Ronai and Ronai
AMERIKAI

A szentkorona közjogi acélabroncsa 2012. június 26. kedd 21:21 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A szentkorona közjogi acélabroncsa
Lakitelek – A miniszterelnök-helyettes szerint a magyar nemzet csak akkor tud fennmaradni, ha nemcsak az anyaországi, hanem az egyetemes magyarságot is sikerül megerősíteni. Semjén Zsolt a Lakiteleki Népfőiskola Szent-Györgyi Albert Kollégiumának több száz hallgatója előtt kedden azt mondta: „az a küldetésünk, hogy megharcoljunk minden magyarért”.
.
Olyan nemzetpolitikát kell folytatni, amely az egyetemes magyarság megmaradását teszi lehetővé szerte a nagyvilágban – jelentette ki a kereszténydemokrata politikus.
.
„A magyarság egy és oszthatatlan mint nemzet, de történelmi okokból kifolyólag, megkockáztatom a mondatot, hogy világnemzet lett, hiszen a világ minden részén élnek magyarok”, tette hozzá Semjén Zsolt.
.
Közlése szerint akkor lehet sikeres és eredményes nemzetpolitikát folytatni, ha Magyarország sikeres és erős, gazdaságilag, kulturálisan, öntudatában, nemzetközi súlyában mérve erős ország.
.
A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: a keresztény emberképből kiindulva elkerülhető két szélsőség, a kozmopolitizmus és a sovinizmus. Szerinte az előbbi „nem értékeli a nemzeti létet”, az utóbbi viszont a „nemzet vélt életjoga alapján tagadja más nemzeteknek a létezéshez való jogát”.
.
Semjén Zsolt azt mondta, hogy a magyar nemzet Szent István óta nemcsak kultúrnemzet, hanem közjogi nemzet is, amelyet a közjog „acélabroncsa” akkor is egyben tartott, amikor politikai okokból és a történelem viharaiból következően pusztán a kulturális nemzet szétesett volna. „Ezt fejezi ki egyébként a Szent Koronához való kötődés” tette hozzá.
.
Semjén Zsolt a kormány egyik sikertörténetének nevezte, hogy eddig 290 ezer honosítási kérelem érkezett, és a kérelmezők közül már csaknem 200 ezren letették a magyar állampolgársági esküt. Remény van arra, hogy a ciklus végére eléri a félmilliót a honosított állampolgárok száma – mondta a miniszterelnök-helyettes.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -22 ( 28 szavazatból)
A szentkorona közjogi acélabroncsa, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. ten
    Biztos, hogy a szülőknek ragaszkodniuk kellett egy ilyen isten szolgájának az „áldásához”?
    Sokszor leírtam és újra meg újra beigazolódik, hogy az emberek nem ismerik a Bibliát, és az effajta „szolgálóknak” bedőlnek. Nem is értem, miért ragaszkodtak ahhoz a szülők, hogy egy ilyen mammon szerető, önimádó ember „keresztelje” meg a gyereküket (mellesleg a gyermekkori keresztség nem bibliai) ki tudja milyen szellemiségű isten nevében.
    2Móz 20:2 Én, az Úr, vagyok a te Istened, aki kihoztalak téged Egyiptomnak földéről, a szolgálat házából.
    2Móz 20:3 Ne legyenek neked idegen isteneid én előttem.

    2Móz 20:6 De irgalmasságot cselekszem ezeríziglen azokkal, akik engem szeretnek, és az én parancsolataimat megtartják.
    .
    Egyébként egy ismerőssel ugyanezt eljátszotta a „körzeti” plébános. Az ismerős begurult, és mondta hogy OK nem kell keresztelni, de felejtse el a plébános úr ezentúl az egyházadót. Lett keresztelő, és nem lett kiprédikálás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Semjén állítja, hogy ők építik az országot.
    Akkor a fiatalok miért húznak el, mint a vadlibák?
    A fideszes életpályamodellből, pl. a közmunkából, amit tán ki sem fizetnek, nem kérnek a fiatalok!
    Közmunkából, úgymint árokpucolás, a polgi kertjének művelésével épül, szépül és derül fényre a haza, nincs képben az ájtatosmanó amortizáló!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. Ez az ember ugy viselkedik,mintha egy nagy győztes párt élén állna.Pedig a FIDESZ,nélkül a béka seggét sem érnék fel.Parlamenbe jutását a pápának köszönheti,nem a magyar választó polgároknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Ez az ember ugy viselkedik,mintha egy nagy győztes párt élén állna.Pedig a FIDESZ,nélkül a béka seggét sem érnék fel.Parlamenbe jutását a pápának köszönheti,nem a magyar választó polgároknak.Ha egy uj kormány jön ez az ember a parlament közelébe sem mehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. figyelő
    Ez a pap egyébként vígan a gyereke lehetne a nagyszülőknek. Ezt korábban elfelejtettem írni. Az egyházadó nemfizetésével meg itt az a probléma, ha halott van nem engedi eltemetni míg visszamenőleg nem egy esetben a 20-30 ezer forintot meg nem fizeti a hozzátartozó. Amit még ez ügyben tudok: a nagymama halálakor megtiltotta az egyházi temetést. S ha végiggondolom mi történt igazat adok neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. A Szent Korona, meg abroncs és egyebek témához. Az idei könyvhéten kiadták fakszimilében néhány író, költő háború előtti útlevelének első és hátsó oldalát. Meglepődve láttam, hogy a pajzs fölött nyoma sincs a koronának, amit a Harmadik Köztársaság parlamentje fontosnak tartott a címeren megjeleníteni. Ez is Antalli örökség.

    Egyébként Semjén ezen a képen fantasssztikusan bűbájos! Ha hatvanon túli , jólszituált rózsadombi dáma lennék, azt hiszem nem tudnék ellenállni neki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Leslie G. Charteris
    “Ha hatvanon túli, jólszituált rózsadombi dáma lennék, azt hiszem nem tudnék ellenállni neki!”.
    .
    Esélyed nem lenne, mert bennfentes infók szerint Semjén ellen tud állni a szebbik nemnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. @proaktiv Csak azért tudna ellenállni,mert a hit olyan erős benne, hogy csak na ! Semjén egy szent ember!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. ten 2012. június 28. csütörtök 15:10
    UNDORÍTÓ, keresztény sohasem volt alak.
    Nem olvastam a Bibliában, hogy a halál vagy akár a születés „árú” lenne, aminek egyedüli tulajdonosa egy arcátlan, magát Isten szolgájának tartó pap, egyházának szégyene. Azt hiszem kellene javasolni számára a Biblia olvasását, mielőtt nagy meglepetésére a pokolban kötne ki.
    A kategória, amibe tartozik a Biblia szerint:
    Máté 7:22 Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-e, és nem a te nevedben űztünk-e ördögöket, és nem cselekedtünk-e sok hatalmas dolgot a te nevedben?
    Máté 7:23 És akkor vallást teszek majd nekik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Egyszerűen nem normális!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. ‘… hiszen a világ minden részén élnek magyarok”, tette hozzá Semjén Zsolt.’
    Igaz, de Semjén mondjon legalább egyet, aki azért ment ki, hogy a magyar hírnevet, a magyar nemzet tiszteletét öregbítse!
    Külföldre vándorolt magyarok
    - vagy gazdasági ( a jobb, esetleg egyáltalán megélhetésük)
    - vagy politikai (a honi politikai irányvonallal egyet nem értés)
    - vagy származási, vallási okok miatt tette ezt! (Ez utóbbit mondhatjuk így is: kiutálva lettek, de az is helyénvaló, hogy életüket mentették.)
    Ha olyan fontos a magyarságnak nemzetbe összefogása, ahogy itt elmondja, a regnáló politika nem azon lenne minden igyekezetével, hogy a határon túli, de azonos országban élő magyarokat egymással összeugrassza és rájuk haragítsa az ottani többséget!
    Tehát a világban szétszóródott magyarra “világnemzet”-ként hivatkozás enyhén szólva is sántít!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. figyelő
    2012. június 29. péntek
    08:19
    Az ilyen ember a poklot érdemli. Diszkóba jár, ittassága miatt mise maradt el. Természetesen a mise elmaradásának más volt az indoka. De a pokol jó hely lesz neki úgy vélem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Semjén: újratárgyalják a vatikáni szerződést 2012. október 4. csütörtök | AN

Balog: két államuk van a határon túliaknak 2012. augusztus 20. hétfő | AN

Transsylvania Express 2012. július 3. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos