Ronai and Ronai
AMERIKAI

Most kell magára hagyni a Fideszt 2012. October 31. Wednesday 6:08 | AN

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Most kell magára hagyni a Fideszt

Budapest – Ha eddig bárkinek kétségei lehettek afelől, hogy a Fidesz a választási törvénnyel akarja felszámolni a leválthatóságát, és megszüntetni a hatalmi váltógazdálkodás lehetőségét, akkor most megérthette: a választási törvényt mindig úgy igazítják, hogy az egyenlő esélyeket, és – megfelelő támogatás esetén – az ellenzék győzelmét megakadályozzák.

Teljesen világos, hogy a voksolás napjáig úgy alakítják majd folyamatosan a jogszabályt, hogy a végeredmény csak a Fidesz megfelelő arányú győzelmét hozhassa. A Fidesz törvénybe akarja foglalni a csalást, a saját módosító indítványainak elolvasásához sem ad időt az ellenzéknek. Igaz, minek is tenné, teljesen mindegy, hogy mit mondanak, vagy mit voksolnak, ők úgyis azt szavaznak meg, amit akarnak. Erőből kormányoznak, a parlament működése csupán formális és díszlet, az ellenzék a parlamenti munkában való részvételével csak asszisztál a demokratikus hamis látszat fenntartásához.

Orbán pártja saját választási törvényéhez 227 módosító indítványt nyújtott be, amelynek tanulmányozására egy napot sem adott az ellenzéknek. A jogszabály megszavazása szempontjából egyébként sincs jelentősége az ellenzék szavazatainak, mert a kétharmaddal azt szavaznak meg, amit akarnak, de az utolsó pillanatban benyújtott módosító javaslatokról még a véleményüket sem alakíthatják ki, azt el sem mondhatják, a módosítások lényegéről és következményeiről a közvéleményt nem is tájékoztathatják. Úgy születik meg az új választási törvény, amely a Fidesz megfelelő arányú győzelmére van szabva, hogy arról sem az ellensék, sem a közvélemény nem tud semmit.

Gyakorlatilag rendeleti kormányzás zajlik. Orbán utasításba adja az akaratát, majd azt egyéni képviselői indítvány formájában saját maguk elé terjesztik, maguknak megszavazzák, majd kihirdetik. A parlamenti ellenzék nem élhet a kisebbséget megillető jogaival sem. Még a látszatát sem tartják be annak, hogy ez egy demokratikus parlamentáris rendszer. Orbán akár rendeletekben is kihirdethetné az akaratát. Szemfényvesztés a parlament látszatműködése. Az ellenzék felelős azért, hogy Orbán ország és világ előtt a parlamentáris demokrácia hamis látszatát fenntarthatja. Az ellenzék kötelessége az lenne, hogy miután konkrét kérdésekben nem folyhat érdemi vita, hogy erre a tényre, a diktatúrára, a kialakult “elnöki rendszerre”, valójában a vezér típusú kormányzati működésre felhívja a hazai és a külföldi nyilvánosság figyelmét. Abban a parlamentben, amelyben semmi tisztelet és jog nem illeti meg az ellenzéket legyen Orbán és pártja maga.

Miután Bajnai Gordon egy kirekesztő mozgalommal társulva kényszerpályára lökte az ellenzéket, hogy a törvénytelen választásokon részt kell vennie, a Fidesz választási törvénnyel kapcsolatos eljárása, és a formálisnak hazudott, valójában a lényeget érintő változtatásaival új helyzetet teremtett: ha a Fidesz a látszatot sem tartja be, olyan szabályokat teremt, amelyek ellentmondanak az egyenlő és titkos választások alapvető normáinak, az ellenzéknek ehhez nem szabadna statisztálnia. Ki kellene vonulnia a törvény vitájából, de az egész parlamentből is, bojkottálni a válastzásokat, és segítségért fordulni az Európai Unióhoz, mert az egyik tagországa a fékek és ellensúlyok felszámolása után a hatalmi váltógazdálkodást is fel akarja számolni. Be kellene jelenteni, hogy az ellenzék ilyen feltételek mellett nem vesz részt a választásokon, a felelősség nemcsak az Orbán-kormányé, hanem Európáé is, amely ezt eltűri egy tagországában.

Ha diktatúra van, akkor legyen diktatúra. Orbán érdeke, hogy a demokrácia hazug látszatát fenntartva abszolutisztikus hatalmat gyakoroljon. Aki ehhez asszisztál, az Orbán malmára hajtja a vizet. Az MSZP-nek tudnia kell azt is, hogy Orbán alkotmányba foglalta, hogy ők egy terrorállam jogutódai, és felelősök a kommuniosta rendszer bűneiért. A választások előtt az utolsó pillanatban ki fogják találni, hogy az MSZP választásokon való részvétele alkotmányellenes. Tanulhatnának abból, hogy ha egyesületek választási szövetséget alkotnak, akkor törvénybe iktatják, hogy egyesületek nem indulhatnak a választásokon. Sokak számára szimpatikus lehetne egy pártok felett álló mozgalom, amely pártként már nem olyan vonzó. Ezért mindenkit rákényszerítenek arra, hogy pártot alapítson, és ernyőszervezetként senki ne egyesíthesse az ellenzék pártjait. És így lesz az addig, amíg nem győznek, és Orbán be nem jelenti, hogy a nemzeti egység elsöprő győzelmet aratott, a nemzet kétharmada a nemzeti ügyek kormánya és a további változtatások mellett áll. Ezért most áttérünk egy másik rendszerre. Ehhez asszisztál az ellenzék, ha résztvesz ebben a kutyakomédiában.

A regisztrációért a jegyző lakásra megy. Ha a szavazás titkos, akkor a regisztráció nem az? Miről beszél a jegyző a leendő szavazóval? Mit mond neki, mit kérdez tőle, milyen nyilvántartást vagy jegyzőkönyvet kell , és hova küldenie? Egy tízezres településen tízezer emberhez megy el személyesen a jegyző? Ki ellenőrzi, hogy kikhez nem ment el?

Ha a lakcímnyilvántartásban mindenki címe szerepel, adatai ismertek, mi szükség a regisztrációra? Miért kell előre bejelentkezni, ha joga van elmenni is, távolmaradni is? Miért kell ettől a döntéstől ilyen hatalmas áldozatok, pénz és apparátus által megfosztani a szavazót? Vagy meg kell szüntetni a lakcímnyilvántartást, hogy valami látszatindokot lehessen teremteni?

Aki asszisztál ehhez a csaláshoz, bűnrészes, és hosszú időre segít meghosszabbítani a demokráciának álcázott diktatúra uralkodását.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (51 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +94 ( 108 szavazatból)
Most kell magára hagyni a Fideszt , 4.7 out of 5 based on 51 ratings

Címkék: , , , ,

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

129 Reader’s Comments

  1. tisztelhölgyeimésuraim

    (előválasztási betűrejtvényünk)
    *
    E G B
    B Y E
    E E I
    S R D
    Z E E

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Miért nem tudna Bajnai úr váltani? – forradalmibb, harcosabb lenni!!!!
    Sokkal több akarat van benne, mint amennyit eddig bemutatott.

    Mindezen túl, MIÉRT IS ASSZISZTÁLNAK “Orbán egyszemélyes vállalkozása: Magyarország Zrt.” mellett az ellenzékiek?
    Röhej, hiszen oRBÁN szélkakas, vekkeres bebizonyította, amíg ellenzékben volt, hogy torpedózta meg a kormánypártiak tervezett intézkedéseit, de

    bemutatta azt is, hogy havi JÓ FIZETÉSÜKÉRT, NEM JÁRTAK BE A PARLAMENTI ülésekre – bár a havi fizetésért Orbán is besétált -, SZABOTÁLTÁK a részvételükkel a döntéshozatalt.

    Ha ők megtehették, MOST JOGOS LENNE, hogy az ELLENZÉK IS MEGTEGYE!

    Más: az EURÓPAI UNIÓBAN, V. más szervnél IGENIS FEL KELL JELENTENI ORBÁNÉKAT, mert nem európai politikusok módján intézik HAZÁNK ügyeit, hanem és KIZÁRÓLAG a SAJÁT ÉRDEKEIK szem előtt tartásával nyerészkednek!

    Az EURÓPAI UNIÓ M I É R T HALLGAT ???? – miért tűri el, hogy egy tagállamában unió ellenes nyilatkozatok, zászló égetések, stb. történhessenek?!
    Vagy tényleg ilyen GYENE az UNIÓ ? – Orbán lenne az erős? – kétlem ez utóbbit, mert ő már roskatag, de nagyon, csak nagyon erős emberek kellenének, hogy már KICSAPJÁK a francba az ilyen szerencsétloen közveszélyes szélhámos miniszterelnököt, mint Orbán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  3. http://hvg.hu/itthon/20121031_Bajnai_Gordon_interju

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. A választókat személyesen fölkeresi a jegyző,tehát senki ne igyekezzen regisztrálni,hanem nyugodtan várja a jegyzőt a lakásán és ha emiatt a határidőn belül nem regisztrált akkor már hasznos volt a félretájékoztatás.Azzal senki nem foglalkozik,hogy a határon túliak levélben történő szavazása hogyan ellenőrizhető,mert a szavazás titkos akkor nincs feladó a levélen,tehát lehet ömleszteni a szükséges számú szavazatot.
    Máskülönben aggodalomra semmi ok,mert a magyarok mindíg képesek újra kezdeni,mondta ezt egy kancsal nő a TV-ben nem tudom ki az állítólag történész.Azt szeretném megérni ne kelljen újrakezdeni,hanem olyan irányba haladjunk amit hosszú távon folytatni lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  5. Még másfél év van a fideSStáni választásokig. Rendeteg idő ez, Túlzás lenne most belekezdeni a választások bojkotját követelni. A hátralévő időben a csutinak még támadhatnak kiváló ötletei ha látja, hogy minden igyekezete ellenére vesztésre áll. 2002-ben választási veresége után megmondta hogy ilyen többet nem fordulhat elő. Bár sokan nem hisznek benne, én úgy gondolom, hogy az IMF és az EU már megküldte a selyemzsinórt a csutinak. A Fitch Ratings már megüzente, hogy IMF hitel nélkül ne is próbálkozzon. Az IMF kéréseiben egyértelműen utalt arra, hogy az adórendszer átalakítása nélkül nincs hitel. Az EU nem szüntetni meg a kötelességszegési eljárásokat. A telekomadót vissza kell fizetni. A fityisz választási törvénykezése már most is kiverte a nyugati sajtóban. Merkel meg akarja nyerni a soron következő választásokat. A választások bojkottálása szerintem még nem időszerű. Ez csak közvetlenül a választások előtt lehetsége, de előtte nemzetközi fórumokon kell felhlépni a választási törvények jogellenessége ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  6. girbegurba
    2012. november 1. csütörtök
    15:58
    Jó célkitűzés, helyzetértékelés, ehhez rugalmas stratégia és taktika kell – a kiváló interjú után erre jó esély látszik. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  7. Senki nem csatlakozik az alapítványomhoz? :))
    Csak egy ezres! Nem Hrivnyába!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. nov.11-en a DK körbeveszi a Parlamentet.Ha vagany “pesti sracok”vagytok,akkor oda kell gyertek.Kemenyen be kell szolni a Fidess-nek!Gyertek ,menjunk ki!!!
    Radikalisan kell kezbe venni a sajat sorsunk.Mar megvan szervezve,csak odakell csapodni,nem szamit hany rendor van,mi tobben leszunk.Ne ijedjetek meg!!!
    Europa,Amerika minket most tamogatni fog,nemugy mint’56-ban.Orbankat szetfogja vetni a mereg.Gyere,gyere,ne szarozz,hagyd ott a felületet,az otthoni fotelt,RÁD van szükség!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (21 szavazatból)
  9. manhattan,
    Nem 12-én lesz a kordon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. A választások bojkottja butaság.
    Orbánt a másodperc töredékéig sem fogja megakasztani,, ha nincs ellenzéke. Sőt!
    Ami pedig az EU beavatkozását illeti: kisebb gondjuk is nagyobb, mint hogy mi van Magyarországon.
    Ráadásul nem is egyértelmű a helyzet, egyrészt a Fidesz is a többségi Néppárt tagja, másrészt a bankok agyonadóztatásával elérte, hogy azok vezetői is azért lobbizzanak az EU vezetőinél, hogy enyhítsék az ellenintézkedéseket hazánkkal szemben – így remélik terheik csökkentését.

    Ha pedig mégis megtörténne a csoda, és külföldi nyomás alá kerülne a kormány, akkor Orbán azonnal kiléptet minket az EU-ból. A propaganda beindult,, az emberek EU ellenes indulatait sikeresen felszították. Ha kell, lecsillapítják, ha kell, kicsit fokozva a nép nagy része a kilépés mellé áll.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  11. Ugyanez a véleményem, amit ez a cikk megfogalmaz ! Kb. 1 hete az egyik közösségi oldalon találtam az alábbi véleményt, ami pont ebbe a témába vág, ezért ide másolom, mert akkor azonnal elmentettem magamnak.
    Íme a vélemény, amivel egyetértek :
    “NEM LESZNEK SZABAD VÁLASZTÁSOK 2014-ben, akármennyire nem akarjuk ezt felfogni, tudomásul venni ! Ez Bajnai szerepét is nagyságrendekkel visszaveti. Érik a helyzet arra, hogy nincs más békés fegyver Orbán diktatórikus rendszere ellen, mint a : BOJKOTTÁLÁS !!! EGYEDÜL EZ LEHET HATÉKONY FEGYVER A REGISZTRÁCIÓ ÉS AZ ANTIDEMOKRATIKUS, – NEM SZABAD – VÁLASZTÁSOK ELLEN ! UNGVÁRY ÍRÁSÁN JÓ LENNE ELGONDOLKODNI AZ ELLENZÉKI OLDAL PROMINENSEINEK !!! http://magyarnarancs.hu/publicisztika/a-szembeszegules-az-elso-81971 SAJNOS MÁRA A BOJKOTT A LEGNAGYOBB ESÉLY A DIKTATÚRA MEGDÖNTÉSÉRE ! A KORMÁNYVÁLTÁS MÁR NEM NYÚJT MEGOLDÁST !!! MÁR CSAK A BOJKOTT AZ EGYEDÜLI BÉKÉS ESZKÖZ, AMI EL TUDJA VENNI ORBÁN LEGITIMÁCIÓJÁT, ÉS RENDSZERVÁLTÁSRA KÉNYSZERÍTI AZ ORSZÁGOT ! ŐRÜLTSÉG LENNE ELFOGADNI AZ EGYOLDALÚ, ÉS ANTIDEMOKRATIKUS VÁLASZTÁSI JÁTÉKSZABÁLYT. A VÁLASZTÁSON VALÓ RÉSZVÉTELLEL AZ ELLENZÉK CSAK LEGITIMÁLNÁ AZT A VÁLASZTÁSI TÖRVÉNYT, AMI ÉPP AZ ELLENZÉKI OLDAL BIZTOS VERESÉGE ÉRDEKÉBEN SZÜLETETT. EZÉRT BOLONDSÁG RÉSZT VENNI EGY NEM DEMOKRATIKUS, ÉS NEM SZABAD VÁLASZTÁSON !!! AZ EGYEDÜLI GYŐZTES LEHETŐSÉG, A BOJKOTTÁLÁS !!! MÉG HA RÉSZLEGES LESZ IS AZ ORSZÁGOS VÁLASZTÁSI BOJKOTT, AZ IS KÉPES 100%-os SIKERT HOZNI, UGYANIS A GYŐZTESEK LEGITIMÁCIÓJA A BOJKOTT MIATT NULLA LESZ ! ÉS EZ MÁR GYŐZELEM ! HIÁBA LESZ AKÁR ÚJBÓL 2/3-a A FIDESZ-KDNP-NEK, (vagy kevesebb, vagy több,) AZ MÁR NEM LESZ LEGITIM A BOJKOTT MIATT!!! EZ A LÉNYEGE ENNEK A POLITIKAI HÚZÁSNAK ! NEM BAJ HA RÉSZLEGES A BOJKOTT, MERT AZOK LÉTSZÁMA, AKIK AMÚGY IS KIMARADNAK A REGISZTRÁCIÓBÓL AZ ETIKÁTLAN REGISZTRÁCIÓS KÉNYSZER MIATT, (KB. 40-50 %) AZOK LÉTSZÁMA STATISZTIKAILAG A BOJKOTTOT KÉPVISELŐK SZÁMÁHOZ HOZZÁ ADÓDIK, MINTHA ŐK IS BOJKOTTÁLÁS MIATT NEM REGISZTRÁLTAK VOLNA, ÍGY A VÁLASZTÁSI VÉGEREDMÉNY ILLEGITIMMÉ VÁLIK, AMI NEMZETKÖZI SZINTEN IS HATÁSOSAN KOMMUNIKÁLHATÓ !!! (Ez a taktikai csel még nem etikátlan. A focista is kicselezhető.) EZ CSAK AKKOR IGAZ, HA MÁR A REGISZTRÁLÁS BOJKOTTJA IS MEGHIRDETÉSRE KERÜL, NEM CSAK A VÁLASZTÁS BOJKOTTJA ! EZ EGY STRATÉGIAI JÓ TANÁCS AZ ELLENZÉK SZÁMÁRA! KÉREM FONTOLJÁK MEG ! AMELYIK PÁRT ENNEK ÉLÉRE ÁLL, AZ 2014 UTÁN AKÁR VEZETŐ POLITIKAI ERŐVÉ IS VÁLHAT, MIUTÁN A VÁLASZTÁS NYERTESEI AZ ILLEGITIMMÉ VÁLÁS MIATT HAMAROSAN ÖSSZEROPPANNAK, AMI MEGISMÉTELT VÁLASZTÁSOKHOZ VEZET, AHOL MÁR TELJES VERESÉG (POLITIKAI MEGSEMMISÜLÉS) VÁR A CSALÓ FIDESZ-KDNP-RE!” NEM ÉRDEMES ARRA SZÁMÍTANI, HOGY A FIDESZ ELVESZÍTI BÁZIS SZAVAZÓIT AZ EGYRE SÚLYOSBODÓ HELYZET MIATT! ENNEK OKA, HOGY A FIDESZ POLITIKÁJA VALLÁSOS ÉS ÁLNEMZETI IDEOLÓGIÁRA, VALAMINT ELLENSÉGKÉPEK HASZNÁLATÁRA ÉPÜL, AMI A LEGNAGYOBB NYOMOR ESETÉN IS KÉPES TÁMOGATÓK TÖMEGÉT MEGTARTANI. EZEN OKNÁL FOGVA HIÚ ÁBRÁND CSAK, HOGY 2/3-AL MEGVERHETŐ A FIDESZ. FŐLEG A FIDESZNEK KEDVEZŐ VÁLASZTÁSI TÖRVÉNY ALAPJÁN TARTOTT VÁLASZTÁSOK ESETÉN. ÉPPEN EZÉRT ELENGEDHETETLEN A BOJKOTTÁLÁS FEGYVERE, MERT POLITIKAILAG MEGSEMMISÍTENI A FIDESZT VÁLASZTÁSOKON NEM LEHET. EGYETLEN DEMOKRATIKUS ESZKÖZ A FIDESZ MEGSEMMISÍTÉSÉRE A BOJKOTT !!!”
    2012.10.23.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  12. Tudomásul kell vennie a baloldali vezetőknek, hogy részükre most már nincsen más kiút, mint AGRESSZÍVEN LETÖRNI ennek a szemét, országrabló Orbánnak és bagázsának a hatalmát!

    SEMMIT NEM SZABAD KOCKÁZTATNI!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  13. “Erőszakkal távolították el a jogszerűen tüntető köztévéseket az MTV biztonsági őrei a köztévé Kunigunda utcai gyártóbázisa elől -”
    **
    Ennyi. Tényleg nem fog Orbán erőszakot,-fegyvereset is.- alkalmazni ? :))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  14. A fülke forradalom után, most valóságosat generál ez a csuti rettenetes! És ahogy látom, nem is marad más megoldás :( Nem akar ez hatalmon maradni, mert a következő ciklusra már egy kanyi sem marad. Ország se, amin uralkodhatna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  15. Hazafi
    Tökéletesen egyetértek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. vicao1
    “Nem akar ez hatalmon maradni, mert a következő ciklusra már egy kanyi sem marad.”
    .
    Ne becsüld le a folyamatos 27%-os áfa bevételt és az egyéb – magasra szabott – adókat. Nem véletlenül olyan magasak, a saját 16%-os adókulcsuk mellett abból lazán elvegetálnak.
    A családi alapokat már lerakták, utána már a sok kisebb bevétel is sokra megy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  17. Én magam is osztom Bartus László ama álláspontját, hogy a demokratikus ellenzéki képviselők csupán csak egyfajta hitelesség látszatát biztosító, parlamenti díszletként kell a Fidesz-KDMP hatalom részére, és nem is a belpolitikai színjáték érdekében, mint inkább az EU és az Egyesült Államok vezetése éberségének az elaltatása miatt.
    Már a kevéssé tájékozottabb választók előtt is kirajzolódhatott a Fidesz-KDMP párt elit világképe, ideológiai elkötelezettsége, önkényuralmi módszerekre támaszkodó, a demokratizmust tudatosan destruáló, egy kézbe összpontosított hatalomgyakorlása, amelyben a parlament egyetlen feladata a pártvezér-miniszterelnök által eldöntött diktátum ellentmondás nélkül való törvénybe foglalása, a formalitás fenntartása érdekében. Eme, szemfényvesztő gyakorlatban még a Fidesz-KDMP képviselők zömének is csak formális szerepet adnak! Egyetlen feladatuk az IGEN gomb megnyomása, a feltétlen lojalitás alapján és a titoktartási kötelezettség megtartása mellett.
    Magam, mint öntudattal bíró magánember képtelen lennék elviselni azt a fajta, minden jogalapot és érdemeket nélkülöző felsőbbrendűségi attitűdöt, hatalmi arroganciát, amivel e derék, „balos beütésű” képviselői kart illetik nap-nap után, éspedig úgy, hogy a dolgok menetére való ráhatásuk gyakorlatilag a nullával egyenlő!
    Ugyanakkor, eme képviselő urak láthatóan nem folytatnak érdemi felvilágosító, mozgósító munkát a választói közösségek tájékoztatása és meggyőzése érdekében.
    Igaza van Bartus Lászlónak abban, hogy sokkal többet használnának a demokratizmus ügyének, ha a hatalomgyakorlók alkotmányosságot/parlamentarizmust megsértő tevékenysége, valamint az ellenzéki képviseleti munka számszerűsíthető adatait bizonyítékul felhasználva egyöntetűen megtagadnák a parlamenti színjátékban való közreműködést.
    E mellett azonban meggyőződésem, hogy hibás álláspont annak a nézetnek a képviselete, hogy felesleges lenne a demokratikus erők bármilyen formában való, akár a választásokra is kimunkált összefogása, MERT EGY, EGYMÁSSAL SZOROS KAPCSOLATBAN ÁLLÓ, A LEGROSSZABBAL IS SZÁMOLNI KÉSZ DEMOKRATIKUS ÉRDEKSZÖVETSÉG MESSZE JOBB VÁLASZOKAT KÉPES TALÁLNI A KIHÍVÁSOKRA, MINT EGY SZÉTDARABOLT! Ennek megtorpedózásában ugyanis csak két politikai erő lenne módfelett érdekelt: a Fidesz-KDMP koalíció, és a Jobbik. Már eddig is messze többet veszítettünk ezek miatt az álszent, enyves kezű hittérítők és kalandorok miatt, mint amit egy jobb sorsra érdemes társadalom hosszan tartó fájdalmak és sérelmek nélkül el képes viselni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  18. Mi a különbség egy valódi nyugati demokrácia és Orbánisztán között?
    – Egy valódi demokráciában minden hülye politikusnak alkalmazkodnia kell a kőbevésett, meglévő törvényekhez és ha ezt nem teszi, megbűnhődik!
    – Orbánisztánban minden hülye politikus a saját érdeke és kénye-kedve szerint alakítja hetente, vagy akár naponta a törvényeket vagy akár az alkotmányt is, a lelkiismeret nélküli, szemétdombra való, lakáj parlamentje útján és akinek ez nem teszik, az megbűnhődik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  19. Proaktiv
    “Ne becsüld le a folyamatos 27%-os áfa bevételt és az egyéb – magasra szabott – adókat. Nem véletlenül olyan magasak, a saját 16%-os adókulcsuk mellett abból lazán elvegetálnak.
    A családi alapokat már lerakták, utána már a sok kisebb bevétel is sokra megy.”

    Lehet,hogy sok kicsi sokra megy…..csak még ez is egyre kevesebb lesz, mert a fogyasztás hónapról hónapra kevesebb lesz, ahogy fogy az emberek tartaléka , mert friss jövedelemről nem ebszélhetünk. Soha ennyi munka és jövedelem nélküli ember nem volt. Illetve de, de annak majd 100 éve.
    De tévedhetek is :/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  20. vicao1
    A fogyasztás folyamatos, ha csökken, akkor is hatalmas bevétel, mert minden termék, árucikk fogyasztói árának a harmada a kormánynál köt ki.
    .
    Ne hagyd ki a számításból a lefaragásokat sem, ahol a kormány mindig spórolhat, mert több milliárdos kiadási massza: egészségügy, oktatás, kultúra, szociális ellátás stb.
    Folyamatosan ezeket farigcsálják, de a jelenlegi kiadáscsökkentés még nem a vége. Sajnos lesz ez még rosszabb is, mert a stadionépítések, az országimázs kommunikációja, a Századvég folyamatos dotálása, a szélnek eresztett sok-sok Orbán-levél postai költsége és egyéb látszatnélküli, teljesen fölösleges kiadások Orbánnál nem szenvedhetnek csorbát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  21. Citizen
    El kellene dönteni, hogy mit akarunk: hogy a demokratikus ellenzék a belföldi polgárok, vagy a külföldi kormányok és médiák felé kommunikáljon. Merthogy a parlamenti közvetítésekben még valamennyire el tudják juttatni az üzeneteik egy részét a választópolgárokhoz, de kivonulás után ez a lehetőség megszűnik. És ha hinni lehet Bartusnak, az ATV-nél is drasztikusan csökkenne ezek után a lehetőségeik, a Klubrádió engedélyét meg egyszerűen nem hosszabbítanák.
    Azaz ezt csak külföldön és külföldre szólna nagyot – az itthoni polgárok nem is tudnának róla, vagy a kormánypárti sajtó teljes agymosásba mehetne át mindenféle más hang nélkül. Azt hiszem ebből világos, hogy miért nem támogatom a kivonulást. Sőt: a regisztráció bojkottját sem: mert ha az nem éri el az 50 %-ot, akkor már joggal lehet bojkottálni a szavazást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. A cikkben leírtak a szomorú jövőt vázolják föl. Amikor a SZOCIK bűnösségére vonatkozó törvényt elfogadták, azonnal tudható volt, hogy szorult helyzetben kizárják Őket a választáson való részvételből. Tehetik ezt az utolsó pillanatban is.Ezt én úgy értelmeztem, hogy ha valaki összeszedi a jelöléshez szükséges megfelelő ajánlásokat és leadja a helyi választási bizottsághoz, utána szembesül vele, miszerint ki vagyon zárva a választási részvételből, semmi esélye nem lesz újból megfelelő számú ajánlást összegyűjteni és más néven, akár függetlenként benyújtani. Ezért BUKOTT a mutatvány. A 2010-es választáskor trükközni kellett a támogatók védelmében. Több induló csak a minimális ajánlószelvényt gyűjtötte össze és adta le, a legfiatalabb ajánló 63 éves volt, a legöregebb 96 éves. A mostani stratégia: A minimális ajánlási mennyiséget összeszedni, több jelölő szervezetre vonatkozóan és ha valaki kizárásra kerül mindig van lehetőség más néven indulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  23. Citizen
    “Fidesz-KDMP párt”
    .
    Az melyik? Csak nem a KDNP-re gondoltál? (A Kereszténydemokrat Néppárt rövidítése: KDNP)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  24. Nem lehet belenyugodni a választási regisztrációba. Én csodálkozással hallom ezt a diskurzust, hogy hogyan rendezkedik be az ellenzék az elfogadandó új törvény adta keretek közé. Még mindig nem értem, hogy miért nem vágja a pofájukba a nép, a pártok, hogy ezt márpedig nem fogjátok velünk megcsinálni! Mi az, hogy majd jön a jegyző, vagy mi nyolcmillióan járulunk a hatalom elé azért, hogy megengedjék a választást? Aztán – mivel a mindent eltűrünk- jön a többi? Mi jöhet még? Meddig hagyjuk ennek a piszok bagázsnak a packázásait?
    Semmilyen figyelemfelkeltő demonstráció, éhségsztrájk itt nem hat. Minden eszközzel meg kell akadályozni, hogy ez megtörténjen! Álljon meg az ország, menjen ki több millió ember az utcákra, mutassuk már meg végre, hogy nem szégyeníthetnek meg minket tovább! Ne az Európai Unióra várjunk, mert ők azt fogják mondani, ha ezt hagyják, ha elmegy “négyszázezer ember” a kormány mellé állni, akkor tegyék, majd kirakjuk Magyarországot ez EU-ból, nincs itt kit megmenteni. Két ilyen vérlázító esemény volt, amit nem lett volna szabad hagyni: a magánnyugdíjak einstandolása, és ez. Ez már nem hülyegyerekek homokozása emberek! Leköpnek, elzavarnak, fenyegetnek, lehetetlenné teszik az életünket, hülyének néznek, a becsületünkbe gázolnak. Meddig engedjük?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  25. Kedves moment!
    *
    Írod, hogy nem lehet belenyugodni. Sajnos sok politikusunk így gondolja, hogy nem lehet, pedig helyesen a nem szabad hangzana, mert a szabad és a lehet között óriási, lényegi különbség van. Egyébként teljesen igazad van.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  26. Kedves KORDON BLUED: igen később én is rájöttem, a pontos szó, hogy nem szabad. Köszönöm a kiegészítést!
    Rettenetes, ahelyett, hogy megbénítanánk az országot, ahelyett, hogy aznap a Parlament elé egy ország állna élőláncot a szavazásuk napján, megint azt figyeljük” na mit szól ehhez Európa?”
    Ha van eszük, magasról tesznek ránk.
    A szarházi firkászok, meg finnyáskodnak Gyurcsányon, Bajnain, mert az “olyan trendi”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  27. A XXI. kerületi falkaforradalmi fideszes városvezetés a vesztét érzi, pedig még csak a választási ciklus félidejénél tartanak. Két éve kerültek hatalomra, de fogy a levegő körülöttük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. Orban egy maffia fonok! Interpolnak kene bilincsbe elvinni!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  29. Egy szimpatikus hsz a 168óráról egy narancstrollhoz/de más is okulhat belőle:
    2012-11-04 20:20:11 #106
    Kedves Laciko!

    “Miben cáfolja a “valóság” azokat a tényeket, amit a kormány állít?”

    Amit most állít a kurmány, vagy amit öt perc múlva fog állítani?
    Amikor egy kormány nyilatkozat képes állítani valamit, és az ellenkezőjét is, egyetlen háromszavas mondatban, akkor a valósághoz kötődő viszonya megkérdőjelezhető.

    “”Tudja valahogy nem azt mondják mint a rémhír, meg a viszhang tv.”"
    “Hanem mit?”

    Nézem az említett sajtó orgánumokat, hallgatom miről beszélnek, összevetem azzal amit én tapasztalok, amit érzek, beszélek elég sok emberrel, sok helyen, mind a fideSS kormányt szidja, na jó kit szidjanak, ők vannak kormányon, mondhatná, de azért mégis.

    Hallgatom a munkájukat elvesztő, egyre jobban lecsúszó embereket, hallgatom a szülők, házastársak panaszát, családtagjaik kénytelenek külföldre menni, mert nem tudnak megélni.

    Nézem a lelkileg összetört, apjukat háromhavonta látó gyermekeket, látom a fizetések, árak alakulását. Látom mire szórja a pénzt a kurmány, ellopva a nyugdíj megtakarításokat, megzsarolva az embereket, látom a sok végletekig elkeseredett kisembert, látom a dőzsölő nagyvállalkozókat, mostanában zömében fideszest.
    Hallgatom az egyszerű embereket, nem tudják a gyermekük iskolázását, a rezsit, a napi megélhetést fizetni, pedig már beleszakadnak a gürcölésbe.
    Tudom mi, mindennel lett rosszabb két év alatt, és hallgatom a cinikus, a képünkbe gúnyosan vigyorogva hazudó kormánypártiakat.

    A korábbi kormányok sem a jó szándékukról, feddhetetlen becsületükről voltak híresek, de most valahogy eltűnt a remény is, nincsenek már boldogan mosolygó emberek.

    Igen, ez a kurmány becsapta a választóit is, egyetlen normális intézkedésük sem volt a két év alatt, csúszunk le, mintha a cél a nyomor, és az államcsőd lenne.

    Nem tudom ki lesz a következő, aki tovább fosztogatja, nyomorítja ezt a Nemzetet, de az biztos, Orbánt, és kormányát el kell zavarni, le kell váltani, amíg még demokratikusan lehet, polgárháború nélkül, ami nem hiszem, hogy komolyan hiányozna bárkinek is.

    Jön a tél, egyre több embernek nincs pénze, nincs munka, csak sok sok hazugság, rablás, tündérmese.

    Az itt kommentelőknek nem kioktatásra, okulásra van szükségük, hanem egy kis reményre, jövő képre, amit már elrabolt tőlük ez a kormány.

    Egyre többen mondják, elég volt!
    A magyarok általában nem valami mellett szavaznak, hiszen abban meg kellene egyezniük, ami valljuk be nem megy, hanem valami ellen, abban könnyebb megegyezni.

    Tisztelendő a buzgalma, amivel a választott oldalát, kormányát védi, kedves Laciko, de minden igyekezetük ellenére 2014-ben eltakarítják a Nemzeti Hazugság kurmányát, tákolmányostól, turul tojásostól, mert önök még nagyobb csalódást okoztak a népnek, mint a szocik.
    http://www.168ora.hu/itthon/balog-zoltan-lipcse-fenyunnep-lichtfest-dalos-gyorgy-105207.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. December 4. Thursday | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. April 29. Tuesday | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. April 15. Tuesday

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos