Ronai and Ronai
AMERIKAI

Budai pereli a Népszabadságot 2012. október 1. hétfő 23:38 | AN Forrás: MTI/Nol

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Budai pereli a Népszabadságot
Budapest – Budai Gyula, a vidékfejlesztési tárca parlamenti államtitkára személyiségi jogi pert indít a Népszabadság ellen a lap hétfői, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei földbérletpályázatok kapcsán írt cikke miatt. A Népszabadság arra hívta fel a figyelmet, hogy Budai Gyula egyik rokona, Gerzsánszki Lajos lett az abszolút győztes a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei földbérletpályázaton. Budai szerint ha úgy vesszük, mindenki rokon s ismerős.
.
A Vidékfejlesztési Minisztérium szerint a cikk szándékosan úgy fogalmaz, hogy azt sejteti az olvasókkal: mind Gerzsánszki Lajos, mind pedig a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) és a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szabálytalanul járt volna el földpályázatok ügyében. Ezért Budai Gyula pert indít a lap ellen. Budai leszögezte: az újság valótlanul állította, hogy Gerzsánszki összesen 732 hektár földterületet nyert el, mert nem is ő nyerte, hanem a cége.
.
Budai Gyula szerint a Népszabadság állítása másrészről azért megtévesztő és valótlan, mert Gerzsánszki Lajos nem hozzátartozója. „Gerzsánszki Lajos Budai Gyula unokaöccsének apósa, mely kapcsolat a Polgári Törvénykönyv vonatkozó 685. §-a szerint sem hozzátartozói, sem pedig rokoni kapcsolatnak nem számít” – olvasható a közleményben.
.
Buda Gyula kiemelte, hogy az NFA pályázati rendszerében szigorú és objektív bírálati szempontok vannak, mely pontozási rendszer lehetetlenné teszi, hogy a pályázó „rokoni” kapcsolatai, avagy párthovatartozása bármilyen szempontból is figyelembe vehető lehessen.
.
Az államtitkár szerint ha a fideszes politikusok ilyen tág értelemben vett „rokonai”, barátai és ismerősei nem pályázhatnának termőföldekért, akkor a magyar emberek jelentős része nem foglalkozhatna mezőgazdasággal, hiszen ha úgy vesszük, mindenki „rokona” vagy ismerőse valakinek – olvasható a dokumentumban.
.
Gerzsánszki Lajos – mint az a Népszabadság cikkéből kiderül – egyértelműen rokonnak tartja magát. Legalábbis azt nyilatkozta: „Szerintem lehet, hogy hátrányom van ebből a rokonságból”, mivel most olyan földeket is megkapott, amelyeken húsz éve egy kapavágás sem történt, és noha elmondása szerint úgy 800 hektárt bérel az államtól, csak 300 hektár után kap földtámogatást. A Népszabadság kérdésére azt mondta: folyamatosan szeretne még pályázni, mert eddig „a sz…t kapta”, pont azt a szántót adták oda másnak, ami a legjobb lett volna.
.
Nem ez az első olyan földpályázat, amelyet rokonok nyernek el: a közelmúltban derült ki, hogy Nagy Péter, Nagy János NFA-elnökhelyettes unokatestvére két pályázaton is győzött Fejér megyében – írja a Népszabadság. Ott most újabb földterületek megszerzésére nyílik mód: a miniszterelnök édesapja, Orbán Győző József főhercegi majorja fölött újabb területeket hirdettek meg. A 28 hektáros, két egybefüggő felcsúti szántó karnyújtásnyira van Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere cégének a korábbi pályázaton elnyert, egybefüggő területeitől.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 12 szavazatból)
Budai pereli a Népszabadságot, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Enyhen szolva is UNDORITOO!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  2. Egyrészt nem rokonságról, hanem pereputtyról volt szó, abba meg a sógor és koma is beletartozik. Az utóbbi még csak nem is kell, hogy vérrokon legyen (pl. keresztszülők, katonabarátok) Másrészt a Tákolmányba van foglalva, hogy irányadó a 44 előtti korszak. Akkor meg a “Rokonok” fogalmába a nagyon tág klán is beletartozott, sokadíziglen nyilvántartották a nemesi rokonságokat. Azaz az unokaöcs apósa abba bőven beletartozott. (lásd még: nem volt taggyűlés)
    A Ptk meg nem a “rokonokat” sorolja, hanem a “közeli hozzátartozókat”, azaz a szűk családot.
    De hogy jól induljon a nap: 13 rajz, hogy miért kell regisztrálni:
    http://limoncs.blog.hu/2012/09/21/ujabb_13_1_ok_a_regisztraciora

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  3. Ha előnyhöz akarjuk juttatni, akkor mindenképpen!

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Ugyanaz a megoldás mint a székház ügyben nem fidesz, hanem fidesz közeli és elhárult a vád. A vádat korrigálni kell a kapcsolatban lévő összeférhetetlenségével, és leszállni a család fogalmáról. Ezt követően a büntethetőség mértékéről lehetne szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  5. Nem tesz semmit! Majd feltámaszt 1-2 tucat halottat, és bebizonyítja velük, hogy ezt a Gerzsánszkit nem anya szülte, ezért nem is létezik, csak a cége él!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  6. Oly országban, ahol a lakosokat olyasmivel lehet szopatni, mint ” „a tandíj az a fizetendő összeg, amelyet ha a diák nem tud letenni, nem járhat iskolába”, ott nem illik csodálkozni, ha birkaként kezelik az össznépességet.
    Ilyen országban mindenről igazolható, hogy az illető fogalom kifejezése nem az a szó, mint ami az értelmező szótárban a írva vagyon.
    Mert ugyebár, az autót tulajdonlás díja az az összeg, amelyet, ha az autót tulajdonolni vágyó nem tud kifizetni, akkor nem lesz autótulajdonos. Meg ha bemegyek a boltba, mert kinéztem egy könyvet, de ha nem tudom kifizetni az összege, amiért ideadnák, ha kifizetném, akkor nem tudom megvenni a könyvet… Az ár kifizetéséért cserébe megszerzett tulajdonlás ugyebár nem vásárlás innentől kezdve, hanem ingyen hozzájutás, bizonyos esetekben.
    Satöbbi.
    Mert ha nincs éppen pénzem, amit le kell pengetnem, ha mégis tulajdonolni akarok, ám a hitelintézmény hitelez nekem, akkor meg, ugye, bemegyek az autószalonba, és akkor nem az autó árát fizetem ki, hanem a hitelbe kapott pénzt teszem az asztalra, amit majd később a hitelt nyújtónak részletenként fizetek be hosszú éveken keresztül..
    Így aztán az autót ellentételezés nélkül vettem birtokba (?!) hiszen a továbbiakban semmi tennivalóm az autókereskedőkkel, azaz, ingyen (?!) jutottam hozzá az autóhoz(?!)…
    Fórumtársak, ahol ilyesmit le lehet nyomni a népek torkán, ott senki ne csodálkozzon, hogy birkaként kezelik.
    Budai kolomptulajdonosi béres meg fogja nyerni a pört.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  7. Ennél szánalmasabb féreg nincs még egy a magyar politikai életben!
    Na jó túloztam, vannak még bőven hasonló nulla kvalitású gazemberek a fideszben, de ez a budai mind közül magasan kiemelkedik.
    Azt mondja, hogy a rokona az nem a rokona, de különben nem is a rokon nyerte a földeket, hanem a cége. Legközelebb azzal fog szórakoztatni minket ez a hulladék, hogy nem is ő hazudott, hanem a szája!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  8. … És tessék má mondani, JOSIPH TOTH és KAYA IBRAHIM kinek a rokonai…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  9. Jó lenne már, ha az ellenzék rájönne, hogy hogyan is kell szó szerint értelmezni a jogszabályokat. A FIDESZ erre jött rá. Tessék ellenük ugyanezt a fegyfert felhasználni!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  10. BUDAY DALA:*
    .
    “Sem utódja, sem boldog őse,
    Sem rokona, sem ismerőse,
    Nem vagyok senkinek,
    Nem vagyok senkinek. …”
    .
    .
    * [Ady Endrétől ez úton kérem szíves elnézését: kn]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  11. “Budai leszögezte: az újság valótlanul állította, hogy Gerzsánszki összesen 732 hektár földterületet nyert el, mert nem is ő nyerte, hanem a cége.”
    És ez a bunkó ügyvéd. Ráadásul államtitkár.
    Mert ugye nem a kútba szartunk, hanem csak a szélére és belelöktük. De a végeredmény, hogy a szar ott úszkál a kútban.
    Nem simicska kapta a 100milliárdos megbízásokat, hanem a cége a közgép.
    Ezek teljesen hülyének néznek minket.
    Budai a qrva anyád!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  12. “Budai Gyula szerint a Népszabadság állítása másrészről azért megtévesztő és valótlan…”
    -
    szerintem budai a megtévesztő és valótlan. tudtam hogy bánni fogom még azt a kasza dolgot…:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  13. T antifülke
    De milyen ügyvéd?! Az átlagnál kicsit tovább tanulta a jogot – a Wikipedia szerint.
    Viszont megérte, mert MEZŐGAZDASÁGI államtitkár is lehetett belőle. Hát azt a felsőoktatást akarják ezek reformálni?!! Hiszen akkor polihisztorokat képeztek!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Hát Bugyula igen nagyívű pályát tudhat magáénak.
    Előbb kommunista katonai ügyész, aztán halottat aláírásra feltámasztó ügyvéd, majd eredménytelenül feljelentgető kotorász, később dinnyeügyi, majd almaügyi államtitkár! Most meg egy kicsit föld-pályázati tótumfaktum!
    Hát már kell a családjára is gondolnia, mert mi lesz Bugyulával öreg napjaiban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  15. A maffia egy na-a-a-agy család.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  16. A fidess 2/3-al nézve ezek nem rokonok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Balogh de nem balga

    Ismétlem magam sokadszor: ez az ország a majmok bolygólya.
    Annál is inkább, mivel sok az olyan emberke aki még mindig hisz és imádja a gonosz cigányt. Hála a szent klérusnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  18. A fideszesek meg éppen most verik szét a NolBlogot, a Népszabadság blogközösségét…www.nolblog.hu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. godunovich
    Mondjuk aki figyelemmel kísérte az irányzatuk változását úgy igazán meg sem lepődik rajta. Viszont legalább blogtéren nincs röghöz kötés. “El lehet menni”
    Majd figyeljük, hol bukkannak fel.
    Bubu64
    Naaagy család, de kell némi családi hátszél. És ezt add össze!
    “Hát baj az, ha dél-borsodban egy másik kiemelten szeretett testvérünk, Mészáros Lőrinc nyeri a 261 milliós közbeszerzést átereszépítésre? Igaz, hogy ő Séden csatornát épít 879 millióért, hulladéklerakókat rekultivál 4 helyen 1,5 milliárdért, Bátai zsilipet kivitelez 455 millióért, és ezzel letarolja a piacmaradékot amivel Lajos keresztapusék már nem bírnak, magyarázkodásba hajszolta Kedves Vezetőnket a parlamentben, de első a család!
    http://varanus.blog.hu/2012/10/02/budai_es_a_csaladon_kivuli_oligarchak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Ezt is ott találtam:
    aritus 2012.10.02. 07:02:25
    A vincenten találtam ezt a kommentet:
    “Halló, Jani, valamit félreérthettetek, Dunaföldvárt nem nyerőgépen veszítettük el, hanem választáson!
    -Hogy micsodán??? Ismételd, nem hallani rendesen!
    -Vá-lasz-tá-son!!!
    -Betiltani!!!!”

    –napi glossza–
    orulunkvincent.blog.hu/2012/10/01/hejj_azok_a_regi_jo_viccek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_02&utm_campaign=index#c17935397

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. Minálunk kérem ezek a férgek járnak egyenes derékkal , a rendes ember meg lesütött szemmel somfordál az utcán ,mert nem érti ez az egészet.Én már régóta elég könnyen kiszűrőm a kamut segítek nektek is , amit a tisztelt kormánytagok és a miniszter mond az tuti nem igaz ,vagyis pont az ellenkezőjére kell gondolni.Kíváncsi vagyok a nyerőgép embargó után , esetleg az ukránok tesznek valamit ha már a magyar rock nem képesek semmire se.Tetszett az is ahogy orbánc és a szlovák miniszter parolázott ma a tévében ,én úgy tudtam haragszanak egymásra de látom puszi pajtások.Orbán reggel felkel és megnézi a határ idő naplóját . hogy éppen aznap kinek kell segget nyalni ,lehetőleg olyan legyen akit előtte a sárig megaláztunk és pocskondiáztunk.Gerinces csávó………………………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Hát a Budai Nyuszi, rokonai, üzletfelei és barátai a 100 holdas pagonyból. Vagy nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Na tessék.
    A bül-bül szavú elszámoltatásos kiscserkész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Hát élvezze mindenki a szabadságot amíg lehet..a törvény keze minden bűnöst előbb vagy utóbb utol ér..lásd intő példának Biszku B.Minél fiatalabb annál több esélye van majd bűnhődni -az öregek bűneiért is-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Ez a Budai egy ostoba, műveletlen ember. Az alapvető középiskolai irodalmat
    is forditva értelmezi. Főleg a ROKONOK cimű műből is csak az jutott eszébe,
    hogy milyen jó és hasznos az “uram-bátyám”-ék összefogása. Ugy látszik a
    Két Választás Magyarországon cimű mű is másra tanitotta.
    Láthatóan nála – gyakorlatban – össze olvadnak a rokonság valóságos fogalmai
    a virtuális rokoonsággal. Szerinte csak a “törvény betűiben” is homályosan
    körülirt meghatározások léteznek. A törvény szellemét és a kialakult szokásjogot
    nem ismeri. AZ Ő KATONAI ÜGYÉSZ GYAKORLATÁTÓL EZ TÁVOL ÁLL.
    UGYANIS MA MÁR A VIRTUÁLIS PARASZTSÁG FEJLESZTÉSÉT VÉGZI.
    EZT LÁTJA A TÜKÖRBEN IS, MIVEL HASONLITANI AKAR VALAKIRE.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Nem értem ezt az emberkét.Meddig merészel valótlanul vádolni másokat.Ennek az emberkének sokat kell a biroságra járni egy baloldali kormányzás idején.A biroságon a hamis tanuzásért ötévvel fenyegetik a meghallgatott tanut.A hamis vádaskodásért nem jár semmi?Az összes eddigi vadjai hamisnak bizonyult.Ez az emberke még mindig nincs megelégedve az elért posztjáért,ezért vádaskodik tovább.Biztosan dinnyetermesztői miniszter szeretne lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Budai hazudott Bajnairól és Gyurcsányról 2012. szeptember 27. csütörtök | AN

GVH: Eljárás indult a dinnyekartell ügyében 2012. augusztus 30. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos