Ronai and Ronai
AMERIKAI

Százmilliárdos kárt okoz az unortodox gazdaságpolitika 2012. július 30. hétfő 16:41 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Százmilliárdos kárt okoz az unortodox gazdaságpolitika
Budapest – Az MSZP szerint előző heti konzultációsorozata végén már Orbán Viktor is belátta, hogy kormánya unortodox gazdaságpolitikája százmilliárd forintos nagyságrendű kárt okoz az országnak.
.
Erről Tukacs István, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának szocialista tagja beszélt hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, kiemelve, hogy a miniszterelnök a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vezetőivel folytatott múlt csütörtöki találkozóján nem tudta kikerülni a vállalkozók kritikáit.
.
A politikus közölte: a kormányfő ennek hatására elismerte, százmilliárd forint volt az ára annak, hogy az IMF távol maradt az országtól. Vagyis Tukacs István szerint ennyit fizettek az adófizetők azért, hogy lehessen új adókat bevezetni, meg lehessen kerülni az EU szabályait és egy új IMF-megállapodást.
.
Hozzáfűzte, az összeg nagyságát jól mutatja, hogy a közszféra bérkompenzációja évente 60 milliárd forintba, az orvosok és egészségügyi dolgozók bérfejlesztése pedig 30 milliárd forintba kerül.
.
Tukacs István kijelentette: az IMF-tárgyalásokra egyértelműen a kormány rossz, az ország működőképességét veszélyeztető gazdaságpolitikája miatt van szükség, ami miatt mára szinte minden elemző gazdasági visszaesést vár Magyarországon. Megjegyezte, Orbán Viktornak ennek tudatában inkább számot kellett volna vetnie kormánya kudarcaival, illetve be kellett volna mutatnia egy új, kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 23 szavazatból)
Százmilliárdos kárt okoz az unortodox gazdaságpolitika, 5.0 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

60 Reader’s Comments

  1. Elolvastam a Magyar Hírlap cikkét, a Molnár Zsolttal készített interjőt.

    Egyre biztosabban érzem, hogy a Fideszre és az MSZP-re egyforma erővel kell lecsapni. Mindkét csapat gátlástalan a hatalom érdekében, a jól fizetett állami állásokért. Imádják a kassza kulcsát – ezért még a közelébe sem szabad őket engedni.

    Egyszerre hülyék és gazemberek, az ország tönkretevői. Készítik elő a talajt a Jobbiknak, ennyire korlátoltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  2. Tetszettek olvasni, hogy jövő tavasszal milyen intézkedést hozz a FIDESZ kormány?
    Az autóbuszos személyszállításról új rendeletet alkotott a kormány, amely nagyrészt jövő márciustól lesz hatályban. Ebben újra meghatározzák például azt is, hogy milyen sorrendben kell a sofőrnek felengednie a buszra az utasokat, ha az összes ember nem fér fel a menetrendszerinti járatra
    a bérleteseket: az országos járatokon leginkább nekik mondhatja majd a sofőr, ha túl sok az utas, hogy „ne tessék felszállni!
    Azt a jó édes anyjukat !
    Ne tessenek venni bérletett mert arra ráfarag mindenki!
    Teszem fel a kérdést, hogyha fél órával később jön a következő busz?
    MÁr csak nevetek az egészen, hogy ennyire hülyének nézznek minket!
    Mi értelme van a bérletnek , ha nem szállhatok fel vele?
    Szerintem egy páran orrba fogják verni a buszsofőrt, aki persze nem tehet róla, de hogy ebből még nagy bélhé lesz , az tuti!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  3. sedona
    “Az autóbuszos személyszállításról új rendeletet alkotott a kormány, amely nagyrészt jövő márciustól lesz hatályban.”
    .
    Ennek része a Volán járatok jegyáremelése is a MÁV jegyárakhoz képest? Ez a kifacsart és logikátlan jegyáremelés a legjobb példa arra, hogy a Fidesznek fogalma sincs a piacgazdaságról. A balgák a MÁV ráfizetését a Volán buszjegyek árának emelésével akarják kompenzálni. Nem fog menni.
    .
    Ahelyett, hogy leszállítánák a vasúti jegyek árát, hogy minél többen vegyék igénybea MÁV-ot, amit egyedül a jegyárak csökkentésén keresztül az utaslétszám növelésével lehet elérni.
    Fideszéknél még ezt sem tudják, mert nem ismerik és nem értik a piacgazdaság alapjait sem.
    A Matolcsy-féle tündérmese rövidesen rémálommá válik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. kekec 2012. július 31. kedd 18:47

    Köszönöm a rövid összefoglalót. Nagy érdeklődéssel olvastam.
    .
    Mivel Gyurcsány annyira vad dolgokat nem csinált mint Orbán, nem rombolta Magyarországot külpolitikai téren, nem igazán vonta magára figyelmem, inkább a magyar helyzet érdekelt összességében de nem személyre kiélezve.
    .
    Reformokat ahogyan mondod nem lehet kikényszeríteni. Most vetítettek nemrégen itt ahol élek egy régi Kádár interjút.

    Azt mondta, hogy szeretne sok mindent megtenni, de mivel orosz bérencnek tartják ezért úgyis rávernének és nem fogja tudni az össznépi támogatás sem megszerezni sem beindítani, anélkül meg ha el is kezdené, nem fogja tudni befejezni, vagy többet árt. Kérdezték mi lenne az, de nem válaszolta meg.
    ——–
    Én személy szerint a Fidesz felemelkedése után egyetlen dologban bíztam, hogy olyan körülményeket és politikai, társadalmi környezetet teremt illetve generál a szerencsétlen tevékenységével, amiben elindulhat, kifejlődhet egy megújuló társadalmi evolúció, és végre teljesen mások veszik el tőle hatalmat, át a szerepet, egy új gárda kifejlődik és valami tudati fejlődés elindul a magyarságban, azaz aktívabbá válik a magyar.
    .
    Egyszer írtam; kb. 199O ben beszéltem magyar barátaimmal és kérdeztem őket, mit gondolnak mikorra fejeződik be a rendszerváltás, mikorra lesz valós demokrácia Magyarországon. Az volt a véleményük, hogy ehhez teljes 3 generáció váltás lesz szükséges, mások évszámban 6O évre tették.
    .
    Én úgy vélem , akármennyi valós rossz tulajdonságát is sorolják fel a hszelők itt a magyaroknak, a magyar népnek csodagyógyszer lenne első fokon az önfegyelem és a beleérző, együttérző képesség.

    Természetesen nem az Orbáni diktatórikus felülről jövő fegyelmezés, annak nincs értelme, az csak ellenérzést vált ki és mélyebbre süllyeszti a népet, hanem egy beleérző képességből és belátásból fakadó belülről jövő önfegyelem.
    -
    Tehát abban bíznék, hogy az emberekben kialakul a belátás, önfegyelem, beleérzés, megfontoltság, indulatok leszabályozása, és aktivitás. Bár természetesen értem azt is mennyire csalódottak, elfásultak, kiégettek és kimerültek az emberek.

    És főleg kitartás és célra tartás amíg ezt a szerencsétlen helyzetet rendbe nem hozzák.
    .
    Én a magyaroknak azt a jelszót adnám, ” CÉLRA TARTS”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  5. Az egész ” közlekedési politika ” mögött az áll hogy a hazai muzsikságot röghöz kössék.
    Erre hajaz az is hogy el kívánják lehetetleníteni a személygépkocsi tartást és fenntartást.
    Mert hogy néz az ki kérem , hogy külterületi , munkás-külsejű egyének képkocsival járnak ? Szántóvetőkről nem is beszélve. Az autó az úri osztályok szórakozása kell hogy maraggyon. A muzsikok járjanak biciglin , ahogy az illik !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. A még meglévő cégek veszik, vagy fizetik a dolgozók bérleteit – aztán nem ér be időben a munkahelyére a dolgozó! Nem nooooormááááááliiiisaaakkk!!!!!!!!
    Már megint egy ötlet – Matolcsy fiókjában még vannak ilyen eszement ötletek, egyáltalán egyeztették ezt vállalatvezetőkkel, szakszervezetisekkel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Eagle
    És azt nem tartod elképzelhetetlennek, hogy Orbán most csak megvalósítja az Antall-i intelmet: Tetszettek volna forradalmat csinálni?! Ha ugyanis előállít egy forradalmi helyzet, átélhetővé válik a demokrácia elvesztésének lehetősége után a demokrácia értékei – az végső soron lecsökkentené a 60 év átmenetet mondjuk 40-re? Az jobban megfelelne a Bibliának is.
    csakén
    Jelenleg a BKV bérlettel fel lehet szállni a távolsági buszokra is a városhatáron belül. Nagyon remélem, hogy a “bérlet” csak erre utal! Mert a dugig tömött távolsági busznak tényleg nem kellene miattuk külön megállni – ahogy most történik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Hogyan ertene Orban a piacgazdasagot, ö meg tervgazdalkodasban el, meg a raktarra termelesben.
    Nyereseges vallalatokal tartatjak el a veszteseges vallalatokat, mint a szocializmusban. Orban megvalositja ifjukori almat, sajat szocialista tarsadalmat
    fog felepiteni. Mit varhatunk egy olyan embertöl, akinek Sztalin volt a peldakepe,
    mikor mar a kommunistak is bünözönek nyilvanitottak. Elkeszült az elsö Orban-Matolcsi öteves terv, amit harom ev alatt fognak teljesiteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. http://privatbankar.hu/makro/a-kalandorpolitikat-a-magyar-nep-fogja-megszenvedni-249416
    Erik Berglöf kifejtette, hogy nem ért egyet, sőt nagyon veszélyesnek tartja a magyar kormány problémákra adott válaszát. Véleménye szerint a kormány politikája nem bátorság, hanem visszaélés egy demokratikus úton szerzett parlamenti többséggel. Hozzátette, hogy az unortodoxia Magyarország esetében nem újszerű gazdaságpolitikát, hanem elsősorban a demokrácia alapjainak a kikezdését jelenti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Eagle!
    Viktor Viktorovics nagyon “ügyesen’” alkalmazta a világ legrégibb, politikai, kommunikációs dramaturgiai fogását! T.i. mond minden rosszat egy emberre és minél többször mondod, annál többen hiszik el, anélkül, hogy igaz lenne, amit állítasz, Minél feketébbre, rondábbra festik, az “ÖRDÖG-BŰNBAKOT”, annál szebb és és ártatlanabb, a hó-tiszta angyalszárnyakon a mennyekből álászálló ELLENFÉL!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Újabb hiteleket fel vesz fel a magyar állam 2013. december 15. vasárnap

Orbán hazudott az IMF-hitelről 2013. február 1. péntek | AN

Cáfolja az IMF Varga Mihályt 2012. december 12. szerda

Bajnai nem támadja Orbánt 2012. december 8. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos