Ronai and Ronai
AMERIKAI

Adóokmányaival zsarolják Romneyt 2012. szeptember 7. péntek 10:11 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Adóokmányaival zsarolják Romneyt
Washington – A Romney házaspár ellopott adóokmányainak nyilvánosságra hozatalával fenyegetőzik egy ismeretlen csoport, ha nem kap egymillió dollárt a papírok őrzéséért felelős PricewaterhouseCoopers auditáló és adótanácsadó cégtől, közölte a CNN.
.
Az ügyben az elnökjelöltek biztonságáért felelős Secret Service vizsgálatot indított.
.
A csoport az interneten megjelent közleménye szerint a PricewaterhouseCoopers egy Tennessee állambeli kirendeltségét felhasználva férkőzött hozzá a republikánus elnökjelölt, Willard Mitt Romney és neje, Ann D. Romney adatait őrző szerverhez, a cég azonban nem talált rá bizonyítékot, hogy valóban adatlopás történt volna. A PricewaterhouseCoopers együttműködik a titkosszolgálattal a nyomozásban.
.
.
Az állítólagos tolvajok azzal fenyegetőznek, hogy kódolt formában elküldik a dokumentumokat a jelentősebb médiaszerveknek, és ha szeptember 28-ig nem kapják meg a pénzt, akkor mellékelik az elolvasásukhoz szükséges kulcsot is. A zsarolók azt is közölték, hogy az is küldhet nekik egymillió dollárt, aki nyilvánosságra kívánja hozni az iratokat. Az nyer, akinek a pénze előbb beérkezik.
.
A csoport – közlése szerint – az adatokat eljuttatta a Republikánus, illetve a Demokrata Párt vezetéséhez, valamint a PricewaterhouseCoopersnek is. Az adattolvajok szerint birtokukban van a Romney család több, 2010 előtti adóbevallása  is.
.
Mitt Romney, akinek vagyonát 190-250 millió dollárra becsülik, csak a 2010-re és a 2011-re vonatkozó adóbevallását hozta nyilvánosságra, a többi közlésére nem hajlandó. Ezekből az derült ki, hogy a republikánus elnökjelölt – legálisan – mindössze 14-15 százaléknyi adót fizetett. Harry Reid, a szenátusi demokrata többség vezetője azt állította, hogy Romney egy évtizeden keresztül egy centtel sem járult hozzá a kincstár bevételeihez, amit a republikánus elnökjelölt kategorikusan cáfolt.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 5 szavazatból)
Adóokmányaival zsarolják Romneyt, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Szemely szerint en nagy kulonbseget nem latok Obama es Romney kozott. Valahogy az latszik nekem ( persze lazan tevedhetek ) hogy ilyen gyenge emberekre van igazabol szuksege azoknak a csoportoknak akik mogottuk vannak mert igy konyebb atvinni a dolgokat.

    Szerintem nagy valtozas akkor sem lenne lesz ha uj elnok jonne.

    /
    /
    Majd kiderul !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  2. Az Egyesült Államok elnöke nem a egy bohóc, és nem diktátor mint a mi viktorkánk. Ahhoz, hogy valakiből ott elnök legyen komoly politikai előéletének kell lennie, és nem az egyetemből egyenesen vonul képviselői, majd később esetleg szenátori pozicióba, mint a mi jelenlegi fideSS potentátjaink. Persz ő is ember, lehetnek hibái, követhet el botlásokat. Ha viszont rábizonyítják, hogy adócsalást követet el, akkor búcsúzhat a politikusi pályától. Nem úgy mint nálunk, ahol a miniszterelnök felesége kft-jének ad tanácsokat az általa ismert államtitkok birtokában. Az USA nem következmények nélküli gagyi ország, mint a mi szerencsétlen hazánk. Ott évszázadok óta szilárd demokrácia van. Mitt Romney jól teszi, ha azonnal feladja a választási küzdelmet, ha vaj van a füle mögött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  3. Ez a történetet én innen messziről nem valódi (Romney pénzéért történő) zsarolásnak látom, hanem politikai lejárató akciónak. Azt sugallja, hogy Romney zsarolható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Jó reklám Romney a mormonoknak 2012. szeptember 3. hétfő | AN

Romney 12 millió új munkahelyet ígér 2012. augusztus 31. péntek | AN

Romney hivatalosan is elnökjelölt 2012. augusztus 29. szerda | AN

Paul Ryan indulhat Romney oldalán 2012. augusztus 12. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos