Ronai and Ronai
AMERIKAI

Die Presse: abnormális a magyar földtörvény 2012. október 22. hétfő 19:05 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Die Presse: abnormális a magyar földtörvény
Bécs/Berlin/Varsó/Toronto – A külföldi, főleg osztrák gazdák magyarországi földszerzésének kormányzati megnehezítésével foglalkozik két osztrák újság, a Die Presse című napilap és a Profil című hetilap is. A Frankfurter Allgemeine Zeitung című német és a Rzeczpospolita című lengyel lap a bankadóról, illetve a magyar lépésekre adott brüsszeli válaszról cikkezett, a The Globe and Mail című kanadai lap pedig a romák integrálásáról írt.
.
A Die Presse egy nemzetközi joggal foglalkozó osztrák professzor véleményét ismerteti, aki szerint az 1995-ös magyar földvédelmi törvény – amely lehetővé teszi a korábban külföldi tulajdonosok által törvényesen megvásárolt termőföld államosítását, ha az természetvédelmi területnek minősül – ellentmond az emberi jogi konvenciónak, az EU szabadságjogainak és az új magyar alaptörvénynek is.
.
A külföldiek földszerzésének akadályozása mögött nem annyira nacionalista túlbuzgóság, hanem inkább az állhat, hogy a földek bérbeadása Magyarországon adómentes jövedelemnek minősül, és így a mezőgazdasági befektetések rendkívül vonzóak – írja. A külföldiek földszerzése megemeli a földárakat, és csökkenti a jövedelmet. A szerző médiajelentésekre hivatkozik, melyek szerint a magyar parlamenti képviselők 58 százaléka rendelkezik termőfölddel, melyet bérbe ad.
.
A Profil cikke magyar termőföldet törvényesen birtokló osztrák gazdák példáján szemlélteti ugyanezt a problémát. A nyilatkozók rámutatnak: a magyar állam a természetvédelmi területté nyilvánított termőföldért a piaci érték 75 százalékának megfelelő kártalanítást ígér. A lap idézi Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter legutóbbi nyilatkozatát – „a föld azé, aki megműveli”, és hozzáteszi: „amennyiben a tulajdonos nem osztrák vagy bármilyen más külföldi személy”.
.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív lap a bankadó tervezett emeléséről közölt beszámolót hétfői számában.
.
A Magyarország a bankadó emelésével fenyeget című cikkben a szerző, Michaela Seiser kifejtette: a nemzetközi összehasonlításban magas és „nemzetközileg is erősen bírált” adóval kapcsolatban nem csak az emelés terve keltett felzúdulást magyarországi bankok körében. A Bankszövetség megdöbbenéssel fogadta azt a korábbi bejelentést is, amely szerint a kormány az ígéretével szemben 2013-ban nem felezi meg az adó mértékét, hanem a jelenlegi szinten tartja azt.
.
A szerző emlékeztetett egyebek között arra, hogy Magyarország ellen túlzott államháztartási deficit miatti eljárás zajlik. Hozzátette: az IMF/EU-hitelről szóló tárgyalások lezárásának az a feltétele, hogy a kormány „hiteles erőfeszítéseket” tegyen a 3 százalék alatti hiánycél teljesítéséért.
.
A Rzeczpospolita című konzervatív lengyel napilap meglepőnek tartja, hogy az Európai Bizottság (EB) kevesli a magyar kormány által javasolt megszorításokat, míg egyes elemzők a tervezett adóemeléseket túlzottaknak nevezik. A lengyel lap emlékeztetett, hogy Magyarország a túlzottdeficit-eljárás következtében 4 milliárd euró értékű uniós támogatást veszítene, „de ezt a Fidesz-kormány nem engedheti meg magának”.
.
Kifejtette, hogy Magyarország számított az EB megértésére, amely korábban a spanyolokkal és portugálokkal szemben elnéző volt. A lap szerint a magyar diplomaták nem hivatalosan elismerik, hogy „a Bizottság álláspontját Orbán Viktor hozzáállása befolyásolhatja, aki az Unióval szemben gyakran kritikus retorikát alkalmaz, a nemzetközi szervezetek politikáját pedig gyarmatinak nevezi”.
.
„Kétségtelen, hogy az Európában élő 10 millió roma mélyen gyökerező diszkrimináció és társadalmi kirekesztés alanya. De ettől még nem válnak menekültekké. És ez nem egy olyan kérdés, amit Kanadának kellene megoldania”, írta az internetes kiadásában vasárnap közölt kommentárjában a The Globe and Mail című tekintélyes kanadai napilap.
.
Az újság álláspontja szerint az EU-nak többet kellene tennie annak érdekében, hogy eleget tegyen az ígéretének és integrálja a romákat a többségi társadalmakba, valamint hogy biztosítsa számukra az oktatáshoz, egészségügyi ellátáshoz és a munkaerőpiachoz való hozzájutást. A szerkesztőségi cikk rámutatott, hogy tavaly 4442 menedékkérő – vagyis az összes csaknem egyötöde – Magyarországról érkezett Kanadába és a folyamodványaiknak csak a húsz százalékát fogadják el.
.
„A romák, mint az EU tagjai, bárhová el tudnak költözni Európában, beleértve Németországot, Franciaországot és Olaszországot; ugyanakkor ezek az országok nem könnyítik meg számukra a munkavállalást vagy a tartós tartózkodást. Nem meglepetés tehát, hogy Kanadába ilyen nagyszámú roma kérelmező érkezik. Az EU-nak többet kellene tennie a saját kisebbségeinek védelmében és meg kellene felelnie az egyenlőség, a demokrácia és az emberi jogok azon elveinek, amelyeket a nemrégiben kapott, 2012-es Nobel-békedíj testesít meg”, írta a The Globe and Mail.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 6 szavazatból)
Die Presse: abnormális a magyar földtörvény, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Utálom orbáncot mint a fene,de……a földtörvényben csak azt csinálja amit az osztrákok csinálnak már nem is tudom hány éve.Úgy hogy “labanc sógor”…hátrább az agyarakkal!!!Örülök hogy a magyar föld nem lesz osztrák,stb,stb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -19 (37 szavazatból)
  2. o’neil
    A magyar föld sosem lesz osztrák.Pedig ugye milyen jól hangzik? Ezzel etetik a 90-es IQ-val rendelkezőket.
    Az osztrákok ugyanis,még ha vesznek is földet, azt azért teszik, hogy megműveljék!!!
    A magyar parlament fent említett 58%-a meg azért kapaszkodik a föld után, mert nem elvetendő az összeg, amit kapnak földalapú támogatásként az uniótól.Így jutnak egy kapavágás nélkül több 100 millióhoz.
    Aki figyeli a földdel kapcsolatos panamákat a fidesz részéről, az tudja, hogy legtöbbjüknek (58%-nak) több 100 ha van a bérleményként,vagy saját tulajdonként a birtokában. Tessék már ezt beszorozni az uniótól kapott ha-kénti támogatással!!!
    Nem kell a parasztvakítás,már mindenki, főleg vidéken, tisztában van ezekkel a gazemberségekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (51 szavazatból)
  3. A föld valóban azé legyen aki megműveli. Szavukon kell fogni a fijjukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  4. “a Bizottság álláspontját Orbán Viktor hozzáállása befolyásolhatja, aki az Unióval szemben gyakran kritikus retorikát alkalmaz, a nemzetközi szervezetek politikáját pedig gyarmatinak nevezi”.”
    .
    Az Európai Bizottság (EB) kétségbe vonja a magyar kormány által javasolt számok valóságtartalmát és azok megvalósulását, amit ma a Kossuth rádió úgy adott hírül, hogy Magyarországgal szemben politikai döntést hoznak.
    Matolcsyék félremagyaráznak itt mindent. Az EB-ben nem politikáról döntenek, hanem a benyújtott számok várható valóságtartalmát kérk számon a hitelért ácsingózó kormányokon.
    Ha Orbán nem küzdőtéren élvezkedne egyfolytában, mindenkinek könnyebb lenne. Az uniónak is, a magyaroknak is.
    Addig Orbán pökhendi világellenessége, kötekedő szabadságharca és szervezett belföldi kábítása újabbnál újabb sarcot jelent a magyaroknak. A hazugságra alapozott “nemmegszorítás” egyre többe kerül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  5. A föld azé aki megműveli. Tehát szeretném látni a földdel rendelkező parlamenti képviselőket, szántani, vetni, aratni, utóbbit nem csak akkor amikor a támogatást felveszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  6. A jó hírünk töretlen a világban. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  7. o´neil
    “a földtörvényben csak azt csinálja, amit az osztrákok csinálnak”
    .
    Azt miért nem mondod, hogy mit csinálnak az osztrákok?
    Például: Ausztriában nincs, nem lehet megmûveletlen földterület, mert komoly pénzbüntetést von maga után. Az osztrákoknál nem érdemes parlagfüvet termeszteni – uniós dotációval sem -, mert túl sokba kerülne. Nem is hagyják a földet parlagon.
    Orbániában nőhet a gyom, az irritáló parlagfû. A jogászok és ügyvédek földjén leginkább az terem, mert nem művelik meg, csak várják a terület utáni támogatást, rendszerint kijátszva az uniós rendelkezéseket.
    .
    “Örülök hogy a magyar föld nem lesz osztrák,stb,stb!”
    MInek örülsz? A föld nem magyar, nem osztrák, nem bolgár, nem üzbég. Akár tetszik, akár nem, a földnek nincs nemzetisége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (35 szavazatból)
  8. Könnyen előfordulhat, hogy spontán földosztás lesz megint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  9. “bumburi

    o’neil
    A magyar föld sosem lesz osztrák.Pedig ugye milyen jól hangzik? Ezzel etetik a 90-es IQ-val rendelkezőket.
    Az osztrákok ugyanis,még ha vesznek is földet, azt azért teszik, hogy megműveljék!!!”

    Hol élsz barátom a II. kerületben?

    Gyere el ide a nyugati határszélre és nézd meg mit művel az osztrák bunkó!
    Otthon lelőnék ilyen környezetkárosításért, itt megussza néhány tíz vagy szárezer Ft-*os bírsággal.
    Talán ha az IQ-d eléri a 90-et …….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (29 szavazatból)
  10. Ember
    Egy kissé nagy terület lenne a “nyugati határszél” ránézésre még pontos GPS adat alapján sem lehetne eldönteni, hogy osztrák, vagy magyar bunkó művelte, amit látunk. Tehát ha valós információt akarsz közölni, talán tedd pontosabb adatokkal (hol, mit)
    Egyébként meg nem csak a fizeSS földtörvénye abnormális, nincs ezeknek EGY normális lépésük sem!
    http://okos-tojas.blog.hu/2012/10/22/megvilagosodtam_koldusugyben

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  11. Hungarian citizen

    ember: at kell lepni a 90-et, hogy megtudd ki van alatta, koma. Sokunknak te eszrevehetetlen vagy ilyen IQ-val, neked a kozmunkan a helyed, ahova zorban apad utasit hason kuszva. Ezt a forumot hagyd meg azoknak, akik latjak a vilagot, es nem azt hiszik el, amit valami torpe kis szardarab harsog a godorbol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  12. Ember
    Én vidéken élek.Történetesen felénk is van osztrák, bár ez kuriózum ezen az országrészen.De voltam a nyugati határszélen is.
    Nyomatod a propaganda anyagot, mert ezért simogatják a fejed?
    Példaértékű,ahogyan művelik a földet! Bárcsak a magyaroknak lenne ilyen hozzáállása.Akkor talán nem lenne olyan drága a magyar termék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  13. “…magyar diplomaták hivatalosan elismerik, hogy Orbán Viktor az EU-val szemben gyakran kritikus retorikát használ…”
    … De mióta nevezik az ORDENÁRÉ HABLATYOLÁST kritikus retorikának?

    Lásd:
    - Az EU-n kívül is van élet
    - Az Eu vezetői egy kócerájt sem tudnának elvezetni
    - A keleté a jövő, a nyugat, az EU válságban van
    - Nekünk tulajdonképpen nem is hitelre van szükségünk
    - Nem leszünk az EU és az IMF gyarmata
    - Nem leszünk hitel-rabszolgák
    - Őket senki nem választotta meg, minket viszont a magyarok kétharmada
    - Úgy kell tenni, mintha komolyan tárgyalnánk… Tudják; pávatánc
    - Uraim, önök el vannak tájolva [Ezt a "nagy leb@ást" követően hebegte.]
    - STB.

    Azt mondják, klasszikustól csak pontosan! Hát ez a kis kondás minden, csak az nem, hacsak ezek után a fasizmus klasszikusának nem tekintjük…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  14. Ember Ember
    Érdekes az összeirkált baromságod, amikor lépten nyomon azt hallottuk a
    parlagfűirtáskor, hogy NEM TALÁLJÁK A TULAJDONOST.
    Szerinted ez mind osztrák zsebszerződés miatt nem található. Hiszen köztudott
    e földek nagy részét ügyvédek jelzik/kezelik. De e mellett is sokan laknak 20 km
    távolságnál messzebb pl Tokajhoz (olyan közel). De több politikai vezető felesége
    sem a föld szélén ülve folytat állat tenyésztést. Azt sem hiszem, hogy állatkörmöt
    akar művelni a manikűrös újgazda.
    Szerintem más itt a probléma, mint amiről a propaganda szól.
    Az csupán parasztvakitás!
    (csalók meg mindig voltak, vannak és lesznek mindenütt, ők nem csak osztrákok)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  15. O’neill!

    Ha már ennyire érzelmi kérdés nálad a magyarságod, akkor fogalmazz magyarul, mert ez a szólás nem úgy szól, hogy “hátrább az agyarakkal”, hanem egy speciális, kutyás vadászatból kölcsönzött vezényszót idéz, mégpedig:
    “HÁTRÁBB AZ AGARAKKAL!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  16. Ember
    Ami még eszembe jutott.
    Említettem, hogy vidéki vagyok. Itt is vannak ” nagy gazdák” akik mindig földdel foglalkoztak, meg állat állományuk van. Tudod azt etetni kell. A hozzávaló takarmányt meg meg kell termelni. Eddig világos? Most adják el az állataikat, mert beruháztak ebbe IS a fidesz ígéretek miatt. Földet viszont nem tudnak ezekhez a beruházásokhoz venni, mert a csókosok telhetetlenek, és az orbáni ígéret csak nekik szólt. Ezt elfelejtette közölni a mezei gazdálkodóval.
    Mint ahogy azt is elfelejtette közölni az őt meghatalmazókkal, hogy csak a szavazatuk kellett az ” állam én vagyok” mentalitáshoz.
    Nézz csak szét a Kékesi ELVTÁRS ( volt nagykövet ) szerzett birtokain, és hogy azok merre vannak.Köze nincs a földműveléshez, meg az állattartáshoz,de a lakcíméhez sem. Ezen javak megszerzése meg külön fejezetet érdemelne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  17. valaki
    A föld azé legyen, aki megműveli…
    Majd felveszik a gyarmatosítók pénzét (EU-s földtámogatást) és megfizetik a közmunkások 47 ezres bérét, látástól-mikulásig dolgozhatnak a zemberek az új földesurak földjein, oszt jónapot!
    A nem leszünk gyarmat táblákkal most éppen ezt a pénzt is kockáztatják.
    Remélem nem kapják meg ezeket a pénzeket, ha nem jó az EU, akkor ne legyen jó a pénze sem!
    Az EU itt most tényleg bekeményíthetne és a sok számító melléfogna, ha nem dőlne az EU-s pénz.
    Bár 3xbóvlis szerint ez jár. Erre mondhatná az EU, hogy járni jár, csak nem jut…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  18. Már a 90-es években minden ellett rontva a föld osztással kapcsolatosan, mivel
    a föld területek 70%-ka nem hozzá értö kezekbe került! Mai napig követik ezt a szisztémát, beindult a kulák világ de nem a munka terén hanem a gyors gazdagodás vagyis a terület halmozás.Akik valaha is értettek a Mezögazdasághoz nem volt lehetöségük töke beinduláshoz, mert a Bankok a pénzt sógor-koma alapon kapták, amely sohasem került be a mezögazdaságba.
    Az a minimális terület amit a külföldi bérlök használnak töredéke a meglévö parlag területeknek. Nincs tamogatás nincs mezögazdaság-nincs termelés-nincs után pótlás. Nagyon sok ismerösöm van akik ugy jutottak földhöz, hogy halvány fogalmuk nincs a földmüveléshez- de a Bank támogatásokat zsebre vágták. Ezek az emberek lettek a hirtelen Újgazdagok, s ezek közzé tartozik ugye ami hazudos OV. is!, minden pereputtya részesült az állami támogatásokbol.:-(( te meg paraszt rágjad a bagót:-((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  19. Minuszos mé’ nem mész békaügetni?
    Hideg van?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  20. Bécs/Berlin/Varsó/Toronto – A külföld

    Ha ilyen súlyú kérdésekről a firkászok pár mondatban ennyi semmitmondót írnak, nem érdemes a felvetésekkel foglalkozni,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. o`neil ! Mit csinálnak az osztrákok ? Tudod te pontosan ,hogy földet nem vehet külföldi Austriában ? Hát sötét vagy kuruc pajtás ! beveted te is a kurucos szöveget ! Tudatom veled ,hogy igen is lehet venni ! Belöled és a magad fajtából Pl.Ember csak az irigység beszél mert az osztrák meg tudja venni a földet ti meg nem ! A nyugati határrészen addja csak vissza aFidess banda az elkobozott földeket azokna akiké volt ! rengeteg kerülne mégint osztrák kézbe !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  22. „a föld azé, aki megműveli”
    Hmm… ez nekem ismerős valahonnan…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Kuksi
    „a föld azé, aki megműveli”…?
    Nem hiszem, hogy a manikűrösre gondolsz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Látta-e már valaki az emlitett 58%-os földbirtokkal rendelkező képviselőt,vagy ügyvédet kapálni a földjén?Én még nem.De láttam annáltöbb parlagon lévő korábban jó termőföldet.Ezek tulajdonosait nem a termelés édrekli,hanem az a pénz,amit akapnak a föld után és amit majd kapnak,ha el lehet adni a földet.Szomoruan szemlélem az én szülöfalumban azt a földet,amely a régi időkben,de még az un.”átkosban is” a falu konyhakertje volt Most ott áll parlagon kihasználatlanul évek ota.És rajtam kivül ez ahelyzet senkinek sem szur szemet.A Ma-el-tolcsi ur felfigyelhetne erre és kemény pénzbüntetéssel sujthatná e földek tulajdonosait.Sok pénz befolyna a költsévetésbe,nem kellene törni-e a fejét azon,hogy milyen adot vessen még ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán földtörvénye a frakció homokozójában 2012. november 5. hétfő | AN

Október 23. a külföldi sajtóban 2012. október 24. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos