Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ángyán hattyúdala a Fidesz-frakcióban 2013. május 27. hétfő 20:50 Forrás: Fn24, Origo

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ángyán hattyúdala a Fidesz-frakcióban

Budapest – Kútmérgezőnek, illetve a saját fészkébe piszkító alaknak nevezte Orbán Viktor a vita fültanúi szerint Ángyán Józsefet abban a szóváltásban, amely a kormánypártok kihelyezett gyulai frakcióülésének másnapján pattant ki kettejük között a földtörvény tárgyalásakor. Az Origo forrásai szerint a miniszterelnök megalázta, mások szerint a földbe döngölte a korábbi vidékfejlesztési államtitkárt.

Ángyán egy többek által is „búcsúbeszéd hangulatúként” leírt felszólalásban a fejére olvasta a teremben lévőknek, hogy mennyire eltávolodtak a kormánypártok attól, amit eredetileg, 2010-ben terveztek végrehajtani az ágazatban.

Orbán Viktor a beszámolók szerint azt mondta Ángyánnak: nehogy azt higgye, hogy megteszik neki azt a szívességet, hogy mártírt csinálnak belőle, és kizárják a képviselőcsoportból. Azt, hogy a történtek után tagja tud-e maradni a közösségnek, a miniszterelnök szerint Ángyánnak magának kell eldöntenie. Vagyis ezúttal nem szólította fel direkt módon, mint decemberben, hogy távozzon a frakcióból, de utalt rá, hogy ha akarja, tegye meg.

Az Origónak Ángyán József csütörtökön azt mondta, hogy egyelőre nem távozik a frakcióból, a kihelyezett ülésen ugyanis több, a földtörvénnyel összefüggő, kedvező módosításról döntöttek, amelyeket szeretne a végszavazásig végigkísérni. Hogy azután mi lesz, azt nem tudja. A politikus környezetéből ugyanakkor olyan információk szivárogtak ki, hogy a törvények elfogadása után a politikus valószínűleg nem marad a kormánypárti képviselőcsoportban.

Ángyán József tavaly januárban mondott le államtitkári posztjáról, mert a Fidesz földtörvényét elhibázottnak tartja, amely oligarchák kezébe juttatja a magyar földet. Tavaly áprilisban az FN24-nek adott interjúban arra kérte Orbán Viktort, térjenek vissza oda, ahonnét indultak: a néppárti politikához. „Segítsük földdel és minden egyéb lehetséges eszközzel a vidéki közösségeket, a helyi gazdacsaládokat és a fiatalokat. És tényleg tartsuk távol a gazdasági érdekcsoportokat a döntéshozataltól. Ha elszánja magát, engem Gödöllőn megtalál. Ebből a harcból én sem akarok kimaradni. Ha erre hív, jövök. Életem vége felé közeledve még egy ilyen kalandba, azt hiszem, belevágnék” – üzente a miniszterelnöknek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 17 szavazatból)
Ángyán hattyúdala a Fidesz-frakcióban, 4.7 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Megy a jobbik irányába????
    Nohiszen …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  2. Ángyán – úgy tudom – sorra megszavazza a törvényeket, amiket a fideszesek (“természetesen” egyéni képviselői indítványként) benyújtanak. Nem üzengetni kellene, hanem pl. nemmel szavazni. Vagy kilépni a fideszből is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  3. A greenfo.hu cikkeit ugyan nem olvastam végig, de ott mintha úgy interpretálnák, hogy Ángyán úr hajlandó bizonyos környezetvédelmi szempontokat is figyelembe venni az oligarchák érdekén túl… ó, a normaszegő!
    Kérdés, ha ez igaz, miféle normákat szeg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. Ha igazak a szándékai,akkor mit keres még mindig a fidesz frakcióban?Pláne ha még kokettál is a jobbikkal…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  5. Az ellenzék nem használja ki az Ángyán nyilatkozatai által felkíbnált lehetőségeket, példáúl, amit a
    http://www.noltv.hu/video/4972.html
    videofelvételen hallható előadásában elmond.
    Nem az a csoda, hogy ez az ember még a FIDESZ-frakció tagja, hanem az, hogy egyáltalán még él.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. bumburi
    Ángyán úr nagyon kemény kritikát fogalmazott meg, ezzel bizonyítva, hogy a Fideszt belülről is lehet kritizálni….aztán minden megy tovább….oszt jó napot!
    Ez a kábítás – láthatják külföldön, hogy micsoda kritikával élhetnek egyesek, aztán arra már a kutya nem figyel, hogy érdemben nem változik semmi. Akko’?
    Továbbra is ott ül Ángyán, Bencsik, Szalma Botond és nyomják a gombot, amit bekiabálnak nekik, nehogy még eltévesszék!
    Fideszesek, nem adhatnak mást, mint mi lényegük – ha a Jobbikhoz vonzódnak, akkor már nincs is mit gondolkodni rajtuk….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Ángyán egy sajátos burokban él. Azt képzeli, hogy a földügyek elválaszthatók a fideSS egyéb tetteitől. Nem veszi észre, hogy amiket egyébként megszavaz, azok a gazságok nemcsak lehetővé teszik ezeket a bűncselekményeket, hanem egyenesen következnek belőlük. Ángyánjóska nem túl okos ember. Ilyennek is ismerem. Az egyetemi oktatók gyakran ilyenek, nulla gyakorlati tapasztalat, téves valóságérzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. Philip Marlowe

    Szegény Ángyán! Komolyan vette a választások előtt, hogy helyi gazdák, meg fiatalok. Most meg a Jobbikhoz közelít. “Az igazság szabaddá tesz!” címmel tart előadásokat és járja az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Emigrant, hat igen, én meg hallottam «Libajnaizni» egyet, ami szintén a nem létezö tisztanlatast dokumentalja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. Szegény Ángyán Józsefnek nem teljesen tiszta a feje! Sem most, sem korábban nem volt százas. Az ilyen figurák alkotják orbán csapatainak a derékhadát. Amikor szüksége van rájuk, akkor szakértőként, államtitkárként előre tolva őket az első vonalba hiteles személyeknek állítja be őket, amikor egy kicsit elbitangolnak, akkor pedig azonnal negligálják, és hiteltelenítik ezeket az embereket. Némethné, Hoffmann Rózsa, Ángyán, Fekete Gy., Kerényi, korábban Mellár, Chikán, ás sorolhatnánk még a neveket napestig, mind ezt a vonalat képviselik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Én Ángyán helyében maradnék a fasiszta frakcióban és belülről ingrelném a csuti-bandát. Nyilatkoznék a hitványságukról fűnek- fának a földmutyiról, és röhögnék a pofájukba. Ütné meg a guta valamennyit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Philip Marlowe

    @commandante. A megállapítás helyes, de azért Lászlóné, mint szakértő, egy olyan társaságban mint Chikán vagy Mellár? A kiváló Dunszt Eszter szavaival élve: az esernyőjüket sem hordozhatná Lászlóné az érettségijével.Fekete Gyé pedig már rég az időskori demenciával (elbutulás) küzd, de ezzel jól el van Orbán közelében, nem lóg ki a sorból.Hiteles személyiségnek igen nehéz lenne beállítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Kedves commendante,
    én azért a fülkeforradalmat kiszolgálókat megvető emberként sem mosnám össze a magyar vidék fura megszállottját, Ángyán Józsefet és még néhány jobboldali embert
    - a buzizó, zsidozó Kerényivel,
    - a sokszínű kultúrát eltiporni akaró Fekete Györggyel,
    - a náci ideológia követőit nemzeti alaptantervbe emelő Hoffmann Rózsával,
    - a maffiózókat kiszolgáló Németh Lászlónéval.
    A II. Orbán-kormányban semmilyen szerepet nem vállaló és az unortodox gazdaságpolitikát elvető Chikán Attilát pedig egyikükkel sem említeném egy napon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Kedves EdCarping,
    akkor ne említsd, szíved joga másként látni egyeseket. Lehetnek személyes szimpátiák, de ettől még kétségtelenül egykor volt tekintélyük ellenére igen rossz irányba befolyásolták tevékenységükkel az események folyását. Én bizony csak azt mondom, hogy velük végeztették a piszkos munkát, ők pedig a nevüket adták számos aljassághoz. Tudásuktól, és habitusuktól függően mindent megtettek orbánért, amit csak megtehettek. Ha mást nem tettek, akkor támogatásukkal legitimizálták azt, amivel tisztességes ember nem vállalhat közösséget. Pénzért, hatalomért, dicsőségért? Ez mára talán már mindegy is. Tartunk, ahol tartunk, de az biztos, hogy ezek az urak, hölgyek azok között voltak a TF-en, a Kossuth téren, a Dísz téren, akik ha éppen nem a díszvendégek között a pódiumon ültek, ott tapsoltak 2002-ben orbánnak, amikor már látszott, ha még egyszer a kezébe kaparintja az ország vezetését a fidesz – klán, abból sok jó nem fog kisülni. Egy szavuk nem volt 2006 őszén sem, amikor az orbán által feltüzelt csőcselék lángba borította a várost. “Szakértelmükkel” ott gáncsolták a reformokat, ahol tudták. Most mondjam megint a “300 forintos” népszavazás támogatását, netán emlékeztessek ezzel összefüggésben a kórházi reform, vagy a MÁV, és a Posta veszteségeinek csökkentésére tett kísérletek megtorpedózását?
    Ezért nekem az egyik 19, a másik egy híján 20.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Ángyán tanár úr akkor veszítette el szimpátiám, mikor megszavazta a 4. alaptörvény módosítást.
    Ő is csak egy cirkusz a népnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Kedves Barátaim és Köztársaim!
    Amit Ángyán (fidesznyik és elméleti) Főmezőgazdászról el lehet “mondani”, azt én már tavaly június elején, tehát alig egy esztendővel korábban leírtam!
    Itt a link: http://szendamondja.wordpress.com/2012/06/04/angyan-jozsef-az-aldozatta-valt-tettestars/
    … és ezt …
    … szendamondta!
    (Semmiféle változtatást nem tartok indokoltnak korabeli posztomon.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos