az egyszerű hívőket is illik megkülönböztetni a profi szervezettől.
    Talán a “klérus” szó alkalmazása ezt is elég jól kifejezné.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Ma a Magyar Vértanúk Gyásznapja van.
    *
    Kérdezném tisztelt orbánhelyettes úrtól, hogy a magyar jakobínusokat mikor méltóztatnak végre rehabilitálni?
    Az ő kivégzésüket ugyanis az Anyaszent Egyház is szentesítette. Különösen, amit például Martinovits Ignáccal szemben még a kivégzése előtt műveltek, az nem hogy a aztánminimális keresztényi megbocsájtást, de minden emberséget nélkülözött. A zsúfolt vizivárosi plébánián az istentiszteleti közönség előtt alázták meg, megfosztották szerzetesi csuhájától (letépték róla) és úgy rakták fel a szekérre és papi kisérettel vitték ki a vesztőhelyre, a Vérmezőre ahol méltóztattak lefejeztetni…
    *
    Ennyit a magyar vértanúkról: “tisztelendő” úr. Különben is önök nem sokkal később, az 1848-as Forradalom és Szabadságharc alatt is a Habsburgok oldalán álltak. Ezek a tények tisztelhölgyeimésuraim…
    *
    És még egy megjegyzés:
    Az, hogy az aradi vértanúk tragédiáját önök minden évben román szomszédaink orra alá dörgölik ahelyett, hogy az osztrák “sógoroknál” reklamálnának, enyhén szólva disznóság…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  33. Nagyon nézem, de nem tudok rájönni, hogy a képen melyik a Semjén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Van egy régi pesti vicc, ami úgy végződik, hogy “hát a f @ om nem kéne?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. (Na jó, mert kérted, hát elmondom:)

    Egy misszionáriust elfognak a kanibálok. Belerakják egy hatalmas üstbe és főzni kezdik. Közben lándzsával a kezükben tam-tam-szó mellett táncot lejtenek körülötte, és a tánc ritmusában mormolják, hogy
    - enyém lesz a jobblába, enyémlesz a ballába, enyém lesz farizma, enyém meg a karizma, enyém meg az orra, enyém meg a füle…..
    Mire a misszionárius félig az ég felé fordulva felkiált:
    - HÁT A F@OM NEM KÉNE !?!
    .
    Magyarul, nyújtsd a kisujjad és az egész karod kell

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Megszűnnek a piaristák anyagi gondjai 2012. október 21. vasárnap | AN

Ádert kitüntették a gyarmatosítók New Yorkban 2012. szeptember 28. péntek | AN

Orbán Viktor részt vett a pápai audiencián 2012. szeptember 23. vasárnap | AN

A szentkorona közjogi acélabroncsa 2012. június 26. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos