Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán vitatott vérrögbeszéde 2012. október 5. péntek 0:12 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán vitatott vérrögbeszéde
Bécs/Berlin – Orbán Viktor múlt szombati ópusztaszeri beszédével, valamint az Európai Néppárt alelnöki tisztségének a miniszterelnök által tervezett feladásával foglalkoztak Magyarországot érintő, elemző írásaikban csütörtökön külföldi lapok.
.
A liberális osztrák Der Standard Orbán vitatott vér és rög beszéde címmel közölt tudósítást az ópusztaszeri emlékmű avatásánál elhangzottakról.
.
Úgy tűnik, Orbán tudatosan kapcsolódik a Horthy-korszak jelképrendszeréhez, ezt mutatja a Kossuth tér korábbi állapotának visszaállítása is – írta a lap budapesti tudósítója, Gregor Mayer. „De a turulmadárnak is ismét konjunktúrája van, Orbán olvasatában a nemzeti összetartozás szimbólumaként” – tette hozzá. Ez utóbbi kifejezés a lap értékelése szerint a trianoni békeszerződéssel elvesztett területek iránti, legalábbis erkölcsi igényt jeleníti meg.
.
A tudósító értékelése szerint Orbán ünnepi beszéde „vér és rög szimbolikájával jóval túlment azon, amit eddig hallani lehetett tőle”. A magyar ellenzék többnyire ironikusan kommentálta a beszédet, amely azonban aggodalmat is kiváltott – jegyezte meg a szerző.
.
Orbánnak az Európai Unióval szembeni távolságtartó hozzáállását egy másik döntés is megerősíteni látszik – írta a Der Standard, beszámolva arról, hogy a Fidesz elnöke nem jelölteti magát újra az Európai Néppárt (EPP) alelnöki tisztségére. Ezzel a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap is foglalkozik.
.
A lap bécsi tudósítója, Stephan Löwenstein az Orbán Viktor feladja az EPP-alelnökséget című cikkében azt írta: a párt tíz alelnöki tisztségének egyikét 2002 óta betöltő magyar miniszterelnök politikája miatt az európai baloldal részéről nyomást gyakoroltak az EPP-re, hogy szakítson a Fidesszel vagy határolódjon el tőle. Ez a nyomás valószínűleg erősödött volna, ha Orbán újra jelöltette volna magát a tisztségre.
.
A FAZ szerzője hozzátette: német kereszténydemokraták ugyan védik Orbán politikáját, de ritka, hogy első vonalbeli politikusok kelnek a magyar miniszterelnök politikájának védelmére.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +27 ( 27 szavazatból)
Orbán vitatott vérrögbeszéde, 5.0 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. A bubifrizurás egyre mélyebbre sűlyed.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  2. “…….hogy a Fidesz elnöke nem jelölteti magát újra az Európai Néppárt (EPP) alelnöki tisztségére.”
    -
    Úgy döntött, hogy megalapítja a saját EPP jét aminek ő lesz az elnöke. Nem kockáztat egy vereséget.
    .
    Szegény beteg agya és üres lelke nem bírja feldolgozni a vereségeket és a szégyent.
    .
    Első nagy csapás volt a 2002-es vereség, attól elég szépen becsavarodott és határtalanul bosszúállóvá vált. Önigazolás, – “a nép amely nem választ engem meg az hülye és alávaló, nem érdemel semmi jót ” -.
    .
    A második az magyar EU elnökség átmeneti időszaka, amikor is nem sikerült osztatlan csodálatot kivívnia, hogy európai uralkodóként osztotta az észt és nem sikerült Barroso székét megszerezni.
    .
    A magyar EU elnökség véget érte után már nem volt beszámítható, az az időszak láthatóan lekezelte beteg megalomániás agyát.
    -
    A képen látható arc mind fizikailag mind lelkileg torz, brutálisan aszimmetrikus, disszonáns, torzult agresszivitást egyben mély félelmet, szorongást, aggodalmat tükröz.

    Valószínűleg a saját politikusi jövője és egészségi állapota aggasztja. Az hogy dilettáns és jóvátehetetlen hibákat követ még nem jutott el az agyáig.
    —-

    Egy dicséret Orbánnak, az a huncut, pajkos, édes kis hajcsutka a homloka felett egyenesen remekbe szabott, játékosan kiemeli kopaszodását.

    Úgy tűnik kedvenc gyermek és felnőttkori olvasmánya a Gőgös Gúnár Gedeon faroktolláról mintázta. Gyerekkorában a paplan alatt puszilgatta a képet. Egyszerűen kiváló, csak így tovább Orbán. A hiú, narcisztikus bolond önvallomása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +62 (64 szavazatból)
  3. Szívesen hálnék az anyukáddal felcsútimaradona!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (23 szavazatból)
  4. Az Ópusztaszeri dögkeselyű árnyékában elmondott bezéd felért egy őrűlt vallomásával. Ha ez a beszéd valamelyik diliházban hangzik el, teljesen helyénvalónak találtam volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +63 (69 szavazatból)
  5. “Egy őrült naplója” is tisztább gondolatokat tartalmazott. :) :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (53 szavazatból)
  6. Egyébként az a “vérrög” már kényes pozícióban van – csak így tovább, előre a beszédközpont felé! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (52 szavazatból)
  7. Gets!
    Ezért nem írtam “Egy őrűlt Naplóját”, mivel egy naplóíráshoz gondolkozni kell, de a gondolkodást a Döglött Lóról nem feltételezem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  8. A hétvégén volt egy ismeretterjesztő film, amiben a veszíteni nem tudó (pl. társasjáték) 6 éves gyereket orvosi kezelésben kell részesíteni. A gyerek folyamatosan az asztal alá bújt, vagy tört-zúzott.
    .
    Na ez a kezelés 6 éves korában nála elmaradt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (51 szavazatból)
  9. A szerdai Tét-ben elemezték ezt a beszédet a bakelit politológusok, és én szégyellem, hogy végig néztem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  10. józan67:)
    de csak akkor tedd, ha nem lesz belőle még egy ilyen debil kölök:D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  11. *
    Ez a kitűnő fotó azt a pillanatot örökíti meg, amikor betegünk a feltett kérdésre nem tud igazat válaszolni és emiatt éppen kibillen lelki egyensúlyából… (Valahol belül keresi az önigazolás lehetőségét, de nem találja.)
    *
    Nem igaz, hogy a vazallusai mindezt ne látnák, de hát nekik már csak ez a “történelmi szerep” jutott osztályrészül.[Meg az a néhány milliós havi jövedelem]
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  12. Még egy tisztán jószándékú megjegyzés, ill.idézet a Kézreflexológia című orvosi könyvből: “… A függőleges vonal a szemöldök között a jobboldalon arra utal, hogy “az érzelmeket a májunkban tartjuk vissza”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Azért mondja a csodálatosan kifejező magyar nyelv, hogy rosszmájú, és a rosszindulatú haragos emberre, hogy mérges, mert tele van méreggel, mérgezi önmagát és a környezetét és a mérgek a májban raktározódnak. ugyancsak a magyar nyelv szépsége a lélek szó amely a lélegzet azaz légzik szóból l adódik.
    és sok egyéb.
    Néha én is kutatom az eredetét ennek az ősi tudásnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. Na a buzeráns ismét megszólalt.Jó hogy van kapcsoló a tévén…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  15. Rendkívül örülök annak hogy miniszterelnők urunk pusztaszeri beszédében visszatért a magyarság ideológiai multjába. A vérrögvalóság igazi magyar találmány. Hiányolom, hogy nem említette ősi jogunkat a Kárpát- Duna Nagyhaza helyreállítására. Ez lehetett volna beszédének csúcspontja. Volt már nekünk egy szellemileg a csutira hasonló nagytekintélyű miniszterelnökünk. Ő is skizofréniában szenvedett és Szállasi Ferencnek hívták. Ez az orbán-előd kötélen végezte. Személy szerint én nem kívánok a csutinak ilyen véget. Neki elég lenne egy elmegyógyintézet, mondjuk Grazban. Ott már úgyis ismerik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  16. Tessenek megnézni akár Gömbös, akár Szálasi beszédeit.
    Remélem könnyen ráismernek az orbáni frazeológiára.
    Már csak a GYEPŰ hiányzik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  17. Önök most egy elmebeteg, zakkant elméjű álcázott turulmadarat látnak, amelyik úgy tesz, mintha bárhol, bárki komolyan venné őt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. ” a magyar ellenzék többnyire irónikusan kommentálta a beszédet……”
    CSAK ironikusan…… itt a probléma.! Kevés !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  19. “Orbán vitatott vérrögbeszéde”
    A sajtó általában igen píszí módon fogalmaz a világos és egyértelmű fogalmazás helyett. Pedig ez a beszéd nem “vitatott”, hanem “őrült”, “eszement”, “hagymázas” és sorolhatnám a találó jelzőket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  20. Hogy a fészkes fenébe lehet egy országnak totál idióta orvosilag is igazolható beteg miniszter elnöke?Abba a tákolmányba bele kellene venni , hogy aki káros nem csak saját magára , hanem az egész országra az nem a miniszter elnöki székbe hanem a dili házba való.Állítólag a felesége a kozmetikusának azt mondta reméli nem választják újra.Nincs ebben az országban senki aki igazolná betegségét , és ezzel megoldana minden problémát ,mert ugye egy beteg ember nem hozhat semmiféle törvényeket , mert ugye ő csak él a saját világába …………………………………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  21. ” Nincs ebben az országban senki aki igazolná betegségét , és ezzel megoldana minden problémát ”
    Nekem olyan hiányérzetem van, hogy nincs egy Brutus ebben az országban aki megszabadítaná az embereket ettől a sültbolondtól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  22. Antal József 1990-ben megjósolta, hogy “…ez az ember nagyobb kárt fog okozni, az országnak, mint a II. világháború…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  23. Kedves Avi! Brutrus azért nem kell. Jó lenne visszaküldeni Grazba. Meggyógyítani nem lehet, de ott szakképzett ápolók gondoznák. Magyarországon nem lenne jó helye, mert a tobzódása miatt nyomorgó ápolók esetleg bántanák őt. Orvosait sajnos köti a titoktartás, de olyan pszihológusok, vagy pszihiáterek, akik nyilván látják amit mi, írhatnának szakvéleményt. Akiket igazán kárhoztatok azért hogy ez az őrült még nincs a zártosztályon, azok politikusaink meg a média munkásai. Ha ezekben egy rátermettsédg lenne, a csuti már nem tobzódhatna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  24. ez a graz nem hagy nyugodni…látta ott valaki?képet kéne szerezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. A soproni TV-ben nem engedték megszólalni Mesterházy Attilát! Mindezt a NER jegyében!
    Ő nem pávatáncolt volna, nem beszélt volna világországról meg a fazékból kidagadó tüdőről, a turulban született félázsiaiakról, a demokrácia helyett valami másféle államformáról!
    A kb. milliós létszámú választók kizárása, nem engedni megszólalni az ellenzék vezetőjét – és ehhez még mindig vannak tapsolók – hát ezek azok a turulban született, nagyon mély, igazi félázsiai magyarok!
    Az MSZP vezetőjének a reklámért nem kellett fizetnie és a Fidesz igazi arca is felvillant!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  26. 2012. január 26-án az Európai Unió és – Románián, Németországon, Hollandián, Cipruson, Szlovákián és Észtországon kívül, amelyek aláírását még eljárási okok késleltetik – tagállamai, köztük Magyarország is aláírta a megállapodást Tokióban. Az Európai Unió aláírása mellett az egyes tagállamok aláírására azért van szükség, mert az ACTA olyan előírásokat is tartalmaz, amelyek a nem harmonizált, azaz tagállami hatáskörbe tartozó büntető politikát is érintik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. fecó
    2012. október 6. szombat
    08:14

    Attól függ hány Orbán van, egy vagy kettő?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. fecó
    “Graz” azért lett bedobva a köztudatba, hogy teljesen őszintén tagadhassák. Döbling ugyanis Bécs mellett van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. fecó – látták!
    A4mutyispeti azt mondta, hogy inget venni ment oda a kokiosztogató….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. Eagle – egy Orbán van, de két fejjel gondolkozik))))))))Ezt ő mondta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. Bakonyi Betyár Sanyi

    Egyébként meg tükör a fotó
    1. a Mester orra ellenkezőleg görbe
    2, a karikagyűrűt valóságban a bal kezén viseli

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. nakadzsi! Maximálisan egyet kell értenem Veled. Én aztán igazán sokat bíráltam Orbánt, sajnos nem vagyok a szóhasználataimra büszke, de a helyzet ezt követelte minden alkalommal. Most viszont tényleg a legkomolyabban, nem lehet nem észrevenni hogy napról napra hogy épül le a szemünk láttára, és ez innentől már nem vicc, illene mondjuk az egész ellenzéki politikának ezt tudomásul venni és minél előbb meneszteni. Nem gondolhatja senki koolyan, hogy adott esetben erre nincs lehetőség. A magam részéről teljesen kizártnak tartom, hogy ezzel az emberrel el lehessen jutni a választásig. Mégis, ha úgy lenne, akkor sem lenne benne semmi köszönet, mert már most törvényeket akarnak hozni a választási csalásukra, hogy utólag ne lehessen kikezdeni őket. Bármennyire is ők nyernék meg a népharag biztos, hogy nem tűrné tovább.
    Valaki kérdezte hogy lehet nekünk ilyen kormányfőnk, mint Orbán? Sajnos ez egyértelműen a társadalom azon tagjainak bűne, akik rá adták szavazatukat, dacára annak, hogy előzőleg meg kétszer is elutasítottak. Miért mit gondoltunk majd tán meg fogja köszönni a kétszeri seggberúgást? Orbán sosem felejt és nem marad a gyűlölködést illetően senkinek sem adósa. (lsd: Gyurcsányhoz való viszonyulása) A 2006-os bukása alkalmával még a szobája bútorait is összetörte, nem igaz, hogy senki erről nem tudott és hogy nem volt előre látható, hogy ebből a súlyos állapotából nem fogják tudni kigyógyítani és az első alkalommal, ha valami neki végképp nem tetsző atrocitás éri, akkor bizony sürgős orvosi segítségre van szüksége, mind amellett, hogy szerintem így is tele lehet tömve gyógyszerekkel, sajnálatos, de be kell látni, hogy egy komolyan beteg emberrel állunk szemben, ami önmagában is elég baj neki is nekünk is, de egy biztos teljesen megkérdőjelezi, hogy egyáltalán alkalmas e egy 10 milliós ország kormányzására.? Gondolkodása ugyanis egy re irracionálisabb, beszéde egyre zavarosabb, artikulálása egyre érthetetlenebb lesz. Nem kérdés, sürgősen le kellene váltani. A kérdés csak az, hogy kivel? Én természetesen csak is a demokratikus ellenzék soraiból gondolnám, még jelöltem is lenne, de sajnos a legcsekélyebb rámozdulást sem látom és ez a mi legnagyobb bajunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  33. @Jade

    Pont ezért mondtam, hogy Orbánt brutális stressz és állandó irritáció alá kell helyezni, illetve adagolni neki kívülről, mert olyan szerekhez és gyógyszerekhez kell folyamodnia amelyek tönkreteszik, és az egyébként sem lassú szellemi leépülését tovább gyorsítják. Nemcsak elmeállapotát de fizikai szervi állapotát is már gyógyszeresen kell kezelnie.
    .
    Ennek az embernek sem stressz, sem válságkezelő technikája, sem esze sem intelligenciája nincs. Nem is lesz. Az nem pénz, amit kölcsönkérhet vagy ellophat.
    .
    Ugyancsak a legfontosabb lenne állandóan a kamerák elé citálni és és ott stressz alá helyezni kérdésekkel, mert ha orvosai nem is hajlandók előrukkolni a súlyos betegségeivel, a nyilvános szereplései ezt ország világ előtt nyilvánvalóvá teszik.
    —————
    —————
    Ezt az embert a paparazzik tudnák leghamarabb hazavágni.
    ————–
    ————–
    Ez egy emberi, erkölcsi, intellektuális és szellemi csődtömeg, ön és közveszélyes aki tehetetlen dühében először saját népe , országa, majd önmaga ellen fordította agresszióját.

    Egy Titanic amelynek a fara még kiáll a vízből, de az orra már mélymerülésben megy lefelé, és nincs senki aki egy pillanatig is azt a látszatot kelthetné, hogy úszik a hajó.

    A süllyedő hajó farán Matolcsi ül és handabandázik.
    .
    A Fideszen belüli puccs valószínű, de örülnék ha nem történne meg mert az egyenlő lenne azzal, hogy mentőcsónakba szállnak a Fideszesek és prolongálják a Fidesz életét.

    Nem csak Orbánnak kell mennie, hanem az egész Fidesznek.

    Valószínűleg tervezik, de közvetlen a választások előttre, had hozzon addig sok kedvezőtlen döntést az őrült, kényelmes szék amibe beleülhetnek és rákenhetik.
    .
    Ha viszont marad Orbán és a Fidesz abba vagy ők beledöglenek mind, vagy az ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  34. El kell olvasni Mihancsik Zsófia turulbeszédről írt véleményét – mit is takar ez a turulosdi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Jön még a jurta meg a nyereg alatti hús .Istenem mennyi vak ember van még ebben az országban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. OVI,mindent elértél,amit ember elérhet az életben,és most már elmehetnél a jó büdös francba azzal a csürhével együtt,amelyik rászállt és kiszipolyozza az országot veled együtt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Szerintem a vérrög az agyát támadta meg. Veszélyes is lehet bele is h…..t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. ||:PatakVérRögValóság:||

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. JÓ KÉTRDÉS
    Egy kanadában élő magyar állampolgártól a nemzeti konzultációs levelezésre:
    “Ön által hasznosnak tartott ötleteivel, vízióival zavarja magánéletünket – és
    levelei tartalmazzák a mi regisztrációs adatainkat – akkor miért lesz szüksége
    újabb regisztrációra 2014-ben?”
    http://kanadaihirlap.com/2012/10/08/nyilt-level-magyarorszag-kormanyfojenek/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Teljesen egyet értek Orbán Viktorral ebben: http://www.youtube.com/watch?v=wVAg2e5Gwwg&feature=related

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. orbán turulja teherbe ejtette emesét,orbán anyját maga az ördög.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Gedeon
    Ezt szerintem nagyon nem szeretné, hogy most az elmondottakat megfogadná az ellenzék, netán 72 órát adna, hogy csomagoljon a kormány!
    Ezért szeretnék az internetizét ellenőrizni – a múlt folyton visszaköszön nekik és ezt nehezen viselik a félázsiai, turulban született, mustármagok….ha lesz időm meg kedvem majd elgondolkodom, hogy mit hablatyol a magastudású vezér!
    Régebben még megölni akarta az ellefelét – mára már elég neki egy balta is, hogy elbaltázzon bármit, oszt jónapot!
    Ezt a sanszot, amit a 2/3 adott neki, egy normális kormányfő az ország és benne a nép életének jobbátételére fordította volna – ő viszont nagyon, de nagyon elqkorékolta!!!!!!!!!Remélem, hogy tisztában van vele….talán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Október 23. a külföldi sajtóban 2012. október 24. szerda | AN

Die Presse: abnormális a magyar földtörvény 2012. október 22. hétfő | AN

Narancsuralmi rendszer 2012. október 4. csütörtök | AN

A magyarok és a tündérmese 2012. szeptember 29. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos