Ronai and Ronai
AMERIKAI

Romney hivatalosan is elnökjelölt 2012. augusztus 29. szerda 16:40 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Romney hivatalosan is elnökjelölt
Washington – Hivatalosan is az amerikai republikánusok elnökjelöltjévé vált Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó kedden, a párt tampai országos konvencióján. A tanácskozáson alelnökjelöltnek választották Paul Ryant, képviselőház költségvetési bizottságának elnökét.
.
Romney elnökjelöltté válása nem hozott meglepetést, hiszen a politikus fölényes győzelmet aratott a párt előválasztási küzdelmében, és a konvencióra érkezett delegációk összetétele ezt tükrözte is. Akadt néhány tucatnyi támogatója a tőle erősen leszakadt Ron Paul texasi képviselőnek is, aki egyedül maradt talpon a riválisai közül. Az, hogy a Romney-t támogató küldöttek száma meghaladja a jelöltség elnyeréséhez szükséges 1144-et, a névsorolvasásban ábécé sorrendben haladva, a New Jersey-i küldöttség összetételének ismertetésekor vált egyértelművé.
.
A 65 éves Romney a november 6-án tartandó amerikai elnökválasztáson a hivatalban lévő elnökkel, Barack Obamával küzd majd meg a Fehér Házért. Az általa kiszemelt alelnökjelöltet, a 42 éves Paul Ryan wisconsini képviselőt közfelkiáltással választották meg.
.
„A mi elveink helyesek, az ő elveik kudarcra kárhoztatták Amerikát”, jelentette ki a tanácskozás keddi éjszakájának vezérszónoka, Chris Christie New Jersey-i kormányzó, aki sokak szerint egyszer még a Republikánus Párt elnökjelöltje lehet.
.
Christie az általa vezetett állam példáján keresztül bizonyította, hogy adócsökkentés révén is el lehet érni a költségvetés egyensúlyát, és hangsúlyozta, hogy Amerikának a deficit csökkentésére, kisebb kormányzatra és jobb oktatási rendszerre van szüksége. Határozott vezetést és a problémákkal kapcsolatban őszinteséget követelt, és hangsúlyozta, hogy Romney a megfelelő ember erre a feladatra, aki elvezeti az országot az „újabb amerikai évszázadba”.
.
„A szeretetről akarok beszélni önöknek”, mondta Romney felesége, Ann, aki Christie előtt lépett a szónoki emelvényre, és az érzelmekre helyezte a hangsúlyt. Mesélt arról a gimnáziumi táncrendezvényről, ahol későbbi férjét megismerte és a közös életük rögös kezdeteiről. Hangsúlyozta egyebek mellett azt is, hogy férje privilégiumnak, nem pedig politikai beszédtémának tartja azt, ha segíthet másokon, és hangot adott annak a meggyőződésének, hogy elnökként senki sem dolgozhat keményebben Romneynál azért, hogy Amerikát jobbá tegye.
.
Más prominens republikánus személyiségek mellett felszólalási lehetőséghez jutott Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor is, aki az előválasztási küzdelemben Romney legkeményebb ellenfelének bizonyult, 11 államban is le tudta győzni a jelenlegi elnökjelöltet. A két volt rivális között a jelek szerint mostanra sem csitultak az ellentétek, mert 14 perces beszédében Santorum mindössze három alkalommal említette meg Romney nevét, ehelyett a saját választási küzdelmének tapasztalatiról, a családi és hitbéli értékekről, valamint az Amerikát felépítő dolgos kezekről szónokolt.
.
A republikánus felszólalók nagy része a tanácskozáson leendő elnökjelöltjük szerethető, emberi oldalát próbálják meg kidomborítani. A konvenció részvevőinek azonban ügyelniük kell arra, hogy az ünnepléssel ne kerüljenek túlzott kontrasztba azzal a fenyegetéssel, amelyet az Isaac hurrikán jelent a régióra. Ann Romney ezért a beszéde kezdetén felhívta a jelenlévőket: imádkozzanak azért, hogy a hurrikánnak ne legyenek áldozatai és hogy anyagi veszteséget se okozzon a vihar.
.
A hivatalosan hétfőn megnyitott konvenció érdemi munkáját a párt éppen az Isaac miatt napolta el egy nappal. Mitt Romney csütörtök este mondja majd el a jelölést elfogadó beszédét.
.
Az amerikai televíziók figyelme továbbra is erősen megoszlik az Isaac hurrikán és a republikánus konvenció között, ami több elemző szerint nem nevezhető szerencsés fordulatnak. A Demokrata Párt a jövő héten az észak-karolinai Charlotte-ban tartja országos gyűlését.
.
A legfrissebb közvélemény-kutatások többsége azt mutatja, hogy tíz héttel a novemberi elnökválasztás előtt gyakorlatilag holtverseny alakult ki a két rivális, Obama és Romney között, és csak kevés felmérés jelez csekély előnyt az elnök oldalán. A választók többsége ugyanakkor úgy vélekedik, hogy a magánszektorban, befektetési vállalkozóként szerzett tapasztalatival Romney az alkalmasabb jelölt az amerikai gazdaság talpra állítására.
.
Az amerikai Republikánus Párt konvencióján részt vesz Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, aki a tanácskozás alatt megbeszélést folytat republikánus kongresszusi képviselőkkel és a republikánus párt külpolitikai irányvonalát meghatározó tisztségviselőkkel.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 3 szavazatból)
Romney hivatalosan is elnökjelölt, 3.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Alapvetően Romney-drukker lennék (nem feltétlenül republikánus), de amikor ilyeneket látok, hogy
    „A mi elveink helyesek, az ő elveik kudarcra kárhoztatták Amerikát” – jelentette ki a tanácskozás keddi éjszakájának vezérszónoka, Chris Christie New Jersey-i kormányzó”
    akkor elmegy a kedvem… mert ezt akár Orbán is mondhatta volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Szijjarto peter egy naci patkany.a republikanusok ,akik fogadjak ezt a patkanyt,tetvek.Nacik es tetvek gyulekezete.mitt romney egy muveletlen,buta,adot csalo mormon tetu. A fidesz es a repubeulikanusok osszetartoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  3. El kel l oket taposni,ahogy ahogy a tetveket es a patkanyokat szokas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  4. Hajrá, Obi, gyűrd le Mormit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  5. Te primitiv, lumpenproli, drogos Jonasv azt hiszed fehérre tudod nyalni Obi fekete seggét. Mit katál tőle? Fekáliát. azt pedig nyeld le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Jonasy mit keresel az USA -ba bunko parsztaja menj haza nyald ki Orban segget vagy ha ugy tetszik a Gyurcsanyet se hagyd ki,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Obama marad az Egyesült Államok elnöke 2012. november 7. szerda | AN

A második csörte már Obamáé volt 2012. október 17. szerda

Portman: Romney Ohio nélkül is nyerhet 2012. október 15. hétfő | AN

Kiegyenlített volt az alelnökjelölti vita 2012. október 12. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos