Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megszűnnek a piaristák anyagi gondjai 2012. október 21. vasárnap 0:31 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megszűnnek a piaristák anyagi gondjai
Budapest – A Piarista Rend Magyar Tartományának további eredményes működését segíti a kormány idei 1,2 milliárd forintos támogatása, közölte a szerzetesrend magyar tartománya szombaton. Reményeik szerint további 1,2-1,2 milliárd forinttal támogatja őket a kormány 2013-ban és 2014-ben, ennek segítségével megszűnnek likviditási nehézségeik, és önrészt tudnak biztosítani a már folyamatban lévő, illetve előkészítés alatt álló iskolafejlesztési terveik és pályázataik megvalósításához.
.
A közleményben annak a reményüknek is hangot adtak, hogy a kormányzati támogatás segítségével iskoláik „a lehető legjobban tudják szolgálni diákjaik teljes emberré válását és ezen keresztül a magyar közoktatást”, a rendtartomány csaknem 300 és a rend több mint 400 éves hagyományának megfelelően.
.
A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányhatározat szerint azonnali hatállyal 1,2 milliárd forintot csoportosít át a kabinet a Piarista Rend Magyar Tartománya hitelfelvételének kiváltására és beruházás befejezésére a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból.
.
Az átcsoportosításért Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter felel, az elszámolásért és a fel nem használt rész visszafizetéséért pedig – december 15-i határidővel – Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter. Az Orbán Viktor miniszterelnök jegyezte határozat arról is rendelkezik, hogy a két tárcavezetőnek a jövő évi, majd a 2014-es központi költségvetés tervezésekor szintén gondoskodnia kell a piarista rend hitelkiváltásához és beruházásának befejezéséhez szükséges évenkénti 1,2 milliárd forintnyi támogatás biztosításáról.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 8 szavazatból)
Megszűnnek a piaristák anyagi gondjai, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. Ezt most a bankadobol vagy a kozmuvekre kivetett adobol, esetleg a magannyugdijpenztarakbol visszamaradt penzbol fizetik ?
    Egyhazi adot fizetni masok penzebol ? Ugyes !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  2. Nekem, mint adofizetonek (hehe, fidesz azt figyeld tolem mennyit kapsz) mi kozom van egy idegen vallas papjaihoz? Egyaltalan barkinek mi koze van barmilyen vallas anyagi tamogatasahoz a ostoba orban szerint? “Csuhasok terdre! Imahoz!”, mikor volt ez kisoreg? Az a bomlott agyad visszalat odaig? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  3. Orbán Viktor azért jegyezte (hagyta jóvá) a határozatot, mert egy: meggyőződése, hogy ez egy remek píárista fogás, és mert kettő: véletlenül úgy olvasta, hogy pialista, az meg lendben van. És a balátja, Fikusz Kukisz is lábólintott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  4. Megszűnnek a piaristák anyagi gondjai
    .
    Már csak az éhező gyermekek (kb. 30.000 éhező, 340.000 alultáplált) és a fogyó munkahelyek miatt utcára kényszerült felnőttek anyagi és élethelyzet gondjain kell(ene) segíteni, nem azt a keveset is lenyúlni „egyházi” alapon.
    .
    Jakab levélből
    Nosza immár ti gazdagok, sírjatok, jajgatván a ti nyomorúságaitok miatt, amelyek elkövetkeznek reátok.
    Gazdagságotok megrothadt, és a ruháitokat moly ette meg;
    Aranyotokat és ezüstötöket rozsda fogta meg, és azok rozsdája bizonyság ellenetek, és megemészti a ti testeteket, mint a tűz. Kincset gyűjtöttetek az utolsó napokban!
    Íme a ti mezőiteket learató munkások bére, amit ti elfogtatok, kiált. És az aratók kiáltásai eljutottak a Seregek Urának füleihez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  5. közben meg semmissé tették a “pedagógus életpályamodell” nevű ígéretet.
    a nem egyházi közoktatás további brutális elvonásokat szenved el, pedagógusoknak összevissza hazudozik a (nem)keresztény(nem)demokrata mszmp-káderből megtért Hoffman Rózsa….. és a papoknak van bőr a képén a megnyomorított országtól lenyúlt pénzt elfogadni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  6. A megszorítások idején ilyen pénzeket adni, mintha direkt kihívnák maguk ellen a sorsot!
    Nem kapnak pénzt a pedagógusok, de 4 milliárdot kap egy magánegyetem Romániában.
    Nyugdíjkiegészítést ígérnek állampolgársághoz, amikor a rokkantaktól elvették a nyugdíjukat.
    Az egyik nagyon keresztény főamortizáló szerint nincs kétféle állampolgár. Pedig van! Mert akik itt élnek ebben az országban a 27%-os adót megfizetik mindenre, de vannak akik a közösbe nem tesznek egy fillért sem, de sok-sok mindent megkapnak. Ha Magyarország Svájc szintjén állna, nem érdekelne, de így égbe kiáltó igazságtalanság, mert 4 millió ember él a létminimumon vagy már alatta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  7. A papok sohasem voltak szégyenlősek. A sokmilliárdos egyházi vagyonok a papi tizedből, és a szegényektől összegyűjtött fillérekből jött össze. Viszont a királyok, főurak és nemesek a saját vagyonukból adakoztak az egyházuknak, akik cserében félelemben, és tudatlanságban tartották a népet, bíztatva Őket a tulvilági boldogsággal.
    Úgylátszik, ez a futóbolnd Döglött Ló azthiszi, hogy erre az egyház ma is képes, de erre erkölcstelen és hazug módon a népből kipréselt adóforintjainkat használja fel. Remélem, hogy ezt a hazaárulást is rövidesen számonkéhetjük rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  8. Megmondta Orbán 2011. máj. 29.
    http://nepszava.com/2011/05/magyarorszag/orban-viktor-azt-uzeni-mindnyajunktol-el-kell-venni.html
    “Párizs, Budapest – Orbán Viktor Magyarország újjászervezéseként értékelte, hogy az embereket meg kell győzni arról, hogy mondjanak le egyhavi nyugdíjukról, fizetésükről.”

    Kéthavi lett belőle? Hát Istenkém, a hazáért be kell áldozni. No nem neki, a haveroknak, az egyházaknak, mert a haza nem lehet ellenzékben, kormányon van. A haza, ő maga, turulban született.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  9. A Vatikán gyarmata vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  10. “megszűnnek likviditási nehézségeik,”
    maholnap ott tartok, hogy likvidálnék mindenkit aki közpénzt herdál el demokratikus parlamenti felhatalmazás nélkül. se embert se istent nem kímélve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  11. Kedves, kedves Öreg pg, ezt írod: “A sokmilliárdos egyházi vagyonok a papi tizedből, és a szegényektől összegyűjtött fillérekből jött össze. Viszont a királyok, főurak és nemesek a saját vagyonukból adakoztak az egyházuknak…”
    És ezeknek a jámbor, istenfélő királyoknak, főuraknak és nemeseknek ugyanvajon honnan a fészkes fenéből volt a “saját” vagyonkájuk, mikor épp úgy, mint a derék egyházfiak, ezek se tettek körösztül egy szalmaszálat se, soha életükben. Nem termeltek, nem gazdálkodtak, nem kereskedtek, nem szolgáltattak, se semmi más hasznosat nem cselekedtek, az egy háborúzáson, és adószedésen kívül. Na jó, ez már kettő. De ha csak annyit mondok, hogy parazitálkodtak, akkor máris nem mondok ellent magamnak. Szóval, ugyanaz ződbe, mint ami ma zajlik. Háborúzás és adószedés.Egyszóval, parazitálkodás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  12. Kovács úúúr!
    *
    Nemcsak úgy lehet likvidálni tömegeket, hogy egyenként levadásszák őket, hanem úgy is hogy magukra hagyatva hagyják meghalni… Megnyíltak a likvidálás lehetőségei, hadd hulljon a férgese.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  13. *
    Meglásd, ezt az Orbitális barmot egyszer még szentté, de legalább is boldoggá avatja a katolikus egyház.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  14. Taotológia!
    *
    Nagyra értékelem a levezetésedet a saját vagyonát “beáldozó”
    avisztokváciálól… azaz: 5 *********************
    *
    Ráadásul, ama rendi világnak a lényege volt, hogy egyházy és nemesy rend nem nélkülözhette egymást. Épp ezért nevetséges az ő bármifajta adományaikat áldozatnak nevezni.
    *
    A fenti cikk bemutatja, miként lehet évszázadokat visszaugrani az idő vonalán.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  15. MIND ONNAN JÖTTEK
    *

    - Gyerekek! Keressetek fotókat Rogánról, Rétváryról és Varga Mihályról …!
    - Megvan? Jól van…
    - Na, látjátok ez a . p i a r i s t a . f a p o f a . arche-típusa…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  16. EMLÉKEZZÜNK!
    *
    Nemrég, egy két éve történt, hogy Bayer Zsoltot az antiszemita vezérnyilast, Orbán Viktor jó barátját meghívták az esztergomi piarista gimnáziumba “beszámolni”…
    A piarista diáksereg a tanárokkal együtt . ü d v r i v a l g á s s a l . fogadta, majd búcsúztatta a mellékhivatásában magát újságírónak tartó alakot.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  17. gyalázatosan gonosz és aljas sz@rházi ez a zsebdiktátor!
    meg az is, aki felrúghatná, de nem teszi meg! pusztuljanak mind!!!
    üvölteni tudnék, ha eszembe jutnak azok a tönkretett emberek, családok, akiknek szétzilálta teljesen az életét!
    az az ocsmány vénasszony pedig, igen a felesége! – aki csak ugy a nagy semmire kap egy rahedli pénzt, ha véletlenül a zsebdiktátor elpusztulna -, az nekem ne pofázzon arról, hogy dolgozni kell, mert ne számitsunk jóléti társadalomra!
    ők aztán piszkosul szétdolgozták az agyukat, hogy ekkora vagyonuk van!!!
    azt sem tudják mi az hogy dolgozni, előbb csináljon 48 éves folyamatos munkaviszonyt mint én, aztán lesheti mennyi a nyugdija meg a vagyona, majd akkor tartson repgyülést az embereknek a munka fontosságáról!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  18. Ezeket a férgeket eltakarítani , az egyházaktól pedig amit 2010 májusa óta kaptak MINDENT ELKOBOZNI !! Tartsák el őket a híveik !! Fentebb már mások tettek utalást az éhezőkről , az engem jobban megszólít , elszomorít !! A kövér pedofil papok pedig nyomorítsák egymást !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  19. Feltámasztották a papi tizedet…de lesz még az több is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  20. Kedves Taotológia!
    Alapjában egyetértünk a főuri vagyonok keletkezéséről, de azokat a vagyonokat, -bárhogyan is harácsolták össze- magánvagyonnak kellett tekinteni, szemben a mai társadalmi szervezettség fokán szedett adókkal, ami ugyebár közvagyon.
    Megjegyzem, hogy minden felhalmozott vagyon a ki nem osztott értéktöbbletből keletkezik, ami gyakorlatilag kizsákmányolás. Ilyen alapon nem létezhetne semilyen magánvagyon, ami nem egyéb, mint színtiszta kommunizmus. Ezért fejtegetésed kissé demagóg, és kevered a két fogalmat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  21. Kedves Öreg pg, a legnagyobb tisztelettel, mellik két fogalmat keverem, úgy is mint demagóg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  22. Kedves Taotológia!
    A KÖZVAGYON és a MAGÁNVAGYON fogalmát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  23. Aztan amit mar megkaptak ahhoz semmi koze az allamnak. Persze ha epitkeznek es karbantartani kell az eloregedett epuletet akkor ujra az allamon a sor. Feneketlen zacsko ami elnyeli az eletet , az eroforrasokat az emberi eletekkel egyutt. Hat mikor feszitek mar eszre hogy ez a szervezet emberiseg ellenes ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  24. Támogatni kell az Opus Dei “mozgalom” szervezőit (nyilván egyenlőre nem direktbe).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. http://atv.hu/videotar/20121022_mihalyi_peter_2_resz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

  26. A franc egye meg, öröklötten jó a “piárosuk” – ott Rómában…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Drága szép Öreg pg, én ezen vagyonneműket meg sem említettem, nem hogy kevertem volna, én mindössze azt voltam bátor – elismerem, fölöttébb iskolás módon – pedzegetni, hogy az általad méltatott nemesség (a papsággal egyetemben) sem vagyonosan méltóztatott lekegyeskedni a fáról, nyolc szolga és egy kincstárnok segedelmével, mak-mak. Hanem csakis pontosan olyan lárvarágó, szőrösseggű bolhafészek akármilyen-pithecusként, mint a többiek, akiket később furmányosan jól kizsákmányolt. Persze, ha valaki úgy érzi, hogy először vala a jóisten, aki teremte kétfélét: olgarchákat és csóringereket, azzal én nem vitatkozom, mert nincs min.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  28. taotológia
    De ugye tudod, hogy a vagyont a kiskirályffi örökölte, ezért ő már. Jó
    királyként apáról-fiúra örökölte a vagyonát azért nem kellett neki tizedet
    szedni. Ha úgy akarta akkor az adószedést is bérbe adta (mint Orbán most).
    Igy a kis királyfi, ha kellett akár bukfencet is vethetett, akkor is volt pénze.
    A FULLAJTÁROK MINDIG ELINTÉZNEK MINDENT, NÉHA HAMARABB IS
    MINT AZT A KIRÁLY MEGÁLMODHATTA VOLNA.
    .
    Az sem lényegtelen, hogy a főúri vagyont a király adta a fullajtárjának a
    tőle elvárt szolgáltatásokért. ELŐLEGBE. De ha a főúr nem teljesitett azt
    vette észre, hogy MAGÁNVAGYONÁT A KIRÁLY MÁSNAK ADTA.
    Igy minden magántulajdonos vagyona mellett a fejét is kockáztathatta.
    Igy volt ez akkor, amikor a papság egyházadó helyett tizedet szedhetett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Bocsáss meg neki.

    Szülők,testvér gázkamrákbn végeztetett.Bocsáss+ neki.”Nem tudta mit cselekszik?

    Budai villák,Váci u.-i üzletek,bérpalota,bank, bánya,vasgyár,nyomda,malom?45′-ben az állam nevébn,mind ellopva “vagyon”.Bocsáss+neki, jól tudta a goj mit cselekszik,nagyon..

    Furcsa nép a tied.Butaság,félelem,gyávaság,szolgalelküség, torzzá tett!Irracionális sötétségbn,ki gyújt világot néked?

    Rezsimnek papjai hintik az igét:”Élthez,méltósághoz,szoc.biztonsághoz jogod nincsen”!Pesti urak így akarják..ÁMEN?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Sajnos kevesen tudják, hogy ez a beteg ember /a wekkeres/
    soha nem volt se liberális. se konzervatív. . . stb. Ez az ember semmilyen sem volt világnézetileg, henem volt = GYERMEKKORÁBAN EBADTA -,FELNŐTT KORÁBAN ANARCHISTA ! Aki nem hiszi járjon utána!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Bocsánat. Kimaradt : hívő pedig pláne nem ! Soha !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Semjén: újratárgyalják a vatikáni szerződést 2012. október 4. csütörtök | AN

Ádert kitüntették a gyarmatosítók New Yorkban 2012. szeptember 28. péntek | AN

Orbán Viktor részt vett a pápai audiencián 2012. szeptember 23. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos