Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány éhségsztrájkol a szabad választásokért 2012. szeptember 10. hétfő 3:40 | AN

  • Hozzászólások(177)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány éhségsztrájkol a szabad választásokért

Budapest – Határozott lépésre szánta el magát Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök. Néhány társával éhségsztrájkot kezd a Parlament előtt a választási csalás és az előzetes regisztráció miatt. A helyzet súlyosságát jelzi a lépés, amelynek célja a választók és a nemzetközi közvélemény figyelmének felkeltése. A drámai légkör azonban még hiányzik. A sátorba költözésről készült videó azt mutatta, hogy még saját híveik sincsenek tisztában a helyzet súlyosságával. Nem veszik komolyan, ami Magyarországon történik. Az alábbiakban közöljük az éhségsztrájkról szóló bejelentés szövegét.

Gyurcsány Ferenc az éhségsztrájkról az alábbi közleményt jelentette meg:

“Miért nem csinálnak már valamit? – kérdezik tőlem a boltban, az utcán megállítva. Értem én, vagy legalább is azt hiszem. Elegük van a kormányból, a Fideszből, Orbánból, de nem látnak erős ellenállást, elfogadható alternatívát.

A választók alig harmada rendelkezik erős pártszimpátiával és választási szándékkal. A kétharmad elfáradt, elege van a politikából, talán az egész országból is. Nincs, aki megszervezné az ellenállást. Az ellenzéki pártok, szervezetek megosztottak, támogatottságuk nem átütő. A média túlnyomó része vagy nyomja a Fidesz propagandát, vagy üres locsogással tölti ki a műsoridőt. A Fidesz-világnak nincs erős társadalmi, politikai ellenzéke.

Csináljunk már valamit! – érezzük a késztetést. Tartsunk még egy sajtótájékoztatót? És akkor mi van? – replikázhatnánk. A mondanivaló elakad a jobboldal uralta média érdektelenségén, ellenállásán, vagy a választók fáradságának falán.

Szeretjük vagy sem, csak erős gesztusokkal lehet eljutni a választók többségéhez. Másként mondom: a drámai helyzet drámai választ kíván.

Ma estétől hét napon keresztül a Demokratikus Koalíció politikusaival, Molnár Csabával, Niedermüller Péterrel és Kolber Istvánnal éhségsztrájkba kezdünk a Parlament előtt. Nem a kormányhoz fordulunk, tudjuk, hogy a parlamenti kétharmad nem kér az ellenvéleményből. Célunk, hogy felhívjuk a választók figyelmét arra, hogy az előzetes regisztráció ellehetetlenítheti, hogy elzavarjuk az Orbán-rendszert, amely tönkretette az országot, tönkretette életünket. Nem akarunk belenyugodni abba, hogy választók milliói csendben tűrik, hogy magányossá vált hazánk, hogy sodródunk a nemzeti- és milliók magáncsődje felé, hogy pusztul az ország. Bárhová nézünk, baj van. A kormány mégsem megoldást kínál, hanem saját, egyre jobban morzsolódó hatalmát kívánja bebetonozni. Nincs okunk, hogy szótlanul tűrjük az iskolarendszer, a felsőoktatás feldúlását, az egészségügy tönkretételét, a dolgozók megalázását, a kulturális-, művészeti élet kiüresítését, a befektetőkkel való öngyilkos hadakozást, a csökkenő béreket, a növekvő inflációt.

Az éhségsztrájk különleges eszköz. Ez az önsanyargató politikai akció nem előzmény nélküli. Lánczi András vagy egy évtizede a Roosevelt tér fáihoz bilincselte magát, LMP-s aktivisták nem is olyan régen a Parlament kapuihoz láncolták magukat, elkeseredett borsodi emberek a múlt télen éhségmenetet alkotva jöttek a törvényhozás épülete elé. A tiltakozás önmagában nem megoldás. A megoldáshoz több kell: reális politikai, emberi, kulturális alternatíva. De hogy ez megszülessen és kellő választói támogatást nyerjen, ahhoz az is kell, hogy felébredjenek az emberek a fásultság önpusztító álmából. Az éhségsztrájk üzenet a választóknak: ne engedjétek, ne nyugodjatok bele a gyalázatba!

Ha pár tíz- vagy százezer ember elgondolkodik azon, hogy a beletörődés helyett érdemesebb az ellenállást választani, felháborodni, ellenszegülni, akkor megéri étel nélkül maradni hét napon keresztül.

Lesz erőnk végigcsinálni! És amikor majd fáradunk, tudjuk, hogy lesznek, akik eljönnek és tartják bennünk a lelket, az erőt. A hét végén pedig, jövő szombaton, szeptember 15-én, 15 órától a Batthyány-örökmécsesnél egy nagygyűléssel adunk nyomatékot közös kívánságunknak: legyél bátor, Magyarország szembeszállni e romlott rendszerrel!”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (37 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +52 ( 60 szavazatból)
Gyurcsány éhségsztrájkol a szabad választásokért, 4.5 out of 5 based on 37 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(177)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

177 Reader’s Comments

  1. Kedves Túlavasúti !
    A Demokratikus Koalíciónak van ifjúsági tagozata, azt gondolom, hogy Gyurcsánynak akár csak kommunikációs stratégiaként is érdemesebb lett volna fiatalokkal körülvetetni magát.
    Nézd meg a jutubon, van kb. húsz video az éhségsztrájkról (beleértve a frizbi adást is) és ezt a kb húsz videót összesen 5-6 ezer ember nézte meg 5 nap alatt, míg egy fiatal-húzos nevű által az éhségsztrájkról készített videót két és fél nap alatt több mint 10 ezren.
    Jó “beszélőkés” fiatalok kellenének a Miniszterelnök úr mellé, akiket nem csak a gatyatologatásáról ismerhetünk meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Megjelent egy eléggé snassz cikk a zindexen Gyurcsányék éhségsztrájkjáról
    (nem érdemes idézni) no de arra született egy igen szimpatikus válaszblog:
    http://piroslapok.blog.hu/2012/09/13/gyurcsany_ehsegsztrajkja_es_az_index_idiotizmusa
    Ezt viszont melegen ajánlom olvasásra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  3. Kekec köszönöm a linket. rég jártam a piroslapon. méltatlanul hanyagoltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Kedden és szerdán én is kint voltam a Kossuth téren. Sok emberrel beszélgettűnk miközben osztottuk a szórólapot. Jó volt látni, hogy sok fiatal gratulált és kitartást kívánt Gyurcsány úrnak.
    Persze odajött egy-két provokátor is, aki úgy tűnt most mászott ki a kukából. Ilyen jött-ment senkik mondják Gyurcsány úrnak, hogy gyilkos. Rákérdeztem miről beszél, mire ő: letartóztatták Biszkut. Pár szóváltás után elküldtem őt melegebb éghajlatra. A tanúsága ennek a szócsatának, hogy ott álltak meglett férfiak és senki nem reagált erre a szennyáradatra, amit ez a hajléktalan megengedett magának. Ez megengedhetetlen és a továbbiakban sem fogom szó nélkül hagyni hasonló megnyilvánulásokat. Mi demokraták nem megyünk más pártokhoz mocskolódni, de egyszer s mindenkorra vegyék tudomásul nem tűrjük tovább, hogy bárki lábtörlője legyünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  5. Optimista!
    Ilyenek kapnak pénzt betelefonáláshoz, minuszoláshoz (netre, telefonra), hsz írásához, sokan ebből élnek! Most képzelje el, amikor a Kossuth téren lehetett nekik kempingezni – na az volt csak a “jó világ” ezeknek!
    Amikor Gyurcsány úr bármerre járt ment utána egy kisbusznyi vén babutka kolomppal, kereplővel – egy bizonyos városvezető szervezésével, most sokuknak kevesebb a bevételük, pedig az árak igen elszaladtak!))))
    Olvastam és mivel ez a véleményem, leírom:
    Akik a demokráciánk érdekében sanyargatják magukat, ne aljasuljon már le a jobboldal, hogy ők meg nagy zabálást rendeznek a demokráciánkat ért sérelem mellett!
    Már ez mutatja, hova süllyedt a “jobboldali erkölcs” – a keresztényi viselkedésről már nem is beszélve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  6. Forgó, hánykolódó gyomorral figyelem, hogyan alázzák, rugdossák sokan Gyurcsányt ebből az alkalomból. Pl. Dopeman bratyizós, leereszkedő látogatása. Ő aztán a keménytökű, fasza csávó, aki megmondja a szemébe, hogy hiteltelen amit csinál. Ebből következően jól tenné, ha már elhúzna, ha lehet egy másik bolygóra, de ha nem, akkor legalább legyen már öngyilkos. Azonban arról nem értesültem, hogy Dopeman bármiféle tömeges tiltakozást szervezett volna a regisztráció ellen. Még egy szaros koncertet sem képes összehozni emiatt. De nem ő az egyetlen fanyalgó és ő még a fékezett habzásúak közül való. Az eszükbe sem jut, hogy higgadtan,tárgyilagosan bírálják el Gyurcsány múltbéli és jelenlegi cselekedeteit. Önmagukat azonban nagyképűen fölébe helyezik, merthogy ők tudják a tutit, hozzájuk képest Gyurcsány kispályás idióta. Ők azok, akik a vizen járó krisztust is lehülyézik, mert nem tud úszni( ahogy a régi rendőr vicc volt). Szerintük orbánt, Gyurcsányt, a politikai pártokat, az egész világot le kell váltani, elzavarni, de hogy mi legyen azután és persze hogyan, arról a leghaloványabb pukijuk sincs . Nincs igaza Kertésznek. A magyar nemcsak szolgalelkű, de legalább annyira önfényező idióta is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Kedves öregszeder, tudomásul kell venni, hogy a mi népünk többségénél praktikusintelligencia deficit irányítja a cselekedeteiket.
    Abban nincs vita részükről, hogy Orbán rettenetesen nagy károkat okoz, olyanokat, amiket évtizedek múlva is nyögni fogunk, de annyira mégsem olyan rettenetesek azok a károk, hogy visszahozzák Gyurcsányt, aki ugyan nagyságrendekkel kevesebb károkat okozott, (sőt, Bajnai az ő útmutatásai alapján növekedési pályára állította az országot), de nem annyival kevesebbet, hogy őt akarják Orbán helyett.
    Abban sincs vita részükről, hogy ha nem kaszálják el a vizitdíjat, meg a többit, akkor már kiláboltunk volna a nehezéből, Orbán meg csak visz bennünket mind mélyebbre, megeshet, hogy hamarosan kívül leszünk az EU-n, de ez nem baj, süllyedjünk csak le a bányászbéka popsija alá, ha Gyurcsány az egyetlen, aki hajlandó kivezetni bennünket, akkor nem kérjük a kivezetést, inkább dögöljünk meg kollektíve. Mert Gyurcsány hűdegazdag hozzánk képest, tehát ő csak ne akarjon megértőnek bizonyulni a problémáinkkal kapcsolatban.
    Ugyan Orbán minimum annyira gazdag, mint Gyurcsány, de ő nem vallja be, meg egyébként is, ő miniszterelnökként gazdagodott meg, tehát olyan buta nem lehet, (Nem is buta, sőt, csak megátalkodott gonosz.)
    Nos, ennyi a kórkép, “pfújjj Orbán, pfújj Gyurcsány” de amíg nem jön egy új “hitelesnek látszó” akiről azt se tudjuk, mire képes, de “hűdszípeket mond!” alapon majd előtte esünk hasra, addig inkább maradjon az, ami most van,
    azaz: éljen és virágozzék Orbán.
    Ha csak csöppnyi praktikusság létezne, a legrosszabbat azonnal lecserélni igyekeznének a kevésbé rosszra, mint ahogy azzal a tömítéssel is úgy járnak el, melynél percenként hektoliter folyik el, kicserélik olyanra, amelynél csak percenként csepeg egyet-kettőt a csap. Pedig ugye, várhatnának addig, míg évek múlva beszerezhető oly tömítés, amelyiknél egyetlen csepp sem ereszt…
    Ezért sem érdemes elvárni itt semmilyen ébresztőt, mert, ugye, hol van a tömítés okozta kár ahhoz, amit Orbán okoz, de míg az egyiknél pontosan azt teszik, amit az ésszerűség kíván, addig a másik esetben úgy viselkednek, mint akinek csöppnyi sütnivalója sincsen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Csatt!
    Valóban létezik ez a praktikusintelligencia deficit, de a dolog szerintem nem ennyire egyszerű.
    Mindenki arról beszél, hogy Gyurcsány vissza akar jönni a hatalomba miniszterelnöknek, vissza akarják valakik (választók? liberál-bolsi-komenista- zsidó-cigány- idegenszívűek? marslakók?) hozni a hatalomba és akkor inkább orbán. Egyrészt ez a szemléletmód úgy baromság, ahogy van, másrészt nem igaz egyetlen állítása sem. Gyurcsány most is kijelentette, hogy ‘14-ben nem akar miniszterelnök jelölt lenni (hiszen annyira le van karaktergyilkolva, hogy nem lenne belőle semmi jó). Azonban küzd a nyugatos demokráciáért, az európai értékekért és ezért vállalja még most is ezt a sok cseszegetést. De akinek a füle csak a saját hangját szereti meghallani, azt nem érdekli mit mind Gyurcsány, csak a saját hülyeségeit szajkózza mindenhol, ahol csak teheti. Így a földönfekvő rugdosásával saját magukat felsőbbrendűnek érezhetik. Na ettől van hányinger.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  9. Gyurcsánynak végre sikerült kimondania a “varázsszót” “nem jelöltetem magam miniszterelnöknek 2014-ben” tudtam, hogy Mesterházi erre várt.
    http://nol.hu/belfold/az_mszp_tamogatja_gyurcsany_demonstraciojat__mesterhazy_tuntetni_hiv
    ideje lenne a többinek is odaállni Gyurcsányék mellé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Csak egy a bökkenő és a nemzet többet érdemel, minthogy kísérletezzünk vele!

    Mesterházy epekedik ezért a rangért és dicsőségért, de noha nagyon tiszteltem Medgyesit, nálánál is sokkal súlytalanabb vezető lenne, mert mögötte még csak szakmaiság sincs!

    Kétlem, hogy Mesterházy hívó szava jelentős tömeget tudna megmozgatni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Irtóra érdekes hogy ma Orbán leváltása nem másfél, hanem fényévnyire van.
    De már tudjuk, hogy kik nélkül lesz megoldva.
    Mind együtt kellene intézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. öregszeder, az “inkább Orbán, mint Gyurcsány”, azt jelenti, hogy minden tekintetben Orbán megfelelőbb. Inkább vigyünk kevesebb pénzt haza, vegyék el a nyugdíjunkat, legyen kétszer akkora áremelkedés, mint Gyurcsány idejében, legyen harminc százalékkal drágább az üzemanyag, várakozzunk sokkal többet orvosi vizsgálatokra, milliószorosát osszák annak a közpénznek Orbáncimborákhoz, mint amit Gyurcsány idejére bizonygatnak, (hadd ne soroljam tovább).
    No de ha minden jobb lett, akkor miért szapulják Orbánt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Gyurcsány viszonylag jól beszélt.
    Igaz, hogy összekeverte az amerikai függetlenségi háborút a polgárháborúval, meg továbbra is túljátssza a hangerő-dinamikát, de ezeket betudhatjuk kimerültségének. Ezzel együtt egy jó egyórás beszédet mondott, amiben a nemfasiszta – nemnáci erők összefogását sürgette, és általában a lényegről beszélt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Remélem, hogy a volt miniszterelnök úr, ha kipiheni magát, elolvas egy-két kommentet a siketfajd fideszesek véleményéből, hogyan köszönik meg a demokráciáért tett fáradozását! De olvashatja azokét is, akik már igen-igen szégyenlik ezt a kormányt, hogy mit is tett a hazánkkal!
    Akiknek Orbán a minden – azok ugyanolyanok, mint Orbán, akit ismerünk már, mint a rossz pénzt!
    Két éve egy rémálom lett itt az élet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. csakén:
    Emlékeztetnélek, hogy Orbánt 2002 után is miniszterelnök úrnak kellett szólítani. Az volt az indoklás, hogy a politikában szokás mindenkit az addig betöltött legnagyobb pozíciójával illetni. Úgyhogy Gyurcsányt is megilleti a Miniszterelnök úr megszólítás.
    Az pedig csak halkan teszem hozzá, hogy sokkal inkább megilleti, mint a mostanit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. öregszeder
    Azért tisztázzuk, nem annyira az “alattvaló” minősítést kifogásolták, hanem ennek “született” rendellenességként való diagnosztizálását. (kb mint a Dawn kór)
    Ha ugyanis történelmi vonás, akkor az idő és a nevelés gyógyíthatja, de ha g-s defekt, akkor reménytelen a fejlesztés. Kertész ezt mérlegelte, amikor “nem van”ozta ezt a részét a szövegének.
    kovács úr
    “Nem jelölteti magát, és ha mások jelölnék, azt nem fogadná el”
    http://www.origo.hu/itthon/20120915-gyurcsany-nem-akar-miniszterelnok-lenni.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Egyébként meg érdekes módon elsikkadt Gyurcsány beszédének az a része, ahol kiállt Barroso “F” betűs szava, azaz az uniós föderáció terve mellett. Pedig az érzelmi azonosulást segítő szövegrészek mellett ez volt az egyik legfontosabb politikai üzenete!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. B.Ö.
    Gyurcsány Ferencet leginkább elnök úrnak szólítják – de értem én az Ön hsz-t, majd figyelmesebb leszek!
    A fürdőszobalédi megjegyzése: az MSZP és a DK összeborul a demokráci érdekében.
    A Fidesz még azzal is összeborult a hatalma érdekében, akivel végig tagadta, hogy összefogna.
    Savanyú a szőlő a fideszeseknek, mert most nagyon elítélik az utcai politizálást.
    Valószínű az nem tetszik, hogy nincsenek kukaborogatások és autógyujtogatások és a Kossuth tér sem lett a nemezet vizeldéje!
    Be fognak vadulni, ha valóban összefog ez a két ellenzéki párt, mikor nekik az oszd meg és aztán foszd meg az életfilozofiájuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Sőt, Gyurcsány Ferenc azt is mondta, hogy nincs akkora támogatottsága, hogy jelöltetné magát – a realítások talaján áll, és remélem azon is marad, olyan lesz, mint Gandhi, kinevetik, harcolnak ellene végül győzni fog….
    A Fidesz pedig örömködjön a túlfizetett közvéleménykutatóknak, pedig, ha tudnák, hogy már mennyien utálják őket, felsírnának álmukban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. csakén,
    azért nem kell elbízni magunkat az első gyengus jelre. Mert Orbán mögött egy szekta áll, ráadásul biológiai törvényszerűségek.
    Most nyúltam a Varánuaszról igen érdekes! Egyrészt magyarázatot ad a “kemény mag” magatartására, másrészt, hogy Gyurcsány tömegmédiás, populista megnyilvánulásai (pl elmenni Miskolcra, és kiállni 1 hétig a gyurcsánysimogatást)
    nagyon is tudatos módszer, nem tudja a választók értelmét elérni, amíg nem tud érzelmi azonosságot kialakítani. És ez a magyarázat egyben a Gyurcsány fanok aránytalan támadására minden Gyurcsány kritikára:

    Putyilov gyári melós 2012.09.15. 18:49:40
    @Légifarkas:

    Hagyjad szegényt,nála és párszáz ezer haverjánál keményebb drogfüggő nincs!
    Ráadásul ingyér van nekik a narkó, a saját agyuk állítja elő!


    A politikai hit mint drog

    Az amerikai Emory Egyetem kutatói bepillantottak a rendíthetetlen párthívek agyába, hogyan dolgozzák fel a kedvencük szavahihetőségét megkérdőjelező információkat.

    ….
    A kísérleti alanyok saját jelöltjük esetében tagadtak mindenféle ellentmondást, a másik jelölt – és egy harmadik, semleges kontrollszemély – esetében viszont nem okozott gondot a megállapítása.

    És mit mutatott az fMRI?

    Egyáltalán nem nőtt azoknak az agyterületeknek az aktivitása, amelyek általában a tudatos gondolkodás során működnek. Inkább az érzelmek megzabolázásával és a konfliktusok megoldásával összefüggő agyterületek aktiválódtak, ismertette az eredményt Drew Westen, az egyetem klinikai pszichológiai tanszékének vezetője az EurekAlerten megjelent sajtóközleményben.

    Amint az alanyoknak sikerült elfogult következtetésre jutniuk – vagyis megtalálták a módját azoknak az információknak a figyelmen kívül hagyására, amelyektől racionálisan nem lehetne eltekinteni -, nem egyszerűen a negatív érzelmeket közvetítő agyterületeik kapcsolódtak ki, hanem az agy jutalmazó rendszere is aktiválódott. Akárcsak a drogosoknál, amikor megkapják az adagjukat, teszi hozzá Westen. Úgy tűnik, addig forgatták kognitív kaleidoszkópjukat, amíg arra a konklúzióra nem jutottak, amire akartak, és utána masszív megerősítést is kaptak a negatív érzelmi állapotok megszűnésével, illetve a pozitívak aktiválódásával. ”
    index.hu/tudomany/pldrg0125/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. “Ezernyi nyugdíjast ríkatott meg Gyurcsány
    .
    Az exminiszterelnököt láthatóan megviselte az éhezés, de ez nem tartotta vissza egy háromnegyed órás, gyújtó hangú beszédtől. Az előregisztráció ellen demonstrált a Demokratikus Koalíció.”
    http://www.hir24.hu/belfold/2012/09/15/ezernyi-nyugdijast-rikatott-meg-gyurcsany/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Báthory Ödönke
    Orbán nem ismeri a spanyol etikettet, azért neveztette akkor is magát – örökös -miniszterelnöknek, amikor más töltötte be a pozíciót. Orbán beteges nagyzási mániája ne legyen már kiindulási pont!
    A professzorokat is megkülönbözetik, ha már nem aktívak (emeritus), miért ne vonatkozna ez az alapszabály másokra is? akár tetszik nekik, akár nem, egy be nem töltött pozíció megszólításbeli elvárása és a hangoztatása hazugság. Ismétlem: hazugság, mert nem fedi a valóságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. kekec
    “Egyrészt magyarázatot ad a “kemény mag” magatartására, másrészt, hogy Gyurcsány tömegmédiás, populista megnyilvánulásai (pl elmenni Miskolcra, és kiállni 1 hétig a gyurcsánysimogatást) nagyon is tudatos módszer, nem tudja a választók értelmét elérni, amíg nem tud érzelmi azonosságot kialakítani.”
    .
    Vagy nem eléggé érthető, vagy félreérthető a mondat.
    Szerintem:
    Gyurcsány tömegmédiás, populista megnyilvánulásainak (pl elmenni Miskolcra, és kiállni 1 hétig a gyurcsánysimogatást) rendre megszervezett sajtóbeli támadása nagyon is tudatos módszer. Tudatosan alázzák, gátolják és akadályozzák, hogy a választók értelmét elérje, emiatt nem képes a választókkal érzelmi azonosságot kialakítani.
    A többi ebből következik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. proaktív
    Vagy nem olvastad az egyetemi kutatásról szóló részt, vagy pedig hárítod a tényeket. Összefoglalnám: a TUDATOS választó értelmes, magától is tudja, mit tartson az orbánjárásról, annak tehát ezekkel a lépésekkel nem kell elérni az értelmét.
    A nem tudatos választó viszont érzelmileg azonosul és csak akkor nyílik meg az értelme is a befogadásra. Azok elérésére tehát szükségesek az érzelmi azonosulást elősegítő lépések, amit a tudatos választó netán kínosnak, debiilnek, feleslegesnek tart.
    Ez nem választás kérdése, egyszerű biológiai törvényszerűség, az agy segíti a neki nem tetsző tények hárítását (kognitív disszonancia) míg az érzelmileg azonosulást, és a tények szűrt változatát drogszerűen jutalmazza.
    Azaz egy idegi blokkon kellene átjuttatni az információkat, tehát ez a blokk akadályozza az elérést, nem az érzelmi azonosulás – ami az egyetemi kutatás szerint elősegíti az információ bevitelét.
    Ha így érthetőbb, gondolj arra, amikor arra méltatlanba szerelmes valaki. Az egész környezete intheti, óvhatja tőle, de az agya hárítja az igazságot. Jó sok időnek és jó sok valós vagy virtuális pofonnak kell bekövetkezni ahhoz, hogy az igazság ezen az idegi blokkon átjusson. Viszont egy új szerelem könnyedén leküzdi ezt az akadályt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. proaktív:
    Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy OV nem a francia politikai normák miatt (erre hivatkozott ugyanis) neveztette magát miniszterelnöknek, hanem azért, mert nem bírta elfogadni a vereséget. Akkoriban megjelentek olyan kitűzők is, hogy “az én miniszterelnököm Orbán Viktor”. Nos, én csak ugyanezt a mércét alkalmazom GYF esetében is. Annyi különbséget azért látok, hogy GyF nem ragaszkodik annyira a hatalomhoz, mint OV, és nem rombol le bosszúból mindent, amit nem ő hozott létre. Ezek miatt az én szememben inkább államférfi, mint OV.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. proaktív
    Egyébként én is szoktam felrakni kifogásolható szöveget, de ellátom kritikai észrevételekkel. NEM “ríkatott meg” főleg nem “ezernyi” nyugdíjast Gyurcsány, akinek a szövegéből a link SEMMIT sem idéz, csak “gyújtó hangúnak” minősíti.
    Ez viszont a Hír24-et minősíti: csak egy fokkal jobb a zindexnél, mert értelmesebb közönséget szeretne manipulálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Érthetetlen volt számomra is az a cikk, hogy megríkatott ezernyi nyugdíjast!
    A képekre már nem figyeltek, mert azok nem azt mutatták, hogy kimondottan idős emberek látszottak volna ezeken a képeken- ebből látszik, hogy még arra sem figyelnek, hogy a beszéd és a kép összhangban legyen, a lényeg a leszólás, de akik figyelmesek, azok láthatták, milyen korúak voltak ott valójában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az Alkotmánybíróság is a színjáték része 2012. december 28. péntek | AN

Brutális biztonsági őrök a Kunigunda utcában 2012. december 20. csütörtök

Áder pávatánca a választási törvénnyel 2012. december 6. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos