Ronai and Ronai
AMERIKAI

Budai hazudott Bajnairól és Gyurcsányról 2012. szeptember 27. csütörtök 23:35 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(72)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Budai hazudott Bajnairól és Gyurcsányról
Budapest – Budai Gyula államtitkárt, volt elszámoltatási kormánybiztost nyilvános bocsánatkérésre kötelezte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében, amelyet a Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökök által ellene indított személyiségi jogi perben hozott.
.
A két – szocialista-szabaddemokrata, illetve szocialista kormányt vezető – miniszterelnök azért perelte be a kormánypárti politikust, mert 2010. július 28-ai sajtótájékoztatóján arról beszélt: a sukorói telekcsere ügyében dokumentumok igazolják, hogy Bajnai és Gyurcsány hamisan tanúskodott az ügyészségen.
.
Budai Gyula akkor arról beszélt, hogy a birtokába került több olyan angol nyelvű levél, amelyet Bajnai Gordonnak címzett egy izraeli befektető, valamint egy, amelyet Bajnai Gordon és Veres János volt pénzügyminiszter írt az izraeli befektetőnek, továbbá a 2008. május 26-ai kormányülésről szóló dokumentum angol nyelvű változata is megtalálható a levelezésben, amelynek alapján állítható, hogy mind a két volt kormányfő „valótlan tartalmú, hamis tanúvallomást” tett az ügyészségi meghallgatásán. Mindkét volt kormányfő titkársága már aznap visszautasította Budai állítását, később pedig megindították a személyiségi jogi pert.
.
A csütörtöki szóbeli indoklás szerint Budai Gyula a perben azzal védekezett, hogy mindez csupán véleménynyilvánítás volt, a bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy a nyelvtani szabályok és a szövegkörnyezet miatt egyértelműen tényállítás. Ugyanakkor mindeddig a felperesek ellen még csak eljárás sem indult hamis tanúzás miatt.
.
A bíró indoklásában kitért arra is, hogy amíg az alapügy – a sukorói telekcsere – miatt indult büntetőeljárás be nem fejeződik, csak az illetékes hatóság tehet feljelentést hamis tanúzás miatt, a személyiségi jogi perben eljáró polgári bíróság tehát tartalmilag nem is vizsgálhatja a hamis tanúzás kérdését.
.
A nem jogerős döntés szerint Budai Gyulának – aki jelenleg a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára – jó hírnév, becsület és emberi méltóság megsértése miatt kell megfizetnie a keresetben kért 3-3 millió forintból 300-300 ezer forintot a két volt miniszterelnöknek, továbbá saját költségén elégtételt kell adnia a hirado.hu-n, az Index és az Origo portálon, valamint sajtótájékoztatón kell bocsánatot kérnie e szavakkal: „Bocsánatot kérek Bajnai Gordontól és Gyurcsány Ferenctől amiért azzal gyanúsítottam meg őket, hogy hamisan tanúskodtak Sukoró ügyében”.
.
A bíró megjegyezte azt is: döntésénél „sokat nyomott a latban”, hogy közszereplőkről van szó, akiknek különösen kell ügyelniük arra, hogy ne vádoljanak mást bűncselekmény elkövetésével, méghozzá olyan súlyos, a közélet tisztasága elleni cselekménnyel, mint a hamis tanúzás.
.
Az elsőfokú ítélet ellen fellebbezni lehet, abban az esetben másodfokon feltehetően a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik majd az ügy.
.
Sukoró-ügyben számos büntető- és polgári eljárás indult. Korábban még Gyurcsány Ferenc is gyanúsított volt, de vele szemben nem emelt vádat az ügyészség, hanem megszüntette az eljárást. Vádat emelt viszont öt másik ember ellen, köztük van a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő több korábbi vezetője és egy volt pénzügyminisztériumi szakállamtitkár. A nyomozás során tanúként hallgatták meg Bajnai Gordont és Veres János, valamint Oszkó Péter korábbi pénzügyminisztert.
.
Egy másik eljárásban jogerősen felmentették Joáv Blum izraeli befektetőt a közokirat-hamisítás vádja alól, ugyanakkor jogerősen semmisnek mondta ki a Fővárosi Ítélőtábla a tervezett sukorói King’s City turisztikai beruházáshoz kötődő telekcsere-szerződést. Ezt a polgári pert Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere kezdeményezte 2009 őszén, az idő tájt, mikor a még parlamenten kívüli LMP feljelentést tett Gyurcsány Ferenc ellen.
.
A vitatott csereszerződést 2008 nyarán kötötte meg Joáv Blum a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel. A megállapodás értelmében a Blum tulajdonában levő két albertirsai külterületi, valamint egy pilisi külterületi ingatlant cserélték volna el a magyar állam tulajdonában álló húsz sukorói, külterületi ingatlanért.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +23 ( 23 szavazatból)
Budai hazudott Bajnairól és Gyurcsányról, 5.0 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(72)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

72 Reader’s Comments

  1. Néztem az m1 hiradóját tegnap. Két részből állt. Azelső rész kizálólag arról
    szólt, hogy a kormány és személyesen orbán nem hajlandó csökkenteni a nyugdijakat,a béreket (persze nem mondják,hogy itt CSAK a közszféráról
    lehetne szó,ha lehetne!)és a családi pótlékot, AKÁRHOGY KÖVETELI IS
    AZ IMF!!Csak egyszer szeretném látni a legkisebb bizonyitékot erre. Persze
    ilyen nem létezik,de ez a sok agymosott birka ezt simán beveszi.Mint ahogy azt is,
    hogy pl: romániában is csökkentették a nyugdijakat és a közszolgálati béreket.
    A béreket tényleg csökkentették,a nyugdijakat is akarták,de az alkotmánybiróság nem engedte!Ezt a balos média is simán benyalta!!
    A hiradó második része meg arról szolt,hogy a görögök és a spanyolok milliói
    tiltakoznak a brutális megszoritások ellen . Ez a taktika nagyon ki van találva!
    Szerintem arra megy ki a játék,hogy nem fognak(eredetileg sem akartak)
    egy fillér emelést sem adni(ez kapásból 6% MEGSZORITÁS!!)
    És persze a sok hülye még hálás is lesz ezért a kedves vezetőnek,hogy legalább nem csökkentett.Szemetek,
    gátlástalan bűnözők,de meg kell hagyni,hogy a saját szempontjukból jól csi
    nálják!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  2. Ez Budai a képen?
    Nem szokásom ilyesmivel poénkodni, de ezt a képet látva nem bírok magammal.
    A “Hófehérke és a hét elgyötört törpe” jut eszembe róla, amikor Bácsalmási művész úr adta a gonosz mostohát: “Nagyon egészséges… tisztán tartja a fogókat… harapjál bele! … hi-hi-hi” – majd sátáni kacajjal kellett távoznia.
    Elnézést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. Bobolaci54
    2012. szeptember 28. péntek
    07:58

    “Mennyi pénzt kapott a becstelen munkájáért, amit politikai megrendelésre végzett! Már az elején lehetett tudni, hogy nem tud felderíteni semmit! Rögtön az elején meneszteni kellett volna!”
    Hogyan menesztették volna,hiszen ezért tartották!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  4. Zsigmond
    2012. szeptember 28. péntek
    19:47
    Köszi a kiigazítást! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Sok idős, vidéki ember nagyon hálás, hogy a vezető megvédi a nyugdíjakat és megpróbálja az országot helyrehozni, mert a szocik mindent elloptak és mindezt nem lehet 1-2 év alatt elvégezni! Hát ehhez kellett a média – leoltani a villanyt, hogy uralkodhasson a sötétség!
    Hogy ehhez vannak végrehajtók, ez az egyik legnagyobb szégyene az országnak! Hogy néznek tükörbe, hogy hülyére veszik embertársaikat, nem tudom megérteni, van-e lelkük az ilyeneknek?!
    Ezt nyomatják, sokan be is veszik, mivel nem nézik azt az adót, ahol elhangzottak a viták a nemlétező IMF levélről, hogy az IMF nem támaszt konkrét kéréseket, kiemelten pedig pláne nem….
    Ez is olyan, mint a nemlétező ellenféllel folytatott szabadságharca….amit pedig le akart győzni, az államadósság, az a 3 millió ember 3 ezer milliárdjának ellopásával sem sikerült! Hát ennyit a győzelmekről meg a nehéz harcokról, de remélem a baltás vigyázza az álmukat az országrombolóknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. Báthory Ödönke
    Nem kell ezt aprózni. Alkotmányellenes puccs miatt letöltendő szabadságvesztés, vagyonelkobzás és közügyektől eltiltás. Ugyanis felesküdtek az Alkotmányra, amely szerint 4/5-ös többség kellett volna az alkotmánymódosításhoz. Aki ettől eltért – részt vett a puccsban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Hazudott, hát hazudott… Kit érdekel? A lényeg, hogy az egybitesek fejébe még beljebb verte a “hazuggyurcsány és a libajnai” című paradigmát. Oszt annyi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Bugyula orbánc ölebe, akit sikerrel, ám kevés eredménnyel uszított a nevezettekre.
    Nyilvánvaló, hogy rengeteg pénzért csinált ország-világ előtt szánalmas majmot agából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Itt is elmondom:akit a kép ábrázol, az budi gyula.
    Budi =00

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. kedves olvtársak. akkor most mesélek szembeszomszédomról.
    szembeszomszédom már nyugdíjas tetőfedő bádogos. a felesége is nyugdíjas önkormányzati alkalmazott volt. mind a ketten fidesses szavazók.(a z átkosban vásárolgattak olcsótelkeket amik most érnek 6-7 mil ft-ot amik eladásaiból éldegélnek,de nekik az átkos maga volt a pokol)
    tavaly nyáron mondja. nekem: “te nem, te katona voltál, de a tűzoltó. na annak még fizetést sem adnék. egész nap csak gyúr (edz) nem csinál semmit.” nem kívántam a klasszikus példával élni, hogy mi van ha kigyullad a házad, azt sem feszegettem neki, hogy a tűzoltó szedegeti össze a végtagokat egyéb emberi darabokat az út szélén, és hogy ezeket az élményeket nem lehet a szolgálat végén leadni, ezek bele égnek a lélekbe örök becsípődést okozva. inkább otthagytam, ámulva hogy a setétség milyen közel él hozzám, és hogy “ezek” nincsenek egyedül.idén asszongya ez a rendes becsületes zember. “nekem megér 13ezer forintot is ez a rendszámcsere így legalább rend lesz az országban. ” ezt máig sem tudtam megfejteni. a legújabb élményem vele kapcsolatban tegnapi keltezésű. ” az három betüs bank az csökkenteni akarja a nyugdíjakat, kérdem tőle az imf-re gondoltál? igen az az azok a szemetek. hát mondom neki nem csak az echo tévét kéne nézni, hane…én azt nem nézem szakít félbe.—fentieket csak azért írtam le, hogy bizonyítsam:
    -ezek bármit megtehetnek,
    -ezek bárkiről bármit mondhatnak
    -ezek a budai gyulák felette állnak
    /-mindennek és mindenkinek
    /-ezektől mindent elhisznek a hívek. az ilyenek mint szembeszomszédom nem gondolkoznak el azon, hogy mi az a klerikálfasizmus. nem is ismerik se a szót se a jelentését. ezek nem gondolkoznak el azon, hogy orbán eladta a lekét a vatikáni ördögnek, hogy a hazaárulás fogalmát többrendbelileg merítette ki. és ezek igazából nem is gondolkoznak. de ha szavazni kell regisztráció ide vagy oda ezek fognak szavazni. Alegnagyobb bajt pedig abban látom, hogy “ezeket “nem lehet meggyőzni arról, hogy vezérük tojik rájuk is, csak a hatalom megtartása a célja.
    nem tudom hogy szeretem e még ezt a Magyarországot ennyi emberszabásúval együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  11. Kovácsúr
    Minden elemző szerint van a fidesz-szektának 1-1,5 millió tántoríthatatlan hívője – az lenne a csoda, ha 10 szomszédodból nem lenne 1-2 ilyen. Ettől még nem kell elkeseredni. Mert sok “emberszabású” demokratával is együtt élsz. Csak legfeljebb nem találkozol velük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. kedves Kekec! jól mondtad, szekta. és a setét középkort hozza vissza!
    Elkeseredésemnek más okai is vannak. közeli rokonom is “ezek” közé tartozik, és sajnos neki sem tudom megmagyarázni, hogy a fa mögött erdő van. illetve meg magyarázni tudom, csak nem hajlandó megérteni. vagy az emútnyócév, vagy a büdöskomcsi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Bugyula, “a Fidesz ökle”?

    Fenét! Legfeljebb a fityisz ökre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. kovácsúr
    Talán próbálkozz az alábbi szöveggel /ezt most éppen az örülünkvincentről nyúltam le)
    NYJetsTD 2012.09.28. 23:59:07

    Miközben Európa válságban van, mi sikeresek vagyunk. Vagyis mégsem, azért nem vagyunk sikeresek mert Európa válságban van. Miközben sikeresek vagyunk, ha leszámítjuk az Európai válságot. Vagyis mégis sikertelenek vagyunk, mert Európaiak vagyunk. Miközben Európa minden más országa Európában van. Vagyis a válság a válságban van. Miközben ez a nővérke éppen leszedál…
    Ha ettől sem térnek magukhoz, akkor vigasztalódj ezzel a tudattal: Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt magadat büntetni. Bízz abban, hogy mégiscsak több normális ember van a vödörben, mint a tetején úszó trágya alapján vélhető, és nem fenékig trágya az egész..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Ma-Lac
    Az igazán megdöbbentő az emberi niemandság foka, amit a fityiszesek produkálnak. Ezt már tényleg nehéz lenne alulmúlni. Ezért én kénytelen vagyok meghajtani a fejemet Orbán zsenialitása előtt: egy esetben sem tévedett, minden posztra sikerült a legaljából válogatni a takonygerincűek rendjéből! Bocsi: Ángyán erősíti a szabályt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Újra megnézve Budait – a képen -, mintha Budaházit látnám benne!
    Ezek egyhúron pendülnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. kekec
    Nagyon jól irtad le ezt a válság kontra európa katyvaszt.De ez az (IGENIS) analfabéta ,összevissza hadováló senkiházi azért mondott egy viszonylag
    érthető mondatot, a péntek reggeli szeánszon( Azt a sarokban ücsörgő
    havasibertalant azért jegyezzük már meg magunknak….) Idézem:
    Ezer szállal kötődünk európához,ebből erednek a bajaink is,ha nem kötődnénk
    probléma sem lenne!Ezt hogy is tetszett érteni!?És akkor most mi lesz?
    Egyesülünk Kazahsztánnal? És ERRE ki adott felhatalmazást és mikor???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. kekec
    Van egy rossz hirem: Sokkal több a hülye,mint a normális! Nagyon sok ismerősöm és rokonom egy az egyben átveszi a fidesz média dumáját: elmút nyócév, ,gyurcsány,,szemkilövetés,talicska,komcsik,
    multik, nemzetközi pénztőke(zsidók)ájemef verőlegények,simor, off shore.
    Teljesen reménytelenek,semmivel nem lehet hatni rájuk,ahogy mondani szokás:
    héjastól eszik a narancsot.Viszont van egy jó hirem is Ezek maradnak fidesz
    szavazók. mindenki tudja hányan vannak. Új szavazót egyet sem fognak szerezni!Ez a MI KUBATOV LISTÁNK!! Csak annál jobb és pontosabb.
    innentől kezdve ez nem is matek,hanem csak alsótagozatos számtan.! Ha élünk vele(Róna Pétert idézve: ezeket megverni a választásokon GYEREKJÁTÉK!!
    Ha nem élünk vele ,akkor Teleki Pált idézem:” A legpocsékabb nemzet!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. “Ha az IMF-megállapodás arra kellene, hogy a kormány lélegzetvételhez jusson a következő unortodox lépés előtt, vagy hogy egy kis muníciót gyűjthessen a választások előtti pénzszóráshoz, akkor ez bizony egy ízig-vérig MSZP-típusú szerződés lesz.” (VV)
    .
    kekec
    “Hát hol osztogatott a 10-es választás előtt az Mszp? Bajnai válságkezelése pedig olyan ortodox volt, hogy ihaj!”
    .
    Félreértettél valamit? Szerintem nem osztogatásra, nem Bajnaira, hanem a 2008-as IMF-fel kötött – a Fidesz szerint előnytelen – szerződés és a jelenleg tervezett pénzfelvétel miatti helyzet hasonlóságára utalt VV. Az én értelmezésemben VV attól óvná meg az országot, hogy a szerinte is “rossz” korábbi feltételekkel jöjjön létre a szerződés. (Hogy nekik mi benne a rossz, azon túl, hogy a felvett hitelt vissza kell fizetni, talányos.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Azok, akik megmaradtak a Fidesz mellett, azok a vakon hívők, nem gondolkodnak, mert még a végén ráébrednének a valóságra – nekik megteszi a tündérmese, a világország, a zemútnyócév, Gyurcsány a hibás meg a libajnai -szöveg, oszt jónapot!
    Közel sem engedik magukhoz a valóságot, netán megpróbálnának a saját fejükkel gondolkodni! Kertész Ákost igazolják, hogy nem tévedett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Én is idős ember vagyok, de remélem hülye még nem! Mi nyugdíjasok nagyon jól tudjuk, hogy nem kell ahhoz numerikusan csökkenteni a nyugellátást, meg a béreket , hogy elszenvedjük akár a legkeményebb megszorításokat is. Ehhez valóban csak annyi szükséges,hogy ez a felcsúti Puszta Putyin inflációval elvegye az emberek jövedelmének jelentős részét. Így nem csökken a jövedelem ugyan, de annak reálértéke jelentősen megcsappan.Mi magyarok ezt igazán tudhatnánk, hiszen nálunk volt a világ legnagyobb inflációja a második világháború után. Apámnak sietnie kellett, hogy a havi fizetéséből kapjon még egy tucat tojást. Végül már természetben, élelmiszerekben adták a fizetést.
    Egy orvosság van csupán, a lehető leghamarabb el kell zavarni a diktátort és vele együtt ezt a Budinak nevezett pribéket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. http://www.168ora.hu/itthon/lengyel-laszlo-fidesz-puccs-navracsics-pokorni-orban-lazar-janos-rogan-103152.html
    Ez a poszt jobb mint a cikkbeli elemzés:
    Hajcihő
    2012-09-29 02:27:46 #19

    Nem tudom, hogy Lengyel felismerte-e a Fidesz – mint hatalmi szervezet – legfontosabb jellemzőjét, mivel éppen arra nem tért ki az elemzésében.
    Pedig ez a szervezet Achilles-sarka.
    Éspedig az Orbán Viktor által – ördögi zsenialitással létrehozott – strukturálatlanság.
    Ez a szervezeti modell a huszadik század legrémisztőbb hatalmi szervezetének, a sztálini Szovjetunió apparátusának volt a sajátja.
    A hitleráj ehhez képest keresztény kiscserkészek hétvégi dzsemborija volt.

    A strukturálatlan hatalmi szervezet jellemzője az, hogy nincsenek benn kitüntetett sarokpontok, amelyek megbontásával a hierarchikus felépítmény láncolatából, egy-egy meghatározó szem kiemelhető lenne, és ezáltal más hatékony súlypontokat lehetne képezni a széteső elemekből.
    Ez a fajta hatalmi struktúra mindig egyetlen pontból irányított, és ez az egyetlen pont képes egyedül arra, hogy a saját igényei szerint variálja a teljes apparátust, hogy az mindig ott legyen képes nyomást gyakorolni, mind magára a szervezetre, mind a külső, uralt környezetre, ahol az a valódi hatalomgyakorló szándékainak a legelőnyösebb.
    Nem árulok el vele titkot, hogy ez a mester, ez a gonosz, torzlelkű zseni, ez a Cippola, Orbán Viktor.
    Ez ennek struktúrának, a “militáns demokráciának” (by Thomas Mann) az ereje, és egyben gyengesége is.
    A rendszerből kiszabadulni nem lehet. Amíg az el nem pusztul, addig – és ezt Lengyel tökéletesen írja le – a rendszer elhagyása egyenértékű az öngyilkossággal.
    A rendszert megreformálni, és valamiféle józan irányt szabni a számára nem lehet, mert a működése olyan, hogy mindig nagyobb súlyt képeznek benne az ellenérdekelt csoportok, mint bármelyik a főcsapástól eltérő irányzat.
    Ennek okán bármiféle kísérlet a változtatásra – legyen annak bármi is az eredője – garantáltan bukásra van ítélve.
    Ez a rendszer veszte is egyben, mivel legyen bármilyen a saját működését is akadályozó hibája, az kijavíthatatlan.
    Ez jól detektálható a rezsim jelenlegi működésében, mert nem tud létrejönni benne olyan erőközpont, amely a garantáltan felismert működési rendellenességeket korrigálhatná.
    A struktúra az egyszemélyi vezető köré merevedik, és ezért – legyen benne bármiféle, akár “korszakváltó”, pozitív mozgás is – az soha nem vezet eredményre, mivel ha az bármiben is eltérést mutat a centrális iránytól, az óhatatlanul divergál a rigid rendszerérdekkel.

    Mindennek következményeképp a Fidesz egyre inkább képtelen a társadalom legelemibb igényei és érdekei kielégítésére, így függetlenül attól, hogy nyilvánvaló igényük van a hatalom megtartására, ezt demokratikus úton és eszközökkel, képtelenek biztosítani.
    A demokratikus rendszer leépítésének eldurvulásából látszik, hogy ezt a teljes uralkodó elit felismerte, és egységesült abban – miután a belső megújulásra képtelenek -, hogy a társadalom korlátozásában látják az egyetlen esélyt a pozícióik – legalább időleges – fenntartására.

    Természetesen azzal is tisztában vannak, hogy ennek az esélye csak akkor áll fenn, ha a társadalom nem képes egységesen kifejezni velük szemben az ellenérdekét, így – függetlenül attól, hogy a hatalmuk fenntartása a jelenlegi konstellációban, még a saját közép-, és hosszútávú érdekeikkel is szembemegy – a struktúrájuk változtathatatlansága okán nem tehetnek egyebet, mint a társadalom érdekeit és akaratát támadni, mert azzal tisztában vannak, hogy leváltásukat követően oly módon esik szét a struktúrájuk, hogy többé a hatalom közelébe se kerülhetnek, és ez a teljes egzisztenciájuk pusztulásához vezet.

    A Fidesz tragédiája az, hogy valóban nem a pártnak van vezetője, hanem a vezetőnek van pártja, így az nem egy társadalmi igényt, hanem egy egyszemélyi (legfeljebb szűk csoport) érdeket szolgál ki, és – mint ilyen – az elkerülhetetlen bukást követően, a vezér már nem lesz képes megtartani a pozícióját, ezért a párt fragmentálódni fog, és az ellenérdekek mentén marginális csoportokra fog hasadni.
    Könnyen belátható ugyanis, hogy a Fideszben a vezérelvet egyetlen személy határozza meg, és politikai bukását követően, bár a szerepre számos aspiráns lesz, nem fognak olyan aktort találni, aki képes lenne az érdekeket újra egységbe rendezni.
    Jelenleg már a hattyú haldoklását látjuk, mégha az nem is tudja magáról, hogy halálos sebet kapott.
    Pusztulása akkor is biztos, ha – esetleg – a 2014-es választásokat követően hatalomban marad, pláne akkor, ha tartva a biztos bukástól, rendkívüli állapotot hirdetve elodázza a választásokat.
    Pontosan tudják ugyanis, hogy a regnálásuk ideje alatt, már olyan mértékű bizalomvesztést szenvedtek el, hogy nemcsak a társadalom masszív elutasításába ütköznek bele, hanem – ha a legcsekélyebb esély is bekövetkezik az eltávolításukra – a magukhoz kötött kiszolgálók is kifelé navigálnak a hatalmi szorításukból, ily módon biztosítani szándékozva a saját egzisztenciális túlélésüket.
    Ez a fajta mozgás minden túlcentralizált hatalmi struktúra közös jellemzője. Maga a létük módja idézi elő a biztos pusztulásukat.

    A feladatunk “csak” annyi, hogy ezt minden lehetséges eszközzel elősegítsük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Százmilliárdot veszíthet a magyar állam 2013. november 16. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos