Ronai and Ronai
AMERIKAI

Október 23. a külföldi sajtóban 2012. október 24. szerda 22:28 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Október 23. a külföldi sajtóban
Berlin/Bécs/Párizs/Brüsszel/Pozsony – Németországban az 56-os forradalom évfordulója alkalmából tartott keddi budapesti tömeggyűlésekről közölt beszámolót számos újság.
.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung A kettéosztott Magyarország címmel közölt beszámolót, amelyben Stephan Löwenstein kifejtette: a tömeggyűlések az ország mély megosztottságát mutatták. A Békementtel kapcsolatban felvetette: kinek a költségére szállítottak busszal résztvevőket vidékről a fővárosba? A Milla tüntetéséről megjegyezte: az ellenzéki táborban mostanáig hiányzott egy szereplő, aki Orbán Viktor kihívója lehet. Ez a helyzet változhat, mert megjelent Bajnai Gordon.
.
A Berliner Zeitung baloldali lap A megosztott nemzet címmel közölt beszámolót. Frank Herold az írása alcímében kiemelte: a magyar ellenzék „talált egy anti-Orbánt”. A Békemenetről megjegyezte: a jobboldali konzervatív kormányzat „messze nem annyira népszerű”, mint amikor két és fél éve hatalomra került, de még mindig „tömegeket tud vinni az utcára”.
.
A Der Spiegel internetes kiadásában A magyar ellenzék szövetségbe tömörül Orbán ellen címmel közölt beszámolót. Kiemelték: az Együtt 2014-et az egyesült ellenzék platformjának szánják, létrehozására pedig azért volt szükség, mert csak a közös fellépés lehetőségét kínálják a választási törvények. Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje valószínűleg Bajnai Gordon lesz.
.
A Die Zeit című liberális hetilap Tízezrek tüntettek Orbán elnök ellen címmel közölt beszámolót az internetes kiadásában. Az Együtt 2014-ről úgy vélték, hogy a megosztott, vitázó ellenzék jövőbeni „választási platformjának magva lehet”. A Békemenettel kapcsolatban kiemelték, hogy „szerte az országból hoztak buszokkal résztvevőket” a fővárosi megmozdulásra.
.
A Die Presse konzervatív osztrák lap szerint a baloldal mint egy „messiást varázsolta elő” Bajnait. Peter Bognar tudósító szerint Bajnai Gordon a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök Demokratikus Koalíciójával való együttműködésbe is belemehet, keddi fellépésével azonban nem utolsósorban egy lehetséges, pártokon átívelő baloldali szövetség kormányfő-jelöltjeként jöhet szóba. Nem Bajnai és követői voltak az egyetlenek, akik az utcára vonultak 1956-ra emlékezve, sok ezren vettek részt a „békemeneten” is, amit Orbán szervezett – fogalmazott a lap.
.
A Der Standard szerint az ellenzék reményei Bajnaira összpontosulnak, akinek a Milla rendezvényén mondott beszéde tüzesebbre sikerült, mint azt sokan várták. „Egyfajta Obama 2008-érzés van a levegőben” – fogalmazott Gregor Mayer cikkíró, aki szerint Bajnai lehet az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, de vannak bizonytalansági tényezők is. A lap beszámolt a Békemenetről is, amelyet úgy említett, hogy a miniszterelnökhöz közel álló Széles Gábor mágnás és lapkiadó szervezte a kormányfőnek.
.
.
A svájci Neue Zürcher Zeitung is kiemelte Bajnai Gordon politikai visszatérését. Bajnai „szabályos választási kampánybeszédet” tartott – írta Kathrin Lauer.
.
Orbán utcára viszi Magyarországot címmel számolt be a Libération című baloldali francia lap arról, hogy tízezrek tüntettek a „nacionalista és konzervatív” miniszterelnök mellett vagy ellen. A lap szerint „az üzletemberek által finanszírozott kormánypárti Békemeneten” 150 ezren vettek részt, a baloldali ellenzéki tüntetésen pedig 100 ezren hallgatták Bajnai Gordont.
.
A konzervatív Le Figaro szerint a megemlékezéseket a kormány és az ellenzék is utcai erődemonstrációra használta. Stéphane Kovacs tudósító úgy vélte, hogy a nap alapvetően Bajnai politikai visszatéréséről szólt, akit “Orbán komoly riválisának” tartanak.
.
Obán Viktor és Bajnai Gordon beszédéről írt a The Wall Street Journal amerikai lap európai kiadásának internetes változata. A lap szerint a miniszterelnök ismét bírálóan szólt az EU-ról. „Eközben Bajnai együttműködést sürgetett azon politikai és civil csoportok között, amelyek elégedetlenek Orbán kormányával” – írta a lap, megjegyezve, hogy a kormányoldal, bár csökken az elfogadottsági aránya, még mindig vezet a közvélemény-kutatásokban. „Bajnait politikai elemzők széles köre úgy tekinti, mint Orbán konzervatív kormányának egyetlen olyan kihívóját, aki képes egyesíteni Magyarország széttöredezett politikai ellenzékét” – írta a WSJ.
.
Az idei év „legvártabb megnyilatkozásának” értékeli Bajnai Gordon beszédét a Sme pozsonyi liberális napilap a budapesti megemlékezésekről beszámoló szerdai írásában. „Két és fél évvel a parlamenti választások előtt kezdetét vette a választási kampány Magyarországon” – írja a budapesti megemlékezések kapcsán megjelentetett egészoldalas cikkében a pozsonyi Pravda független napilap, amely szerint „az elégedetlen tömegből felbukkanó népszerű exkormányfő, Bajnai Gordon” személyében Orbán Viktor miniszterelnök „erős ellenfélre” lelt.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (38 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +47 ( 57 szavazatból)
Október 23. a külföldi sajtóban, 4.8 out of 5 based on 38 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. Ideje lenne egy fityisz-független hírügynökség alapítása, mert az mti a hivatalos “tájékoztatást” tudja csak biztosítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (40 szavazatból)
  2. Bekamenet nagyon megfogyott az elsönel meg millio emberröl beszeltek, most mar csak 150 ezer, 2014-ben pedig 150 Orbanista felvonulo lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +52 (60 szavazatból)
  3. Ott voltam a Millán – elégedetten konstatáltam, hogy legalább annyian voltak, mint a Kossuth téren. A Milla-rendezvényre azonban mindenki önszántából jött, senkit sem csapkodtak korbáccsal vagy csábították mézesmadzagga-pénzzel fel egy buszra vagy vonatra, hogy ott legyen. Véged van, Vitya – tudom, hogy tudod ezt te is, mert ezt azért még neked is végig kell tudnod gondolni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +73 (85 szavazatból)
  4. Csak azt nem értem kik azok akik egy elmebeteg szórakoztatására áldoznak ennyi pénzt BIODÍSZLETEKRE !! vagyis értem , csak miért pont erre – talán jól megfizették ?!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (42 szavazatból)
  5. Mert az az elmebeteg osztja nekik (Nyergesnek, Bayernak, és a többi vanazapénz kategóriájú “embernek”) vastagon a befizetett adóforintjainkat – érdekük a látszat megteremtése és fenntartása. Ha biodíszletekkel, hát akkor úgy. Ha keményebb eszközök kellenek (fognak kelleni), akkor pedig azokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (48 szavazatból)
  6. ÖRÜLÖK, hogy az elmebeteg LEBUKOTT a számháború-hamisításával :-))))) !!!!
    ÖRÜLÖK, hogy a KÜLFÖLD IS ÉSZREVESZI VÉGRE az orbán-csalásokat !
    IDŐVEL MINDENKINEK LE FOG ESNI A TANTUSZ és akkor a király VÉGLEG MEZTELEN MARAD A NYUGAT ELŐTT :-))))).
    ÖRÜLÖK, hogy szépen lassan, DE FOLYAMATOSAN CSÖKKEN OVI TÁMOGATOTTSÁGA :-))).
    .
    “A Békementtel kapcsolatban felvetette: kinek a költségére szállítottak busszal résztvevőket vidékről a fővárosba?”
    .
    Az ilyen EGYÉRTELMŰEN LELEPLEZŐ kérdésektől SZOKOTT KIBORULNI ORBÁN, HAZÁNK FŐELMEBETEGEN :-))))).
    SOK ILYEN KÉRDÉST MÉG NEKI, HADD SZOKJA A TÖRŐDÉST :-D !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +53 (59 szavazatból)
  7. És ezeknek az uraknak/hölgyeknek még mindig adunk másfél évet!
    Hát ez itt a bökkenő! Orbánnak mennie kell, most rögtön, és ezt minden nap el kellene mondani, mindenhol! Mondassák le Viktorkát a sajátjai, kéretik egy bérszijjártót beszerezni, aki sűrűn felpattan, és mondja el, hogy OV monnyon le stb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (47 szavazatból)
  8. Mindenesetre pozitív, hogy az emberek, beleértve Orbán zsoldos szimpatizáns demonstrálóit, megtanulják és megszokják, hogy az utcára vonuljanak ha valamit akarnak, és megismerjék az erejüket.

    .
    Az ellenzék is, ami pedig Orbán zsoldos demonstrálóit illeti, ma érte mennek, holnap változik a széljárás és ellene használják ugyanazt ha kifogy a pénz és nem ad nekik jól fizető zsoldosmunkát.
    .
    Megismerik, megtanulják a demonstrálást, életük kifejezőeszközük tiltakozási módjuk mindennapi részévé válik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  9. De milyen jokedvuek lehettek az orban szardarab ele terdeltetett kozmunkasok es szegenyek. Aki nem ment onkent es dalolva, annak novembertol nincs segely, nincs kozmunka, a csaladtagok is bucsuzhatnak a jogosan jaro szocialis juttatasoktol.
    Milyen vidamak ok, le a kalappal. Es hogy a megalazottak igy egyutt miert nem koncoltak fel a tolvaj senkit? Mert rettegnek, mint a magyar emberek mindig. Eleg nekik egy ilyen kis szarjanko, es mar rettegnek az eletukert. Szanalmas, szegyenletes, magyar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (45 szavazatból)
  10. Sajnos csak egyetérteni tudok Hungarian citizennel, szó szerint: szánalmas, szégyenletes, magyar. Ez az a széles körben érzékelhető viselkedés, amely lehetővé tette a holokausztot is. Van erre egy közismert szólás: ne szólj szám, nem fáj fejem. Sajnos hiányos műveltségem miatt nem tudom, hogy az angol, német vagy spanyol nyelvkultúrában van-e ilyen kifejező, árulkodó mondat. Mindenesetre Kölcsey nagyon tudta, hogy nyelvében él…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (36 szavazatból)
  11. 23-án nemcsak Bajnai fellépése volt a legnagyobb esemény. Legalább olyan fontos, hogy az ATV végre élő egyenes adásban közvetítette a Milla-tüntetést – 927 000-en nézték a műsort, sőt az esti Egyenes beszédet is 750 ezren (az AGB Nielsen adatai).
    Most először láthatta az egész (!) ország, hogy van ellenzék! Ettől kezdve mindenki tudja, hogy nincs egyedül, ettől kezdve csökken a félelem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (53 szavazatból)
  12. Már a jobb oldalon is sokan úgy érzik Orbánnak befellegzett, mennie kell! Ezeknek a csalódott jobb oldali magyar honfitársaknak a MILLA és a Szolidaritás nyújthat “menedéket”. Az ő véleményük is nagyon fontos abban a tekintetben, hogy Orbánt örökre száműzzük a politikai “hadszintérről” és harcoljon saját falujában Felcsúton a gyalázatos magyar labdarúgásért, melybe több pénzt befektetnek, mint az elesettek megsegítésére!. Elérkezett a Vég. Ha élne Végh Antal biztosan megírná: Miéret beteg a magyar politika és annak vezére!. Csatlakozzunk minél többen a MILLA-hoz, hogy sorsunk jobbra forduljon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. Viszont a képet elnézve nem igaz az a beszámoló, hogy a téren nem engedték szét az embereket, hogy az Alkotmány utcában nagyobbnak látsszék a tömeg. Bizony (sajnos) eléggé ellepték a teret is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  14. bolygó
    Ez nem csak Orbán egoját fényesítette, hanem a hívőknek is szólt: Ime milyen sokan vagyunk, akik ugyanúgy gondolkodnak.
    thzui
    Köszi az infót. Legalább EBBEN igaza volt a Millának: a jelenlevőkkel és a tv-n követőkkel együtt megvolt az EGYMILLIÓ! És ebben még nincsenek benne, akiknél nem fogható az ATV, de pl az ismétlést megnézik a NET-en. Pl a kirendelt tanárok, a kisötösért ott levő gyerekek.
    Én ezt úgí tekintem, hogy végre elértük a pöcegödör alját, és most elrugaszkodtunk felfelé. De persze a felszínig még sok szar lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  15. nem ugí, hanem úgy
    Báthory Ödönke
    Ezen én is fennakartam, de a magyarázat az lehet, hogy az újságíró a menet beérkezésekor és megszorulásakor választott más útvonalat, és azt látta, hogy a lemmingmenet nélkül félig üres volt a tér, a képet meg a végén, Orbán beszédekor készítették, amikorra a tömeg szét tudott sasszézni. Én egyébként nem vonom kétségbe, hogy volt ott 150ezer ember, na bumm? Mindenféle közpénzes rászervezéssel együtt is csak másfélszer voltak többen, mint mi, és ez a minden elemző által állított 1-1,5 milliós fidesz kemény mag 10 %-a. Sokan vannak, még mindig, és nem árt ezzel néha szembesülni, mielőtt elszalad velünk a ló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  16. fennakartam = fennakadtam.
    De egyébként a szétszéledést az is igazolja, hogy ha jobban megnézitek a képet, az Alkotmány utcában már alig van ember, talán 2-3 sor lóg oda. Az igazán cseles az lesz, amikor a két képet (Kossuth tér + teli Alkotmány utca és ezt a teli Kossuth tereset) próbálják EGYÜTT eladni. Amivel a 400 ezres becslést próbálják majd alátámasztani. Annyit csak szerettek volna, de minden rászervezéssel, ráerőltetéssel együtt sem sikerült MÁR összehozni. Cronos kitartóan csócsál, és az Idő eddig minden gyermekét felfalta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  17. Juteszembe: Az Alkotmány utcát nem kéne átnevezni? Hiszen már Köztársaság-terünk sincs, sem Tengerészeti Minisztérium (sem Népjóléti-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  18. Orbánéknál a megfélemlített közalkalmazottam,Romániából “importált” gyerekek…!! és felnőttek és persze a fidesz fanok…a demokratikus baloldalon a tudatos orbán ellenes emberek,akik tudták,miért vannak ott!! Magyar bányász csoport,akikkel beszélgettünk,nem engedték oda őket a parlamenthez….a román meg ott csápolhatott,bár nem tudták miért, az első sorban!!!! Egy Magyar ünnepen….!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  19. A facebookon tette egy közismert ember közzé azt, hogy egy fideszes vidéki kisvárosban a munkát adó fideszes vállalkozó azt mondta választáskor a beosztottainak, hogy mobil telefonnal fényképezzék le a voksukat és másnap mutassák be neki azt, és aki nem a fideszre szavazott az ki van rúgva.
    Ezt pedig már 2010-ben igy működött. Hát, ez a bűvös kétharmad, magyar módra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  20. ‘56 igazán már kiment a „divatból”. Csúcsvezetőink már nem tartották fontosnak, hogy nagyobb „tételben” kimenjenek – látványos megemlékezésképpen – Nagy Imre sírjához. Igaz ami igaz, Nagy Imre már nem „trendi” nem veheti fel a versenyt Horthyval, Nyírővel és Wass Alberttel, bár a szobrát még nem cserélték le. Elmúltak azok az idők, amikor népnemzeti szükség volt az ‘56-osokra. A hála nem az erősségük, ez vitathatatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  21. 1. Tákolmány utca
    2. Nyelvével él a nemzet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  22. A fentieket mások hozzászólásaira írtam, és elfelejtettem a
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    -okat melléírni.
    Nyelvével él: nyal

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  23. orbán egy látszat-ember, egy piperkőc, egy ripacs, egy mutatványos, egy hókuszpók, komolytalan, aljas és tehetségtelen politikus.
    a serpenyő másik oldalán pedig az egész világ ott van, mint az ő ellensége.

    közröhej.

    az emberekre is igaz, akik bekajálják őt… vicc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  24. Bajnainak és támogatóinak ki kell dolgozni egy stratégiát arra vonatkozóan, hogy mi legyen a forgatókönyv akkor, ha NEM LESZNEK VÁLASZTÁSOK!!!!!!!
    .
    Orbán bármire képes, és bármit rombol, ha kell (lásd legújabban a lakcím nyilvántartást)!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  25. Ennyien nem lehetett volna lerombolni a Bastille-t és kiszabadítani Tàncsicsot ?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  26. Vigyázzunk azzal hogy kit nevezünk orbán riválisának mert mindenki azt hiszi,hogy a két nagy párt közt fogeldőlni a 2014-es választás.Csak hogy a fasiszta hordák a magyar vidéken óriási befolyásra tettekszert.Amit midenki kihagy a számításból,nehogy ez legyen a vesztünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  27. A kővetkező időkben minden nap, minden órában. minden percben emlékezni kell Bajnai Gordon szavaira: hagyon nagy erőre, energiára lesz szüksége minden magyar demokratának
    ,hogy vissza lehessen majd verni az alantas rágalmakat, amik majd jönnek.Nekünk “közlegényeknek” már itt vissza kell támadni. Nem kell engedni, hogy a közbeszédben eluralkodjon a hazugság.
    Bárhol: utcákon piacokon, boltokban vissza kell utasítani NYÍLTAN , ha az összefogást és vezetőjét támadják.
    Amit tehetünk érte: meg kell védeni őt.Szemünk előtt lebegjen MINDÍG: mit tettek Gyurcsány Ferenccel.
    Tudjátok : a sarokba szorított patkány üvölt, visít, karmol . . .
    Ami pedig a “dicsőséges” politikai elitünket illeti ott is “felvilágosító munkát+ kell végeznünk: aki kimarad, az lemarad”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  28. A hamarosan fizikailag is kettéosztásra kerülő országban, jómagam szeretnék a Duna jobbpartján élni. A “többségi” jobboldal peig éljen az ország nagyobbik felén, a balparton.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. Kitünő karmestere volt a 23-i tömegtüntetéseknek. Ahol kellett zárták a forgalmat ahol kellett nyitották, ahol kellett kordonoztak, ami nem látszott oda tömegeket tereltek. Mint egy operettben.

    A Békemenet két széle a Kossuth téren lekonyúlt, míg az Alkotmány utcában összeszorult.

    A Milla tüntetést kordonnal zárták az Astória felől a Kossuth Lajos utcában egy állítólagos fáklyás felvonulás miatt, a jobbikosok hogy hogy nem véletlenül a Jégbüfé mellett utcát “sáncoltak”. A tömeg ezért a színpad mögé szorult amit persze nem filmeztek.

    Az eredmény az lett, hogy az Alkotmány utcai tömeget az eredeti és a kicsit ugyan túlzó de talán valósághoz közelítő 150 ezer fő helyett 400 ezerre lehetett feltornászni, míg a Millást amely szintén kb 100 körül lehetett 20 ezerre tornászták alá.
    Mindez jó karmesteri teljesítmény volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  30. Nem a témához kapcsolodik de jelzem az orbán kormány újjabb “sikerét”: egy MOL nál dolgozó osztályvezető öngyilkos lett miután nem volt hajlandó elbocsátani dolgozoit. Az elbocsátásokat 2 hétre felfügeszették. Miután már mások is lettek öngyilkosok ennek a kormánynak hibáibó vagy döntéseinek következményiként nem lenne időszerű oknyomozó újságíroknak erről cikket írni?
    Felháborító ami itthon zajlik.. már egy ideje nem kommentelek mert már szavam sincs ehhez az örülethez de egyszerűen nem szabadna továbblépni emberi halálokon minden megjegyzés nélkül…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  31. Először is elismerést érdemel az ATV vezetése, az érintett szerkesztőségek és azoknak a közreműködő munkatársai, amiért – mintegy átvéve a mi adóforintjainkon fenntartott közmédia feladatkörét – először, elsőként és meghamisíthatatlan módon dokumentálta ama demokratikus ellenzéki mozgalmak, immáron közösen szervezett megmozdulását, amelyek már majd két éve egzisztálnak, de amelyek létéről és súlyáról a hatalmon lévő “nemzeti ügyek kormánya” ezidáig oly ügyesen volt képes a közfigyelmet elterelni/eltereltetni.
    Határozottan az ATV eme tettének tulajdonítom azt, hogy a köztévé 23-i, esti híradója már nem hallgathatta el az ellenzéki megmozdulások tényét, és képes beszámolókat volt kénytelen beiktatni a híranyagba, még akkor is, ha bagatellizálás szándéka még mindig érezhető volt.
    Másodszor, a fő mozzanatra térve, a Milla, a Szolidaritás, és a Haza és haladás, az általuk eddig képviselt értékeket konzekvensen követve, a civil társadalomban lakozó erő fontosságát felismerve és azt kihasználandó, kifejezhetetlenül fontos lépésre szánta el magát azzal, hogy meg kívánja teremteni azt a széleskörű civil társadalmi bázist, amely nélkül teljesen reménytelen kísérlettel lenne egyenlő egy valóban széleskörű, a társadalom aktív, demokratikus többségét magába foglaló politikai erő létrehozása, valamint egy átfogó társadalmi közmegegyezés kimunkálása és elfogadtatása.
    Ezen okokból eredően az Együtt 2014 mozgalom létre jötte legalább olyan örömteli esemény a demokrata polgárok számára, mint amekkora próbatételt fog ez majd jelenteni a potenciális résztvevők, a választópolgárok, a civil szerveződések, legfőképpen pedig a pártok, de leginkább azok vezérkara számára.
    Sikerre viszont csak akkor számíthatunk, ha mi, demokratikus választópolgárok egyként kiállunk azért, hogy az Együtt 2014 mozgalomban való részvételt egyetlen demokrata párt se bojkottálhassa!
    Mi, demokraták, minél többen támogassuk tehát az Együtt 2014 mozgalmat, akár az eszmei, akár pedig a tevőleges, személyes részvétellel! Itt az idő arra, hogy mi is beleszólhassunk a közös jövőnk, és leginkább a gyermekeink biztos jövője megformálásában és új alapokra helyezésében!
    Ma már tehát a “szövegelés” nem elég!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  32. Az ország kettészakítása lehetőséget a Vezér korifeusainak, hogy a történelemet végre így hirdethessék :

    Az ország újkori három részre szakadása:
    A hont ideiglenesen, egyéni képviselői indítványra és Erdélyély visszatérésének érdekében, a FID-SS Orbánvezér elvi irányítása alatt az alábbi részekre osztotta, fenntartva uralkodásának 20. jubileumán az ország unióban való egyesülés lehetőségét:
    - El-Baltaztán
    - Balfaszisztán
    - Transzszilvórium-Hungaricum

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  33. Én TV-n követtem az eseményeket betegség miatt, de lélekben ott voltam a Milla rendezvényén. Egyáltalán nem érdemes számháborúba belemenni, hiszen aki józanul gondolkodik, az tudhatja, hogy a “szeretlek Viktor” féle akármi, egy jól szervezett, a szektatagoknak, a fizetett talpnyalóknak szinte kötelező megjelenése volt. Én a képernyőn nem láttam egy boldog, felszabadult tekintetet sem. Ott a kiterelt nyáj hallgatta a bugyuta, semmit nem mondó hülyeséget (ugyan azt sokadszorra). A külföldi (lengyel) “meghívottak” mit is értettek ebből????
    Ezzel szemben a MIlla rendezvényre az emberek “önszántukból” mentek, nem kellett őket buszoztatni az adófizetők pénzén! Nagy várakozás előzte meg Bajnai beszédét, ami remekül sikerült. Nagyon jó volt TGM, Ungváry Rudolf felszólalása!
    Most majd kezdődik a karaktergyilkolászás, máshoz nem ért a fideszes szekértábor. Láttam az ATV-n Pindrochot, de nagyon savanyú a szőlő!
    Akárki, akármit mondhat, Bajnai egy igazi úriember, szakértő, jó manager. Ő bizonyított már (ugyan csak 1 évig), egy forintért vállalta az ország rendbetételét.
    “Szeretlek viktor” pedig a regnáló 2 éve alatt kifordította az országot a 4 sarkából, felszámolt mindent, még azt is ami rendben ment, tönkretette és lezüllesztette az országot, kizsigerelte és földönfutóvá tette emberek százezreit,
    elüldözi fiataljainkat az országból. A legnagyobb bűne, hogy felszámolta a demokráciát, építi a saját diktatúráját!
    Visszatérve a 23.-i nagy rendezvényére: Rákosi idején milliós tömeg vonult és éltette a vezért, a kádári időkből már nekem is jutott a nagy “felvonulás”-okból, ugyanis kötelező volt a gimnazistáknak, egyetemistáknak, üzemi dolgozóknak, vállalatoknak, egészségügyieknek, tanároknak és a jó ég tudja még kiknek kivonulni és éltetni Kádárt és rendszerét. Pénz nem számított akkor sem!
    Úgy látszik innen az ötlet! Vissza a múltba!
    Sebaj viktor! Csak álmodozz! Így érlelheted az ellenzékedet, szép lassan mi leszünk a többség!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  34. Ne felejts ki egyet, norbert, az ország négy sarkából kifordítása közben felbecsülhetetlen mértékű értékkel gazdagította saját pereputtyát és szolgálóit. És addig nem nyugszik, míg az ország négy sarkát fogva ki nem rázza az utolsó filléreket is, hogy zsebre tegye. Akik utána vállalkoznak az ország rendbetételére, nagyon sokáig nem lesznek képesek érezhető életszínvonal emelkedést produkálni, és van olyan érzésem, hogy a demokrácia puszta visszaállítása (ha nem jár a terhek jelentős könnyítésével), nem vált ki hosszú távú ujjongást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  35. http://www.pupublogja.hu/search?updated-min=2012-01-01T00:00:00%2B01:00&updated-max=2013-01-01T00:00:00%2B01:00&max-results=50
    Ezen a blogon elgondolkodtatott a “Mégis, kinek a miniszterelnöke? c. írás.
    Miért van az, hogy Göncz Árpádot a szélsőjobb kifütyülhette annak idején? Miért van az, hogy a nácik mindig ott voltak, amikor demokratikus politikus beszélt egy ünnepen? Miért van az, hogy egy civil megmozduláson, ahol, tanítónők, villamosvezetők, ápolónők, a dolgozó emberek ünnepelnek és kifejezik, hogy nem tetszik a dolgok jelen állása nácik zsidózzák le a békés polgárokat? És Pupunak igaza van. Miért van az, hogy nem mehetünk oda a Kossuth térre kifejezni a miniszterelnöknek, hogy vannak, akiknek nem tetszik a rendszer. A nácik miért nem Orbánt fütyülik ki , úgy tűnik nekik tetszik a rezsim. Tetszik, hogy az egyszerű emberektől elvesznek mindent és a gazdagoknak adják. Asszisztálnak Orbán dolgaihoz, hiszen a Jobbikosok is azt mondják Orbán az ő programjukat valósítja meg. Összenő, ami összetartozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  36. Félek,hogy a választáson úgy csinálják,hogy nyerjen orbánia….nagyon félek,hogy hiába lesz meg a demokratikus 2/3-ad,valami mocskosságot elkövetnek!!!Tudja meg a világ,hogy ebben az országban majdnem mindent a fidesz,vagyis pontosabban orbán irányít.Oktatás,szét verve-amit Ez parancsol,azt kell tanítani.Az egészségügy sok országban nehéz,de nálunk,katasztrófa lett! NINCS sajtószabadság!!! kifele rúg,befele nyal orbán…lásd IMF! Hazudik,mellébeszél. Az egy kulcsos adóval kivett sok milliárdot az államháztartás zsebéből!Maguknak milliókat zsebelnek..és például a bányászoktól elvonták a rokkant nyugdíjat,alig kapnak pénzt…a rendvédelmisek ugyanaz! A mentők helyzete katasztrófa….és sorolhatnám!Magyarországon megszűnt a demokrácia egy beteg ember hatalom mániája miatt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  37. Hát Pupu van némi igazad. Lehet, hogy legközelebb így is lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  38. Vanek Urnak mondom.Sajnos még mindig sok az az emberm,aki nem lát tovább az orránál,aki nem látja,vagy nam akarja látni,hogy a csőd felé halad az országunk.De az is lehet,hogy annyira elvakultak,hogy mind ez nem érdekli őket.Ők sza…k a hazázára,az sem érdekli őket,hogy a gyermekeik és unokáik jövöje forog a kockán.Amig lesznek ilyen fél vak emberek,addig Magyarország nem lábol ki a pocsolyábol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  39. A karmester
    Akkor nézd meg ezt a képet: A Margit híd és a kőrút és a Milla tüntetés – azonos méretben! Ehhez viszont vegyük hozzá a Kossuth téren már ott levőket. Tényleg többen voltak, de ha levonjuk a különbuszoztatott, kirendelt alkalmazottakat és, külföldieket: VÁLASZTÓ nem volt több! És a Millára mindenki önként ment.
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/527559_444430675593715_884469894_n.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. FlashBack: “sorry ass” a nagyon jo amerikai kifejezes erre. konnyu mejegyezni.
    (szanalmas alak)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. A választás nem fog simán menni.Mindent elkövetnek, hogy minnél többet csalhassanak. A szavazó körökből már 2010-ben kisöpörték azokat akik nem a fideszt támogatói voltak.A határontúli levélben szavazások a visszaélések melegágya lesz. Olyan híreket hallottam, hogy megfigyelőket csak a mostani parlamenti pártok delegálhatnak..És az újjonan belépőkkel mi van?Pedig ha megfigyelőkre szükség lesz az a 2014 válsztás.Bizottsági tag voltam2002-ig láttam a fideszesek mit műveltek volna, ha nem lépünk a lábukra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  42. Kedves Norbert!
    1964-től voltam egyetemista, ELTE BTK, nem volt kötelező május elsején felvonulni. Később olyan munkahelyem volt, ahol szintén nem volt kötelező a felvonulás. És ez nem járt a jutalom vagy a fizetésemelés elmaradásával.
    Én egyébként – talán azért, mert nem volt kötelező, szerettem; úgy éreztem, most az egész világ része vagyok, hiszem mindenütt – vagy legalábbis a legtöbb helyen – ünnepelték így vagy úgy ezt az ünnepet. Jó lenne, ha nem lenne mindenki amnéziás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Orbán addig piszkálja a népet míg rendkívüli állapotot vezet be.Azok akik már a bűnökbe vannak ragaszkodnak a büntetlenségüket biztosító hatalomhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. A Lengyelek odaadó aggódása és látogatásai, békemenetei mindjárt érthetőbbek lesznek, ha tudjuk, hogy a Vatikán ujjra gyarmatosító politikáját Orbán gondosan letárgyalta velük! Ráadásul még a buszokat is a Magyarok fizették, és a „látogatók” napidíjat is kaptak!
    Márt kész az ellenzék vicce ez ügyben: „Isten nem bottal ver, hanem Lengyelekkel”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  45. Lehet, hogy a békameneten 400ezren voltak. Bár nem hiszem. Busszal hozottak, megfizetettek, megfélemlítettek, ötössel presszionáltak.
    A Milla tüntetésére mindenki maga jószántából, maga akaratából ment, azért, mert menni akart.
    Érdekelne, hogy abból a hablatyból, amit ov lenyomott – nem hallgattam végig, csak pár percét, nem vagyok mazochista – képes-e egy békamenetes is összefüggően bármit visszaidézni.
    Adolf is így ordítozott híveinek, sok szöveggel mondott semmit. A hívei bevették azt is. Csak azokat nem kábította el, akik gondolkodtak.
    Augusztus 20-án volt a rádióban egy montázs augusztus 20-i beszédekből.
    A sok süket duma ov süketeléseire emlékeztetett. Gondolom, a körülmények is hasonlók voltak: kivezényelt emberek előtt beszéltek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  46. neveletlen
    Mit nem tudsz???? Mi az ,hogy lehet “400 ezren voltak”???
    Ha ez a Szabadsajtó úton van ,akkor a sor vége Cinkotán!!!!!!
    Úgyhogy mit nem??,és mi lehet..????.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  47. Heveske 10.41: “Bárhol: utcákon piacokon, boltokban vissza kell utasítani NYÍLTAN , ha az összefogást és vezetőjét támadják.
    Amit tehetünk érte: meg kell védeni őt.Szemünk előtt lebegjen MINDÍG: mit tettek Gyurcsány Ferenccel.” IGEN, IGEN, IGEN!!! Molnár Gyula újbudai polgármestert és társát már felmentették bűncselekmény hiánya miatt, Hagyó ügyben most utasította a bíróság rendre az ügyészséget (nem véletlen, hogy a bírókat akarják elzavarni).
    A tüntetésről: A képet az is árnyalta, hogy valami jobbikos rendezvényt engedélyeztek az Astóriához, ezért lezárták a Kossuth Lajos utcát a felénél. A dupla kordon mögött az Astóriánál pár ember ődöngött, és erős dzum-dzum zene hallatszott – a tüntetők így az Erzsébet hídra, a Március 15-e térre, a rakpartra, meg a mellékutcákba szorultak. Ha kijöhettek volna a Kossuth Lajos utcára, akkor az Astóriáig mindenképpen elért volna a tömeg. Dehát a pintér-rendőrség ügyel a látszatra…
    Ja, az, hogy a dupla kordon között egyetlen rendőr sem tartózkodott, azt jelenti, hogy a rendőrség tudta: semmiféle jobbos tüntetés nem lesz az Astóriánál, csak nem lenne jó, ha az Együtt 2014 tömeg akkorának látszana, amekkora.
    Délelőtt a Hír Tv-ben megkérdeztek 1-2 birkaharcost, hogy miért jöttek? Egy anyóka kinézetű lelkesen válaszolt: “Mert a Viktor a mi Árgyélus királyfink!” Szóval sokakat nem kellett megfizetni, elég volt az ingyen kirándulás. Sajnos úgy tűnik, hogy ebben is bejön Gyurcsány Ferenc jóslata: OV összeugrasztja a magyarokat a külföldön élő magyarokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Barry kamerád: mit nem értesz? Egyszerű: OV gyűlése = ingyensör, ingyenvirsli színvonal. A Milla ezzel ellentétben a hazafiak, hazájukért VALÓDI felelősségget vállalni képes, gondolkodó honpolgárok rendezvénye volt. Pont.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  49. “Két és fél évvel a parlamenti választások előtt kezdetét vette a választási kampány Magyarországon” – írja a budapesti megemlékezések kapcsán megjelentetett egészoldalas cikkében a pozsonyi Pravda”
    .
    Vagy téves közlés, vagy fordítási hiba a “két és fél” év a választásokig. Ami eltelt, az két és fél év, ami hátra van, az másfél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Jonesy

    Ezt értem….ezzel nincs gond. A bajom ( ez esetben)KIZÁRÓLAG,azzal a pofánkba
    hazudott 400 ezerrel van!! És akkor azt mondjuk: “lehet…..bár nem hiszem.”…..meg ilyen light fejcsóválgatás . Kikérem magamnak (nekünk) a hülyének nézés csimborasszóját!Még hogy 20x annyian mint a millán!! A k…….nyjukat!
    NEM!!!!NEM !!!! NEM!!!!és ezerszer is NEM!!! HA- ZUG-SÁG ! basta(rd)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Sok szék közé esett az LMP 2013. október 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos