Ronai and Ronai
AMERIKAI

Most kell magára hagyni a Fideszt 2012. október 31. szerda 6:08 | AN

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Most kell magára hagyni a Fideszt

Budapest – Ha eddig bárkinek kétségei lehettek afelől, hogy a Fidesz a választási törvénnyel akarja felszámolni a leválthatóságát, és megszüntetni a hatalmi váltógazdálkodás lehetőségét, akkor most megérthette: a választási törvényt mindig úgy igazítják, hogy az egyenlő esélyeket, és – megfelelő támogatás esetén – az ellenzék győzelmét megakadályozzák.

Teljesen világos, hogy a voksolás napjáig úgy alakítják majd folyamatosan a jogszabályt, hogy a végeredmény csak a Fidesz megfelelő arányú győzelmét hozhassa. A Fidesz törvénybe akarja foglalni a csalást, a saját módosító indítványainak elolvasásához sem ad időt az ellenzéknek. Igaz, minek is tenné, teljesen mindegy, hogy mit mondanak, vagy mit voksolnak, ők úgyis azt szavaznak meg, amit akarnak. Erőből kormányoznak, a parlament működése csupán formális és díszlet, az ellenzék a parlamenti munkában való részvételével csak asszisztál a demokratikus hamis látszat fenntartásához.

Orbán pártja saját választási törvényéhez 227 módosító indítványt nyújtott be, amelynek tanulmányozására egy napot sem adott az ellenzéknek. A jogszabály megszavazása szempontjából egyébként sincs jelentősége az ellenzék szavazatainak, mert a kétharmaddal azt szavaznak meg, amit akarnak, de az utolsó pillanatban benyújtott módosító javaslatokról még a véleményüket sem alakíthatják ki, azt el sem mondhatják, a módosítások lényegéről és következményeiről a közvéleményt nem is tájékoztathatják. Úgy születik meg az új választási törvény, amely a Fidesz megfelelő arányú győzelmére van szabva, hogy arról sem az ellensék, sem a közvélemény nem tud semmit.

Gyakorlatilag rendeleti kormányzás zajlik. Orbán utasításba adja az akaratát, majd azt egyéni képviselői indítvány formájában saját maguk elé terjesztik, maguknak megszavazzák, majd kihirdetik. A parlamenti ellenzék nem élhet a kisebbséget megillető jogaival sem. Még a látszatát sem tartják be annak, hogy ez egy demokratikus parlamentáris rendszer. Orbán akár rendeletekben is kihirdethetné az akaratát. Szemfényvesztés a parlament látszatműködése. Az ellenzék felelős azért, hogy Orbán ország és világ előtt a parlamentáris demokrácia hamis látszatát fenntarthatja. Az ellenzék kötelessége az lenne, hogy miután konkrét kérdésekben nem folyhat érdemi vita, hogy erre a tényre, a diktatúrára, a kialakult “elnöki rendszerre”, valójában a vezér típusú kormányzati működésre felhívja a hazai és a külföldi nyilvánosság figyelmét. Abban a parlamentben, amelyben semmi tisztelet és jog nem illeti meg az ellenzéket legyen Orbán és pártja maga.

Miután Bajnai Gordon egy kirekesztő mozgalommal társulva kényszerpályára lökte az ellenzéket, hogy a törvénytelen választásokon részt kell vennie, a Fidesz választási törvénnyel kapcsolatos eljárása, és a formálisnak hazudott, valójában a lényeget érintő változtatásaival új helyzetet teremtett: ha a Fidesz a látszatot sem tartja be, olyan szabályokat teremt, amelyek ellentmondanak az egyenlő és titkos választások alapvető normáinak, az ellenzéknek ehhez nem szabadna statisztálnia. Ki kellene vonulnia a törvény vitájából, de az egész parlamentből is, bojkottálni a válastzásokat, és segítségért fordulni az Európai Unióhoz, mert az egyik tagországa a fékek és ellensúlyok felszámolása után a hatalmi váltógazdálkodást is fel akarja számolni. Be kellene jelenteni, hogy az ellenzék ilyen feltételek mellett nem vesz részt a választásokon, a felelősség nemcsak az Orbán-kormányé, hanem Európáé is, amely ezt eltűri egy tagországában.

Ha diktatúra van, akkor legyen diktatúra. Orbán érdeke, hogy a demokrácia hazug látszatát fenntartva abszolutisztikus hatalmat gyakoroljon. Aki ehhez asszisztál, az Orbán malmára hajtja a vizet. Az MSZP-nek tudnia kell azt is, hogy Orbán alkotmányba foglalta, hogy ők egy terrorállam jogutódai, és felelősök a kommuniosta rendszer bűneiért. A választások előtt az utolsó pillanatban ki fogják találni, hogy az MSZP választásokon való részvétele alkotmányellenes. Tanulhatnának abból, hogy ha egyesületek választási szövetséget alkotnak, akkor törvénybe iktatják, hogy egyesületek nem indulhatnak a választásokon. Sokak számára szimpatikus lehetne egy pártok felett álló mozgalom, amely pártként már nem olyan vonzó. Ezért mindenkit rákényszerítenek arra, hogy pártot alapítson, és ernyőszervezetként senki ne egyesíthesse az ellenzék pártjait. És így lesz az addig, amíg nem győznek, és Orbán be nem jelenti, hogy a nemzeti egység elsöprő győzelmet aratott, a nemzet kétharmada a nemzeti ügyek kormánya és a további változtatások mellett áll. Ezért most áttérünk egy másik rendszerre. Ehhez asszisztál az ellenzék, ha résztvesz ebben a kutyakomédiában.

A regisztrációért a jegyző lakásra megy. Ha a szavazás titkos, akkor a regisztráció nem az? Miről beszél a jegyző a leendő szavazóval? Mit mond neki, mit kérdez tőle, milyen nyilvántartást vagy jegyzőkönyvet kell , és hova küldenie? Egy tízezres településen tízezer emberhez megy el személyesen a jegyző? Ki ellenőrzi, hogy kikhez nem ment el?

Ha a lakcímnyilvántartásban mindenki címe szerepel, adatai ismertek, mi szükség a regisztrációra? Miért kell előre bejelentkezni, ha joga van elmenni is, távolmaradni is? Miért kell ettől a döntéstől ilyen hatalmas áldozatok, pénz és apparátus által megfosztani a szavazót? Vagy meg kell szüntetni a lakcímnyilvántartást, hogy valami látszatindokot lehessen teremteni?

Aki asszisztál ehhez a csaláshoz, bűnrészes, és hosszú időre segít meghosszabbítani a demokráciának álcázott diktatúra uralkodását.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (51 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +94 ( 108 szavazatból)
Most kell magára hagyni a Fideszt , 4.7 out of 5 based on 51 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

129 Reader’s Comments

  1. iksz!
    Itt kishazánkban, sohasem lesz az , amiről írsz!
    Bizony meg kell várnunk a 2014-es esztendőt, addig pedig szenvedünk, fogcsikorgatva ugyan, de át kell vészelni addig az időszakot!
    Ha az ellenzék nem lép semmit, mi a nép tehetetlenek vagyunk és el kell viselni amit OV és kiscsapata művel velünk!
    Aki tud, majd úgyis elmegy e hazából, aki pedig marad, annak pedig tűrnie kell!
    Külföldről könnyű beszélni , ha én is Ausztriában vagy Németországban élnék, könnyen beszélnék, hogy mit tegyetek Magyarok, mi a helyes írány!
    DE, mivel még én is itthon vagyok, nem látom azt, hogy valami is történni fog 2014-ig!
    Szóval amiről írsz , az csak illuzió semmi több!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  2. Nem tudom láttátok-e ma reggel az ATV Startban Vejkey Imrével készített riportot.Arról beszélt a műsorvezetővel, hogy a választási cédulán, ha bélyegző nem a baloldalon lesz, akkor a szavazat érvénytelen.Antónia megkérdezte ki bélyegez? A szavazatszedő bizottság tagjai, és hát tévedhetnek .
    Na most akkor gondolkodjunk:
    Pl.egy kis létszámú faluban , ahol mindenki tudja, hogy Józsi bácsi baloldali, akkor Józsi bácsi a bizottságtól olyan szavazólapot kaphat, amelyen véletlenül a jobboldalon van a bélyegző és a szavazata máris érvénytelen.
    Annak a kedves hozzászólónak van igaza, hogy itt minden kőkeményen át lett gondolva, megtervezve a nyolc év alatt. Kár hogy a sok észt ennyire rosszra használják, mert azért ezt az ilyen egymásba fonódó, gátlástalan ocsmány törvényeket egyedül Orbán nem tudná kitalálni és végig vinni. Sajnos sikerült ilyen erkölcstelen, gonosz bandát maga köré gyűjteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  3. “A regisztrációért a jegyző lakásra megy. Ha a szavazás titkos, akkor a regisztráció nem az? Miről beszél a jegyző a leendő szavazóval?”
    .
    A jegyző vagy megbízottja szétnéz, rögzít, továbbítja a hivatalos közeg felé a látottakat, hallottakat. A következő lépés a padlássöprés lesz, mert meglesz hozzá a szükséges indormációjuk.
    Mióta köteles valaki bárkit beengedni a lakásába, akit nem hívott meg magához? Nyugati demokráciákban ilyen nincs. A magánszféra sérthetetlen, aminek a magánlakás fontos része, oda semmiféle hivatalos közegnek nincs bejárása. (Kivéve a házkutatást, aminek pontosan meghatározott eljárási és büntetőjogi ismérvei vannak.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  4. Először, miért írjátok, hogy van hasonló hozzászólás amikor én végigolvasom és ilyen nin. Másodszor. Nem kell várni 2014-ig most el kell zavarni ezt az ocsmány bandát. Itt Németországban ezt nem tehetné meg ez a dög.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  5. “A parlament müködése csupán formális és diszlet”irta fentebb valaki.Sajnos ez igaz.Nem csak a kormánypártiakra,hanem az ellenzékre is.És micsoda sok pénzébe kerül ez a cirkusz az adófizetóknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  6. arzagon
    De már 1,5 éve erről írogatunk ezen a forumon és nem történik semmi!
    Oktober 23-án is már este 6 -kor vége volt az ünnepségnek!
    Én akkor azt írtam, hogy el kell menni OV beszédére és ott elzavarni a fenébe!
    Azt mondták az hülyeség!
    Így a továbbiakban nem erőltettem ezt a dolgot!
    Juhász Péter a Milla vezetője is azt mondta, hogy 2014-ben kell eljönnie annak, hogy leváltsák OV és kiscsapatát!
    De ahogy látod, a DK az Mszp is a 2014-es választásokra várr!
    De ez nem Németország , hanem Magyarország !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  7. “………..
    bilincseit a szolga
    maga így gyártja s hordja;
    ha eszel, őt növeszted,
    fiad neki nemzed,

    hol zsarnokság van:
    mindenki szem a láncban;
    belőled bűzlik, árad,
    magad is zsarnokság vagy;”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  8. “Martonyi János …
    Ezt a fazont tartottam a legértelmesebbnek a Fidesz kormányon belül, de már ebben sem vagyok biztos!”
    .
    Ja, hát III/3-nak ritkán szerveztek be hülyéket. Vikidálon kívül.
    .
    Az ő védelmében annyit tudok mondani, hogy az nagyon nem fair, hogy az egyikről kiderül, a másikról nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Jó kis alátámasztó tanulmány a témához:
    http://pszichologia.pte.hu/files/tiny_mce/D-2011-Paal%20Tunde.pdf
    MACHIAVELLIÁNUS DÖNTÉSHOZÓ STRATÉGIÁK
    A SZOCIÁLIS KAPCSOLATOKBAN
    A MANIPULATÍV VISELKEDÉS EVOLÚCIÓS PERSPEKTÍVÁJA
    PAÁL TÜNDE: Doktori (Ph.D.) értekezés
    “A humán szociális életben, a személyközi viszonyokban szerepet játszó tényezők
    között kiemelkedő jelentőséggel bír a manipulációra, a társak fel- illetve
    kihasználására irányuló viselkedés tendenciája, valamint az ennek hátteret adó
    személyiségtípus és gondolkodásmódbeli beállítottság. Ezeket összefoglaló
    néven machiavellizmusnak nevezzük.”
    Bővebben itt:
    hátétép://www.youtube.com/watch?v=Mu5kwvmt430

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Nem kell itt sírni.Százezrek mentek Viktor képet csókolgatva okt.23-án.A demokráciáért meg alig volt bátorsága a népnek még nyikkanni is.gyáva népnek nincs hazája, megérdemli,hogy jobbágy legyen.Ezzel a szellemi szinttel nem lehet vitatkozni.
    Mi sosem voltunk igaz emberek..gyáva nyúl a nevünk…és arra várunk,hogy majd te komám megmondod a mondandót,De az is igaz,hogy zavaró az EU is mivel tagja vagyunk és nyíltan hallgat a diktatúrával,alkotóival szemben.EU bíróság ?egy pöcsölös szöszmötölős számító bagázs.Semmit sem mer kimondani,semmit sem mer tenni, akkor az otthoni Magyarság mit tegyen ?
    Megszédítették egy összefogás akármivel aminek a vezetője -millás főnök- rosszabb mint aki most van.Már szelektál, meghatároz stb..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  11. Nem is kell sírni!
    Én például örülök, hogy végre van egy ünnep ami után nem azt hallom, hogy a Viktor hű de megmondta, Orbán aztán még inkább, stb., stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. Öreg pg
    2012. október 31. szerda
    09:09

    Ismét leírom:
    “Ha az EU vezetői ezúttal sem avatkoznak be, végleg bebizonyítják, hogy ameddig az adóságtörlesztés rendben folyik, nem érdekli Őket a demokrácia kérdése,”
    Az EU kizárhat az EU-ból,és megvonhatja tőlünk a kohéziós forrásokat,de mást nem tehet!
    Ezt a problémát magunknak idéztük elő és magunknak kell megoldani,de minél előbb.
    Bajnait,egy érzékeny és rendkívül értelmes embernek tartom. Ha nem bírja felmérni,hogy egy kirekesztő csoportosulás mellé állt,amely nem mást tesz,mint Orbán malmára hajtja a vizet,ha nem veszi észre,hogy ezzel a saját maga emberi hitelét,valamint az ország utolsó esélyét játssza el,akkor ragozhatjuk az eseményeket,de minek? Egy Milla nevű csoportosulásnak adta a nevét,hogy eszközként használják fel őt is ,ellenünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  13. sedona!!! szívemből válaszoltál és tudomásul vettem.Bölcs vagy

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  14. Kedves csatt! Igen felülről szemlélem gyávaságotokat,mert én már otthagytam szeretett Hazámat.Soha nem uszítottam,de kellett volna.De ha otthon lennék, és elsütném az esetleges fegyveremet,vajon lenne követőm?Aligha.Most Mo on igenis a gyávaság,megalkuvás az úr.Kívánom,hogy másként legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  15. sedona
    Magyarországon nincsen ma parlament.Van valamiféle bekiabálással törvényt alkotunk csapat.
    Nem tudom,hogy jól gondolom-e de az ellenzéknek fogni kellene magát és valahol egy téren vagy bárhol a tanácskozás napján összeülni,hagyni Viktorékat egyedül a parlamentbe,hiszen úgysem látják meg az ellenzéket .Előre megírjak a bekiabálni való javaslatot és valamelyik bugrisnak a kezébe nyomják oszt az beterjeszti.
    Valójában itt lenne az idő az ellenzéket is elzavarni mert azok is a pénzt hajkurásszák.Karácsonyi G.nem hülye ő nagyon jól tudja sosem váltja le Orbánt,de jó pénzért sőt lehet,hogy az előbbi kérésére eljátssza a bohócot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Kedves iksz, így már érthető: biztos távolból osztani az észt, az valóban nem gyávaság kategória. Az még annál is szégyenteljesebb…
    Volt szellemi elődeid egyike, Ibarruri asszony, példának szánva példát adva híresztelte, hogy jobb meghalni, mint térdenállva élni. Sokan áldozták is életüket abban a harcban, melynek ő vezetője volt. Aztán úgy alakította sorsát, hogy se meghalnia nem kellett, sem térdenállva élnie. Többszörösen túlélt mindenkit, akiket hülyített.
    Csak pofázásban volt képes nagyot alkotni. Szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  17. csatt

    Nem kell itt vitatkozni,nincs értelme.Jön az új vezér 1949 mintára..lesz megint egy utolsó kék cédulás választás akaratotokból és aztán éljen az egy párt rendszer,éljen a nép bölcs vezére, stb sok szerencsét annak is azonban aki aktív ennek a rém korszaknak a kialakításban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. taotológia
    “Egy minuciózus precizitású, tökéletesen kidolgozott rendszer az övéké, amiben minden, még egy írásjel odébbtétele is döntő fontossággal bír. Semmit nem bíznak a véletlenre, semmi nem történik cél és jelentőség nélkül. Minden összefügg mindennel, még akkor is, ha ez az összefüggés ideig-óráig rejtve is marad a külső szemlélő elől.”
    .
    Az alábbi Vincent-blogon egy érdekes eszmefuttatás zajlott néhány kommentelő között, ami alátámasztja a véleményedet:
    http://orulunkvincent.blog.hu/2012/10/23/el_kell_menni_457
    .
    A hozzászólók: Montefiore, M-Tom, ipartelep (esetleges rákeresés miatt a nicknévnek és a két dátumnak is szerepe van) tudományos megközelítéssel taglalták az általad leírtakat.
    (Akinek túl elvont a szöveg, nyugodtan ugorja át.)
    .
    Kiragadott részletek, ezúttal idézőjelek nélkül, mert a teljes szöveg idézet.
    Montefiore 2012.10.24. 16:58:42
    a ballib és a fidesz diskurzusai között elnagyolva és poentírozva pontosan az a különbség állapítható meg, hogy míg a ballib vagy igazat mond, vagy hazudik (gyakran, alaposan és sötéten hazudik), a fidesz pontosan tudja, hogy narratvát épít és hogy annak tényállításoknak látszó elemeinek nincsen semmiféle önálló vonatkozása ahhoz a tényanynaghoz, amelyről látszólag szólnak, szervezettsége pedig nem az (induktív, azaz tényekből és interpretációkból koherens modelleket építő) igazságkeresésé, hanem a megtaláltnak megmutatott igazság (deduktív, azaz a már előzetesen felépített és kimondott igazságból közvetlenül levezethetőnek mutatott, saját tárgyukkal viszont csak közvetetten, a narratíva igazságán keresztül összefüggő állításokkal történő) illusztrálásáé.
    .
    MTom
    Mivel Orbán mondatai erőteljesen deduktívak, így bizonyos alapvető állításaiból kiindulva minden állítása tökéletesen “igaznak” minősül. Ezért aki hallgatja, és valamennyire elfogadja az alapállításokat, a végére úgy érezhti, hogy valójában teljesen bizonyos lehet ezekben.
    Innentől minden olyan, kívülről jövő állítás (függetlenül annak igaz/hamis voltától), ami ellentétes ezzel, sikertelenül ér célba, nem tudja megingatni a rendkívül logikusan felépítet (hiszen deduktív) érvrendszert.

    Egy induktív módon felépített érvrendszer visszafelé is kíválóan tud működni (tulajdonképpen lehet akár deduktív?), addig egy deduktív érvrendszer visszafelé már egyáltalán nem biztos, hogy kiállja ezt a próbát (mert az egyes állítások könnyen lehet, hogy nem tudják indukálni azt, amiből eredetileg származtatták a dedukció során, így végederményben belefutunk a következtetések és az eredeti alapvetésekkel akár ellentétes mivoltába is).
    Pl.
    Egyik irányból: megvédjük a magánnyugdíjpénztári befizetéseket –> államnak tudja ezt jól megvédeni –> állam vegye magához az eddigi befizetéseket megvédésre –> jó döntés volt, hiszen szabályszegéseket lehetett tapasztalani (=koherens-”szerű”…).
    .
    Másik “irányból”: szabályszegések a pénztáraknál –> állam ezért magához kell vegye –> állam így tudja megvédeni –> fidesz ezzel igazoltan megvédi a befizetéseket (bármely következtetésnél hatalmas problémahalmaz tátong, ha valaki ezen a vonalon akarna érvelni, azaz indukálni.)
    .
    Montefiore 2012.10.25. 01:31:04
    Pontosan így van. A deduktív levezetési sorban az egyes állítások valójában illusztrációi az alaptétel igazságának, nem pedig olyan érvek, illetve rendezett ismeretek, amelyek a végeredményként kapott következtetéshez elvezetnek. Ezért amíg az induktív levezetési sor egyes elemeivel szemben elvárás az, hogy egyrészt megfeleljenek érvényes tényállításokként azoknak a valóságelemeknek, amelyekről szólnak, másrészt pedig közöttük szabályos és elégséges logikai következtetési viszonyok álljanak fenn, a deduktív levezetések elemeivel szemben ilyen elvárás nincsen, mert csak illusztrálják (metaforikusan szólva) fényesítik, visszhangozzák, szuggerálják, megjelenítik, bennünket is bevonva a szakrális feltárulkozásba) a kezdet kezdetei előtt már megingathatatlanul meglévő bizonyosságot: teszem azt, hogy a nemzeti Együttműködés Rendszere jó atyja az ő magyarjainak, de könyörtelen azokkal szemben, akik fellépnek ellene, s így megvédi a nemzet szakrális úton felismert és benne megtestesülő igazi erkölcsi értékeit, legsajátabb érdekeit és önazonosságát, tűzön-vízen át.
    Cserében mindössze arról kell lemondani, hogy míg az induktív következtetés-sor tartalma befolyásolhatja annak végeredményét, azaz a konklúzió függ a hozzá vezető tényállítások sorától, a deduktív sorban lehetetlen az, hogy az érvelés (valójában illusztrálás) egy csökönyösen nem tényszerű elemétől az előzetesen meglévő bizonyosság teljessége csorbuljon. Ha ilyen porszem csúszik a rendszerbe, akkor elő kell venni a segédtételeket a jelenség átértelmezésére (sajnos, Bucharin elvtárs trockista volt, és az ilyeneknek hinnünk bűn a forradalom ellen, tehát ne a vaksi szemünknek higgyünk, hanem a magasabb rendű igazságnak, illetve ahogy G.F.G., ír, “ezek ilyenek”, tehát amikor szikáran leszögezik, hogy Orbán sokrétűen és tág körben, következetesen hazudott minden állítólagos követelésüket illetően, akkor ezt csak azért mondhatják, mert frusztráltak és kiéltek, erkölcsiségük romokban és különben is idegen zsoldosok.
    .
    Majd egy más vélemény:

    Én azokkal értek egyet, akik a mai fideszt szekta-jellegű képződménynek fogják föl, és ettől a fölfogástól egyáltalán nem idegen, hogy a szekta-elit busásan megél a híveiből. Maffiának nem maffia, mert annak nincsenek hívei.
    .
    Mindazonáltal nagyon nehéz lenne ennek a szektának bármiféle szellemi hátterét fölvázolni, azt hiszem nincsen neki. Vannak állandó motívumok (panelek), a zsidó-komcsi ősgonosz, egy őserős maszkulin magyar virtus, pálinka és kolbász, puskásöcsi hátrahúzós csele, de nem áll mögötte világkép, minden állítás lecserélhető. A lényeg a rítus, szó-rítus és szertartás-rítus, csak ez tartja egyben. Ha ugyanazzal a szó-szertatással, egyazon külsőségek közt mondom el a tegnap mondottak ellenkezőjét, akkor a szertartás rendben lezajlott, a hívek megnyugodnak és ünnepelnek.
    .
    Szóval ezért nem nevezném dedukciónak, nem alapigazságok (akár hitbéliek), és azok következményei jelennek meg, hanem bármi (és TÉNYELG bármi), csak ugyanabban a hangszerelésben, ugyanolyan kulisszák közt, ugyanazokkal a szertartásokkal, nagyjából ugyanazokkal a szertartásmesterekkel, és persze az egész igazságát besugárzó egyházalapítóval.
    .
    Idézet vége

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  19. kormorán
    2012. október 31. szerda
    07:17
    Kedves kormorán, ilyen ínséges időkben különösen jól jön az embernek az elismerés, köszönöm. Az agitprop nem az én műfajom, alkatilag nem vagyok rá alkalmas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  20. kekec
    “ez itten kérem Orbánisztán”
    .
    Az. Nyomorbán (ön)kényuralma alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  21. Pogács! Ha az ellenzék kivonulna Köteles Laci azonnal megbírságolná őket. :) Amiért ők 8 évig sosem voltak a Parlamentben, mert ha Gyurcsány annak idején felállt, – lehet, hogy csak kávéért indult a büfébe- azonnal kivonultak és sosem kellett bírságot fizetniük, ezt most kamatostul behajtanák az ellenzéken.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  22. Én csak azt nem értem, hogy amikor a narancsosok ellenzékben voltak, annyi “hős” volt az utcákon, lásd lerendezték Budapestet, és most amikor eszkalálódik a helyzet, akkor sehol senki. Hogy is van ez? Az ellenzék, és a szakszervezetek miért nem képesek országos sztrájkokat, és tüntetéseket szervezni, úgy mint Görögországban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  23. Gigantos

    lehet,hogy megbírságolná,de szeretném látni a legitimitását a Magyar parlamentnek akkor ha csak a Fidesz lenne benn:Az bizony keményen Azeri pajtás elvtárs lenne..
    Nem látok más lehetőséget,csak azt,hogy ne menjen be az ellenzék oszt jó napot.Akkor valójában megszűnne a parlament a világ ,Európa szemébe.De ez nem fog bejönni mert Vona és Karácsonyi bizony a FIDESZ embere.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  24. Gyöngyi Péter
    (Bajnai) “ha nem veszi észre, hogy ezzel a saját maga emberi hitelét, valamint az ország utolsó esélyét játssza el, akkor ragozhatjuk az eseményeket, de minek? Egy Milla nevű csoportosulásnak adta a nevét, hogy eszközként használják fel őt is, ellenünk!”
    (Az idézetnél az írásjelek után szóközt – szünetet – hagytam. Nem nagy kunszt megjegyezni, hogy két szót nem írunk egybe. Az írásjel nem képez szóközt, mivel az a leírt szó tartozéka, vagyis a szóvég. Utána új szó következik, amit nem írunk egybe az előzővel.)
    .
    Bajnai nem egy “Milla nevű csoportosulásnak adta a nevét”, hanem kihasználta az egyetlen lehetőséget, amikor – komoly médiaháttérrel – nagy tömeghez szólhat.
    .
    Nem a Milla vezetője melletti kiállása miatt szónokolt okt. 23-án Bajnai Gordon, hanem azok érdekében, akiket a politika színterén – szerintük – évek óta nem képvisel senki. Láthatóan elég sokan voltak és vannak országszerte. Bajnai majd képviseli őket is, az országot is, ha akarják. Egyelőre itt tart az ügy.
    .
    Miért kell emiatt Bajnait amortizáló, a benne reménykedőket megosztó szöveget nyomni és a tömeget megszólító, az ország , benne lakói érdekét képviselő szándékot fel nem ismerve patáliát csapni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  25. csatt
    “biztos távolból osztani az észt, az valóban nem gyávaság kategória. Az még annál is szégyenteljesebb…”
    .
    Szegény Bartus László és még sokan itt, ha ezt elolvassák…
    Van mit szégyellni – de nem nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Nem kell Orbán partitúrájából játszani! Nem kell 2014-ig várni. Mert mi lesz, ha jön a jegyző és Te nem vagy otthon? Akkor örökre elmegy, te meg örökre választhatsz a kényszermunka vagy a kényszerzubbony között?
    .
    Diktatúrában nincs értelme demokratikus értékek mentén ellenállni. Lehet a Parlamentben cédulákat szórni, élőláncot alkotni, tömeggyűlést tartani szónokokkal – de minek?
    .
    Tetemre kell hívni a Fidesz „prominenseit” – főként azokat, akik ismertek és akiket a Fidesz korrumpált. Szóljon a nyilvánosság előtt Pozsgay, mi a véleménye a regisztrációról! Szóljanak az alkotmánybírák! Halló bírók! Nyilatkozzon a Legfelső Bíró! Tessék megkérdezni Poltot!
    .
    És hol vannak az egykori demokratikus ellenzék prominensei? Tölgyessy? Kiss János? Hack? Tamás Gáspár Miklós? A Bauer? A normálisabb MDF-esek? Na, Boross Péter, Te mit szólsz a történésekhez? Orbán még mindig egy kis zseni?
    .
    Most miért nem szól nagyot Új Péter? Eszterházy, hová hallgatsz?
    .
    Figyelni azokra fognak, akiknek nevük van! Szembesíteni kell őket a Fidesszel! Válaszoljanak: ez a demokrácia, így gondolják? Hol vannak a jogot annyira ismerő jogászok? Miért csak EGYETLEN ügyvéd nevét ismerjük 10.000-ből?
    .
    Hol vannak az egyetemi tanárok, mi van az egyetemek jogi és etikai tanszékeivel? Létezik még olyan, hogy ELTE, vagy Szegedi Tudományegyetem? Van-e még tökös középiskolai tanár, vagy gerinces orvos? Nincs? Hahó, Akadémia Filozófiai Intézete! Társadalomtudományokkal foglalkozó akadémikusok! MTA rendes és rendetlen tagok! Vér van a pucátokban, vagy kisegerek vagytok?
    .
    És halljuk a véleményét az apósomnak, a nyugdíjas hegesztőnek, akitől most veszi el a hét éven át rendesen, majdnem teljesen kifizetett autóját a bank! Szólítsátok meg a kisembereket, az egyetemi hallgatókat, a munkanélkülit és a parasztot – akinek most énekelik ki a szájából a sajtot (vagy a földet).
    .
    Nem arra kell várni, hogy maguktól megszólaljanak – durván rájuk kell kérdezni! Beszéljenek a Fidesz parlamenti képviselői is! Öröm hallani a sumák mellébeszélésüket! Addig senki sem fogja megérteni a hazudozásukat, míg mellettük meg nem szólalnak tekintélyes, ellenzéki emberek!
    .
    Az embereknek tudniuk kell, hogy nem egyedül vannak bajban – a Fidesz médiája elszigeteli egymástól az embereket! – de tudniuk kell, hogy számíthatnak másokra is.
    .
    És ez a dolog kulturáltabb része… a többi majd kialakul, ha szabad így írnom. Kezdetnek, mára ennyi is elég lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  27. proaktiv
    2012. október 31. szerda
    21:15
    Elnézést,de én ezt csak bekopiztam!Az idézőjel az,amit beletettem,semmi más! Nem éreztem magam feljogosítva ahhoz,hogy az általad fellelt saját helyesírási hibáidat kijavítsam! Egyébként a mondandód érdekelt,mert a helyesírási hibáknál lényegesen érdekesebbek azok a gondolatok,amiket írsz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Csacsicska
    2012. október 31. szerda
    21:21
    ++++++++++++++++++++++++
    ++++++++++++++++++++++++
    ++++++++++++++++++++++++
    ++++++++++++++++++++++++
    ++++++++++++++++++++++++
    ++++++++++++++++++++++++
    ++++++++++++++++++++++++
    ++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. proaktiv
    2012. október 31. szerda
    21:15
    Én Bajnait,rendkívüli módon értékelem! Az hogy ezt az alkalmat találta jónak a politikai színre lépéshez,csak helyeselni tudtam,de ettől még az a véleményem,hogy egy alapvetően megosztó csoportosulásnak adta a nevét! Ez esetben ugyanaz a véleményem,mint Bartus Lacinak. És ha kellő időben nem veszi észre,hogy esetleg eszközként használják,az nem csak az ő ,hanem a mi utolsó esélyünk rovására is mehet. Mert egyben valószínű,egyetértünk.Bajnai az utolsó esélyünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  30. Csacsicska
    2012. október 31. szerda
    21:21
    ++++++++++++++++++++++
    Maximálisan egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. Gyöngyi Péter
    “Elnézést,de én ezt csak bekopiztam!Az idézőjel az,amit beletettem,semmi más!”
    .
    Megkérhetlek, hogy olvasd el szép lassan újra és értelmezd, amit 2012. október 31. szerda 21:15-kor az írásjelekkel és a szóvéggel kapcsolatban a zárójelben írtam? AZért, mert ugyanazokat az elemi hibákat ismétled.
    .
    Helyesen a fenti szöveged így nézne ki:
    Elnézést, de én ezt csak bekopiztam! Az idézőjel az, amit beletettem, semmi más!
    Észreveszed, hogy nem folynak össze a szavak az írásjelekkel, mint nálad? Minden nyomtatott anyagban (könyvben, újságban, fórumokban) így láthatod. Ne mondd, hogy nem olvasol könyvet, újságot, csak írsz?
    Nem lehet igaz, hogy nem veszed észre a különbséget. Kézírással is szóközt kell hagyni két szó között, aminek ismerete és használata az általános iskolában is elvárás, mert az olvashatóság minimuma a szóközök betartása.
    Ha valami még mindig nem világos, kérlek jelezd. Kösz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  32. bumburi 2012. október 31. szerda 08:59
    Nem érted: nem a szükségességet vitatom, hanem az időzítést. Túl korai, túl előkészítetlen – és még egyáltalán nem általános a kormányváltó hangulat, ami ezt támogatná. Vagy látod az átfestett plakátokat? Nem többet – de legalább ennyit? Vonultak már Kósa, Rogán vagy Lázár lakásához a gyermekeiket és az aszonykákat idegesítve? Kifütyülték Hoffman Rózsát, Navracsicsot vagy MATTolcsyt egy előadáson? Vagy legalább kint az ajtó előtt, mint Bajnait?
    Látod? Nem látod? Na látod!
    csibész
    Már 56-ban elindultak azok a csapatok – és most sem fognak megérkezni. “Magad uram, ha szolgád nincs” azaz csak magunkra számíthatunk.
    Amrem 2012. október 31. szerda 12:02
    Persze, már tegnap is későn lett volna, és napról napra romlik a helyzet és növekszik az eltakarítandó trágyadomb. De jobb lenne leszámolni azzal az illúzióval, hogy pl Bajnai alatt “egycsapásra” javulna a körülmény.
    Ráadásul most még túl sok a támogató, túl sok a semleges “akár még bejöhet is” reménykedő, és túl sokan vélnék úgy, hogy “bezzeg” jobb lett volna, ha hagyják Orbánt, hogy végig vigye a programját, mert amostani hőzöngős szövegeik már ezt készítik elő: lett volna 1 milla munkahely, meg mi lettünk volna az élen. Vagy nem emlékszel, hogy az euró bevezetési dátumával pont ezt csinálták? Ezért sokan úgy vélik, hogy hagyni kellene 14 után, hogy maga igya ki a trágyás vödröt, hogy végleg kipurgálják a népből. Különben hamar újra a nyakunkba esne.
    pogács 2012. október 31. szerda 12:26
    Köszi, ezt jól összehoztad.
    ” A kormány közölné, hogy az ellenzék belátta a tévedését, és belátta, hogy a fidesz az igazi kormány, és ezért feladta, kivonult, ez legitimálja a fideszt – és ezzel tele lesz a tévé.”
    Na még egyszer: EZZEL legitimálná a fideszt. MOST MÉG! Éretlen búzát nem Mi a fenének nem bíztok egy kicsit jobban Orbánban? Már eddig is túlteljesített elqurási téren, ha kap még néhány hónapot, talán még a saját kemény magját is képes amortizálni! Mert nem az ellenzék jön föl – a fidesz süllyed, és ez egyedül Orbán érdeme!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  33. Nagyon hálás lennék, ha valaki elárulná, hogyan lehet kikapcsolni ezt az elcseszett funkciót, hogy egyetlen betű javításánál egész szavakat, vagy akár egész sorokat töröl ez a nyűves gép?
    Éretlen búzát nem …. lehet, de nem is érdemes learatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. kalmik 2012. október 31. szerda 13:24
    leszünk az Élőláncon – ha nem lesz eső, hó, hideg, mittudomén, pl valami jó film valamelyik adón- vagy ezer EMBER, ami TALÁN egysoros láncban valamennyire 2/3-ig körbeéri az épületet.(a Duna part eleve nem játszik)
    Leszünk kb 3 másodperces bevágás valami külföldi adón. Nagy ügy!
    ETTŐL aztán csokis lesz Orbánék gatyája, mi?
    Tudod mit? ezt majd tárgyaljuk újra, amikor valóban lesz négyszázezer tiltakozó a téren és a környező utcákban.
    kalmik 2012. október 31. szerda 13:40
    Duma, kifogás, ócsárlás, lekicsinylés vagy bojkott? Tényleg komolyan gondolod, hogy csak ez a választék? Én egyébként nem becsülném le a szavak, a “duma” hatalmát. “A szó veszélyes fegyver”
    bumburi 2012. október 31. szerda 13:54
    “vagyunk páran” Na látod, ez a baj. Majd ha nem csak “páran” leszünk, akkor más lesz a leányzó fekvése. Azon kell dolgozni, hogy rengetegen, de inkább ELEGEN legyünk.
    Tancsa János 2012. október 31. szerda 14:37
    Sőt nem is kell emelést ígérnie: elég ha 40-50 %-os belengetett csökkentés ellenére csak 20 %-ot vesz el!. Már azért is hálásak lesznek neki. Talán nem ártana egy kissé reálisabban látni a lehetőségeket azoknak, akik forradalmi hevületet vízionálnak!
    iksz 2012. október 31. szerda 15:45
    nem hibás, hanem alattvaló. a többség annyira zokon is vette, hogy Kanadáig üldözte Kertész Ákost. Merthogy fájt nekik az igazság. Pedig csak egy félelmetesen pontos és precíz diagnózis volt. EZEKKEL, ilyenekkel akartok ti ellenállást?
    sedona
    több NEMZETI államot akarnak, és nem akarnak egy nemzetek fölötti Európát, azaz egy Egyesült Európai Államokat. De amióta nácigyanúba keveredtek, nem igazán szereti használni a nemzet szó többi nyelvi megfelelőjét, a nacional…t

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Fábius a Varánuszról igen érdekes szempontot vet fel:
    Lehet azt a választást a csalásokra hivatkozással UTÓLAG IS VITATNI ÉS A KORMÁNYZATOT BOJKOTTÁLNI.

    Fabius 2012.10.31. 11:32:15
    @szerénységem:

    Ez nem dilemma. Minden magyarországi pártnak kötelessége a jogszabályokhoz alkalmazkodni. Akkor is, ha azok ilyenek, mint a most hozottak.

    A választásnak le kell mennie a hatályos jogszabályok szerint. Utána az eredményt lehet vitatni, a kormányt illegitimnek kikiáltani. Egyet nem lehet:

    Választási részvétel nélkül arra hivatkozni, hogy mi lett volna, ha.

    A mi lett volna, ha nem jogi kategória amire hivatkozni lehet, cserébe jog szerint ha csak Orbán Viktor szavaz a választáson egyedül, és rajta kívül senki, akkor is érvényes és eredményes a választás.

    Arról nem beszélve, hogy ez a választási törvény a maga sajátosan gusztustalan módján arra is alkalmas, hogy méretes zakót osszon ki a Fideszre. De ehhez tömeg kell. Ezért a következő másfél év feladatának annak kell lenni, hogy az ellenzék ezt a tömeget megszólítani és mozgósítani tudja, és nem annak, hogy mit találjanak ki, hogy illegitimmé kiáltsa ki az eredményt részvétel nélkül.

    Erre egy esetleges kudarc után is van mód.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Kedves Kekec!

    Pont én is erre gondoltam, hogy az Európai Egyesült Államok, Európa egy elképzelt, jövőbeli egyesülésének adott neve lenne, de amiről Martonyi beszélt, az nem az , hanem értelmetlen zagyvaság!
    Nem hiszem, hogy Martonyi és Orbán pont erre az Európai Egyesült Államokra gondolt, hisz hasonlóság az Egyesült Államokkal abban rejlik, hogy a meglévő európai nemzetállamok státusza le lenne fokozva, körülbelül úgy, mint az USA-államoké, ezzel elveszítve a nemzeti önállóságukat és függetlenségüket.
    Hisz pont ezért nem akarnak megállapodni az IMF-el sem, hisz akkor az Unorthodox politikát nem csinálhatnák tovább!
    Hisz az IMF lépten – nyomon ellenőrizné Orbánékat és erről szó sem lehet!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. kekec
    Tényleg azt hiszed,hogy nem értem??? Ha arra várunk, amiket felsoroltál, akkor hamvába holt lesz minden kezdeményezés.
    Tudod miért? Mert másnap hoznak ellene törvényt, mert megtehetik.Vagy kivezénylik a tűzoltókat…
    Most is állítom: a tett halála az okoskodás…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. proaktiv 2012. október 31. szerda 21:15 és 22:57
    Én meg azt nem értem, hogy mi értelme van semmiségek (piti formai hibák) miatt unos-untalan belekötnöd emberekbe, kioktatva, ledorongolva őket, és mi értelme van terméketlen, fölösleges tudálékoskodással fecsérelned időt, teret, és szellemi dimenziókat, kisiklatni gondolatmeneteket? Komolyan mondom, olyan vagy néha, mint a félrekódolt fagocita: nem a bacisejteket falod föl, hanem átmész autoimmunba. Mit számít a szóköz, a csupa nagybetű, vagy hogy topi maCKó aláírja-e hozzászólásait? Lássuk be, semmit.
    Persze, ha ennyire az alakiság rabja vagy, még szép, hogy föl nem foghatod, miért kérdőjelezhető meg Bajnai Gordon Milla mellé állása. Pedig megkérdőjelezhető, hiszen Juhász egyből a legdurvább (mert átlátszóan öncélú) kirekesztősdivel nyitott, aztán, hogy Bajnai megvolt, ebben a szellemben folytatta, amennyiben már azt is feltételekhez köti, hogy ki, mi, és az hogyan csatlakozhat a tojáshéjas fenekű Együtt-höz. Nem kellene Bajnai Gordont lekezelni azzal, hogy á, csak biztos nem tudja, mihez adja a nevét és reputációját. Ha ennyi éleselméjűséget nem nézünk ki belőle, miért akarnánk rábízni az országot?
    Én úgy gondolom, hagyjuk meg Bajnait bírálhatónak, mert olyanunk már van, akit maga az atyaúristen sem illethet kritikus szóval. És csak a vak nem látja, hogy az elvtelen ajnározás (meg a szüntelen bakafántoskodás) hová vezet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  39. bumburi
    Viszont az is régi szabó bölcsesség, hogy “Kétszer mérj, míg egyszer vágsz” mert különben Hofival szólva: “Utólag már b..hatjuk!”
    Van némi különbség az okoskodás és az ésszel élés, a gondolkodás között.
    Különben úgy járhatunk, mint a cowboy, aki a kaktuszok közé ment a dolgát végezni: Pedig előtte olyan jó ötletnek tűnt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. sedona
    Az USA ÁLLAMOK szövetsége: saját törvényhozó szenátusokkal, eltérő helyi adó és büntető törvényekkel, pl a halálbüntetés tekintetében. Persze a külügy, a hadügy kifelé egységes és a központi kormányzat fenntartásához is központi adókat vetnek ki – ha jól tudom. De az állam rendőrsége pl megáll a határon, mert nem lépheti át még üldözés közben sem. Azaz lemondtak a “függetlenség” nagy részéről, hogy részei lehessenek egy hatalmasabb gazdasági és politikai hatalomnak. Egész jól elvannak ezzel, én legalábbis nem hallottam még USA függetlenségi mozgalmakról!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. taotológia
    Az nem lehet, hogy nem veszed – nem veszitek – észre, hogy amit szóvá tettem az az olvasók érdekét, a jobb olvashatóságot és a könnyebb értelmezést szolgálja. Nem magam miatt teszek szóvá valamit, hanem a te, a ti érdeketekben. Nem vetted észre? Másokra miért nem gondolsz?
    .
    Amit Bajnai Gordonnal kapcsolatban nekem tulajdonítasz és kifogásolsz, olyat én biztosan nem írtam. Bajnai értelmes felnőtt ember, azt csinál, amit akar. Tudomásul kell venni, ennyi.
    .
    Egyébként a neked szóló – eléggé hosszúra sikeredett – válaszomban bemásolt, a felvetésedre reflektáló idézetekre nem tértél ki. Ez az: 2012. október 31. szerda 20:17

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Csacsicska
    2012. október 31. szerda
    21:21

    Csacsika drágám, ilyesmire nincs adásidő Liptaytúros dolgok a TIVIN, Győzike zokog a bírósági tárgyalás után, szegény, ja és Demcsákot felpofozta a férje. Válik is.
    Akiket te számon kérsz, mind Orbán szellentését szívjál, ettől mámorosak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. bruckenbacker kapitány

    Csacsicska
    2012. október 31. szerda
    21:21

    Tökéletesen egyetértek!
    A baj ott van, hogy a jogfosztottság egyben az egzisztencia bármikori megszüntetésével és az egyén ebből eredő fizikai felszámolásával járhat.
    És a tartalékok nem sok időre biztosítják a túlélést.
    Hiába van net pl ha nem tudsz hozzájutni kommunikálni, azaz a kényszer és az önkényuralom elszigetel akármilyen ismert is valaki.
    Akár demokratikusnak mondott jogállami intézkedésekkel pl nem fizetted be az adót bírság és az ebből eredő szabálysértési elzárás.
    Persze ez már nem jogállami eljárás de a logika szerint az.

    Kifordított világ kifordult emberekkel. Aki teheti menekül.

    Valaha egy német író könyvcíme volz az, hogy a félelem megöli a lelket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  44. Csacsicskai! Itt is csíplek! Köszi, így nem kell írnom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Egy egész jó Gyurcsány riport, de ajánlatos az első 50 mp-et kihagyni, az csak némi bénázás és ásogatás. De utána Bajnairól és az összefogásról jó elemzést ad.
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t-77J2nJGTU

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  46. “A Feri rossz politikus, mert jó ember” Heller Ágnestől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. Nem vagyok annyira gazdag, hogy egyedül álljam a cechet.
    Egy 1 000 €-os klubbot azért alapitanék. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Nos, aki komolyan gondolja az ellenállást (legalább plakátfirka szinten) annak egy szöveg javaslat:
    “Mond, hogy Beeeeee”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. proaktiv
    2012. november 1. csütörtök:
    Idézet 1: “Nem magam miatt teszek szóvá valamit, hanem a te, a ti érdeketekben.”
    .
    Az árgyélusát, proaktiv, most hamar utánaszámoltam, és kiderült: rövid földi pályafutásom során pontosan te vagy a 714 895. altruista (plusz-mínusz egymilliárd), aki nálam sokkal jobban tudja, hogy mi a jó nekem, és naná, és persze hogy, és csakis az én érdekemben. Itt van mindjárt Juhász, hogy mást most ne is emlegessek, mert még megjelenik.
    .
    Idézet 2: “Amit Bajnai Gordonnal kapcsolatban nekem tulajdonítasz és kifogásolsz, olyat én biztosan nem írtam.” De igen. Íme:
    Idézet 3: “Miért kell emiatt Bajnait amortizáló, a benne reménykedőket megosztó szöveget nyomni és a tömeget megszólító, az ország , benne lakói érdekét képviselő szándékot fel nem ismerve patáliát csapni?” Miért ne? Miért ne lehetne hangot adni kétségnek, nemtetszésnek, bírálatnak, horribile dictu helytelenítésnek?
    Kénytelen vagyok a Brian élete című filmből megidézni egy részletet, mert ideillik, és mert tökéletes:
    .
    “- Éljen a messiás!
    Brian: Nem én vagyok a messiás!
    - Szerintem te vagy. Én tudom. Követtem már egy párat. Éljen a messiás!
    Brian: Nem én vagyok a messiás! Értsétek meg végre, nem én vagyok a messiás! Fel tudjátok fogni? Tényleg nem!
    - Csak az igazi messiás tagadja istenségét!
    Brian: Mi?? Miért milyen lehetőségem van még? Jó, én vagyok a messiás!
    - Ő a messiás!
    Brian: Menjetek a picsába!”
    .
    Irodalmi szövegről van szó, ezért kérlek ezúttal tekints el a nyelvműveléstől.
    .
    Idézet 4: “Egyébként a neked szóló – eléggé hosszúra sikeredett – válaszomban bemásolt, a felvetésedre reflektáló idézetekre nem tértél ki.”
    Valóban nem, nincs mit hozzátennem, de köszönöm, hogy gondoltál rám.
    Barátsággal: topi taotOLógia

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. Ha lefordítjátok Orbánra, akkor ilyen lesz a választás:
    http://www.youtube.com/watch?v=1aBaX9GPSaQ
    .
    és csak nekem tűnt fel, hogy a “választókat” személyesen fogja felkeresni a jegyző? ami matematikailag is kizárt, tehát előre fogja venni a Kubatov-listán szereplőket?
    Gyengébbeknek: csak az fog “választónak” minősülni, akihez odaér a jegyző?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos