Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán kiéheztetné az ellenzéki pártokat 2012. október 31. szerda 7:06 | AN

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán kiéheztetné az ellenzéki pártokat

Budapest – Mivel a Fidesz pártja pénztárának tekinti az állami költségvetést, sajátjaként bánik a közvagyonnal, és annyi pénzt lop ki az államkasszából, amennyit akar, nem szorul a hivatalos állami támogatásra. A Közgép Zrt. két év alatt csaknem 300 milliárd forintnyi állami megrendelést kapott, és ez nem minden. Más pártok állami támogatását azonban felére csökkentené vagy teljesen megvonná, hogy a választásokra ne legyen pénzük megfelelő reklámra.

A rendszerváltás óta a pártfinanszírozás arra épült, hpgy a baloldal és a jobboldal pártjai felosztották egymás között a “piacot”, és az állami szektor megcsapolásával egészítette ki a hivatalos állami támogatást. A Fidesz ezt az egyezséget láthatóan felmondta: elzárja az ellenzék pártjait, holdudvarát minden bevételi lehetőségtől, most pedig arra készülnek, hogy a pártok állami támogatását is felfüggesszék 2013-ban és 2014-ben. Az ellenzék média és pénz nélkül áll szemben az állami forrásokat korlátlan felhasználó, és a közmédiát kisajátító Orbán-párttal szemben. Mintha a Felcsút focicsapata 15 emberrel állna fel, az ellenfél viszont csak két embert küldhetne  a pályára, és kikötnék, hogy a kettő közül senki nem lehet kapus, a szabályok pedig rájuk nem érvényesek.

A lakosság körében nyilván népszerű javaslat szerint a pártok tartsák el magukat a tagdíjaikból és az adományaikból, miközben Orbán pártja nyilvánvalóan nemcsak ebből él, hiszen például sajátjaként használja valamennyi adófizető pénzéből működtetett közmédiát. A Fidesz ezt a javaslatot nem támogatja az egyházak esetében, akiket az állam és az egyház szétválasztása miatt a híveiknek és adományokból kellene eltartani. Ha a pártokat nem támogatja az állam, akkor miért tartja el az egyházakat? A pártoknak van közük az államhoz, de az egyházaknak nincs.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +33 ( 35 szavazatból)
Orbán kiéheztetné az ellenzéki pártokat, 5.0 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. ” Ha a pártokat nem támogatja az állam, akkor miért tartja el az egyházakat?”
    Ez nagyon félrevezető megfogalmazás, még akkor is, ha kérdőjel van a végén.
    A valóságot pontosan visszatükröző kijelentő mondat ez:
    Ha saját pártjának tejben-vajban fürösztésén kívül mindenki mástól megvon minden lehetőséget az állam, teljességgel természetes, hogy csak azokat az egyházakat támogatja, melyek a szószékről is tanúbizonyságát adják a hivatalostól eltérő gondolkodásúak kiátkozásának és Orbánt isteni kegyelemből földre küldött messiássá prédikálásának.
    Egyáltalán nem véletlen, hogy aki az Orbáni tákolmány megváltoztatására tesz a jövőben kísérletet (állampolgári engedetlenség, sztrájk, kormányintézkedést kritizáló blog, komment, ellenzéki tüntetésen részvétel, választásokon nem kormánypárti jelöltkénti próbálkozás, satöbbi) az kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható.
    Lesz itt rend, kérem, oszt jónapot.
    Ezt akartuk, ugye, amikor egyharmadnyi lakosság megbüntetni szándékozott az mszp-t.
    Hááááát, hogy ki lett megbüntetve, az már más tészta. (Flipper Öcsi után szabadon.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  2. Azért az AN eldönthetné, hogy “Most kell magára hagyni a fideszt” és lemondani a képviselőket illető javadalmazásról, amiből juthat a pártnak is – azaz elősegíteni a pártok kiéheztetését, vagy a pártok kiéheztetési szándékát kárhoztatni.
    Ez olyan tipikus “Lássuk Uramisten, mire megyünk ketten”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. A költségvetés ne támogassa az egyházat, de a pártokat sem! Viselje már mindenki annak a felelősségét, hogy ha jól muzsikál, akkor van baksis ( a híveitől) ha nem jól muzsikál, akkor meg hoppon maradt!
    Teljesen lerongyolódott az ország, és akkor ez a macskajancsi orbán pofázik hülyeségeket! A közgéptől meg vissza kell venni mind egy fillérig. Enyhíthetné a megszorítást is. (persze tudom,hogy ez lehetetlen)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  4. Miután két év alatt kifizették az adósságukat és totál feltöltötték a saját és a pártjuk kasszáját is – most már minden más formáció gondoskodjon magáról.
    Ennyire hülyének nézni egy társadalmat, ehhez még nagyon kell utálni is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  5. Az a helyzet, hogy amíg lehetetlen ellenőrizni bármelyik hatalmon lévő pártnak a költségvetésből történő önfinanszírozását (kizárólag az önmegtartóztatásuktól függ, hogy magukra költsenek amennyit elbír arcbőrük), addig mindennemű korlátozás az éppen hatalmon kívülieket hozza hátrányos helyzetbe.
    Persze, hogy önellátásra kéne kényszeríteni mindegyik pártot, mert a pártfinanszírozás remek megélhetési lehetőség: mint a jelenlegi gyakorlat igazolja, a kizárólag pártfinanszírozásból kiépült maffia olyan élősködő réteget képez, melynek haszonélvezői soha egyetlen pillanatot nem dolgoztak (a munkavégzés általánosan elfogadott fogalmának megfelelő kritériumai szerint), eltartottá és kitartottá váltak ők személy szerint is, és kiterjedt pereputtyuk az ingyenélők létszámát hatványozza.
    Ezért is lenne nagyon fontos, olyan személyt visszatenni a hatalomba, aki nem csupán ígérgeti, hanem igazolta is, hogy politikusi mivoltát nem meggazdagodásnak, hanem szolgálatnak tekinti.
    No de hány ilyen van? Az egész palettán Gyurcsány, Bajnai, Fodor, Kuncze, meg akik önként mondtak le eddig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  6. Orbán kiéheztetné az ellenzéki pártokat
    .
    30.000 éhező gyerek, 350.000 alultáplált gyerek él ma a kereszténynek mondott Mo.-on.
    A pártok éhezéséről pedig csak annyit, ha nem akarnak éhezni, majd szíveskednek összefogni és cselekedni „kivételesen” értünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  7. A pártfinanszírozás lényeges kiadása (kellene legyen) az ismeretterjesztés és a személyes kapcsolattartás a választókkal. Ennek része az utaztatás, étkeztetés, szükség esetén elszállásolás. Ezekre például mennyit költött az MSZP az elmúlt két és fél évben?
    Pár napja jelentették be, hogy valami országjárásfélét tervez a párt, de hogy mikorra, nem derült ki. Biztosan tavasztól, mert ugye most tél lesz, amikor hóakadály gátolja a vidéki helyszínekre autózást.
    Tavaszig összesen az utóbbi három év pártfinanszírozási összegének nagy része nem tölti be a helyszíneken – szórólapokkal is megtámogatott – ismeretterjesztés és a kapcsolattartás szerepét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  8. Rá kell nézni a képre. Egy súlyos elmebeteg van rajta. Egyetlen megoldás a kinyírása. Inkább ma, mint holnap. A románok meg tudták tenni 1989.12.25-én Targovistén. Mi alábbvaló nép vagyunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  9. Gondoltam leírom a véleményem, de ezt megtette;
    .
    figyelő
    ( 2012. október 31. szerda
    11:29 )
    .
    Úgy, hogy csak annyit: Fogjanak össze az ellenzékiek és védjék magukat, ha minket már nem hajlandóak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  10. A Vatikáni parancs érvényesül.Ezért kap támogatást az egyház.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  11. Egyszer még lógni fog ez a mocsok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  12. Várt valaki mást ettől a sötétagyú és gondolkozású, pitiáner és mélynövésű diktátortól, miután a választók nagyrésze el sem ment szavazni? Akik a választáskor otthon maradtak , azok a leghangosabbak mostanság, hogy mi történik kis hazánkban, pedig múlhatatlan a felelősségük a jelenlegi helyzetért.Csak tessék végig gondolni, mi maradt volna Budapestből ha ezeket az intézkedéseket – mindegy milyen indokkal tálalva – valamely korábbi, nem fideszes kormány vezeti be. Nekem Ady Endre versének , A magyar jakobinus dalának sorai jutnak eszembe
    ” Vajon felébred valahára
    E szolga népek Bábele?”
    A vers kérdésére válaszolva, csak remélni tudom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  13. tisztelhölgyeimésuraim

    K.S.!
    *
    És ki az a “mink”??
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Ha ezt a parasztot nem nyírja ki valaki, ez, mindenkit kinyír! Mire várunk még?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  15. Csattnak üzenem! A lista nem oké. Fodor Gábor egy bajkeverő. Kuncze erőszakoskodott az ÁFA csökkentésért amit aválasztás után vissza kellett vonni. És az SZDSZ intézte az egészségügyet, amiért soha nem vállalták a felelősséget. Vagy nem így volt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. Tisztelt senki!
    Feltette azt a kérdést, hogy mire várunk?
    Arra várunk, hogy jöjjön el a 2014-es választás és szavazzunk akárkire , csak OVra ne!
    De addig sokan beledöglünk programjaiba, vagy fogjunk a sátorfánkat és odébb állunk és hagyjuk hogy a hős vezírünk csinálja szépen a dolgát!
    ÉN már olyan dühös vagyok , hogy ez a válaszom is túzottan finomra sikereredett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. Tisztelt Arisztarkhosz
    Dehogy fog lógni!
    Miért, amit idáig elkövetett, volt valaki aki tett rá egy szemrehányást is, hogy ejnye-bejnye nem szabad ilyet csinálni?
    Ne legyünk már ennyire naívak könyörgöm!!!!
    Ő lesz még 20 évig hatalmon, ha a Magyar nép ilyen csicska és tehetetlen!
    Ne haragudj, de egyedül nincs sok kedvem örjőngeni a Parlament előtt, mert még úgy érzem , hogy normális vagyok, !
    Ha a tanárok és a médiában dolgozók nem csinálnak semmit sem, akkor a sorsunkat megérdemeljük!
    Dehogy fognak ők sztrájkolni , ha esetleg arra vetemednek, OV csak kiröhögi őket, “oszt jó napot”
    Aki itt számíthatna az a rendvédelmisek, de már ők is tehetetlenek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  18. Hogy az ég nem szakad rájuk ezekre , ott ahol vannak !
    “Több megállapodást is kötött szerdán a Vietnámban tárgyaló Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára.
    Az egyik alapján egy magyar vállalat kezdi meg a Vietnámban jelenleg nem létező népesség-nyilvántartási rendszer felépítését, amely egy “óriási informatikai-technikai beruházás
    Végül abban maradtak, hogy stratégiai együttműködést kötnek az egészségipar területén is, így a vietnámi egészségügyi rendszer felépítése mind finanszírozási oldalról, mind informatikailag és technológiailag magyar minta alapján történhet. A magyar fél egy egészségügyi oktatóközpont létrehozását tervezi Vietnámban, és megnyílhat a kapu a gyógyszerforgalmazás, valamint az orvos- és nővérképzés területén való együttműködés előtt is”

    Erre a mondatra tessenek figyelni “Vietnámban jelenleg nem létező népesség-nyilvántartási rendszer felépítését” ezt is szétfogják bombázni mint a sajátunkat, ebben már profik!
    Jézusom, tudják ezek a Vietnami emberek, kiket kértek fel erre ?
    Na , Vietnamnak annyi lesz mint nekünk!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  19. sedona
    A Vietnámmal kötött szerződés hallatán nekem is elakadt a lélegzetem, amikor a rádióban bemondták. A lényege: Vietnám Magyarországhoz képest is annyira elmaradott, hogy számukra Szíjjártó magyar üzletkötése a nyugati világ technológiai és egészségügyi színvonalát jelenti. Ez van.
    Vakok közt a félszemû is király…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  20. Tisztelt proaktiv

    Akkor már ketten vagyunk, akik így – szörnyen – látjuk a dolgokat!
    Remek a kommented!
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Orbán oligarchia-kitaláló!!!!! – nincs más dolga, kitalál…….

    Kitalálja magának, hogy tarthatná meg az egyszemélyes vállalkozását: Magyarországot !

    Hát, kérem, azok, akik megtehetik BÁRMILYEN NEMZETKÖZI BÍRÓSÁGON, stb. JELENTSÉK FEL ORBÁNT és kormányát,
    a HAZUGSÁGAIKÉRT
    hatalmas VAGYON SAJÁT RÉSZÜKRE történő KIMENTÉSÉÉRT, ellopásáért, hétköznapi nyelven írva, na és ez a pénz nagyon jó lesz, meg a korrupcióból visszaáramoltatott hatalmas összeg a fidesznyikok KAMPÁNYÁRA!
    Csak azt nem tudom még mindig megérteni hogy ennek a volt kiszes-Orbán titkárnak meg az mszmp-párttitkár apjának és a többi fideszes kommunista barátainak hogy jön össze ez a téma????????

    Most Széles Gábort támadták, ő visszatámadott Bencsikre, aki 1 egész hónapot NYARALT CSALÁDOSTUL, BARÁTOSTUL K Í N Á B A N !!!! – MENNYIBE KERÜLT ez az ADÓFIZETŐKNEK???? –
    milyen alapon utazgatják, focizgatják el azt a pénzt, amiből állítólag hiány van és a NÉPET SARCOLJÁK FOLYAMATOSAN!
    Pusztuljanak ebből az országból is Orbán a közveszélyes szélhámossal együtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  22. Különös, hogy Szijjártó EGYMAGA tárgyalt ! – tényleg ő egy külkereskedelmi szakzseni ?????? – vagy egyébként mindegy hogy és kinek a malmára hajtja a vízet. Beutazzák ezek a világot, a pénzünk meg fogy,. Ja, gondolja a közveszélyes szélhámos Orbán, majd megsarcolja még a népet.

    Hogy mer ez az ember a VÁLASZTÓINAK a szemébe nézni, HAZUG, ÁTVERTE a saját választóit is!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  23. – Mi a különbség egy valódi nyugati demokrácia és Orbánisztán között?
    – Egy valódi demokráciában minden hülye politikusnak alkalmazkodnia kell a kőbevésett, meglévő törvényekhez és ha ezt nem teszi, megbűnhődik!
    – Orbánisztánban minden hülye politikus a saját érdeke és kénye-kedve szerint alakítja hetente, vagy akár naponta a törvényeket vagy akár az alkotmányt is, a lelkiismeret nélküli, szemétdombra való, lakáj parlamentje útján és akinek ez nem teszik, az megbűnhődik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  24. Köztársaim! Csak megnyugtatásul: a vietnamiak nem hülyék. Ha akarják, majd megoldják maguk a népességnyilvántartást. Mindenki köteles lesz valamelyik dzsunkára bejelentkezni. Az utcán alvók pedig a járdán körberajzolják magukat. Az egész bejelentés csak egy blöff, Szíjjártó ezt ajánlgatta a vendéglátóknak, azok meg udvariasságból nem küldték el az édesanyjába, hanem még rásóztak egy pár strandpapucsot is. Én együtt jártam egyetemre néhány vietnami diákkal. Egyikük kb. harminckét kilót nyomott, de olyan tehetséges matematikus volt, hogy egyetemi oktató lett belőle itt Magyarországon. Azóta már professzor, na és van a városban négy cipőboltja. Említettem, hogy nem hülyék. Megeshet, hogy majd ők alkotják újra a szétvert magyar népességnyilvántartást. Plusz strandpapucs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  25. én orbánt éheztetném ki. és amikor már úgy nézne ki mint egy anorexiás giliszta tarkón lőném oszt jónapot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  26. Ma vizsgálódnak, hogy miért szaladt el az államadósság.
    Talán mert volt egy válság és az önkormányzatok túlköltekeztek – na miben is, csaknem svájci frankban?!
    Ez az a csontváz, amit a költségvetést soha nem készítő régész, pénzügyérnek nem igen nevezhető, annyira keresett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Ejnye kovácsúr! :(((((((((
    Így nem fogunk különbözni ezektől a gazfickóktól!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  28. Az Egyenes beszéd című műsorban Schiffer András és pártjának esze ágában sincs megállapodni egyik pártal sem valamint a Együtt 2014 Mozgalommal sem , mert nem bíznak abban hogy 2/3 lenne 2014-ben!
    A DK-tól nagyon szép gesztus , hogy élő láncot vonnak a parlament elé,de sajna azzal semmire sem fognak menni!

    Már réges-régen el kellene zavarni a fenébe a Fideszt, nem pedig itt ilyen tök felesleges dolgokat művelni!
    Vagy menjenek el az EU vezetőihez és beszéljenek velük és győzzék meg őket, hogy mi folyik kis haznánkban, vagy hagyják a fenébe az egészet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  29. ez igaz gets, adtam is magamnak egy mínyuszt, de az indulataimat egyre nehezebben tudom kordában tartani. igyekszem visszafogni magam és csendesen olvasgatni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  30. sedona
    A DK az élőlánccal annyit fog elérni, hogy meglátja külföld, hogy Magyarországon vannak még akik a lebontott demokrácia cserepei között próbálnak valamit tenni! Ennyit tehetnek, mint demokratikus ellenzék.
    Meg lehet nézni majd, hogy ott bent a Parlamentben mit lehet megtenni és meddig lehet elmenni, ha netán valakit majd kivezetnek, mert elszakadt nála a cérna, azt talán nem fogják közvetíteni sem!
    Elzavarni a Fideszt csak az emberek tehetnék meg, egy ellenzéki párt sem.
    Az embereknek nem jó, mégsem tesznek semmit, még tüntetni sem mennek.
    Külföld akkor miért izgassa magát?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  31. Tegnap egy fiatal MSZP-s képviselő, Harangozó Tamás jól kiakasztotta a nem diktatúra, hanem csak a diktátorok elleni harcost.
    Így kell tenni!
    Megkérdezni, hogy tulajdonképpen akkor most ki akar vinni bennünket az EU-ból, és akkor hogyan tovább, vagy ez csak az itthoni buta emberek további megvezetését szolgálja?!
    Mert ezzel nem ártana az embereknek tisztában lenniük – főleg akik most megkapták a földeket és tartják a markukat az EU pénzéért! Hogy csak egy friss pl. írjak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  32. Tisztelt csakén!
    Az emberek a NÉP azért nem csinál semmit sem, mert félnek Orbántól!
    Akinek van munkája az nem mer lépni semmit sem, mert fél hogy kirúgják!
    Akinek pedig még nincs , az pedig azért nem fog háborogni mert abban bízik hogy hátha lesz olyan munkahelye amivel eltarthatja a családját!
    Az ellenzéknek pedig az €Uba kellene menni és felvázolni hogy mi folyik kishazánkban, mert néha az a érzésem, hogy halvány lila gőzük nincs mi van itt valójában!
    Ennyit tudna tenni az ellenzék!
    De nem érdekes, hogy milyen sokan mennek el ebből az országból?
    Mert úk is úgy látják, hogy nem tudnak és nem mernek tenni semmit sem!
    Az a 500 ezer ember aki nem dolgozik, azok sorsát Orbánt nem érdekli sem az emberek akarata!
    Ha az ellenzék nem csinál semmit sem , – ha az idén nem is de jövőre – akkor megint OV lesz hatalmon !!!
    De én/mi nem vagyunk politikusok , akiknek lépniük kellene már ezügyben!
    Pedig Bajnai, Kovács László , Balázs Péter talán tudnának beszélni Brüsszeli vezetőkkel, mert nekik tekintélyük van !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos