Ronai and Ronai
AMERIKAI

Wass Albert imádó a Holokauszt-bizottság élén 2013. január 16. szerda 19:56 | Lázár György

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Wass Albert imádó a Holokauszt-bizottság élén

Budapest – Január 1-jével létrehozta a kormány a Magyar Holokauszt 2014 Emlékbizottságot. Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztése alapján a kormány a Magyar Holokauszt 2014 Emlékbizottság létrehozásáról döntött, amelyet Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár irányít. Lázár avatta Wass Albert szobrát, akit jogerősen háborús bűnösként elítéltek, egyebek mellett zsidó lányok elleni gyilkosságban való részvétel miatt. Wass annak a hitleri Németországnak a kitüntettje, amely zsidók millióit gázosította el.

A testület felkérte többek között az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetét is, hogy vegyen részt az emlékbizottság munkájában.

A cinizmus elképesztő iskolapéldája ez.

Ugyanis Lázár János 2010 juniusában személyesen avatta fel Hódmezővásárhelyen Wass Albert szobrát.

Wass Albertet 1946. március 13-án a Román Népbíróság gyilkosságban való részvétel vádjával halálra ítélte, román parasztok és zsidók legyilkolásában való felbujtás és a gyilkosságokban való részvétel volt a vád, és Mihály Eszter, Mihály Rozália, Josif Moldavan és Ioan Catin voltak az áldozatok.  A bíróság működését a Szövetséges Ellenőrző Bizottság elismerte, amelynek a tagjai az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és a Szovjetunió voltak. Wass Albert 1998-ban Floridában főbelőtte magát.

Az Egyesült Államokban, ahol élete javarészét leélte, mindig is háborús bűnösként tartották számon. Wasst soha nem rehabilitálták, háborús bűnös maradt, ez elolvasható az Egyesült Államok Kongresszusának hivatalos jegyzőkönyvében is, ahol Ben Cardin szenátor külön kiemelte, hogy Wass jogerősen elítélt háborús bűnös volt. Számos amerikai közéleti személyiség (pl. Elie Wiesel, Alcee Hastings) figyelmeztette a mostani magyar kormányt, hogy jogerősen elítélt fasiszta háborús bűnösök dicsőítése elfogadhatatlan.

Lázár Jánosnak kezdeményeznie  kell a magyarországi Wass Albert szobrok eltávolítását, és bocsánatot kell kérnie azért, hogy részt vállalt azok felavatásában.

Ameddig Lázár János vezeti a Magyar Holokauszt 2014 Emlékbizottságot, Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet nem vehet részt annak munkájában.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (32 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +42 ( 58 szavazatból)
Wass Albert imádó a Holokauszt-bizottság élén , 4.2 out of 5 based on 32 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. Najo, de akkor ki vezesse? Bayer? Ne legyen emlékbizottsag! Minek? Ezek antiszemitak és rasszistak, nem kell itt farizeuskodni! Ha Eleni Tsakopoulos Kounalakis velük haverkodik, akkor igazoljon at a fideSS-be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  2. A helyzet bíztató: elfogytak a “kiállítható” káderek.
    .
    Orbán már csak abból válogathat, ami még a rendelkezésére áll. Legközelebb Kövér temeti újra Kádár Jánost. És a legvégén minden bizottság élén Orbán tündököl majd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (35 szavazatból)
  3. «Wass Albert szobrának avató ünnepségén dr. Lázár János a Trianoni békediktátumot a magyarság mély és gyógyíthatatlan lelki sebének nevezte, halálos ítéletnek, amelyet a nemzet soha nem volt és soha nem lesz hajlandó elfogadni.» Hat ez az, ha ezt nem tudja elfogadni, akkor mit akar a Holokauszt bizottsag élén? A Szalasi- Horthy banda csak csupa jokat tettek a zsidokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  4. Nevezhetjük akár halálos ítéletnek is, csak azt ne hazudjuk, hogy igazságtalanság történt. Mióta világ a világ, a fenekükön tisztességgel megülni képteleneket előbb-utóbb megregulázzák.
    Teccettek volna eleink nem kirobbantani az első világháborút. Tisztességtelen úgy tenni, mintha semmivel sem szolgáltattak volna okot elődeink erre a “halálos ítéletre”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (31 szavazatból)
  5. Mit lehet még mondani?
    Azt hiszem, én sem férnék be az ócsai telepre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  6. http://index.hu/belfold/2013/01/16/freedom_house_magyarorszag_szabad/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (6 szavazatból)
  7. Bocsánat, de ezen a kormányon akkor sem lepődnék meg ha egy hentesmestert állítanának az Országos Vegetáriánus Intézet élére.
    Nem a kapa lóg ki a szájukból hanem egy egész kombájn.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  8. Lazar egy rettenetesen buta taho, raadasul a munka neki is budos mint a fidesz vezerkaranak ugy altalaban. Szerintem fogalma nincs ki volt Wass !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  9. Szerintem a szobor avatásakor azt hitte ez a figura, hogy Albert flórián szobrát avatja, ami vasból van, ezért hívják így. Többjük unortodox történelemtudását, és helyesírását ismerve ez a legvalószínübb. Ezért merte elvállalni a Holokauszt Emlékbizottság elnöki tisztjét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  10. Nem az a kérdés, hogy ki az emlékbizottság elnöke és ki a tagja, ki megy oda.
    Az a valóságos kérdés, hogy mi a fenének ez a “bizottság”?! Nem kell! (miaszösztől)

    Illetve mégis! Valakinek jól fog jönni a kuratóriumi tiszteletdíj, és biztos kap a Lázár is valamicskét. Aztán az emlékbizottségnak lehet nyújtani támogatást, amit jutalomként annak adnak, akinek akarnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  11. Ahová ezek beteszik a lábukat, ott fű nem nő többé. Ha mégis, akkor ugyan fűnek fogják hívni, de szemét lesz.
    A Magyar Holokauszt 2014 Emlékbizottság is.
    Jó, hogy odatették, hogy “Magyar”. Ami ma ebben az országban “Magyar”-ral vagy “Nemzeti”-vel kezdődik, arról biztosan tudni lehet, hogy köszönő viszonyban sincs azzal, ami szavakban utána áll. Ez is minden lesz, csak Holokauszt Emlékbizottság nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  12. Tegyük élhetővé !

    mai:

    Jogászok írják fel a mai dátumot, büntető perben szükség lehet rá !!! (
    Lázár már rálát az államcsődre , mégsem tesz ellene, de rogán sem és a többiek sem, még a miniszterelnők sem )
    .
    (egy héttel bayer cigányokat semmisítsük megírása után. (orban nem határolódik el,) nem áll szóba a diáksággal, eltünik, mint egy-Orbán-Viktor-a-vesztes-választási-idegösszeroppanás után)

    .

    Tudni illik a fidesznek reklámozott népetető, népbutító KISZes nemzeti-szocialisták , élükön LÁZÁR Gyanúsított Jánossal kitalálták, hogy elkérik svájctól a magyar nevű betétesek adatait, és meg akarják adóztatni 35%-kal.
    Ez itt már OLTÁRI hatalmasat bukik (még papagáj kommandó szintjén is), mivel lehet magyar embernek leadózott , legális pénze is külföldön. Vagy magyar ember külföldön kereste meg azt az összeget. Ezt álamcsődbe döntő bugrisék milyen alapon szeretnék megadóztatni ?
    Ha Erdélybe , vagy felvidéken találnak magyar nevű bankszámlát azt is megvágják 35%-kal ? (kedves nemzeti-szocialistáim itt bukni fogjátok a külföldi szavazatokat , ráadásul rátok is fognak lőni , ha a határt átlépÍtek)

    .
    Nekem nagy fantáziám van, hogy kitaláljam előre a fidesz aljasságokat, de be kell valjam itt becsődöltem, szeretném kérni olvtársak segítségét gondolkodjuk ki együtt mi a fészkes van a háttérben ?
    Svájc gazdasága nagy részt , a hitleri és más piszkos vagyonoktól pörög, Lézer előre tudja , hogy nem lesznek itt adat kiadások. Ez nem Kubatov lista.

    .
    Lázár nevű nemzeti-szocialista vajon miért kérdezte meg ezt a nagy nyilvánosság előtt ?

    a) Gumicsont. elterelés más problémáról ?

    b) Lázár (és a fidesz maffia kommandó ) elfelejtette mennyi pénzt mutyizott ki , gyereke, családja ismerősei számára , milyen számlára , milyen néven, mikor , mennyit , ezért szeretné egyben látni a vagyonát. :) .. HOHOHO vagy mennyi válik szét az MSZP-től ? ? ?

    c) Lázár és a fidesz felső vezetése mesés vagyonokat simicskázott ki nyerges vontatóval Svájcba, ezért szeretne egy “ballibsi” felháborodást a magyar médiában, hogy a hitler-horty-orban vagyonokat svájcban soha többé senki ne vizsgálja Magyarországról , főleg ne demokratikus oldalról ??!

    Kérem Lázárt álljon a nép elé és valljon szint!! Most !
    Most kérdez a nép, de eljön a pillanat, amikor már kérdések oka fogyottá válnak .A cselkekvés elsöpöri az útonálló kérdőjeleket.

    Rövid ideig Lázár képviselő úrnál pattog a labda.
    1, 2, 3 ….kevés a türelem!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  13. szolid
    ego 2o13.o1.16 . Jól látja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. Itt nem nagyon értékelem az íróniát, de amit Öreg pg jegyzett, arra sok ++++ adnék!
    Öreg (Szuper) pg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. T.Tegyük élhetővé!! a,c. Vagy d.variáns, azaz gépesített békamenet, Zürichbe, vagy akármelyik Svájci városba. El lehet képzelni, amint a fellobogózott gépkocsi konvoj begördül, Mügli am See, amúgy álmos kisváros bankja elé. Majd a kisváros lakossága rémülten riad fel, az ütemes,Viktor-Viktor! üvöltözésre. Az élen haladó Audiból, egy szemüveges, kancsal alak lép, a bankfiók bejárati ajtajához, és kis kuruc fokosával bezörget. A NER. nevében, nyissák ki! A pénzünkért jöttünk! Közben az autókból kikászálódott társaság egy része a Himnuszt kezdi énekelni, másik része vizel, és közben Árpádsávos zászlókat lobogtat, és szemmel láthatóan ittas,vagy elmebeteg. Hát én már csak így tudom nézni ezt az egész őrületet, nem óhajtok komolyan elmélyedni ezekben a dolgokban, és miérteket keresni. Csak felhergelem magam. Eddig csak a wc-n, és horgászat közben beszéltem magamban,de most már nem tudom visszatartani. Megőrültem na! Gonoszka! Ládacipelés lesz, vagy ikszelés? Te sem tudod mi? Mindegy, valahogy biztos lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  16. Kell az az emlékbizottság. Hogy el ne felejtsék a jól bevált módszereket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  17. csatt
    Nem magával Trianonnal van a baj. Azt megérdemeltük, meg különben is ,mit csinálnánk egy olyan Magyarországon,ahol kisebbségben vagyunk ?
    ( az 1910-es magyar népszámlálás szerint 48% volt a magyarok aránya.)
    A mérték volt nagyon igazságtalan!!!!! Ki a fene vitatja,hogy Zsolna, Trencsény, Igló, Poprád szlovák lett, ott egye meg a fene, nem is igen laktak arrafelé magyarok. De miért vettek el olyan,a mai magyarországgal határos szinte szintiszta magyar területeket,mint Párkány, Ipolyság, Somorja,Bős stb!!!!!??
    De ezt ugyanigy elmondhatnám Románia vagy Szerbia esetében is!!!
    Ha valaki, hát én nagyon utálom a két világháború közötti német és olasz politikát. Nagyon. De,tőlük függetlenül a bécsi döntések nagyjából(!!!!!)
    jól húzták meg a határokat ( etnikailag is!!) Lényegében, ha Trianonban ez a döntés ,én igazságosnak tartottam volna. (pedig még igy is a z eredeti területek jóval több mint a felét vették volna el.)+ azt se felejtsük el ,hogy a nagyon igazságtalan , kapzsi és szűklátókörű komplett Versailles-i szerződés rendszer(nem csak a magyarokkal,hanem úgy általában) egyenes következménye lett a második világháború!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  18. Lázárban is nem az imrédység dolgozik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  19. Lenyúlták , csakúgy mint a Tom Lantos emlékét.
    Holott még jól emlékszem , amikor MSZP.-s kormányzat idején , valakik ( nyilván nem a demokratikus baloldal ) a Bochkortól , a reggeli show.-jában megrendelt egy masszív Tom Lantos lealázást. ( Még élt akkor Mr. Lantos.)
    De nem ám egy délelőtt csinálta az a patkány !
    Vissza-visszatérően , átlag hetente próbálta mindenféle semmiségekkel nevetségessé tenni a Haza egyik lagnagyobb támogatóját , az USA törvényhozásában !!!!
    ( Onnantól rühellem a Bochkort , mint a @art.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  20. Hát igen.
    Azért az mégis csak szemetgyönyörködtetö, amikor
    egy fasiszta párt egyik fötolvaja, a holokauszt emlékbizottság
    elöke.
    Mint ahogy az is valoban lélekmelengetö, amikor egy fötolvaj
    kivánja bezsebelni, az elöre lopottnak titulált, svájci pénzeket.
    Ha most éppen vicces kedvemben lennék, csak annyit kérdeznék,:
    Mi a gond Lézer ur ?
    Tán kiürült a kincstár?
    Gyorsabban és többet loptak mint ahogy tervezték?
    Gondolom igy lehet, ha már az aprora is fáj a foguk.

    De komolyra forditva.
    Ez üzenet az ellenzéket anyagilag támogatni tervezö vagyonosabb rétegnek.
    Kussoljatok, mer messzire elér a kezünk.
    Még ha tudva tudják is hogy Svájcban maximum kiröhögik öket,
    de egy kis NAV ellenörzés, gyanusitás, az ügyészség hathatos közremüködésével, évekre tönkre tehet bárkit, anyagilag és lelkileg.
    Nem utolso sorban, idiota piárfogás.
    Üzenet a fidesznyik tábor csori éljenzöinek, mi nem hagyunk benneteket.
    Elvesszük tölük.
    És idiota magyar szokás szerint, a bamba nép tapsol, igy kell ezt.
    orbán viktor nevü elkövetö legföbb büne nem csak az, hogy közel 20 év
    alatt végzetesen megosztotta az országot, hanem hogy ezt mindig,
    az emberi természet legaljasabb indulataira épitve, azt felélesztve,
    és szítva tette, és teszi.
    Nem tudnék még egy ilyen aljas beteg lelkü embert találni a 20.században sem azota aki ekkora bünt követett volna el hazája ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  21. Barry1, azt tudod hogy Sztálin tudatta is Horthyval hogyha semleges marad akkor a háború után hajlandó visszaadni Magyarországnak Erdélyt, mert akkor a románok már harcoltak a Wehrmacht oldalán a Szovjetúnió ellen.
    Erre mit tettek a magyarok? Beléptek a háborúba. Nagyon ” jó ” döntés volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  22. Ha az USA háborús bűnösnek nyilvánította Wass Albertet, hogyan lehetett a floridai egyetemen katonai tanár?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  23. Ez az ügy is jól mutatja a FIDESZ-politizálás lényegé és számító a politikai haszonszerzésre irányuló okosságát. Miközben alapjában véve az iparszerű náci népírtásban való aktív résztvételhez vezető, rasszista Horthy-rendszer tudatos újjáélesztésén dolgoznak, miközben újnáci pártok vezetővel közös polgári körtöket alapítanak, miközben pártserregek, gárdák zászlószentelésen vállalnak zászlós anya szerepeket, miközben háborús bűnösök erkölcsi piadesztára emelésén fáradoznak (szobrok, utca és köztér-átnevezések, nemzeti kerettanterv, közszolgálati és párt TV-k történelmi és vita műsorai, stb., aközben kényesen vigyáznak arra, hogy -elsősorban nemzetközi szointen – az áldozatok védelmezőiként tüntessék fel önmagukat. Ennek az álságos magatartásuknak eredménye a Magyar Holokauszt 2014 Emlékbizottság megalakítása, ahogy a saját nevükhöz kötötték a Terrorháza Műzeum, a Holokauszt Emlékközpont létrehozását, és ők szerveztek Wallemberg emlékévet is. Álságosan lavíroznak, de aki nem csak füllel és szemmel, hanem ésszel is figyeli tevékenységüket, az tisztán láthatja, hallhatja, hogy az áldozatok iránt mutatott empátiájuk csupán álságos máz, amivel csak az ordas eszmék iránti mély elkötelezettségüket igyekeznek palástolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  24. Lázár maradjon meg Wass Albert tiszteleténél,de nehogy 28 elhurcolt és megsemmisített hozzátartozóimra Ő emlékeztessen !

    Megbízatása jellemző a megbízóra !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  25. Miféle ország ez?
    a/ (Wittner) Mária országa.
    b/ Wass és Aczél országa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  26. Gabor NYC

    Persze,hogy tudom. De azért pontositsunk:” Csak” észak Erdélyt. Ami a terület kb.
    40%-a volt , és nagyjából igazságos is lett volna.. Nem is túl nagy (főleg önkéntes)
    lakosságcserével nem túl jelentős kisebbség maradt volna”odaát”.
    Még ‘44-ben is lett volna esélyünk valamire, ha időben átállunk,de hát a magyar jobboldal szokása szerint “rárontott a saját nemzetére”! (mint ahogy ma is!) És még ennek a szerencsétlen Horthynak élesztgetik a kultuszát ezek
    a” turbó magyarok!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  27. Az ilyen alkalmat mindig megragadom, így most is…
    Budapest XIV.-kerületben, a Hunyadi János Általános Iskola diákjai a tanítás kezdetekor és végén a Wass Albert téren át kell hogy közlekedjenek.
    Ezt a teret korábban Pákozdi térnek hívták, például 1998-ban a Pákozdi-csata emlékére még emlékoszlopot is avattak itt.
    Úgy látszik, az 1848-49es forradalom és szabadságharc -itt Zuglóban- mára már nem tartozik a dicsőséges történelmi emlékek sorába, mert a Papcsák-vezette önkormányzati politika ezt a közterület nevet is megváltoztatta.
    Itt tart a fidesz-gondolkodás, ezt követeli az újdiktatúra ideológiája…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  28. Kedves Barry1, eszemben sincs álláspontoddal vitázni. Egyszerűen meg akarták büntetni az országot. Olyan helyzetben voltak, hogy azt tehettek velünk, amit akartak. A hatalom fitogtatása sosem épül igazságosságra.
    A szemükben (ahogy én gondolom) nem csupán a háború előtti viselkedésünk került a megítélésünk mérlegébe, hanem a harcokat lezáró problémakezelésünk is megbízhatatlanságunkat sugározta feléjük: milyen ország az, amelyik kommunistákat juttat hatalomra?
    Hát az “ilyen” egyébként is rebellis országot meg kell gyengíteni, el kell venni a kedvüket (erejüket).
    Egyetlen pillanatig sem tekintem igazságosnak a döntésüket, sőt, még a halálos ítélet kifejezés ellen sem tiltakozom, azt is aláírom, hogy soha nem fogunk szívünk mélyén igazat adni nekik, de ne tegyünk úgy, mintha csak elszenvedői lettünk volna az akkori eseményeknek úgy, hogy Trianon nem válaszlépés lenne.
    Lézerjani meg azért került a bizottság élére, hogy eleve megakadályozza azt a működést, amit a nevük alapján tenniük kellene.
    Mint ahogy Polt(pot)peti sem a törvény érvényesülése miatt lett főügyész, hanem az érvényesülés megakadályozása céljából, meg a monetáris tanács is azért, amiért, Lézerjaninak is fontos feladata van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  29. Mi a különbség a létező szocializmus és a nemzeti együttműködés rendszere között?
    Az első felvilágosodott diktatúra volt.
    A mostani elhomályosult.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  30. Az, hogy Trianonnál a kommunisták miatt akarták volna büntetni Magyarországot az tényszerűen nem igaz. Mo. felosztását jóval korábban megígérték a románoknak, a cseheknek és a szerbeknek. Bennük a franciák hűséges szövetségeseket és jó felvevő piacokat láttak ősellenségeik, az osztrákok és németek hátában.
    Trianon idején a kommunistákat már rég legyőzték a románok és kivégezték őket horthyék. Az áruló Horthy az angolok és franciák embere volt, tehát nettó hazugság, hogy a “kommunisták” miatt büntettek. Ne vegyétek át a jobboldali hazugságokat!
    .
    Másik dolog, hogy mi köze Wass Albert szobrának Trianonhoz, hogy ezzel hozakodott elő Lázár János? Ez tipikus jobboldali mellébeszélés és propaganda, hogy minden mocsokságukat Trianonnal kenjék el.
    Csakhogy Trianonért a jobboldal és Horthy a felelősök!
    A Don-kanyarért és ami azután jött Horthy és a jobboldal a felelősök!
    Ahogy ma is Magyarország tönkretételéért Orbánék és a jobboldal a felelősök!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  31. Kedves hunyadi, nincs védhető érvem az állításoddal szemben, csak a saját feltételezésem arra vonatkozóan, hogy nyugaton nagyon is tartottak a kommunista eszmék elterjedésétől, s csírájában igyekeztek elfojtani a terjedését. A tanácsköztársaságot megélt Magyarország fertőzött gócnak számított a szemükben. Persze mindenképpen le akartak számolni velünk hosszú távon, de ez önmagában valóban nem indokolja olyan területek elcsatolását is, ahol tiszta magyar anyanyelvűek éltek, tehát nagyon is megbüntetés jellege volt a dolognak. A “kiszolgáltatottság” érzésének tudatosítása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  32. Kedves csatt,
    Volt egy ilyen félelmük a néphatalom terjedésétől, de Magyarországon ezt akkor már rég megoldották. Becsapták a magyar ellenállást (az áruló Horthyék közreműködésével), majd megsemmisítették azt.
    .
    Magyarországot azért büntették, mert végig kiállt az osztrákok és németek mellett. A románokban, a szerbekben és a csehekben már jóval korábban szövetségesekre találtak és ezért cserébe megígérték Mo. felosztását. Trianonban nem az igazságosság győzött, hanem a győztesek érdekei. De ezt előre láthatta a jobboldal a háború kirobbantása előtt is, ezért is felelősek Trianonért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  33. Eddig tökéletesen érthető, de az osztrákok mintha nem lettek volna olyan mértékben megbüntetve, mint a magyarok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  34. @ csatt
    Ausztria: 83 870 km²
    Magyarország: 93 036 km²
    .
    Az osztrákok egész birodalmukat elvesztették, amelyért nagyapáik, ükapáik harcoltak meg vérüket és életüket is feláldozva.
    Ki vesztett több embert? Nézzük mennyien maradtak meg:
    Ausztria: 8 400 000
    Magyarország: 10 000 000

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  35. Köszi, kedves hunyadi, nagyon reménykedtem konkrét adatokat sűrítő reagálásban. Akkor már csak az a kérdés, hogy a sógorok milyen alkalmakkor, és milyen gyakorisággal kezdeményeznek reváns-politikát, adnak-e állampolgárságot annak reményében, hogy éppen aktuálisan hatalmat birtokló pártjuk bebiztosítsa évtizedekre uralmát, és emlegetnek – e halálos ítéletet a területvesztésük miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  36. T.Szerkesztőség!
    Elolvasva az előttem szólókat egy véleményen vagyok velük!Szégyen ami ezen a fronton is zajlik,szégyen ennek az országnak hogy egy lázár nevű egyén ilyen bizottság élén páváskodhat!Nincs erre mentségünk!!!
    üdv
    Verebes György

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  37. Vannak érdekes, érthetetlen dolgok.

    Ha Wass Albert náci háborús bűnös, érvényes az ellene hozott ítélet, miért élhetett az USA-ban évtizedekig szabadon élni?

    Horthy volt magyar kormányzó, háborús bűnös, őt meg Sztálin mentette meg a felelősségre vonástól.

    Érthetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  38. lucifer én nem találom érthetetlennek. Nem ők az egyedüliek akik megúszták. Ahol meghúzták magukat, előző tevékenységükkel nem sok vizet zavartak. A világ nem úgy működik hogy felkutatnak és elítélnek minden bűnözőt, majd folytatják a hétköznapi gondok megoldásaival. Nézd meg milyen vígan élnek diktatúrák egészen addig míg szembe nem találják magukat olyan érdekekkel amelyek érdekei komolyan sérülnek és amelyek kellően erősek a fellépésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Nem élethű a szobor!
    Hiányzik róla a két vaskereszt, amit Hitlertől kapott!!!

    Szégyen, hogy országunkban háborús bűnösöket kormányzati támogatással piadesztálra emelnek!
    Ismét kikerültünk az európai kultúrkörből a pávatáncos, baltás kedves vezető jóvoltából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  40. csatt
    hunyadihoz intézett”osztrák ” kérdésed,ugye,természetesen költői.?
    Nehogy beleessünk abba a hibába,hogy azt mondjuk” báncsák”
    a magyart. A győztesek az elvárhatónál jobban szivatták az összes vesztest.
    A németeket(gyarmatbirodalom elvétele,területek stb…..,az osztrákokat
    (Dél tirol, isztria, Krajna( szlovénia) , Galicia stb.).. Szerintem a győztesek főleg a franciák) túlkapásai, mohósága volt a második világháború egyik oka. A Tanácsköztársaság már csak azért sem játszhatott szerepet Trianonban
    (mint ahogy Károlyi sem ,persze a jobboldal igy próbálta rájuk kenni a saját sarát.) Mikor jöttek a komcsik(1919 március 21) már réges régen el volt döntve
    Magyarország sorsa. Az erdélyi románok gyulafehérvári gyűlése már 1918
    december 1-én(!!!!!!) kimondta Erdély egyesülését Romániával. Micsoda paradoxon,hogy amig Horthy a megszálló antant tisztekkel kollaborált ,addig a
    Tanácsköztársaság KOMCSI !!!!! hadserege (Stromfeld Aurél vezetésével!) kiverte a megszálló cseh csapatokat a Felvidékről. Ezek tények! Üdv. Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  41. Ez szörnyű, egy háborús bűnöst isteníteni, szobrot készíteni az emlékének! Ez csak hazánkban történhet meg!!!
    Undorító!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  42. Az a Lázár János került ennek a Holokauszt-bizottságnak az élére, akinek akarata szerint a vásárhelyi önkormányzat 2009-ben feljelentette a város zsidó hitközségét!…?
    http://www.google.com/hostednews/epa/article/ALeqM5hEwHeCnUiCo0UhdP9oF3rc1_87lw
    a linkben egyet lapozva: Csongrád megye, 08:15 (MTI 2009.06.22.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  43. lucifer
    “Ha Wass Albert náci háborús bűnös, érvényes az ellene hozott ítélet, miért élhetett az USA-ban évtizedekig szabadon élni?”
    .
    Ismereteim szerint az ellene hozott ítélet jogosságát az USA nem ismerte el, holott alaposan áttanulmányozták az aktákat. Amerikában nem tekintették bűnösnek és emiatt élhetett, dolgozhatott szabadon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Tetvesmedve
    .
    Kösz a lényeges adalék-infót. Orbánéknál folyik a panamázás és a külföldvakítás ezerrel. Másra nem is képesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  45. Ami itt nálunk, a Fidesz-KDNP-hatalom önkénye, gyorsított tempójú térfoglalása, történelem-hamisítása és rágalomkampánya részeként, az ellenzéki pártok kelletlenül végzett “maszatolása” kíséretében, valamint a választói tömegek szűk látókörűsége, és felháborító tunyasága következtében folytatódik, azt egyszerűen nem lehet minősíteni!
    Ugyanakkor, Lázár, a vezető társai, a Fidesz, a KDNP és a Jobbik esetében ki kell végre mondani, hogy tőlük azért nem lehet elvárni az átlagos, emberbaráti megnyilatkozásokat, mert ők a lelkük legmélyén nagyon is egyetértenek a zsidók, a romák, a liberális, a szocialista és a kommunista világnézetű magyarok mindenkori üldözésével és/vagy akár a fizikai megsemmisítésükkel is.
    Ezek, a hatalommal visszaélő kalandorok már éppen eleget tettek ahhoz, hogy a lehető legrosszabbat lehessen feltételezni róluk, ha az időt véglegesen elérkezettnek fogják látni. Abban sem lehet kétsége senkinek sem, hogy a hatalomhoz egyre közelebb férkőző újnáci szélsőség az erőösszpontosítás egy adott szintjét elérve, a majd általuk hazaárulónak kikiáltott Orbánt és haverjait is lapátra fogják tenni, ha nem lesz határozott hátra arc! Még egy szélsőséges hatalomátvétel sem bizonyította ennek a sorsszerűségnek az ellenkezőjét. A szélsőség ugyanis a csak kicsivel halványabb szélsőséget is el szokta takarítani az útjából.
    Ha pedig “csak” a gátlástalan és hamis önhittség, valamint a kontroll nélküli küldetéstudat és hatalomvágy érvényesítése eszközeként tekintenek erre az általános, undort keltő, történelem-meghamisító kampányra, amit ma még tovább eszkalálnak, ez egy cseppet sem tenné elfogadhatóbbá a hozzáállásuk alantas, nép-, és nemzetellenes jellegét!
    (Megjegyzés: Az alábbi oldalon olvasható egy-pár sor, a románok által háborús bűnösnek talált Wass Albertről, akiből ma nemzeti példaképet akarnak faragni a neo-náci szellemiségű magyarok a kultúrált és konszolidált Európa közepén!
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Wass_Albert#A_h.C3.A1bor.C3.BA_alatt
    Eszerint nem egyetemi oktató, hanem oktatási segédeszköz-kezelő volt ez az ember az USA-n, ahol nyilván a “derék” Horthysta emigráns magyarok jártak közbe az érdekében, hiszen a román kormány nem volt túl szimpatikus az Észak-amerikaiak szemében.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  46. Wass Albert háborús bűnösségének újabb bizonyítékai

    A háborús bűnös Wass Albertről újabb perdöntő erejű bizonyítékok kerültek a napvilágra. Azt eddig is tudtuk a hungarista „írófejedelemről”, hogy felbujtóként az ő és apja utasítására követte el a bevonuló magyar hadsereg 1941 szeptemberében a cegei és ombuztelki mészárlásokat, de a most felszínre hozott dokumentumok még brutálisabbra, még kíméletlenebbre színezhetik a róla alkotott eddigi képünket.
    Wass Albert családja a beszállásolt katonákat és csendőröket arra használta fel, hogy segítségükkel megfélemlítse és terrorizálja a környező lakosságot. Segédletükkel az író apja, Wass Endre gyakran betört fehér lovon Románia földjére, és ezen akcióik során civileket is meglőttek, megsebesítettek. Garázdálkodásuk számos halálos áldozatokat is követelt. A csapatok megérkezése után néhány nap múlva letartóztattak öt “politikailag megbízhatatlan” vasszentgotthárdi lakost, köztük a falu román polgármesterét is, akiket a Wass-kastély magtárának pincéjébe zártak. Wass Endre közbenjárására a polgármestert szabadon engedték, de két román parasztot és két zsidó lányt, Mihály Esztert és Mihály Rozáliát, a falu zsidó boltosának rokonait továbbra is fogva tartották.
    Elfogatásuk után többen mentek könyörögni értük, de Wass Albert elküldte őket azzal, hogy később jöjjenek vissza. Délután újra megjelentek a kastélyban, ahol az öreg gróf ráordított a boltos síró feleségére: “Nem most kellene sírni, hanem egy évvel ezelőtt kellett volna!” Ugyanis egy évvel korábban a román csendőrség nyomozást indított a Wass család ellen, akik azt az alaptalan rágalmat kezdték terjeszteni, hogy a két lány jelentette fel őket. Az egyik román áldozat, Josif Moldavan az öreg gróffal állt perben, aki egy alkalommal csúnyán összeverte, mert a parasztember több szénát kaszált le a gróf legelőjéről, mint amennyit engedélyeztek számára. A másik román áldozatnak, Ioan Catinnak szintén nézeteltérése volt a gróffal.
    Miután a Wass család elfogatta őket, Pakuts őrnagy elrendelte, hogy vigyék a foglyokat a megyeszékhelyre, de néhány kilométerrel távolabb, Cege határában a kísérők brutálisan végeztek a négy emberrel. A hivatalos indoklás szerint meg akartak szökni. Szeptember 23-án Ombuztelkén még több ártatlan ember életét követelő mészárlást hajtottak végre. Csordás Gergely hadnagy vezetésével lelőtték Andrei Bujor pópát, feleségét, három gyermekét, Ioan Gurzau kántort és feleségét, a falu tanítójának feleségét, anyósát és ötéves kislányát, valamit a pópa magyar cselédasszonyát, Juhász Saroltát is. És mindezt azért, mert a román földreform idején a pópa kapott egy, a megélhetéséhez szükséges kis részt a Wass-birtokból. A Wass család ezt sohasem fogadta el, és folyamatosan visszakövetelte a területet, amelyet a mészárlás után vissza is kaptak a magyar államtól. 1946. március 13-án ezért a két gyilkosságsorozatért szabott ki távollétükben halálos ítéletet a román állam népbírósága Wass Endrére és Wass Albertre mint háborús bűnösökre. A népbíróság gyakorlata a jogállamiságot súlyosan megsértette, s miként a hasonló perekben, itt is sok jogi szabálytalanságot követtek el. Ennek ellenére a vádak bizonyíthatóak, ezért utasította el több esetben is a román bíróság az ítélet megsemmisítését. Szemben a magyar Legfelsőbb Bíróság határozatával, mely a Ságvári-gyilkosságban részt vevő halálra ítélt és kivégzett csendőrt, éppen a népbírósági körülményekre hivatkozva, felmentette.
    A helyi gyilkosságsorozat után Wass Albert vérszemet kapott és az Endlösung választott bajnokának érezte magát. Olyan Magyarországról álmodott, melyben egyetlen zsidó, román és roma sem él. A gettó szomszédságában található Kiss Ferenc vezette nyilas Nemzeti Színház házi szerzője nemcsak pennáját, hanem kardját is a fajbiológiai célok szolgálatába állította. Ágoston Vilmos irodalomtörténész 2007-ben napvilágot látott „A kisajátított tér – A nemzeti képzelet Doru Munteanu és Wass Albert műveiben” c. könyvében leírja, hogy Vasile T. Suciu nyugalmazott tábornok és történész, a „Román hősök és mártírok emlékét ápoló országos szövetség” Maros megyei elnöke kutatásai során olyan megdöbbentő erejű dokumentumegyüttest talált, melyből majd nekünk, magyaroknak is le kell vonnunk a konzekvenciákat.
    A romániai levéltári források egyértelműen alátámasztják Wass Albert további, eddig ismeretlen bűntetteit is. A meggyőződéses nemzetiszocialista írónak fontos szerep jutott az erdélyi zsidóság deportálásában. Személyesen rendelte el gróf Schilling Jánosnak (aki a háború után meghalt az enyedi börtönben), hogy a Szamos környéki zsidókat Dézsen kell összegyűjteni, hogy aztán elszállítsák őket megsemmisítésre Németországba. Az áldozatok közül csak néhányan élték túl a haláltáborok borzalmait.
    Románia átállását követően, miután a szélsőjobboldali magyarok részéről elszabadultak az indulatok Wass Albert az 1944 szeptemberében elkövetett sármási vérengzésben is részt vett. A brutális mészárlásban 126 ártatlan zsidót és románt gyilkoltak meg. Izraeli kutatók tudomást szereztek az esetekről, mivel a cegei és ombuztelki kivégzésekkel kapcsolatban Izrael állam is emberiségellenes- és háborús bűnösnek tekinti az írót, a Yad Vasem Intézetben külön kartonja is van. Mikor elkezdtek alaposabban foglalkozni az üggyel, a szálak a további gyilkosságokhoz is elvezettek. A Hungarista Mozgalom Hírszolgálata kötelékében tevékenykedő Wass Albert értesült a nyomozásról és páni félelem fogta el a felelősségre vonástól. Vasile T. Suciu feltételezése szerint ez volt az oka az író öngyilkosságának.

    Nagy László írása, 2008

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  47. Még egy adalék Wass Albertnek a holokauszt idején viselt dolgairól:
    1944. júniusában került sor Kolozsvár zsidó lakosainak deportálására. A deportálás napjaiban a kolozsvári “Ellenzék” című lap tudósítást közölt néhány, az észak-erdélyi deportálások elől elrejtőzött zsidó “lelepleződéséről”. Wass Albert erre azonnal írást publikált az Ellenzékben “A patkányok honfoglalása” címmel. Ebben a zsidókat “patkányoknak” nevezi, amelyek az embernek csak kárt tudnak okozni, mi több, ellene harcot is folytattak. Az írás “tanulsága”, hogy az itt maradt, “falakban, pöcegödrökben elrejtőzött patkányok” eltávolításáról is gondoskodni kell.
    Az író antiszemitizmusáról szól Ágoston Vilmos “Az Újkor szobra” című, 2008-ban megjelent cikke, aminek utolsó bekezdései foglalkoznak Wass Albert “A patkányok honfoglalása” című írásának megjelenési körülményeivel. Itt olvasható: http://www.szombat.org/politika/3475-agoston-vilmos–az-ujkor-szobra#_ftnref4.
    Wass Albert inkriminált, 1944-es írása egy széljobb portálon ma is olvasható, itt: http://szentkoronaradio.com/node/24474
    Lázár Jánosnak el kellene döntenie, hogy az egyik legsötétebb hazai zsidófaló emléke előtt akar tisztelegni, vagy a holokauszt áldozatainak emléke előtt a Holokauszt Emlékbizottság elnökeként. A kettő együtt nem megy.
    Utóirat: A Fidesz-abszurd része, hogy az “A patkányok honfoglalása” című Wass-cikket az Orbán-kormányzat által kinevezett Médiatanács is zsidóellenes szándékkal írott műként bélyegezte meg a 828/2011. (VI. 22.) sz. határozatában. A határozat itt olvasható: http://mediatorveny.hu/dokumentum/59/8282011_hat_kivonat_final.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  48. Amrem
    “Nagy László írása, 2008″
    .
    Vajon melyik Nagy László a sok-sok Nagy László közül? Valami közelebbit lehet tudni róla?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Csaba Drozdovski

    Wass Albert egy igaz magyar ember, Isten nyugtassa. Muvei orokke elni fognak konyvtarainkban es lelkunkben, mint O sajat maga is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A Jad Vasem kiszáll a Sorsok Házából 2014. március 21. péntek

Lázár János aggódik a zsidók miatt 2014. február 26. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos