Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kamu a MaNem feltétellistája? 2012. szeptember 6. csütörtök 19:59 | AN Forrás: MaNem/MTI/Index

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kamu a MaNem feltétellistája?
Budapest/Brüsszel/Washington – Többek véleménye szerint korántsem biztos, hogy valódi az az állítólag a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által támasztott feltételsor, amelyik a Magyar Nemzet című napilapban jelent meg csütörtökön. Az Európai Bizottság egyelőre nem kommentálja a Magyarországnak nyújtandó IMF/EU-hitel feltételeivel kapcsolatos híreket. Egyre világosabbnak tűnik azonban, hogy Orbán Viktor nem kíván megállapodni; több szakértő szerint Budapest sohasem volt messzebb a megállapodástól, mint épp most. Az Index úgy értesült, a feltételek legalábbis egy részét nem kérte sem az IMF, sem az EU.
.
Orbán Viktor kormányfő azt mondta: „ezen az áron, így nem” kell biztonsági, pénzügyi garancia az IMF-től és az Európai Uniótól. A miniszterelnök Facebook-oldalán közölte, hogy a kabinet a következő napokban egy alternatív IMF/EU-tárgyalási javaslatot készít. Orbán Viktor mindezzel a Magyar Nemzetben megjelent IMF-kölcsönfeltételekre utalt, amelyek egy részét – így a nyugdíjak csökkentését, a bürokrácia leépítését, a bankadó megszüntetését és a bankoknak juttatandó pénzösszegeket – ő maga is felsorolta a közösségi oldalon közzétett videoüzenetben.
.
A Magyar Nemzet szerint a Nemzetközi Valutaalap nyugdíjcsökkentést, nyugdíjkorhatár-emelést, a családi pótlék csökkentését, személyi jövedelemadó emelést, privatizációt, az utazási kedvezmények csökkentését, bürokrácialeépítést, általános, értékalapú ingatlanadót, az önkormányzatok kiadásainak csökkentését, a bankadó eltörlését követeli, valamint pénzjuttatást a bankszférának.
.
Az IMF júliusi, a kormány által titkosan kezelt levelében nem kérte a nyugdíjak csökkentését, vagy a vagyonadó bevezetését. A levélben kevés elvárás szerepel, az szja-átalakításra és a szociális kiadások áttekintésével kapcsolatban sincs szó konkrétumokról, írta az Index, a birtokába jutott levélre hivatkozva.
.
A honlap ismertetése szerint az IMF levelében ugyanakkor szerepel például az Alkotmánybíróság hatásköreinek visszaállítása, az MNB-t sújtó, az EU által is kifogásolt tranzakciós adó eltörlése, a banki különadó és a telekomadó kivezetése. Egyben azonnali intézkedéseket sürgetnek, hogy teljesülhessen az idei és a 2013-as hiánycél is.
.
Az Index ismertetése szerint a levélben, amelyet az IMF-EU tárgyalódelegáció július 25-én írt a tárgyalások első fordulójának lezárása „nagyon egyszerű receptet” ajánlanak Magyarországnak, az évek óta hangsúlyozott dolgokat tartalmaz, amiket „a szavak szintjén több kormány is magáévá tett”.
.
Ennek főbb elemei a kiadások csökkentése (részben a szociális kiadásoké), ésszerűbb elosztású és a versenyszférát kevésbé terhelő, egyszerűbb adórendszer, a foglalkoztatás és a gazdaság növekedésének ösztönzése (részben az adórendszerrel), a vállalatok – és külön a bankok – terheinek csökkentése a hitelezés újbóli beindítása érdekében, a befektetői bizalom visszaszerzése, középtávon tervező és kiszámítható gazdaságpolitika és jogi környezet. És persze szükség van strukturális reformokra, az állami közlekedési cégek „gatyába rázására”, az önkormányzati kiadások visszafogására, amivel kapcsolatban aggasztónak nevezik, hogy a feladat- és hatáskörök elvonása, központosítása után is milyen magas maradt.
.
Az ötoldalas levelet nehéz lenne új diktátumokkal teli, a kormányt gúzsba kötő intézkedéseket előíró dokumentumnak minősíteni – állapítja meg az Index.
.
Az LMP egyáltalán nem tartja biztosnak, hogy a valódi feltételek jelentek meg a sajtóban és azokat „nem csupán a közvélemény átverésére dobta be a miniszterelnök”, közölte Vágó Gábor.  A politikus hangsúlyozta: a kérdésben tisztán kellene látni, de számukra úgy tűnik, hogy a Fidesz „az IMF-re akarja rákenni a gazdaságpolitikájának kudarcát”. A képviselő végül azt mondta, elengedhetetlennek tartanának egy gazdaságpolitikai fordulatot és kiigazítást, de annak a politikai árát a Fidesznek kell megfizetnie.
.
Simon O’Connor, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi területért felelős szóvivője az MTI megkeresésére mindössze annyit válaszolt: a miniszterelnök sajtóban megjelent kijelentéséhez egyelőre nincs hozzáfűznivalója az Európai Bizottságnak.
.
Nagyon messze kerültünk az IMF-fel tervezett hitel megállapodástól Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint, aki hangsúlyozta: a miniszterelnök Facebookon történt bejelentése alapján igaznak tűnnek a sajtóban közölt IMF-követelések. Tóth úgy véli, hogy a lap által nyilvánosságra hozott listát nem indokolják Magyarország reálgazdasági folyamatai, a gazdaság állapota egy ilyen méretű kiigazítást nem igényel.
.
Kiemelte: a nyilvánosságra került lista a valós, mintegy 300-400 milliárd forintos kiigazítási igény többszörösét öleli fel, ami teljesen indokolatlan, a feltételek meglehetősen eltúlzottak. Tóth Gergely szerint ezen a feltételeket esetén „az életben nem lesz Magyarországnak megállapodása az IMF-fel.” Hozzátette: a valutaalap feltételeiről a piac várja az IMF nyilatkozatát.
.
Az MSZP szerint nem a Nemzetközi Valutaalap követeléseit, hanem a miniszterelnök valódi szándékait tükrözi az a lista, amelyet a Magyar Nemzet az IMF feltételeiként ismertetett. A szocialisták úgy látják, a kormányfő a valutaalapra akarja kenni a megszorításokat. Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a napilapban megjelentek valóban az IMF követelései lennének, meggyőződése, „hogy nincs ilyen lista, ezeket az intézkedéseket Orbán Viktor akarja megtenni, és az IMF-re akarja kenni”.
.
„Ez nem követeléssor, ez halállista”, reagált az MSZP-s politikus, nyomatékosítva, hogy véleménye szerint a valutaalap nem állt elő ilyen feltételekkel. Arra a többszöri újságírói kérdésre, hogy mire alapozza ezt, úgy felelt: ha tényleg létezik, valaki mutassa meg ezt a listát, bizonyítsa, hogy „nem csak Orbán Viktor fejében létezik ez a silabusz”. Az MSZP-s politikus ugyanakkor úgy foglalt állást, hogy a megszorítások a nyugdíjak csökkentésével már elkezdődtek, miután a kormány szociális ellátássá alakította a korhatár előtti nyugdíjakat, megadóztatta a szolgálati nyugdíjakat és a rokkantnyugdíjasok felülvizsgálatáról döntött. Megszorításként értékelte azt is, hogy 60 ezer kismama nem kapta meg az adóváltozások miatti kompenzációt.
.
Korózs Lajos hozzátette: „amíg ez a hazug, erkölcstelen, hiteltelen és alkalmatlan kormánya van Magyarországnak”, addig újabb és újabb elvonások, adóemelések következnek a hibás gazdaságpolitika miatt.
.
Az euró jegyzése 285,40 forintról 289 forint fölé szökött fel pár percen belül a bejelentést követően. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 9,26 pontos nyitás után jelentősen emelkedett csütörtökön kora délutánig. A kormányfő közlése után viszont hirtelen megfordult az irány, 18.020 pontról 17.780 alá esett a BUX, az OTP 3.840 közeléből 3.700 közelébe, a Mol papírjai 16.700 forint 16.500 forintra csökkent.
.

Az Európai Bizottság és az IMF évek óta ugyanazokat a hitelnyújtási feltételeket támasztja. Felelős és hiteles állami gazdaságpolitikát, jogállami szabályozást sürgetnek, és a visszamenőleges törvénykezés beszüntetését kérik. „Orbán Viktor újból félre kívánja vezetni a magyarokat. Az IMF-EU kölcsön segítségével stabilizálni lehetne a költségvetés helyzetét, és olyan átalakításokat kellene végrehajtani, amely az egyre nehezebb helyzetben lévő szerény keresetűek helyzetén javítana. Ehelyett azonban az Orbán-kormány, a jelenlegi adórendszerrel továbbra is kizárólag a gazdagoknak, elsősorban pedig a Fidesz holdudvarának igyekszik a kedvére tenni”, közölte a szocialista európai parlamenti delegációvezető.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +26 ( 26 szavazatból)
Kamu a MaNem feltétellistája?, 5.0 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

34 Reader’s Comments

  1. Az MN szennyes napilapot ovi és oligarchái íratják!!!!!!
    Nem megy ez már sokáig. :((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  2. Ezt írtam délután:
    Óriási dobása volt ma ( csütörtökön ) Drágabaolgárúrnak :
    Azt mondta :
    Tekintve hogy az IMF állítólagos követelései pillanatok alatt eljutott 8 millió magyarhoz , kíváncsi lesz hogy a VALÓS IMF követelések felsorolása( melyek kikerültek a NET.-re ) vajon hány magyarhoz fognak eljutni a közmédiák révén ?
    MA este lesz a válsztóvonal.
    -
    Ha elhallgatják , akkor nyilvánvalóvá válik hogy a Közszolgálati csatornák egyszerűen megtagadják a valós híreket az ország lakosságától.
    -
    Ha kereskedelmi TV.-k és rádiók is eltagadják , akkor nyilvánvalóvá váik hogy valaki más vezérli őket , nem a valóság ismertetése ! !! !!!
    ****************************
    Mostmár a híradók után vagyunk. Elmondom :
    RTL en 45 perc ” gödörbe esett , felborult , ellopták , megkéselték ” után előadták az esetet de úgy hogy az állítólagos kívánságlista minden elemét közérthetően és jól felsorolták , az Index információját pedig úgy említették hogy csak az érthette meg a lényeget aki már olvaott róla valahol. Vagyis neszesemmi fogdmegjól.
    A TV2 hasonlóan adta elő , azzal hogy nem említette az Index nevét csa futólag az i információját és hogy hogy az ellenzék nem hisz a listában.
    TV1 esti főhíradója.
    Hoszasan elemezték az állítólagos kívánságlistát , megszólaltattak valami tudóst aki kifejtette hogy ezeket nem lehet nálunk megvalósítani , mért nem bízzák a kormányra ? Úgy adták elő mintha a lista valódi lenne.
    Utána másik bemondó röviden elmondta hogy az ellenzék nem hisz benne . Képernyőre engedtek egy MSZP.-st meg LMP.-st , de ők nem voltak megyőzőek…az INDEX hírét egyszerűen elhallgatták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  3. http://fideszfigyelo.blog.hu/2012/09/06/itt_az_igazi_imf-lista#comments
    és néhány kommentelő további tippje:
    László Dávid · Ottignies
    Heti 1 shortolás engedélyezett a benfentes kereskedelemben max 1 milliárd euróig.
    laci0011 2012.09.06. 19:15:27
    Matolcsyt meg kell tanítani számolni alapfokon.

    rókafogta 2012.09.06. 19:20:10
    Orbán Viktornak tilos szobrot állítani Felcsúton.
    hamisnero 2012.09.06. 19:41:43
    az IMF határozott követelése, hogy Selmeczi Gabriella védje meg az eurót.
    Egyedi nicket kell megadnod · 2012.09.06. 19:56:55
    Fél Ázsiától bocsánatot kell kérni.
    fetyisob 2012.09.06. 19:59:38
    imf minden első szülötett el akar adni rabszolgának!
    Lol
    fetyisob 2012.09.06. 20:01:38
    kezd a fidesz belecsuszni a chuck norrisos viccek birodalmába…
    csak sajna ök vezetik az országot..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  4. Tegnap , még a balhé előtt bonyolítottam egy nemzetközi tranzakciót.
    Forinttal fizettem de Euróban vásároltam. A ráta 297.50 Ft volt !!!!!
    Akkor mennyi lehet MOST ????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  5. Egyébként egy pillanatra fennakadtam ezen a MaNem-en (Magyar Nemzet) de aztán rájöttem, hogy jogos: Ma nem mondunk igazat, de tagnap sem és holnap sem: azaz hazudunk, hazudtunk és hazudni fogunk reggel, délben és este- sőt még álmunkban is, ha Orbán érdekei ezt így kívánják. Csak egyet nem értek: miért “magyar” és miért “nemzet”? Már a címben sem tudnak igazat mondani?
    Miért nem HOP? Hazai Orbán Papír. Kicsit vastag ugyan, de a keményfenekű magyarok csak megküzdenek vele!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  6. Geyza
    Heisenberg féle határozatlansági reláció. Mire megállapítod az árfolyamot, az már arrébb jár. Csak az irány biztos, meg az, hogy eddigre már elérték az éves hiány 95 %-át. Köszönjük Emese!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  7. Mikor fogjuk már meglincselni ezt a pszichopata majmot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  8. Nem pszichopata –>> SZOCIOPATA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  9. Kedves Olvtársak, kicsit hökkenten olvasom a kommenteket. Ti még most is olyan naivak vagytok, hogy az igazságot kéritek számon ezeken? Ők már rég ellopták az “i” betűt, és maradt a gazság…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  10. Kekec:
    Erre csak Einsteint idézhetem , kissé módosítva persze a véleményét , a kérdésről :
    ” A Jóisten ( jelen esetben EU ) nem kockázik. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  11. A dolog szerintem pont fordítva történt: Nagy valószínűség szerint mivel 5-600 milliárd forint hiányzik a jövő évi költségvetésből, már nincs képük azt mondani, hogy adjanak még a pénzügyi szolgáltatók, mert egyébként is kifosztották őket.
    Az IMF számon fogja kérni, honnan fogják ezt pótolni. Erre találták ki a hazugsággyárosok, hogy mivel nincs más út ha ki kell egyezni, nyugdíjat kell csökkenteni, korhatárt növelni, ingatlanadót bevezetni, adót emelni, kedvezményeket megvonni, ésatöbbi, mert valóban elmentek a falig: Na de ők megvédik a magyar népet, nem fogják engedni, hogy mi földönfutókká váljunk, “csak a testemen át, ide lőjetek elvtársak!” Inkább vesszen a karvaly IMF! Aztán szépen, lassan megkapjuk a javát becsomagolva, semmiképp nem megszorítva, hiszen már sehova sem hátrálhatunk, mert elkúrták, elcseszték, elhazudták, ellopták, elbénázták.
    És szép őszünk lesz, ha így pihenték ki magukat, hogy úgy hazudnak a mi, és a világ pofájába, hogy átlátszó, sunyi, pitiáner, ócska. Gyerekkoromban az ilyeneket mindig helyre rakták a kortársai. Aztán lehet mégse sikerült, azokból lett a politikus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  12. 279 Ft-on vettem Eurót az összes pénzemen, mert úgy gondoltam, hogy eddig nem múlt el nyár vége a Ft bedöntése nélkül, ezért most is lesz valami…Hát lett…:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Van megoldás, hogy ne így legyen. Terjesszétek az AN-t és hallani akarjuk az erőteljes hangotokat! Mindig készenlétben legyen nálatok a kényszerzubbony, hogy az idióta Vezérnek a leghatásosabb módszert alkalmazhassatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. Orbán és kormánya megint, és még mindig hazudik a népének. Orbán úgy akarja feltüntetni, mint ha az IMF megállapodás az ország és lakóságának az érdekeit nem szolgálná, és Orbán „megmenti” az országát az IMF től.
    Közben már a népünknek megközelítőleg 140 milliárd (140.000.000.000) forint összegű kárt okozott az IMF megállapodás halasztásának huzavonájával.
    Talán úgy gondolja ez a tehetségtelen hazudozó, hogy majd olcsóbb fekete pénzeket fog szerezni? Majd a Simicska vagy a MOL segít? És ezt majd eldugja az ország és a világ elől? Ez tényleg egy bomlott agyú ember!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  15. http://www.imf.org/external/np/sec/pr/2012/pr12276.htm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Ha az ellenzéki pártoknak nem jön meg az eszük, és nem ébrednek rá, hogy a legfontosabb teendő ma az összefogás orbánék hazug rendszere ellen, akkor a hazánk elveszett!
    A felelősség ekkor az ellenzéket is terheli!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  17. Ma reggel is Bad Gateway jelentkezett egy ideig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. girbegurba
    2012. szeptember 7. péntek
    08:10
    Én a fészbuk AN oldalán szoktam ezt jelezni. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Nem megyek facebook-ra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Az események fokozatosan gyorsulnak. Két éve még csak kéthetenként cáfolták meg a fideszesek saját kijelentéseiket. Azután egy héten belül. Aztán napokon belül, majd másnap. Most már félóránként… Ha még van a hazában egy ember, aki hisz még ezeknek, akkor tényleg nincs mit tenni,mint várni a véget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  21. Hülye ez a miniszterelnöki székben tollászkodó pasi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. Először a rádióban hallottam az IMF listát. Első reakcióm az volt, hogy ez hazugság, az IMF nem állít fel ilyen hosszú, és konkrét listát. Valószínűleg egy töredék igaz – a bankadó eltörlése biztosan lehet követelés, de a többi már kevésbé. Pl a nyugdíjkorhatár emelése hosszútávon növeli a munkanélküliség arányát, amennyiben nincs munkahely-túlkínálat.
    Az a baj, hogy sok embernek az az első (és második, és sokadik) reakciója, hogy ezt a szemétséget nem szabad eltűrni, amit az IMF akar. Szegény birkák!
    Szerintem két lehetőség van: 1 nem akar a kormány IMF megállapodást. 2 durva megszorítások jönnek, amit mind az IMF-re fognak rákenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  23. Abban azt hiszem mindannyian egyetértünk, hogy a csuti egy súlyos pszichiátriai betegségben, tudathasadásban (skizofrénia) szenved. Ezt Bartus László tényekkel bizonyította is. Mi tudjuk, hogy ez a valóság, de vanvalaki, nagy tekintélyű közgazdász, egyetemi tanár, akadémiai doktor, aki ma reggel az ATV Start műsorában valami hasonlót állított. Róna Péter azt mondta: (nem tudom szó szerint idézni ) Tanúi vagyunk egy tehetséges fiatalember teljes szellmi és erkölcsi leépülésének. Ezután elmondta, hogy az országgyűlés többségi frakciója felelős a nemzetnek kormánya tevékenységéért, és az utóbbi napok eszetlen kapkodását a kormányoldalról is egyre többen látják. A tegnapi frakcióülésen a csuti kihirdette álláspontját az IMF hitellel kapcsolatban és erről semmiféle vita nem volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  24. @Tibor
    Egészen pontosan ugyanezt akartam leírni én is! Komolyan.
    Még annyit hozzátennék: hogy is volt az a nyár eleji VDSZSZ – minisztérium közötti egyeztetésen?
    “Amikor az IMF tárgyalások beindulnak, és azt lehet mondani, hogy igen, az IMF az egy büdös, mocskos karvalytőke, azt erőltette ránk, hogy be kell zárni a mellékvonalakat”
    Egyébként ha csak a Kossuthot hallgatnám, ma reggel is annyit tudnék meg, amit tegnap mondtak a krónikában. Szóról szóra. Az Orbán interjúban aztán már állítólag hantázott valamit a vezír, hogy volt ott 30 pont is. Nem egészen ott, de valahol volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  25. Viktátori négysoros:

    Saller, koki, pocak, tocok
    Ez minden, mit fölmutatok
    Reménykedtek? Már hiába
    Itt, egyketted-Ázsiába’

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  26. Terelőművészek ezek a fijjuk!
    Azeri kiadatás, és a 97,1 %-os hiány aug. végére, hát ehhez kell a terelés.
    Megmondta a vasutas, ősszel jön az IMF, oszt arra kenik össze sarukat!
    Ehhez értenek! Ja, meg a zsebek töméséhez és a betonozáshoz, ahhoz kivált képpen! De ettől az ország nem jut előbbre.
    A 2/3ok ehhez továbbra is lelkesen tapsolnak!
    Mert mit nekik haza és becsület, nekik csakafidesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Sokszor eszembe jut! A miniszterelnök, akkor még ismételt jelölt, nem tudott puccsal hatalomra törni 2006 során! Meg is lakolt érte ló is és lovasrendőr, kutya és kutyás-rendőr, parancsnok és végrehajtó, államhatalmi irányító és helyettes! A harag kevés volt! A nép haragját is ezen emberekre, rendőrökre, sőt előbb a testületből búcsút intőnek, ők voltak Orbán ellenségei, így a népet rájuk kellett uszítani. Aztán a szegényebb nép lett az ellenség!!
    Hogy lehet, hogy mióta Orbán az úr, azóta nincs kirakat törés, molotov-koktélos lázadás??? Nem akarom elhinni?? A Fidesz szervezte, pénzelte volna??? ÁÁ! Nem hiszem, ezt róluk nem akarom elhinni!!
    Mi a tény! A 2 éves kormányzás óta annyi negatív rendelkezést hoztak, hogy más fejlettebb demokráciákban már el is kergették volna, az ilyen abszolvát! Nálunk a “bohóc-forradalomnál” keményebb nem volt! -és még sincs ellentámadás, Rádió, tévé elfoglalás? Nincs pénze az MSZP.-nek? Esetleg többet tud fizetni a Fidesz a békéért??? Nem tudom. Mindenesetre az akkori felforgatók a Fidesz hatalomra jutásával eltűntek, vagy kihaltak, vagy nem messze Felcsúttól építkeznek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Orkbán hazudik. Mindig. Éjjel és nappal. Természetesen. A MN ugyanúgy hazudik. Mindig. Éjjel és nappal. Természetesen. Ahogy egy jó csicskának, taplnyalónak, kilóra megvett, szócsőnek kell.
    Az igaz szó, a tartás, a jellem ezeknél nem létezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Olvasott Orbán-vicc:
    - Miért árul Orbán Népszabadságot?
    - Mert a Magyar Nemzetet már eladta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  30. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy meddig politizálhat Orbán és kormánya a hiszékeny és primitív népének büntetés nélkül! Mikor fog végre felébredni az Orbán által igen jól megfizetett un. középréteg, az állami hivatalnokok, a fegyveres testületek vezetői, az „új intelligencia”, a pórázon vezetett papság, stb. arra, hogy személyesen is bűnrészesség terheli nemzetünk tönkretételéért, az egész világ előtti lejáratásunkért és országunkat sújtó új Trianonért!
    Igen időszerű lenne, ha az a kétharmad amely romlásunkért felel, felébredne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. http://grincs.nolblog.hu/archives/2012/09/07/Leepulve/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Hajdanában, amikor a bölcs király még javában folytatta szabadságharcát és
    e miatt nemtudta elzavarni az IMF-et, csoda született. Egyes ellenzékiek előkaparták a megtakaritott kajapénz maradványait. Elhatározták, hogy megkeresik az EU/IMF befolyásolhatónak látszó tagjait. Céljuk az volt, hogy kikönyörögjék, ne tegyék tönkre követeléseikkel a szegényeket. Mondani
    sem kell, hogy nem jártak sikerrel. Ugyanis valami olyan reagálás született panaszaikra, hogy mi választottuk 2/3-al a kormányt és még mindig hagyjuk, hogy ők vezessék az országot. Panaszkodtunk a helyett, hogy elégedetlenségünk kifejezésével elüldöztük volna ezt a rabló bandát, hogy elmenjen a kedve az ország további – saját hasznukra történő – kifosztásától.
    Orbánékkal Sárváron valami varázslat folytán rendkivüli dolog történt. Több
    vélemény szerint rájöttek arra, hogy még egyes “kiemelkedő” háttérből pénzelő
    oligarcháknak nem elég az eddig ellopott nemzeti vagyon. Még mindig van mit
    ellopni. Hiszen tele vannak az újságok, hogy az emberek jelentős része túlsúlyos.
    Meg is beszélték, hogy mit szándékoznak tenni ez ellen. Ki is szivárgott a többi
    közül a megoldási szándék.
    Ki kell lépni a gyarmatositó EU-ból, de ki kell várni amig a Magyar Nemzeti Bank
    tartalékait is megkaparinthatják. Addig azonban fel kell hergelni a lakosságot
    azzal, hogy az EU/IMF olyan megszoritásokra akarja kényszeriteni a kormányt,
    ami teljesithetetlen.
    A Magyar Nemzet c. újság kapta ennek az elrémisztő feladat szétkürtölési
    munkáját. Vesztükre a zavar tovább fokozódott, mivel az újság már a iniszterelnök nyilatkozatát előbb közölte, mint ahogy az Orbán eszébe jutott volna.
    Szerintem e hiresztelés hasonló okok miatt rémisztgeti a lakosságot, mint a
    kezdetben. Fel kell mérgesiteni a zembereket, hogy ismét küldjönek ki ellenzéki
    csoportot.
    KÉRJÉK MEG AZ EU/IMF KORIFEUSAIT, HOGY NE TEGYENEK OLYANT AZ
    ORSZÁG SZEGÉNY LAKOSSÁGÁVAL, AMIT – TULAJNDONKÉPEN – NEM IS AKART SENKI KÖZÜLÜK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Elvileg még nem kizárt a kompromisszum 2012. október 27. szombat | AN

Begurult Budapestre az IMF 2012. október 25. csütörtök | AN

Orbán Viktor fejezze be a hazudozást! 2012. október 15. hétfő | AN

A médiakampány megállapodási szándékra vall 2012. október 13. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos