Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bajnai begyújtja a motorokat 2012. október 18. csütörtök 23:36 | AN Forrás: Nol

  • Hozzászólások(110)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bajnai begyújtja a motorokat
Budapest – Csütörtök délután Bajnai Gordon volt kormányfő vezetésével megalakult a Haza és Haladás Egyesület, értesült a Népszabadság Online.
.
A nol.hu oldalon olvasható írás szerint az alapítók között van Oszkó Péter és Balázs Péter, a Bajnai-kormány pénzügy- és külügyminisztere, Szigetvári Viktor, aki az MSZP kampányfőnöke volt 2006-ban és 2010-ben, Felcsuti Péter, a bankszövetség korábbi vezetője, valamint Vörös T. Károly, a Népszabadság egykori főszerkesztője.
.
Bajnai Gordon, aki 2009 áprilisa és 2010 májusa között vezette a kormányt, október 23-án felszólal az Egymillióan a magyar sajtószabadságért elenevezésű Facebook-csoport (Milla) október 23-ai demonstrációján, várhatóan ott beszél majd a szervezet céljairól és lehetőségeiről.
.
Csütörtökön lehetett olvasni az első híradásokat arról, hogy nem a Milla, hanem egy általa létrehozott új egyesület adja majd a volt miniszterelnök politikai visszatérésének bázisát. A portál arról is írt, hogy Bajnai Gordon stábjában szerepet kaphat Urbán László, az első Orbán-kormány pénzügyminiszter-jelöltje. A volt kormányfő stábjából a Népszabadságnak azt mondták: bár Urbán László koordinátorként részt vesz a Bajnai Gordon által létrehozott Haza és Haladás Alapítvány gazdaságpolitikai projektjében, de nem alapító tagja a most létrehozott egyesületnek.
.
Bajnai Gordon leköszönése után létrehozta a szakpolitikai programokat kidolgozó alapítványát, az esetleges későbbi politikai szerepvállalásáról szóló kérdéseket azonban rendre elhárította.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 39 szavazatból)
Bajnai begyújtja a motorokat , 4.7 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(110)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

110 Reader’s Comments

  1. ui. Természetesen nem ok arra, hogy meg se próbáljuk, csak … hogyan????

    Valami foolproof, na hogy is, valami üzembiztos megoldás kellene és nem a szokásos. Valami ami felkészületlenül éri, amire nincs ellenszéruma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  2. Dear Eagle
    2012. október 20. szombat
    09:35
    Amit itt leírunk, ismertetünk arra ovit a sleppje fel tudja készíteni sajnos, magyarán így nem lehet “meglepni”. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  3. Eagle-nek igaza van.
    A legfontosabb ezeket elzavarni BÁRMI ÁRON.
    Kekec és bozsa (moj)
    Persze,hogy az mszp kelll,hogy vezesse az összefogást (hiszen messze a legerősebb ellenzéki párt , de a DK nélkül SEM fog menni! Meg fogtok lepődni
    hány szavazójuk lesz. Szerintem szükség lenne Gyurcsány legalább részleges rehabilitálására. Bajnai lehetne a közös jelölt és a Kónyáékat is meg kellene nyerni.Juhászt, Schiffert, Jávort KI KELL HAGYNI!!!!! Tudom, hogy minél többen fogunk össze annál jobb, de ezek vagy trójai falovak vagy csak egyszerűen hülyék. Már százszor bizonyitották.De még egyszer megismétlem!!!!!
    A horda tünjön el BÁR-MI Á-RON!!!!!!!..és végleg!!!. ezt a rémálmot el kell söpörni! Mi az,hogy “munkaalapú társadalom”?Pol Pot mondott utoljára ilyeneket.Lévai Anikó azt mondja egy konferencián,hogy mondjunk le arról,hogy valaha is jobban fogunk élni.Igy ,bele az arcunkba?? Még reményt sem hagy?A “békemenet “meg azért tüntet,hogy ők szegények akarnak lenni!!!! Maaaargit…ez normáááális???? Kafkai világ 1984 ből!!!Azonkivül….A mentális állapotán kivül látja valaki is ennek a szörnynek a fizikai állapotát? 49 éves,de 70-nek néz ki.,csak a választások óta minimum 15 évet öregedett.Totálisan szét van folyva. Vak aki ezt nem látja!,és ahogy torzul kivülről,úgy torzul agyilag is. Ezt a hiveinek is ésre kellene venni!Úgyhogy, szorgos népünk, ÉBRESZTŐ!!! Itt az idő! És az utolsó: Bárkinek bármi a véleménye a milláról, Kónyáról,Bajnairól, TESSÉK KIMENNI!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  4. Igazatok van. Az LMP-böl csak Karácsonyi Gergely kell. Kimegyünk. Bajnai miatt is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  5. Barry1
    2012. október 20. szombat
    10:51

    ++++++++:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Vajon mire készülnek a fiuk?

    http://www.parlament.hu/irom39/08837/08837.pdf

    Érdekes egybeesés. Amerikai választási eredmény, kohéziós alapokról EU döntés és az adósság kialakulásáért felelősségáthárító parlamenti ülés.

    Csak nem arra készülnek ha elmeszelik őket elbukva kétszáz millárdot akkor rögtön mindezért megtalálják és felelősségre vonják a felelőst. Ez ki lenne ? Nagy valoszinüséggel nem Orbán.

    Hiába teszi fel kezét lábát Orbán és csak egy számot kér mert szeretné beírni a költségvetésbe?

    Erre kellett a kollektív bünösség beemelése az Alaptörvény átmeneti rendelkezései közé?

    Csodálnám ha Antallt kormányát találnák felelősnek, mert nem kötötte a szocializmus leváltását egy adósság elengedéshez vagy egy Marschall terv szerű segítséghez. Vagy saját magukat egy többezer milliárdos adósságnövekedéshez ami elvitte a nyugdíj milliárdokat a kukába.

    Célegyenesbe fordultunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. gets
    2012. október 20. szombat
    09:44

    Kedves gets,

    Ezzel tisztában vagyok, és mint biztos neked is vannak gondolataid amit jobbnak látsz nem feltenni a netre, így nekem is, és bizony sok olyan van amivel nagyon meg lehet lepni őket. Nyilván és sem készíteném fel Orbánt azzal, hogy itt felteszem és így támpontot adok neki.

    .
    De akik szervezik ők is rájöhetnek, ha én rá tudtam jönni. Ez nem ész vagy IQ kérdése, hanem iránykeresés kérdése. A bűvész trükkje is néha oly primitív mégis mindenki beveszi mert nem arra figyel amire kell.
    És arra is érdemes vigyázni, hogy ne Orbán beépített emberei adjanak tanácsot a tüntetőknek a “meglepetésre” mert minden bizonnyal mindent megtesz, hogy tőrbe csalja a tüntetőket. Ehhez sem ész kell csak aljasság és gátlástalanság.
    Becsapni nagyon könnyű.
    .
    Bocsáss meg nem akarok tudálékoskodni és bárkit oktatni, de hidd el ennyi az egész.
    -
    A másik; én a magam részéről nem vagyok biztos benne, hogy Orbán sleppje mindenre felkészíti őt. Nem biztos, hogy olyan népszerű a saját köreiben, a Fideszen belül vannak a friss trónörökösök akik mindenkinél okosabbak, mindent jobban tudnak mint Orbán, akik a nem akarják megvárni amíg az öreg király meghal, ha kell egy kicsit siettetik, és olyan helyzetbe engedik belépni, ahonnan neki sincs kiút, hogy jöhessenek ők a megváltók.
    .
    Orbán már kívülről és belülről is érzi a veszélyt. Itt az idő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. Barry1
    Kíváncsi lennék én arra, hogy mi lenne, ha az MSZP vezetné az összefogást!A Mesterházy igényeivel? Mert az köztudott, hogy Ő akarja ledirigálni a helyezéseket.
    Megbocsáss, de ez szerintem nem fog menni.A háta mögött egy saját magát lejárató párttal?
    Szerintem új irány kell,becsületes emberekkel,és szakértelemmel. Az már nem fog menni, hogy párt dirigáljon gazdasági kérdésekben. Márpedig ha Mesterházyn fog múlni, akkor ez lesz. Látható, hogy benne is a hatalom utáni vágy buzog, az ország érdeke csak másodlagos.
    Ha nem így lenne, akkor nem lett volna olyan átlátszó a DK éhségsztrájkolók mellé állása.Csodák csodája, csak akkor értett egyet a céljaikkal, amikor Gyurcsány nyilatkozott a sajtónak, hogy nem jelölteti magát min.elnöknek.
    Mi ez ha nem számítás?
    Az embereknek van fülük a hallásra, szemük meg a látásra.Azzal együtt,hogy nekik van a legnagyobb szervezettségű taglétszámuk, én nem venném biztosra azt, hogy ezért mellé állnak a most még hezitálók..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Ha fideszes követi a Kedves Vezetőt a trónon, akkor nem lesz elszámoltatás.
    És ebben nem az a szörnyű, hogy néhány tucat ember lelép ezer milliárdokkal, hanem az, hogy ez mindenki számára üzenet lesz: az ország vezetői büntetlenül lophatnak. Fognak is. Rendületlenül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. Rakerdezo
    2012. október 20. szombat
    13:31

    “Ha fideszes követi a Kedves Vezetőt a trónon, akkor nem lesz elszámoltatás.”
    .
    Akkor a Fideszen belül súlyos belső harcok, helyezkedés, újrafelosztás és kivéreztetés lesz, ezt követően a pórul jártak bosszúja és árulásai. Olyan rés ahová az ellenzék játszva benyomulhat, ha akar.
    .
    Kérdés mit akar, megsemmisíteni a Fideszt és keserves kínnal a építeni romhalmazon vagy saját erényt kovácsolnia Fidesz hibáiból és az ellenség által hátrahagyott terepen aratni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Az a véleményem, hogy Bajnai egy kiváló szakember, se több se kevesebb. Mindazok akik azt képzelik, hogy Bajnai politikusként is megállja a helyét attól tartok csalódni fognak. Bajnaira olyan szerepet kívánnak erőltetni, amelyre Ő szerintem nem alkalmas. Ne hogy valaki azt higgye, hogy ellendrukker vagyok. Szívből azt kívánom, hogy ne legyen igazam csak a megalapozatlan várakozástól próbálok megóvni mindenkit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  12. Traianus
    Ne legyen igazad! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. sedona – más is készül a Kossuth térre – és nem csápolni!
    gets – lehet, hogy ez majd “meglepi”
    http://www.facebook.com/photo.php?v=190102877781449
    Az Igazság Osztó Reptile Íme a rap szöveg:
    “Kettőezer tizenkettő október huszonhárom,
    Kimegyünk a Kossuth térre mindannyian saját lábon!
    Minket, nem hurcolnak oda, mint a fizetett csürhét,
    Erdélyből is hozzák, majd Orbán Viktor seregét!
    Ott leszünk a téren, mint a dögnél a falka,
    Minket nem állíthat meg az a szánalmas banda!
    Árpádsávos jobbikosok megvezetett millások,
    Az összefogás hiányában szanaszét demonstráltok!

    Ria-ria, Orbánia, Orbán Viktor húzzál haza!!!
    Ria-ria, Orbánia a fizetett csürhéd is húzzon haza!!!
    Ria-ria, Orbánia, Orbán Viktor húzzál haza!!!
    Ria-ria, Orbánia a fizetett csürhéd is húzzon haza!!!

    Kint leszünk a Kossuth téren, verés lesz a munkabérem,
    Orbán Viktor hadseregét egyáltalában nem félem!
    Szívből tesszük mindazt, amit Ők pénzért tesznek,
    Nekünk a jövőnk a tét, míg Ők csak narancsot esznek!
    De ott leszünk a téren és hallatjuk a hangunk,
    Az országunkat tönkre tenni tovább nem hagyjuk!
    El kell végre kergetni ezt a fizetett csürhét,
    Hogy Orbán egyedül álljon és félje a népét!

    Ria-ria, Orbánia, Orbán Viktor húzzál haza!!!
    Ria-ria, Orbánia a fizetett csürhéd is húzzon haza!!!
    Ria-ria, Orbánia, Orbán Viktor húzzál haza!!!
    Ria-ria, Orbánia a fizetett csürhéd is húzzon haza!!!

    A TOK TEK-jétől nem fél a mi nagyon tökös bandánk,
    A diktátor úr seregétől megvéd, amit kaptál!
    Az pedig nem más, mint a hit és a remény,
    Hogy jobb országot építhetünk ez nagyon nagy erény!
    Kettőezer tizenkettő október huszonhárom,
    Sokan leszünk kint a téren azt én garantálom!
    Hallatjuk a hangunkat, mert itt és most már elég,
    Harcosokhoz méltóan kergetjük el a vezért!!!

    Ria-ria, Orbánia, Orbán Viktor húzzál haza!!!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  14. Barry1
    Nem MI válogatunk, hanem a választók. És az ö szimpatizánsaikra is szükség van.
    ‘A templom építésénél az ördög is tolhatja a talicskát” A “bármi áron”-ra pl Gyurcsány azt mondta, hogy “akár” Shiffer mögé is beállna, ha ezen az áron lehetne az összefogást elérni – na Ez az, amiben nem követném!
    Eagle
    Egyes blogokon azt tárgyalják, hogy Orbán berosál elnöknek )ezt mondjuk már én is mondtam régen) és az utóda PINTÉR lenne. Szaros vödörből trágyás csöbörbe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  15. kekec
    A bármi áron az azt jelenti,hogy bármi áron…..és pont (pedig schiffert nálam jobban nem utálja senki)
    Persze,hogy a választók válogatnak ,nyugi ,ki is fogják kényszeriteni,ami kell.
    Látom továbbra is az a mániád,hogy lehetséges “normális” jobb vagy jobbközép
    nálunk. Én továbbra is úgy gondolom,hogy nem,de drukkolok neked.
    Bumburi
    Hidd el nekem sem szivem csücske az mszp ,Mesterházy meg végképp nem az,de pillanatnyilag ez van. Lehet,hogy majd változik ez is . Úgy legyen.
    Az pedig,hogy csupa a népért dolgozó, becsületes, korrupciómentes új arc
    fog jönni…… hááát… tündérmeséből elég egy is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Kedves Traianus
    Azt gondolom nem egyetlen ember szükséges hogy jó politikus és megfelelő gazdasági szakember legyen. A gazdasághoz értő azt kezelni képes , és megnyugtatni a piacokat, befektetőket hozni és lendületet adni országunknak., ez önmagában iszonyatos nagy feladat.
    A másik tennivaló ,hogy megtépázott, és tönkretett hirünket, szavaink hitelességét,
    az szó és a tett azonosságát bizonyitó a világpolitikában jártas ,hiteles,elfogadott személy kell legyen.Külön külön is hatalmas meló nagyon jó segitő szakembergárdára van szükség. Nem egy első vonalban lévő emberre van szükség, többre, a gazdaságot kell egyszerre a külpolitikai gubancokkal együtt helyretenni. Csöpp hazánkban sok ember van együtt tegyék a dolgokat. Már sokunknak mindene elveszett ,már akik itt irogatnak :))) , a becsületességünk még nem :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Bumburival nagyon egyet értek. Én még ráadásul attól is tartok, ha nagyrészt az MSZP nyeri meg a választást, nagyon nem lesz nyugalom az országban. Folytatódik, vagy újraindul az, amit láttunk 2006-2007-2008-ban. Szóval én inkább azt javasolnám az MSZP-nek és Mesterházynak, ha az ország fontos nekik, lépjenek kicsit hátrébb ők is, ne akarjanak diktálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Barry1
    Ne nekem az országnak szurkolj. Szükségünk van egy normális jobboldalra, vagy talán hungaricum, hogy nálunk csak nemzetvesztő és ordenáré lehet a jobboldal?
    VANNAK tisztességes jobboldaliak is: Szalma Botond, Tulassay rektor, Mellár közgazda,Ángyán. én még Sólymot is ide sorolnám. Ők másképpen látják a világot (eleve más nézőpontból) viszont velük meg lehetne egyezni a demokratikus minimumról, össze lehetne hozni a nemzeti közmegegyezési közös nevezőt.
    És ha alaposan belegondolsz: Bajnai is inkább jobbközépre sorolható a megvalósított programja alapján – nem egy tipikus baloldali.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. agnes
    Bajnait ISMERIK, és a teljesítményét külföldön is elismerik. Lenne akkora respektje a szavának, amennyi régebben Fekete Jánosnak volt: “Na ja, das ist genug” Nem lehet egy nyeretlen kétévessel ugyanezt a hatást elérni, márpedig a gazdaságot annyira legatyásították Orbánék, hogy nincs idő arra, hogy valaki megszerezze a hitelességet. Ezért hülyeség az “akár Shiffer is” És bár tisztelem Róna Pétert, de neki is ugyanezzel a problémával kellene megküzdeni. Országvezetőként elég kevés személy, aki referenciával rendelkezik, külföldön is ismerik és elismerik. Németh, Gyurcsány és Bajnai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  20. és agnes
    Az Mszp NEM fog hátrább lépni, mint az ellenzék legnagyobb ereje ezt nem is tehetné. A szavazói nem hagynák. Ami elvárható tölük, az Mesterházy hátrább lépése, na ott majd meglátjuk, hogy az ország – tehát az összefogás – vagy az egyéni ambíciója fontosabb. És ha van esze: nem vágyakozik a 14 utáni gazdasági rendbetételre. Már előre mondom, de Bajnai majd megerősíti: ez curvára fájni fog! Mesterházy még fiatal, és 18-ban nagyobb esélye lenne, egy konszolidáltabb gazdasággal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. kekec
    2012. október 20. szombat
    19:17

    Ennek a következményei megjósolhatatlanok. A Fidesz hierarchikus piramis típusú hatalmi rendszer, egy társadalmilag és erőmegosztás szempontjából feudális struktúrájú behemót tákolmány ahol minden kényúrnak megvan a saját protekcionista egysége, sleppje és minden átalakítás újabb hullámokat kavar, megbontja a kényes egyensúlyt. Ezért fél Orbán hozzányúlni, változtatni és embereket áthelyezni.

    .
    Ezt már korábban is mondtam és Schmitt leváltásakor Áder kisöpört mindenkit, hozta a saját sleppjét. Minden vonalon ez lesz ezért behemót Fideszes hatalmi struktúra könnyen meginoghat,, szerkezeti repedések támadhatnak rajta.
    .
    Lehet, hogy Orbán ezt karja, vagy már nem is ő kezdeményezte hanem egy utolsó lehetőséget kapott, de kérdés tudják e majd kezelni a változásokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  22. Eagle
    Orbán nagyon is mer a személyi kérdésekhez hozzányúlni – éppen ezzel tartja hatalmában a sameszait. Önkényesen emel fel – és önkényesen tüntet el embereket – akár Sztálin. Viszont a kontraszelekcióval csupa értéktelen embert sikerült maga köré gyűjtenie, tehát nem bontja meg a “kényes” egyensúlyt, ha sakkozgat velük – ugyanúgy, ahogy a trágyakupac összetétele sem változik, ha belerúgnak.És amíg ő irányítja a törvényhozó hadait – addig Ádernek esélye sincs ellenpólust képezni. Az más kérdés, hogy a neki adott homokozóban azt játszhat, amit akar – amíg nem ütközik Orbánnal. Mert akkor pl seperc alatt (ill két nap alatt) módosítják az tákolmányt, és eltörlik pl az elnöki rendszert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Kekec
    Igen, HUNGARICUM!!Szerintem akiket felsoroltál,nem igazán “jobboldaliak, inkább amolyan
    polgári konzervativok, mint pl: Márai volt.Tulassay, Mellár,Chickan,Solymosi,
    Kerék-Bárczy: Sólyommal NEM értek egyet!!!Kicsinyes ,pitiáner, szar alak
    Egyik LEGNAGYOBB felelőse annak ami ma van. Egy farizeus.,senkiházi.Ezeket egyszer már KI KELL MONDANI!!
    Ha Bajnait “Kicsit jobboldalinak tartod,(egyetértek) akkor bizony Gyurcsány is az!Gazdaságpol
    itikailag mindenképpen!!( JAJ, most szentségtörést mondtam???)
    Egyébként Bajnai, Schiffer ,Mszp és főleg Mesterházy ügyben teljesen
    egyetértek veled!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Kekec
    Bocs,még egy kérdésem lenne. A turulos zagyvaságot, a “hágós” gajdolást,meg ezt az egész cirkuszt úgy alles zusammen,hogy lehet “más nézőpontból” látni
    úgy, hogy ne annak látszék ,AMI? Ez olyan válaszkisérlet a hungaricumra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. kekec
    2012. október 21. vasárnap
    09:12

    Érdekes amit írsz, és habár én mást illetve többet is gyanítok a háttérben vitatkozni nem tudok veled, mert a feneség a dologban az, hogy amit írsz az egyben helytálló is, hiszen egyszer ő maga mondta egy nyilvános beszédében, csak hogy azokat gyűjti maga köré akik ugyanúgy gondolkoznak ahogyan ő. Azaz már gondolkodásra képtele “yesman” – ek.

    De azért van egy pár dolog ebben az egyszemélyi uralomban amit nem értek. Mindegy.

    Remélem ha sztálinkodik úgy is fogja befejezni mint Sztálin.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Kedves Kekec!
    Én is Barry1-el értek egyet, hogySólyom Lászlót, úgy ahogy van el kell sűrgősen felejteni !
    Micsoda dolog volt az tőle, hogy Nemzeti Ünnep idején elment Romániába?
    A kitüntetésen pedig nem fogott kezett, holott ő egy közjogi méltóság!
    Hát köszönöm szépen , ilyen méltóság nekem/nekünk nem kell!
    Meg itt szégyenkeztünk, amikor nem engedték be Szlovákiába!!
    Hagyjuk már ezt az embert egyszer s mindenkorra!

    Kíváncsi leszek arra, ha Szolidaritási Mozgalom hívei pártlógókat fognak magukkal vinni hogy mi lesz ?
    Maj verekedni fognak a Milla szervezőivel akik ellenzik hogy bárninél is valami pártlógó vagy táblák legyenek?
    Ez abszurd és felháborító!
    Úgy látszik Kónya Péter nagyon bízik ebben az egészben, de én azt mondom, hogy nagyon csúnyán el fog csúszni ezen az egész megmozduláson!!!!
    A Milla rendezvényen Bajnain kivül TMG akit még ismerek, a többiekről fogalmam sincs kicsodák!
    Az OV féle beszéden , kettős kordon lesz, azaz oda bejutni szinte lehetetlen lesz!
    Hacsak nem valami buldozerrel mennek neki , úgy talán vajmi esély lehet arra, hogy oda tudjon menni a NÉP, egyébként felejtős a dolog!

    Minél jobban közeledik az ünnep, annál jobban kezd elszállni a hitem, hogy valami is lesz vagy történni fog ezen az ünnepen!
    Nem olvasok semmilyen információt , ez engem egy kissé zavar!
    Néha lejátszom magamban a forgatókönyvet , hogy mi fog történni ezen az ominózus napon és mindig az a végeredmény születik, hogy az emberek csalódnak egy oltári nagyot mert nem erre számítottak!

    Különösen annak fényében , hogy 2013-ra lassú gazdasági növekedést jósolnak!!!!!

    GDP Infláció
    2012 2013 2012 2013
    GKI -1,5 +0,8 5,7 4,7
    KFIB -1,0 +1,2 5,9 4,0
    Kopint-Tárki -1,2 +0,5 5,8 4,5
    MNB -1,4 +0,7 5,8 5,0

    Ahogy nézegettem a megszórító csomagot, nekem nem úgy tűnik hogy jövőre lesz itt bármiféle növekedés!
    Amikor a közműadóval szétverik az egész rendszert , sőt még a távközlési adóval egyetemben!
    Az adatokból nekem úgy tűnik, hogy ezek az intézmények kezdenek lepaktálni a Fidesz kormányzathoz!
    De így pedig nagyon lesz bármit is bízonyítani hogy így-úgy rosszul csinálja a kormány, ha a számok más adatokat mutatnak!
    Én azt tudom, hogy el kell zavarni a Fidesz bagázst a fenébe !!!
    A második alternatív megoldás, hogy külföldre kell menni !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. Kedves kekec MInden Minden szavaddal egyetértek. Köszönöm,hogy irtál,Hiszem azt ,hogy most tudatosan és nem ösztönösen terelgetik az eseményeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Október 23-án a Bajnai beszéde után, a Kossuth térre kellene átmenni a több tízezres vagy százezres tömeggel és az OV beszédét megakadályozni!
    De tartok tőle , hogy nem így lesz , ahogy most leírtam, hanem Bajnain kivül még öten , hatan beszéd tartanak és este 18 óra tájékán vége is lesz az egésznek!
    Ez nem lesz több , mint egy lufinál, ami kidurran és ennyi!!!!
    Erről írogatunk már legalább két hete, hogy nem ezt várjuk ettől a megmozdulástól , hanem totálisan teljesen mást!
    Mert ha ezen a napon sem történik semmi, akkor majd jövő tavasszal , március 15-én lehet ismét felemelni a szót, OV rendszere ellen!
    De tartok tőle, hogy ezen is nevetni fog a miniszterelnökünk !
    Na mindegy, csak azokat sajnálom, akik ugyanazt várják mint én, de köszönő viszonyban sem lesz azzal amit kapunk e neves ünnepen!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Bajnai nem tette helyénvalónak, hogy most alakított pártot!
    .
    A haldokló Magyar demokráciának nem még egy modulor-r volt szüksége hanem egy jó megoldásra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Tisztelt K.S.
    Elnézést kérek, de még nem pártot alapított, hanem csütörtök délután, zárt ajtók mögött megalapították a Haza és Haladás Egyesületet!
    Olvasgatom az informácikókat , innen-onnan szemezgetek és sajnos arra jutottam, hogy beszédek garmadával fogunk találkozni, holott már a tettek mezejérek kellene lépni!
    Már szerintem mindenki tudja, hogy mi a megoldás és megértsük az értelmes beszédet, amelyen egy kulcsfontosságú mondat is elhangzik , annak nagyon örülnék/örülnénk “megbukik a király, ha nincsen népe” !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. sedona
    2012. október 21. vasárnap
    19:18
    .
    Most röstellem magam. (a párt mondatom miatt!)
    felületes voltam! Valóban igaza van!
    Természetesen igen nagy a különbség a párt és az egyesület között!
    .
    Remélhetőleg nem az amúgy is széthúzó ellenzék széttaglalást fogja
    Bajnai úr törekvése eredményezni.
    Szerintem egységre és hathatós ellenállásra kell törekedni.
    Az ellenállásból pedig olyan erőnek kell létrejönni amely az Orbán rezsimet megdönti.
    Ez nélkül a Magyarok hosszú időre kénytelenek lesznek a demokráciát nélkülözően élni.
    A legjobb lenne 23-án az Orbán rendszerét megdönteni, de sajnos igen beágyazódott mindenhová
    a kórság.
    Sokkal komolyabban és szervezettebben kell véghez vinni az efféle tetteket.
    .
    Nem mondom, hogy a spontán tetteknek nem lehetne esélyük, de nem sok az esély rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Tessék erről beszélek, ha tesze-toszácskodunk hónapokig vagy a választásokig: “2010-ben kivetett és elvileg az idén kifutó különadó miatt indított Magyarország ellen az Európai Bizottság. Ennek ellenére a kormány arra készül, hogy tovább növelje a távközlési szektor adóterhelését ”
    Lassan már nem lesz miből kifizetni ezeket a számlákat, mert a bérek befagyasztva, közmunkabérből képtelenség megélni mégha Matolcsy és Zsiga Marcell is szentül hiszik!
    Hisz a kormány már megüzente a szolgáltatóknak, hogy a telefonadó növelésére készül, készüljenek fel a legrosszabbra!
    Na erre szoktuk azt mondani, hogy mire várunk még?
    Még többet akarunk adózni? Ha nem teszünk semmit ez ellen, akkor még többet fogunk adózni, de legtöbbünknek már nincs miből!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Itt egy térkép, hogy melyik rendezvény hol lesz megrendezve:
    http://www.blikk.hu/data/cikk/2/11/56/85/cikk_2115685/2_o_terkep.jpg

    E térképet ha nézzük, a Szolidaritási Mozgalom, rendkivül jó helyen fog gyülekezni és utána átmennek a Millásokhoz, baromi messzire kerülnek OV-tól!
    Pedig ez egy tökéletes helyszin lett volna, onnan átmenni a KOssuth térre a tömeggel!
    Én még mindig azt mondom, hogy a Szolidaritás, ne a MIlla felé vegye az irányt , hanem Kossuth tér irányába!
    Arra az esetre, ha sokan vinnének pártszimpatiás logókat és táblákat így el lehetne kerülni a kellemetlenségeket!
    De mivel már kettő napot kell aludni, így kötve hiszem, hogy bármi változás is lesz a programban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Én a Békemenetet blokkolnám le egy véletlen balesettel, amely útlezárást és többórás helyszínelést eredményezhetne olajkifolyásokkal vagy aotó kigyulladással. Olyan 100000 Ft-os ócska régi benzinzabáló roncsautókra gondolok, ott a helyi gazdáknak épp elég akad ilyen. Volt ,ár rá példa hogy a magyar állam vezetője a magyarok ellen behozta a románokat, most már a magyarokaz uszítja a magyarokra. Hogy nem veszik ezt észre odaát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. sedona
    Erről van szó! Tudatos elterelése az elégedetlen tömegnek.Felmerül a kérdés: kiknek az érdeke?
    A tüntizésnek vége lesz,és a tömeg hazavonul,dolgavégezetlenül.Pedig MOST dolga lenne!!! Nem az hogy elrebegjék a felszólalók,hogy mivel nem értenek egyet…
    Szerintem a Kossuth térre kell menni a hivatalosra, és ott kell az elégedetlenséget kifejezni, nem külön helyszínen, elszigetelve,távozási útvonalat megadva.
    Sokan leszünk, akik a hivataloson veszünk részt… ha lehet egyáltalán…Még nem tudjuk milyen biztonsági intézkedéseket kell kikerülni, de próbálkozunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Ez, hogy lesz újabb békamenet, nehogy meg tudja az EU buktatni Orbánt, jó nagy hülyét csinál Bayerékből, bár neki már mindegy, mert Ulrike Lunacek feljelentette – majd fizethet, mint a katonatiszt és ugye most már Meggyes haver és Esztergom nem állja ezt a cechet! De majd a vekkeres kfizeti, na nem a vagyonkájából – hanem mi, az adónkból!

    Mi lenne, ha a sok földhöz jutott csókos nem kapná meg az EU-s földtámogatást, akkor mit kezdenek a földjeikkel?! Ez a békemenet az EU, az IMF és a bankok ellen szól, de a pénzről nem esik szó – pedig, ha ennyire ellenük vannak, akkor megeshet, hogy ugrik a támogatás!
    Ezek nem látnak az orrukig sem, a pénz kellene, de viselkedni és elfogadni a szabályokat, arra képtelenek!
    Remélem lesz olyan tábla is a sámán dobolhatja is, hogy:
    NEM KÉRÜNK AZ EU-S FÖLDTÁMOGATÁSBÓL!
    NEM KÉRÜNK AZ EU-BÓL, A BANKOKBÓL ÉS AZ IMF-BŐL, MERT MI MEGÁLLUNK A MAGUNK LÁBÁN IS!
    AZERBAJDZSÁN A LEGJOBB BARÁTUNK, ŐK ÖNZETLENÜL SEGÍTENEK.
    ÉLJEN AZ AZERI MAGYAR MEGBONTHATATLAN BARÁTSÁG! Stb., stb., stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. “Büntethető a szűk lakásban nyomorgás”

    “Új lakcím bejelentési rendelettel próbálta három éve elejét venni Miskolc annak, hogy a régi panellakóknak nem tetsző emberek költözzenek be a városba. Hat négyzetméterben húzták meg az egy főre eső lakrész minimális méretét. Olyan lakásba, ahol ennél kisebb lenne a hely, nem lehet bejelentkezni, aki pedig nincs bejelentve oda, ahol lakik, bármikor tízezrekre bírságolható. Hétfő este razzia volt a diósgyőri Kuruc utcában. Mire megy az ellenőrzés az olyan panellukakban, ahol a lekapcsolt áram miatt vaksötétben fő a mákos tészta a gyerekeknek?”
    Ehhez mit szóltok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Vendégségből írok, ezért nem a szokott az IP címem. De talán nem tartjátok majd klónnak:
    Ne üljetek fel a provokációnak, más sem hiányzik, mint tömeges provokációval Orbánnak ürügyet adni a rendkívüli állapot bevezetésére. Ő aztán nem lesz olyan szívbajos, mint Gyurcsány 2006-ban. Rosszabb esetben (kis létszámmal) meg annyit lehet elérni, mint a Jégbüfénél az oda rendelt jobbikosoknak: némi rendzavarást a pár méteres körzetben. Egyik se -másik se igazán kívánatos. Az ellenzék még a kezdő párzási lépéseket tette meg, elég messze vannak még a konzumálásától. Nem hiányozna egy koncentrált hatalmi ellentámadás.
    Pedig meg kell vallanom, lehet, hogy a Quimbi koncert talán arra csábít, hogy kerülő utakon oda settenkedjek a Kossuth térre. Orbánt bőven elég lesz Olgánál zs ismétlésben megnézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  39. zs = az. Erről már TÉNYLEG le kellene szokni (de persze jó lenne, ha a SAJÁT szövegbe utólag belenyúlhatnék és javíthatnám)
    Barry1
    Ha nem lett volna világos eddig, a “normális jobboldal” alatt én pont a polgári konzervatív oldalt értem. És hogy az ottani szavazók kit számítanak oda – azt nem mi fogjuk balról eldönteni, hanem el kell fogadni a választásukat. Tulajdonképpen ez a borzasztó a demokráciában, de – amint már többször idéztem Churchillt- csak az szól mellette, hogy nem ismerünk jobb rendszert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  40. Kekec

    Értem ,hogy te mire gondolsz,de pont ez a bajom is Elnézést,hogy megint Máraira hivatkozok,de ő polgári konzervativként BIZTOS,hogy semmilyen formában nem
    fogadta volna el a jobboldali minősitést.,mert NEM IS AZ!!! HA te polgári konzervativra gondolsz,akkor miért nem azt mondod???Egyébkén tegy normális
    országban én is az lennék,de itt,jobb hiján,amolyan kényszerbaloldali vagyok.
    Az az érzésem,hogy ezen még fogunk vitatkozni,de értsd már meg,hogy a kettő
    nem ugyanaz,nálunk meg végképp nem!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. kekec

    Ja és még valami. Azt irod ,hogy az számit odatartozónak akit nem mi,hanem az ottani szavazók annak tartanak.Sorry, de ez úgy ahogy van, nem igaz Teszem azt
    ha ők oda számitják pl: bajerzsótot, bencsiket ,attól ők még náci tetűk maradnak,
    és nem polgári konzervativok.Nem elég annak lenni,annak is kell látszani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Barry1
    Márai rossz példa, mert ő a baloldali minősítést is kikérte volna magának. És jó, ha évszázadonként születik hasonló, EGY szavazóval meg nem sokra mennénk.
    Polgári konzervatív: aki nem balodaliként határozza meg magát és MÉGIS demokrata. Így jobban megfelel?
    És na nehogy már oda számítsak manifeszt nácikat! Hát hol demokraták ezek a….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  43. egyébként Gyurcsány “polgári konzervatív” értelmű jobboldaliságával egyetértek. Eléggé skizós volt, hogy egy baloldali párt vezetőjeként jobboldali gazdaságpolitikát tudott megvalósítani. És az Mszp becsületére legyen mondva, hogy a válságkezelés során politikai harakirit elkövetve beálltak egy MÉG jobboldalibb válságkezelő (Bajnai) mögé. Ezért reménykedem abban, hogy Bajnai végre a polgári közepes-jobbos gazdaságpolitikájához igazítja az általa indított szervezetet, és megszünteti ezt a skizofrén állapotot, Mert továbbra is az az őszinte véleményem, nem az NEM a korszerű jobboldaliság, amit eddig “jobboldal” alatt produkáltak, hanem annak csak valami magyarosch, múltba merevedett csökevénye. Ideje lenne, hogy a normális jobboldal (ha nem csak elméletben létezik, és 1-2 mohikán kóricál a politikai palettán) végre bebizonyítsa, hogy létezik. És félreértés ne essék: ettől én még balos maradok. Bocsi, tényleg Kerék-Bárczyt ki is felejtettem, pedig igazán nincs nagy tolongás azon az oldalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  44. “… hogy Bajnai végre a polgári közepes-jobbos gazdaságpolitikájához igazítja az általa indított szervezetet,…”
    A normális közepes-jobbos gazdaságpolitika SEMMIT nem mond a mögöttes ideológiáról. Ilyen gazdaságpolitikát turulos, vérrögvalóságos fasizmus alatt is lehet csinálni . Addig semmi támogatást nem adok Bajnainak (úgy értem, négyszemközti beszélgetésekben sem), amíg erre vonatkozó alapállását nem tisztázza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. A Führer mellett is kitartottak egészen a “bunkerig” totál kimosták a magyar nép agyát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. girbegurba
    “A normális közepes-jobbos gazdaságpolitika SEMMIT nem mond a mögöttes ideológiáról.”
    .
    Ideológiával, ideológiákkal már régen tele a padlás. Tettek kellenek, nem pedig ideológia, körbe-körbe csûrt-csavart, mondavilágbeli üres szöveg. Gondolj arra, mi mindent mondtak már alaposan megideologizálva, és mi valósult meg belőle?
    .
    Úgy rémlik, Bajnai tettek terén már bizonyított. Legyen ennyi elég, mert a többiek ettől nagyon-nagyon messze járnak. Elbatázásban jobbak, de az már nem kell, abból untig elég volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. proaktív
    Valami igaza van girbegurbának. Bajnai válságot kezelt, technokrataként. Sem ideje, sem energiája (sem hajlama) nem volt politizálni. Ezért igazából nem tudjuk, hogy ezen a téren mit várhatunk tőle. Viszont az ország megint válságban van – és annak kezelésére rendelkezik referenciával. Ez sokunknak elég – de azért nem árt odafigyelni. Nagy veszélyt nem látok, mivel az Mszp megkerülhetetlen az ellenzékben, ami azért képes megakadályozni egy elfajulást.
    Ezzel együtt KÉT dolgot tudomásul kell venni: Bajnai (és főleg Oszkó)többet volt külföldön, mint otthon, egy csomó prezentációt tartottak, hogy a befektetőket meggyőzzék. Nem a hazai közönségnek játszottak – amire politikusként kénytelenek lennének.
    2. Nem csupán Bajnai nyugis viselkedésének köszönhető a békés időszak – akkor a fidesz sem merte a válságkezelést puccskísérlettel megzavarni. Erre sem számíthatunk, ha 14 után kicseppennek a pixisből.
    Nem akarom elvenni a messiásváró reményeket (azaz mégis): jobb reálisan
    várakozni. kevesebb a csalódás.
    Láttátok a Hvg címlapját? EZ MOST KÜLÖNÖSEN TALÁLÓ!
    http://hvg.hu/cover?x=14&y=13&is=2012.42

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Most október 22. 22óra45 perc van. Holnap egy olyan nap LEHETNE,ami
    nagyon sok mindent megváltoztathatna.
    Én tényleg szeretem ezt a portált,DE AZ TOTÁLISAN elfogadhatatlan,hogy
    a tiz legutolsó cikk “Legfrissebb” egyike sem foglalkozik ezzel a témával!
    Normális ez igy???
    Most ,ma ki a francot érdekel Afganisztán,Wisconsini ámokfutó, hendecsaba,
    pintérsándor, a Die Presse cikke a földtörvényről,zsidó filmfesztivál
    Mc Govern. piaristák!!??Juj de izgi…..Mindjárt lerágom a körmöm…..
    Ilyen rendben van itt minden,ezek a legfontosabb témák? Itt és most??
    Ez borzasztó.Shame on…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  49. Én is azt kerestem, azért nyitottam be ide .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Lázításnak nincs helye – ovi várja az alkalmat (ürügyet) a rendkívüli állapot kihirdetésére. Kinek lenne jó???
    Vagy lesz “spontán valami”, vagy …. :(
    A békamenetet szervezik és fizetik, vagy félelmet keltve zsarolják.
    Vidékről, már 60 km-től kb. 3500Ft csak az utazás költsége.
    Ki van ez találva. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK szembesíti Bajnai Gordont 2013. szeptember 15. vasárnap | AN

Bajnai megvédte az Orbán-kormányt Berlinben 2013. június 1. szombat | AN

Bajnai nem csalódott az LMP-ben 2012. november 20. kedd | AN

Katolikus hitvallás Bajnai alapítványánál 2012. november 15. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos