Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár balesete: feloldották az útlezárást az M5-n 2012. október 24. szerda 22:35 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(72)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár balesete: feloldották az útlezárást az M5-n
Kecskemét – Feloldották az útlezárást az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében, ahol szerda reggel összeütközött a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, Lázár Jánost szállító mikrobusz és egy személyautó. A baleset következtében a személyautóban utazó nő meghalt, Lázár János és a mikrobusz vezetője könnyebben megsérült.
.
Nyíkos Tamás főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán kora délután azt közölte: mostanra mindkét roncsot elszállították a helyszínről. Az útlezárást feloldották, megindulhatott a forgalom az autópálya érintett szakaszán, a Budapest felé vezető oldalon, a 107-108 kilométerszelvény között.
.
A Kormányszóvivői Iroda szerda reggel közölte, hogy egyelőre tisztázatlan okból egy másik gépjárműnek ütközött az államtitkárt szállító autó. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt közölte, hogy a baleset következtében az egyik autóban egy nő meghalt, a másik járműben ketten könnyebben megsérültek, őket további vizsgálat és ellátás céljából kórházba vitték.
.
.
Horváth Attiláné, a Bács-Kiskun Megyei Kórház szóvivője az MTI-nek elmondta, Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt és a gépkocsivezetőjét vitték be szerda reggel az intézmény baleseti sebészetére, mindketten könnyű, nyolc napon belül gyógyuló, kisebb sérüléseket, zúzódásokat szenvedtek. Ellátták őket, kezelésük további kórházi ellátást nem igényel, ezért elhagyhatták a kórházat – tette hozzá.
.
„A legnagyobb tragédia az, hogy meghalt egy ember” – mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a szerda reggel történt balesetével kapcsolatban. „Nem tudom kifejezni az együttérzésnek, a részvétnek azt a fokát, amely vissza tudná adni, amit gondolok, amit érzek. Meg fogom keresni a családot, és amiben tudok, igyekszem majd segíteni nekik” – mondta.
.
A baleset részleteiről nyilatkozva az államtitkár elmondta: a kilenc órakor kezdődő kormányülésre tartott Budapestre otthonából, Hódmezővásárhelyről. A Miniszterelnökség egyik kisbuszában – hátul ülve, bekötve – utazott, amelyet sofőrje vezetett, akivel évek óta együtt dolgozik, és aki kiválóan képzett járművezető – fejtette ki.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 3 szavazatból)
Lázár balesete: feloldották az útlezárást az M5-n , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:

  • Hozzászólások(72)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

72 Reader’s Comments

  1. Ennek az autónak a bal hátsó ajtaját találták telibe, ez a képen jól látszik.
    A bal hátsó kerék is kitört.
    A mikrobusznak az eleje hiányzik, tehát azzal pusztított.
    Ha egy kocsiba hátulról belerohannak, az nem így néz ki.
    Kéne egy kép a személyautó hátuljáról is.
    Itt éppen nem, de máshol azt lehetett olvasni, hogy a belső sávban állt (!?) az autó, amibe belementek. Akkor a hátulja sérült volna.
    Engem érdekelnének a részletek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  2. Egy ismerősöm anyukája volt a kocsiban. VOLT!
    Gondolod, hogy függettlen helyszinelés történt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  3. Amennyire én a képen látom, antifülkének IGAZA VAN :-(((.
    Ebbe a Fordba NEM HÁTULRÓL SZÁLLTAK BELE (bár nem vagyok baleseti helyszínelő), hanem inkább A BAL OLDALÁNAK A HÁTSÓ RÉSZÉBE.
    .
    RÉSZVÉTEM A CSALÁDNAK :-(((!
    .
    Remélem, NEM rupcsinak van igaza, mert az már a pofátlanság netovábbja lenne az elhunyttal szemben :-((( !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  4. “A Miniszterelnökség egyik kisbuszában – hátul ülve, bekötve – utazott, amelyet sofőrje vezetett, akivel évek óta együtt dolgozik, és aki kiválóan képzett járművezető – fejtette ki.”

    Ja! És akkor azt hiszi, hogy következmények nélkül száguldozhatnak. Miért nem indultak egy órával korábban??? Pénzzel nem lehet egy anyát feleséget pótolni!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  5. Valaki azt írta a Facebookon, hogy a fidesz azt hiszi, hogy a fizika törvényeit is felül írhatja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  6. A Kresz szerint a ködben is úgy kell megválasztani a sebességet, hogy a látótávolságon belül biztonságosan meg tudjon állni az autó. Nincs ilyen, hogy “hoppá, ideugrott egy autó a ködből elém”, nem, nincs. Nem lehet.
    .
    A lézerjani sofőrje ment vagy 150+al, mert szarnak ezek a kreszre. Majd a “főnök” kimosdatja, ha valami gubancot csinál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  7. ” pofátlanság netovábbja lenne az elhunyttal szemben”

    Ne legyenek hiu abrandjaitok. Ezek az eloket sem tisztelik… pedig az meg fontosabb is lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  8. Tisztel fórumózó társak!

    Sajnos, visszacsinálni nem lehet.

    Kegyeleti okokból, nem kellene leszállni erről a témáról??

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  9. Bocs, a kegyeleti okok ne fedjék el a valóságot!
    A Kormányszóvivői Iroda legelőször egészen mást közölt:
    “A Kormányszóvivői Iroda előzőleg azt tudatta az MTI-vel, hogy “tisztázatlan okok miatt, a belső sávban veszteglő gépjárműnek ütközött” a Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt szállító autó. A Kormányszóvivői Iroda későbbre ígért tájékoztatást a részletekről.”
    Ez a “tényállás” később úgy változott, hogy összevissza cikázó autóba ütközött Lézerjani autója.
    Nos, egy veszteglő autó nem cikázik, mert az ellentétes a fizika máig felfedezett törvényeivel.
    Lázerjani pedig azt nyilatkozta, hogy:
    “„Én olvastam, egy kormányanyagon dolgoztam, amikor Kecskemét közelében felkiáltott a gépkocsivezető, hogy itt az út közepén egy autó. Felnéztem, s már ütköztünk is, a kisbusz pedig az árokban kötött ki” – idézte fel a történteket…”
    A fentiek azt igazolják, hogy nem teljesült a KRESZ szerint elvárt “út- és látási viszonyoknak megfelelő sebesség megválasztása” feltétel, mert a gépkocsivezető csak akkor észlelte az akadályt, amikor már a sebesség miatt nem volt képes kikerülni. (Most azt nem feltételezve, hogy rövidlátó lenne a sofőr, vagy vakon vezetett volna)
    … Így aztán a fizika máig felfedezett törvényei alapján (a közlekedésre vonatkozó érvényes szabályok tekintetében) kijelenthető, hogy a rendőrség hazudik, ha azt állítja, hogy szabályosan közlekedett a baleset életben maradt kárvallottja.
    Bár megeshet, hogy a rendőrség nem ugyanazt a szabályköteget alkalmazza olyankor, ha fideszes az egyik fél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  10. Te, Nicolae, mikor is hoztuk ezt a súlytalansági törvényt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  11. Szemtanúkat!!!! Szemtanúkat!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  12. A felső kép felvétele szerint a szgk. egyáltalán nem a belső sávban ütközött, hanem az út külső szélén áll a szertehulló darabokkal együtt. A háttérben a táj legalábbis a külső, leálló sávra utal, mert nincsenek túloldai sávok. (Vagy kilökték az útpadkára, de akkor a kocsi darabjai hogy kerültek oda?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  13. Jani kap lakhatási támogatást! Akkor meg mi a büdös francot szálguldozik reggelente Budapestre! Költözzön a pereputtyával a fővárosba és nem kell rohanni. Vagy keljen fel 5 órakor és bumlizzon a vonattal, mint más munkásember.Aban is biztos vagyok, hogy ezek hazudnak még ebben a dologban is! Oszt jónapot! Majd az ügyvédek kimossák!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  14. Ezerre turbózott a szerecsenmosdatás:
    “A rendőrségi adatok szerint a Lázár János államtitkárt szállító mikrobusz a közlekedési szabályoknak megfelelően haladt szerda reggel, a karambol előtt az M5-ös autópályán, elé sodródott a személyautó, amely előzőleg többször is letért az útról. ”
    “egy Ford Fiesta típusú személygépjármű a belső forgalmi sávban haladt, amikor eddig tisztázatlan okból többször is letért az útról, majd a szalagkorlátnak ütközött. A második ütközés után az autó besodródott a külső sávba, ahol a vele azonos irányban, a közlekedési szabályoknak megfelelően haladó Volkswagen Multivan típusú kisbusz vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést.”
    .
    .
    A rendőrség “nyilván a nyomok és a szemtanúk egybecsengő vallomásai” alapján a balesetben elhunytat teszi felelőssé.
    Ha jól tudom, azon a szakaszon kettő sáv van. Ezek szerint először valamelyik sávban haladt a később felnyársalt autó úgy, hogy közben többször is letért vagy a leállósávot érintve, vagy súrolva az elválasztó korlátot. (Több lehetőség nincs, feltéve, hogy sem a felszín alá, sem a felszín fölé nem tért le az útról.)
    A nagy összevisszaságban végül nekiment a az elválasztó korlátnak, majd az ütközés miatt besodródott a két sáv valamelyikébe, ahol akadályozta a külső (leálló sáv melletti sáv) teljesen szabályosan közlekedő államtitkári autót,amely nem lehetett képes kikerülni az ütközést. Most tekintsünk el attól, hogy a KRESZ tiltja a külső sávban haladónak az előzést. Eközben a felnyársalásra váró autó olyan helyzetet foglalt el, hogy ne hátulról csapódjanak bele, hanem az ajtaján.
    Mindezt nyilván nem Lézerjani, és nem a sofőr vallomására alapozzák, mert ők az egészből csak annyit láttak, hogy “Akurvaéletbeittegyautó”.
    Na, így már teljesen érthető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  15. Egyértelműen hazudnak.
    Már csak az eddig, általam látott képek is azt bizonyítják, hogy
    a kér autó mozgásban volt a baleset pillanatában.
    A Ford Fiesta roncsolódásainak mértéke arra enged következtetni, hogy
    minimum 60-70 km/h sebességkülönbséggel ütközött a két autó.
    .
    Azt pedig minden sofőr tudja, hogy autópályán nem megy ilyen lassan
    senki. (a látási viszonyokat természetesen nem tudhatjuk)
    .
    Aki ért a fizikához, van némi ismerete az autók viselkedésének
    balesetek során azt is tudhatja, hogy több mint valószínű. Ha egy álló autóba oldalról
    beleütközik egy másik autó akkor az nagy valószínűséggel felborul.
    .
    A Hölgy családjának, maximális részvéttel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. Nem teljesen értem a baleset bekövetkeztének mikéntjét. Ha előttem “kacsázik” egy autó, akkor a fékre és nem a gázra lépek. Bizonytalan a haladása, tehát nem is kisérelem meg előzni.
    A másik: ha az autó előbb jobbra a leállósáv felé, azután visszakapva a kormányt az elválasztó korlátnak ütközött a belső sávban – érintőlegesen – és visszapattant, akkor az autó jobb oldalának kellett volna nekimenni a mellette elhaladni akaró . külső sávban közlekedő autónak..Nem lehet tudni, hogy a korlátnak üközés nyoma hol, milyen messze volt a balesettől és a mikróbusz sebességét sem lehet megállapítani, mivel valószíinű blokkolásgátlóval van/volt felszerelve, tehát csúszási nyom nincs. Az autó bal oldalának – vezető felöli rész – csal úgy lehet ütközni, ha a mikróbusz a belső sávban haladt és a személygépkocsi jobbról, bal fele haladt/sodródott a belső sáv felé. Persze ehhez ismerni kellene az összes rögzíitett nyomot és a szakértőket is meg kellene hallgatni, mielőtt egyértelmű vélemény alakítani ki bárki is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Hasonló baleset volt már a FID-SS első regnálása idején. Akkor Nógrádi László mezőgazdasági államtitkár kocsija szabálytalan kocsisor-előzés közben (az is sofőrös és gyorshajtós volt) aprított miszlikre egy szabályosan balra forduló trabantot az ártatlan idős vezetőjével együtt – valahol Zalában. Nógrádi ezt követően minden tisztéről lemondott(!).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  18. kérdéseim a rendőrséghez:
    hány km-rel csoszogott a miniszterelnökségi kisbusz, hogy nem tudták kivédeni a másik esetleges! hibáját!
    miért csak a nő mozgását vizsgálják végig az uton a kamerás felvételekben?
    nem vagyok büszke rá, hogy rögtön azt mondtam, hogy mindent a szegény asszonyra fognak majd!
    szeretteinek őszinte együttérzésemet küldöm!
    egyrészt a szeretett értelmetlen halála miatt, másrészt a reménytelenség miatt, mert sose lesz igazuk ezzel a szemét, gátlástalan hatalommal szemben, csak akkor, ha valakik kideritik az valóságot és annak nagy visszhangja lesz az országban!
    volt aki meghatódott a tetü lázár álszent képétől a hir.tv-ben, én nem vagyok közöttük!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  19. Kiváncsi lennék, hogy ebben a páncélkocsiban volt e antiradar (trafipax jelző) készülék, ez a páncél autó is lopakodó típus volt.
    Egyébként a mentőktől nem azt várná a közvélemény, hogy bemondják a halottak számát – de az okról is szakszerűen nyilatkozzanak. Homályos mellébeszélés…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  20. Nem baj! Ha mégis a kormányautó volt a hibás, hát átírjuk KRESZT.
    Kérlek Tónikám, minden esetre tedd meg az egyéni képviselői indítványodat Laciék felé…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  21. Ha a személyautó többször is kitért sávjáról, akkor feltűnően furcsán viselkedett, és ezt egy hivatásos autóvezetőnek észlelnie kellett. A furcsán vagy szabálytalanul közlekedő gépjárművel szemben (együtt közlekedve) emlékeim szerint a törvény vagy rendelet fokozott elővigyázatosságot ír elő.
    Én is így jártam el, amikor az előttem a szokásosnál lényegesen lassabban haladó autó jobbra-balra kacsázott, és többször áttért a szemközt jövő járműveknek fenntartott sávba. Hálát adtam mindenkinek, aki eszembe jutott, amikor másfelé fordult, mint mi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  22. Mindenesetre Lázár jól kivonta magát az ügyből.
    Ő semmit nem látott, nem hallott, csak amikor már csattantak, arra eszmélt.
    Vagy nem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  23. Tegyük élhetővé !

    Lázár életműve eddig :

    Eladosodott város, egy nevesített halott asszony, és rengeteg anonim öngyilkos. Egy haldokló , kivülről megutált ország, mesés titkos magán svájci bankszámla.

    Megválasztott köcsögünk remélem látta -letagadathatlanul nevéhez köthető- áldozatot. Álmodjon vele sokat ! (Addig száguld a korsó a kútra, míg el nem törik)
    Nekem Ő , az ismeretlen töbet jelent , mint a Köcsög.
    Isztambulban hallottam azt a mondást,hogy balesetnél az az autóvezető a hibás, amelyiknek autójának az eleje sérült.(az ment neki a másiknak)
    Ha egy autó elromlik, ha egy autóvezető a mai Magyarországon nem számít hátulról 210km/h-val száguldó autósra ( megengedett 130km/h) , akkor se végezzük ki miniszter úr !
    Azt hogy mikor kell Pesten lenni, ön adta parancsba a soförnek.
    Az ön soförje már sok balesetet elhárított, ezt viszont nem tudta.
    Addig száguld a Köcsög a Pénz-kútra, míg el nem törik.
    .
    Maga egy Gyilkos !

    (és most nem politizálok, nem írok a többi halálos áldozatáról)
    egy haveri rendőrség, egy haveri bíróság fogja az ön gyilkosságát ejteni.
    ön ennyit ér !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  24. Már megint nem az halt meg, akinek kellett volna,
    .
    Lézer ezerszeresen megérdemelné a halált, haverjaival, családjával együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  25. Nem leszek meglepve, ha kiderül, hogy személyesen Jani vezetett. Ugyanis imádja a az autót, a sebességet. Eddig nem sokan tapasztaltak olyat, akik ismerik a körülményeit, hogy átengedte volna másnak a vezetést. Alibinek használta mindig is a sofőrt.
    Persze, ha úgy indult neki az értekezletnek, hogy azt se tudta, miről lesz szó, előfordulhat, hogy…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  26. Nézzétek meg a busz fényképét! Jobb felső része, elöl, úgy sérült, mintha egy valami oda feküdt volna bele. Az első szélvédő is úgy van megtörve, mint amikor egy test menet közben nekicsapódik a szélvédő felső sarkának, ez egy nagyon fura sérülés! Itt valami másnak kellett történnie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  27. Sajnálom a szerencsétlenül járt asszonyt. Részvétem családjának!
    .
    Véleményem szerint az ok “egyenlőre tisztázatlan”, de később is az marad.
    Csak egyenlőre még nem állapodtak meg abban, hogy Pintyőke miben tud
    kiegyezni az oligarchia többi tagjaival, hogy támadhatatlannak látszanak.
    UTÓLAG.
    (mert ha nem a lézeresről lenne szó, talán én is a forgalommal sok szemben menő közé keveredhetnék. Habár én nem tettem képviselői esküt, hogy a törvényeket betartom. Ő meg lézerblokkolóval száguldoz(ott?))
    Sajnos csak a kisbusz látta kárát, az állampolgárok adójából!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  28. Egyértelműen hazudnak.
    Már csak az eddig, általam látott képek is azt bizonyítják, hogy
    a kér autó mozgásban volt a baleset pillanatában.
    A Ford Fiesta roncsolódásainak mértéke arra enged következtetni, hogy
    minimum 60-70 km/h sebességkülönbséggel ütközött a két autó.
    .
    Azt pedig minden sofőr tudja, hogy autópályán nem megy ilyen lassan
    senki. (a látási viszonyokat természetesen nem tudhatjuk)
    .
    Aki ért a fizikához, van némi ismerete az autók viselkedésének
    balesetek során azt is tudhatja, hogy több mint valószínű. Ha egy álló autóba oldalról
    beleütközik egy másik autó akkor az nagy valószínűséggel felborul.
    .
    A Hölgy családjának, maximális részvéttel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  29. No és minő véletlen az ügyészség maga fogja kivizsgálni a balesetet!
    Polpot fogja fedezni a gyilkosságot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  30. Kormorán!

    Az általad emlitett balesetben én úgy tudom, nem egy idős ült, hanem egy az eskövőjükre készülődő fiatal pár.

    Az egyikük, talán a férfi a helyszinen, a nő napokkal később a kórházban halt meg.

    De lehet, hogy rosszul emlékszem.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. A hölgy családjával szeretném tudatni együttérzésemet.
    *
    Lázár álszent pofával szövegel valamit, a rendőrség vagy az ügyészség pedig kimossa.
    A hölgy áldozatul esett Lázár száguldozásának, a családja ott maradt nélküle, és még csak az igazságot se tudhatja meg.
    Borzasztó!
    Az egész borzasztó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  32. girbegurba
    2012. október 25. csütörtök
    12:20

    Bár nincs jogosítványom, de úgy gondolom, ha Lázárék autójából látható volt a személygépkocsi “rendellenes” mozgása, Lázár sofőrjének észlelnie kellett – és ilyen esetben lassítani mindenképpen. Lehet, hirtelen rosszullét állt be a szerencsétlenül járt nőnél, ezért tért át menet közben jelzés nélkül másik sávba.
    Mivel az államtitkárnak reggel 9-re kormányülésre kellett mennie, akkor időben felkel, és nem kell száguldozni az úton, mivel kb. 200 km-t kellett megtenniük. Nem kevés lakhatási támogatást is igénybe vesz, akár alhatott volna Budapesten előző éjszaka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Szeretném mély együttérzésemet és részvétemet kifejezni az áldozat családjának.
    Borzalmas, hogy ezektől mindenütt rettegni kell, pusztítást, halált és gyászt hagynak maguk után. Borzasztóan sajnálom.
    Ez a lázár egy közönséges gyilkos, ettől a bűnétől már soha nem szabadul. Biztos, hogy hazudnak a részleteket illetően, szégyen ez az egész ország rendőrségestől, lázárostúl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  34. Tisztelt Magyar Rendőrség! (ha még maradt ilyen a pályán)

    Lázár ügyet lemásolni , eldugni. Kormányváltás után közszemlére tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  35. Van egy államtitkári Audija, és van egy Hódmezővásárhelyi Audija. Két luxus autót fizetnek neki az adófizetők. Az azokra felvett pénzekből magánúton száguldozik, a minibuszra felvett pénzből pedig hivatalosan?
    Gazdag ország vagyunk.
    De annyira, hogy büntetlenül gyilkolhat is? Nem csak az emberek, hanem az ember élet sem számít?
    Akinek nem állami kocsija van, annak az élete semmit sem ér?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. Még hazudni sem tudnak. Életszerűtlen, hogy a gk.vez. felkiált, hogy valaki áll a belső sávban. Amíg ezt elmondja 50 m-t megy a kocsi és a beszéd is lassítja a cselekvést. Az észlelést követően lett volna idő a cselekvésre -különösen egy “jól képzett” gk vezetőnek, akiben még Lézer János is megbízik.. Egyszóval belehajtott ezerrel a ködben egy a belső sávban haladó autóba. A két autó tömegének különbsége jól látszik a kisautó sérülésein. A rohadt szemétje azt hitte, hogy neki a pályán is kétharmada van. Nógrádinak legalább volt becsülete, hogy lemondott. Ez a tapló viszont 2014-ig itt fog szemétkedni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  37. Arra emlékeztet, amikor nemrég egy szlovák türelmetlenül a halálba üldözte az előtte szabályos sebességgel haladót – az is tördeli a kezeit DE VÁR RÁ A TÁRGYALÁS és már alig várják, hogy majd a saját offshore zsebükbe jópénzért kiadhassák Szlovákiának – mert ugye a vádlott ott sokszoros billiomos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. Ez az ügy ezer sebből vérzik.
    Minden szemtanút nem lehet eltüntetni.
    Azon a szakaszon reggel 8 óra tájban és ködben is jelentős forgalom van.
    Szerintem Lézer Jani nem enged mást vezetni,mert az igazi FÉRFI szeret
    száguldozni.
    Különben az ügyészség szerepéről is legalább 4 verziót közöltek !!
    Ha Lázár nem ért oda a kormányülésre,az csak hasznos lehet az országnak,kár,hogy ehhez egy embernek ilyen szerencsétlenül kellett elhunynia.
    Janinak el kellene tűnni a politikából,már úgyis megszedte magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Lehet, hogy mi soha nem tudjuk meg az igazságot – de ezzel a történettel lézeres annyitisérnek élete végéig együtt kell élnie – a végelszámoláskor pedig szembe fog nézni a valósággal….addig az azeri baltás őrizze az álmát!
    Mindig a vétlenek szoktak meghalni….
    (Ha hazugság van a dologban – akkor a halott emlékével, a hozzátartózókkal és a sofőrjével is szembe kell néznie Mr. 10-20%-nak. Ez egy nagy lelki teher, mely még nagyobb torzulásokhoz fog vezetni. Mert az ember jónak születik….)
    Részvétem a hátramaradottaknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Topi mackó emlékszik pontosan, “az” az autó esküvőre készülő fiatal párt gyilkolt meg. (Záróvonal biztosította azon az útszakaszon a balra letérést, amely sávból lekanyarodva kizárólag szemből várható forgalom, a szabályok betartása esetén.)
    “Az” az autó hátulról száguldott, mint az eszét vesztett őrül, ott, ahol kizárólag az egyenes jelzést követve CSAK jobb oldalról hajthatott volna tovább, eccerűen átszáguldott a szemközti forgalom sávjába BALRA, és a teljesen szabályosan kanyarodó esküvőre készülő pár autóját (ha jól emlékszem: Trabantját) törték ripityára. Persze ott is a vőlegényt igyekeztek tették felelőssé tenni, mondván, hogy “nem győződött meg a lekanyarodás biztonságáról”. Ez a “felelősség átruházási igyekezet” teljes mértékben érthető fideszes főügyész hivatalban lévőségénél, hiszen nem elég az írott szabályt (törvényt) betartani, számítani kell arra, hogy ha fideszes valaki van a környéken, arra semmilyen szabály nem vonatkozik, ezért annak cselekvése bármilyen galibát okozhat, amire számítani kell.
    “Ez” az autó sem hibázott, mert most is Polpot ül a főügyész székben, tehát nem elég a belső sávban haladni, majd ködfolthoz érve csökkenteni a sebességet, leindexelni ott, ahol már alig lehet látni, és megpróbálni lehúzódni a leálló sáv irányába (ahol a KRESZ tiltja nem csak a belső sávban haladók jobbról megelőzését, de még a folyamatos haladást is), számítani kell arra, hogy ott száguld egy állat (aki fideszes védelmet élvezve minden tekintetben), tökön-paszulyon majd kétszázzal hajtva szar le minden KRESZ szabályt (IS).
    Ettől a száguldástól az utolsó pillanatban megijedni se szabad annyira, hogy a lesodródástól félve visszakormányzással megpróbálja egyenesbe hozni a vezetője az autót, amely mozdulat olyan helyzetet teremt, hogy hátulról csak az oldalába lehet belerohanni, mert fennáll veszélye annak, hogy fideszes ámokfutó nyársal fel hátulról, akinek érdekében a legkörmönfontabb mesét is kitalálják majd mobiltelefonálástól kezdve az elszundikálásig, meg folyamatos útról letérésig mindent, ami egy eredetileg veszteglő autóra utólag rákenhető.
    Merthogy gondjuk lesz arra, hogy élő tanú egy se akadjon, a térfigyelő a ködtől meg úgyse mutat használható képeket, az biztos. (Mert ha mutatna, annak vizsgálatát maximum húsz másodperc alatt már elvégezhették volna)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. Eldrad
    2012. október 25. csütörtök
    13:55
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  42. Hogy teljes legyen a kép! http://hvg.hu/cegauto/20121025_Lazarbaleset_az_aldozat_ketszer_is_letert

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. “Lázár János péntek reggel találkozott az M5-ös autópályán szerdán történt tragikus balesetben elhunyt nő családjával és mély részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak.
    Erről a Miniszterelnökséget vezető államtitkár számolt be az MTI kérdésére, jelezve egyúttal: a találkozó részleteiről sem ő, sem a család nem szeretnének beszámolni. ”
    .
    .
    Volt pofája úgy tenni, mintha valóban érezne részvétet, pedig csak piár miatt tette, nem csoda, hogy elhajtották a búsba.
    Igaz, előd-példaképei anno a bitó kötelét is kifizettették a családdal…
    Egyébként a fényképek alapján nagyobb a valószínűsége, hogy veszteglő autóba rohantak. Ugyanis ha a két sáv elfoglaltsága miatt lehetetlen a szabályos előzés, nagyon gyakran tapasztalható, hogy a jobb szélső (leálló sávban) száguldva hagyják le a szabálytalankodók a dupla konvojt.
    Nos, a felnyársalt autó bal oldalát találta el Lézerjaniék busza. Ezt a szituációt abban az esetben lehetséges elképzelni, ha a veszteglő autó a leállósávban vesztegel, a kettős konvojt előzni kívánó szabálytalankodó pedig a leghátulsó autót beérve jobbra lehúz (előzni szándékozva) és valóban az utolsó pillanatban veszi észre az álló autót, nekimegy a jobb oldalával, betörve az álló autó bal oldalát.. Ebben az esetben, ha a hátsó ajtót találja, a lendület berepíti az elütött autót a sztráda közepére, aki pedig az ütközést okozta, kénytelen lesodródni az út jobb oldalán túlra. Egyszerűen nincs más lehetősége, mert az ütközés és a lendület arra kényszeríti. (Vagy lenne más fizikai törvényszerűség?!)
    A felnyársalt autó be is repült a belső sávba, Lézerék lementek a jobb oldali senki földjére. Ez a jelenetsor vág egyedül egybe azzal a vallomással, hogy a vezető az ütközés előtt felkiáltott: “Itt egy autó”, jelezve, hogy korábban nem vette észre. Ha haladt az elütött autó, akkor a a jelzőfényeit, (kacsázását) már korábban észlelnie kellett volna, ám ha takarásból kilépve látta csak meg, akkor valóban az utolsó pillanatban vette észre.
    Ezért:
    Amennyiben a belső sáv bármelyikében képes akárki az előtte haladó járműnek úgy nekiütközni, hogy telibe kapja az előtte haladónak a hátsó ajtaját, az kiérdemli, hogy a legnagyobb fidesz demonstráción nyilvánosan megcsókoljam a meztelen seggét. Ezúton fel is ajánlom. Cserébe csak azt kérem, hogy a rendőrség fejezze be a szerecsenmosdatást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  44. “A Kormányszóvivői Iroda előzőleg azt tudatta az MTI-vel, hogy “tisztázatlan okok miatt, a belső sávban veszteglő gépjárműnek ütközött” a Lázár János
    Ez a “tényállás” később úgy változott, hogy összevissza cikázó autóba ütközött Lézerjani autója.
    Nos, egy veszteglő autó nem cikázik, mert az ellentétes a fizika máig felfedezett törvényeivel.”
    „Én olvastam, egy kormányanyagon dolgoztam, amikor Kecskemét közelében felkiáltott a gépkocsivezető, hogy itt az út közepén egy autó. Felnéztem, s már ütköztünk is, a kisbusz pedig az árokban kötött ki” – idézte fel a történteket…”
    Sok a megvalaszolatlan kerdes?
    Ki latta, hogy al az auto?
    Ki latta, hogy cikazik az auto?
    Hova nezett elötte a söför?
    Kepen jol lathato a zarovonal, ez nem leallosav.
    Nem tudjuk a menetiranyt, kepröl nem derül ki.
    Mi okozta busz szelvedöjen azt a nagy törest.
    Hogy halt meg a ford vezetöje az auto serüleseiböl következtetve,
    az autoban nem kellet vona meghalni.
    A busz szemböl telibe kapta oldalrol a ford bal hatuljat.
    Kerdes a ford müszaki hiba miatt alt, a vezetöje pedig mellete alt??????
    Minden ködös, homalyos, csak az vilagos, hogy mindenki melle beszel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. csatt 2012. október 26. péntek 13:01
    100%-ig egyetértek véleményeddel!
    (nem dicsekvés ! okl közlekedésmérnök vagyok
    több,mint 25 éves gépjármű üzemeltetésben
    végzett felsőfokú logisztikai vezetői gyakorlattal!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Lúzerjankó már nem a régi. Szokott cinizmusával mondhatta volna azt is, amit Kern András a “Miniszter félrelép”-ben:
    – Á, semmi. Épp elvesztettem egy szavazómat (A filmben néhányat, de ez most mellékes).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. Az elözö hozza szolasomhoz.
    A kep bal oldalan, megszakad a zarovonal, nem ismerem az utszakaszt, lehet lehajto, vagy felhajtonal törtent. Az meg magyarazna, hogy ment bele a bal hatuljaba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. csatt,
    Nem értem. Ha a leállósávban álló autó bal hátsó részét találja telibe egy másik autó a jobb elejével, akkor értem, hogy az álló autó megperdül, de nem értem, honnan kap impulzust ahhoz, hogy az út belső sávjába, vagyis balra mozduljon. A súlypontjának jobbra kellene elmozdulnia nem balra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Báthory Ödönke

    Lehet, hogy itt is valami olyasmi történt, mint Kolontáron: A CIA egy titkos lézerműholddal eltérítette az egyik autót, és közben blokkolta a másiknak a gázpedálját.
    (elnézést a károsultaktól!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. Kedves girbegurba, én nem vagyok képes modellezni egyetlen ütközést se, de sokat rexeztem, s bár ott gömbölyű felületek találkoznak, ha a középtől valamelyik szél irányába mutató távolságban találjuk el a golyót, akkor az nem egyenesen gurul tovább (az ütköző golyó érkezési irányához képest, hanem arra kilendülve, amerre az ütközési ponttól lévő a távolabbi szél mutat.
    Ez esetben az ütközési pont az autó közepétől jobbra van, a tőle távolabbi szél balra (befele a sztráda közepe irányába), tehát szerintem a megpördülő autónak az eleje mindenképpen balra veszi az irányt, s ha elég nagy az ütközés ereje, akár a belső korlátig is elpörög.
    (Az első képen előtérben látható egy oszlop, ami nem lehet a sztráda közepén, tehát a felvétel a senki földjének irányából készült, azaz a sérült autó a belső sávban áll, ráadásul a menetiránnyal szemben.)
    Én láttam a legelső hírek felvételeit is, azon teljesen világosan ki lehet venni, a rendőrautó helyzetéből mind a menetirányt, mind az ütközés helyét (a szétszóródott alkatrészek alapján).
    Ha bepötyögöd a “balesetet_szenvedett_a_lazart_szallito_auto” szöveget a gugliba, előjön a legelső híradás képe is.
    (Atv.hu – halálos baleset:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Lázár János is holokauszttagadó 2014. február 6. csütörtök | Bartus László

Lázár antiszemita nyilatkozatot tett 2013. szeptember 13. péntek | Bartus László

Lázár tahósága és az internet szabadsága 2013. április 13. szombat | AN

Wass Albert imádó a Holokauszt-bizottság élén 2013. január 16. szerda | Lázár György

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos