Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ádert kitüntették a gyarmatosítók New Yorkban 2012. szeptember 28. péntek 0:03 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(120)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ádert kitüntették a gyarmatosítók New Yorkban
New York – Az Út a Békéhez Díjjal tüntette ki Áder János köztársasági elnököt helyi idő szerint szerdán a Szentszéknek az ENSZ mellett működő állandó megfigyelő missziója. A Vatikán kiejezte elégedettségét az alkotmányos katolicizmust bevezető magyar alaptörvénnyel kapcsolatban, amely utat nyitott az alapvető emberi jogok lábbal tiprása felé. A gyarmatosító Vatikán elégedett lehet, magyarországi klerikálfasiszta mintaállama bevált, lehet elterjeszteni a világban. Amíg nem áll ellene senki, addig nem látható a báránybőrbe bújt farkasok vicsorgása.
.
A díjat a misszióvezető, Francis Chullikatt nuncius adta át New Yorkban. Az Út a Békéhez Díj (Path to Peace Award) alapítvány igazgatótanácsa azért ítélte oda az idén 20. alkalommal átadott díjat a magyar államfőnek, mert Magyarország sokat tett az emberi élet és a házasság intézményének tiszteletben tartásáért. A díjátadó ceremónián Edward Egan, New York érseke a magyar alkotmány ezen rendelkezéseit „a nyugati kultúra legjobb értékeinek” minősítette.
.
A Vatikán által elismert új magyar alkotmány megszüntette a felekezeti egyenjogúságot, több mint kétszáz törvényesen működő egyház betiltásához vezetett, felszámolta a hatalmi váltógazdálkodás lehetőségét, és a hatalmi ágak szétválasztását. Teljes adómentességet biztosított a katolikus egyháznak, az állam által nyújtott tízmilliárdok felhasználásával nem kell elszámolnia. Bevezették az oktatásban katolikus hittant, a világnézetileg semleges önkormányzati iskolákat kiéheztették és a katolikus egyház kezére játszották.
.
Chullikat nuncius érsek a laudációban rámutatott, hogy az új magyar alaptörvény magában foglalja az „Isten áldd meg a magyart” hivatkozást, elismeri a kereszténységnek a nemzet fennmaradásában játszott szerepét, valamint hogy ünnepélyesen megemlékezik arról: a magyar államot Szent István király építette ki, aki ezer évvel ezelőtt a keresztény Európa részévé tette Magyarországot. Az alkotmány ugyanakkor szavatolja az egyházak szuverenitását, valamint minden ember lelkiismereti és vallásszabadságát, beleértve a szabad vallásválasztás és vallásváltoztatás jogát, illetve a vallás nyilvános gyakorlását.
.
A nuncius a méltatásban kitért arra is, hogy a magyar alaptörvény elismeri: minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, és meghatározza, hogy az élet embrionális és a magzati fogantatás pillanatától védett. Külön kiemelte, hogy az alkotmány értelmében Magyarország megvédelmezi az egy férfi és egy nő szabad akaratából létrejött házasság intézményét, és kinyilatkoztatja, hogy a család a nemzet fennmaradásának alapja.
.
Áder János beszédében rámutatott, hogy az 1990 óta szabad Magyarország azért fogadott el most új alaptörvényt, mert csak most született meg az ehhez szükséges, a választók törvényes felhatalmazásával rendelkező kétharmados parlamenti többség. A köztársasági elnök kijelentette: ez garancia arra, hogy az alkotmány nagyon sokára fog megváltozni.
.
Áder János emlékeztetett arra, hogy a keresztény világban azért szól délben a harang, mert Amerika felfedezése előtt 36 évvel, 1456-ban Hunyadi János Nándorfehérvárnál feltartóztatta a török terjeszkedést. Ezzel nemcsak Magyarország határait védte meg, hanem a kereszténység értékeit is az iszlám hódításával szemben – mondta.
.
Ötszáz évvel később, 1956-ban a magyarok fellázadtak a kommunista diktatúra ellen, és „ma már senki sem kérdőjelezi meg, hogy a kommunizmus koporsójába az első szöget” ez a forradalom ütötte – tette hozzá.
.
Áder János köszönetet mondott az Egyesült Államoknak azért, hogy befogadott 30 ezret abból a nagyjából 200 ezer magyarból, aki 1956 után hagyta el az országot. Egyúttal megköszönte azt is, hogy Washington a budapesti amerikai nagykövetségen 1956-tól 1971-ig menedéket adott a Mindszenty József hercegprímásnak. Az államfő hangsúlyozta, hogy Mindszenty József azt az üzenetet közvetítette 16 éven át a világnak, hogy „a magyar nép nem alkuszik”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.2/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -12 ( 34 szavazatból)
Ádert kitüntették a gyarmatosítók New Yorkban, 2.2 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(120)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

120 Reader’s Comments

  1. girbegurba
    Közben éppen néztem a Millió dolláros bébit. Hogy stílszerű legyek: ott kell őket megsorozni, ahol be lehet találni: Az első parancsolattal. Mert az, hogy felrakják a család és Jézus képe mellé Orbán képét felér a bálványimádással. Ha valaki hívő ember – ezen talán elgondolkodna, és ha komolyan belegondolna vissza is riadna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  2. Bator-y 2012. szeptember 29. szombat 16:28
    A forrás megjelölése kimaradt a táblázat végén. Vagy saját összeállítás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Kegyetlen….POGÁNY dolog ez a vallás.
    ( Na ezzé vok én ateista.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. http://balavanyposzt.blog.hu/2012/09/29/orban_viktor_a_jo_pasztor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Orbán és kis-orbán kézenfogva sétálnak az Orbánhegyi úton.
    Megszólal a gyerek: Apu, ugye ezt a hegyet rólad nevezték el ?
    A papa válaszol: Nem kisfiam, rólam az Istenhegyi utat nevezték el…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Proaktív 22.45 !
    Az autentikus népzenét a Horthy éra és a Katolikus egyház tette lehetetlenné…
    Nem véletlen, hogy Bartók szabályosan elmenekült ebből az országból, illetve abból a rendszerből. Többször ezt le is írta levelezésében.
    A dolog ott kezdődött, hogy a városokban (XIX.sz.) jóformán egyáltalán nem énekelték a nép (a falusi lakossság) dalait, melynek semmibe vételében a vidékről fölszármazott elszegényedett nemesség (a dzsentri) volt az élharcos. Köztük . c s a k . a nóta és a népszínmű és az az operett kultúrája dívott és ezt vette át a polgárság is. (Honnan is ismerhették volna a valódit?) Az gyszerűbb tömegek pedig – mint ma is – csak a könnyen befogadható muzsikát, dallmokat fújták.
    DE vidéken, falun sem volt jobb a helyzet. Csak meg kell nézni, hallgatni a katolikus liturgia dalait, hát ott hatalmas többségében is csak a német nyelvterület dallamai köszönnek vissza… Szinte semmi eredeti ősmagyar dallam, ami viszont az igazi népdlban még igenis föllelhető. Hát ennyire támogatta az egyház a nép művészetét.
    Ha nincsenek Bartók népdalgyűjtő útjai, “bizony mondom néktek”, hogy a magyar népdal is már rég kihalt volna.
    …Azonban az elvetett mag utóbb mégiscsak sztárba szökkent. A felszabadulást követő évtizedek(!) zeneoktatása (jómagam még megéltem) a Bartók- kodályi elvek alapján a népdalkincsre építetette az elveit és munkamódszerét és fennhangon hirdette is a zenei anyanyelv fontosságát. Ez az “ántivilág” bizony kiépítette a magyar zeneiskolák hálózatát. (Hol láttunk ilyet a Horthy féle kultúrpolitikában? Legföljebb az ellenkezőjét, sőt tagadását.)
    Erre már a későbbi Vass Lajos és Sebő nevével fémjelezhető, népdalra alapozó gyűjtő és építő moizgalom a Kádár rendszerben szervesen épült fel.
    Meg kell még jegyezni, hogy a táncházmozgalmat jóval megelőzően szinte minden községben, általános iskolában, stb.működött tánccsoport, később pávakör, stb. Az Állami Népiegyüttesről már nem is beszélve.
    Mi marad ezekből a rendszerváltás után, lassan más a hírük sem… maximum a nacionalista erölködésből fakadó, eröltetetten archaizált(!) műnépdal és álnéptánc.
    *
    Üdv: kormorán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. kormorán
    .
    Még megérjük, hogyTorgyánról színpadra visznek valami népszínműves-operettcsárdásos okádékot.Az gaz mélymagyarok. A magyar szellemiséget ápolandó.
    .
    És ha egyszer hánytatóra lenne szükséged, kezdd el elképzelni a fent megjósolt mű részleteit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Hibajavítás: “Az igaz mélymagyarok”
    .
    (Kínai billentyűzet, szorul)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  9. Úristen !!!
    Lehet, hogy ezt a kitüntetést is eredetileg Snitt Pali kapta volna ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Kedves Girbegurba!
    Esküszöm, hogy Salamon Bélát nagyon szeretem még ma is, de ezt, hogy “nem várom meg amíg kötelező lesz”, Hofi Géza mondta…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Bator-y
    Kösz a linkért, igen figyelemreméltó és olvasásra javasolt!
    “a demokráciában a politika NEM a hatalomról és az erős pásztor uralmáról szól, hanem a részvételről. És ha valaki nagyon bibliás és szívesen elrévül a politikai kereszténység kegyes szövegeitől, esetleg vegye figyelembe, hogy beszél a Szentírás hamis Jézusokról és hamis pásztorokról is, akik nem szolgálnak, hanem uralkodnak; az ilyenek félrevezetik és kifosztják a nyájat.

    Rendszerint új rendre és új törvényekre hivatkozva.”
    Viszonzásul egy jó kis komment a Varánuszról:

    G.I.J. 2012.09.30. 09:21:12
    Egyszer talán valaki veszi a fáradságot és utánanéz, hogy mikor is szokta bevetni Orbán ezt a szöveget. Tudomásom szerint 2002 tavaszán kezdte:
    “Azt szokták mondani, ebben sok igazság van, hogy az erősek egyesülnek, a gyengék pedig széthullanak.”
    Két hónap múlva elvesztette a választást…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Tisztelt “Keresztes S!
    A témában kifejtett véleményével,és nézeteivel a XXI. századi értelmes ember egyet tud érteni.Meglátásom szerint amíg az egyházaknak( valamennyi egyházra vonatkozólag)bármilyen joguk van,vagy lesz az oktatásba vagy politikába beleszólni,véleményt formálni,addig komoly emberi fejlődésről ne is álmodozzunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Kedves Bator-y !
    *
    Az eretnekségek sorából kihagytál két igen fontos . f ő b e n j á r ó . bűnét a Római Katolikus Egyháznak:
    *
    1929. Lateráni Egyezmény: a fasiszta Musszolini féle olaszországgal megkötött államszerződés.
    1933. A Reich Concordatum, a hitleri náci Németországgal 1933-ban – Hitler hatalomra jutása után 3 hónappal – megkötött egyezmény.
    *
    Ezeket a bűnöket az Isten sem mossa le erről az anyaszentegyháznak titulált hatalmi szektáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. Marcus Aurelius !
    5****************************************************************************************

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Ader már csak azért is megérdemli e magas kitüntetést, mert . f e l t a l á l t a . a
    n y í l t a n . t i t k o s . s z a v a z á s t, amikor azt ő solymukat bepréselték az államelnöki székbe.
    Ader odaállt a szavazófülke mellé és minden orbanistától elkérte a szavazólapját, lefotózta, majd visszaadta, ezzel megfélemlítve a talán másképp gondolkodó, általa – ha jól emlékszem – vakondokoknak nevezett fidesznyikeket.
    Bíboros Urak ! Tanulhatnak az elnökúrtól, ennél még a pápa választás is demokratikusabb, pedig az nem XXI. századi, de középkori eredetű. – Igaz, akkor még nem találták fel a digitális fényképezést…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Végignéztem a bejegyzéseket. Mi is történik Itt, miről szól a fáma? Hát van egy adott konkrét esemény. A katolkus egyház kitüntet egy államfőt egy békedíjjal, mert ez a bizonyos ország felvett az “alkotmányába” az élet és a család védelméről szóló paragrafusokat. Valójában ebben az országban egy fasisztoid, rasszista szellemű hatalom van kiépülőben.
    Minden más “normális” demokratikus államban ilyen esetben azonnal tiltakoznának a polgárok, Annyi tiltakozó mailt kapnának a pápai nunciatúrák, hogy ledőlne a szerverük! Vagy tüntetéseket szerveznének.
    És mit tesznek a magyarok: hosszan elmélkednek az egyház a történelem folyamán elkövetett vélt vagy valós bűneiről, eltévelyedéseiről és megmagyarázzák, hogy miért nem kell, szabad vagy érdemes tiltakozni..Alaposan kiöntik az epéjüket ÉS TESZNEK EGY NAGY SEMMIT!!!
    Hát igen, ez az oka annak, hogy Magyarországon soha nem lesz egységes ellenzék, amely gátat tudna szabni az Orbánok garázdálkodásainak. És ezért tudták már korábban is kifosztani, tönkretenni az országot. Mert csak pocskondiázunk és teszünk egy nagy semmit. Mit sem tesz, bűnbakot mindig lehet találni!
    Hát ez Magyarország. A Nyugat már régóta értetlenségel szemléli, ezt a viselkedésformát.
    Dehát ezt nem is lehet megérteni. Én sem értem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  17. Pofátlan klerikális összeesküvés az egész. Ma Magyarországon félni kell. Félni kell mert ha a jelenlegi diktatúra ellen lázadsz, egyszerűen “kivégeznek.” nagyon vigyázni kell arra is, hogy kinek mit mond az ember. Rengeteg fidesznyik van, akik ügyesen álcázzák magukat.
    Magyarországon véget ért a demokrácia!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Václáv Havel mondta még 2002-ben: ” Ha Orbán Viktor Ismét hatalomra kerül, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is!” Bejött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. A mai Magyarországon iszonyatos méreteket öltött a munkanélküliség és a szegénység, mindez a diktátor és bandája miatt. Nincsenek fejlesztések, a lakásépítések leálltak, nekem sincs már jó ideje munkám. A fidesz cégek persze sorra kapják a milliárdos állami megrendeléseket.
    Ajánljatok nekem munkát Amerikában, elmegyek én kukásnak is. Szégyen és gyalázat hogy jelentős referenciákkal bíró épületgépészeti cégem van, de a mostani körbe bekerülni lehetetlenség. Nagyon el vagyok keseredve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. AKTION KATOLICAE

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Megszűnnek a piaristák anyagi gondjai 2012. október 21. vasárnap | AN

Semjén: újratárgyalják a vatikáni szerződést 2012. október 4. csütörtök | AN

Ma szólal fel Áder New Yorkban 2012. szeptember 25. kedd | AN

Orbán Viktor részt vett a pápai audiencián 2012. szeptember 23. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos