Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nácikat bérelt fel Fidel Castro 2012. október 16. kedd 22:45 | AN Forrás: Ynetnews

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nácikat bérelt fel Fidel Castro
Havanna/Berlin – Ötven évvel ezelőtt zajlott a kubai rakétaválság, amelynek kezdetén amerikai felderítőgépek készítettek felvételeket a Kubába telepített orosz rakétakilövő állásokról. A német hírszerzés, a Bundesnachrichtendienst (BND) most kutathatóvá tett dokumentumaiból kiderül: Fidel Castro és rezsimje nem átallott náci halálbrigádokat foglalkoztatni a „forradalmi” hadsereg kiképzése idején, fegyverekre pedig a németországi szélsőjobboldal közreműködésével kívánt szert tenni.
.
Egyre több történelmi dokumentum válik hozzáférhetővé arról a vészterhes tizenhárom napról, amely alatt az emberiség a legközelebb került az atomháborúhoz. Kiderül többek között az is, hogy a Szovjetunióhoz dörgölődző havannai katonai junta – melynek számos kulcsfigurája a mai napig hatalomban van – nem volt válogatós, amikor szövetségeseket keresett.
.
A napokban közzétett német elhárítási adatok szerint Fidel Castro a rakétaválság csúcspontján a Waffen SS egykori tagjait toborozta – jelenti a Daily Telegraph. Az írás szerint az eleinte „csak” Amerika-ellenes, kommunistává szovjet zsoldban vedlő Castro annak lehetőségét is kereste, hogy a német szélsőjobboldalhoz, a revansizmus legsötétebb alakjaihoz kapcsolódó fegyverkereskedőkkel tudjon üzletet kötni: belga gyártmányú pisztolyokat szerzett volna fegyveres erői számára. Mindez azt a célt szolgálta, hogy meggátolja az amerikai inváziót, amire soha nem került sor.
.
A BND dokumentumai szerint Castro személyesen hagyta jóvá azt az elképzelést, hogy náci tanácsadókat vegyenek igénybe csapataik kiképzésére. Az ötvenes-hatvanas években még bőségesen volt igény a Wehrmacht, az SS és a Gestapo egykori szakértőire – elsősorban a harmadik világbeli, „haladó” országok, illetve gyarmatok „felszabadító” mozgalmai folyamodtak hozzájuk. Náci rakétamérnököket, kiképzőket, kínvallatókat alkalmazott számos arab ország, mindenekelőtt az egy ideig az Egyesült Arab Köztársaságot alkotó Egyiptom és Szíria, de az algériai FLN és számos más nyugatellenes terrorszervezet is. Jasszer Arafat, a PFSZ néhai vezetője azt állította, őt is német tiszt képezte ki a gerillaharcra.
.
Castro igen bőkezű ajánlattal fordult a nácikhoz: az akkori német átlagbér négyszeresét ajánlotta kiképzői illetmény gyanánt a tiszteknek, valamint azt, hogy telepedjenek le és kezdjenek új életet Kubában, amely néhány évvel korábban, a forradalom előtt még a világ egyik legfejlettebb és leggazdagabb országának számított.
.
Az 1962 októberétől datálódó papírok tanúbizonysága szerint a korábbi náci halálbrigádokból négy tisztet hívtak meg havannai látogatásra. Máshonnét származó értesülések szerint közülük csak ketten fogadták el a szíves invitálást. Mint Bodo Hechelhammer, a BND történelmi nyomozási igazgatója megállapította: nyilvánvaló, hogy a kubai forradalmi hadsereg egyáltalán nem ódzkodott attól, hogy kontaktust teremtsen a nácikkal – ha épp úgy ítélte meg, ez a saját céljait szolgálja.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -4 ( 6 szavazatból)
Nácikat bérelt fel Fidel Castro, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Ez sem semmi, de oszama bin láden meg CIA kiképzést kapott. :) :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Oszama bin Laden egy szövetséges ország állampolgáraként, egy másik, lerohant és megszállt ország szabadságharcosaként kapott CIA-kiképzést, amikor még ő maga sem álmodta volna, hová jut ez a dolog. Ma már persze okosak vagyunk, és örülünk, hogy az oroszok ledarálták a csecseneket, de a nyolcvanas években még egyáltalán nem az iszlám jelentette az emberiségre a legnagyobb veszélyt, hanem a kommunizmus. Mint 1962-ben is.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  3. “német tiszt képezte ki a gerillaharcra.”
    Hm. Hogy is van ez ? Mikor tanultak (harcoltak)a nemetek gerillaharcot ? Talan a partizanktol tanultek el ?

    Nagyon szep ez a kifejezes.
    harmadik világbeli, „haladó” országok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Az USA pedig németeket használt fel rakétaprogramjaihoz , kitermelte ,kiképezte, felfegyverezte a jelenleg ellenük harcoló afgán bandákat. Segítette ,támogatta az “arab tavasz” mára kevés kivétellel szélsőséges iszlám lázadóit stb. stb. Egyébként Fidel Castro és társai nem katonai junta (magyarosan : hunta) voltak. Ez a kifejezés a katonák által szervezett lázadások során hatalomra jutott csoportok számára van fenntartva . Fidel forradalmárjai között nem voltak Batista tábornokok, tisztek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Ha a NSDAP párttagokat anácikkal azonosítjuk akkor 1959-ben bőven volt belőlük, szakértelmük nélkül nem müködött volna a német gazdasági csoda, de az NDK szocializmusa sem épült volna.
    A SzU kommunista pártja állásfoglalása szerint a fejlődő országokban a helyes megoldás a hatalom átvételére a partizán harc ( melyben rendesen el lehet vérezni). A fenti országok (Kongó, Vietnam,stb.) nagy tapasztalattal rendelkeztek a partizán háborúban. A volt náci partizán vadászok inkább a túlsó oldal tapasztalatairól tudtak baszámolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. “Arató Gyula
    2012. október 17. szerda
    07:03
    Fidel Castro és társai nem katonai junta (magyarosan : hunta) voltak. Ez a kifejezés a katonák által szervezett lázadások során hatalomra jutott csoportok számára van fenntartva .”
    .
    Van egy rossz hírem,Fidel Castro és társai a mai napig junta, olyan katonák, akik szervezett lázadás útján jutottak hatalomra. Az egy dolog, hogy voltak köztük, akik egy percig se szolgáltak reguláris hadseregben, de a Sierra Madréban éveket. Nem attól lesz valami junta, hogy belülről dönti meg a rendszert. A junta hadsereg által irányított diktatúra.Mint ma Kuba. Még a kurvafuttatást is külön generális intézi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  7. …elsősorban a harmadik világbeli, „haladó” országok, illetve gyarmatok „felszabadító” mozgalmai folyamodtak hozzájuk. Náci rakétamérnököket… (Ynetnews)
    No, meg az USA. Ismerős az a német név, hogy Braun? Röhej ez a cikk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. “…..Kubában, amely néhány évvel korábban, a forradalom előtt még a világ egyik legfejlettebb és leggazdagabb országának számított……”

    Egy főre jutó évi 330 dollár nemzeti jövedelemmel?

    Valaki itt nem normális.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nem neonáci, hanem náci párt a Jobbik 2013. április 14. vasárnap | AN

Bolgárt lehazugozta a hazug Balog 2013. április 8. hétfő | AN

Kuncze pávatánca az antiszemitizmussal 2012. december 2. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos