Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár János is holokauszttagadó 2014. február 6. csütörtök 21:39 | Bartus László

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár János is holokauszttagadó

Budapest – Lázár János, az Orbán-kormány Miniszterelnökséget vezető államtitkára a Zsidó Közösségi Kerekasztal zsidó résztvevői alatt beleszaladt egy vaskos holokauszttagadásba, amikor azt mondta, hogy “fontosnak tartják a tényfeltárást, amely közelebb visz a felelősség kérdéséhez”. A tények fel vannak tárva, a holokauszttal kapcsolatban nincsenek feltáratlan tények, csak történelemhamisítók vannak, akik tényeket meg akarják hamisítani. A holokauszttal kapcsolatos “tényfeltárás” követelése vagy kezdeményezése jól ismert és tipikus antiszemita reakció, a holokauszttagadás egyik speciális esete, amely már a felvetéssel kétségbe vonja a nyilvánvaló tényeket. Lázár János holokauszttagadó, amit mondott, az a kuruc.info oldalaira való.

A holokauszttagadók tipikus megnyilvánulása az, amikor “tényfeltárást” kezdeményeznek, amely már magában foglalja a holokauszttal kapcsolatos tények megkérdőjelezését. Ilyen szövegeket gyűlöletportálokon lehet olvasni, ezen kívül csak az Orbán-kormány vezetőitől lehet hallani. Botrány, hogy Lázár egy Zsidó Közösségi Kerekasztal nevű tanácskozáson zsidó vezetők előtt fejtette ki az egyik legtipikusabb holokauszttagadó formulát. A holokauszt tényei a legteljesebb mértékben feltártak. Nincsenek nem ismert tények. Randolph Brahamnek és munkatársainak köszönhetően a magyar holokauszt a világ legjobban feltárt és legjobban dokumentált népirtása.

Új tényfeltárásra nincs szükség, csak a tények elfogadására. Új “tényfeltárás” szükségességét azok az antiszemiták hangoztatják, akik a tényeket nem veszik tudomásul, vagy meg akarják hamisítani. Az is figyelemre méltó, hogy állami rendelettel (kormányhatározattal) “Zsidó Közösségi Kerekasztalt” csak antidemokratikus és antiszemita rendszerek hoznak létre. A magyarországi zsidóság opportunizmusát és elvtelen kompromisszumkészségét, a demokratikus és jogállami normák iránti érzéketlenségét jelzi, hogy ilyen szerveződésben egyáltalán részt vesznek. Jogállamban és demokráciában a civil szervezetek és vallási közösségek saját maguk hozhatnak létre szövetségeket, érdekvédelmi szervezeteket, vagy dönthetnek úgy, hogy nem hoznak létre semmit. Egyenrangú partnnerei az államnak, és nem az állam hívja össze őket, mintha az állam alá tartoznának.

Nem csoda és nem véletlen, hogy egy ilyen természetű szervezet ülésén a kormány képviselője holokauszttagadó szöveget enged meg magának. Mindez magától értetődően következik abból a szellemiségből, amely ezt a szeveződést létrehozta. A magyarországi zsidóság (az Orbán-kormány dísz-zsdóját Köves Slomó Júdást leszámítva, aki “jó érzékkel” maradt távol a megbeszélésről, ahol nyíltan színt kellett volna vallani a zsidók vagy az antiszemiták mellett), egyszóval a magyar zsidó szervezetek a vártnál jobban teljesítettek. Minden tiszteletet megérdemel a Dohány utcai és a Frankel zsinagóga, valamint a Zsidó Nyári Fesztivál, akik csatlakoztak az érsekújváriak bojkottjához, és annak ellenére visszautasították a fasiszták mocskos pénzét, hogy a Mazsihisz a mai napig folytatja a pávatáncát. Ez azonban független a zsidó szervezetektől, hitközségektől, ennek kizárólag egy emberhez van köze, akitől húsz éve képtelenek megszabadulni.

Ezzel együtt azonban meglepő, hogy a jelenlevő zsidó szervezetek képviselői nem kapták fel a fejüket a “tényfeltárás” kapcsán, hiszen ez egy nagyon közismert holokauszttagadó formula. A korábbi iráni elnök, Mahmud Ahmadinezsád ugyanezt javasolta a holokauszttal kapcsolatban New Yorkban, hogy “tényfeltárásra” van szükség a holokauszt témakörében. Az Orbán által létrehozott Veritas Intézet már meg is kezdte ezt a munkát, és viharos gyorsasággal állapította meg, hogy az 1941-es deportálások idegenrendészeti eljárások voltak. Ezt jelenti a “tényfeltárás” követelése a 21. században. A zsidó szervezeteknek azonnal fel kellett volna állniuk, amikor ez a kijelentés elhangzott. Ha Lázár ezt csak a sajtótájékoztatón mondta el, akkor arra reagálva kellene visszautasítani, hogy a magyar kormány hivatalos képviselője holokaussztagadó nyilatkozatokat tesz. Önmagában ez a tény elégséges lenne ahhoz, hogy minden zsidó szervezet megtagadja a Horthy-imádó és a nácikkal szövetséges fasiszta rendszert rehabilitáló és újraélesztő Orbán-rendszerrel minden kapcsolatát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (46 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +59 ( 77 szavazatból)
Lázár János is holokauszttagadó, 4.7 out of 5 based on 46 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

  1. Lázárnak a történelem nem tény.
    Mert a történelem is akkor, és úgy van, ahogy, és amikor ők mondják.
    A tárgyaló partnerei miért nem jelentik fel holokauszt tagadásért?
    Észre sem vették, hogy mit vartyog ez az Orbán báb?
    Jövő héten ha Orbán bármit mond, azt fogja továbbítani?
    Már az maga felháborító hogy ezek magyaráznak bármit a múltról!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (39 szavazatból)
  2. Lázár Jánosról az “Egyenes” Beszédben Magyar Kornélia elmondta, hogy rengeteget tett a romák integrációjáért. “Példát mutatott” – mondta.
    Ez a kijelentés a Hódmezővásárhelyi Szégyenlista nyilvánosságra hozása után fél-egy évvel történt.
    Kálmán Olga egyetértően bólogatott.
    Ebből már kiderül, mit jelent Magyarországon politológusnak lenni, legalábbis olyannak, akít meghív az ATV.
    Kiderül az is, mi az ATV, kik járnak oda, kicsoda Kálmán Olga. És kik azok, akik ezt a nőt sztárolják (index, 444, csak hogy két példát mondjak azokra, akiket tiltólistára tettem magam számára).
    Ilyen körülmények közöttt nincs mit csodálkozni azon, hogy Rogán Antal és Lázár János lett a holokausztfelelős Magyarországon.
    Illetve van. Goebbels és Göring alkalmasabb lett volna a feladatra.
    Csak hát ők már nem élnek.
    Abból kell főzni, mi van.
    Lázár János kicsi és savanyú náci, de legalább Magyarországé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (42 szavazatból)
  3. Ha volna Magyarországon ellenzéki média vagy párt, Lázás János neve előtt a “nyíltan náci” kifejezést állandósult jelzőként használná.
    Többek között onnan is tudni lehet, hogy nem létezik demokratikus, felvilágosult ellenzék Magyarországon, hogy ezt ott senki nem teszi meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (35 szavazatból)
  4. A lényeget a sietségben kihagytam. A nevezett állandósult jelző használata a gyerek-holokauszt-emlékműves beszéde óta indokolt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  5. Sarah
    Nekünk nincsenek olyan politikusaink, akiknek ez nem okozna gondot kimondani.
    Nekünk csak olyanjaink vannak, akik elbeszélnek a lényeg mellett. Így van elaltatva az egész ország!
    És demokratáknak címkézik magukat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  6. bumburi: ismét egy rugóra jár az agyunk.
    Mióta Lázár azt mondta, hogy “a gyerekek biztosan nem tehettek semmiről”, minden politikusnak és közszereplőnek kötelessége lenne kimondani, hogy Lázár náci.
    De most mondok most valamit, amire jöhetnek a mínuszok.
    A saját magát folyton feminista, nyugatias, antirasszista értelmiségnek nevező Tamás Gáspár Miklós is kiemelte, hogy a romagyilkosságoknak volt gyermek áldozata, és hogy az a legszörnyűbb.
    Mintha a vaktában elkövetett gyilkosságnál, az elkövető által ismeretlen, pusztán rassz alapján választott az áldozat esetén számítana a neme, és hogy hány éves.
    Hogy is van ez?
    Úgy van, hogy Lázár és TGM kijelentése között nincs olyan nagy különbség, mint azt sokan gondolni szeretnék.
    Az is sokat elárul, hogy ilyen emberek írnak cikkeket újságokba Magyarországon. Évtizedek óta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (37 szavazatból)
  7. Kedves Hölgyeim(@Sarah,@Bumburi)

    A lényeg AZ,hogy szerintem a Fideszt a Jobbik irányítja a háttérből!
    Ezen ÉRDEMES elgondolkozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (20 szavazatból)
  8. Ezek egytől egyig simán mocskos nácik, akik azt hiszik, megúszhatják.
    A Zsidó Kerekasztal vagy mi a teve púpja meg bohóckodik itt velük, a Mazsihisz várja a jövő heti Megváltót!
    Rohadjon meg az összes befőttjük!!
    Tényeken mit lehet vitatkozni???!!!
    Egy csomó mocsadék beismerte, hogy mit tett, mutogatott mindenki másra, csak parancsra tették, mondták Nürnbergben és mindenütt.
    Miről beszélnek??!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  9. “meglepő, hogy a jelenlevő zsidó szervezetek képviselői nem kapták fel a fejüket a “tényfeltárás” kapcsán, hiszen ez egy nagyon közismert holokauszttagadó formula.”
    A “Zsidó Közösségi Kerekasztal”-t 2011-ben deklarálta a fasiszta kormány. Nem emlékszem. Mikor volt a felekezetek sokaságának kitagadása, nemlétezőnek nyilvánítása, “bevett egyházak” törvénybe foglalása? A “Kerekasztal” lovagjai tiltakoztak pl. a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elleni törvénytelenségek és méltánytalanság ellen?
    MIért csodálkozunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  10. “Önmagában ez a tény elégséges lenne ahhoz, hogy minden zsidó szervezet megtagadja a Horthy-imádó és a nácikkal szövetséges fasiszta rendszert rehabilitáló és újraélesztő Orbán-rendszerrel minden kapcsolatát.”
    maximálisan egyetértek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  11. “Mióta Lázár azt mondta, hogy “a gyerekek biztosan nem tehettek semmiről”, minden politikusnak és közszereplőnek kötelessége lenne kimondani, hogy Lázár náci.”
    ezzel is maximálisan egyetértek. ez nem is lehet vita tárgya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  12. László
    Most hogy említed…
    Ma a postaládában a jobbik újságjába bele volt rakva a fidesz szórólapja. Gondolom leegyszerűsítették a kihordást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  13. Sarah. Amit TGM-mel kapcsolatban írsz, azzal erősen vitába szállok. Nem tudom, neked van-e gyermeked. Mindenesetre akinek van, vagy valaha is volt, az tudja, hogy van különbség gyermek és felnőtt elpusztítása között. Még akkor is, ha a gyilkos találomra pusztít. A gyermekgyilkosság a bűnök bűne. Igen, nagyobb bűn, mint felnőttet ölni. Ezt egyébként érdekes módon már több ezer évvel ezelőtt is tudta az emberiség egy része, és gyermekeket csak akkor pusztítottak, ha egy családban, vagy törzsben az írmagot is ki akarták irtani. Egyébként a gyerekekre még az ellenségek is vigyázni szoktak. Ha valaki, akkor TGM semmiképpen sem tekinthető rasszistának, lehet vele sokmindenben vitatkozni, én magam is vitatom sok nézetét, de az emberi méltóság tiszteletében soha nem találtam TGM-nél kivetnivalót. Szerintem TGM csupán a gyilkosság legsúlyosabb válfajaként kívánta megemlíteni a gyermekgyilkosságot, ellentétben Lázárral, az ő kijelentéséből nem olvasható ki semmi olyan, hogy a “gyermek még ártatlan, bezzeg a felnőtt…”
    Nem. Ezt kár így belemagyarázni. Az ilyen túlzás inkább árt, mint használ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  14. Öreg Titán (2014. február 6. csütörtök 22:44)
    Többnyire egyetértek veled, de most nem.
    Teljesen függetlenül attól, hogy ki mennyire tartja szörnyűbbnek egy ygerek halálát, minte egy felnőttét, az “a gyerekek biztosan nem tehettek semmiről” kijelentés egy bizonyos konkrét összefüggésben hangzott el. a mondat sunyin nyitvahagyott kiskapuja pedig az, hogy “de esetleg a felnőttek (egy része?) esetleg igen”. Vagy: “sajnáljuk a gyerekeket, de a felnőttek, az más kérdés”.
    A holokauszt korra és nemre való tekintet nélküli népirtás volt, és ilyenként kell gondolkodni róla, nem úgy, hogy szétszálazom az áldozatokat és EGY RÉSZÜKRŐL azt hazudom, hogy sajnálom őket, a többről meg sokatmondóan hallgatok.
    Orbán mindenből, ami nem az övé, csinál egy másikat, ami igen. Az ilyen duplikátumokon alapuló párhuzamos hatalmat már Gyurcsány idején elkezdte kiépíteni. Van saját magyarságfogalma, demokráciája, saját szakszervezetei, saját zsidói is (bár még nem tökéletes a dolog), és most már van saját holokausztja is. Utána az eredeti példányok mehetnek a levesbe. Ezt addig fogja folytatni, amíg a közbeszéd már csak Orbán fogalmaiban fog beszélni, a nép meg ezekben fog gondolkodni.
    Nem kéne bemenni ebbe az utcába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  15. Öreg Titán: tökéletesen igazad van abban, hogy az ősi hagyományban gyermeket ölni a bűnök bűne. A Bibliában biztosan, és azt hiszem, minden más kultúrában is.
    Ez a hagyomány jó eséllyel az állatvilágból érkezik.
    Én nem vagyok materialista. Hiszek a teremtésben, hiszek a felsőbb értelemben. Azt azonban nem hiszem, hogy az evolúció a Gonosz Műve lenne, hogy megtévesszen minket (vannak hívő emberek, akik ezt hiszik).
    Nem szeretem az evolúciót, nagyon nem, viszont sokmindent megmagyaráz, és ezért nem hunyok szemet fölötte.
    Az állatvilágban a gyermekek élete külön védelmet élvez. Ha egy kiskutya megijed, a hátára fordul, és bepisil. Ezzel jelzi, hogy ő még nem ivarérett, nem akar a nőstényért harcolni, ne bántsa a másik. A kutyáknál a gyerek bántalmazása tabu.
    Más állatoknál, például a nagymacskáknál, ha egy hím legyőzi a korábbi domináns hímet, a gyermekeit egyszerűen elfogyasztja. Azért, hogy a nőstények az ő gyermekeit neveljék, ő terítse szét a géneit.
    Pókoknál gyakori, hogy az utódok megeszik az anyjukat, mert ők a következő generáció. Az imádkozósáska megeszi a hímet, mert az már másra nem kell. Tápláléknak hasznosabb, mint aggastyánnak.
    Az ember azonban kilépett ebből a világból, még ha kísért is a múlt. Móricz ír arról, hogy régen az időseket elvitték a kéngázos barlangba, mert nem hiányzott otthonra a “felesleges” éhes száj.
    Szerintem jó, hogy ezen túlléptünk már. (Valamennyire.)
    Engem a gyermekek kiemelt védelme a gének harcára emlékeztet. Arra, hogy ők fontosabbak, mert még szaporodnak. Az idősek már nem.
    A múltból hozzuk, ezt akárcsak azt, hogy a nőt nevezzük gyengébb nemnek. Holott nem gyengébb. (Vannak országok, ahol már azon megsértődhet a nő, ha a férfi előreengedi az ajtóban, pláne, ha kinyitja neki.)
    Én azt gondolom, hogy gyereket ölni nem nagyobb bűn, mint felnőttet, hanem pontosan ugyanakkora.
    Az más kérdés, hogy ha például csak egy mentő van, és két ember haldoklik, akkor a mentő a gyerekhez indul el. Ez érthető, hogy ha ő még várhatóan 60 évet fog élni, a másik ember meg már csak 5-öt vagy 10-et, akkor a gyereket próbálják elsőként menteni.
    Az is tökéletesen megértem, hogy egy szülő számára a saját gyereke mindennél fontosabb, akár a saját életét feláldozná érte. Ezt, akárhonnan is jön, csodálatosnak tartom.
    Viszont egy gyilkosság megítélésénél számomra a kornak és nemnek nulla jelentősége van.
    És azt se szeretem, amikor egy hírben azt mondják, hogy “különös kegyetlenséggel megölték a nőket, a gyerekeket és az időseket is”. Mintha egy középkorú férfi élete kevesebbet ért volna. Mintha neki ne lennének álmai, vágyai, céljai, szerettei. Miért lenne kevésbé kegyetlen dolog életerős férfit ölni?
    Megpróbálom összefoglalni, amit itt összehordtam: a szülő szempontjából értem, szépnek és fontosnak tartom a gyermek kiemelt védelmét.
    Ha látok egy videót, ahol egy felnőtt megment egy gyereket (például amikor leesne valahonnan), nekem is könnybe lábad a szemem.
    Azonban a gyilkosság társadalmi megítélésénél elavultnak tartom, hogy az áldozat neme vagy kora bármilyen értelemben enyhítő vagy súlyosbító tényező.
    És szerintem egy magát emancipált, feminista filózófusnak nevező közírónek illene gondolnia erre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  16. féloff, de ….
    http://hvg.hu/nagyitas/20140206_Foto_vizet_ontott_egy_fideszes_kepviselo

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Nem tudom ezek közül járt e valaki is valaha Auschwitzban. Én elmentem, de azt a horrort soha nem lehet elfelejteni pedig csak látogató voltam békeidőben.
    .
    Túlmenően a barakkokon, ott látni az Izraelből érkezett idősebb Holokauszt túlélőket ahogy remegő lábakkal mentek a barakkok között, ahogy zokogva lerogytak az emléktábla előtt és kisírt könnyes szemekkel reszkető ujjakkal mutatták egymásnak az áldozatok kőbe vésett neveit, ahogy keresték a reménytelent csak egy pici emléktárgyat, egy eldugott kis akármit, egy barakk falába vésett betűt, hát mit mondjak, egy életre szóló sokkoló élmény volt nekem.
    Az a sok zokogó túlélő, a falakból sugárzó emberi szenvedés és borzalom.
    .
    Ennél szörnyűbb talán csak egy van, az a könyörtelen embertelenség amivel ezek az érzéketlen, kérges lelkű subhuman species (nem tudom magyarul) kezelik az emberiség történelmének egyik legszörnyűbb drámáját.
    .
    Sajnálom, hogy nincsenek természetfeletti képességeim, csinálnék nekik olyan tényfeltárást, hogy millió újraszületés nem lenne nekik elég, hogy elfelejtsék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  18. Hiryu2,0
    2014. február 7. péntek
    00:13

    A képet látva, ha belegondolok csak egy laza de gyors fél fordulat kellett volna jobbra Szél Bernadett részéről és a könyökével ill. felkarjával könnyedén erőfeszítés nélkül kiütni a padon labilis egyensúlyi helyzetben térdelő vizező fideszes térdét. Mekkora példás búvárfejest esett volna a padlóra. És utána az ő arcába önteni a vizet, szüksége lett volna rá, hogy magához térjen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. Laszlo
    2014. február 6. csütörtök
    22:07

    Kedves Hölgyeim(@Sarah,@Bumburi)

    “A lényeg AZ,hogy szerintem a Fideszt a Jobbik irányítja a háttérből!
    Ezen ÉRDEMES elgondolkozni!”
    .
    Szerintem pedig inkabb Simicska az egesz mai politikai rendszert…
    Ami a koleszos fiuk merhetetlen meggazdagodasat es a vilagtol elzart magyarorszagi-szemetdombon valo kiskakasokka valasat eredmenyezte…
    .
    Egy ilyen millioben teljen az eletunk???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  20. A tegnapi történetben a lényeg mégis csak az, hogy a zsidó szervezetek vezetői egy asztalhoz ülnek ezzel az emberrel és az általa képviselt rendszerrel. Bájolognak, lavíroznak, langyos nyilatkozatokat tesznek, s várják a magyar messiás, kérdéseikre adott válaszát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  21. @Bumburi

    Összenő ami összetartozik(jó ez egy kicsit közhely már)
    De kormányváltás után az elsők között volt a semmisségi törvény elfogadása!
    A FIDESZ rálépett egy ösvényre amiről nem tud(?) letérni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. Ego. 23:28
    Úgy látom, gyökeresen félreértetted, ami írtam. Én Sahrának erre a mondatára reflektáltam:
    “Tamás Gáspár Miklós is kiemelte, hogy a romagyilkosságoknak volt gyermek áldozata, és hogy az a legszörnyűbb.”
    Erre mondtam, amit mondtam. Lázár kijelentését, ami egy másik, egy egészen más mondat, az elhangzásától kezdve én is tolerálhatatlan, kódolt náci gondolatnak minősítettem.
    Elnézést, de nem mehetek el szó nélkül ebben a tárgyban szavaim félreértelmezése mellett. Sarah későbbi bejegyzése is azt támasztja alá, hogy ő egy sajátos, az emberi élet értékét kortól és nemtől független egalitárius szemlélettel közelíti meg TGM szavait. Értem a gondolatmenetét, és nem kívánok vele vitába szállni. Legalábbis, ami az emberi élet értékét illeti. A bűn mértékének megítélésében azonban már eltér a véleményem az övétől. Azt is megmagyarázom, hogy miért. Azért, mert a bűn mértéke nem automatikusan egyenesen arányos az elpusztított érték volumenével. Hiába az emberi életek értékazonossága, a gyermekgyilkosság mégis nagyobb bűn, mint egy erős, védekezésre képes felnőtt megölése. A hangsúly a védekezésre való képességen van a bűn megítélése szempontjából, nem pedig az élet elvont értékén. Ezért tartom Sarah-val szemben indokoltnak a gyermekek, nők és idősek meggyilkolásának nagyobb fokú bűnnek való minősítését. Függetlenül az evolúciótól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  23. Amikor az érintettek mesélik el a megtapasztaltakat akkor azok a tények ezen nincs mit feltárni ,elég a személyesen előadott élményeket rögzíteni és egy idő után ezek történelmi tényekké válnak . Lázár egy primitív suttyó politikus ha azt hiszi neki joga van az átélt szörnyűségek elszenvedőit a tények megváltoztatására kényszeríteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  24. MI lehet a háttérben?
    Csak nem a pénz?
    Vagy ami még súlyosabb , talán a megfélemlités?
    Amerikai politikusok tudnak segiteni akiket nem lehet megfélemliteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  25. Öreg Titán (2014. február 7. péntek 09:55)
    Elnézést kérek, ha félreértettelek. Nem esett le, hogy Sarah egy mondatára reagáltál.
    Ha már megint beszélgetünk:
    Ezt írod: “A hangsúly a védekezésre való képességen van”
    — Elvben és normális körülmények között teljesen igazad van. De a holokauszt idején nem normális körülmények voltak. A népirtás intézményesen, az állam teljes hatalmának bevetésével folyt, Magyarországon is (sőt). Egy akárhány éves zsidó pontosan annyira (nem) tudott védekezeni ez ellen, mint egy csecsemő. Ha egy tank ráhajt egy csigára és egy méretes teknősbékára, nem mondhatjuk, hogy a teknősbéka jobban tud védekezni, mint a csiga. Egyformán lesz eltaposva mind a kettő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. Sarah,
    A felnőtt ember megölése esetén mindig felmerül annak lehetősége, hogy a gyilkosság indítéka önvédelem, féltékenység, vagy valami tárgy elvétele, az ellenállás leküzdése vagy megelőzése volt. A felnőtt (de még nem agg) emberről feltételezhető, hogy védekezni, sőt, bosszút állni is képes.
    A gyermek kiszolgáltatott, védtelen. Vele szemben önvédelem a legritkább esetben merülhet fel, és ha valamit el akarnak venni tőle, vagy valamire kényszeríteni akarják, ahhoz nincs szükség gyilkosságra, vagy olyan bántalmazásra, amibe belehalhat.
    Az aggokra hasonló meggondolások alkalmazhatók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  27. Jellemző, hogy egy ilyen aljas kijelentésre a zsidó vezetők meg nem borították rá erre a náci trógerra az asztalt. Azért nem semmi, ha valaki némi lóvéért így hagyja magát pofán köpni. Amúgy a katolikus orbán-fasizmus meg az iráni síta klerikálfasizmus egyivásúak. Bár a szekuláris beállítottságú iráni többséget inkább nem inzultálnám, hiszen a magyarnál ( egyelőre ) sokkal brutálisabb hatósági fellépések ellenére, időről időre tömegtüntetéseken utasítják el a népen élősködő “ayatollahokat”; egyszóval nem olyan moslékzabáló, alattvalók mint a kedves, barom magyar “NER-társak”… Ja és az ellenzéknek becézett görények figyelmébe: választásokat tartanak az Iráni Iszlám Közt.-ban is ( mint ahogyan kis hazánkban is Horthy meg Kádár alatt ), úgyhogy az is nyilván demokratikus jogállam ( nemrégiben még az Európai Parlament delegációja is felkereste teheráni kollégáit; az ám hazám ) …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  28. Arról nem is beszélve, hogy Perzsia/Irán már akkor civilizált állam volt saját lényegében monoteista ( Zoroasztriánus vallás ) vallással, amikor még se az “apostoli-szent istváni” Magyarorsz. ( csak nomád, “sámánista” valamilyen finnugor nyelvet beszélő törzsek valahol Dél-Oroszorsz.-ban, Kazahsztánban ) se az iszlám ( csak nomád, bálványimádó beduin törzsek az Arab-félszigeten) sehol nem voltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. Az utóbbit amúgy nem Irán gúnyolására, hanem a magyar soviniszta felsőbbrendűségi tudatúak provokálására…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  30. Jó olvasni Önöket, kedves hozzászólók (Sarah, Öreg Titán, Ego …) akik egyik, vagy másik oldalról, de mindannyian az emberi (egyes, vagy “közösségi”) értékekért szállnak síkra, aztán egymással kell vitatkozniuk … mert pl. a bünös nem akarja vállalni bünét, vagy mások szeretnék felmenteni õt stb.
    (Elnézésüket kérem, de nincs hosszú ü-m.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Elnézést : “egyes” helyett “egyénhez kötõdõ”-t kellett volna írnom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. ˙
    Ego!
    ˙
    Tökéletesen igazad van !
    ˙
    Már itt – ezen az oldalon is – találkoztam olyan kommenttel, amely megengedően annyit jegyzett meg, kifogásolva egyes nácik elutasítását [kitiltását], hogy más “demokráciákban minden véleménynek helyet adnak”, vagyis szerintük nácinak lenni, csupán egy vélemény a sok közül.
    ˙
    Érted ? Szerintük nácinak lenni – többek közt, mások létjogosultságát elvileg kétségbe vonni – egy demokráciban ugyanaz, mint zöldnek, feministának, vagy az üdvhadsereg tagjának, stb. lenni… Ez az a legcinikusabb hozzáállás, amely már önmaga létében rövidre zárva relatizivizálja ezt az embergyilkos – nem tudok jobb kifejezést – világnézetet… Szerintem, aki ezt így propagálja, az maga is nyíltan náci, a lelke mélyén már gyilkos is…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. girbegurba: nem véletlenül írtam bele a kommentembe, hogy “a vaktában elkövetett gyilkosságnál, az elkövető által ismeretlen, pusztán rassz alapján választott az áldozat esetén”
    Ilyen esetben szó sincs személyes bosszúról.
    Amúgy sem értem, hogy a gyilkosságnál hogyan befolyásolja a bűn mértékét az, hogy az áldozat akár védekezhetett volna. És akinek éjjel vadászpuskával belőnek az ablakán, és felgyújtják a házát, az nemigen tud védekezni.
    Akárhogy nézem, csak ugyanaz bújik ki TGM mondatából, mint Lázáréból. Az, hogy a “felnőtt zsidó / cigány már kevésbé ártatlan, mint a gyerek, mert már elkövethetett ezt-azt”.
    TGM ugyan árnyaltabban fogalmaz, és a róla alkotott kép mögött könnyebben elrejtőzik ez a logika.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  34. Lázárnak nem kell ismernie a történelmet. Elég, ha megkérdezi a főnökét, mi is az.
    Egyébként élettér és idegenszívűség ügyében Dr. Orbán Viktor Mihály is mesélt már néhány érdekes dolgot, amik miatt minden civilizált nyugati országban azonnal elkergették volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  35. Sarah! Öreg Titán!
    .
    Ezt mondta Lázár: „a gyerekek biztosan nem tehettek semmiről”.
    .
    Ez a náci szöveg kettő undorító sejtetést tartalmaz.
    Az egyik a „biztosan” kifejezés. Ez a kifejezés nyomatékosítani kíván, miközben van egy olyan sugallata is, hogy „lehet”, „talán” stb. Talán egy nyelvész tudná pontosan meghatározni, hogy a „biztosan”-nak” a bizonytalanságát.
    .
    A másik, a határozatlan viszonyítás, hogy ha a gyerekek „nem tehettek”, akkor viszont a felnőttek bizony igen tehettek. Nos, ha a zsidó felnőttek tehettek azzal, hogy zsidók voltak, vagyis ez volt a bűnük, akkor bizony a gyerekek is bűnösök voltak azáltal, hogy zsidók voltak.
    .
    Ettől nyíltan náci ez a mocsadék. (És most mehetsz a titkosszolgákhoz, hogy az I.P. címem alapján azonosítsanak. S ha majd elítélnek utolsó kívánságom az lesz, hogy leköphesselek.)
    .
    Első példa. A betörő éjjel behatol a házba, az ott lakók felriadnak, a betörő megöli a feleséget, a férjet, a kisgyereket, az öreg nagymamát.
    Az én erkölcsi értékrendem szerint a betörő négy ember életét elvette. Elvette az életet, azt, amiből csak egy lehet. Aminek az értékét nem lehet semmihez sem viszonyítani, nem lehet valamihez, vagy valakihez méricskélni.
    .
    A Code Napoléon véglegesítette – a civilizált nyugati jogrendszerekben – az eredményetika helyett a szándéketikát. Vagyis teljesen lényegtelen, hogy ki az, akit megöltek, büntetőjogi szempontból a tettes szándéka a lényeges és nem az áldozat neme, kora, származása stb. A tettes szándéka lehet: nyereségvágyból, előre kitervelten, aljas indokból stb.
    .
    Ha a gyilkos megöl egy magáról gondoskodni teljesen nem tudó idiótát (mint a legsúlyosabb gyengeelméjűt), vagy egy halál közeli állapotba lévő öregembert, a jog nem tesz értékrendbeli különbséget az áldozatok között. A jog – ahogy említettem – nem tesz különbséget nő, férfi, gyerek, öreg, beteg, zsidó, magyar stb. áldozatok között. Tehát az élet értékét eszerint nem lehet mérni.
    .
    Sarah! Az evolúciós hasonlatok bizonyára helytállóak, de mintha egy kicsit billegnének. Tökéletes viszont az a megközelítése, hogy „… egy gyilkosság megítélésénél számomra a kornak és nemnek nulla jelentősége van.”.
    A gender elméleten alapuló példája enyhén szólva vitatható.
    .
    Öreg Titán! Ön téved! TGM és Sarah egalitárius megközelítés teljesen rendjén való.
    Nem értek viszont egyet ezzel: „A hangsúly a védekezésre való képességen van a bűn megítélése szempontjából, nem pedig az élet elvont értékén.”.
    Az életünk nem egy absztrakt érték, hanem nagyon is valóságos dolog.
    A bűn, illetőleg a bűnösség pedig nem attól függ, hogy az áldozat mennyire védekező képes, vagy arra éppen képtelen. (Ábel fiatalabb és erősebb volt Káinnál. Sőt, neki volt kése is az áldozati bárány „feldolgozásához”. Eredményesen védekezhetett volna Káin ellen. Mégis mi lett a vége.)
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  36. Kiköpött Lázár!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  37. Ma az ATV Fórumba beszólt valaki és azt mondta, hogy a zsidók hálásak Horthynak, mert az újra temetésén olyan táblát látott, hogy hálával a magyar zsidóság. Nem tudom, hogy az én nevemben ki írhatott ilyet? Én utólag is kikérem magamnak. Legyek hálás azért, hogy apám 5 testvéréből 2 életben maradt, na nem neki köszönhetően. “Csak” 3 testvérét gyilkolták meg családostól, kisgyerekestől. Horhy menye is arra hivatkozott, hogy csak júliusban értesültek az Auschwitzi levél tartalmáról. Nem tudták, hogy mi történik a honfitársaikkal. A transzportok egymást követően indultak Auschwitz felé. Nem gondolhatták, hogy gumiból van, hogy annyian beférnek. Ahogy azt sem, hogy az 1-2 éves, vagy akár 8-10 éves gyerekeket közmunkára, netán lövészárok-ásásra viszik. Kedves barátját is megkérdezhette volna, hogy mi történik a honfitársaimmal? Ha nem is pontosan, de nagyjából tudhatták. Szakály nem maradhat a helyén és Schmidt Máriát sem szabad elfogadni!. Minek olyan oktatási intézmény, ahol mindenféle hazugságokat akarnak összehordani. Akkor inkább semmi se legyen. Úgyis lesz egy csomó álságos megemlékezés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  38. Érdekes, hogy Lázárnak az a mondata, amit a megbeszélések utáni sajtótájékoztatón mondott senkinek nem tűnt fel.
    Lázár János közölte: a tárgyaláson szerzett benyomásokról, javaslatokról és kritikákról tájékoztatni fogja Orbán Viktort, aki “minden magyar honfitársunknak és zsidó polgártársunknak” kíván válaszolni.”

    Akkor most hogy is van ez? Vannak a magyar honfitársak és vannak a nem “honfi”, zsidó polgártársak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  39. zorka (2014. február 7. péntek 19:47)
    Nagyon igazad van. Ezeket tényleg szavanként kell elemezni.
    “minden magyar honfitársunknak és zsidó polgártársunknak”
    Szóval a magyar, az honfitárs, ami ezek szerint más, mint a polgártárs, aki nem tartozik a honfiak/honleányok közösségébe, azaz nem tartozik a nemzetbe. Egy ide bevándorolt ember is válhat polgártárssá, de a nemzet részévé, magyarrá nem. Na ez a kategória nekik a zsidó.
    Persze az is lehet, hogy Lázár a “büdös zsidók” helyett próbált fellengzősen túlfinomkodva valami szalonképesebbet mondani. De amint az ilyenkor lenni szokott, nagy igyekezetében csak még jobban kimutatta a lelki toprongyot..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  40. oldster.
    éppen a Code Napoleon szerinti szándéketikából következik az, hogy amennyiben az elkövető tisztában volt az áldozatának védekezésre való képtelenségével, akkor a cselekménye súlyosabbnak minősül. éppen nem az eredmény, hanem a szándék okán.
    sarah.
    szerintem TGM szavait teljesen felesleges ilyen kontextusba helyezni. ezzel devalválod azt az amúgy nagyon erős argumentumot, amely Lázár aljas kódolt beszédét viszont valóban leleplezi. e két különböző mondat és ember összetolása egy nevezőre szerintem árt annak a fontos célnak, hogy a valódi és egyértelmű kettős beszédet világossá tegyük mindenki számára. ha te TGM-et is Lázár mellé sorolod, miközben TGM közismerten következetes antirasszista és emberi méltóság védő, akkor ezzel teljesen elbizonytalanítod az embereket, és még annyira sem fogják megérteni ezt az egészet, mint eddig, és csak legyinteni fognak, mondván “ennyi erővel meg se szólaljak soha, mert minden egyes szónak lehetséges valamilyen negatív interpretációja”. Gondolom, ezt te sem akarod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. A fideszt nem a jobbik irányítja a háttérből, ahogy fentebb olvasom, hanem a fidesz nem más, mint maga a jobbik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. Adelheid
    Láthatóan osztódással szaporodtak. És még nincs vége!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Arany Pajtikáim!
    Itt mindenki oldalra bukott!Mi baj van a nácikkal,fasisztákkal,fideSSel, orbánnal? A nevükre sem fogtok emlékezni rövid pár éven belül,az iszlám megszállás alatt. Az nem 45 évig fog tartani és nem lesz Dobó István,Szondi György,nádorfejérvári hősök. Európa (és a hozzátartozó szittya szolgálók)kiirtott6.000.000sportban építő készségben és lojalitásban pozitív zsidót.Jutalomként (eddig)kapott kb.50.000.000 ingyenélő,támogatásra igényt tartó,parazita arab megszállót.A “remény” meg van, hogy ez még meg sem közelíti a végeredményt.Ehhez a focihoz építik a felcsúti pályát is.MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Heisler hazudik a közgyűlés tagjainak 2014. február 12. szerda | Bartus László

A Mazsihisz vezetői elnémítanak mindenkit 2014. február 11. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos