Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán Viktor részt vett a pápai audiencián 2012. szeptember 23. vasárnap 0:23 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán Viktor részt vett a pápai audiencián
Róma – Erkölcsi példamutatásra szólította fel XVI. Benedek pápa szombaton, Castelgandolfóban a Demokrata Centrumpártok Internacionáléja (CDI) politikusait; a szervezet egyik alelnöke, Orbán Viktor magyar miniszterelnök is jelen volt a pápai audiencián.
.
„A globális gazdasági válság a gazdasági élet stabil erkölcsi megalapozottságának hiányából ered”, a válság megoldására a politikának „nem a sürgető piaci logikát” kell követnie, hanem a „közös jót és az emberi élet védelmét és méltóságát” a fogantatás pillanatától kezdve a házasságon alapuló családig – mondta a Demokrata Centrumpártok Internacionáléja (CDI) vezetőinek mondott beszédében XVI. Benedek.
.
A pápa „megújult politikai elkötelezettséget” szorgalmazott a katolikus politikusok részéről.     A Kereszténydemokrata Internacionáléként is ismert szervezet vezetőségének kétnapos római találkozóján résztvevőket az egyházfő a castelgandolfói nyári rezidenciáján fogadta.
.
A CDI vezetőségének tagjait az Internacionálé elnöke, Pierferdinando Casini, az olasz Kereszténydemokrata Unió (UDC) elnöke vezette. Az olasz hírügynökségek beszámolója szerint az audiencián jelen volt a CDI római ülésén résztvevő Mariano Rajoy spanyol, Antonisz Szamarasz görög, Enda Kenny ír és Sali Berisha albán kormányfő is.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.5/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 6 szavazatból)
Orbán Viktor részt vett a pápai audiencián, 3.5 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

  1. Kekec, tudod, a fészkes fene bánná, ha a SAJÁTJÁT tékozolná…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Vanek úr!
    a kereszténység és a demokráció mióta összetartozó fogalmak?
    van lehetőségem vitatkozni a kereszténységről?
    van lehetőségem azt mondani, márpedig isten nincs?
    világgá is kergetnének, rögtön fel is négyelnének a demokrácia nevében!
    lásd bunkó harrach mai bunkózását!
    fogalmuk sincs hogy mi a demokrácia, csak ugatják azt!
    hülye alkoholista pálfi is hogy szidta a régi rendszert, hogy mennyire nem demokratikus, most meg hogy belesimul ebbe a barom társaságba!
    tudom, megélhetési ő is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Kereszteny Hirek
    SZANKCIÓKKAL FENYEGETIK A FUKAR HÍVEKET A NÉMET PÜSPÖKÖK

    Nem számít többé a közösség tagjának, a szentségekben sem részesülhet, aki nem hajlandó befizetni az egyházi különadót – erről értesítette a katolikus híveket a német püspöki konferencia. A főpapok vélhetően attól rettentek meg, hogy egyre többen hagyják el az e
    gyházat.

    Megtagadhat a német katolikus egyház egyes szentségeket azon híveitől, akik nem hajlandóak befizetni az egyházi különadót – írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

    A német püspöki konferencia által kibocsátott körlevél lényegében azt mondja ki, hogy akik katolikus létükre nem fizetik az extra adót, azok nem számítanak többé katolikusnak Németországban. Nem lesznek jogosultak, például, egyházi temetésre.

    Németerszágban a 19. században vezették be azt az egyházi adót – az állami kisajátítások ellensúlyozásaképpen -, amely a hívek éves jövedelemadójának 8 százalékát teszi ki. (Ha tehát valakinek a jövedelemadója 10 ezer euró, akkor az egyházának abban az évben további 800 euró jár tőle.) Ez a katolikusok mellett a protestánsokra és a zsidó felekezethez tartozókra is vonatkozik. A német lakosság nagyjából 30 százaléka vallja magát katolikusnak, de a hívek létszáma az utóbbi években gyors fogyásnak indult, feltehetően a papok szexuális visszaéléseit bizonyító hírek hatására. 2010-ben 181 ezren hagyták el az egyházat.

    A püspököket a vészes fogyás mellett egy nyugdíjas teológus, Hartmut Zapp esete motiválhatta a döntés meghozatalában. A freiburgi egyetem professzora még 2007-ben jelentette be, hogy nem fizeti tovább az adót, de a közösség tagja kíván maradni. Az egyház és Zapp közötti jogi procedúra szerdán kerül a lipcsei szövetségi bíróságra. “Ez a körlevél világossá teszi, hogy nem lehet részlegesen elhagyni az egyházat” – áll a Vatikán egyetértésével kiadott dokumentum szövegében. A szentségek megtagadása mellett az engedetlen hívőket azzal is sújtanák, hogy nem dolgozhatnak a katolikus egyház által működtetett iskolákban és kórházakban. (origo.hu)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Most pedig Grúziában tett látogatást és ott sziporkázott!
    “Ne forduljatok vissza a múlt felé” mondja a rövid emlékezetű, aki a Kossuth teret 1944 előtti állapotára állítja vissza, milliárdokért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. A NOL cikkhez egy kép is tartozik, ahogy a pópa szakállába belehajlik a vezér feje, hát felejthetetlen egy kép!!!!!!!!!!!!!!!!!!Potyogtak a könnyeim és nem a meghatottságtól! Hol a pápánál jár, hol a pópánál a csuhások, térdre, imához – a nagyon mélyen hívő! Micsoda káosz van a lelkében, nem csoda, ha ettől néha kiakad)))))))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Mit súgott a pópa fülébe Orbán? Csuhások, térdre, imához!
    Nem csodálom, hogy az internetet be szeretnék szabályozni! 20 évre visszamenőleg az összes ténykedésüket fejükre lehet olvasni – ezért szerintük az eléjük tartott tükröt össze kell törni!
    A keleti nyitásról hablatyolnak közben szeretnék elfelejteni, hogy a keleti nyitás miatt Gyurcsány Ferencet lehazaárulózták! Most a tapsolók örömmel fogadják, hogy Mária országa (Szt. István rábízta az országot) araszol valami egészen más felé…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

Tolvaj a magyar miniszterelnök veje 2013. szeptember 20. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos