Ronai and Ronai
AMERIKAI

Október 23. a külföldi sajtóban 2012. október 24. szerda 22:28 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Október 23. a külföldi sajtóban
Berlin/Bécs/Párizs/Brüsszel/Pozsony – Németországban az 56-os forradalom évfordulója alkalmából tartott keddi budapesti tömeggyűlésekről közölt beszámolót számos újság.
.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung A kettéosztott Magyarország címmel közölt beszámolót, amelyben Stephan Löwenstein kifejtette: a tömeggyűlések az ország mély megosztottságát mutatták. A Békementtel kapcsolatban felvetette: kinek a költségére szállítottak busszal résztvevőket vidékről a fővárosba? A Milla tüntetéséről megjegyezte: az ellenzéki táborban mostanáig hiányzott egy szereplő, aki Orbán Viktor kihívója lehet. Ez a helyzet változhat, mert megjelent Bajnai Gordon.
.
A Berliner Zeitung baloldali lap A megosztott nemzet címmel közölt beszámolót. Frank Herold az írása alcímében kiemelte: a magyar ellenzék „talált egy anti-Orbánt”. A Békemenetről megjegyezte: a jobboldali konzervatív kormányzat „messze nem annyira népszerű”, mint amikor két és fél éve hatalomra került, de még mindig „tömegeket tud vinni az utcára”.
.
A Der Spiegel internetes kiadásában A magyar ellenzék szövetségbe tömörül Orbán ellen címmel közölt beszámolót. Kiemelték: az Együtt 2014-et az egyesült ellenzék platformjának szánják, létrehozására pedig azért volt szükség, mert csak a közös fellépés lehetőségét kínálják a választási törvények. Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje valószínűleg Bajnai Gordon lesz.
.
A Die Zeit című liberális hetilap Tízezrek tüntettek Orbán elnök ellen címmel közölt beszámolót az internetes kiadásában. Az Együtt 2014-ről úgy vélték, hogy a megosztott, vitázó ellenzék jövőbeni „választási platformjának magva lehet”. A Békemenettel kapcsolatban kiemelték, hogy „szerte az országból hoztak buszokkal résztvevőket” a fővárosi megmozdulásra.
.
A Die Presse konzervatív osztrák lap szerint a baloldal mint egy „messiást varázsolta elő” Bajnait. Peter Bognar tudósító szerint Bajnai Gordon a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök Demokratikus Koalíciójával való együttműködésbe is belemehet, keddi fellépésével azonban nem utolsósorban egy lehetséges, pártokon átívelő baloldali szövetség kormányfő-jelöltjeként jöhet szóba. Nem Bajnai és követői voltak az egyetlenek, akik az utcára vonultak 1956-ra emlékezve, sok ezren vettek részt a „békemeneten” is, amit Orbán szervezett – fogalmazott a lap.
.
A Der Standard szerint az ellenzék reményei Bajnaira összpontosulnak, akinek a Milla rendezvényén mondott beszéde tüzesebbre sikerült, mint azt sokan várták. „Egyfajta Obama 2008-érzés van a levegőben” – fogalmazott Gregor Mayer cikkíró, aki szerint Bajnai lehet az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, de vannak bizonytalansági tényezők is. A lap beszámolt a Békemenetről is, amelyet úgy említett, hogy a miniszterelnökhöz közel álló Széles Gábor mágnás és lapkiadó szervezte a kormányfőnek.
.
.
A svájci Neue Zürcher Zeitung is kiemelte Bajnai Gordon politikai visszatérését. Bajnai „szabályos választási kampánybeszédet” tartott – írta Kathrin Lauer.
.
Orbán utcára viszi Magyarországot címmel számolt be a Libération című baloldali francia lap arról, hogy tízezrek tüntettek a „nacionalista és konzervatív” miniszterelnök mellett vagy ellen. A lap szerint „az üzletemberek által finanszírozott kormánypárti Békemeneten” 150 ezren vettek részt, a baloldali ellenzéki tüntetésen pedig 100 ezren hallgatták Bajnai Gordont.
.
A konzervatív Le Figaro szerint a megemlékezéseket a kormány és az ellenzék is utcai erődemonstrációra használta. Stéphane Kovacs tudósító úgy vélte, hogy a nap alapvetően Bajnai politikai visszatéréséről szólt, akit “Orbán komoly riválisának” tartanak.
.
Obán Viktor és Bajnai Gordon beszédéről írt a The Wall Street Journal amerikai lap európai kiadásának internetes változata. A lap szerint a miniszterelnök ismét bírálóan szólt az EU-ról. „Eközben Bajnai együttműködést sürgetett azon politikai és civil csoportok között, amelyek elégedetlenek Orbán kormányával” – írta a lap, megjegyezve, hogy a kormányoldal, bár csökken az elfogadottsági aránya, még mindig vezet a közvélemény-kutatásokban. „Bajnait politikai elemzők széles köre úgy tekinti, mint Orbán konzervatív kormányának egyetlen olyan kihívóját, aki képes egyesíteni Magyarország széttöredezett politikai ellenzékét” – írta a WSJ.
.
Az idei év „legvártabb megnyilatkozásának” értékeli Bajnai Gordon beszédét a Sme pozsonyi liberális napilap a budapesti megemlékezésekről beszámoló szerdai írásában. „Két és fél évvel a parlamenti választások előtt kezdetét vette a választási kampány Magyarországon” – írja a budapesti megemlékezések kapcsán megjelentetett egészoldalas cikkében a pozsonyi Pravda független napilap, amely szerint „az elégedetlen tömegből felbukkanó népszerű exkormányfő, Bajnai Gordon” személyében Orbán Viktor miniszterelnök „erős ellenfélre” lelt.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (38 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +47 ( 57 szavazatból)
Október 23. a külföldi sajtóban, 4.8 out of 5 based on 38 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. hogyan lehettek a Kossuth téren 400 ezren,ha a tűzijátékon 600ezren voltak?
    sántít ez az adat pintér úr :) elképzelni sem tudom, hogy a tűzijáték 2/3-a beférne oda a térre. voltam többször is a Kossuth téren és a millás helyszínen is. az utóbbinak nagyobb a befogadó képessége a mellékutcákkal együtt. fent voltam közel a színpadhoz jó rálátással az Astória felé full HD volt :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (37 szavazatból)
  2. kovácsúr
    Persze a tűzijáték példa is ok ,de mostmaradjunk a helyszinen. Azt mondják a milla 20 ezer.
    ha úgy számoljuk,hogy az oldalra kilógók (márc 15 tér,felszab tér stb)
    is az úttesten lennének akkor az Erzsébet hid csaknem közepétől az Astoriáig ér (szerintük)20 ezer ember.Ez kb. 700-800 méter Akkor 400 ezer ember ezen a helyszinen Cinkotáig érne????!!! 20x 7-800méter az 15-16 KILÓMÉTER!!!!! Ma is Xanaxal fogok aludni! Ilyen pofátlanul
    hülyének néznek mindenkit! Még a látszatra sem adnak!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  3. Igazából akkor lennék zavarban, ha OV nem hazudna:))))))))))))) Na akkor tudnám, hogy baj van, hogy valami igazán nagy dolog van a tarsolyában, amire másfél év múltán alapozhatna… De megnyugodtam, utolsó munícióit puffogtatja…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  4. Bajnai Gordon, aki fölismerte a kilátástalanságba haladó OV kormányának leváltása szükségességét, teljes mellszélességével kitette magát a legaljasabb támadásoknak, ami hiányosan művelt emberektől csak elképzelhető. Ismerjük az elmúlt húsz évi (OV-i) minősíthetetlen (felelőtlen) magatartást, mely csak fölfordulást és nagyon nagy kiadásokat jelentett a regnáló kormánynak. A Parlamentből való kivonulás és a semmiségekért való népszavaztatás, hatalmas költséget eredményező piszkálódásait. Mit fog erre lépni? “Hadrendbe” fogja állítani embereit, kikezdeni Bajnai Gordont! Vajon kiállnak e, e jó-szándék mellet azok is, akik mára belátják tévedésüket, hogy kikre adták szavazatukat 2010-ben? Kiállnak e azok is, akik megtehetik: Bajnai Gordon védelmében? Az “Egyesülés 2014″ célkitűzéseihez, mert erre most nagy szükségünk van!
    Isten adjon erőt és egészséget OV kormányának leváltásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  5. Én is azért imádkozom, hogy 2014-ben leváltsuk a jelenlegi kormányt. Kár, hogy OV. ilyen miniszterelnök lett. A választás estéjén egy fideszes ismerősömnek szó szerint azt mondtam: “Gratulálok, és őszintén kívánom, hogy nagyon jól kormányozzatok, akkor az nekünk is jó lesz.” Hát nem lett jó – sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. Kedves Amrem!
    Nem OV emberei támadják Bajnait, hanem a Vatikán emberei, ügynökei. OV. végrehajtó, mint a jobbik is, megosztani a társadalmat, felforgatni, krízist előidézni, és lelki testi elnyomásba taszítani az embereket. Mindent le akarnak szabályozni. Hogyan éljünk közmunkából, miközben ők és hűbéreseik dőzsölnek.
    Középkor sötétsége borul ránk.
    Jó lenne felébredni, és a gennyes fekélyt kivágni ebből az országból!
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  7. “Sanyibácsi”
    Ez érdekes vélemény. Bajnai egyértelműen katolikus retorikával operált, ráadásul nacionalista felhangokkal. Persze ettől még támadhatja a Vatikán (közvetítőkön keresztül), ha stratégiájában BGyC fontosabb, hiszen annál veszélyesebb a tevékenysége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. Girbegurba!
    Bármelyik jobbikos felvonuláson azt skandálják, hogy Biszku, Gyurcsány börtönbe, BajnaI meg tömlöcbe. A jobbik egy kutyafajta, melyet a gazdája arra úszít amerre utasítja. OV azt a hatalmat képviseli, melyhez Jezabel, azaz a Vatikán Szövetségben irányítja Akhábként. Klasszikus trón és oltár szövetségében.
    Törvénytelen törvényekkel totális hatalomként uralkodva. Innen az a felfoghatatlan magabiztosságuk, hogy nem fognak megbukni, mivel a Klérus a katolikus templomokon keresztül lemanipulálja a híveiket, akiket pozícíóba hoztak, és a maguk helyén időzített bombaként aktivizálódnak, ha parancsot kapnak. Ez egy hatalmas hadsereg. Nehéz lesz, de nélkülözhetetlen kisöpörni őket.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  9. Sajnos OV. ámokfutását a nagyon nagy többség egy őrült ámokfutásának gondolja, pedig egy programhoz kiválasztott személyről van szó. Persze, hogy nem százas, de pont ezért gondos kiválasztás eredménye. Én Bartus Lacitól függetlenül, még 2006 ban próbáltam felrázni a reformátusokat, arra a veszélyre figyelmeztettem, hogy az ökumenizmus, melybe behívták őket, nem más, mint rekatolizálás. De hát belementek, mert struktúrálisan ők is a hatalomhoz dörgölődnek, a hatalom megfejésében érdekeltek. Sajnos megtagadták a hajdani reformátorokat, megálltak félúton, nem fejezték be a teljes leválást. Ezért visszaránthatókká váltak. Ezért van ma is annyi antiszemita közöttük és nem vágják ki őket. Madarat tolláról………
    Most együtt vitézkednek az elnyomásban.
    Már kevés reményem van, hogy valaki meghallja Bartus Laci kiabálását, még az AN olvasói között is, nemhogy a politikusaink között. Mindenki egy szabad választásban reménykedik, ahol leváltják OV.-t Igy nem megy. Hiába olvassák
    Ranschbug Jenőt, más szaktakintélyeket, nem akarják meghallani. Bartus Laci, mint újságíró megrázóan felkavaróan ugyan ezeket megírta, ezidáig hiába. A füleket ki kellene mosni.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  10. “Sanyibácsi”
    Igen, Bartusnak igaza van.
    Én kicsit “árnyalom” a képet, mert a háttérben a Vatikán mozgatja ugyan a szálakat, de a mozgatott szereplőknek megvan a saját motívumuk is, nem egyszerű bábuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  11. ÉN csak egy dolgot nem értek a magyarmentalitásban :
    1 azaz egyetlen ember van aki ma méltó ellenfele a Despotának.
    Gyurcsányferi az !
    Ezzel szemben mit hallok a héten is a Klubrádióban ??!
    Egy MASZOP.-os potentát ( neve az nincs neki , felejthető illető ) azt hangoztatja sűrűn a Bolgár-féle műsorban , hogy a Gyurcsánynak ugyan igaza lehet , de ma ő annyira megosztó személyiség hogy vele elképzelhetetlen egy párt politikai fennmaradása.
    ÉRTITEK ????!!!
    Rinyálna mind hogy milyen szar ez az elnyomás meghogy le KÉNE váltani a Fideszt , de aki erre valóban képes ( hisz már megtette máskor is ) azt még mindig karaktergyilkoplják balról is !!
    ÖSszegezve : Az , akit le akarnának váltani , tömpe ujjával rámutat az egyetlen valamirevaló ellenfelére és gyerekesen azt mondja : ” Ő A HIBÁS MINDENÉRT ”
    Erre az egész ál-baloldal falkában szajkózza ugyanezt , ahelyett hogy elindítanák a propagandaháborút Gyurcsány Feri tekintélyének a helyreállítása érdekében…..pffujjjj…undorító ez az egész MASZOP meg LMP …Ezekkel nenhogy nyerni nem lehet választást , de inkább a FIDESZT erősítik a félhülye akcióikkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  12. Ahogy a pillanatnyi helyzetet látom, nagy valószinűsége van annak, hogy a
    KÖVETKEZŐ VÁLASZTOTT VEZETŐ MEGOSZTÓ SZEMÉLYISÉGÉ VÁLIK !!!!!
    Lehet ő GYF, BG, Vég Béla, Mikorka Kálmán, vagy akárki.
    Gondoljunk csak arra, hogy FIDE$$ES, VAGY NEM AZ ,TEHÁT ELLENZÉKI !
    Ez már maga a valóságos megosztottság.
    (talán ez nem a megosztás-e. Ha az, akkor mi ebben a probléma?)
    Ellenzéken belül is ezt kell tovább szaporitani?
    .
    Szerintem egészen más a probléma:
    AZ ELLENZÉK KIVŰLRŐL SUGALLT MEGOSZTÁSÁRÓL VAN SZÓ !
    NEM TUDOM MIÉRT NEM LEHET ÉSZREVENNI?
    .
    Hiszen, ha GYF, BL, Vég Béla, Mikorka Kálmán, vagy bárki nem az ellenzék
    között van, az az ellenzék erőit erősiti. H a sikerül őket leválasztani – akár egy
    papagálykommandó segitségévet –
    ELVESZITETTÜK AZ ELLENZÉK EGY MARKÁNS RÉSZÉT A FIDE$$ ELLEN!
    .
    HA EZ NEKTEK IGY JÓ(!?)
    MARAKODJATOK CSAK TOVÁBB !!!
    (vagy a nanotechnológiát az ellenzék is támogatja?)
    .
    AZ EMBERNEK ÉRTELME ÉS SZABAD AKARATA VAN,
    EZÉRT MINDENKI TUDHATJA ÉS ELDÖNTHETI, MIT AKAR!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. tisztelhölgyeimésuraim

    Nagyon sokat mondok, ha azt mondom, hogy a Kossuth tér 500 x 100 méter alapterületű, azaz 50′000 m2 . Vegyük azt hogy az utcákba kitüremlő tömeg nem ott, hanem tényleg a téren foglalna helyet. Ez esetben nagyon jó indilattal is azt állítottam, hogy pont kitöltötte volna a annak minden szegletét.
    Na most Tisztelhölgyeimésuraim!
    1m2-en maximum elfér 2 azaz kettő ember. ( a valóságban 1,5), de legyünk jóindulatúak. Így aztán minden lovagiasságunkat összeszedve is 50′000×2 fő = 100′000 ember – a Kossuth téren. (Realista alapon bizony csak! 45′000, ami pontosan megfelel a Margit híd 12′000m2-es férőhelyének)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. tisztelhölgyeimésuraim

    -
    P á v a k ö r . r o v a t u n k
    -
    BÉKE-MENET-DAL (nép-ének)
    -
    Kerek ez a zsemle,
    Nem fér a zsebembe.
    -
    Kétfelé kell vágni,
    Úgy kell megpróbálni ! Hátha beleférne.
    -

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Mind a Geyza! mint a Túlavasúti véleményével egyet kell, hogy értsek. Mindazonáltal ki kell ma már mondani, ma nincs a képben olyan ember ill. erő! Ami az ellenzéki oldalon ekkora mumusa lenne OV-nek és bandájának. A DK. már ki dolgozta hogy lehet törvényesen vissza terelni az országot a jogállamba.és az
    alkotmányos keretek közé. Mind ezt a jelenlegi kormány minden jogsértő parlamenti képviselő felelősségre vonásával egyidejűleg. ( szeretném látni a bandát vezető száron bilincsbe verve végig hordozva az országon az összes önkormányzati rablóval együtt.a központi bv.intézetbe szállítását) Ahogy azt ők tették anno!!! ” a visszamenőleges felelősségre vonhatóságot addig meg se szüntetném” Ma amikor már szükséges az előkészület a választásokra,látható hogy az ellenzék között is van már nem oda való. Az LMP- szinte néha sokkolja a tisztességes állam polgár érték itélését amikor a siffer meg szólal. Ugyanakkor látható volt egy alkalommal amikor a parlamentben a jobbikos képviselővel nem nevetett már inkább röhögött . Nem lennék meg lepve ha kiderülne hogy mesterségesen gerjeszti a feszültséget az ellenzéki oldalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Sok szék közé esett az LMP 2013. október 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos